|
|
#541 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Majowo-czerwcowe mamy 2011 :)
No proszę i wszystkie śpią
![]() Ja już po śniadaniu, czytam książkę ale muszę się zabrać za golenie nóg, usg za dwie godzinki ![]() Miłego Dnia!
|
#542 |
|
Raczkowanie
|
moria44 tę książkę wiele dziewczyn poleca. Moja siostra i koleżanki też
Trzymam kciuki za usg!
Edytowane przez Mokkunia Czas edycji: 2010-09-11 o 08:56 |
|
|
|
#543 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() z czystym sumieniem też mogę polecić a co do kreski,to z Julią nic nie miałam do końca,ani kreski ,ani mdłości jako-takich ![]() więc liczę na Gabrielka ![]() :p rosi:![]() pogoda czad,idziemy na spacerek ![]() ---------- Dopisano o 09:38 ---------- Poprzedni post napisano o 09:23 ---------- [QUOTE=eweska;21977046]Ja miałam torbiel na jajniku jakiś rok temu, sama wyszła i trzeba było ją leczyć, naszczęście kuracja hormonalna poskutkowała i torbieli nie mam do tej pory. Ja mam jakiegoś krwiaczka w macicy, ale lekarz powiedział, że to prawdopodobnie od zagnieżdżenia się zarodka i jest do obserwacji. QUOTE] Kurcze mam nadzieję,ze do porodu sie nie powiększy,bo jak to w ciąży leczyć?? [QUOTE=bassienka;21977738]Czesc dziewczynki Wczoraj czułam sie tak strasznie, ze nawet kompa nie włączyłam przez cały dzień Miałam takie mdłosci, że szok. Oczywiscie kibel też musiałam zwiedzać Nie wiem jak ja wrócę do pracy po urlopie....Witamy w kibelkowym klubie ![]() Ja też znam ,coś w tym pewnie jest,zobacze przy drugim hihi |
|
|
|
|
#544 |
|
Zadomowienie
|
Czesc, chetnie sie dopisze do Was
Ewelina 20 lat, i dzies jest moj 7 tydz i 1 dzien ciazy. Rozpakowac mam sie podobno 1 maja, ale czy wyjdzie wczesniej czy pozniej to zobaczymy. Staralismy sie 6 miesiecy, w pierszym cyklu z clo sie udalo, wczoraj na usg widzialam juz bijace serduszko![]() Ah ile to daje radosci i usmiechu tylko Wy wiecie Moje Drogie Najgorsze tylko te niespodzianki "zapachowo-smakowe". . .Bede tu czesto zagladala i mam nadzieje ze wszystkie bedziemy sie tu mocno wspieraly. Pozdrawiam przyszle mamusie Edytowane przez Kwiatecek Czas edycji: 2010-09-11 o 10:10 |
|
|
|
#545 |
|
Zakorzenienie
|
hej kochane!
moria44 kochana powodzenia na USG!!! trzymam kciuki, a ktory to tydzin i dzien? Ja ciagle mam stresy ale wmawiam sobie ze jest dobrze, bo na pewno bylo jeszcze za wczesnie prawda? caluje, daj znac. |
|
|
|
#546 |
|
Zadomowienie
|
czesc kobitki , witam nowe mamuski,. i powodzenia moria na usg
czekamy na wiesci
|
|
|
|
#547 |
|
Wtajemniczenie
|
moria, powodzenia
anula, bądź dobrej myśli, maleństwo na pewno rośnie i ma się dobrze. Tak naprawdę nie znasz dokładnej daty poczęcia, mogłaś mieć później owulację i wszystko jest przesunięte w czasie. Będzie dobrze A moja mleczarnia nadal się powiększa ![]() Pozdrawiam mamuśki
|
|
|
|
#548 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#549 | |||
|
Moderatoreska
|
Dzień dobry
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Dziś miałam się wyspać bo codziennie jak synal chodzi do szkoły, wstaję o 6.45 to dziś miałam odespać a i tak wstałam o 7.30, chyba się przyzwyczaiłam już do wczesnego wstawania. Ale za to wysprzątałam już całe mieszkanko, a popołudniu idę do siostry ![]() Dziś mdłości mniejsze, chyba kromka chleba i herbatka skutkuje, jak tylko wstaję z łóżka idę sobie robić i chyba po tym mdłości mam mniejsze
|
|||
|
|
|
#550 |
|
Raczkowanie
|
Hej
Dołącze do was Jestem dopiero na początku ok 6 tygodnia wg. gina W poniedziałek wybieram się do lekarza, który bedzie mnie prowadził ale pewnie na usg jeszcze nic nie zobacze
|
|
|
|
#551 |
|
Wtajemniczenie
|
Paaoollcciiaa, Kwiatecek Witam nowe mamusie
![]() Dziewczynki, dziękuję za wszystkie kciukasy. Kochane jesteście! Dzidziuś jest! Jeden maluszek, 4 mm i widziałam pulsujące serduszko DR mówi, że jest dobrze no ale tak jak i Wasi doktorzy powtarzał, że to wczesna ciąża no i że następna wizyta za 3 tyg. Mam już założoną kartę ciąży ![]() Acha i dziś jest mój 6t. 3d.
|
#552 |
|
Rozeznanie
|
moria44 gratuluję
![]() Dziewczyny dziękuję za miłe powitanie
|
|
|
|
#553 |
|
Wtajemniczenie
|
moria, super
Ciekawe, czy mnie będzie dane coś zobaczyć czy nawet usłyszeć, skoro dzisiaj u mnie 4t. 5d. ( obstawiam jednak datę poczęcia na 18 lub 19 sierpnia, a nie tak jak pokazują kalkulatory na 23, więc może się uda
|
|
|
|
#554 | |
|
Moderatoreska
|
Cytat:
![]() U mnie dziś też 6tydz i 3 dzień
|
|
|
|
|
#555 |
|
Zakorzenienie
|
Nastepna wizyta 27.09. Pan doktor powiedzial, ze bedzie juz widac serduszko! Rany nie moge sie doczekac, a moj TŻ to w ogole jakby fruwal na skrzydlach. Wczoraj po USG poszlismy na zakupy, a on do mnie "Wybierz sobie co chcesz, od dzisiaj masz prawo"
Wybralam sok pomaranczowy, bo akurat mialam ochote. Na sledzie i czekolade jeszcze przyjdzie czas.
|
|
|
|
#556 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja z wrażenia i radości wyszłabym z gabinetu bez zapłacenia ![]() Witam kolejne przyszłe mamusie, zobaczcie jak nasza lista się rozrasta, póki co króluje tp. 01.05 !!! Oj w święto pracy położne będą miały pełne ręce roboty! ![]() ChuQuitA89 (Ala, 21 lat) ............ tp. asiak1981 (Asia, 29 lat) ............... tp. 26.04.2011 24kasia86 (24 lata) ...................... tp. 27.04.2011 jo_anna2010 (Asia, 25 lat) ......... tp. 30.04.2011 mazianka81 (Marzena, 29 lat) .... tp. 01.05.2011 bassienka (Basia, 28 lat)............... tp. 01.05.2011 kaorlak (Karolina, lat 24) .............tp. 01.05.2011 kwiatecek (Ewelina, 20 lat) ......... tp. 01.05.2011 meggie7 (Gosia, 31 lat) ................ tp. 02.05.2011 moria44 (Kasia, 27 lat) ................ tp. 03.05.2011 Siasiek (Kasia, 24 lata) ................. tp. 03.05.2011 Camomile (Magda, 29 lat) ........... tp. 04.05.2011 listopadowa80 (Gosia, 30 lat)...... tp. 04.05.2011 eweska (Ewelina, 29 lat) .............. tp. meargo27 (Anna, 32 lata) ............ tp. 05.05.2011 moniqac (Monika, 30 lat) ............ tp. 07.05.2011 anula_81 (Ania, 29 lat) ................ tp. 07.05.2011 TheXanthippe (Ania, 22 lata) ..... tp. 09.05.2011 mimbi (Marta, 27 lat)................... tp. 10.05.2011 ? Renessme1985 (25 lat) ................ tp. 11.05.2011 caffelate05 (Ania, 30 lat) ............. tp. spice1985 (Kasia, 25 lat) .............. tp. 14.05.2011 magdzia82 (Madzia, 27 lat).......... tp. 15.05.2011 violisia (Viola, 22 lata) .................. tp. kruczaa (Agnieszka, 24 lata)........ tp. 20.05.2011
|
|
#557 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#558 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja nie mogę patrzeć na sok pomarańczowy, za to przed chwilą usmażyłam i sama zjadłam 10 pysznych płoteczek, mniam!
|
|
#559 |
|
Wtajemniczenie
|
Oj tak jestem spokojniejsza, bo przynajmniej wiem, że dzidziuś jest, że zarodek jest w macicy i na dzień dzisiejszy rozwija się prawidłowo. Tak już się wczułam, że założyłam na siebie wielką ciążową bluzkę, w której wyglądam jak w worku ale co tam mam prawo
![]() asiak lista imponująca ![]() violisia ty będziesz na I usg w podobnym terminie jak ja więc myślę, że szansa na podglądniecie malucha jest duża. Trzymam kciuki i życzę dużo cierpliwości ![]() mimbi i Tobie również. Ja wiem, że najfajniej to by było mieć rentgen w oku i cały czas patrzeć na maluszka, hehe. Kto wie, może kiedyś taki sprzęt wymyślą, np. okulary do usg ![]() eweska fajnie, to idziemy brzuch w brzuch anulinka, caffelate z tego co wyczytałam, to najlepiej iść na usg w 7-8 tyg. Ale wiadomo czasem jeden dzień czekania mniej ma dla nas duże znaczenie No i tak, widok jest piękny. Ja nie wiem jak to działa ale ja gdy zobaczyłam fasolkę na monitorze to od razu pomyślałam, że jest najpiękniejsza ze wszystkich, które widziałam w internecie heheh no i że serduszko też bije najpiękniej Mój TŻ'cik też mi dziś dzień dziecka urządza i jak to mówi "ma ochotę mnie gdzieś wyciągnąć" i już miał pomysł aby jechać do Ikeii oglądać mebelki dla dziecka Mówię Wam, czasem Ci faceci są gorsi niż my. Z jednej strony patrzą na ciążę trzeźwym okiem a czasem zachowują się gorzej niż dzieci, heh. Nasze dzieciątko ma 4 mm a on chce wybierać łóżeczko! hihiAcha i ja też nie wypiłabym teraz soku pomarańczowego ze względu na zgagulca :/ Zastępuję go sokiem z marchwi, jabłka i banana
Edytowane przez moria44 Czas edycji: 2010-09-11 o 14:08 |
|
|
|
#560 |
|
Przyczajenie
|
Cześc Dziewczyny.
Moria44 gratuluje. Ja ide do lekarza dopiero we wtorek . Tyle czasu jeszcze.Pomóżcie prosze. Już drugi raz podczas miesiąca czasu mam opryszczke na ustach. Wiem że zoviraxu nie można. a czy któraś z was wie co można? |
|
|
|
#561 |
|
Rozeznanie
|
meargo - nie pomogę, bo nigdy nie miałam opryszczki
a niżej wklejam zdjęcie z mojego usg ten jasny punkt w czarnej otoczce to dzidzia a biały punkcik to jego bijące serduszko
|
#562 |
|
Wtajemniczenie
|
meargo27 dziękuję
![]() Nie można zoviraxu? Ja wczoraj wieczorem tak zapobiegawczo posmarowałam usta takim preparatem na oprychę Erazaban, o takim: http://www.erazaban.pl/ . Działa podobnie jack Zovirax i jest super skuteczny przy pierwszych objawach, czyli zanim jeszcze widać pęcherzyki. Ja miałam tylko lekkie zaczerwienienie i świąd więc posmarowałam i dziś nic nie ma. Ale kurcze nawet nie pomyślałam czy mogę ![]() W takim razie pozostaje nam maść cynkowa i nagietkowa bo to chyba jedyne preparaty, które nie zawierają środku zabijającego wirusa i są w miarę naturalne. ---------- Dopisano o 14:36 ---------- Poprzedni post napisano o 14:33 ---------- meargo właśnie wyczytałam, że można stosować ten Erazaban w ciąży i w okresie karmienia więc ja Ci go gorąco polecam bo jest naprawdę skuteczny ---------- Dopisano o 14:38 ---------- Poprzedni post napisano o 14:36 ---------- Śliczny dzidziuś i jaki duuuży
|
#563 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Moja się właśnie kluje. Używam carmex, zamiennie z olejkiem tamanu z BU. |
|
|
|
|
#564 |
|
Przyczajenie
|
Moria 44 dzięki za info. Już posłałam mojego męża do apteki. A mi tym razem nie wyskoczyła na ustach, tylko nad nimi. Chodze dzisiaj po prostu taka zła, bo nie nawidzę mieć opryszczki. Wczoraj posmarowałam vratizolinem ( w ulotce napisane żeby skonsultowac z lekarzem) więc nie wiadomo czy można czy nie, ale zaryzykowałam. Nic nie pomaga, bo dzisiaj mam jeszcze większą i mnie boli.
Poza tym zaczęłam brac rutinoscorbin, bo chyba jakieś przeziębienia mnie bierze Trochę to denerwujące, bo jestem na zwolnieniu, siedze w domu i wychodzę tyle co po zakupy.Dziewczyny bierzecie może oprócz kwasu jakies specjalne witaminy dla kobiet w ciąży? bo ja chyba sibie coś takiego kupie. Do tej porby brałam tylko Feminatal Metafolin 800, no i od 3 dni magnesium B6. a cha jeszcze jedno, to moja pierwsza ciąża, jak najbardziej planowana. Dzisiaj jest 6 t i 5 dc. Kurcze, jak do tej pory jestem tu najstarsza, az wstyd
|
|
|
|
#565 |
|
Rozeznanie
|
meargo-oby szybko zadzialalo bo chorowac w ciąży to nic przyjemnego..
moria-a Twoje choróbsko juz poszlo? Ja nie biore folika tylko Feminatal N.
|
#566 |
|
Zadomowienie
|
Dziekuje za cieple przjecie
![]() Ja bijacego serduszka w 6 tyg. jeszcze nie widzialam, dopiero w 7. A co do witamin to mi akurat lekarz kazal bac femintial N ale do 13 tyg i co drugi dzien. Piersi moje juz tez sa wieksze, bo staniczki jakies zaplytkie sie robia, jestem sczupla a juz sie spodnie nie dopinaja, tylko jedna dzinsy ![]() Wy tez czujecie czasem takie skurcze jak na okres? Gin mowil,ze to normalne, ale w razie silnych boli mam kupiony duphadson. Moze podpowiecie co jesc na te mdlosci, bo dzis zrobillam pizze ale sila wcisnelam malenki kawalek, a tu przeciez trzeba jesc by malenstwo mialo z czego rosnac. Edytowane przez Kwiatecek Czas edycji: 2010-09-11 o 15:53 |
|
|
|
#567 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() trzeba przemęczyć Ja jem wszystko na co mam chęć,co z tego jak po 5 min wszystko ląduje w kibelku,dzień i noc,jedyne co na chwile mi pomaga to...coca-cola,której nigdy nie piłam,zresztą ja wogóle nie pijam gazowanego,a tu takie jaja. ![]() aaa i ja- smakoszka kawy,niestety nie mogę na nią patrzeć,zresztą na mleko tez niee,i na słodycze fujj. ![]() a mdli mnie non-stop,czasem mniej czasem więcej,ale non-stop ---------- Dopisano o 16:24 ---------- Poprzedni post napisano o 16:20 ---------- asiak1981 masz termin na 26kwietnia?? ja właśnie tez tak miałam na usg w szpitalu ,a teraz jak poszłam do tego mojego gina to mi pokazało na 04maja i wez tu zrozum ![]() a @ kiedy miałaś,bo nie pamiętam??
|
|||
|
|
|
#568 |
|
Przyczajenie
|
Moria, mam już tę maśc, posmarowalam i trochę szczypie, więc mam nadzieję że działa. Faktycznie na ulotce napisane że można w ciązy i jak sie karmi.
jeszcze raz dzięki |
|
|
|
#569 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kochana ale cudownie!! gratuluje! co do zdjecia, to dostaniesz na pewno jescze mnowsto zdjec w kolejnych tygodniach, Gratuluje! patrze na twojego posta kochana niejako jednak z zazdroscia i strachem o moj przypadek bo u mnie 6t 1 d i nie bylo nawet dobrze zarodka widac cos tam majaczylo, ale nie byl to zarodek)Ale, ale, musze myslec ze bedzie dobrze i GRATULUJE!!!!!!!!!!! kla ski:Cytat:
Pozdrawiam was serdecznie i staram sie nei panikowac choc to trudne, moj TZ ma optymistyczne nastawienie i wierzy ze wszystko bedzie dobrze. a do czwartku jeszcze daleko... |
||
|
|
|
#570 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Twojego wieku to ja nie komentuję, bo młoda siksa jesteś ![]() asiak niby przeszło, bo gardło już nie boli od dwóch dni ale jeszcze zdarza mi się kichać i smarkać a czasem zakaszleć co mnie doprowadza do furii bo wczoraj jak sobie kaszlnęłam leżąc to tak mnie coś po lewej stronie zakłuło, że aż niecenzuralne słowo mi się wymsknęło a jeszcze dziś na usg się okazało, że dzidzia jest tak po lewej stronie ![]() Cytat:
Wiele koleżanek tak ma a wręcz mi pisały, że gdy nic nie bolało to się martwiły ![]() Cytat:
![]() Głowa do góry, jak powiedział lekarz "nie wszystko stracone". Mój też studził mój entuzjazm, powtarzając, że to jest wczesna ciąża i zarodek taki malutki że on nie może powiedzieć, czy jest wszystko dobrze, bo żadna aparatura tak małego zarodka nie zbada. A jak twoje piersi, nadal nie bolą czy coś się zmieniło?
Edytowane przez moria44 Czas edycji: 2010-09-11 o 17:58 |
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:13.

Ja kreski żadnej nie mam chociaż ostatnio, przyznaję, szukałam 

Miałam takie mdłosci, że szok. Oczywiscie kibel też musiałam zwiedzać 

. Tyle czasu jeszcze.
Ja wczoraj wieczorem tak zapobiegawczo posmarowałam usta takim preparatem na oprychę Erazaban, o takim: 

kla ski: