3trymestr już nam leci,rosną brzuszki a w nich dzieci-mamy listopadowo-grudniowe,cz.V - Strona 11 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-09-11, 13:09   #301
irsin
Zakorzenienie

GG do irsin
Dot.: 3trymestr już nam leci,rosną brzuszki a w nich dzieci-mamy listopadowo-grudniow

Dziewczyny uzywalyscie Ziaji Mamma Mia od rozstepow?

Uczulil moze ktoras z Was?
irsin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-11, 13:10   #302
De28
Wtajemniczenie

Dot.: 3trymestr już nam leci,rosną brzuszki a w nich dzieci-mamy listopadowo-grudniow

Kretencja- ja bede miala taka sama posciel tylko ksiezyc czekoladowy

Daniel

Christian
De28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-11, 13:13   #303
lisek15
Zakorzenienie

Vikicullen to trochę mnie pocieszyłaś.

A teraz uciekam bo muszę udusić tż. Miał wrócić z ryb 1,5 godz temu i właśnie łaskawie wrócił.

skalpel:4
skalpel 2:1
kiler:1
biegi;1
siłownia:4
boczki:4

Odchudzanko
70,2 - Cel I (67 ) 65,7 - Cel II (63) - Cel III (60) - Cel IV (58)
Kiedy to będzie??
lisek15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-11, 13:14   #304
kootekk
Zakorzenienie

ale wam zazdroszcze tego liczenia, jak michalek byl w brzuchu to tez odliczalam ze coraz blizej, zaledwie kilka tygodni, przeleci szybko, a teraz jak michalek lezy w szpitalu to czas mi tak wolno plynie, kiedy to bedzie jak wezme michalka do domu, cala wietrzność musze czekac ;(

na dodatek rycze jak bobr, bo dzisiaj wesele przyjaciółki, akurat przejezdzali kolom mojego domu bo sala weselna zaraz za rogiem, stałam przy furtce i ryczałam, jeszcze jej pojde zyczenia zlozyc i prezent dac to przynajmniej ja bede widziec

kootekk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-11, 13:20   #305
De28
Wtajemniczenie

Jakie macie torby do szpitala`?

kootekk, ile jeszcze Michalek musi zostac w szpitalu?

Daniel

Christian

Edytowane przez De28
Czas edycji: 2010-09-11 o 13:21
Stary 2010-09-11, 13:28   #306
kootekk
Zakorzenienie

de tydzien moze dwa, zalezy od tego jak szybko bedzie przybierał

Stary 2010-09-11, 13:30   #307
ona1010
Raczkowanie

Wiecie może jaka powinna być temperatura do kąpieli maluszka?
ona1010 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-11, 13:32   #308
kotek81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Priety Pokaż wiadomość
Kotek zupka ogórkowa... mniam... Mogę się wprosić? Ja na początku ciąży miałam fazę, że robiłam sobie właśnie zupkę ogórkową i wypijałam ją w sporych ilościach... Aż już patrzeć na mnie nie mogli
A pewnie - zapraszam
Ja miałam przez prawie pół roku fazę na krupnik - do tej pory nie mogą na niego patrzeć
Cytat:
Napisane przez De28 Pokaż wiadomość
Jakie macie torby do szpitala`?
ja mam podobną do tej:
http://allegro.pl/torba-podrozna-tur...216088234.html
kotek81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-11, 13:32   #309
kliwia
Zakorzenienie

ona 37stopni.

De28 ja mam 3 torby w domu i zobacze w ktora wejde - ale raczej w taka niewielka na kolkach walizke sie zapakuje. A dziecko w taka na ramie.

Edytowane przez kliwia
Czas edycji: 2010-09-11 o 13:35
kliwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-11, 13:33   #310
kotek81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ona1010 Pokaż wiadomość
Wiecie może jaka powinna być temperatura do kąpieli maluszka?
ja jakoś nigdy nie mogłam tego zapamiętać - zawsze łokciem sprawdzałam
Stary 2010-09-11, 13:33   #311
kootekk
Zakorzenienie

woda ma miec okolo 37stopni

Stary 2010-09-11, 13:37   #312
De28
Wtajemniczenie

Jak spakuje sobie torbe na kolkach to chyba tez bedzie ok?

Kootekk, wykorzystaj w takim razie ten tydzien.Sprobuj sie wyspac i zregenerowac sily. Przydadza sie jak Michalek bedzie juz w domu.
Moj maly lobuz nie dal mi dzis pospac.Od 3 nad ranem tak sie przekrecal w brzuchu i stopki wystawial, ze nie moglam ponownie zasnac. Tak sie zastanawiam, czy on wogole spi

Daniel

Christian

Edytowane przez De28
Czas edycji: 2010-09-11 o 13:39
Stary 2010-09-11, 13:40   #313
kotek81
Zakorzenienie

kupiłam dzisiaj masło orzechowe - ohyda

---------- Dopisano o 13:40 ---------- Poprzedni post napisano o 13:39 ----------

Cytat:
Napisane przez De28 Pokaż wiadomość
Jak spakuje sobie torbe na kolkach to chyba tez bedzie ok?
pewnie, ze będzie ok ja nie miałam żadnej więc kupiłam najtańszą jaka była - dałam za nią 25 zł
Stary 2010-09-11, 13:44   #314
kretencja
Zakorzenienie

De, ja nie mam w ogóle torby Chyba od Rodziców pożyczę, nie będę specjalnie kupować.

Sysunia, ja mam takie podejście, że nie jestem "skazana" na rodzenie bez znieczulenia. Chcę tego. Świadomie wybieram ten szpital, godząc się na to, że znieczulenia nie dostanę. Wierzę, że dam rade urodzić bez niego. Wierzę, że dobre przygotowanie może zdziałać cuda. I chcę mieć wszystko pod jak największą kontrolą - brak czucia od pasa w dół przeraża mnie znacznie bardziej, niż ból

Cieszę się, że pościel się podoba Wiem, że jest droga, ale wiele innych rzeczy kupiłam z niższej półki, to tu postanowiłam zaszaleć Zresztą urzekła mnie, bo szukałam czegoś prostego, z sympatyczną, ale dyskretną aplikacją. Nie znoszę, jak wszystko jest upstrzone obrazeczkami.

My dziś na obiad mamy makaron z sosem z proszku Wiem, że niezdrowo, ale jest pyszny - Napoli. Dodajemy mięsko mielone i cebulkę podsmażoną i jest git

A mnie coś głowa boli dziś, może z niewyspania albo ciśnienie się zmienia. A wieczorem idziemy na imprezę do znajomych, obejrzeć ich nowe mieszkanie i przy okazji świętować powrót przyjaciela z Japonii Więc mam nadzieję, że mi do wieczora przejdzie ta głowa, a jak nie to wezmę apap (pierwszy raz w ciąży, dotąd nie brałam )

Kotek, ja masło orzechowe uwielbiam Oddaj

RAZEM OD 5.03.2000.

Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór

TYMEK - 26.11.2010

Edytowane przez kretencja
Czas edycji: 2010-09-11 o 13:45
kretencja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-11, 13:59   #315
apoolonia
Rozeznanie

mi pępek został prawie na miejscu
a lini nie mam wcale

przebarwień też niet ale tu dużo inwestowałam w filtry i kremy latem

i powiem wam że gdybym tego nie zrobiła chyba było by kiepsko
nie dokładnie rozcierałam filtr na twarzy przy linii włosów i na czole tam mam brzydszą ciemniejszą skórę

-------------------------------------------

Ja wczoraj była w rossmanie i kupiłam mini kosmetyki do szpitala- pastę do zębów, chusteczki do higieny intymnej, płyn do płukania ust, zel pod prysznic
znając moje zapędy w pakowaniu tym razem mam nadzieję że się wszystko zmieści w jedną dużą kosmetyczkę

---------------------------------------

kretencja

ja dziś na obiad ugotowałam zupę pomidorową na kostkach hahaahaha
i tak mi smakuje że nie mogę się opamiętać

ja też liczę na ot że urodzę bez znieczulenia i chyba nie będize wyjścia u mnie w szpitalu się nie praktykuje znieczulenia na życzenie
tzn. praktykowali za kasę aż ich złapali i teraz koniec

----------------------

Kootek

to nie dużo czasu dasz radę
może idź małemu kup ciuchy?
zajmij się czymś co jest związane z Michałkiem a napewno czas szybciej zleci

Edytowane przez apoolonia
Czas edycji: 2010-09-11 o 14:02
apoolonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-11, 14:01   #316
kotek81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kretencja Pokaż wiadomość
Kotek, ja masło orzechowe uwielbiam Oddaj
hehe nie ma sprawy - otwórz okno bo już leci
Stary 2010-09-11, 14:09   #317
Patrycja_1708
Zadomowienie

W koncu skonczylam wykładac wszystkie pierdoły z mebli. Teraz chwila spokoju bo dopiero po poludniu nowe mebelki przywiozą.
Tak czytam o tych waszych pepkach i mój to własciwie w ogole sie nie zmienił, cały czas jest taki sam. To dobrze czy źle??
Patrycja_1708 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-11, 14:10   #318
kootekk
Zakorzenienie

de, apoolonia nawet jakbym chciala nie potrafie sie zrelaksowac na zakupy nie mam sił, szok pierwszy raz co mi sie zakupow nie chce

musialam sobie kupic nowe spodnie bo w brzuchu sie nie zmieszcze i zamiast jechac do sklepu to znalazlam sklep online z levisa i zamowilam moje ulubione spodnie o rozmiar wieksze, i juz mam zakupy z glowy, napewno mi w tyłku beda wisiec ale przynajmniej w brzuchu sie zmieszcze

Stary 2010-09-11, 14:13   #319
rypka85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kootekk Pokaż wiadomość
de, apoolonia nawet jakbym chciala nie potrafie sie zrelaksowac na zakupy nie mam sił, szok pierwszy raz co mi sie zakupow nie chce

musialam sobie kupic nowe spodnie bo w brzuchu sie nie zmieszcze i zamiast jechac do sklepu to znalazlam sklep online z levisa i zamowilam moje ulubione spodnie o rozmiar wieksze, i juz mam zakupy z glowy, napewno mi w tyłku beda wisiec ale przynajmniej w brzuchu sie zmieszcze
A j kochana czujesz sie teraz po cesarce bo u mnie jednak bedzie cesarka planowana
A urodzi sie córcia
rypka85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-11, 14:21   #320
Weronisia
Zakorzenienie

Witajcie dziewczynki. Zastanawiałam się czemu mi powiadomienia nie przychodzą o nowych postach, a tu po prostu powstał nowy wątek

Sysunia piszę specjalnie dla ciebie, bo pytałaś mnie na innym wątku też
... co do wizyty położnej, to dała mi wiele nadziei.

Obadała mój brzuch i stwierdziła, że mam sporo miejsca i powiedziała co robić. Powiedziała, że za tydzień mały powinien się już obrócić
Jeśli tego nie zrobi, to ma jeszcze inną metodę Tą co ja teraz mam robić, to metoda indyjska i nazywa się 'Indyjski most' a jak nie zadziała, to poda mi metodę chińską

Dla mnie te określenia są po prostu śmieszne, ale niech jej tam będzie

Chodzi o to, że ciężarna ma leżeć z nogami w górze. Tyłek ma być wyżej od głowy. I tak wytrzymać kilka minut, minimum 5, a najlepiej 15.
Mam to robić z mężem. Nie wiem jak to opisać. Mąż ma siedzieć na klęczkach. Na jego klęczące nogi mam wepchnąć mój tułów. A więc moja głowa ma leżeć na łóżku/podłodze, tak samo moje ramiona. A pośladki mają leżeć na jego nogach.
Moje nogi mam mu zarzucić na ramiona/szyję.
Myślę, że to samo można wykonać bez pomocy męża. Uważam, że leżąc na łóżku wystarczy podłożyć pod tyłek zwinięty koc, a nogi zarzucić na ścianę, tak jakby zrobić świecę.

Mam to robić kilka razy dziennie.

Dodatkowo dała granulki homeopatyczne o nazwie PULSATILLA, które mają sprawić, że mięśnie macicy będą bardzo rozluźnione, a to ma ułatwić cały obrót.

Poszukałam w necie, co to za lek i tak naprawdę nie znalazłam niczego ciekawego, co by wskazywało na potrzebę brania tego w ciąży. A więc jeszcze nie wiem czy w ogóle to wezmę.

Ale to zarzucanie nogami w górę będę wykonywać.
21.09 mam kolejną wizytę u gina, więc za 9 dni się dowiem, czy metoda działa.

Innych metod nie mam wykorzystywać. Bo pytałam ją o latarkę. Potwierdziła, że to zna. Jednak bardziej poleciła mi ten Indyjski Most

Edytowane przez Weronisia
Czas edycji: 2010-09-11 o 14:25
Weronisia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-11, 14:43   #321
kretencja
Zakorzenienie

Apoolonia, fajne mają te miniaturki w Rossmanie, też się muszę zaopatrzyć w jakiś malutki żel pod prysznic, szampon, balsam do ciała mam, pastę do zębów chyba też
A co do zupy na kostkach rosołowych to ja prawie zawsze tak gotuję, nie tylko zupy, dodaję je też np. do fasolki po bretońsku. Nie jest to najzdrowsze, ale szybkie i proste. Nie chce mi się gotować prawdziwych wywarów.

Kotek, aż takie niedobre, że przez okno cisnęłaś?

Wiecie co, jestem w szoku Myślałam, że M jak Mama jest dobrym czasopismem, gdzie są rzetelne informacje. I czytam dziś wywiad z jakimś ginekologiem - że na bóle brzucha w ciąży podaje się no-spę - jeśli pochodzą od jelit czy pęcherza moczowego, i jeśli przechodzą, to znaczy, że nie były od macicy. Bo "no-spa nie działa na macicę, ale na mięśnie gładkie" HELOŁ, A MACICA TO JAKI MIĘSIEŃ, PANIE DOKTORZE???

RAZEM OD 5.03.2000.

Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór

TYMEK - 26.11.2010

Edytowane przez kretencja
Czas edycji: 2010-09-11 o 14:46
Stary 2010-09-11, 14:46   #322
kootekk
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rypka85 Pokaż wiadomość
A j kochana czujesz sie teraz po cesarce bo u mnie jednak bedzie cesarka planowana
A urodzi sie córcia

dzisiaj juz lepiej, rana ciagnie np jak zle sie poloze to poli i ciagnie i nie moge wstac, ogolnie to z dnia na dzien lepiej ale najgorsze pierwsze dni po cc, no i pierwszy tydzien, mysle ze niedlugo dojde do siebie

Stary 2010-09-11, 14:53   #323
apoolonia
Rozeznanie

Kootek

żen ie masz ochoty na zakupy to się nie dziwię bo ja jak mam sobie coś kupić to mnie odpycha a co dopiero Ciebie

a masz dla Michałka wszystkie ubranka? znaleźliście takie małe?

kretencja

żeby ten wywar był wywarem to nie wiem ile trzeba tego wszystkiego wrzucić to nie taki smak

miniaturki fajne bo się w szpitalu zużyje i wyrzuci a jak czegoś się z łazienki zapomni to bez tragedii

Ja przestałam czytać te pisma moim zdaniem głupota na głupocie
a jak już jest coś sensownego to napisane w takiej formie jak ja była bym dzieckiem:O

ostatnio wpadł mi w ręce artykuł o tym jak kobiety uważają się za złe matki
i było coś w rodzaju kilku win
jedna z nich brzmiała nie zawsze stosuje się do gazetowych porad
haahahahahahahah

albo
nie podawałaś dziecku dyni?
już teraz możesz naprawić swój błąd

no nie powiem błąd który na dziecku do końca życia będzie się odbijał dobrze że mi w gazecie napisali
lub
co zabrać na wakacje z dzieckiem
butelkę.................. ....
poważnie? nie pomyślała bym hahahaah

Edytowane przez apoolonia
Czas edycji: 2010-09-11 o 14:57
Stary 2010-09-11, 14:55   #324
M25
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez irsin Pokaż wiadomość
Dziewczyny uzywalyscie Ziaji Mamma Mia od rozstepow?

Uczulil moze ktoras z Was?
Miałam próbki, ale nie zauważyłam żadnych zmian na skórze.

---------- Dopisano o 14:55 ---------- Poprzedni post napisano o 14:55 ----------

Cytat:
Napisane przez kretencja Pokaż wiadomość
Pokazuję pościel.
http://allegro.pl/baby-raj-13el-eksk...214700324.html
Kolor księżyc błękitny

Kupujesz z baldachimem ?
Stary 2010-09-11, 14:56   #325
kootekk
Zakorzenienie

znalezlismy kilka w sklepach, troche na allegro i reszte nam kuzynka kupiła w niemczech wiec jestesmy zaopatrzeni, w nast tygodniu musze wszystko poprac bo nie mam NIC wypranego

Stary 2010-09-11, 14:57   #326
M25
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez irsin Pokaż wiadomość
Ogladam zdjecia brzuchow po porodzie i sie przerazam troche :/

one naprawde moga wygladac tak makabrycznie? skora tak zwisa strasznie?
A gdzie te zdjęcia oglądasz?
Stary 2010-09-11, 14:59   #327
melabn
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Weronisia Pokaż wiadomość
Witajcie dziewczynki. Zastanawiałam się czemu mi powiadomienia nie przychodzą o nowych postach, a tu po prostu powstał nowy wątek

Sysunia piszę specjalnie dla ciebie, bo pytałaś mnie na innym wątku też
... co do wizyty położnej, to dała mi wiele nadziei.

Obadała mój brzuch i stwierdziła, że mam sporo miejsca i powiedziała co robić. Powiedziała, że za tydzień mały powinien się już obrócić
Jeśli tego nie zrobi, to ma jeszcze inną metodę Tą co ja teraz mam robić, to metoda indyjska i nazywa się 'Indyjski most' a jak nie zadziała, to poda mi metodę chińską

Dla mnie te określenia są po prostu śmieszne, ale niech jej tam będzie

Chodzi o to, że ciężarna ma leżeć z nogami w górze. Tyłek ma być wyżej od głowy. I tak wytrzymać kilka minut, minimum 5, a najlepiej 15.
Mam to robić z mężem. Nie wiem jak to opisać. Mąż ma siedzieć na klęczkach. Na jego klęczące nogi mam wepchnąć mój tułów. A więc moja głowa ma leżeć na łóżku/podłodze, tak samo moje ramiona. A pośladki mają leżeć na jego nogach.
Moje nogi mam mu zarzucić na ramiona/szyję.
Myślę, że to samo można wykonać bez pomocy męża. Uważam, że leżąc na łóżku wystarczy podłożyć pod tyłek zwinięty koc, a nogi zarzucić na ścianę, tak jakby zrobić świecę.

Mam to robić kilka razy dziennie.

Dodatkowo dała granulki homeopatyczne o nazwie PULSATILLA, które mają sprawić, że mięśnie macicy będą bardzo rozluźnione, a to ma ułatwić cały obrót.

Poszukałam w necie, co to za lek i tak naprawdę nie znalazłam niczego ciekawego, co by wskazywało na potrzebę brania tego w ciąży. A więc jeszcze nie wiem czy w ogóle to wezmę.

Ale to zarzucanie nogami w górę będę wykonywać.
21.09 mam kolejną wizytę u gina, więc za 9 dni się dowiem, czy metoda działa.

Innych metod nie mam wykorzystywać. Bo pytałam ją o latarkę. Potwierdziła, że to zna. Jednak bardziej poleciła mi ten Indyjski Most
brzmi jak metody szaMAnki z dzikiej chaty
melabn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-11, 14:59   #328
apoolonia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kootekk Pokaż wiadomość
znalezlismy kilka w sklepach, troche na allegro i reszte nam kuzynka kupiła w niemczech wiec jestesmy zaopatrzeni, w nast tygodniu musze wszystko poprac bo nie mam NIC wypranego

jeszcze raz taka mina to ci w trzepie na gołą pupę

to choć dziś sobie posegreguj
bo napewno jest kilka prań
Stary 2010-09-11, 15:00   #329
M25
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez lisek15 Pokaż wiadomość
Kliwia
A ja miałam iść w tym tyg do fryzjera, a później przed samym porodem. Ale nici z tego wyszły.
Przyjdzie koleżanka(fryzjerka) bliżej mojego porodu i coś zrobi z mooimi włosami. A zawłaszcza balejaż, bo już mam takie ogromne odrosty, a co dopiero w listopadzie
Ja też się na dniach wybieram zrobić odrosty, a przed samym porodem zrobię całość :P Już się nie mogę doczekać, bo nienawidzę odrostów
Stary 2010-09-11, 15:00   #330
kretencja
Zakorzenienie

M25, tak, kupiłam z baldachimem, choć pewnie nie będę go używać. Zdecydowałam się, bo są tam wszystkie elementy, które chciałam - ochraniacz na szczebelki, rożek, przybornik

RAZEM OD 5.03.2000.

TYMEK - 26.11.2010
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości