![]() |
#241 |
Zadomowienie
|
Dot.: Chihuahua
![]() ![]() ![]() to ja nie wiem ,chyba bylby pies bonsai ![]() zagladacie czasem do wzorca? oto co mowi "Wielkość i waga: w tej rasie nie mierzy się wysokości, lecz jedynie wagę. Waga: między 500 g a 3 kg. Okazy ważące miedzy 1 a 2 kg są preferowane. Okazy, których waga przekracza 3 kg, są dyskwalifikowane." Kup czile z dobrej hodowli a nie jakas pseudo co ci wyrosnie kundelek z duzymi uszami ![]() Poogladaj psy na wystawie,pogadaj z hodowcami i poszperaj po stronach hodowli a nie przez google obrazki... Pies rasowy ma jeden wzorzec i zbytnio psy danej rasy nie powinny od niego odbiegac. Dlugowlose czi moga sie wydawac odrobine wieksze od krotkowlosych ![]() Edytowane przez Garadiela Czas edycji: 2010-07-24 o 10:06 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#242 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#243 |
Przyczajenie
|
ja mam chihuahue już prawie 6 lat i bardzo go kocham
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#244 |
Przyczajenie
|
Widze Dziewczyny, że musiałyście sobie ulżyć i powymądrzać? Jestem zielona w tym temacie dlatego zapytałam, kto pyta nie błądzi. Nie mam czasu ani chęci latac po wystawach. Swojego pinczerka (z rodowodem) znalazłam w Internecie i też zaczynałam szukać przez obrazki w googlach więc nie widze w tym nic złego. Dzięki Steasi za pomoc a nie obśmianie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#245 |
Przyczajenie
|
Spoko
![]() A skąd jesteś? Z jakiego regionu Polski jesteś?Może mogłabym Ci podrzucić jakąś godną polecenia hodowlę.Bo rozumiem że wchodzi w grę piesek na kolanka ale z rod? Nie ma czegoś takiego jak miniaturka chi winogronku! Pinczer, pudel toy, okej ale nie chi! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#246 |
Zadomowienie
|
Winogronkowi chodzilo o to ze chila jest juz taka malutka ze jest to miniaturka sama w sobie
![]() A nie o miniaturke czily ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#247 |
Zadomowienie
|
Bardzo mi się podobaja te psiaki. Rozwiodłam się i mam nowego partnera, nie mamy dzieci i chciałam wszelkie odczucia macierzyńskie przelać na psa
![]() Jak mu pokazałam foto cziłki, zapytał : a nie mogłoby być kochanie cos bardziej wielkosci psa niż świnki morskiej? ![]() Jak to jest z tymi ubrankami dla pieska, bo wyglada świetnie, ale nie krepuje to ruchów i nie męczy psiaka? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#248 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#249 |
Zadomowienie
|
Czily podobno jak jest zimno tzreba ubierac bo czesto choruja na plucka
![]() Tak slyszlam od jednej wlascicielki czilki,calkiem sympatycznej zreszta ![]() Najlepiej isc z psem i poprzymierzac ubranko ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#250 |
Przyczajenie
|
Zdecydowanie nie prawda.Mankament jednego osobnika (prawdopodobnie z winy zachuchania przez właścicielkę). Trzeba pamiętać że te psy mimo swoich niewielkich rozmiarów to nie zabawki. Więc jeśli psiak będzie czuł się nie komfortowo w ubranku to po co ubierać go na siłę? Inaczej troszkę sprawa przedstawia się w mroźną zimę. Jedni zakładają kurteczki etc inni ograniczają się do krótszych spacerów (co zazwyczaj same te psiaki wybierają). Ubiera się zazwyczaj krótkowłose, długo zdecydowanie rzadziej. Jeżeli już chcesz tak bardzo ubierać psiaka lub masz jakiś tam inny powód to radzę zacząć od kostiumów jakby na szerokie ramiączka, potem wprowadzić dopiero krótki i następnie dłuższy rękaw.Ale- nic na siłę.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#251 |
Wtajemniczenie
|
dziewczyny ile kosztuja takie
Chihuahua z hodowli?Bo patrze na stronkach to 1200zl to kupa siana...Mozna to jakso na raty wziac czy nie wiem ? hehe
![]() |
#252 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#253 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#254 |
Przyczajenie
|
Oczywiście, że w tej cenie kupisz psiaka ale tylko tzw PETa czyli pieska który nie jest wystawowy i hodowlany.A z ratami to zależy od konkretnego hodowcy- popisz porozmawiaj z nimi, to kwestia indywidualna
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#255 |
Przyczajenie
|
Nigdy nie należy bac się ceny za chihuahua, można dostac nawet za 800zł pieska z metryczką, ale jak napisała Steasi, tzw. peta, który nie będzie nadawał się do hodowli, będzie miał zły zgryz, będzie brakowało mu 1 ząbka bądź inne pierdoły, które eliminują go z wystawy.
NIGDY nie kupujcie psa bez rodowodu,nigdy! Szczególnie tej rasy, która jest póki co dośc rzadka w Polsce. Psy bez rodowodu to zwykłe kundle, na których chcą zarobic idioci, trzymając psy w brudzie i smrodzie,choc niekoniecznie. Prawdziwa hodowla jest pasją, gdzie dbamy o zdrowie pieska o rasę.. |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#256 |
Przyczajenie
|
Witajcie
![]() od dawno marzy mi sie taka malutka chi ![]() jestem z okolic gdanska i czy ktos moglby mi polecic jakas zaufaną hodowle? byla bym bardzo wdzięczna ![]() Edytowane przez Bunia93 Czas edycji: 2010-12-27 o 21:56 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#257 |
Rozeznanie
|
jaki chory? że nie ma jednego ząbka? ludzie też nie zawsze maja super zęby,a nic im to nie przeszkadza,
a wystawowe,ale nie super, ko i za 2, albo ponad 1 tys można pewnie kupić |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#258 |
☕ sprawia, że jestem☺
|
Ja proponuję trochę poczytać, zapoznać się z rasą i nie kupować tylko dlatego, że jest malutka
![]() ![]() Takiego dynamitu w domu nie miałam jeszcze ![]()
![]() |
![]() |
#259 |
Przyczajenie
|
Hehe kazdy zwierzak obojetnie czy to pies czy kot czy chomik potrzebuje milosci i opieki wlasciciela
![]() tylko jak czytam komentarze osob wypowiadajacych sie wczesniej ze te tani pieski to ''zwyczajne kundle'' to poprostu skoro mam wydac kupe pieniedzy na kundelka to wolala bym z jakiegos sprawdzonego zrodla kupowac ![]() a czy jesli piesek ma rodowod to jest wiadomo w 100% ze to nie jest mieszaniec ? |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#260 |
Rozeznanie
|
może warto przeczytać odpowiedni wątek,tam jest wszystko napisane?
w metryczce szczeniaka są opisani przodkowie,to jest potwierdzenie,że psy są rasowe, a z tym tańszym, to nie zrozumiałaś,chodziło pewnie o psy bez rodowodu,albo metryki, kupione na bazarze, one nie wiadomo skąd pochodzą, a psy z hodowli nie wystawowe, to po prostu psy dla tych, którzy chcą mieć rasowego psa, ale nie myślą o rozmnażaniu i chcą mieć po prostu psa |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#261 |
Konto usunięte
|
W jaki sposób da się rozróżnić oryginalną metrykę, rodowód? Czy jest w ogóle możliwosć natrafienia na "pordróbkę", zdarzały się takie przypadki?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#262 |
Rozeznanie
|
w związku kynologicznym jest zapisana dana hodowla, rodzice maja rodowód i wpisy,że są psami hodowlanymi, a szczeniaki zazwyczaj metryczki,są tam wpisy,pieczątka,nie pamiętam,bo jak się robi rodowód to się metrykę oddaje do oddziału,
wystarczy znaleźć na forach hodowle, bądź poszukać stronek hodowli i nazwę hodowli wpisać w google i poszukać, popytać, pójść do zk i zobaczyć czy taki miot jest zarejestrowany |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#263 | ||
Przyczajenie
|
Cytat:
Niestety większosc wklejanych tutaj psow nie ma nic wspólnego z chihuahuą, naprawdę warto udac się na wystawę albo do jakiejś hodowli FCI, zarejestrowanej w Związku Kynologicznym... ---------- Dopisano o 17:04 ---------- Poprzedni post napisano o 17:02 ---------- Cytat:
![]() Wszystkie szczeniaki są takie same, tylko doświadczone oko może wylapac pewne cechy, ktore beda widoczne w przyszlosci -i to nie zawsze mozna to zobaczyc. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#264 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Wczoraj kupilam chihuahuke i w zwiazku z tym widzialam wiele ogloszen. Te miniaturki nazywaja sie Tea-Cup. Ich waga siega do 1,5 kg. W Polsce nie spotkalam takiej, ale widzialam pare ogloszen w Niemczech. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#265 |
Rozeznanie
|
jak może być miniaturka małej rasy? coś mi się zdaje,że to takie samo oszustwo,jak z yorkami
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#266 |
Wtajemniczenie
|
Pewnie, że nie ma bo ta rasa jest sama w sobie miniaturową. Waga cziłek wg wzorca to od 0,5kg do 3kg.
Swoją droga moja świnka morska ma ponad kg więc nie wyobrażam sobie psa wielkości świnki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#267 |
☕ sprawia, że jestem☺
|
Ja sobie wyobrażam. Mój waży 940 g
![]()
![]() |
![]() |
#268 |
Wtajemniczenie
|
O jaa , wkleisz fote? Ciekawi mnie jak wygląda tzn budowa , nie ma problemów zdrowotnych, w jakim jest wieku i jak wygląda życie takiego małego szkraba?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#269 |
Przyczajenie
|
![]()
hej dziewczyny ile wasze chihuahuki wazyly majac 9 tygodni
![]() Edytowane przez beti2882 Czas edycji: 2011-02-22 o 11:21 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#270 | |
☕ sprawia, że jestem☺
|
Cytat:
![]() Zaproszę Cię na oglądanie ![]() Jest w wieku 7 miesięcy. Jedyny problem jaki mięliśmy to ząbki ale to często zdarza się u chiłek. Miała usuwane mleczaki bo nie wypadału a u tych piesków trzeba zwracać uwagę na zgryz. Oprócz tego, że nie wskakuje na łóżko to wszysko jest normalnie. Jest bystra, szybka i nawet jak ktoś jej nie zauważy to ona sama o siebie zadba. Moja ukochana psica ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:16.