Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 15 - Strona 85 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-09-11, 20:53   #2521
SimplyDivine
Zakorzenienie

Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 15

Cytat:
Napisane przez Konczita Pokaż wiadomość
spadam na panieński - pewnie drinkować będziemy ...
Udanego wieczoru Ja tez wychodze na babskie ploty, ale przy Diet Pepsi tylko

---------- Dopisano o 19:53 ---------- Poprzedni post napisano o 19:50 ----------

Cytat:
Napisane przez songoma Pokaż wiadomość
ja juz jajkom nie ufam :d ograniczylam do 1 zoltka dziennie
no, dzis troche wiecej bo zjadlam 1/3 w serniku, 1/2 w plackach otrebowych i cale w 'plackach' serowych ;o marzeniem byloby ograniczyc do 2-3 w tygodniu, ale na tej diecie sie nie da
U mnie nie ma problemow z cholesterolem, poza tym innych tluszczy prawie wcale nie spozywam(y) wiec poki wyniki mam dobre to wciam Zreszta nawet przed dieta na sniadanie zawsze byla jajecznica z 3 jajek z serem zoltym na toscie z maslem
Stary 2010-09-11, 21:08   #2522
songoma
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez SimplyDivine Pokaż wiadomość
U mnie nie ma problemow z cholesterolem, poza tym innych tluszczy prawie wcale nie spozywam(y) wiec poki wyniki mam dobre to wciam Zreszta nawet przed dieta na sniadanie zawsze byla jajecznica z 3 jajek z serem zoltym na toscie z maslem
zazdroszcze zaczynam sie zastanawiac powaznie nad tym czy to nie jakies genetyczne obciazenie faktycznie, bo to chyba niemozliwe zeby az tak mi urosl w dwa miesiace. chyba ze tak gwaltownie zareagowal, bo wczesniej chyba nie jadlam ani chych trzech tygodniowo :| cholesterol to chyba nie taka sprawa ze hop siup skacze, do tego trzeba czasu, prawda?
z drugiej strony, siedzacy tryb zycia od wielu lat i niejedzenie rzeczy ktore go obniza tez moglo byc winne =/
ahhh chcialabym znac prawdziwy powod :<

---------- Dopisano o 21:08 ---------- Poprzedni post napisano o 20:59 ----------

własnie wyczytalam:
Również do krainy legend należy teza, że jajka są niezdrowe i podwyższają poziom cholesterolu we krwi (ten fenomen występuje tylko u 15-20 % ogółu ludności, to są osoby, które cierpią na zaburzenia przemiany materii).
ze tez musze nalezec do tych 15%
zastanawiam sie jednak.. skoro Dukan reguluje moja przemiane materii i ja ladnie podkreca, to moze automatycznie uda sie troche zbic ten cholesterol? co myslicie?
songoma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-11, 21:32   #2523
rumcia1
Rozeznanie

Duk Duk
Zajrzałam tu rano, ale mąż miał robotę i potrzebował neta i niewiele przeczytałam. Widziałam napewno spadki Konczity, Agnese, SimplyDivine. Gratuluję Wam i wszystkim innym, którym cos spadło.
Songoma Twoja woda też spadnie.

Po południu niby czytałam, ale co chwila mąż mnie zganiał, bo potrzebował sieci i już mi się wszystko pomerdało.

U mnie rano spadek -300g i jest poniżej 72kg A raczej było, bo...(niżej napiszę)
Pod wieczór pojechaliśmy do Auchana, kawał drogi i w końcu kupiłam ketchup fit i musztadę Dijon, jakieś tuńczyki, dr Oetkera, i buty wyrypiste buty, ale mi się podobają. Plaskie kozaczki szaro oliwkowe 10 cm przed kolano zamszowe z nogawką luźniejszą nie opiętą. Może kiedyś zdjęcie Wam wrzucę, bo pewnie i tak nie jasno tłumaczę. Poza tym mierzyłam "gumofilce" na obcasie pierwszy raz w życiu widziałam, fajne były, mężowi też się podobały, ale w końcu nie wzięłam, bo gdzie ja w nich pójdę? Na spacery w deszczu nie chodzę. Mieszkam kilometr od miasta, to po uliczkach nie będę spacerować, a do pracy w ogródeczku nie potrzebuję obcasów. W sklepie obok kupiłam sobie jesnasy jedną parę i żeby było śmieszniej kupiłam rozmiar 38 i są dobre - na pewno numeracja jest nie taka jak trzeba, bo do 38 to mi jeszcze daleko. Potem przechodziliśmy obok Sfinksa i maż chciał sharmę z kurczaka ja też, ale, że była z patelni z olejem, to wzięłam pierś grilowaną - nigdy więcej, była twarda okrutnie, do niej była sałatka wegetariańska w porządku, ale polana sosem winegret na oliwie zapewne. Przyjemnie jak nie musisz stać w garach tylko ktoś Ci przygotuje jedzenie, ale w domu mam kontrolę nad tym co mam na talerzu. Może jutro rano nie będzie źle z wagą moją.

Cytat:
Napisane przez SimplyDivine Pokaż wiadomość
Ojej Dziekuje kochana za te brawa Jak to robie? W sumie nie wiem... Na sniadanie zazwyczaj jem placuszki otrebowe (dzis odkrylam je na slodko ) w weekendy jem kotleciki mielone z indyka i z dodatkiem wieprzowiny o bardzo niskiej zawartosci tluszczu, w ciagu tygodnia na obiad jadam zupki kremowe z gotowana piersia kurczaka, sernik na zimno wcinam co drugi dzien, kolacje jem do godziny 19 i zazwyczaj jest to kostka twarogu poltlustego z jogurtem naturalnym i szczypiorkiem na PP a na PW z papryka i ogorkiem. No i duzo pije, w tym duuze cynamonowe cappuccino codziennie No i ta Activia waniliowa Fat Free opakowanie dziennie, czasem dwa - normalny jogurt kremowy I jajek jem sporo Np dzis 3 na twardo na kolacje z twarozkiem + 2 w placuszkach porannych.
Co do aktivii szukałam dzisiaj, ale nie znalazłam tego wynalazku, jak będziesz ją kiedys jadła to zrób zdjęcie i pokaż pudełeczko tutaj.

Ale o wiele bardziej interesuje mnie duuze cynamonowe cappuccino - ja też chcę takie, jak to zrobić?

rumcia1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-11, 21:42   #2524
songoma
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez rumcia1 Pokaż wiadomość
(...) ale polana sosem winegret na oliwie zapewne. Przyjemnie jak nie musisz stać w garach tylko ktoś Ci przygotuje jedzenie, ale w domu mam kontrolę nad tym co mam na talerzu. Może jutro rano nie będzie źle z wagą moją.
oj tam! Agnese tez miala wczoraj przygode z vinegrtem i miala spadek

Cytat:
Co do aktivii szukałam dzisiaj, ale nie znalazłam tego wynalazku, jak będziesz ją kiedys jadła to zrób zdjęcie i pokaż pudełeczko tutaj.
a Simply to chyba na wyspach - w Polsce takiego cuda nie widzialam. dzis wlasnie mialam activie w lapkach i pitna i jogurt i szalu nie ma z tabelka.
Stary 2010-09-11, 21:44   #2525
Variance
Zadomowienie

GG do Variance

Dziewczyny mam pytanko jak myslicie ile to tabletek slodziku trzeba, zeby zastapic je szklanka sypkiego slodzika? bo siedze od 20 min i mysle...

ponad 2 000 km - a cóż to jest dla Miłości...?

przyszła pani psycholog, w zamiarze seksuolog+psychoonkolog.

krew barwiona tlenkiem żelaza  - tattoomaniak.

little nerd - wierny kibic League of Legends
.
Variance jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-11, 21:50   #2526
twinsplus1
Zadomowienie

GG do twinsplus1

Cytat:
Napisane przez joanasz Pokaż wiadomość
Nosz qrcze wczoraj bylam w tesco - no ale nastepnym razem oblukam -dzieki
Wracaj, wracaj na droge cnoty.....
no widzisz, szkoda ze wczesniej nie pomyslalam, ale zerknij nastepnym razem, warto

Cytat:

Ale o wiele bardziej interesuje mnie duuze cynamonowe cappuccino - ja też chcę takie, jak to zrobić?
a to chyba cos takiego jak ponizej

wzrost: 174 cm
79-78-77-76-75-74-73-72-71-70-69-68-67-66-65-64-63-62-61-60-59-58

Nothing is Impossible to a willing mind
twinsplus1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-11, 21:50   #2527
Maliness
Raczkowanie

Ja też się przyłączę, ok?
Jestem już drugi tydzień na diecie, czyli faza II. Teraz cykl proteinowy, a od wtorku znowu warzywa. Schudłam z 60kg do 56,5
Ale mam problem, mianowicie czuję, że muszę coś SCHRUPAĆ! Na sam widok orzechów leci mi ślina... Nawet sucharek byłby czymś wspaniałym... Nie wiecie, co mogę zjeść?

Edytowane przez Maliness
Czas edycji: 2010-09-11 o 21:51
Maliness jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-11, 21:52   #2528
twinsplus1
Zadomowienie

GG do twinsplus1

Cytat:
Napisane przez Variance Pokaż wiadomość
Dziewczyny mam pytanko jak myslicie ile to tabletek slodziku trzeba, zeby zastapic je szklanka sypkiego slodzika? bo siedze od 20 min i mysle...
dla mnie to tez czarna wiec nie pomoge

Stary 2010-09-11, 21:52   #2529
Gocha09
Raczkowanie

Dzięki wielkie za pomoc.Jutro zabieram się za pieczenie chlebka.Słodkim też się zaspokoilam,zrobiłam,zjad łam troszkę i aż tak jakoś mdło mi się zrobiło,ale mąż dokończył
U mnie dzisiaj czwarty dzień,póki co waga - 2 kg,I fazę będę trzymać tydzień,a jak się uda to nawet i na maksa- 10 dni.
Dzisiaj jakoś tak nie mam apetytu,głowa mnie boli (może od papierochów,troszkę za dużo dzisiaj popaliłam).Mam pytanko,czy to źle jest przy tej diecie jak się mało je?Chodzi mi o to,iż dzisiaj praktycznie zjadłam tylko dwa posiłki,kolacja była zrobiona(salatka z tuńczyka)dwie łyżeczki wzięłam i odechciało mi się jeść.Wody niegazowanej + herbaty wypijam dobre 3 litry dziennie.
Ehh..jeszcze tydzień na I Fazie,powoli tęskno mi za warzywkami,jest tyle smacznych przepisów...

A mam jeszcze takie małe pytanko,jutro na obiad chcę sobie zrobić pulpeciki w sosie pomidorowym,czy jest dozwolony koncentrat w I fazie (ok.2 lyzeczek?)
Kupiłam ostatnio sól dietetyczną,można jej używać?
Dzięki z góry za odp. Pozdrawiam)
Gocha09 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-11, 21:53   #2530
twinsplus1
Zadomowienie

GG do twinsplus1

Cytat:
Napisane przez Maliness Pokaż wiadomość
Jestem już drugi tydzień na diecie, czyli faza II. Teraz cykl proteinowy, a od wtorku znowu warzywa. Schudłam z 60kg do 56,5
Ale mam problem, mianowicie czuję, że muszę coś SCHRUPAĆ! Na sam widok orzechów leci mi ślina... Nawet sucharek byłby czymś wspaniałym... Nie wiecie, co mogę zjeść?
zrob sobie ciasteczka owsiane

a tutaj przepis:
1 jajko, 3 lyzki otrab ows, 1/4 lyzeczki proszku do pieczenia, 1 plaska lyzeczka kawy rozpuszczalnej, slodzik.

Jajko rozbeltac w misce, kawe rozpuscic w obrobinie goracej wody lub mleka, wymieszac wszystkie skladniki i nakladac lyzka na wylozona papierem blache, ormujac ciasteczka o grubosci 0,5cm. Piec w temp. ok 160 stopni az beda chrupiace

no i witaj na forum oczywiscie

Edytowane przez twinsplus1
Czas edycji: 2010-09-11 o 21:57
Stary 2010-09-11, 21:53   #2531
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Rozkruszaj do szklanki to samo wyjdzie

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-11, 21:54   #2532
songoma
Raczkowanie

Cytat:
w tesco na regale ze zdrowa zywnoscia sa chipsy z buraka i z marchewki porcja mikroskopijna, ale mojego gula na chrupanie zaspokaja i nie przesadza sie z iloscia tych dwoch warzywek ktore musimy ograniczac polecam na PW
Stary 2010-09-11, 21:55   #2533
Variance
Zadomowienie

GG do Variance

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Rozkruszaj do szklanki to samo wyjdzie
a czasami te tabletki nie sa bardziej, hmmm, skondensowane?
że też akurat teraz musiał się skończyc sypki

.
Stary 2010-09-11, 21:59   #2534
songoma
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Gocha09 Pokaż wiadomość
Mam pytanko,czy to źle jest przy tej diecie jak się mało je?Chodzi mi o to,iż dzisiaj praktycznie zjadłam tylko dwa posiłki,kolacja była zrobiona(salatka z tuńczyka)dwie łyżeczki wzięłam i odechciało mi się jeść.Wody niegazowanej + herbaty wypijam dobre 3 litry dziennie.
bardzo zle, nie chodzi nawet o sam glod czy apetyt, po prostu im wiecej jemy tym wiecej chudniemy ja tez po sobie widze ze jak zjem mniej to nie ma sie czego spodziewac po wadze (o ile w ogole jest sie czego spodziewac w moim przypadku )

Cytat:
A mam jeszcze takie małe pytanko,jutro na obiad chcę sobie zrobić pulpeciki w sosie pomidorowym,czy jest dozwolony koncentrat w I fazie (ok.2 lyzeczek?)
ja bym (to moje zdanie:P) poczekala z koncentratem do II. nawet na PP, ale mimo wszystko, moim zdaniem pierwsza faza powinna byc jak "najczystsza".
Cytat:
a co to za sol? generalnie uzywamy normalnej, ale w nieduzej ilosci - problem z nia jest taki ze zatrzymuje wode w organizmie, wiec nie wiem czy dietetyczna temu zapobiega

---------- Dopisano o 21:59 ---------- Poprzedni post napisano o 21:57 ----------

Cytat:
a czasami te tabletki nie sa bardziej, hmmm, skondensowane?
że też akurat teraz musiał się skończyc sypki
jasne ze sa :P ja osobiscie jak slodzilam sernik lyzka slodziku w proszku to wiecznie nie byl slodki. teraz biore 10 tabletek rozkurszam z czego wychodzi moze góra lyzeczka proszku i jest meeega slodycz :3
polecam po prostu wetknac tam palucha i ocenic jak Ci smakuje, ja chyba ostatnio bardzo zubozalam jesli chodzi o wymagania smakowe
Stary 2010-09-11, 22:02   #2535
rumcia1
Rozeznanie

Cytat:

a Simply to chyba na wyspach - w Polsce takiego cuda nie widzialam. dzis wlasnie mialam activie w lapkach i pitna i jogurt i szalu nie ma z tabelka.
to może i u mnie nie bedzie źle
ja też nie widziałam, ale może za słabo szukałam?
zapomniałam dodać, że ładny avatarek zrobiłaś. Podoba mi się.

Missines też szaleje z avatarkiem kocim - też fajny.

I jest maliness, która na poczatku z missines mi się chciała pomylić. Witaj.
Cytat:
1 tabletak to 1 łyżka cukru - tyle mi się pamięta. Jak robie sernik np. z 1 kg cukru to daję 10 - 12 tabletek potem ciasto mozna skosztować po wymieszaniu czy jest wystarczająco słodkie
Cytat:
Napisane przez twinsplus1 Pokaż wiadomość
no widzisz, szkoda ze wczesniej nie pomyslalam, ale zerknij nastepnym razem, warto

a to chyba cos takiego jak ponizej
to takiego nie widiałam, ale może gdzies u nas są.

Edytowane przez rumcia1
Czas edycji: 2010-09-11 o 22:03
Stary 2010-09-11, 22:03   #2536
songoma
Raczkowanie

tż dzis mnie skarcil ze jestem jak facet - gadam tylko o jedzeniu i seksie
dukan na mnie zle wplywa dziewczyny
Stary 2010-09-11, 22:04   #2537
twinsplus1
Zadomowienie

GG do twinsplus1

Cytat:
Dzięki wielkie za pomoc.Jutro zabieram się za pieczenie chlebka.Słodkim też się zaspokoilam,zrobiłam,zjad łam troszkę i aż tak jakoś mdło mi się zrobiło,ale mąż dokończył
U mnie dzisiaj czwarty dzień,póki co waga - 2 kg,I fazę będę trzymać tydzień,a jak się uda to nawet i na maksa- 10 dni.
Dzisiaj jakoś tak nie mam apetytu,głowa mnie boli (może od papierochów,troszkę za dużo dzisiaj popaliłam).Mam pytanko,czy to źle jest przy tej diecie jak się mało je?Chodzi mi o to,iż dzisiaj praktycznie zjadłam tylko dwa posiłki,kolacja była zrobiona(salatka z tuńczyka)dwie łyżeczki wzięłam i odechciało mi się jeść.Wody niegazowanej + herbaty wypijam dobre 3 litry dziennie.
Ehh..jeszcze tydzień na I Fazie,powoli tęskno mi za warzywkami,jest tyle smacznych przepisów...

Dzięki z góry za odp. Pozdrawiam)
tak na szybko:
mam pytanko czy robilas tescik? nie mozesz sobie skakac po dniach U, albo masz do zrobienia 7 dni,a napewno nie 10dni

sol mozesz w ograniczonych ilosciach, ale mozesz
koncetrat tez jest ok, jesli jest bez cukru

jesz zdecydowanie za malo, w tej diecie wazne jest aby regularnie jesc i to jest podstawa i klucz do sukcesu, wiec sie popraw

licz sobie na poczatku ile kalorii zjadlas np tutaj www.exerceo.pl lub tutaj www.tabele-kalorii.pl najlepiej jakby bylo 1500kcal na dzien lecz nie mniej jak 1300kcal zobacz dzis dla przykladu ile tych kalorii bylo w twoich posilkach

to tyle na poczatek, a otreby sie dzis jadlo?

Stary 2010-09-11, 22:04   #2538
Variance
Zadomowienie

GG do Variance

Cytat:
jasne ze sa :P ja osobiscie jak slodzilam sernik lyzka slodziku w proszku to wiecznie nie byl slodki. teraz biore 10 tabletek rozkurszam z czego wychodzi moze góra lyzeczka proszku i jest meeega slodycz :3
polecam po prostu wetknac tam palucha i ocenic jak Ci smakuje, ja chyba ostatnio bardzo zubozalam jesli chodzi o wymagania smakowe
dobrze, ze nie tylko ja mam wrazenie, ze tabletki sa bardziej slodkie ;P
chyba tak zrobie.
rozkrusze z 30 tabletek
ale przez to siedzenie blok zrobie jutro.

wgl nie smiejcie sie, ale stwierdzam, ze koscisty tylek to nic fajnego - kosci mi sie wbijaja

.
Stary 2010-09-11, 22:06   #2539
Gocha09
Raczkowanie

Songoma...wielkie dzięki za odpowiedź.
Kurcze no to widzę że źle robię..ehh,jak nie byłam na diecie to lubiłam sobie co nieco podjeść a teraz jak powinnam podjadać to mi się nie chce..Ale zmienię to,bo do zrzucenia bardzo dużo
Niedobrze że koncentrat wykluczony a taka mam ochotę żeby jutro zrobić kopytka protalowe i pulpeciki w pomidorowym sosiku..
Dopiero czwarty dzień a mi powoli brakuje przepisów i co tu wymysleć,na obiad zawsze się coś zrobi,gorsze śniadania i kolacje..
Stary 2010-09-11, 22:11   #2540
rumcia1
Rozeznanie

Cytat:
zrob sobie ciasteczka owsiane

a tutaj przepis:
1 jajko, 3 lyzki otrab ows, 1/4 lyzeczki proszku do pieczenia, 1 plaska lyzeczka kawy rozpuszczalnej, slodzik.

Jajko rozbeltac w misce, kawe rozpuscic w obrobinie goracej wody lub mleka, wymieszac wszystkie skladniki i nakladac lyzka na wylozona papierem blache, ormujac ciasteczka o grubosci 0,5cm. Piec w temp. ok 160 stopni az beda chrupiace

no i witaj na forum oczywiscie
Właśnie miałam Cię pytać o przepis na te ciasteczka. Skład prawie jak do kanapki, czy naleśniczków na słodko, tylko kawa jeszcze.
Szkoda, że nie można 9 łyżek, bvo jadłabym dziennie naleśniczki, potem 2 kanapki chlebka i poprawiłabym ciasteczkami

A jak wchodzę do kuchni i widzę smakołyki dla dzieciaków, to mam ochotę po nie sięgać. Ostatnio dżdżownice żelkowe - dobrze, że są dżdżownicami to mnie jakoś odpychają, bo gdyby misie, to już bym się obok nich kręciła.

Stary 2010-09-11, 22:13   #2541
Gocha09
Raczkowanie

Cytat:
tak na szybko:
mam pytanko czy robilas tescik? nie mozesz sobie skakac po dniach U, albo masz do zrobienia 7 dni,a napewno nie 10dni

jesz zdecydowanie za malo, w tej diecie wazne jest aby regularnie jesc i to jest podstawa i klucz do sukcesu, wiec sie popraw

licz sobie na poczatku ile kalorii zjadlas np tutaj www.exerceo.pl lub tutaj www.tabele-kalorii.pl najlepiej jakby bylo 1500kcal na dzien lecz nie mniej jak 1300kcal zobacz dzis dla przykladu ile tych kalorii bylo w twoich posilkach

Teścik robiłamDukan zalecił 7 dni pierwszej fazyCo do jedzenia napewno się poprawię a co do otrębow to spokojnie zajadam je codziennie (przeważnie na śniadanko)
Stary 2010-09-11, 22:15   #2542
rumcia1
Rozeznanie

Cytat:
tż dzis mnie skarcil ze jestem jak facet - gadam tylko o jedzeniu i seksie
dukan na mnie zle wplywa dziewczyny
Niech się cieszy, że o seksie chcesz gadać. Gdybyś tylko o jedzeniu to mógłby się martwić

Stary 2010-09-11, 22:21   #2543
twinsplus1
Zadomowienie

GG do twinsplus1

Cytat:
Songoma...wielkie dzięki za odpowiedź.
Kurcze no to widzę że źle robię..ehh,jak nie byłam na diecie to lubiłam sobie co nieco podjeść a teraz jak powinnam podjadać to mi się nie chce..Ale zmienię to,bo do zrzucenia bardzo dużo
Niedobrze że koncentrat wykluczony a taka mam ochotę żeby jutro zrobić kopytka protalowe i pulpeciki w pomidorowym sosiku..
Dopiero czwarty dzień a mi powoli brakuje przepisów i co tu wymysleć,na obiad zawsze się coś zrobi,gorsze śniadania i kolacje..
to ja moze sie zacytuje jeszcze raz

tak na szybko:

---------- Dopisano o 21:18 ---------- Poprzedni post napisano o 21:15 ----------

Cytat:
Właśnie miałam Cię pytać o przepis na te ciasteczka. Skład prawie jak do kanapki, czy naleśniczków na słodko, tylko kawa jeszcze.
Szkoda, że nie można 9 łyżek, bvo jadłabym dziennie naleśniczki, potem 2 kanapki chlebka i poprawiłabym ciasteczkami

A jak wchodzę do kuchni i widzę smakołyki dla dzieciaków, to mam ochotę po nie sięgać. Ostatnio dżdżownice żelkowe - dobrze, że są dżdżownicami to mnie jakoś odpychają, bo gdyby misie, to już bym się obok nich kręciła.
no ja tez mam bol z tymi otrebami, zjadlo by sie wiecej przysmakow a tu niestety nie wolno - szkoda

a moje chlopaki maja chipsy, czekoladki, gofry, cukierki czekoladowe a ja nic z tego nie moge

---------- Dopisano o 21:21 ---------- Poprzedni post napisano o 21:18 ----------

Cytat:
Teścik robiłamDukan zalecił 7 dni pierwszej fazyCo do jedzenia napewno się poprawię a co do otrębow to spokojnie zajadam je codziennie (przeważnie na śniadanko)
tak myslalam ze sobie kombinujesz z tym U nie wolno sobie przedluzac trzymamy sie testu, czyli 7 dni i ani dnia dluzej prawda jest taka ze sobie tym tylko zaszkodzisz, na U zrzucamy wode nie zas tluszczyk, wiec nie ma potrzeby jej przedluzania

Stary 2010-09-11, 22:21   #2544
Aganiala
Raczkowanie

GG do Aganiala

Kolejny dzień mija...
A u Was jestem bardzo dochodząco.....gorzej niż w pracy.
No cóż tak to u mnie jest, że ciągle w biegu i nie zawsze dostęp do neta jest możliwy.

Jednak czytam i czytam, więc: witam nowe osoby i gratuluje sukcesów wszystkim.
A dziś już się zegnam - Kolorowych snów
Faza I - 80 kg

mam nadzieję, że będzie: 60

Aganiala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-11, 22:22   #2545
twinsplus1
Zadomowienie

GG do twinsplus1

CO TO ZA CISZA JAK MAKIEM ZASIAL ide sobie stad przed teli, jak nie chcecie rozmawiac

Stary 2010-09-11, 22:45   #2546
songoma
Raczkowanie

Cytat:
o, dziekowac za to, nigdy nie chcialo mi sie liczyc co i jak zjadlam
no i dowiedzialam sie ze zjadlam dzis mniej wiecej 1300 kcal, i ponoc takimi duperelami jak spanie, praca, wchodzenie po schodach, zmywanie itp, spalilam prawie wszystko - az sie wierzyc nie chce

tak czy siak zmartwilo mnie jedno. bilans na dzis:
bialko: 172.68 tłuszcze: 36.33 wegle 75.32
na oko widze ze za duzo bialka i wegli. to co jak ja zaczynam jesc warzywa?X_X wyskakuje pewnie ze dwa razy ponad norme. ueee:[!

Edytowane przez songoma
Czas edycji: 2010-09-11 o 22:49
Stary 2010-09-11, 23:10   #2547
agnes305
Raczkowanie

Witam Dziewczynki
Ja tak na uno momento, bo i tak was muszę nadrobić ( Matko Boska tyle stron!!!) a przybyłam się pochwalić spadeczkiem
Ważę już 81kg

DUKAN RULEZZZZ
Buziaczki

87-86-85-84-83-82-81-80-79-78-77-76-75-74-73-72-71-70-69-68-67

Dietowy suwaczek
http://www.suwaczki.com/tickers/hok83csze1b2qk3h.png
agnes305 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-12, 00:38   #2548
Agnese69
Zadomowienie

Cytat:
.... Potem przechodziliśmy obok Sfinksa i maż chciał sharmę z kurczaka ja też, ale, że była z patelni z olejem, to wzięłam pierś grilowaną - nigdy więcej, była twarda okrutnie, do niej była sałatka wegetariańska w porządku, ale polana sosem winegret na oliwie zapewne. Przyjemnie jak nie musisz stać w garach tylko ktoś Ci przygotuje jedzenie, ale w domu mam kontrolę nad tym co mam na talerzu. Może jutro rano nie będzie źle z wagą moją.

Dzięki za gratki, Tobie również się należą
Co do wagi to się nie stresuj bardzo, bo ja wczoraj właśnie jadłam sałatkę z wędzonym łososiem w kanjpie i również byłą polana vinegret i tak samo się obawiałam, że dziś za to zapłącę z rana, a tu spadeczek był delikatny... Może i CIebie taka sama niespodzianka spotka

A duże cynamonowe cappucino jest i dla mnie nader fascynującym tematem

---------- Dopisano o 00:38 ---------- Poprzedni post napisano o 00:36 ----------

[QUOTE=rumcia1;22007538]
Cytat:
No właśnie, mówię przecież...
Miło, że ktoś mnie jednak czyta i w dodatku zapamiętuje takie szczegóły
Agnese69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-12, 00:40   #2549
Emilia 25
404 Not Found

Cytat:
Napisane przez Agnese69 Pokaż wiadomość
Dzięki za gratki, Tobie również się należą
Co do wagi to się nie stresuj bardzo, bo ja wczoraj właśnie jadłam sałatkę z wędzonym łososiem w kanjpie i również byłą polana vinegret i tak samo się obawiałam, że dziś za to zapłącę z rana, a tu spadeczek był delikatny... Może i CIebie taka sama niespodzianka spotka
Czasami takie lekkie podkręcenie metabolizmu może naprawdę korzystnie zadziałać.
Stary 2010-09-12, 01:04   #2550
Agnese69
Zadomowienie

Cytat:
Witaj.
Mi jako pierwsze przyszły na myśl ciasteczka otrębowe, a zaraz potem frytki z piersi kurczaka - przepisy w przepisowni albo wklep w google to znajdzie Ci na pewno - ja tak robiłam

---------- Dopisano o 01:01 ---------- Poprzedni post napisano o 00:41 ----------

Cytat:
Napisane przez Emilia 25 Pokaż wiadomość
Czasami takie lekkie podkręcenie metabolizmu może naprawdę korzystnie zadziałać.
OBY!!!

---------- Dopisano o 01:04 ---------- Poprzedni post napisano o 01:01 ----------

OK, Emilia, idziemy spać, co?
Siedziałam tu i nadrabiałam wieczorne zaległości, patrzę, a tu już taka godzina...
Wymiękam... Idź i Ty, co tak będziesz tu sama siedziała...
Dobranoc

Aha, i spadeczków z rana życzę NAM

Edytowane przez Agnese69
Czas edycji: 2010-09-12 o 01:06
Agnese69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości