|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2551 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 15
Cytat:
Activia to taka jak twinsplus1 zalaczyla a ponizej wartosci:Per 100 gram Per 125 gram pot Energy 52 kcal 65 kcal Protein 4.9 g 6.1 g Carbs 7.8 g 9.8 g Fat 0.1 g 0.1 g Czyli nierownosc niby nie jest zachowana, ale to przeciez jogurt, jest pyszny i pomaga na porcelanke ![]() A cappuccino to robie sama W wysokim kubku robie czarna kawe ze slodzikiem, tak do polowy, mleko podgrzewam w mikrofali i ubijam w takim specjalnym pojemniku (zdjecie zalaczone), wylewam na kawe, sypie mnostwo cynamomu, merdam lyzeczka i delektuje sie smakiem ![]() Cytat:
![]() A ja wlasnie po wypadzie z siostra TZta O samej Diet Coli siedzialam, ale i tak bylo super, posmialam sie i wygadalam. Teraz tylko sikam bo tak duzo wypilam tej Coli Mam nadzieje, ze spadzior rano bedzie ![]() A na zdjeciu z cappuccino rowniez ciasteczka z tego samego przepisu co podala twinsplus1 tylko zamiast kawy dodalam aromatu migdalowego
|
|
#2552 |
|
Zakorzenienie
|
idę spać ![]() dobranoc
|
#2553 |
|
Rozeznanie
|
Hejka Gwiazdy - w koncu papa Dukan postanowil mnie wynagrodzic
![]() dzisiaj kolejny solidny spadek - -600g, mimo ze wcale nie bylam jakas przesadnie grzeczna na PW i sie troche opychalam ![]() Pozdrawiam serdecznie wszytskich i gratuluje kolejnych weekendowych spadkow
|
#2554 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Witam Ja miałam krajzyz wczoraj...zjadłam prawie całe "ciasto kapuczino dukanowskie " było w nim 7 łyżek skrobii, ale nie mogłam no nie mogłam miałam takie parcie na słodkie, na jedzenie...a wszystko to że się @ zbliża i normalnie nie wyrabiam. Dziś oczywiście dojadłam ostatni kawałk i już nie ma nic...na szczęście
|
|
#2555 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dobrze zebys zaczela regularnie kontrolowac kalorie do czasu az juz sie nauczysz pozywnie jesc witam sie z rana przy owsiance, kawie i serku wiejskim dzis 1 dzien PP, jak skoncze te 5 to postanowilam ze przechodze na tryb 2/1, zeby nie miec mozliwosci odrabiania strat po zgrzeszeniu jak ma miejsce na trybie 5/5 mam finish anie moge dobiec do mety trzeba sie za siebie wziasc ![]()
|
|
#2556 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#2557 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
dziewczyny za spadki Oj Sparta grzesznica ze mnie straszna ostatnio grzech grzechem pogania wczoraj na kolacje zerzarlam 3 niedukanowe gofry z niedukanowa nutella oto ja, tak jest od dluzszego czasu, juz mam zmeczenie materialu i tak sobie kombinuje jak sie uratowac---------- Dopisano o 08:50 ---------- Poprzedni post napisano o 08:42 ---------- PYTANIE DO RUMCI jak wstanie jak tam twoj organizm reaguje po zmianie trybu teraz? Pamietam ze hustawkowo bylo na poczatku a teraz jak jest?
|
|
#2558 |
|
Zakorzenienie
|
Może jak już MUSISZ to zjedz jabłko, jedno! i nie na kolację. Będzie na pewno mniejsza reakcja insulinowa niż po tradycyjnej nutelli a zakosztujesz tradycyjnego jedzenia.
|
#2559 | |
|
Raczkowanie
|
~~
Cytat:
ja nie wiem co sie dzieje, moja waga to jakas glupia sinusoida ![]() przed wczoraj -0,6 wczoraj + 0,8 i dzis -0,7 przestaje cos wierzyc tej wadze ale podoba mi sie ze coraz czesciej wynik zaczyna krazyc wokol 64, moze wreszcie dobije do momentu kiedy ta waga bedzie w moim przypadku w miare stabilna~~ oby to tylko nie byla wina baterii :P (po miesiacu uzywania wagi chyba nie powinna jeszcze szwankowac, nie? )wczoraj znowu mialam bardzo podobny jadlospis jak przez dni poprzednie (ale zjadlam mniej, nie mialam juz klopsow i tylko jedna dukanowa kanapke) ale nie bylo proszku do pieczenia i ostatni posilek byl 4h a nie 2 przed snem. zwalam na to dzis postaram sie dostoswac to zakazu proszku *(aa troche jest w serniku - ale nic poza tym, wczoraj tez go jadlam (oby, dzis ostatni dzien PP, byloby milo zobaczyc jeszcze jakis spadek )a teraz lece do kuchni bo przez to ze ostatni posilek mialam ponad 12h temu jestem gloooodna jak wilk. |
|
|
|
|
#2560 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: ~~
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#2561 |
|
Raczkowanie
|
Dzień Dobry!
Wczoraj minął miesiąc jak jestem na dukanie! Najpierw muszę sobie pogratulawać spadku o 7,6kg! Wczoraj miałam dzień głodówki ponieważ dopadł mnie jakiś wirus żołądkowy (synek ze żłobka przyniósł) i nie mogłam nic jeść jedyne co przełknęłam to 1,5 litra kisielu i parę sucharów bardzo nie dukanowych, dlatego po wczorajszym dniu porcelanowym -1,1kg...
|
#2562 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ok 200g jogurtu + serek homo z cynamonem i slodzikiem dwa placki otrebowe (3lyzki - 2xpszenne i 1xowsiane, chyba ze sie nierowno wymieszalo bo robilam na dwa dni kawalek pana sernika ok 200g kefiru z sokiem z lidla udko z kurczaka pieczone kotlety serowe 2x duzy kubek czerwonej herbaty, 1x pokrzywa, ok 750ml wody i okolo szklanki coli light wsjo, dla mnie to bardzo przykladny jadlospis :P i mimo ze wychodzi tak duzo bialka i wegli to z kaloriami nie szaleje. nie wiem jak je podniesc x_Xkurde, zza okna dobiegl mnie zapach parowek (what the..) zaraz mi jezyk ucieknie w wiadome miejsce xd Edytowane przez songoma Czas edycji: 2010-09-12 o 10:25 |
|
|
|
|
#2563 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
do słodkiego af korz mnie aż wykręca ale jakoś daje radę, jedynie ta ciasto ze skrobią pochłonęłam, ale musiałam MUSIAŁAM ![]()
|
|
#2564 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cześć dziewczęta.
No, ja dziś po wczorajszym obżarstwie kapuścianym zaliczyłam +0,3 Jak ja nie lubię wzrostów... Widzę, że u Was dziś bardzo piękne wyniki - czyli moje wczorajsze życzenia spadków spełniły się tylko dla WAS, a nie dla NAS, no cóż, lepsze to niż nic... Cytat:
![]() WIerzyć, wierzyć... Jeśli to pomaga, to narzekaj, jęcz i marudź więcej, a ja wobec tego też zacznę: Łoooooo jeeezuuusiiickuuuuu, nic mi nie spaaadaaaa, nie wiem, co mam robiiiić, wzrosty sameeeee, zamiast chudnąć to tyjęęęę Buuuuuuuu Poczekam do jutra i sprawdzę czy to działa... Cytat:
Gratuluję, siostro, piękny wynik... ![]() Cytat:
![]() Może wczorajsze wskazanie było jakieś nieteges... Cytat:
![]() Naprawdę kawał wagi utraciłaś... A teraz szybko wracaj do zdrowia, bo się wykończysz... |
||||
|
|
|
#2565 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
jogurty i serki homo ograniczamy, maja mniej bialka a duzo weglowodanow, kefir to juz wogole najlepiej pic go razy na tydzien jak juz musisz, otreby odwrotnie 2x ow i 1x psz, oprocz tego kurczaka nie masz nigdzie indziej miesa, nie mozesz tak wlasnie mieso ma najwecej bialek a weglowodoanow 0, i co to za kotlety serow? my sra nie mozemy jesc ![]() proponowalabym, jogurty, kefiry i serki homo, zastapic twarogiem chudym i serkiem wiejskim, zaczac jesc mieso i zapomniec o serze, i pamietac odpowiednie proporcje otrebow, tyle ode mnie, dla mnie to nie jest przykladny jadlospis
|
|
#2566 |
|
Wtajemniczenie
|
Okej mychy, siostra Sparta narazie wybywa 3majcie się
Lecę do achhhh Biedronki może coś upoluję. buziaki
|
#2567 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() juz sie tlumacze. musze ![]() kefir pije bo wynalazlam sobie takie 0% z piatnicy - tabelke ma bialko 4 i wegle 4,8. wiem, ze niezgodne z proporcja ale lepiej niz jogurt ;P kotlety serowe to oczywiscie z twarogu chudego :P z przepisowni, wiec na dobra sprawa zjedlam wczoraj dwie kostki, liczac do tego sernik. serek wiejski tez sie znalazl, w plackach otrebowych. myslalam ze jeden serek homo i pol jogurtu dziennie to znowu nie tak duzo.. a miesko.. przyznaje ze zjadam tylko porcje dziennie, bo troche szarpie mnie po studenckiej kieszeni kupowanie po dwie porcje dziennie x_X aczkolwiek, przez ostatnie dni jadlam oprocz udka pulpety. otreby - jasne, ze owsianych wiecej, moj blad, tak jem ale zle napisalam ![]() chyba ze wszystkiego jakos sie obronilam ![]() mam nadzieje ze bardzo Cie nie zdenerwowalam jeszcze chyba spie
Edytowane przez songoma Czas edycji: 2010-09-12 o 10:48 |
|
|
|
|
#2568 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
brawa za fantatstyczny wynki! zapomnilam dodac, ze mam spadek -0,200 ![]() ---------- Dopisano o 09:52 ---------- Poprzedni post napisano o 09:47 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:54 ---------- Poprzedni post napisano o 09:52 ---------- Cytat:
no tak avatary sie pozmienialo, to slepa Monika nie widzi sorki, a cos mi tak nie pasowal ten nick, jakis znajomy byl
|
|
#2569 |
|
Raczkowanie
|
uf, uf, a juz sie balam o moja dukanowa reputacje
![]() dzis czaje sie na rybke, bo rozmrozilam, a wieczorem zakupy na jutrzejsze PW. nie mam pomyslu na jakies konkretne dania wiec chyba bede w tym tygodniu bawila sie warzywami bardziej jak dodatkami ![]() nie chwalilam sie, ale przeprosilam sie z tunczykiem (ostatnio zrobilam sobie placki i wwalilam do srodka cala puszke) i po prostu jestem z siebie dumna samego pewnie dalej bym nie zjadla, ale zawsze to jakas ryba dodatkowo, a mi jest teraz to potrzebne :3
|
|
|
|
#2570 |
|
Zadomowienie
|
ja po ostatnich perturbacjach zoladkowych po wedzonej makreli
odstawilam ryby kompletnie, odrzucilo mnie na maxa bleee...zaraz zmykam na male zakupy do aldiego
|
#2571 |
|
Zadomowienie
|
Ja się dziś nie naudzielam. Zaraz wypadam na zakupki szybkie, potem na biegu kawa u kumpelasi, potem już z jęzorem na brodzie do domu, ogarnąć cokolwiek i przygotować coś dla ludzi, bo o 17-tej wjazd mi sąsiedzi robią i mam imprezkę. Boję się tego, co ONI przyniosą ze sobą, może się obronię. Najem się wcześniej po brodę swoich kapuścianych wymysłów to może nie będę miałą ciągoty na sałątkę makaronową
![]() WIęc tutaj zgłoszę się wieczorem i się wyspowiadam szczerze ![]() Buźka siostry |
|
|
|
#2572 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2573 |
|
Zakorzenienie
|
Hello
![]() czytam was codziennie, ale po ostatnich kłótniach jakie tu miały miejsce jakoś nie miałam ochoty sie odezwać Dobrze, że zapanował spokój .Przyszłam się wyżalić !! ZGRZESZĘ DZIŚ !! I to bardzo. Idę na urodziny do mojego chrześniaka i przecież nie powiem 4latkowi, że nie zjem tortu, który on sam dekorował
|
|
|
|
#2574 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
No niestety mi nie podkręciło U mnie wzrost +300g czyli znów 72,2kg jeszcze dziś warzywka, a jutro PP.
|
||
|
|
|
#2575 |
|
Zadomowienie
|
a ja wczoraj musiałam w nocy lecieć do przyjaciółki, bo mały dramat z jej Tżtem, to i musialam wypic troche szampana truskawkowego, bo sama jak by go obalila to by sie pochorowala...
![]() wiec troche zgrzeszylam. ![]() jednak waga nadal pokazuje 58kg, dzis 1 dzien PP, zobaczymy czy cos spadnie, choc watpie, bo 2 dni spoznia mi sie @... hm, czyzby znow chciala sie przesunac o tydzien? a dzis musialam zrobic sobie gofry, ale ze nie chcialam uzywac skrobii ktora uzyje do bloku czekoladowego, zrobilam bez - tez pycha! tylko trzeba troche dluzej potrzymac zeby byly bardziej chrupkie ![]() ale to dla mnie cudna wiadomosc, bo bede je jadla czesciej. dobra, wracam do leniuchowania, jeszcze z godzinke i biore sie za przygotowanie bloku :P a wszystkim Wam gratuluje spadkow!
Życie jest zaskakujące... ponad 2 000 km - a cóż to jest dla Miłości...? przyszła pani psycholog, w zamiarze seksuolog+psychoonkolog. krew barwiona tlenkiem żelaza - tattoomaniak. little nerd - wierny kibic League of Legends. |
|
|
|
#2576 |
|
Zakorzenienie
|
Witam dziewczynki
. Jako że usłyszałam jakiś czas temu o diecie dr. Dukana to zdecydowałam że i ja ją wypróbuje. Niestety dopiero teraz bo połtora miesiąca siedziałam na wakacjach a tam niestety nie było jak wprowadzić diety. Powiem tak, 3 miesiące temu ważyłam 73kg. Po wyjeździe na "wieś'' i powrocie (czyli ok półtora miesiąca) na wadze było 63kg bez żadnej diety bez ograniczania sie , herbatka z 3 łyżkami cukru , 5 kromek chleba na śniadanie, choć fakt czasem zdażało mi sie nie jeść cały dzień bo nic nie było w lodówce no ale wieczorami potrafiłam wypić 5 piwek no i tak wyrównywało sie kalorycznie lub było nawet więcej. No ale schudłam mniej wiecej 8-10kg w półtora miesiąca. Wróciłam i wzięłam się za diete. 3kg spadło mi przez 5dni I fazy. Dzisiaj 5 dzień fazy naprzemiennej i dalej na wadze 60kg. No ale nie załamuje sie. Przed wczoraj zgrzeszyłam i wypiłam piwko (bez soku) no ale trudno , ide dalej , jutro zaczynam IIfaze samą proteinową , wtedy napewno coś mi spadnie. A za Was dziewczynki trzymam kciuki i Wy trzymajcie za mnie (marze o 55kg )
|
|
|
|
#2577 |
|
Raczkowanie
|
Dziś mija tydzień...a spadku nie widać
![]() Dziewczyny, miała tak któraś? Śniło mi się że jadłam chleb i obudziłam się z poczuciem winy...Zwariuje.. |
|
|
|
#2578 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
to jeszcze raz zapytam, jak tam na tej nowej fazie 4/3 ustabilizowalo sie czy dalej hustawka, no i najwaznijesze spadki czy sa jakies konkretne? ![]() ---------- Dopisano o 11:00 ---------- Poprzedni post napisano o 10:57 ---------- Cytat:
|
|
#2579 |
|
Zakorzenienie
|
Gratuluje spadkow dziewczynki
Agnese i Rumcia - podalam wczesniej przepis na cynamonowe cappuccino jakbyscie przeoczyly, bo wiem ze bylo zainteresowanie U mnie pracowity poranek - sernik na zimno w lodowce, muffinki z niespodzianka w piekarniku, pieczen rzymska juz przygotowana czeka na swoja kolej, sterta prania wyprasowana i na wadze spadek 200 gram zaliczony Lubie takie niedziele
|
#2580 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
(ale w Polsce )Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Ja dziś pochłonęłam serek wiejski z tuńczykiem na śniadanie, jakoś nietypowo, ale mialam akurat na to ochotę Teraz piję sobie kawkę. Dziewczyny, a dlaczego wy cały czas mówicie o jakiś avatarach, a ja żadnego nie widzę?? |
||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:26.

)
Activia to taka jak twinsplus1 zalaczyla a ponizej wartosci:
Mam nadzieje, ze spadzior rano bedzie 

było w nim 7 łyżek skrobii, ale nie mogłam no nie mogłam miałam takie parcie na słodkie, na jedzenie...a wszystko to że się @ zbliża i normalnie nie wyrabiam. Dziś oczywiście dojadłam ostatni kawałk i już nie ma nic...na szczęście 
trzeba sie za siebie wziasc
oto ja, tak jest od dluzszego czasu, juz mam zmeczenie materialu i tak sobie kombinuje jak sie uratowac

no tak avatary sie pozmienialo, to slepa Monika nie widzi
)