![]() |
#2011 | ||
Zadomowienie
|
Dot.: Trądzik - cz. 3
Cytat:
![]() Co do utrwalacza to uważam, że po nim mi się zaczyna przetłuszczać skóra, więc używam naprawdę malutko i też wolę okazjonalnie. Poza tym nie wydaje mi się, żeby on był naprawdę transparentny - mam wrażenie, że zostawia jednak lekki różowawy kolor, a mój rumień i różowawy kolor się nie lubią, wiec ostrożnie do tego podchodzę. Bronzera nie używam, bo uważam, że głupio wygląda na takiej obrzuconej twarzy... jak będę miała gładszą i zamaskowane co trzeba to chętnie. Hmm... mieszać tych dwóch nie próbowałam, używam fairy light jako neutrala po domu, a light, który jest bardziej żółty na wyjścia... ale może spróbuję mieszania? Natomiast powiem Ci, że nie mam problemu co do przetłuszczania właśnie z samymi minerałkami. Pod spód daję to co pisałam wcześniej i bez fixera co najwyżej skóra nabywa lekki poblask w ciągu dnia, ale taki całkiem naturalny więc nawet się nie strzępię. Noszę przy sobie chusteczki matujące inglota, ale zużyłam tylko dwie, a minerałów używam od ok 20 sierpnia. I co do płynnego podkładu - dzięki, potrzebowałam takich słów, bo naprawdę już się zaczynałam łamać... ![]() A krostki mam takie obsuszone, niestety część zdrapuję bo mnie denerwują, wiem, głupiam. ![]() ![]() A powiem Wam, że na pewno mam czystsze pory. Najpierw jak nałożyłam minerały, to było widać czarne kropy na nosie i policzkach, a teraz coraz lepiej, mimo że nie robię w kierunku pozbywania się wągrów nic szczególnego. To pewnie kwestia ogólnie lepiej oczyszczonej skóry... Cytat:
Ale chociaż zostawiam sobie Colorstaya to wystawiłam na sprzedaż inne podkłady (MACa i Clinique'a), żeby mnie nie kusiło, i zimą też zamierzam być dzielna i przetrzymać ją na minerałkach... Oby tylko udało mi się wreszcie nauczyć się idealnego nakładania ich, bo z bliska wciąż widać, że mam *COŚ* na twarzy, w sensie puder. Mhhh, za ciemna chyba jestem. Naprawdę daję ich malutko na pędzle, a i tak kicha. Może to kwestia mojej nierównej skóry i zawsze będą widoczne? A. Co do baz jeszcze raz, baza make up for ever mi nie odpowiada o tyle, że maskowanie zaczerwienienia nie jest za duże, a skóra się przetłuściła bardziej niż zwykle w miejscach gdzie ją nałożyłam. Ale może spróbuję jeszcze jakoś inaczej ją nałożyć, jeszcze bardziej cienko. Plus dla niej że jest niesilikonowa. A smashboxowej spróbuję też pewnie tylko na nos, może trochę na policzki i zobaczymy. Najgorsze w próbkach jest to, że kosmetyk zazwyczaj zaczyna szkodzić dopiero jak już się kupi pełnowymiarowy... ^^ Edytowane przez Lirriel Czas edycji: 2010-09-11 o 15:48 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2012 |
Raczkowanie
|
Uff, Lirriel, to dzięki, uspokoiłaś mnie. Bo to była moja największa obawa co do minerałów, że łatwo się będą ścierać, a jak się zacznie rok akademicki to pewnie dużo będzie takich dni, że od rana do wieczora będę poza domem. A co do nakładania to nie martw się, nabierzemy wprawy...
![]() W ogóle muszę wam powiedzieć, że zaczynam widzieć iskierkę nadziei ![]() ![]() Więc przesyłam wam moją pozytywną energię! |
![]() ![]() |
![]() |
#2013 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2014 |
Rozeznanie
|
Hej pamieta mnie tu ktos?:P Czasami pisywalam. Ja widze ze ekpia wizazowa na tym watku dosyc sie zmienila, w kazdym razie witam wszystkich
![]() Oto pierwsze slowa mojej ciotki z ktora spotkalam sie pierwszy raz po kilkumiesiecznej przerwie: "O cześć! No jak wygladasz? ... Ślicznieeee hahahaha! Gdyby nie te krosty haha!" Mysle ze dobrze nie wiecie jak sie poczulam i nie wymaga to juz mojego komentarza. Ja obecnie niezbyt dobrze ale tez nie tragicznie. Niczego specjalnego nie stosuje tylko cala serie pharmaceris do cerytradzikowej ale nic mi chyba nie pomaga. Jak mi sie skonczy to przejde jednak na nawilzanie. Jestem zapisana do ginekologa i mysle ze wroce do tabletek anty. Mowicie ze dla TŻ nasze cery sie nie licza mam nadzieje ze to prawda, bo przed wakacjami poznalam kogos waznego, cale wakacje sie nie widzielismy i myslalam ze przez ten czas podlecze cere a jest w sumei tak samo a juz niedlugo znow sie zobaczymy... |
![]() ![]() |
![]() |
#2015 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cóż, ja np. mam jakąś manię na punkcie cery, rozliczam się z każdej krostki... A, mój brat np., twierdzi, że to jakaś paranoja, że mężczyźni nie zwracają uwagi na trądzik, tylko rysy twarzy itp. Stwierdził, że to sa jakieś, tu cytuje, 'pierdoły'. ![]() ![]() Pozdrawiam! ![]()
![]() |
#2016 |
Wtajemniczenie
|
Mante, ja ostatnio latałam w minerałach (EDM) od 7 rano do 3 w nocy przez kilkanaście dni
![]() ![]() ![]() A co do chłopaków- też mi się wydaje, że mają w nosie trądzik. Często się zastanawiałam co jakiś koleś we mnie widzi, przecież jestem jednym chodzącym pryszczem. A tu się okazywało, że mu się podobam ![]() Ten trądzik tak strasznie mi zrył samoocenę:/ I teraz, kiedy już jest tak dobrze- ja nadal się przejmuję. Kiedyś myślałam, że pozbędę się tradziku i się zmienię od razu wewnętrznie. Ale to zostaje, niestety. I nic nie pomoże, że 100 osób powie mi komplement. Bo zaraz myśl:to wszystko tylko zasługa kosmetyków... Ale i tak jestem z siebie dumna, bo już nie wstydze się pokazywac bez makeupu jak gdzies spie poza domem. Kiedyś to nie do pomyślenia. SPAŁAM W MAKIJAŻU, fu... przecież to takie niezdrowe i nieprzyjemne. Każdego dna staram się coraz bardziej akceptować. Teraz postanowiłam zmienić styl, bardziej podkreślać swoje atuty. Więcej się malować, tzn. dokładniej i ładniej oczy, bo zawsze je dość olewałam, a mam naprawdę w nich potencjał ![]() Miałam niedawno taką sytuację: jadłam w barze mlecznym szybki obiad, nie było prawie wolnych miejsc, więc spytałam takich starszych pań, czy jest wolne obok nich. One, że jasne. Po czym zaczęły mówić, że ledwo jak weszłam do baru to nie mogły ode mnie oderwać wzroku, taka jestem ładna i sympatyczna... i jaki mam piękny uśmiech i superfigurę... nie piszę tego po to, żeby się chwalić... tego dnia miałam niezbyt fajną cerę , ale ładnie ją przykryłam... i postanowiłam na przekór temu uśmiechać się do świata... i okazało się, że cera to nie jest to, co w życiu ważne... czasem myślimy jak okropnie wyglądamy, a ktoś może się tego dnia w nas zakochać... najważniejsze jes to, co same o sobie myślimy, jak traktujemy świat... jeśli witamy każdy dzień ponurą miną- ranimy siebie, a przez to świat, bo pozbawiamy innych poznania naszego uśmiechu i tego co w nas piękne... Ale jeśli po obudzeniu mówimy:jaki piękny dzień, ciekawe co fajnego mnie dziś spotka?- nastrajamy się pozytywnie... i nieważne wtedy co mamy na twarzy... ludzie i tak zobaczą to , co miłe:nasz uśmiech i radość... Czasem cieszę się, że mam(miałam) tradzik... bo nauczył mnie właśnie czerpania radości tam, gdzie na pozór nie powinno jej byc. Nauczył mnie niesamowitej tolerancji-dla innych, pozornie gorszych, brzydszych, grubszych... nauczył mnie wielu rzeczy i czasem cieszę się, że nie jestem jedną z tych pustych lal z nieskazitelną cerą, które mają innych w głębokim poważaniu, a kiedy idzie ktoś z pryszczami- obsmarowują go z góry na dół. My, kochane/kochani(w końcu chłopców też tu mamy)-jesteśmy inni. I z czasem, oprócz gładkiej buzi zyskamy także wiele innych , pięknych rzeczy!
http://pustamiska.pl/ JESTEŚ PIĘKNIEJSZA NIŻ CI SIĘ WYDAJE-klik to słowo(nie "te słowo") bynajmniej=wcale, w ogóle Edytowane przez magica Czas edycji: 2010-09-11 o 22:33 |
![]() ![]() |
![]() |
#2017 |
BAN stały
|
A używacie do oczyszczania twarzy żeli do mycia czy płynów micelarnych? Słyszałam, że micele są świetne do cery trądzikowej, ale nie mogę się przełamać, żeby nie używać do oczyszczania buzi wody.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2018 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:56 ---------- Poprzedni post napisano o 09:54 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2019 |
Zakorzenienie
|
Jak pisałam ostatnio, u mnie było pogorszenie. Przestał działać Acnederm, wysypało mnie strasznie - takie małe obrzydliwe podskórne krostki! Byłam wściekła, odstawiłam AD i zaczęłam używać Aknemycin, niestety przysuszał jedynie zmiany ropne, a małych cholerstw nie zliwkiwował. W dodatku strasznie wysuszył mi twarz no i w końcu... odstawiłam wszystko. I jest super
![]() Myję twarz mydłem Dove. Na noc smaruję kremem AA Help półtłustym Na dzień kremem Ziaja Herbica Plant z zieloną herbatą czasami przecieram twarz tonikiem antybakteryjnym Soraya Care&Controle Makijaż wykonuję tymi kosmetykami co zawsze. I małe krostki zeszły, większe się nie pojawiają, przebarwienia zbladły, skóra ma jednolity ładny kolor.. jestem w szoku, bo nie wiem jak to się stało ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2020 |
Wtajemniczenie
|
ja ostatnio zaopatrzyłam się w ziaję niebieską i nawet mi odpowiada. twarz jest uspokojona i jakby nawilżona. ale lepiej sie sprawdza jak przemywam nią skórę po całym dniu bez makijażu, bo do zmycia makijazu potrzebuje zużyć duuużo wacików.
#2021 |
Raczkowanie
|
Magica, bardzo mądre słowa napisałaś
![]() Dzięki, dziewczyny, to już jestem całkiem spokojna i inwestuję w EDM ![]() Jestem dzisiaj trzy dni po pierwszym migdałowym peelingu, i dwa po tym drugim, mocniejszym. Nie zeszła mi ani jedna skórka... Chyba to na mnie nie działa. A mimo wszystko mam wrażenie, że te przebarwienia są jaśniejsze. Możliwe to? :-> |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2022 |
Zakorzenienie
|
Magica, omg chyba wydrukuje Twój post i nakleje na ściane
![]()
#2023 | |
Raczkowanie
|
Podsyłam co znalazłem
![]() Cytat:
![]() |
#2024 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2025 |
Raczkowanie
|
Ach no jak każdy to wie to przepraszam, nie wiedziałem, że wszyscy wiedzą o wszystkim..
#2026 |
Zakorzenienie
|
dziewczęta, a czy któraś z Was miała ostrą postać trądziku i ją wyleczyła skutecznie do końca? jestem ciekawa jakie zmiany zaszły w Was samych, a jakie w otoczeniu. czy dzięki wyleczeniu podniosła się Wasza pewność siebie. czy zainteresowanie mężczyzn Wami wzrosło? pytam z ciekawości, sama jestem 3 miesiące po kuracji izotretynoiną (zakończonej sukcesem!
![]() ![]()
#2027 |
Raczkowanie
|
Jeszcze do końca nie wyleczyłam trądziku, ale jeśli porównam stan cery sprzed paru lat do aktualnej to jest ogromna poprawa. Jeśli chodzi o stan psychiczny to również poprawił się niesamowicie. Kiedyś wstydziłam się swojego wyglądu, teraz jestem bardziej zadowolona, uśmiechnięta i bardziej pewna siebie. Choć uraz w niewielkiej ilości pozostał.
magica pięknie to napisałaś ![]() Dziewczyny jak Wy nakładacie kosmetyków mineralnych, że utrzymują się cały dzień? Używacie jakiś baz pod podkład? Tyle uszukałam się odpowiedniej ale wszystkie zawierają silikony. Jedna wydaje mi się być ok ale nigdzie nie mogę jej dostać oto ona https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt-1...rwienienia.htm Mam podkład z EDM ale po godzinie zaczyna strasznie ciemnieć a twarz świeci się niemiłosiernie, wygląda to nieestetycznie. Zostają w pewnych miejscach ciemniejsze plamy. Nie chcę używać fluidów bo tylko pogarszają moją cerę, a minerały zaś brzydko wyglądają. To chyba moja wina bo muszę jakoś źle je nakładać. Każdy je sobie chwali tylko u mnie jest coś nie tak. |
![]() ![]() |
![]() |
#2028 |
Rozeznanie
|
Wszystko na nic, jest naprawde zle, do tego stopnia ze dzisiaj odwolalam spotkanie
![]() ![]() ![]() A w dodatku ostatnio wydalam mnostwo kasy na cala serie kosmetykow pharmaceris t i wszystko na nic jak sie pogarszalo tak sie pogarsza, teraz chce wrocic do mojego bezpiecznego anwilzajacego skladu kosmetykow ale nie mam za abrdzo kasy ehhh plyn micelarny aa+ krem aa na dzien + krem aa poltlusty i zel krem do mycia aa W takim razie moze ktoras z was chcialaby sie wymienic czym sze mna na kosmetyki pharmaceris?Mam pienke, zel zluszczajacy i krem na dzien. ZUzycie kazdej z rzeczy to 20-30%. Moze ktorejs z was by sluzylo. Ja bym preferowala wzamian jakis ciuszek lub perfumy. |
![]() ![]() |
![]() |
#2029 |
Raczkowanie
|
emigracja, tylko się tak nie martw... Jak mi jest ciężko, to sobie myślę, że skoro tak mnie już życie doświadczyło, to może dlatego, że na tyle jestem silna, że to potrafię wytrzymać. Wtedy mi jest trochę lepiej i wiem, że jak przyjdzie taki magiczny dzień, że to się wreszcie skończy, to będę żyć pełnią życia i doceniać wszystko, czego nie doceniałam do tej pory. I wizja tego dnia też mi dodaje siły
![]() A z kosmetykami Ci niestety nie mogę pomóc, bo nie dość, że jestem spłukana, to mam tonik z pharmaceris właśnie i tak średnio mi podszedł, ale jeśli Cię to pocieszy, ja już niezliczoną ilość pieniędzy wydałam na takie nietrafione zakupy i mam pół szafki kremów, których użyłam kilka razy. Albo i wcale ![]() Nie martw się ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2030 |
Zakorzenienie
|
exotic smile ja w minerałach "siedzę" już jakiś czas i przerobiłam trochę tych firm i nie znalazłam idealnych dla siebie
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2031 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Ja mam teraz gorszy czas i dla siebie i dla skóry. Mam okres, jestem przeziębiona, na jednym policzku mam dwie podskórne, bolące gule i jedną na linii żuchwy pod brodą. Nie są jakieś ogromne, ale bardzo bolą i bardzo mi przeszkadzają. Mam wrażenie, że teraz, kiedy już mam ładnie zaleczoną buzię bardziej mi przeszkadza właśnie jakiś jeden pryszcz, bo jest bardziej widoczny na prawie czystej twarzy. Przedtem miałam na żuchwie gulę na guli, i fakt, przejmowałam się, ale nie pojedynczymi gulami tylko całością. A teraz takie niby małe gówienko, a wkurza człowieka. czy któraś z was stosowała może tę emulsję do nawilżania: http://www.kato.pl/index.php?lek=13 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2032 |
Raczkowanie
|
Nie mam tej emulsji o której piszesz, Marzena, ale od siebie mogę polecić Cetaphil, jest taki fajny łagodny, no i bardzo wydajny
![]() W ogóle już zaczynam wpadać w jakąś obsesję, byłam dziś rowerem na mieście, a jak wracałam to miałam wrażenie, że wszyscy się gapią. Wiecie, jak. I sobie myślę: Rany, makijaż mi się rozmazał (co było zupełnie bezpodstawne, bo ten Revlon by mi się nie rozmazał nawet jakbym wsadziła głowę do wiadra z wodą). Jechałam jak głupia do domu, najszybciej jak umiałam, spojrzałam do lustra i nic. Wszystko na swoim miejscu. Jestem nienormalna. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2033 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:38 ---------- Poprzedni post napisano o 14:36 ---------- Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2034 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Co do obsesji też mam podobnie ![]() ---------- Dopisano o 13:43 ---------- Poprzedni post napisano o 13:40 ---------- Dla mnie właśnie ten podkład jest beznadziejny. Krycie ma minimalne, zostawiał smugi, krótko trzymał się na twarzy. Więc tak na prawdę co osoba, to opinia. ![]() Dlatego trzeba niestety wszystkiego próbować samemu... Szkoda w sumie, że nie może być jednego, uniwersalnego kremu i podkładu, który wszystkim by odpowiadał ;p |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2035 |
Zakorzenienie
|
Ja także robiłam podejście do minerałów, ale kompletnie nie umiem sobie z nimi radzic, poza tym nie mam czasu aby codziennie przesiadywać sporo przed lustrem aby wykonać minerałami perfekcyjny makijaż... dlatego ograniczam się do Revlona albo ostatnio z braku kasy do najzwyjklejszego podkładu Lirene True Matte (czy jakoś tak) za około 20zł
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2036 |
Raczkowanie
|
Niczka, to jest ten najbardziej chyba znany Revlon Colorstay, dla cery tłustej i mieszanej (jakaś formuła SoftFlex, czy jak to się tam nazywało). Hm, w sumie jest dobry, naprawdę długo się trzyma i nie ściera, można spokojnie się dotknąć albo przetrzeć chusteczką i nie zostanie
![]() Zobaczę, jak mi pójdzie z minerałami, bo widzę, że podzielone są tutaj zdania ![]() Ech, też się próbuję wyleczyć z tej obsesji, ale nie idzie łatwo... Dziś mi pan w sklepie nie chciał sprzedać spirytusu (do kosmetyków, jakby co, żeby nie było, że bimber pędzę w domu ;D) i musiałam pokazać dowód (a mam 20 lat ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2037 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2038 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt-1...ny-Make-up.htm Niestety nie pamiętam czego jeszcze używałam, bo szybko wkręciłam się w filtry i barwiony SVR służył mi jako podkład ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2039 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2040 |
Zakorzenienie
|
Co do TŻtów i ich rekacji na trądzik.Pamiętam,że mój ex chyba nie zwracał na to uwagi.Kurczę...ciągle prawił mi komplementy,że ślicznie wyglądam,a ja cały czas zastanawiałam się w którym miejscu
![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:48.