Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - zbiorczy cz.2 - Strona 8 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Ginekologia

Notka

Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-09-04, 18:15   #211
*moonlight eyes*
Raczkowanie

Dot.: Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - zbiorczy cz.2

Vivee, skoro ogólnie nie miałaś nasilonych problemów to nie ma co panikować na zapas. Moje rady będą nieadekwatne do Twoich potrzeb bo ja miałam zawsze trądzik i to dość nasilony Jeżeli masz jakiś sprawdzony sposób pielęgnacji to się go trzymaj i po prostu obserwuj cerę
*moonlight eyes* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-05, 19:50   #212
playboykaa77
Zadomowienie

mi sie nic nie dzialo i dalej sie nie dzieje z cera
playboykaa77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-06, 08:31   #213
Apiska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Vivee Pokaż wiadomość
A jak teraz z cerą? Nadal wszystko ok?
Własnie przyszłam napisać, że od 4września zauważam pogorszenie stanu cery, wyskakują mikrostki, czerwone punkty Próbuje to jakoś ukryć, nie myśleć, nie patrzeć w lustro

Dziewczyny powiedzcie mi, krawienie z odstawienia dostałam 15.08.2010r, czyjestem jeszcze w fazie dni płodnych?
Ślub
: 28.09.2013r

41/40
Apiska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-07, 20:12   #214
KarolinaMarcelina
Raczkowanie

Mam takież oto wezwanie do narodu tutejszego o porade! Otóż,wczoraj wzięłam ostatnią pigułkę i jestem w trakcie siedmiodniowej przerwy. Okres powinien nastąpić w sobotę lub niedzielę. I tak się zastanawiam czy mogę odstawić tabletki mimo,ze ostatni stosunek był w sobotę? Po prostu nie wiem czy brać kolejne opakowanie Regullonu gdyż miewam silne migreny przedmiesiączkowe oraz ból głowy w trakcie brania tabletek. 17 września wybieram sie do ginekologa zeby zlecil mi komplet badan cytologie i dobral inne tabletki. Wieć nie wiem czy odstawić i później poczekać na okres i zacząć nowe tabletki od kolejnego okresu czy wziąc to ostatnie opakowanie i pozniej zmienic na te nastepne jezeli takowe bedą?
KarolinaMarcelina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-07, 20:46   #215
_lato
Rozeznanie

Właśnie ja też chcę mieć pewność bo mam takie same pytanie: ostatnia tabletka dziś, ostatni stosunek sobota 4.09. teraz mam zamiar odstawić tabletki na dłuższy czas, mogę być pewna, że wszystko będzie ok?
Sama uważam, że powinno być w porządku jednak proszę o radę.

Edytowane przez _lato
Czas edycji: 2010-09-08 o 16:43
_lato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-07, 21:21   #216
MissPearl
Rozeznanie

Czesc dziewczyny!
podczytuje Was od jakiegoś czas, bo sama odstawiłam tabletki, miałam wiele obaw, ale wkoncu się zedcydowalam.

Tabletki brałam 3,5 roku (Diane- czułam się po niej rewelacyjnie, Yasmin, Yaz, Logest, Harmonet, Microgynon) - libido spadło mi do zera, kompletnie brak ochoty na cokolwiek.. zmiany tabletek nie pomagały, wiec postanowiłam je zupełnie odstawic.
Libido było jedynym powodem odstawienia.
I niestety już 3 tyg nie biorę tabsów i nic.. nadal brak porpawy

I takie pytanko mam do Was, wiem, że to sprawa indywidulana i wogole, że różnie to bywa, ale ciekawa jestem jak to u Was było. Jeśli miłyście podoby problem to ile czasu po odstwieniu wróciło Wam libido??

Pocieszcie.. bo przerażają mnie te historie, że może już nie wrócic wogóle
MissPearl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-07, 22:10   #217
_Czarodzielnica_
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez MissPearl Pokaż wiadomość
Czesc dziewczyny!
podczytuje Was od jakiegoś czas, bo sama odstawiłam tabletki, miałam wiele obaw, ale wkoncu się zedcydowalam.

Tabletki brałam 3,5 roku (Diane- czułam się po niej rewelacyjnie, Yasmin, Yaz, Logest, Harmonet, Microgynon) - libido spadło mi do zera, kompletnie brak ochoty na cokolwiek.. zmiany tabletek nie pomagały, wiec postanowiłam je zupełnie odstawic.

I takie pytanko mam do Was, wiem, że to sprawa indywidulana i wogole, że różnie to bywa, ale ciekawa jestem jak to u Was było. Jeśli miłyście podoby problem to ile czasu po odstwieniu wróciło Wam libido??

Każda z nas jest inna i trudno radzić w tej kwestii. Moje libido po i przed braniem anty jest takie same. Najrozsądniej będzie, jeśli poradzisz się ginekologa, może jakieś badania na hormony...

Zespół TŻ, zapraszam miłośniczki ciężkiego brzmienia: http://www.reverbnation.com/nilfgaard

Czarodzielnica na blogspocie
_Czarodzielnica_ jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-09-07, 22:18   #218
Sephinrot
Wtajemniczenie

Cytat:
Czesc dziewczyny!

nie martw sie na zapas
ja brałam tabletki ok.6 lat i libido wróciło po miesiącu z hakiem,ale warto było poczekać

Sephinrot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-07, 23:30   #219
Vivee
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Apiska Pokaż wiadomość
Własnie przyszłam napisać, że od 4września zauważam pogorszenie stanu cery, wyskakują mikrostki, czerwone punkty Próbuje to jakoś ukryć, nie myśleć, nie patrzeć w lustro

Dziewczyny powiedzcie mi, krawienie z odstawienia dostałam 15.08.2010r, czyjestem jeszcze w fazie dni płodnych?
Ja mam często na twarzy takie mikrokrostki i od paru dni przekopuję Internet w poszukiwaniu specyfików na to. Tylko moje ,, zlewają się" ze skórą.
Trzymam kciuki by te małe potworki jak najszybciej zlazły.

Cytat:
Napisane przez playboykaa77 Pokaż wiadomość
mi sie nic nie dzialo i dalej sie nie dzieje z cera
Oby i ze mną tak było. Dzisiaj mam dopiero 2 dzień bez tabletek anty.

Cytat:
Napisane przez *moonlight eyes* Pokaż wiadomość
Vivee, skoro ogólnie nie miałaś nasilonych problemów to nie ma co panikować na zapas. Moje rady będą nieadekwatne do Twoich potrzeb bo ja miałam zawsze trądzik i to dość nasilony Jeżeli masz jakiś sprawdzony sposób pielęgnacji to się go trzymaj i po prostu obserwuj cerę
Nasilonych nie, ale jakieś mikrokrostki, syfki przed okresem też sie u mnie pojawiają

Za to w czasie brania leków anty zaczęły mi strasznie lecieć włosy. I tak się zastanawiam czy po odstawieniu tabletek polepszyła Wam się sytuacja na głowie?
Zawsze miałam grube i gęste włosy, teraz nie wyglądają najgorzej, jednakże niepokoi mnie to że tyle ich ubywa...
Vivee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-08, 06:53   #220
wasienka
Zadomowienie

Kobitki dołączam się do was, jutro powinnam wziąć pierwsza tabletkę z opakowania ale zdecydowałam że odstawie, po 1,5 roku brania. Zobaczymy jak to ze mną będzie choć jedyna obawa to to że zajde w ciążę a strasznie nie chce!
wasienka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-08, 10:20   #221
MissPearl
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez _Czarodzielnica_ Pokaż wiadomość
Każda z nas jest inna i trudno radzić w tej kwestii. Moje libido po i przed braniem anty jest takie same. Najrozsądniej będzie, jeśli poradzisz się ginekologa, może jakieś badania na hormony...

wiem że trudno radzic.. Byłam już u ginekologów w tej sprawie, generalnie zmieniali mi tylko tabletki z różna zawartością hormonów i radzili czekać na efekty. Podobno tabletki "wypłukały" zapas estorogenu i dlatego libido spadło..

---------- Dopisano o 11:20 ---------- Poprzedni post napisano o 11:18 ----------

Cytat:
Napisane przez Sephinrot Pokaż wiadomość
nie martw sie na zapas
ja brałam tabletki ok.6 lat i libido wróciło po miesiącu z hakiem,ale warto było poczekać

Sephinrot dzięki za pocieszenie
jestem dobrej myśli, za 2 tyg podróż poślubna więc mogło by się coś ruszyc..
Stary 2010-09-08, 14:02   #222
Vivee
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez wasienka Pokaż wiadomość
Kobitki dołączam się do was, jutro powinnam wziąć pierwsza tabletkę z opakowania ale zdecydowałam że odstawie, po 1,5 roku brania. Zobaczymy jak to ze mną będzie choć jedyna obawa to to że zajde w ciążę a strasznie nie chce!
Przecież są inne rodzaje zabezpieczenia
Zestaw prezerwatywa + globułka bardzo dobrze się sprawdza.

Mija mi 3 dzień bez anty.
Jedyna zmiana to dwie ,,minikrostki" na brodzie.

Dziewczyny ponawiam pytanie- czy po odstawieniu anty przestały Wam lecieć włosy?
Ja cały czas się z tym męczę i zainwestuje w ampułki...
Stary 2010-09-08, 14:26   #223
zielonomi_
Raczkowanie

Hej,
w zeszłym miesiącu zadecydowałam, ze skoncze z tabletkami anty, poniewaz zaczelam miec dziwne dolegliwosci z nimi zwiazane (m.in. straszny bol piersi w pojawiajacy sie w polowie cyklu, trwajacy az do jego konca). Dostalam normalnie krwawienie z odstawienia. Po odstawieniu tabletek czulam sie bardzo dobrze, ale po mniej wiecej dwoch tygodniach znowu pojawil sie bardzo siln bol piersi. Po 28 dniach od odstawienia tabletek zamiast krwawienia miesiaczkowego (tego juz normalnego) zaczal sie pojawiac brazowy sluz ;/ trwa to juz trzeci dzien. Niepokoi mnie to bardzo ;/ kilka dni temu czulam dosc silne bole podbrzusza i klucie jajnika. Czy to wszystko jest spowodowane odstawieniem tabletek? czy to, ze mam jakies dziwne, delikatne plamieie w postaci brazowego sluzu zamiast miesiaczki jest normalne? dodam, ze prawidlowo przyjmowalam tabletki a po ich odstawieniu nie mialam zadnych kontaktow seksualnych. Prosze o pomoc...
zielonomi_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-08, 15:28   #224
wdowa_po_leninie
Zakorzenienie

Cytat:
Przecież są inne rodzaje zabezpieczenia
Zestaw prezerwatywa + globułka bardzo dobrze się sprawdza.

Mija mi 3 dzień bez anty.
Jedyna zmiana to dwie ,,minikrostki" na brodzie.

Dziewczyny ponawiam pytanie- czy po odstawieniu anty przestały Wam lecieć włosy?
Tylko nie żadna bułka! No chyba, że ktoś głodny.

Ja z włosami nie miałam raczej problemów - po odstawieniu na szczęście bez zmian póki co.
To dopiero Twój 3ci dzień od odstawienia - daj organizmowi czas, może się poprawi.

Cytat:
Napisane przez zielonomi_ Pokaż wiadomość
Hej,
w zeszłym miesiącu zadecydowałam, ze skoncze z tabletkami anty, poniewaz zaczelam miec dziwne dolegliwosci z nimi zwiazane (m.in. straszny bol piersi w pojawiajacy sie w polowie cyklu, trwajacy az do jego konca). Dostalam normalnie krwawienie z odstawienia. Po odstawieniu tabletek czulam sie bardzo dobrze, ale po mniej wiecej dwoch tygodniach znowu pojawil sie bardzo siln bol piersi. Po 28 dniach od odstawienia tabletek zamiast krwawienia miesiaczkowego (tego juz normalnego) zaczal sie pojawiac brazowy sluz ;/ trwa to juz trzeci dzien. Niepokoi mnie to bardzo ;/ kilka dni temu czulam dosc silne bole podbrzusza i klucie jajnika. Czy to wszystko jest spowodowane odstawieniem tabletek? czy to, ze mam jakies dziwne, delikatne plamieie w postaci brazowego sluzu zamiast miesiaczki jest normalne? dodam, ze prawidlowo przyjmowalam tabletki a po ich odstawieniu nie mialam zadnych kontaktow seksualnych. Prosze o pomoc...
Tak, to może być (i zapewne jest) wina odstawienia.

wdowa_po_leninie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-08, 16:43   #225
_lato
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez _lato Pokaż wiadomość
Właśnie ja też chcę mieć pewność bo mam takie same pytanie: ostatnia tabletka dziś, ostatni stosunek sobota 4.09. teraz mam zamiar odstawić tabletki na dłuższy czas, mogę być pewna, że wszystko będzie ok?
Sama uważam, że powinno być w porządku jednak proszę o radę.
Ponawiam pytanie

Stary 2010-09-08, 16:58   #226
wdowa_po_leninie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _lato Pokaż wiadomość
Ponawiam pytanie
W przypadku całkowitego odstawienia, ostatnim bezpiecznym dniem jest dzień, w którym zażywamy ostatnią tabletkę z blistra. (masło maślane ale chyba da się zrozumieć ). Tak więc spokojnie.
Umknęło mi wcześniej.

wdowa_po_leninie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-08, 17:29   #227
Vivee
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez wdowa_po_leninie Pokaż wiadomość
Tylko nie żadna bułka! No chyba, że ktoś głodny.

Ja z włosami nie miałam raczej problemów - po odstawieniu na szczęście bez zmian póki co.
To dopiero Twój 3ci dzień od odstawienia - daj organizmowi czas, może się poprawi.

Tak, to może być (i zapewne jest) wina odstawienia.

Upss pośpieszyłam się
Mam nadzieję, że to trochę przejdzie z czasem, bo mnie te włosy niepokoją
Stary 2010-09-08, 18:45   #228
_lato
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez wdowa_po_leninie Pokaż wiadomość
W przypadku całkowitego odstawienia, ostatnim bezpiecznym dniem jest dzień, w którym zażywamy ostatnią tabletkę z blistra. (masło maślane ale chyba da się zrozumieć ). Tak więc spokojnie.
Umknęło mi wcześniej.
Dziękuję za odpowiedz.

Stary 2010-09-09, 12:55   #229
playboykaa77
Zadomowienie

jezeli chodzi o wlosy to nie wiem czy mam ich wiecej po odstawieniu tabletek czy po np. ich scieciu ... ja zauwazylam ze cellulit zniknal i waga tez potrafi sie zmniejszyc a kiedys to mimo ze duzo cwiczylam waga stala w miejscu .
playboykaa77 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-09-09, 13:10   #230
Vivee
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez playboykaa77 Pokaż wiadomość
jezeli chodzi o wlosy to nie wiem czy mam ich wiecej po odstawieniu tabletek czy po np. ich scieciu ... ja zauwazylam ze cellulit zniknal i waga tez potrafi sie zmniejszyc a kiedys to mimo ze duzo cwiczylam waga stala w miejscu .

Cóż pozostaje mi poczekać. Najwyżej trochę pomogę im wrócić do kondycji ampułkami.

U mnie też waga praktycznie stała w miescu. Widziałam, że wyrabiają mi się mięśnie od ćwiczeń, ale ciągle ważyłam tyle samo.

Zobaczymy jak będzie z cellulitem bo póki co mam potworny mimo starań by go zlikwidować. Oby się polepszyło...
Stary 2010-09-09, 17:22   #231
azjainlove
Raczkowanie

Hej dziewczyny. Zdaje relacje, a przy okazji pytam jak myslicie co jest. No wiec drugi miesiac po odstawieniu no i problem jest, bo wtedy mi sie okres spoznil, a teraz jest niby 24dzien cyklu, dostalam niebolesnego brazowego... 'okresu'. Nie wiem co jest grane, wtedy mi sie spoznil do 35dni. Dodam, ze biore luteine, dwa razy dziennie, jutro ostatni dzien, bo mialam brac przez 10dni no i okres niby powinien sie dopiero 11 pojawic. Czy wszystko ze mna ok? Poza tym pryszczy mnie, rozdrazniona itd. W ogole to nie podejrzewam zadnej ciazy, bo w sumie to sie zabezpieczamy prezerwatywami, zawsze je sprawdzamy po fakcie, nalewamy wody itd... No i wszystko ok z nimi bylo, a stosunki byly 18 i 24 sierpnia, 17go sierpnia mialam okres. Dluuuuugi, bo tygodniowy, a teraz to nie iwem co ot jest, bo malo tego. Jak myslicie?

---------- Dopisano o 18:22 ---------- Poprzedni post napisano o 18:07 ----------

Cytat:

Mi nie lecialy jak przyjmowalam, a teraz leca na potege... Zrobily sie slabe, lamliwe, porozdwajane, niedawno podcinalam, ale cos im sie dzieje znowu... Przyjmowalam YAZ przez 5 miesiecy...
azjainlove jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-09, 19:57   #232
Apiska
Zakorzenienie

Coraz więcej krostek...Od wczoraj stosuję acne derm. Czekam na efekty. Eh..
Ślub

41/40
Stary 2010-09-09, 20:28   #233
Vivee
Wtajemniczenie

Cytat:
Coraz więcej krostek...Od wczoraj stosuję acne derm. Czekam na efekty. Eh..
A przed braniem anty miałaś jakieś problemy z cerą?
Trzymaj się, z tego co tu czytałam, te wysypy to chwilowa sprawa, później wszystko wracało do normy

---------- Dopisano o 21:24 ---------- Poprzedni post napisano o 21:22 ----------

U mnie na razie parę krostek na brodzie ( wyskoczyły wczoraj i powoli znikają) i kilka mini na czole. Większych zmian póki co nie widzę ( i oby ich nie było).

---------- Dopisano o 21:28 ---------- Poprzedni post napisano o 21:24 ----------

azjainlove- U mnie włosy zaczęły lecieć dopiero po anty ;/
Stary 2010-09-10, 08:36   #234
MissPearl
Rozeznanie

u mnie też po dostawieniu zaczęły mocno wypadac włosy:/ cera mi się przetłuszcza też bardziej, krostki od czasu do czasu..
bałam się przytyc ale narazie waga stoi w miejscu. no i celulit:/ walcze z nim, cwicze.. mam nadzieje ze zniknie mi szybko bo masakra, jestem raczej szczupła a w pewnym momencie mialam straszne uda i pośladki. co za draństwo.
Stary 2010-09-10, 11:48   #235
azjainlove
Raczkowanie

ok, okres rozkrecil sie na dobre pare dni za wczesnie... nie wiem, czy wlasnie to jest wstep do jego uregulowania... wtedy za pozno teraz za wczesnie... mozna sie pogubic...
azjainlove jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-10, 12:58   #236
Vivee
Wtajemniczenie

Cytat:
u mnie też po dostawieniu zaczęły mocno wypadac włosy:/ cera mi się przetłuszcza też bardziej, krostki od czasu do czasu..
bałam się przytyc ale narazie waga stoi w miejscu. no i celulit:/ walcze z nim, cwicze.. mam nadzieje ze zniknie mi szybko bo masakra, jestem raczej szczupła a w pewnym momencie mialam straszne uda i pośladki. co za draństwo.
Mnie w czasie brania anty zaczeły lecieć włosy. Oby teraz się poprawiło.
Cellulit mam straszny mimo ćwiczeń i masażu...
Krostek też mi się parę pojawiło, co mnie niezmiernie denerwuje, ale cóż zrobić...Trzeba przeczekać

Cytat:
Napisane przez azjainlove Pokaż wiadomość
ok, okres rozkrecil sie na dobre pare dni za wczesnie... nie wiem, czy wlasnie to jest wstep do jego uregulowania... wtedy za pozno teraz za wczesnie... mozna sie pogubic...
Takie uroki odstawiania hormonów...Jestem ciekawa kiedy ja okres dostanę,
Stary 2010-09-11, 08:44   #237
Apiska
Zakorzenienie

Vivee- krostki znikają, pomaga acne derm. Nie poddaje sie. Nadmiernego wypadania włosów nie zauwazyłam, lecą mi tak zawsze. Natomiast zauważyłam, że codziennie rano mam czerwone poliki.
Ślub

41/40
Stary 2010-09-11, 13:13   #238
Vivee
Wtajemniczenie

Cytat:
Vivee- krostki znikają, pomaga acne derm. Nie poddaje sie. Nadmiernego wypadania włosów nie zauwazyłam, lecą mi tak zawsze. Natomiast zauważyłam, że codziennie rano mam czerwone poliki.
O, to cieszę się, że znikają.

Wyskoczyły mi takie małe krostki na czole, wnerwiają mnie jak nie wiem, ale z każdym dniem są troche mniej widoczne.. Oby zlazło jak najszybciej. Na brodzie też miałam, ale robią się już ,,niezauważalne".

Zaczynam brać witaminę c+cynk i mam nadzieję, że trochę wspomoże ona proces znikania tego dziadostwa z mojej twarzy.

Odnośnie polików to ja tak mam- niezależnie czy biorę anty czy nie ;/
Stary 2010-09-11, 16:40   #239
Dotka81
Zakorzenienie

Dziewczyny można odstawić anty w połowie opakowania
Czy muszę wziąć do końca

Dotka81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-12, 09:43   #240
Apiska
Zakorzenienie

Dotka, a czytałaś dokładnie ulotkę? Tabletki mozna odstawić w dowolnym dniu, nie trzeba kończyć całego opakowania.
Ślub

41/40
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Ginekologia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości