|
Notka |
|
Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#211 |
Raczkowanie
|
Dot.: Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - zbiorczy cz.2
Vivee, skoro ogólnie nie miałaś nasilonych problemów to nie ma co panikować na zapas. Moje rady będą nieadekwatne do Twoich potrzeb bo ja miałam zawsze trądzik i to dość nasilony
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#212 |
Zadomowienie
|
mi sie nic nie dzialo i dalej sie nie dzieje z cera
|
![]() ![]() |
![]() |
#213 |
Zakorzenienie
|
Własnie przyszłam napisać, że od 4września zauważam pogorszenie stanu cery, wyskakują mikrostki, czerwone punkty
![]() ![]() Dziewczyny powiedzcie mi, krawienie z odstawienia dostałam 15.08.2010r, czyjestem jeszcze w fazie dni płodnych?
#214 |
Raczkowanie
|
Mam takież oto wezwanie do narodu tutejszego o porade! Otóż,wczoraj wzięłam ostatnią pigułkę i jestem w trakcie siedmiodniowej przerwy. Okres powinien nastąpić w sobotę lub niedzielę. I tak się zastanawiam czy mogę odstawić tabletki mimo,ze ostatni stosunek był w sobotę? Po prostu nie wiem czy brać kolejne opakowanie Regullonu gdyż miewam silne migreny przedmiesiączkowe oraz ból głowy w trakcie brania tabletek. 17 września wybieram sie do ginekologa zeby zlecil mi komplet badan cytologie i dobral inne tabletki. Wieć nie wiem czy odstawić i później poczekać na okres i zacząć nowe tabletki od kolejnego okresu czy wziąc to ostatnie opakowanie i pozniej zmienic na te nastepne jezeli takowe bedą
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#215 |
Rozeznanie
|
Właśnie ja też chcę mieć pewność bo mam takie same pytanie: ostatnia tabletka dziś, ostatni stosunek sobota 4.09. teraz mam zamiar odstawić tabletki na dłuższy czas, mogę być pewna, że wszystko będzie ok?
Sama uważam, że powinno być w porządku jednak proszę o radę. ![]()
Edytowane przez _lato Czas edycji: 2010-09-08 o 16:43 |
![]() ![]() |
![]() |
#216 |
Rozeznanie
|
Czesc dziewczyny!
podczytuje Was od jakiegoś czas, bo sama odstawiłam tabletki, miałam wiele obaw, ale wkoncu się zedcydowalam. Tabletki brałam 3,5 roku (Diane- czułam się po niej rewelacyjnie, Yasmin, Yaz, Logest, Harmonet, Microgynon) - libido spadło mi do zera, kompletnie brak ochoty na cokolwiek.. zmiany tabletek nie pomagały, wiec postanowiłam je zupełnie odstawic. Libido było jedynym powodem odstawienia. I niestety już 3 tyg nie biorę tabsów i nic.. nadal brak porpawy ![]() ![]() I takie pytanko mam do Was, wiem, że to sprawa indywidulana i wogole, że różnie to bywa, ale ciekawa jestem jak to u Was było. Jeśli miłyście podoby problem to ile czasu po odstwieniu wróciło Wam libido?? Pocieszcie.. bo przerażają mnie te historie, że może już nie wrócic wogóle ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#217 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
#218 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ja brałam tabletki ok.6 lat i libido wróciło po miesiącu z hakiem,ale warto było poczekać ![]()
![]() |
#219 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Trzymam kciuki by te małe potworki jak najszybciej zlazły. Oby i ze mną tak było. Dzisiaj mam dopiero 2 dzień bez tabletek anty. Cytat:
![]() Za to w czasie brania leków anty zaczęły mi strasznie lecieć włosy. I tak się zastanawiam czy po odstawieniu tabletek polepszyła Wam się sytuacja na głowie? Zawsze miałam grube i gęste włosy, teraz nie wyglądają najgorzej, jednakże niepokoi mnie to że tyle ich ubywa... |
||
![]() ![]() |
![]() |
#220 |
Zadomowienie
|
Kobitki dołączam się do was, jutro powinnam wziąć pierwsza tabletkę z opakowania ale zdecydowałam że odstawie, po 1,5 roku brania. Zobaczymy jak to ze mną będzie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#221 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
wiem że trudno radzic.. Byłam już u ginekologów w tej sprawie, generalnie zmieniali mi tylko tabletki z różna zawartością hormonów i radzili czekać na efekty. Podobno tabletki "wypłukały" zapas estorogenu i dlatego libido spadło.. ---------- Dopisano o 11:20 ---------- Poprzedni post napisano o 11:18 ---------- Cytat:
Sephinrot dzięki za pocieszenie ![]() jestem dobrej myśli, za 2 tyg podróż poślubna więc mogło by się coś ruszyc.. ![]() |
||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#222 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Zestaw prezerwatywa + globułka bardzo dobrze się sprawdza. Mija mi 3 dzień bez anty. Jedyna zmiana to dwie ,,minikrostki" na brodzie. Dziewczyny ponawiam pytanie- czy po odstawieniu anty przestały Wam lecieć włosy? Ja cały czas się z tym męczę i zainwestuje w ampułki... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#223 |
Raczkowanie
|
Hej,
w zeszłym miesiącu zadecydowałam, ze skoncze z tabletkami anty, poniewaz zaczelam miec dziwne dolegliwosci z nimi zwiazane (m.in. straszny bol piersi w pojawiajacy sie w polowie cyklu, trwajacy az do jego konca). Dostalam normalnie krwawienie z odstawienia. Po odstawieniu tabletek czulam sie bardzo dobrze, ale po mniej wiecej dwoch tygodniach znowu pojawil sie bardzo siln bol piersi. Po 28 dniach od odstawienia tabletek zamiast krwawienia miesiaczkowego (tego juz normalnego) zaczal sie pojawiac brazowy sluz ;/ trwa to juz trzeci dzien. Niepokoi mnie to bardzo ;/ kilka dni temu czulam dosc silne bole podbrzusza i klucie jajnika. Czy to wszystko jest spowodowane odstawieniem tabletek? czy to, ze mam jakies dziwne, delikatne plamieie w postaci brazowego sluzu zamiast miesiaczki jest normalne? dodam, ze prawidlowo przyjmowalam tabletki a po ich odstawieniu nie mialam zadnych kontaktow seksualnych. Prosze o pomoc... |
![]() ![]() |
![]() |
#224 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Ja z włosami nie miałam raczej problemów - po odstawieniu na szczęście bez zmian póki co. To dopiero Twój 3ci dzień od odstawienia - daj organizmowi czas, może się poprawi. ![]() Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#225 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#226 |
Zakorzenienie
|
W przypadku całkowitego odstawienia, ostatnim bezpiecznym dniem jest dzień, w którym zażywamy ostatnią tabletkę z blistra.
![]() ![]() ![]() Umknęło mi wcześniej. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#227 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Upss pośpieszyłam się ![]() ![]() Mam nadzieję, że to trochę przejdzie z czasem, bo mnie te włosy niepokoją ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#228 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#229 |
Zadomowienie
|
jezeli chodzi o wlosy to nie wiem czy mam ich wiecej po odstawieniu tabletek czy po np. ich scieciu ... ja zauwazylam ze cellulit zniknal i waga tez potrafi sie zmniejszyc a kiedys to mimo ze duzo cwiczylam waga stala w miejscu .
|
![]() ![]() |
![]() |
#230 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cóż pozostaje mi poczekać. Najwyżej trochę pomogę im wrócić do kondycji ampułkami. U mnie też waga praktycznie stała w miescu. Widziałam, że wyrabiają mi się mięśnie od ćwiczeń, ale ciągle ważyłam tyle samo. Zobaczymy jak będzie z cellulitem bo póki co mam potworny mimo starań by go zlikwidować. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#231 | |
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny. Zdaje relacje, a przy okazji pytam jak myslicie co jest. No wiec drugi miesiac po odstawieniu no i problem jest, bo wtedy mi sie okres spoznil, a teraz jest niby 24dzien cyklu, dostalam niebolesnego brazowego... 'okresu'. Nie wiem co jest grane, wtedy mi sie spoznil do 35dni. Dodam, ze biore luteine, dwa razy dziennie, jutro ostatni dzien, bo mialam brac przez 10dni no i okres niby powinien sie dopiero 11 pojawic. Czy wszystko ze mna ok? Poza tym pryszczy mnie, rozdrazniona itd. W ogole to nie podejrzewam zadnej ciazy, bo w sumie to sie zabezpieczamy prezerwatywami, zawsze je sprawdzamy po fakcie, nalewamy wody itd... No i wszystko ok z nimi bylo, a stosunki byly 18 i 24 sierpnia, 17go sierpnia mialam okres. Dluuuuugi, bo tygodniowy, a teraz to nie iwem co ot jest, bo malo tego. Jak myslicie?
---------- Dopisano o 18:22 ---------- Poprzedni post napisano o 18:07 ---------- Cytat:
Mi nie lecialy jak przyjmowalam, a teraz leca na potege... Zrobily sie slabe, lamliwe, porozdwajane, niedawno podcinalam, ale cos im sie dzieje znowu... Przyjmowalam YAZ przez 5 miesiecy... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#232 |
Zakorzenienie
|
Coraz więcej krostek...Od wczoraj stosuję acne derm. Czekam na efekty. Eh..
![]()
#233 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Trzymaj się, z tego co tu czytałam, te wysypy to chwilowa sprawa, później wszystko wracało do normy ![]() ---------- Dopisano o 21:24 ---------- Poprzedni post napisano o 21:22 ---------- U mnie na razie parę krostek na brodzie ( wyskoczyły wczoraj i powoli znikają) i kilka mini na czole. Większych zmian póki co nie widzę ( i oby ich nie było). ---------- Dopisano o 21:28 ---------- Poprzedni post napisano o 21:24 ---------- azjainlove- U mnie włosy zaczęły lecieć dopiero po anty ;/ |
|
![]() ![]() |
![]() |
#234 |
Rozeznanie
|
u mnie też po dostawieniu zaczęły mocno wypadac włosy:/ cera mi się przetłuszcza też bardziej, krostki od czasu do czasu..
bałam się przytyc ale narazie waga stoi w miejscu. no i celulit:/ walcze z nim, cwicze.. mam nadzieje ze zniknie mi szybko bo masakra, jestem raczej szczupła a w pewnym momencie mialam straszne uda i pośladki. co za draństwo. |
![]() ![]() |
![]() |
#235 |
Raczkowanie
|
ok, okres rozkrecil sie na dobre
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#236 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cellulit mam straszny mimo ćwiczeń i masażu... Krostek też mi się parę pojawiło, co mnie niezmiernie denerwuje, ale cóż zrobić...Trzeba przeczekać ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#237 |
Zakorzenienie
|
Vivee- krostki znikają, pomaga acne derm. Nie poddaje sie. Nadmiernego wypadania włosów nie zauwazyłam, lecą mi tak zawsze. Natomiast zauważyłam, że codziennie rano mam czerwone poliki.
#238 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wyskoczyły mi takie małe krostki na czole, wnerwiają mnie jak nie wiem, ale z każdym dniem są troche mniej widoczne.. Oby zlazło jak najszybciej. Na brodzie też miałam, ale robią się już ,,niezauważalne". Zaczynam brać witaminę c+cynk i mam nadzieję, że trochę wspomoże ona proces znikania tego dziadostwa z mojej twarzy. Odnośnie polików to ja tak mam- niezależnie czy biorę anty czy nie ;/ |
|
![]() ![]() |
![]() |
#239 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny można odstawić anty w połowie opakowania
![]() Czy muszę wziąć do końca ![]()
#240 |
Zakorzenienie
|
Dotka, a czytałaś dokładnie ulotkę? Tabletki mozna odstawić w dowolnym dniu, nie trzeba kończyć całego opakowania.
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:09.