|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#421 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: 3trymestr już nam leci,rosną brzuszki a w nich dzieci-mamy listopadowo-grudniow
Dziewczyny, ma do Was pytanie co byście zrobiły gdybyście dostały zaproszenie na urodziny od jednego z przyjaciół, które odbywają się w PUBie (a tu już prawie 8 miesiąc ciąży) ??? Myślałam, żeby iść na godzinkę, ale impreza zaczyna się o 20:00. Boję się zadymionego pomieszczenia albo, że ktoś nietrzeźwy niechcący mnie trąci. Nie byłam w żadnym PUBie od kąd dowiedziałam się o ciąży.
Co Wy byście zrobiły?
|
#422 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: 3trymestr już nam leci,rosną brzuszki a w nich dzieci-mamy listopadowo-grudniow
m25 ja nie chodze z uwagi na dym.
a nie robia najpierw jakiegos rozkretu w domu?
|
|
|
|
#423 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#424 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:28 ---------- Poprzedni post napisano o 11:26 ---------- Niestety nie, to impreza zorganizowana z rezerwacja miejsc.
|
|
#425 |
|
Zakorzenienie
|
Witam niedzielnie.
Idę nadrabiać wczorajsze zaległości.
|
|
#426 |
|
Zadomowienie
|
Mysle ze jak pójdziesz na godzinke to nic zlego sie nie stanie.
|
#427 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#428 |
|
Raczkowanie
|
Dzień Dobry wszystkim
![]() przez to że wczoraj cały dzień mnie w domu nie było (pieknie spędziłam dzień na wiosce na łonie natury), to z godzinę musiałam was nadrabiac mallinkaa słodki buaziaczek Bartusia olajka ja chyba kupię emolium emulsję do kąpieli, ale warto żeby się tutaj bardziej doświadczone mamusie wypowiedziały, czy warto kupować już taki wyspecjalizowany płyn, czy może lepiej coś tańszego do kąpieli. Pewnie nie obędzie się bez kilku eksperymetów i obserwacji skóry malucha ![]() aha i biore nadal feminatal mimo że jem nawet sporo owoców, wyniki mam dobre (no oprócz tego cukru podwyższonego, ale to dowiem się sie w poniedziałek co ze mną będzie) m25 ja wpiatym miesiącu byłam w kręgielni ze znajomymi, była muzyka, hałas kręgli, i trochę dymu mimo wszystko. I mała zaczęła protestować w brzuchu, jakoś mnie tak zaczęła kopać, i brzuch mnie zaczął boleć, trochę się wystraszyłam, uspokoiła się jak przyszłam do domu, wzięłam kąpiel, i włączyłam tv. No cóż nie spodobało jej sie , miała prawo być niezadowolona ![]() I rzeczywiscie też bym się obawiała tego czy mnie ktoś w brzuch nie trąci.... A teraz zmykam znów na cały dzień, bo taka śliczna dziś pogoda |
|
|
|
#429 |
|
Zakorzenienie
|
M25, trudno powiedzieć. Do dobrego przyjaciela to bym chyba poszła na początku, na godzinkę, żeby życzenia złożyć i jakiś sok wypić. Dymu nie demonizowałabym aż tak strasznie, przez godzinę nic się nie stanie
|
#430 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#431 |
|
Zadomowienie
|
Ok, dziękuję dziewczyny za wasze zdanie
Ja też chciałabym iść, ale mój mąż przeczytał gdzieś jakiś artykuł w internecie jak dziewczyna w 8 miesiącu wracała z imprezy samochodem i miała wypadek samochodowy i zginęła razem z dzieckiem. A komentarze pod tym artykułem były takie, że co to za głupia dziewczyna, że w tak zaawansowanej ciąży chodzi na imprezy :/ No i zaczęłam się zastanawiać...
|
#432 |
|
Rozeznanie
|
zalezy jak sie czujesz na wstep mozesz isc ja za tydzien mam wesele.
|
|
|
|
#433 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
http://www.suwaczki.com/tickers/atdc2n0askflsw50.png http://www.suwaczki.com/tickers/ug37tv739lp63vo5.png Edytowane przez vikicullen Czas edycji: 2010-09-12 o 12:08 |
|
|
|
|
#434 |
|
Zadomowienie
|
Jeśli jest to lokal gdzie się pali to ja napewno bym nie poszła bo wystarczy ze ktos przejdzie kolo mnie z papierochem to od razu mi tak niedobrze ze cos okropnego a co dopiero siedzieć w zadymionym lokalu.Ale ja poszłabym troche wczesniej do domu osoby ktora nas zaprosila i zlozyła zyczenia.
|
|
|
|
#435 |
|
Wtajemniczenie
|
hej,
Ja tak tylko na szybko, nawet Was nie nadrabiam....ale w piatek trafiłam na izbę przyjęć, bo brzuch bardzo mi twardniał, tam mnie zbadali, zrobili ktg i usg...badanie bolało jak jasna choroba, ktg nie wykazało skurczy, jedynie co to szyjka troche krótka - dostałam leki i muszę leżeć. W sobote rano pojawiło się plamienie, więc znów na izbę przyjęć...najprawdopodobn iej to plamienie po badaniu, ale nadal muszę leżeć. W poniedziałek na kontrolę jadę, mam nadzieję, że szyjka nie skraca się ciągle i nie zostawią mnie w szpitalu. Trzymajcie kciuki, bo ja nie chcę rodzić jeszcze, a lekarz powiedział, że do 20 września to ja mogę już urodzić. Ale będę zaciskała nogi i nie dam wyjść jeszcze synkowi.
|
#436 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#437 |
|
Zakorzenienie
|
Vcelka, trzymaj go, trzymaj
![]() ![]() ![]() M25, mam takie samo zdanie jak viki. Zależy w sumie jaki pub. Jeśli jakiś na poziomie, to nie miałabym obaw za bardzo. A wypadek mógł się przytrafić zawsze, jeśli osoba prowadząca była trzeźwa, to nie widzę żadnego związku z imprezą.
|
#438 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
3maj sie mocno.
|
|
#439 |
|
Rozeznanie
|
do następnej wizyty będę brać to żelazo a potem zapytam czyn ie mogę zamienić na coś innego
z feminitalem to 100zł miesięcznie mnie dziś obudził głód zjadłam ciastko francuzie z jabłkiem potem drugie jajecznice na maśle chlebek z pomidorkiem i porcje lodów ![]() a jest dopiero przed 13stą |
|
|
|
#440 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
vcelka uwazaj na siebie, co Wy wszystkie z tymi skracajacymi szyjkami macie
|
|
|
|
|
#441 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#442 |
|
Zakorzenienie
|
Kootek zobaczysz,że niedługo wyjdzie Michałek do domu cały i zdrowy. Także wykorzystaj ten czas, bo później już nie będzie zbyt dużo czasu na wiele przyjemności. I tego sie boję
![]() Stokrorka nie mam mierzyć cukru glukometrem. Na razie dzwonił do mnie lekarz i powiedział,że na razie tylko dieta. W środę idę na wizytę i będziemy już wszystko omawiać. Mallinka synek ładniutki. Patrycja mój tż mówi,że jak pępek jest wypukły to świadczy o przepuklinie pępkowej. Ale chyba to nie jest jakieś groźne. Ja nadal mam wklęsły. Moja położna powiedziałam,żebym myła zwykłym mydełkiem bambino, potem oliwka. A jeżeli chodzi o maści do dupki to normalnie bepanten, a przy jakiś problemach to sudokrem. Kretencja mój maluch w 27 tc miał 820g. A twój w 23 tc miał 600g. Mam nadzieję,że u nas wszystko ok. Taka różnica w takich odległych tyg. Super,że imprezka się udała. Olajka mój bedzie przy porodzie. Chcę tylko żeby siedział koło mojej głowy i był ze mną. I tak się babra w krwi nie jest mu obce. Choć nie do końca ma ochotę. Ale mam nadzieję,że nie zmieni zdania, bo PANICZNIE SIĘ BOJĘ PORODU. Nożyczki kupiłam jakieś z zaokrąglonymi końcówkami. My nie kupujemy wyparzarki do butelek. Witamin nie jem codziennie.Co 2-3 dni.Ale jadłam dużo warzyw i owoców.A badania mam dobre(oczywiście prócz glukozy )Rypka ja też jestem w 29 tc, a termin mam na 4.12. A OM miałam 27.02.2010.Cykle miałam 28-29 dniowe, po poronieniu przeciągnęły mi się do 35 dni ![]() Apoolonia ja też nie wiem czy będę karmiła czyczkiem. Ja mam bardzo mało tych białyc kropek. Myślę,że wszystko będziemy wiedziały jak już pociechy będę z nami.Choć ostatnio zauważyłam,że jakaś woda wypływa z sutków(Nie dużo i nie codziennie). Wczoraj jak sie tułiłam do tż to trochę mi poleciało. Kotek mi powiedziała położna,że kosmetyki dobre to Bambino i Nivea. Moja siostra jak urodziła to kupiła całą serię z Jonsona, ale Milenka źle to znosiła, Miała jakieś problemy ze skórą. A podobno one na początku uczulają. Ishka ja już nie będę bagatelizowała żadnych objawów, bo przez to są same problemy. Myślałam,że Młody się unosi do góry, a to były skurcze. Ja głupia sie z tego cieszyłam. A teraz leżę i zaciskam mocno nogi, by nie wyszedł zbyt szybko. Także chyba lepiej by było jakbyś poszła do lekarza.Lepiej położyć sie w szpitalu i urodzić znacznie później. De28 ja też mam te problemy A jak już dziecko będzie na świecie to pewnie będę mogła spać(tzn będe miała ochotę), ale nie będe mogła sobie na to pozwolić.A o takim porodzie wolą nie myśleć, bo to już zakrawa na znęcanie się. Joanna Od 2 dni mam taki gorzki posmak w ustach. I nie wiem czy to przez te wszystkie leki. Dodatkowo mam jeszcze magnezin, nospę forte i jakis antybiotyk. Także już mam dość tabletem. Przez następne lata nie popatrze na leki. M25 ja nie lubię zadymionych pomieszczeń, więc ja raczej bym nie poszła. Ale jak na godz. i Tobie to nie przeszkadza to myslę,że godzinka nie powinna zaszkodzić. Vcelka ja tez cały czas się modlę by moja szyka już sie nie skracała. Przynajmniej teraz. Najważniejsze,że wszystko już w porządku. UdAŁO MI SIE NADROBIĆ!!!! ---------- Dopisano o 12:57 ---------- Poprzedni post napisano o 12:45 ---------- Apoolonia jak ja chcę normalnie jeść. Chyba tak zrobię, a słodyczy nie tknę.
|
|
#443 |
|
Zakorzenienie
|
tylko ze 100ml masci bepanthen kosztuje 34zl a 100ml kremu ziajka na pupe 12
ech te cenyyyy |
|
|
|
#444 |
|
Zakorzenienie
|
Kliwia oj to dośc duża różnica
Ale jak bepanten jest lepszy i wydajniejszy to wolę zapłacic więcej, a młody będzie "zdrowszy". Natomiast jak nie ma żadnej różnicy to po co przepłacać.
|
|
#445 |
|
Zakorzenienie
|
nareszcie Was nadrobiłam
wczoraj byliśmy u moich rodziców, teściowie tez byli, było super wróciliśmy po północy dziś zaliczyliśmy już spacer z naszym psiakiem po lesie, zobaczyliśmy siłownie na świeżym powietrzu, która jest od piątku w tym lesie, także z wózkiem i z psiakiem będę tam chodzić i będę ćwiczyć (las mam 5 minut od domu)![]() Stokrotka, nawet nie wiedziałąm, że na Polnej jest położna, która pomoga przy cukrzycy ciążowej, super sprawa jestemz siebie dumna, bo wczoraj nic słodkiego nie tknęłam a stół był bogato zastawiony ciastami, bo wszyscy u nas są "ciasteczkowymi potworami"Mallinka, uważaj na siebie ![]() Vcelka, już Ci na innym wątku pisałam, ale tu też dodam, ze sciskam kciuki mocno za Ciebie i synka Co do imprezowania w 8 miesiącu ciąży, moim zdaniem zależy od samopoczucia, poza tym zawsze można porozmawiać o tym z ginem. Poza tym jeśli to impreza z rezerwacją , z grupą znajomych, to może ludzie, którzy będą siedzieć w sąsiedztwie to uszanują to, że kobieta jest w ciąży ![]() Kottekk, trzymaj sie kochana i nie daj się smutkom najwazniejsze, że zdrowo i szybko rośnie no ale przecież ma najwspanialsza mamę pod słoncem![]() co do witamin w ciąży..... w pierwszym trymestrze brałam kwas foliowy , żadnych witamin nie brałam, w drugim trymestrze biorę witaminy no i dodatkowo aparaginian extra i chyba dzięki temu nie cierpie na zadne skurcze w nogach itp, o których tu czasem piszecie. Co będzie dalej, to zobaczę, co gin mi zaleci. Ja mojej lekarce ufam i stosuje sie do jej zaleceń
|
#446 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny ja tylko napisze co u mnie, bo na chwile moglam sie podpiac do neta. niestety nie mam routera i milion kabli musialam podpinac a w pokoju dalej remont.. skladamy meble od piatku bo po prostu tyle elementow jest.
Szlag mnie trafia, jeszcze dwie komody. Ojciec sam sklada bo tz w pracy w weekend po 12h a w piatek do 1 w nocy skladali jedna szafe. Mialam juz serdecznie dosc. Krew mi leciala z nosa, bylam strasznie oslabiona. Wczoraj caly dzien lezalam, CALY tylko na siku i po herbate chodzilam. Wypocilam pare koszulek, myslalam ze dzis bedzie lepiej a jest gorzej. Katar, kaszel, kichanie.. gorączka kolo 37.5 (no raczej stan podgoraczkowy). Siedze i sie ciagle zimnym potem poce. No i nie ma co robic, jak tylko pic syrop i psikac tantum verde gardla co mi nic nie daje. W takim tempie to moze za 2 tygodnie wstane od tego kichania i kaszlania moje dziecie sie inaczej ulozylo bo znow inaczej czuje ruchy.. no i nie wiem czy mam isc do ginekologa z tym przeziebieniem bo byc moze to szkodzi dziecku??? ajjj nie mam sil.Mam totalnie dosc, leze w tym zalanym pokoju gdzie sierdzi od sciany jest pelno kurzu bo ojciec nie sprzatal odkad przyjechal no i teraz tam syf jest ogolny bo z duzego pokoju rzeczy sa przynioesione. Dzis ojciec sie drze na mnie ze zamiast lezec to bym mu pomogla, ze okna brunde i wstyd ze nie mylam ich! ze wstyd ze on pranie robi i wstyd ze on gotuje a ja SOBIE LEZE. Staram sie to olewac, ale jak przy sasiadach drze morde na mnie to mi glupio a sasiedzi jak te cipki tez nic nie powiedza tylko mu przytakuja. Mam strasznego dola. Nie widac konca robienia tego pokoju. A gdzie jeszcze sprzatanie i wnoszenie rzeczy? Jakbym byla zdrowa to bym przeciez pomogla, same wiecie.. a tak chce sie wygrzac no ****a! Ehh.. jutro postaram sie byc, jak przyjdzie tz to z telefonu wejde moze na neta.. ehhh milego dnia Wam zycze.
|
#447 |
|
Zadomowienie
|
Witam kobietki
![]() Wchodze sie przywitać bo jutro juz mnie chyba nie bedzie u rodzicow i nie bede mogla zaglądnąć tu do Was...Melabn dokładnie to domek juniora ma 124cm heh ale teraz juz z dnia na dzień rośnie w oczach mąż mi co chwile mówi ale i ja tez czuje...a przez to ze jestem niska to mały juz ma za mało miejsca tam bo ostatnio jak mnie badał ordynator to powiedział ze mam jakąs tam macice i to jeden powod przez który nie dotrzymam do terminu... Bidul chce sie ruszyć a juz zabardzo nie ma jak heh no ale co sie dziwić pewnie znowu podrósł i ma juz z ok 2500g jak nie wiecej ![]() Dziewczyny te które biorą Fenoterol i które bedą rodziły krótko po jego odstawieniu. Jest duzo skutków ubocznych niestety tego leku...jednym z nich moze byc to ze jak dziecko juz sie urodzi to może trząść nózkami i rączkami to podobno mija w pare dni po porodzie...mówie Wam to zebyście sie pozniej nie przeraziły jeśli takie coś u Was wystąpi. A skutki uboczne wychodzą dopiero przy wiekszych dawkach tego leku jak sie bierze...mi sie czasem trzęsą ręce jak jakiemuś alkoholikowi...aaa i ostatnio bylismy w sklepie na zakupach i nie miałam ze sobą tabletek i zażyłam jakies 1,5 godziny pozniej i myślałam że z bólu i skórczów nie wyrobie...dlatego wiem ze jak ja odstawie leki to urodze od razu....bo ledwo na mnie działają... Co do ułożenia dzidzioli to mogą jeszcze zmieniać pozycje chociaż Junior juz 3 miesiące lezy głowka w dól ale od pobytu w szpitalu wiem że moj sie juz wstawił głowką do kanału troszku dlatego juz nie zmieni pozycji ![]() Ok ide cos porobic bo cos mi sie nudzi i tu tez dzisiaj cisza heh
|
#448 |
|
Wtajemniczenie
|
Anecka z przeziebieniem do do internisty, po co Ci ginekolog?
|
|
|
|
#449 |
|
Raczkowanie
|
Witam
![]() Melduje się już w domku teściowa szczesliwie przyjechała, nawet mam maskę z Wenecji i mnóstwo słodkości ehh będę olbrzymia :PDziś robie porządek na jednym lapku bo pójdzie na sprzedaż, a jutro czeka mnie wielkie prasowanie ubranek i pościeli małej bo po praniu trochę sie tego nazbierało
|
#450 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Co do terminu to ja też nie podaje daty jak ktoś pyta tylko mówie: jakoś przełom listopada i grudnia bo mam z OM 5.12 a usg 29.11 to sie nie bede zaglębiać w te daty biorę poprawkę na 2tyg w tę lub w drugą stronę ![]() Cytat:
---------- Szykuje sie, jedziemy do mamy, ponoc zrobiła spaghetti ![]() ciepły dzionek dzisiaj, az chyba sandałki założę
Edytowane przez niebieskaa Czas edycji: 2010-09-12 o 14:25 |
|||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:04.

a nie robia najpierw jakiegos rozkretu w domu?

. Moja mama poradziła mi, żebym zrobiła przerwe w ich braniu jak jem owoce.

Ja datę ostatniej OM miałam 22 lutego czyli właśnie te 20 nie po Tobie...