|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#361 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Farbka L'oeral MAJIREL.Wätek zbiorczy
Cytat:
Z kolorku na poziomie 6 (bardzo ciemny) doszłam do 9.04 bez żadnych rozjaśniaczy stopniowo, bardzo fajnym kolorem jest 7.44, po wypłukaniu (bo każdy się wypłuka),, daje fajną miedź. 8.34 też jest piękny -bardziej stonowany ![]()
![]() |
![]() |
#362 |
Zadomowienie
|
8.42 czy 7.4 to miedzano rude włosy. Dla mnie karmel to .3 lub .31, nawet jakaś farba L'oreala 7.31 była opisana jako dark caramel blonde.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#363 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja wiem o tym, ale co chcesz w związku z tym powiedzic?
![]() |
![]() |
#364 |
Rozeznanie
|
no bo ze mna to jest tak
![]() ![]() ![]()
![]() |
#365 |
Rozeznanie
|
to jest moj ton włosa teraz mam jedynie więcej rudego pigmentu, ale on sie wypłucze.
![]() |
#366 |
Zadomowienie
|
To był post do ineski, bo ciągle pisze o karmelu a celuje bardziej w miedziane, więc trochę nie wiedziała o jaki kolor właściwie jej chodzi.
No ale jeśli jeśli miedziane tez Ci sie podobają ineska to idź w tym kierunku ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#367 |
Rozeznanie
|
a bo ja taka niezdecydowana
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:57 ---------- Poprzedni post napisano o 22:55 ---------- a jak myslicie, wlosy z zdjecia ktore dalam jak rozjansie i potem farba z poziomu 8 i oksydant 6% bedzie wporzadku?? chwyci??
![]() |
#368 |
Rozeznanie
|
Hej, dziewczyny. A jak wyszedłby majirel 9.0 na jaaasnych, ale popielatych włosach, bo mam teraz właśnie taki kolor położony i nie podoba mi się, bo trochę za popielato i w niektóych miejsach jakoś tak pobiaławo i chcę ten 9.0 sobie nałożyć, ale nie wyjdzie mi z kolei jakiś brąz czy coś? bo ja chce blond taki naturalny, ale nie ciemny. No i czy na popielatym ten kolor wyjdzie?
Edytowane przez Vea Czas edycji: 2011-08-28 o 20:16 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#369 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
1) wybrałaś niewłaściwy kolor, bo 9 to kolor zupełnie podstawowy przeznaczony do mieszania z innymi kolorami, to taka jakby baza, rozumiesz? 2) dopiero 9.0 daje naturalny, neutralny blond, ale nie jest on jasny jak sugeruje nazwa (bardzo jasny blond naturalny głęboki) - na włosach mojej koleżanki jasnej blondynki wyszedł jak naprawdę naturalny, taki pół-jasny, pół-średni blond -> ja też chcę zrobić teraz tym odcieniem, ale nie wiem, czy na moich popielatych włosach uzyskam taki efekt jak ona - ale zaryzykuję i już zamówiłam sobie ten kolorek, a może któraś z Was wie? 3) żeby uzyskać taki kolor jak na ostatnim Twoim foto to chyba potrzebna będzie farba na poziomie 10 lub nawet 11 i do tego woda 9% - ale nie gwarantuję, że Ci to wyjdzie, bo moja znajoma miała takie włosy jak Ty i wyszły jej lekko pszenne a trzymała na głowie jakieś 50 minut, a druga koleżanka miała bardzo miedziano-kasztanowate włosy i od razu zrobiła sobie zwykłym sklepowym Garnier Nutrisse /w takim zielonym pudełku/ nr 111 i już miała identyczne włosy jak ta laska na tej fotce, ale też trzymała ok. 45 minut. Edytowane przez Vea Czas edycji: 2012-04-21 o 16:35 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#370 |
Rozeznanie
|
oj to mnie zasmuciłaś ze inaczej to wygląda w rzeczywistości niż na palecie w necie;/
![]() |
#371 |
Rozeznanie
|
Czy ktoś mi w końcu doradzi? Przejrzałam już naprawdę mnóstwo wątków, ale jest to dla mnie niejasne
![]() Bo przymierzam się już do zamówienia Majirel od miesiąca, ale ciągle nie wiem jaki odcień ![]() Chcę zdekoloryzować włosy Renee Blanche, jeśli wyjdzie zbyt ciemno to dwa razy, aby wyszedł jasny rudy i nie mam pojęcia co na to położyć żeby wyszedł jasny/średni brązik, kiedyś chcę na pewno zimny kolor brązu, ale to pewnie nie od razu po dekolorze. (naturalny mam złoty blond, dosyć ciemny) Dziewczyny pisały, że kładły blond i wychodziło baaardzo ciemno i myślę nad 8.1 - jasny blond popielaty 9.1 - bardzo jasny blond popielaty 10.1 - bardzo bardzo jasny blond popielaty Ciągle myślę czy nie wyjdzie mi po tym zieleń, bo tak naprawdę nikt konkretnie nie sprecyzował tego, jakbym położyła dosłownie na 5 minut, to wydaje mi się że nie powinno. Ale z drugiej strony mam opcje wziąć po prostu bardzo jasny blond ale NATURALNY a nie popielaty. Pomoże ktoś? ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#372 |
Rozeznanie
|
Wg mnie powinnaś wziąć majirel 10.01 - bardzo bardzo jasny naturalny blond popielaty, bo jak ja robiłam samym 10.1 to takie zielonkawe wychodziły a po tym 10.01 takie bardziej naturalne chłodne, ale każdy włos inaczej reaguje, więc ja tylko Ci sugeruję, bo może u Ciebie akurat wyjdzie oki. Dodaję foto po 10.01 majirel z wodą 9%.
Edytowane przez Vea Czas edycji: 2011-08-28 o 20:19 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#373 |
Rozeznanie
|
czyli jak do dekoloryzacji czy rozjasnianiu bierze sie 2 tony jasniejsze (nie wiem czemy\u??
![]() ![]()
![]() |
#374 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#375 |
Rozeznanie
|
Mógłby się ktoś jeszcze wypowiedzieć?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#376 |
Zakorzenienie
|
farbował któś poziomem 6 - ciemnymi blondami?
![]()
![]() |
#377 |
Zakorzenienie
|
ja farbowałam 7 i wyszedł - bardzo ciemny, po jakimś czasie zmył się odrobinę
![]() |
#378 |
Przyczajenie
|
Dot.: Farbka L'oeral MAJIREL.
mam pytanie. Zaczepiłam ostatnio kobietę na ulicy poniewaz bardzo spodobały mi się jej wlosy. Jeżeli dobrze zrozumiałam to kazała mi rozjaśnić włosy a potem nałożyć majirel na 5 minut i odcień będę miała blond z odcieniem różu. Przynajmniej tak z rozmowy wynikała. Nie kazała mi rozjaśniać rtą farbą bo nie wyjdzie. Czy może wiesz czy tak możne zrobić? Rozjaśnić w salonie mocną farbą a potem majirel tylko żeby dodać odpowiedniego odcienia?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#379 | |
Zakorzenienie
|
ja farbowałam w niedzielę 6.1 na wodzie 4-5% (rozcieńczyłam, bo nie chciałam 6%) i wyszedł jasny brąz, ale pod słońce bardzo ładny, w sumie identyczny jak na palecie. Kładłam na blond z poziomu 7. Zdjęcia w temacie o brązach popielatych i zimnych, możesz poszperać jak chcesz zobaczyć
![]() ---------- Dopisano o 07:52 ---------- Poprzedni post napisano o 07:51 ---------- Cytat:
![]() Po dekoloryzacji lepiej kłaść farby naturalne, ani zimne ani ciepłe. Z zerem po przecinku. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#380 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny, mam pytanko, będę się pierwszy raz sama farbowała majirelką i zastanawiam się czy jedna tubka wystarczy.. Mam włosy do ramion ale bardzo gęste. Chciałabym żeby były dokładnie pokryte.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#381 |
Zakorzenienie
|
a ja mam wlosy za lopatki. jedna tubka pewnie nie wystarczy?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#382 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
2 tuby ![]()
![]() |
![]() |
#383 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#384 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
powodzenie na pewno będziesz zadowolona ![]()
![]() |
![]() |
#385 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny a można mieszać farby z różnych poziomów?
Mam 8,1 i 9,22 popielaty blon i opalizujacy jasny blond. nie chce byc ani za blondi ani za ciemna, niewiem jak zrobić ![]() Ostatnio robilam color touch na poziomie 8 to wyszedl mi strasznie ciemny na szczescie dosc szybko sie wyplukał ![]()
![]() |
#386 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#387 |
Raczkowanie
|
8.31 jasny blond złocisto-popielaty
Doświadczone Koleżanki Wizażanki, mam pytanie. Otóż zamierzam robić włoski 8.31 jasnym blondem złocisto-popielatym.
Obecnie mam kolor średni blond (na poziomie 7/8 ze złocisto-poielatym refleksem), wcześniej robiony sklepowym Lorealem na poziomie 7 (złocisty beż), który dość szybko się wypłukuje i włosy jaśnieją, bo wcześniej były rozjaśniane. Chciałabym utrzymać ten kolorek i stąd moje pytanie: jaka woda do tego 8.31 - 6% czy 9%, żeby nie wyszły ani za ciemne ani za jasne. Takie na poziomie 8. Poradźcie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#388 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#389 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: 8.31 jasny blond złocisto-popielaty
Cytat:
![]() |
![]() |
#390 |
Konto usunięte
|
Witajcie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:36.