Rossmann - część VII - Strona 110 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > ROSSMANNiaczki

Notka

ROSSMANNiaczki Forum ROSSMANNiaczki to miejsce, w którym znajdziesz informacje o promocjach sieci Rossmann, konkursach, kodach promocyjnych przeznaczonych tylko dla Wizażanek.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-09-12, 12:25   #3271
PPP90
Zakorzenienie

Dot.: Rossmann - część VII

ja postanowiłam że jak skończe to opakowanie co mam teraz pudru Synergen to kupie sobie na wypróbowanie ten z Manhatanu Clearface tylko powiedzcie czy Vanilla to najjaśniejszy odcień (tak wyczytałam w opiniach)? nadaje sie do bladej cery? czy sie bedzie odznaczał?

Wielbicielka Labradorów
10.09.2013r. -Jestem Kierowcą
PPP90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-12, 12:34   #3272
Kasza Manna
Zakorzenienie

Mimo to Recover ma tak dużo opinii, że pewne kwestie powtarzające się można wziąć za pewnik.
Stary 2010-09-12, 12:45   #3273
madzia.a
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)

Cytat:
Napisane przez madzia.a Pokaż wiadomość
czy dostane jeszcze w Rossmannie podkład Rimmel Recover, oraz Rimmel, Sun Shimmer Natural Bronzer (Puder brązujący w kamieniu)? Czy zostały wycofane te kosmetyki?
Cytat:
Napisane przez Kasza Manna Pokaż wiadomość
Dostaniesz

Do tego Recover jest akurat bardzo przeceniony (aż się wczoraj zdziwiłam ), bo chyba na 19 zł, czy jakoś równie nisko.
O dziwo na stronie Rossnet tego podkładu nie ma ale oni nie mają tam pełnego asortymentu.
Czy Rimmel, Sun Shimmer Natural Bronzer (Puder brązujący w kamieniu) jest również nadal dostępny?
A może Recover ma CND? Bo nie jest w gazetce promocyjnej.
madzia.a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-12, 12:49   #3274
2016070150903
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez zagubiona_w_swoich_snach Pokaż wiadomość
ja u siebie napewno widzialam
dzięki.

Cytat:
Napisane przez Akcila Pokaż wiadomość
Ja się skusiłam, ale farbować będę pod koniec września(za jakieś 2 tyg), ale czytałam kilka pozytywnych opinii więc mam nadzieję że będzie wszystko ok
ja czytałam w wątku na Wizażu i dobre i bardzo negatywne opinie, dlatego się zastanawiam.
2016070150903 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-12, 13:06   #3275
Akcila
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Umbra Pokaż wiadomość

ja czytałam w wątku na Wizażu i dobre i bardzo negatywne opinie, dlatego się zastanawiam.
Wiesz, jakoś mam zaufanie do farb Schwarzkopf i stwierdziłam że spróbuje, mam nadzieję że mi włosy nie wypadną
Akcila jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-12, 13:12   #3276
Kasza Manna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Akcila Pokaż wiadomość
Wiesz, jakoś mam zaufanie do farb Schwarzkopf i stwierdziłam że spróbuje, mam nadzieję że mi włosy nie wypadną
a ja właśnie nie mam zaufania, bo wiem, że mi wypadną - została trauma po Palette

nawet przeniosło mi się to na inne produkty Schwarz., ostatnio wyjątkowo kupiłam lakier Taft , ogólnie unikam
Stary 2010-09-12, 13:37   #3277
baajeczna2
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez madzia.a Pokaż wiadomość
Czy Rimmel, Sun Shimmer Natural Bronzer (Puder brązujący w kamieniu) jest również nadal dostępny?
A może Recover ma CND? Bo nie jest w gazetce promocyjnej.
u mnie ten bronzer jest jak najbardziej dostępny.. i to całkiem sporo opakowań : )
kończy mi się i będę zaraz kupowała nowy : >

the less you care, the happier you are.
baajeczna2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-12, 15:16   #3278
Akcila
Rozeznanie

Cytat:
a ja właśnie nie mam zaufania, bo wiem, że mi wypadną - została trauma po Palette

nawet przeniosło mi się to na inne produkty Schwarz., ostatnio wyjątkowo kupiłam lakier Taft , ogólnie unikam
Palette są mocnymi farbami i może dlatego. Ja po farbie Garnier mam traumę-nie dość że kolor wyszedł o 2 tony za ciemny to jeszcze do tego włosy stały się przesuszone.
Akcila jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-12, 15:21   #3279
agata_slomka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Oh Peggy Brown Pokaż wiadomość
Ja polecam Mam co prawda cerę mieszaną, ale był czas, że nie chciałam zbyt dużo ukrywać i szukałam czegoś w miarę lekkiego i ten był świetny Krył w minimalnym stopniu, skóra wyglądała na wypoczętą, promieniała i twarz świetnie wyglądała po wymodelowaniu jej
dzięki, chyba kupię, bo mam chrapkę na coś nowego. Najwyżej będzie leżał i czekał na swoją chwilę prawdy (albo na nowego właściciela )
W sumie nie potrzebują aż tak mocnego krycia, tylko bardziej pudrowego wykończenia, takiego świeżego, takiego jaki daje Affinitone Maybelline (jest boski, ale kupię go dopiero jak znajdę buteleczke z pompką do której mogłabym go przelać )
Kiedy są dni niespokojne, marzy się o spokojnym, kiedy spokojny przychodzi, czuje się nieswojo, dopiero drugi, trzeci dzień spokojny przynosi przyzwyczajenie, które sprawia, że walory dni spokojnych nie wydają się więcej uciążliwe.

S. Mrożek
agata_slomka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-12, 15:22   #3280
Kasza Manna
Zakorzenienie

hehe, Garnier Color Naturals zafundował mi na pierwsze farbowanie w życiu kolor ciemny brąz zamiast ciemnego blondu, więc też swoją opinię mam ale z Nutrisse czy Belle Color byłam zadowolona.

A przy Recoverze nie było żadnej etykietki cnd itd, więc nie sądze, żeby to była wyprzedaż zupełna..
Stary 2010-09-12, 15:24   #3281
Zuza229
Zakorzenienie

GG do Zuza229

A ja paletta uwielbiam A garnier to porażka;/ mam po nim dziwne włosy.. A paletta farby używam już długo

ejjj jutro nowa gazetka będzie;>

Mój Kochany

10 luty 2010 rok "Bo mam Ciebie.."
Zuza229 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-12, 15:24   #3282
happy
Raczkowanie

GG do happy

Cytat:

na co się przerzuciłaś? tak z ciekawości pytam

mi fryzjer wręcz kazał używać majirel z loreala
happy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-12, 15:36   #3283
Kasza Manna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez happy Pokaż wiadomość
na co się przerzuciłaś? tak z ciekawości pytam

mi fryzjer wręcz kazał używać majirel z loreala
Po Palette (używałam przez jakieś 2 lata) zafundowałam sobie dekoloryzację, później 2 czy 3 razy Londę czy Welle, a następnie wiernie Belle Color Garniera. Kiedy je wycofali z Rossa - Nutrisse.
Później zaczęłam używać szamponetek, żeby zejść do jaśniejszych włosów (Multi Soft Color Joanny, szamponetki Marion, aż w końcu odkryłam te z Delii ).
Następnie farby Delii (te nowe, www.delia.pl ), a od jakichś 2 mcy - farba Joanna Naturia.

Jeśli miałabym kupić jakieś bardziej markowe drogeryjne, to raczej Nutrisse (która jest teraz 4 razy droższa od Joanny ).

Co do odcieni - ani Delia, ani Joanna nie wyszły mi nigdy ciemniejsze, niż na opakowaniu ( i za to im cześć i chwała ), a na stan włosów narzekać nie mogę .
Stary 2010-09-12, 15:41   #3284
happy
Raczkowanie

GG do happy

dzięki za wyczerpującą odpowiedź
dekoloryzacja... fajnie, ale mam tak zniszczone włosy palettką że fryzjer się tego nie podejmie :|
ale jakoś inaczej dam radę
szamponetki... to może być dobra droga dzięki

Edytowane przez happy
Czas edycji: 2010-09-12 o 15:42
happy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-12, 16:27   #3285
Motty
Raczkowanie

Cytat:
Po Palette (używałam przez jakieś 2 lata) zafundowałam sobie dekoloryzację, później 2 czy 3 razy Londę czy Welle, a następnie wiernie Belle Color Garniera. Kiedy je wycofali z Rossa - Nutrisse.
Później zaczęłam używać szamponetek, żeby zejść do jaśniejszych włosów (Multi Soft Color Joanny, szamponetki Marion, aż w końcu odkryłam te z Delii ).
Następnie farby Delii (te nowe, www.delia.pl ), a od jakichś 2 mcy - farba Joanna Naturia.

Jeśli miałabym kupić jakieś bardziej markowe drogeryjne, to raczej Nutrisse (która jest teraz 4 razy droższa od Joanny ).

Co do odcieni - ani Delia, ani Joanna nie wyszły mi nigdy ciemniejsze, niż na opakowaniu ( i za to im cześć i chwała ), a na stan włosów narzekać nie mogę .
ja tez polecam Delie i Joanne, naprawde fantastyczne farby w przyjaznych cenach. Ja jestem im wierna juz od paru lat, no moze czasami zdradzam z jakas dorgeryjna farba jak jest w CND
Motty jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-12, 16:43   #3286
Kasza Manna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez happy Pokaż wiadomość
dzięki za wyczerpującą odpowiedź
dekoloryzacja... fajnie, ale mam tak zniszczone włosy palettką że fryzjer się tego nie podejmie :|
ale jakoś inaczej dam radę
szamponetki... to może być dobra droga dzięki
zależy który fryzjer

Ja (naturalnie kolor średni blond ) byłam po 2letnim romansie z czarną i granatowo-czarną Palette najpierw w droższym salonie zrobiono mi dekol. przez pasemka, ale szkoda mi było kasy na kolejne wizyty, żeby dojść do pełnego zdjęcia koloru.

Po pół roku w jednym salonie w Gd. usłyszałam, że po Palette się nie podejmą dekoloryzacji a w innym salonie, w mniejszym miasteczku - bez problemu . Trzecią dekoloryzację zrobiłam sobie sama tym https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt-2...Decolorant.htm nawet kupisz w niektórych Naturach

głowa do góry
Stary 2010-09-12, 17:41   #3287
teofano
Zadomowienie

Cytat:

Mnie też Czarnagłowa odstrasza. Od czasu pamiętnego farbowania. Kiedy moje wlosy stały się w moim odczuciu martwe. Odżywka Dove noszona z godzinę i okłady różne i dziwne trochę uratowały sytuację. Minęło od tego czasu z siedem lat. Ale uraz pozostał. Farby tej firmy mijam szerokim łukiem. Po doświadczeniach wiem, że Garnier rządzi. Choć ostatnio kupiłam też farbę Delii.
teofano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-12, 17:54   #3288
Oh Peggy Brown
Zakorzenienie

Wiecie czy dostanę w rossmanie jakiś bronzer bez drobinek?

cudo <3
Oh Peggy Brown jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-12, 18:13   #3289
5f42baaf55c99c9383de422acc0cb88e1da365bd_65628aba0b01a
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez enii Pokaż wiadomość
A wiecie moze jak sprawuje sie plyn micelarny Bourjois ?????
Cytat:
Napisane przez cochonnetta Pokaż wiadomość
No i w końcu nie powąchałam tych perfum Playboy'a, ale skoro takie nietrwałe są to w sumie i tak ich nie kupię . Jakieś przemeblowanie było u mnie w Rossmanie i nic nie mogłam znaleść .

Obkupiłam się tylko w pastę Elmex, krem Ziaji Calma i podpaski Facelle no i skarb też trafił w moje łapki
biolipidowy czy nawilżający ?

Cytat:
Napisane przez Kinga 72 Pokaż wiadomość
Ten podkład jest teraz w promocji za 25,59 zł ( z 31,99 zł)

---------- Dopisano o 15:12 ---------- Poprzedni post napisano o 14:59 ----------

Ja używam tylko do twarzy i tu, żeby zmyć do czysta krem tonujący, potrzebuję 3-4 wacików, do zmycia podkładu pewnie będzie potrzebna większa ilość. Niestety jak próbowałam zmyć oczy, to myślałam, że mi je wypali, ust też nim nie zmywam, bo zostawia okropny chemiczny smak.
A po użyciu skóra jest lepka i ściągnięta. Więc jak dla mnie średni ten micel.
a ja się nie zgodzę :P mi micel zmywa makijaż bardzo dokładnie, w oczy wcale mnie nie piecze (noszę szkła kontaktowe), dla porównania micel Ziaja Sopot SPA mnie troche podrażnił - Bourjois wcale. Jak dla mnie ten płyn to strzał w dziesiątkę a i cena całkiem niezła
5f42baaf55c99c9383de422acc0cb88e1da365bd_65628aba0b01a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-12, 18:29   #3290
malina333
Zakorzenienie

Cytat:
Wiecie czy dostanę w rossmanie jakiś bronzer bez drobinek?
Rimmel ma w swojej ofercie matowy bronzer

Edytowane przez malina333
Czas edycji: 2010-09-12 o 18:31
malina333 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-12, 18:41   #3291
5f42baaf55c99c9383de422acc0cb88e1da365bd_65628aba0b01a
Konto usunięte

Cytat:
zależy który fryzjer

Ja (naturalnie kolor średni blond ) byłam po 2letnim romansie z czarną i granatowo-czarną Palette najpierw w droższym salonie zrobiono mi dekol. przez pasemka, ale szkoda mi było kasy na kolejne wizyty, żeby dojść do pełnego zdjęcia koloru.

Po pół roku w jednym salonie w Gd. usłyszałam, że po Palette się nie podejmą dekoloryzacji a w innym salonie, w mniejszym miasteczku - bez problemu . Trzecią dekoloryzację zrobiłam sobie sama tym https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt-2...Decolorant.htm nawet kupisz w niektórych Naturach

głowa do góry
Cytat:
Napisane przez teofano Pokaż wiadomość
Mnie też Czarnagłowa odstrasza. Od czasu pamiętnego farbowania. Kiedy moje wlosy stały się w moim odczuciu martwe. Odżywka Dove noszona z godzinę i okłady różne i dziwne trochę uratowały sytuację. Minęło od tego czasu z siedem lat. Ale uraz pozostał. Farby tej firmy mijam szerokim łukiem. Po doświadczeniach wiem, że Garnier rządzi. Choć ostatnio kupiłam też farbę Delii.

ja tez mialam przygody ze schodzeniem z czarnego do zupełnie jasnego blondu na razie używam Wellaton , nie pamietam czy bralam 12/1 czy 12/0... ale nie rozjasnia do konca odrostow... mam dosyc ciemne wlosy ale troche za slabo je rozjasnilo wiec chyba bede dalej szukac ideału :P
5f42baaf55c99c9383de422acc0cb88e1da365bd_65628aba0b01a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-12, 19:50   #3292
2016070150903
Konto usunięte

kupiłam tego Schwarzkopfa Perfect Mousse, odcień ''czekoladowy brąz''.
Stary 2010-09-12, 19:59   #3293
kami007
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Umbra Pokaż wiadomość
kupiłam tego Schwarzkopfa Perfect Mousse, odcień ''czekoladowy brąz''.
daj znać jak się spisał bo mam zamiar kupić sobie dokładnie ten odcień ale boję się trochę trwałej koloryzacji

a jaki kolor wyjściowy u Ciebie??
kami007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-12, 20:10   #3294
Oh Peggy Brown
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malina333 Pokaż wiadomość
Rimmel ma w swojej ofercie matowy bronzer
Jest dobrze napihmentowany? ile kosztuje?

cudo <3
Stary 2010-09-12, 20:14   #3295
2016070150903
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez kami007 Pokaż wiadomość
daj znać jak się spisał bo mam zamiar kupić sobie dokładnie ten odcień ale boję się trochę trwałej koloryzacji

a jaki kolor wyjściowy u Ciebie??
ok, będę robić około środy.

wyjściowy to ciemny brąz, nie szaleję z kolorami, farb używam dla ''ożywienia'' odcienia.
Stary 2010-09-12, 20:17   #3296
Kachnaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez PPP90 Pokaż wiadomość
ja postanowiłam że jak skończe to opakowanie co mam teraz pudru Synergen to kupie sobie na wypróbowanie ten z Manhatanu Clearface tylko powiedzcie czy Vanilla to najjaśniejszy odcień (tak wyczytałam w opiniach)? nadaje sie do bladej cery? czy sie bedzie odznaczał?
Odznaczać się na pewno nie będzie bo kolorki są jaśniejsze na buzi niż w pudełku,vanillia jest naprawdę dla "jasnych" pań.
Jeśli nie jesteś strasznie blada to weź naturalny,bo mi nawet ten robił mąkę na twarzy.

Edytowane przez Kachnaaaa
Czas edycji: 2010-09-12 o 20:18
Kachnaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-12, 20:21   #3297
nikaczekolada
Rozeznanie

Hej
Ja już w temacie to co poleciłybyście z podkładów ? Moje minimalne wymagania:
- jasny odcień (taki sam lub jaśniejszy od Maybelline SuperStay 24h 020 Cameo - 010 jest ciemniejszy nie wiem czemu O.o )
- bardzo matujący (moja skóra po 10-15 minutach od umycia świeci się jak choinka a nie produkują już mojego kochanego kremu, który dawałam pod podkład zawsze)
- nie zatykający porów - lekki / mam cere mieszaną/tłustą
- do 30-35 zł (studia zaoczne i niestety muszę zacisnąć pasa :/ )

Edytowane przez nikaczekolada
Czas edycji: 2010-09-12 o 20:23
nikaczekolada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-12, 20:27   #3298
PPP90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kachnaaaa Pokaż wiadomość
Odznaczać się na pewno nie będzie bo kolorki są jaśniejsze na buzi niż w pudełku,vanillia jest naprawdę dla "jasnych" pań.
Jeśli nie jesteś strasznie blada to weź naturalny,bo mi nawet ten robił mąkę na twarzy.
ok, dzieki za pomoc

Wielbicielka Labradorów
10.09.2013r. -Jestem Kierowcą
PPP90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-12, 20:34   #3299
malina333
Zakorzenienie

Cytat:
Jest dobrze napihmentowany? ile kosztuje?
Kosztuje ok. 25zł. Dla mnie jest bardzo fajny, daje naturalny efekt. Na KWC ma wiele pozytywnych opinii
malina333 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-12, 20:52   #3300
Oh Peggy Brown
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malina333 Pokaż wiadomość
Kosztuje ok. 25zł. Dla mnie jest bardzo fajny, daje naturalny efekt. Na KWC ma wiele pozytywnych opinii
Dziękuję bardzo

To od razu spytam.. Czy w rossie dostanę jakieś rozświetlacz bez drobinek, taki dający efekt ''tafli wody''? Był w naturze z essence, ale limitowanka niestety, z maxfactora panstik, ale nie umiem go rozprowadzać żeby nie było takiej brzydkiej lini, więc szukam czegoś w kamieniu lub sypkiego

cudo <3
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum ROSSMANNiaczki

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości