Bransoletki które mówią o Tobie (charms, pandora, lilou) - Strona 118 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-09-11, 13:23   #3511
Mirell
Zakorzenienie

Dot.: Bransoletki które mówią o Tobie (charms, pandora, lilou)

Cytat:
Napisane przez dagienka Pokaż wiadomość
Bardzo ładny, ale ten ciemno zielony śliczny!

Chodzi Ci o ten czarny w kropeczki?
Mój nadgarstek w najcieńszym miejscu też ma 14cm obwodu, ale idealna jest dla mnie bransoletka 17cm z Pandory (bo zawsze musi być ciut luźniejsza na koraliki)
Mirell jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-11, 13:28   #3512
dagienka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Mirell Pokaż wiadomość
Chodzi Ci o ten czarny w kropeczki?
Mój nadgarstek w najcieńszym miejscu też ma 14cm obwodu, ale idealna jest dla mnie bransoletka 17cm z Pandory (bo zawsze musi być ciut luźniejsza na koraliki)
Tak, ten czarny, na zdjęciu, pewnie przez światło wydaje się wpadać w ciemną zieleń.
No właśnie tak sprawdzam z różnymi łańcuszkami w domu i chyba 17 cm będzie dobra.
Mirell a Ty nosisz też charmsy, jaką masz bransoletkę?

W zasadzie jak teraz zmierzyłam tak ciasno jak radzą na stronie, to jest bardziej 13,5 cm.

Edytowane przez dagienka
Czas edycji: 2010-09-11 o 13:29
dagienka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-11, 13:40   #3513
kona
Raczkowanie

Bardzo ładny ten różowy koralik a ta Pandorowa skóra trzyma się sztywno w kształcie takiego okręgu, czy tylko ją tak ułożyłaś?
kona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-11, 13:54   #3514
Mirell
Zakorzenienie

Cytat:
Tak, ten czarny, na zdjęciu, pewnie przez światło wydaje się wpadać w ciemną zieleń.
No właśnie tak sprawdzam z różnymi łańcuszkami w domu i chyba 17 cm będzie dobra.
Mirell a Ty nosisz też charmsy, jaką masz bransoletkę?

W zasadzie jak teraz zmierzyłam tak ciasno jak radzą na stronie, to jest bardziej 13,5 cm.
Ja mam obwód 14cm, ale bransoletka skórzana ma 17,5 (bo nie ma 17), więc i tak byś przy 17cm miała ja tak samo luźno jak ja, a dla mnie moja jest akurat
A charmsowa, to nie wiem jaka jest, a nie zmierzę teraz, bo się przeprowadzam i charmsy są już w miejscu docelowym, a ja nadal "w starym"

---------- Dopisano o 13:54 ---------- Poprzedni post napisano o 13:53 ----------

Cytat:
Napisane przez kona Pokaż wiadomość
Bardzo ładny ten różowy koralik a ta Pandorowa skóra trzyma się sztywno w kształcie takiego okręgu, czy tylko ją tak ułożyłaś?
Ona jest taka sztywna, trzyma okrąg, pod ciężarem koralików lekko się nagina, ale naprawdę nieznacznie
Stary 2010-09-11, 13:56   #3515
magdadro
Rozeznanie

Mirell, u mnie na komp. ten czarny też jest koloru pięknej ciemnej butelkowej zieleni. Bardzo gustownie dobrany zestaw
Na Twoim miejscu też bym pozostało przy murano, ewentualnie dodałabym jakiś jeden złoto-srebrny koralik.

Dagienka, jeżeli masz 14 cm w nadgarstku to 17-stka powinna byś ok, 16 mogłaby być za mała.
Wprawdzie producent zaleca rozmiar bransoletki tylko o 2cm dłuższy od obwodu nadgarstka ale wg mnie to za mało, 2,5-3cm więcej to minimum.
Ja pełną bransoletkę jestem w stanie sama zapiąć mając 3,5cm więcej niż mój obwód.
Przy zakupach internetowych masz przecież możliwość zwrotu lub wymiany towaru wiec chyba nie ma się czym przejmować.
A może od razu zamówić 16 i 17 a potem którąś odesłać. Przynajmniej będziesz mogła spokojnie porównać.
Myślę, że sprawdzenie długości obecnie noszonych bransoletek to dobry pomysł.

Edytowane przez magdadro
Czas edycji: 2010-09-11 o 14:03
magdadro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-11, 14:13   #3516
aako
Zakorzenienie

to bedzi moj komplet do tej srebrnej bransoletki Pasuje do tych co mam do tej pory ?
http://www.trollbeads.com.pl/Akwarel...mplet-690.html

aako jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-11, 14:27   #3517
magdadro
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez aako Pokaż wiadomość
to bedzi moj komplet do tej srebrnej bransoletki Pasuje do tych co mam do tej pory ?
http://www.trollbeads.com.pl/Akwarel...mplet-690.html
Będzie pasował
A Unike masz bardzo ładną i świetnie dobraną do reszty

Stary 2010-09-11, 14:30   #3518
dagienka
Zadomowienie

magdadro i Mirell, bardzo Wam dziękuję za pomoc, obie macie piękne zbiory! Wezmę 17 cm, nie mogę teraz wziąć dwóch rozmiarów, ale zawsze można odesłać.

Ciekawe jak długo będzie jeszcze trwała ta akcja na facebooku?
Oni rozdają koraliki unika? Przeczytałam, że nie ma ich w katalogu, na jakiej zasadzie się je wybiera?
A i jeszcze jedno, na stronie głównej Trollbeads napisano

"Kup bransoletkę wraz z zapięciem a otrzymasz w prezencie dwa koraliki srebrne lub ze szkła Murano* które to właśnie Ty wybierzesz. * oferta dotyczy koralików w cenie 111zł"

Dobrze rozumiem, że chodzi o koraliki z katalogu i przy zamawianiu będzie miejsce, żeby je wybrać? Czy też chodzi o Unika?

Było by fajnie mieć na start bransoletkę + 2 murano + koralik unika z fb

Spodobał mi się zestaw morski, więc coś w tym stylu:

Edytowane przez dagienka
Czas edycji: 2010-09-11 o 14:35
Stary 2010-09-11, 14:36   #3519
Wariatka_2010
SPAMER
Nieopłacona reklama

Smile Dot.: Bransoletki które mówią o Tobie (charms, pandora, lilou)

Czytam od dłuższego czasu ten temat i chciałam zapytać się co uważacie na temat takich koralików:

http://allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=19447140

Zamierzam coś kupić od tego użytkownika, na razie ma jeden komentarz ale chyba się skuszę
Wariatka_2010 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-11, 14:41   #3520
aako
Zakorzenienie

Cytat:
magdadro i Mirell, bardzo Wam dziękuję za pomoc, obie macie piękne zbiory! Wezmę 17 cm, nie mogę teraz wziąć dwóch rozmiarów, ale zawsze można odesłać.

Ciekawe jak długo będzie jeszcze trwała ta akcja na facebooku?
Oni rozdają koraliki unika? Przeczytałam, że nie ma ich w katalogu, na jakiej zasadzie się je wybiera?
A i jeszcze jedno, na stronie głównej Trollbeads napisano

"Kup bransoletkę wraz z zapięciem a otrzymasz w prezencie dwa koraliki srebrne lub ze szkła Murano* które to właśnie Ty wybierzesz. * oferta dotyczy koralików w cenie 111zł"

Dobrze rozumiem, że chodzi o koraliki z katalogu i przy zamawianiu będzie miejsce, żeby je wybrać? Czy też chodzi o Unika?

Było by fajnie mieć na start bransoletkę + 2 murano + koralik unika z fb

Spodobał mi się zestaw morski, więc coś w tym stylu:
2 koraliki mozesz sobie wybrac z regularnej oferty(tych najtanszych) a unika mozesz wyrbac na stoisku lub powiedzieć im jaki mniej wiecej ci sie podoba ( z oferty) i oni ci wybiora.

ładny komplet, ale zappiecie inne wybierz

---------- Dopisano o 14:41 ---------- Poprzedni post napisano o 14:39 ----------

Cytat:
Napisane przez magdadro Pokaż wiadomość
Będzie pasował
A Unike masz bardzo ładną i świetnie dobraną do reszty
dzieki a mozesz mi powiedziec ile masz koralikow na swojej fioletowej bransoletce.
chcalabym zeby byla troszke luzniej a nie taka http://www.facebook.com/photo.php?pi...&ref=fbx_album
bo wydaje mi sie ze jest za ciasna.

Stary 2010-09-11, 15:21   #3521
Mirell
Zakorzenienie

Cytat:
Mirell, u mnie na komp. ten czarny też jest koloru pięknej ciemnej butelkowej zieleni. Bardzo gustownie dobrany zestaw
Na Twoim miejscu też bym pozostało przy murano, ewentualnie dodałabym jakiś jeden złoto-srebrny koralik.
Dziękuję
Troszkę faktycznie przekłamane te kolory na zdjęciu, chyba ten miętowy się w czarnym odbijał
Mnie podobają się praktycznie tylko te murano, marzy mi się kiedyś cała bransoletka właśnie z takich Zastanawiem się jedynie nad rozdzieleniem ich może kiedyś jakimiś prostymi srebrnymi separatorami, może też kiedyś zdecyduję się na kilka symbolicznych całych srebrnych (koniczynka, prezent, worek z pieniędzmi)
Póki co zbieram tylko murano, szczególnie w kropeczki i paski, chociaż zamiast pasków spodobały mi się ostatnio te w trójkąciki, szczególnie właśnie jeden taki zielony butelkowy

Cytat:
Dziękuję, chociaż nie sposób porównywać mojego zbioru do tego Magdy, chciałabym mieć w przyszłosci tyle koralików z Pandory co ona

Edytowane przez Mirell
Czas edycji: 2010-09-11 o 15:23
Stary 2010-09-11, 17:00   #3522
magdadro
Rozeznanie

Dziewczyny dzięki za komplementy
Koralików mam sporo ale jako osoba pracująca - i to od dawna - mam prawdopodobnie trochę większe możliwości finansowe niż studentki czy osoby dopiero zaczynające pracę.

Dagienka, ja też Ci radzę wziąć inne zapięcie. Jeżeli w tej chwili nie dysponujesz odpowiednimi funduszami odłóż zakup na później. Tak jak pisałam "ileśtam" postów wcześniej zapięcia standardowe są bardzo małe, delikatne i nie stanowią niestety ozdoby. Za ozdobne zapłacisz więcej ale będziesz mieć ozdobę której nie znajdziesz u innych marek .
Do twojego zestawu kolorystycznego będzie pasowało np Zapięcie Łabędź . Pooglądaj zdjęcia na Facebooku.
Co do Uniki za zdjęcie na facebooku to ja akurat wybierałam sama bo mam u siebie w mieście stoisko Trollbeads. Ty możesz po prostu powiedzieć że chciałabyś coś co będzie pasować kolorystycznie do Twojego zestawu.

Aako na fioletowej bransoletce (18) mam 16 koralików + stoper.

dziewczynom które chciałyby sobie pooglądać real zdjęcia polecam profil naszego sąsiada z Litwy. Tam Trollbeads działa znacznie dłużej wiec i zdjęć jest więcej
http://www.facebook.com/trollbeads.lt

Edytowane przez magdadro
Czas edycji: 2010-09-11 o 17:50
Stary 2010-09-11, 19:21   #3523
Mirell
Zakorzenienie

Cytat:
Koralików mam sporo ale jako osoba pracująca - i to od dawna - mam prawdopodobnie trochę większe możliwości finansowe niż studentki czy osoby dopiero zaczynające pracę.
... albo poprostu zbierające je od niedawna
Stary 2010-09-11, 19:27   #3524
dagienka
Zadomowienie

Rozumiem Wasze argumenty odnośnie zapięcia, ale tak naprawdę, to żadne mnie nie zachwyciło! Nie widzę sensu wydawać dwa razy więcej na Zapięcie Proste, które nie jest ozdobne, a tylko ono by wchodziło w grę. Te zapięcia nie są w moim stylu, wolę większy minimalizm, dlatego wolałabym zapięcie jak w pandorze. Uważam też, że za bardzo definiują bransoletkę w jednym stylu. Koraliki, które bym później wybierała nie pasują do Łabędzia.
Stary 2010-09-11, 19:35   #3525
aako
Zakorzenienie

w sumie nigdy nie myslalam ze przez zapiecie trzeba koraliki kupoawć. Ale jak mowie nie jestem dobra w wybieraniu.
Ale planuje komplet ten co wyzej pokazywalam i jakie zapiecie do tego ?? to kompletowanie to chyba dla mnie za trudne jest . Bo np. chcialabym sowe ale ona nie wiem czy pasuje i tak w kolko

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-09-11, 19:38   #3526
magdadro
Rozeznanie

dagienka, ostateczna decyzja należny do Ciebie, ja jedynie sugeruję

aako, nikt nie mówi, że wszystko musi idealnie do siebie pasować i że zapięcie zobowiązuje do kupowania takich czy innych koralików. Oczywiście jeżeli ktoś zakłada że będzie kompletował bransoletkę w stylu safari to prawdopodobnie wybierze słonia a do tematyki morskiej rybę

Edytowane przez magdadro
Czas edycji: 2010-09-11 o 19:47
Stary 2010-09-11, 19:42   #3527
dagienka
Zadomowienie

Chodzi mi o to, że do koralików z błękitem może łabędź pasuje, ale potem chciała bym więcej w takim pustynnym kolorze i w brązie. Poza tym lubię minimalistyczne ubrania i jakoś mi się takie bajkowe zapięcia z nimi gryzą.
Stary 2010-09-11, 19:48   #3528
Mirell
Zakorzenienie

Cytat:
Chodzi mi o to, że do koralików z błękitem może łabędź pasuje, ale potem chciała bym więcej w takim pustynnym kolorze i w brązie. Poza tym lubię minimalistyczne ubrania i jakoś mi się takie bajkowe zapięcia z nimi gryzą.
No to chyba mamy podobny gust, bo w Trollach właśnie ta "bajkowatość" mi właśnie przeszkadza
Bo jak minimalizm, to jeszcze Pandorę polecam
Stary 2010-09-11, 19:51   #3529
magdadro
Rozeznanie

Cytat:
... albo poprostu zbierające je od niedawna
zgadzam się w pełni, zbieram od dawna

Stary 2010-09-11, 20:04   #3530
Mirell
Zakorzenienie

Cytat:
zgadzam się w pełni, zbieram od dawna
Ja zaledwie dwa miesiące, ale bransoletka bazowa + 3 murano, a po drodze kilka innych charmsów to i tak dużo A wydatków faktycznie, teraz będzie więcej bo od października znowu zajęcia, szczególnie że jeszcze się przeprowadzam
Stary 2010-09-12, 10:46   #3531
magdadro
Rozeznanie

Cytat:
Ja zaledwie dwa miesiące, ale bransoletka bazowa + 3 murano, a po drodze kilka innych charmsów to i tak dużo A wydatków faktycznie, teraz będzie więcej bo od października znowu zajęcia, szczególnie że jeszcze się przeprowadzam
oj dziewczyny szaleją z zakupami, szaleją
ja bym do możliwości finansowych i długości zbierania dodała jeszcze silną wolę
Niestety u mnie jej brak Im dłużej zbieram koraliki tym gorzej.....
A teraz jak czytam ten wątek to nawet koło Apartu obojętnie przejść nie mogę tylko muszę "oblookać" zawieszki. Jeszcze trochę i zacznę je kupować
A tak btw Apartu to faktycznie zawieszki mają dużo ładniejsze niż w Yes. Widziałam nawet taką nową bransoletkę z kółeczkiem pośrodku coś w stylu tej z sercem od Agathy (nie wiem czy dobrze piszę ..). Bardzo ładna

Stary 2010-09-12, 15:27   #3532
ktsw
Zakorzenienie

wpadłam zakochałam sie w trolbeads i koniec konców wlasnie zakupilam moja pierwszą bransoletkę i tez wzięłam zapinke dwubarwny kwiat

i teraz problem, klikalam sobie czekając na jakies hasło typu ``zakoncz zakupy`` i okazało sie ze zakonczyłam bez podania rozmiaru bransoletki zaraz do nich napisalam i mam nadzieje ze sie odezwa. W ogole co za bzdura - sklep puszcza zamówienie bez podania najwazniejszej rzeczy.

poradzcie czy dobry rozmiar wziełam - nadgarstek 15,5 cm rozmiar 18scie?? w sumie w pandorze mierzylam 19stke i teraz tak sie zastanawiam ...

Cytat:
Napisane przez ennkaa Pokaż wiadomość
BTW pozdrowienia dla dukanowiczki gratuluję wyniku. Ja też na dukanie ale dopiero zaczynam i ciężko mi idzie
pozdrawiam również warto sie przemeczyc bo efekty sa
ktsw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-12, 16:15   #3533
magdadro
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ktsw Pokaż wiadomość
wpadłam zakochałam sie w trolbeads i koniec konców wlasnie zakupilam moja pierwszą bransoletkę i tez wzięłam zapinke dwubarwny kwiat

i teraz problem, klikalam sobie czekając na jakies hasło typu ``zakoncz zakupy`` i okazało sie ze zakonczyłam bez podania rozmiaru bransoletki zaraz do nich napisalam i mam nadzieje ze sie odezwa. W ogole co za bzdura - sklep puszcza zamówienie bez podania najwazniejszej rzeczy.

poradzcie czy dobry rozmiar wziełam - nadgarstek 15,5 cm rozmiar 18scie?? w sumie w pandorze mierzylam 19stke i teraz tak sie zastanawiam ...
Jeżeli nie planujesz szybkiego zapełnienia bransoletki lub docelowo chcesz mieć max w połowie zapełnioną to rozmiar jest ok. Pandorowe bransoletki są sztywniejsze i trzymają krąg wiec rozmiar odczuwa się trochę inaczej, tzn. nie czuje się tak luzu - przynajmniej wg. mnie
A gdyby się okazało, że wpadniesz w Trolloholizm to następną kupisz dłuższą
Krótsza tzn taka na max. 9 koralików bardzo się przydaje do zabawy w różne kompozycje

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-09-12, 19:30   #3534
ktsw
Zakorzenienie

Cytat:
Jeżeli nie planujesz szybkiego zapełnienia bransoletki lub docelowo chcesz mieć max w połowie zapełnioną to rozmiar jest ok. Pandorowe bransoletki są sztywniejsze i trzymają krąg wiec rozmiar odczuwa się trochę inaczej, tzn. nie czuje się tak luzu - przynajmniej wg. mnie
A gdyby się okazało, że wpadniesz w Trolloholizm to następną kupisz dłuższą
Krótsza tzn taka na max. 9 koralików bardzo się przydaje do zabawy w różne kompozycje
no to mi cwieka zabiłaś czy ja chce szybko zapełnic bransoletkę czy wolno? to sie okaze

powiem wam, ze sklep juz mi odpowiedział (pracują w niedziele ) wszysko ok i w dodatku okazalo sie ze koraliki w prezencie wybieram sobie sama, dostalam linka :
W ramach naszej promocji ma Pani możliwość wyboru 2 koralików z grupy cenowej 111zł i może to być szkło murano:
http://www.trollbeads.com.pl/Grupa_c...3-default.html
jak i srebro:

dwa dni myslalam jaka zapinke kupic a teraz siedze i mysle jakie koraliki
Stary 2010-09-12, 19:39   #3535
aako
Zakorzenienie

Cytat:
no to mi cwieka zabiłaś czy ja chce szybko zapełnic bransoletkę czy wolno? to sie okaze

powiem wam, ze sklep juz mi odpowiedział (pracują w niedziele ) wszysko ok i w dodatku okazalo sie ze koraliki w prezencie wybieram sobie sama, dostalam linka :
W ramach naszej promocji ma Pani możliwość wyboru 2 koralików z grupy cenowej 111zł i może to być szkło murano:
jak i srebro:

dwa dni myslalam jaka zapinke kupic a teraz siedze i mysle jakie koraliki
a jaka kolorystyka ?

Stary 2010-09-12, 19:47   #3536
ktsw
Zakorzenienie

takie wybrałam serduszka bo to prezent urodzinowy od tż-ta
jeden musi odpasc
Stary 2010-09-12, 19:48   #3537
aako
Zakorzenienie

Cytat:
takie wybrałam serduszka bo to prezent urodzinowy od tż-ta
jeden musi odpasc
tyn zielony
na indygo sama sie czaje Ale srebra bym nie brała za 110 zł szczegolnie do srebrnej bransoletki

Stary 2010-09-12, 19:50   #3538
ktsw
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aako Pokaż wiadomość
tyn zielony
na indygo sama sie czaje Ale srebra bym nie brała za 110 zł szczegolnie do srebrnej bransoletki
a to dlaczego? nie pasuje? tyn zielony czyli odpada?

Edytowane przez ktsw
Czas edycji: 2010-09-12 o 19:51
Stary 2010-09-12, 19:54   #3539
aako
Zakorzenienie

Cytat:
a to dlaczego? nie pasuje? tyn zielony czyli odpada?
tzn pasują. ALe sa strasznie malutkie, one sa masakrycznie malutkie. I na srebro bym troche dołożyła.

Ostatnio tez kupowałam serce i tz mi kupował. Najpierw popatrzył w necie i oczywiscie chciał to najtansze (bo on uwaza zeto strata pieniedzy generalnie) a jak zobaczyl na zywo to zmienił zdanie ponieważ na tych najmniejszych praktycznie nic nie widać. Przynajmniej to jest moje zdanie - oczywiscie mozesz podjąc swoją decyzje. Wez tylko pod uwage ze taki koralik to ok1/3 paznokcia, za to murano są ładne te najtansze i mozna z powodzeniem cos wybrać.

Z drugiej strony m.in. Magda (specjalistka) doradzała z najtanszych srebrnych Mokke i Supełek bo ponoć najładniej wyglądają.

A tak - zielony mnie sie nie podoba . ale to twoja bransoletka
Indygo to taki - http://www.trollbeads.com.pl/Kwiaty_Indygo-681.html
a twój to ciemnofioletowy ale też super

Edytowane przez aako
Czas edycji: 2010-09-12 o 20:06
Stary 2010-09-12, 20:19   #3540
magdadro
Rozeznanie

Ktsw, też bym wzięła na początek 2 Murano,
ten na pierwszym zdjęciu ma przekłamany kolor przynajmniej na moim komputerze
w rzeczywistości tło nie jest granatowe/indygo ale fioletowe/ametystowe i wg mnie ładniejsze na żywo.
Jeżeli chcesz coś z granatem to weź Kwiaty Indygo
a jeżeli tż chce Ci dać srebro to może Przytulone Serca (są jest duże i b. ładne) lub Szczęśliwy Supełek

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości