Tetrowa pielucha, smoczek z lateksu marcowo-kwietniowe W KOŃCU mają frajdę z sexu - Strona 8 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-09-12, 22:52   #211
madziwnia
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to madziwnia
Dot.: Tetrowa pielucha, smoczek z lateksu marcowo-kwietniowe W KOŃCU mają frajdę z

Baobabek taaaka strata!!!

Darusia!!! Ucałuj chrzesniaczka od cioc wizazowych!! a gnoja bym ubiła!!!! jej jak ja jestem za zaostrzeniem kar dla takich delikwentów

Szkoda że mam tyle km do was , bysmy sobie spotkano znowu zrobiły bo czytam że wy praktykujecie

buziole

aaaa prosze fotki jak tatus kimnął po pracy a córunia go nasladowała oraz wkoncu fotka michasi z mamą.. bo takich mam mało!!

Pola ur. 3 czerwca 2014!
madziwnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-12, 23:24   #212
aixa
Rozeznanie

Dot.: Tetrowa pielucha, smoczek z lateksu marcowo-kwietniowe W KOŃCU mają frajdę z

Cytat:
Napisane przez sponsa_bella Pokaż wiadomość
Wszystkiego najlepszego, Lenko!
!

Cytat:
Napisane przez libra777 Pokaż wiadomość
wszystkiego najlepszego dla Lenki

MÓJ MIKO DZISIAJ KOŃCZY 7 MIESIĘCY:jupi :
Cytat:
Napisane przez P0P70 Pokaż wiadomość
Wszystkiego najlepszego dla: Lenki, Kalinki, Miko .

Aixa - ale rezonans u takich maluchów to chyba robi się pod narkozą.
Może ona po prosu tak na razie ma z tymi oczkami.

?
Dziękuję bardzo w imieniu Lenusi. Tak rezonans robi się pod narkozą tzn. w tzw. krótkim znieczuleniu ogólnym lecz to jedyny sposób aby znaleźć przyczynę oczopląsu. Jeśli tomografia nic nie wykarze będziemy czekać do roczku, może jej to samo przejdzie. Istnieje pogląd wśród lekarzy, że czasami dziecko ma niedojrzałe mięśnie oka i musi się samo nauczyć patrzeć. Oby tak było w naszym przypadku proszę trzymajcie za nas kciuki. Wyniki będą w połowie października a ja już się denerwuję.

Wszystkiego słodziasznego dla MIKO

Cytat:
Napisane przez Baobabek Pokaż wiadomość
Wszystkiego naj dla naszych półroczniaków
jeszcze raz dziekujemy

anakazar córcie ślicznotki, obie
aneczkaa super, że urlop się udał. Pewnie wróciliście naładowani nową pozytywną energią
madzia kolory łazienki piękne ja mam w beżu i brązie oraz drewnie ale moja łazienka ma 2*2metry ale wanna jest

ale tu dzisiaj pusto, myślałam, że będzie wieczorem do nadrobienia co najmniej kilka stron a tu zaledwie jedna

mam pytanie w czym kąpiecie swoje maluchy??? żel, płyn, mydło???

u nas otwierają się ostatnio same secend hand'y mamy ich już w mieście 6 ale niedawno otworzyli prawdziwe królestwo dla poszukiwaczy tanich ładnych ubrań. W poniedziałki jest absolutnie nowy towar, który sprzedają przez cały tydzień i w sobotę wszystko co zostanie jest po 5zł za kilo a w następny poniedziałek znowu całkiem nowy towar. Co nieco kupiłam już dla małej ale idę jutro to obkupię ją i siebie tyż gówniarka szybko rośnie i nie nadążam z wymianą garderoby

---------- Dopisano o 23:24 ---------- Poprzedni post napisano o 23:21 ----------

madziwnia ale ty laska jesteś, ślicznie wyglądacie z Michasią a zdjęcie z tż słodkie, takie śpiochy dwa

Maja 27.04.2017 CC

Edytowane przez aixa
Czas edycji: 2010-09-12 o 23:57
aixa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-12, 23:38   #213
P0P70
Zakorzenienie

No i już jestem w Wawie. droga nawet nie była zał. A za 5 ni znowu pod Opole ale juz pociagiem.

Baobabek - szkoda tego szampana. Ale to na szczęście.

Madziwina - Jakrze pięknie i mądrze razem wyglądacie.
Moja mała też uwielbia tak spać na męskiej piersi. Sypia tak na TZ i na jego bracie.

A woggóle to stwierdziłam że moja mała to ma dobrze. wieczorami codziennie zajmują się nią dwj panowie TZ i jego młodszy (25 letni ) brat. A jacy zgrani są w kąpaniu małej. Jeden leje wodę drugi rozbiera. Potem jeden myje drugi asystuje itp itd. JA tam nie jestem już potrzebna.

No i jeszcze muszę Wam napisać co mój mały, słaby wcześnieczek dzisiaj zmalował tuż przed moim wyjazdem do Wawy. Ja się pakowałam a Tz mi pomagal. Małą wsadziliśmy do łóżeczka. Po jakiś 15 minutak słyszę huk i jej płacz a właściwie krzyk. Lecimy na górą a tam łóżeczko rozwalona. Ona strasznie kopie. kładzie się w poprzek łóżeczka i z całej siły WALi nogami w łóżeczko. I tak waliła że je rozłożyła i wraz ze spodem spadła na dół. Nic jej się nie stało tylko teraz myślimy jak zabezpieczyć to łóżeczko.

Idę spać bo jutro rano do pracy.

Mój kot zły i narobił na dywan. Było go nie zostawiać w domu samego.(przychodziła do niego moja kleżenak i dawał mu jeść).

Edytowane przez P0P70
Czas edycji: 2010-09-13 o 08:51
P0P70 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-13, 00:29   #214
sponsa_bella
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez madziwnia Pokaż wiadomość
Baobabek taaaka strata!!!

Darusia!!! Ucałuj chrzesniaczka od cioc wizazowych!! a gnoja bym ubiła!!!! jej jak ja jestem za zaostrzeniem kar dla takich delikwentów

Szkoda że mam tyle km do was , bysmy sobie spotkano znowu zrobiły bo czytam że wy praktykujecie

buziole

aaaa prosze fotki jak tatus kimnął po pracy a córunia go nasladowała oraz wkoncu fotka michasi z mamą.. bo takich mam mało!!

Śpią elegancko i ... MĄDRZE ofkors

Madziwnia ja też cierpię na deficyt zdjęć z własnym dzieckiem...

Moje Potworzaki wróciły!!! Słuchajcie, to jest niesamowite, jak dziecko się zmienia w ciągu 9 dni! Normalnie szczena mi opadła, jak zobaczyłam Minkę. Pomijam fakt, że musimy wymienić garderobę, bo mój Bobiszon nosi teraz 74 Na szczęście dostałam trzy siaty ciuchów od szwagierki i ominie mnie chodzenie po sklepach i wydawanie kasy! Dzisiaj przyjedzie do nas łóżeczko i materac, mam nadzieję, że Minka będzie szczęśliwa.
sponsa_bella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-13, 01:03   #215
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

Jejuuuuuu jaka cisza!!!
Moj maly casanova(chrzesniak)kazal powiedziec ze jak tyle babek go kocha to zostanie chyba zigolakiem;D(nie ma to jak 8 latki) i kazal powiedziec ze mam super kolezanki i ze was kocha!
dupka mu odzyla, lata po calym oddziale i wszedzie sa hot weelsy(resoraki) na ktorych mozna wybic zeby.;D
W poniedzialek ma jeszcze badania i tomografie glowy( tfuuu w poniedzialek- czyli juz dzis) jade do niego okolo poludnia.
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-13, 06:46   #216
libra777
Zakorzenienie

dziękujemy za życzenia
Cytat:
Napisane przez aixa Pokaż wiadomość
Dziękuję bardzo w imieniu Lenusi. Tak rezonans robi się pod narkozą tzn. w tzw. krótkim znieczuleniu ogólnym lecz to jedyny sposób aby znaleźć przyczynę oczopląsu. Jeśli tomografia nic nie wykarze będziemy czekać do roczku, może jej to samo przejdzie. Istnieje pogląd wśród lekarzy, że czasami dziecko ma niedojrzałe mięśnie oka i musi się samo nauczyć patrzeć. Oby tak było w naszym przypadku proszę trzymajcie za nas kciuki. Wyniki będą w połowie października a ja już się denerwuję.
trzymam kciuki żeby było dobrze
ja kąpię w płynie nivea i myję mydełkiem kajtek
Cytat:
No i jeszcze muszę Wam napisać co mój mały, słaby wcześnieczek dzisiaj zmalował tuż przed moim wyjazdem do Wawy. Ja się pakowałam a Tz mi pomagal. Małą wsadziliśmy do łóżeczka. Po jakiś 15 minutak słyszę huk i jej płacz a właściwie krzyk. Lecimy na górą a tam łóżeczko rozwalona. Ona strasznie kopie. kładzie się w poprzek łóżeczka i z całej siły WALi nogami w łużeczko. I tak waliła że je rozłożyła i wraz ze spodem spadła na dół. Nic jej się nie stało tylko teraz myślimy jak zabezpieczyć to łóżeczko.
ocho temperament pewnie po mamusi ciekawie się zapowiada

Darusia to Krzysiu już wydobrzał znaczy się? mam nadzieję ,ze badania wyjdą ok.

Madzia słodkie zdjęcie z Tatusiem i z mamusią też

A ja już dzisiaj od 5 nie śpię mały się obudził , na jedzenie a ja już nie mogłam usnąć, no i wstałam sobie.
Dzisiaj w Lidlu mają być jakieś piżamki i kurteczki dla dzieci , jadę zobaczyć.
Tak w ogóle to szlag mnie trafia bo cały tydzień się męczę ćwiczę w pocie czoła , jeżdżę na rolkach i na rowerze na przemian i dzisiaj staję rano na wagę i nic ani grama w dół no k....cy można dostać
Coś robię nie tak czy co? Widzę że jeszcze dodatkowo bez diety się nie obejdzie
Wstawiam mojego solenizanta
na1 wczoraj w odświętnym ubraniu
na 2 podczas jedzenia zupy
na 3 obudził się i od razu fik usiadł

Edytowane przez libra777
Czas edycji: 2010-09-13 o 06:48
libra777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-13, 07:16   #217
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Cytat:
No i jeszcze muszę Wam napisać co mój mały, słaby wcześnieczek dzisiaj zmalował tuż przed moim wyjazdem do Wawy. Ja się pakowałam a Tz mi pomagal. Małą wsadziliśmy do łóżeczka. Po jakiś 15 minutak słyszę huk i jej płacz a właściwie krzyk. Lecimy na górą a tam łóżeczko rozwalona. Ona strasznie kopie. kładzie się w poprzek łóżeczka i z całej siły WALi nogami w łużeczko. I tak waliła że je rozłożyła i wraz ze spodem spadła na dół. Nic jej się nie stało tylko teraz myślimy jak zabezpieczyć to łóżeczko.
Eryk to mi tak szalał w łóżeczku że po jednym dziecku już na drugie się nie nadawało Ale najlepiej do wzmacniania służyły nam opaski zaciskowe, takie plastikowe, co tylko specjalnymi cążkami można przeciąćcalutkie było tymi opaskami powiązane

AIXa tzrymam kciuki
i zapodaj fotkę łazienki. Uwielbiam drewno w łazience ale tż mi się na to nie zgodzi. Też mam mega małą łazienkę, a z wanny ciężko zrezygnować

madziwnia Slicznie wyglądacie. A swoją droga to ja też mam niewiele wspólnych zdjęć oj postaram się w tym tygodniu nadgonić

---------- Dopisano o 07:16 ---------- Poprzedni post napisano o 07:13 ----------

Cytat:
Zupką wysmarowany jakby mama z zamkniętymi oczami karmiła
za siadanie, i jak cudnie wyglądają te ząbeczki

"Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać"
pl_madzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-13, 07:42   #218
megi-megi
Zakorzenienie

Dzień dobry Szanownym Mamom
Znów przecudny tydzień pracy i piękny poniedziałeczek
Ja już w pracy i mam czas na net - nie to, co w domu

Byłam wczoraj na zakupach i nie odważyłam się na rurki - u mnie już w kolanach widać, że jestem hipopotam No i czasu było mało na zakupy - przez tż oczywiście

Jakaś zryta dzisiaj jestem. Może dlatego, że zaliczyłam poranny bieg na autobus - aż dziwne, że jeszcze żyje. To się nazywa kondycja. 100m, a ja myślałam, że ducha wyzionę.

---------- Dopisano o 07:32 ---------- Poprzedni post napisano o 07:30 ----------

Libra - ja też chcę takie ząbki. Ale ciekawe, jak je czuć na cycku

---------- Dopisano o 07:42 ---------- Poprzedni post napisano o 07:32 ----------

Wszystkiego najlepszego dla wszystkich naszych równych miesięczniaczków.
megi-megi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-13, 08:38   #219
P0P70
Zakorzenienie

Witajcie,
Ja też już w pracy. Oczywiście przez te korki się spóźniłam.
Nie mato to jak praca: piję zieloną herbatkę, zjadłam płatki z jogutrem, poczytałam wizaz. I za jakiś czas wezmę się do roboty.
Chyba zaczynam się przyzwyczajać do tej mojej nowej sytuacji. Tylko nie wiem czy to dobrze czy źle. Bo tu (czyli w Wawie) czuję sie tak jakby nic się nie zmieniło a tylko w weekend-y jestem mamą.
Zobaczymy jak długo wytrzymam.

Libra - faaajny ten Twój synek. I jakie inteligentne ma spojrzenie (coby nie pisać non stop mądre). Super ujęcie z tymi ząbkami.

Edytowane przez P0P70
Czas edycji: 2010-09-13 o 08:51
P0P70 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-13, 09:01   #220
anakazar
Zakorzenienie

megi powinnaś się skusic na rurki-ostatnio czytałam i jeszcze wcześnie jakieś facet od mody mówił,że rury są dla wszystkich,że kobiety które mają na plusie kg będą wyglądały w nich dobrze pod warunkiem,że założa do nich obszerną górę(tunika,kardigan,badz dłuższy sweter)góra musi zwracac uwagę,a wtedy nogi w rurkach optycznie będą wyglądały na szczuplejsze
Ja bez rurek sobie życia nie wyobrazam-uwielbiam je.
pop to fajnie,że dobrze się czujesz w obecnej sytuacji.
Czytając,że pijesz zieloną i jesz płatki z jogurtem uśmiechnęłam się,bo mam przed nosem ten sam zestaw
spojrzałam teraz na foto madziwni i oto przykład rurek i obszernej góry-efekt:świetnie wygląda.
madziwnia,ale Twój tż ciachowaty jest

---------- Dopisano o 09:01 ---------- Poprzedni post napisano o 08:54 ----------

A moje dziecko tak ładnie nocki przesypiała i się "popsuła"od jakiś 10 dni budzi się co noc o 4 i raz sobie zje i zaśnie,a raz ją trzeba bujac z godzinę;/dzisiaj akurat ją odłożyłam do bujania i sama zasnęła-cud!
dziewczyny budzą się wasze dzieci w nocy butelkowe?kurka jak mi się tak wstawax nie chce,jezu liter nie widzę,bo mi kot leży częściowo na lapku

"Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley

Edytowane przez anakazar
Czas edycji: 2010-09-13 o 08:58
anakazar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-13, 09:05   #221
Darusiaaaa
Zakorzenienie

my juz rano wstalysmy, kurcze chcialam malej kaszke podac ( podejscie nr 2) A ONA NIE UMIE TAKIEJ KONSYSTENCJI PIC z lyzeczki;/
A.Camus
Stary 2010-09-13, 09:27   #222
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

hehe fajnie że od poniedziałku to najliczniej siedzą tutaj te co siedzą w pracy
Ja w pracy chwaliłam sobie to że to był ten komfort wypicia kawki czy herbaty bez przerywania, no ewentualnie ktoś mógł zadzwonić czy przyjść po kredyt, ale i tak nie musialam sobie przerywać, co najwyżej zaproponować i klientowi )
Ja teraz mam czas bo starszy w szkole, więc jako mama nie jednego a dwóch dzieciaczków mam ten komfort co kiedyś z pracy,tylko teraz z tego że mam tylko jedno dziecko przez kilka godzin-co za luz

Ja dzisiaj właśnie pranie robię, bo mój synej wyrósł z leżaczka, więc go czyszcze, i szykuję do wydania. Od dzisiaj zamiast leżaczka w użyciu krzesełko do karmienia

Mały teraz się usypia, a ja wyrodna matka tutaj buszuję.

Szukam porządnej patelni, takiej 28cm. Polecacie jakąś konkretną?
Ma być taka żeby było łatwo z niej jajecznice zmyć, teflon nie odpadał po usmażeniu paluszków rybnych, i nie jakaś bardzo ciężka żebym mogła ją w jednej ręce trzymać jak coś z niej zsypuję.

Poszukiwalam też niekapka dla Erwiego, i wybór padł na nuby http://allegro.onet.pl/kubek-niekape...229624469.html dzisiaj jade do sklepu dzieciowego po więcej rzeczy to i kubka poszukam.

Stary 2010-09-13, 09:38   #223
Darusiaaaa
Zakorzenienie

ja mam z TT ale jeszcze za szybko dla malej na niego, poczekamy

---------- Dopisano o 09:38 ---------- Poprzedni post napisano o 09:38 ----------

dusiaczku prosba- przeslesz mi na maila te fotki co maluchy na macie leza?
A.Camus
Stary 2010-09-13, 09:42   #224
aixa
Rozeznanie

Cytat:
Tak w ogóle to szlag mnie trafia bo cały tydzień się męczę ćwiczę w pocie czoła , jeżdżę na rolkach i na rowerze na przemian i dzisiaj staję rano na wagę i nic ani grama w dół no k....cy można dostać
Coś robię nie tak czy co? Widzę że jeszcze dodatkowo bez diety się nie obejdzie
libra postaraj się nie jeść kolacji po 20stej (tylko nie wiem o której ty chodzisz spać) najlepiej nie jeść 3 godziny przed snem. Na mnie to działa. Dodatkowo łażę na aerobic 2 razy w tyg. i efekty są Przy ćwiczeniach zawsze są efekty więc musi się udać. Życzę wytrwałości
solenizant ma piękne dwa zębolki słodko wygląda. Dzięki za kciuki, przydadzą się.

Cytat:
Napisane przez pl_madzia Pokaż wiadomość
Eryk to mi tak szalał w łóżeczku że po jednym dziecku już na drugie się nie nadawało Ale najlepiej do wzmacniania służyły nam opaski zaciskowe, takie plastikowe, co tylko specjalnymi cążkami można przeciąćcalutkie było tymi opaskami powiązane

AIXa tzrymam kciuki
i zapodaj fotkę łazienki. Uwielbiam drewno w łazience ale tż mi się na to nie zgodzi. Też mam mega małą łazienkę, a z wanny ciężko zrezygnować
ja mam tymi opaskami pospinaną karuzelę FP misie przy łóżeczku bo ona strasznie ciężka i się ruszała
dzięki za kciuki
fotki łazienki zrobię dzisiaj to wstawię tylko nie wiem, czy coś będzie widać bo ona naprawdę malutka jest
Cytat:
Napisane przez megi-megi Pokaż wiadomość
Dzień dobry Szanownym Mamom
Znów przecudny tydzień pracy i piękny poniedziałeczek
Ja już w pracy i mam czas na net - nie to, co w domu
jejku mnie też to niebawem czeka, tylko ja w pracy nie za bardzo będę miała czas na wizaż, tam już jest kocioł od rana
Cytat:
Napisane przez anakazar Pokaż wiadomość
A moje dziecko tak ładnie nocki przesypiała i się "popsuła"od jakiś 10 dni budzi się co noc o 4 i raz sobie zje i zaśnie,a raz ją trzeba bujac z godzinę;/dzisiaj akurat ją odłożyłam do bujania i sama zasnęła-cud!
dziewczyny budzą się wasze dzieci w nocy butelkowe?kurka jak mi się tak wstawax nie chce,jezu liter nie widzę,bo mi kot leży częściowo na lapku
moja ładnie spała ale jej się coś poprzestawiało. Po kąpieli jest karmiona i zasypia o 20stej a w środku nocy budzi się i szaleje w łóżeczku, gada to nas z tż budzi i latamy do niej na zmianę i wkładany smoka do paszczki to wtedy zasypia. Ale nie chcę jej dawać butli w nocy bo jak przyzwyczaję to dopiero będzie Może jej się zmieni liczę na to.

A tak wogóle to dzień dobry wszystkim. Idę na aromatyczną poranną kawę. Lenka śpi oczywiście. Bo jak się w nocy w łóżeczku szaleje to nad ranem chce się spać

---------- Dopisano o 09:42 ---------- Poprzedni post napisano o 09:38 ----------

Cytat:
Napisane przez pl_madzia Pokaż wiadomość
hehe fajnie że od poniedziałku to najliczniej siedzą tutaj te co siedzą w pracy
Ja w pracy chwaliłam sobie to że to był ten komfort wypicia kawki czy herbaty bez przerywania, no ewentualnie ktoś mógł zadzwonić czy przyjść po kredyt, ale i tak nie musialam sobie przerywać, co najwyżej zaproponować i klientowi )
.
Madzia czy my oby przypadkiem nie pracujemy w tej samej firmie?? A już napewno ta sama branża

Maja 27.04.2017 CC
Stary 2010-09-13, 09:55   #225
anakazar
Zakorzenienie

pl madzia ja polecam patelnie tefala-drogie to fakt,ale są super w użytkowaniu,smaże wszystko i nic mi nigdy nie przywarło,myje się fajnie,teflon nadal ok i myśle,że dłuuugo tak będzie.Ja zainwestowałam i w gary z tefala i będę je miała na lata.Myślę,że warto wydac trochę więcej kasy,a nie wymieniac co jakiś czas.

aixa moja oczywiście już też śpija raz spróbowałam dac jej wody zamiast mleka,ale się darła i ciumkała na jedzonko i dałam jej;/w ogóle jak pare dni temu byłam na szczepieniu to pediatra zaproponowała mi jej podac na noc bebilon ten specjalny,ale dupa;/tylko kleik ją sycił fajnie,a przestała go jeśc,dzisiaj jej wymieszam na noc to mleko i kleik i zobaczę.

aaa tak czytam i dziewczyny odchudzające się,a próbujecie najprostszego sposobu?czyli dziennie 1,5-2l wody mineralnej i ok 3 kubków zielonej herbaty?tylko codziennie mus,to tak fajnie przyspiesza przemiane materii...

"Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley

Edytowane przez anakazar
Czas edycji: 2010-09-13 o 10:00
Stary 2010-09-13, 09:59   #226
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Cytat:
Madzia czy my oby przypadkiem nie pracujemy w tej samej firmie?? A już napewno ta sama branża
No branża na pewno ta sama

Właśnie się zapisalam na jutro do ginka. No i mam solidnego stracha, ale szkoda pisać, zobacze co jutro mi wyjdzie

Stary 2010-09-13, 10:05   #227
Darusiaaaa
Zakorzenienie

ja siedze, maluch kima wiec stwierdzilam ze pomaluje pazurki, tylko koncepcji brak
A.Camus
Stary 2010-09-13, 10:05   #228
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Cytat:
pl madzia ja polecam patelnie tefala-drogie to fakt,ale są super w użytkowaniu,smaże wszystko i nic mi nigdy nie przywarło,myje się fajnie,teflon nadal ok i myśle,że dłuuugo tak będzie.Ja zainwestowałam i w gary z tefala i będę je miała na lata.Myślę,że warto wydac trochę więcej kasy,a nie wymieniac co jakiś czas.
Ale teraz które? http://allegro.onet.pl/tefal-patelni...190610348.html lub
http://allegro.onet.pl/patelnia-tefa...217790217.html

Stary 2010-09-13, 10:11   #229
aixa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
ja siedze, maluch kima wiec stwierdzilam ze pomaluje pazurki, tylko koncepcji brak
zazdroszczę, że masz czas na malowanie paznokci, ja jak zacznę malować to Lena się budzi i wszystko mi się zdziera. ja preferuję french
anakazar ja daję małej na noc mleko + kaszka Nestle ryżowa(4 łyżeczki na 180ml mleka) i mimo wszystko się budzi. Może dawać gęstą kaszkę bo póki co to ta kaszka jest żadka i ona ją pije z butelki.
Madzia_pl ciężki to chleb jest co???

Maja 27.04.2017 CC
Stary 2010-09-13, 10:25   #230
anakazar
Zakorzenienie

madzia ja mam te droższe na aukcji,te starsze,bo te drugie to model najnowszy chyba-one raczej się niczym nie różnią-opisem chyba

---------- Dopisano o 10:25 ---------- Poprzedni post napisano o 10:17 ----------

Cytat:
zazdroszczę, że masz czas na malowanie paznokci, ja jak zacznę malować to Lena się budzi i wszystko mi się zdziera. ja preferuję french
anakazar ja daję małej na noc mleko + kaszka Nestle ryżowa(4 łyżeczki na 180ml mleka) i mimo wszystko się budzi. Może dawać gęstą kaszkę bo póki co to ta kaszka jest żadka i ona ją pije z butelki.
ja swojej zrobiłam kaszkę gęstą i podałam z łyżeczki(nestle bananowa)małej nie smakowała,zrobiłam 2 próbę(bobovita malina)i zjadła wczoraj ze smakiem calutką-spróbuj dac gęstą.

A co do paznokci to ja poszłam do swojej babeczki i zrobiłam sobie tipsy 2 razy,żeby mi pazury na nich urosły,tips zszedł i teraz mam żelowe swoje,fajne,średnio długie-chodzę na dopełnienie co 4 tyg i mam luz z pazurkami.Ja też preferuje tylko french z dodatkami.

Stary 2010-09-13, 10:26   #231
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Darusia uśmiecham się i proszę o obrobienie
Zosia 1 godz. , 5 miesięcy

Edytowane przez izazula
Czas edycji: 2010-09-13 o 14:59
izazula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-13, 10:28   #232
anakazar
Zakorzenienie

Ja mam jeszcze z hippa "przysmak na dobranoc"kaszkę ryżową z mlekiem jabłko-gruszka-stoi mi,bo moja mała miała po gruszce policzki czerwone,ale już trochę czasu minęło,to może dzisiaj jej to dam na noc?

Stary 2010-09-13, 10:30   #233
Darusiaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
tez zrobilam frencha ale z malym wzorkiem:P
A.Camus
Stary 2010-09-13, 10:32   #234
dusiaka
Rozeznanie

Jak ja nie lubię poniedziałków. Cały tydzień czekania na weekend
No ale bez narzekania...Przynajmniej pogoda jest w porządku.

Darusiaaa- dziękuję raz jeszcze za spotkanko. Serdecznie zapraszamy ponownie. Jeśli tylko będziecie znowu w Łodzi dajcie nam znać
Zdjątka za momentprześlę.
No i cieszę się, że chrześniak dochodzi do siebie.

My w łazience też mamy ciemne elementy, ale nie na podłodze, tylko w kabinie itrochęna ścianie. Jestem z takiego rozwiązania zadowolona. Poza tym, że łazienka jest malutka

Madziwnia - szkoda,że mieszkasz daleko, ale gdybyś się kiedyś wybierała w nasze strony zapraszam . Skrzykniemy Darusię i Tylkooliwkę - ciekawe jak wypadł chrzest Danielka.

A propos porannej herbatki i musli - ja zapodałam sobie kawkę latte i szarlotkę, którą osobiście wczoraj upiekłam. W weekend kupiliśmy ciśnieniowy ekspres do kawy i właśnie uczę się robić pyszne kawki. Chętnych zapraszam, ciacha jest jeszcze pół blaszki, ziarenek kawy nie zabraknie. Może znacie ciekawe przepisy podania kawy albo jakieś linki? Oprócz latte, znam jeszcze irish, tylko muszę kupić szklanki no i whisky of corse. Do latte szklaneczki i łyżeczki już mam, wczoraj kupiłam w Ikei.
W ten oto sposób ni pół kilo nie zrzucę, a do pracy już za kilka tygodni

Wrzucam kilka fotek - naszej małej łazienki, z naszego spotkanka z Darusią, no i moja Olunia zajęta ciumkaniem jabłuszka.

Dzienniki budowy:
http://forum.muratordom.pl/showthrea...ghlight=anatol
http://www.anatol.mojabudowa.pl/
dusiaka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-13, 10:34   #235
aixa
Rozeznanie

Cytat:
Ja mam jeszcze z hippa "przysmak na dobranoc"kaszkę ryżową z mlekiem jabłko-gruszka-stoi mi,bo moja mała miała po gruszce policzki czerwone,ale już trochę czasu minęło,to może dzisiaj jej to dam na noc?
spróbuj dzisiaj w dzień podać chociaż dwie łyżeki i zobacz czy będzie reakcja jak nie to podaj na noc bo jak mała będzie uczulona to może ją w nocy brzuszek boleć

poszłam zrobić sobie poranną aromatyczną kawę a tu kawy w szafce brak i piję niedobrą rozpuszczalną inkę (w ciąży ją piłam i leżała w szafce) innej brak

a u nas od rana leje deszcz

Maja 27.04.2017 CC
Stary 2010-09-13, 10:41   #236
dusiaka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość

dusiaczku prosba- przeslesz mi na maila te fotki co maluchy na macie leza?
wysłałam na o2

---------- Dopisano o 10:41 ---------- Poprzedni post napisano o 10:39 ----------

Cytat:

To i ja jeszcze z tej branży

Dzienniki budowy:
Stary 2010-09-13, 10:41   #237
Darusiaaaa
Zakorzenienie

Lazienka Ani jest przepiekna!!!!
My to mamy lazienke-syf jeszcze po mojej babci:P

musze sobie żelki zrobic na lapkach , moze w tym tygodniu sie uda
A.Camus
Stary 2010-09-13, 10:45   #238
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
Cytat:
spróbuj dzisiaj w dzień podać chociaż dwie łyżeki i zobacz czy będzie reakcja jak nie to podaj na noc bo jak mała będzie uczulona to może ją w nocy brzuszek boleć

poszłam zrobić sobie poranną aromatyczną kawę a tu kawy w szafce brak i piję niedobrą rozpuszczalną inkę (w ciąży ją piłam i leżała w szafce) innej brak

a u nas od rana leje deszcz
No dobrze mówisz-ja głupia matka o tym nie pomyślałam i wpakowałabym dziecku na noceeee

ja tylko inke piję,bo kawy nie cierpię-choc dusiaka tak zachęcająco opisała swoje kawy,że oj wpadłabym do niej
dusiaka fajnie,że pokazałaś swoją ścianę z tv,bo właśnie wczoraj tłumaczyłam tż(nieudolnie) i dzisiiaj mu Twoje foto pokaże,bo my też u siebie moglibyśmy tak zrobic.

---------- Dopisano o 10:45 ---------- Poprzedni post napisano o 10:42 ----------

dusiaka a na czym leżą dziewczynki?fajne to takie kolorowe,może na all kupiłaś?bo poszukuje czegoś takiego dla Niny.
Aaa i czy mogłabyś mi pokazac na fotce cała tą waszą ściankę?i pamiętam,że jeszcze jedna z was coś takiego miała?asia chyba...

Stary 2010-09-13, 10:47   #239
dusiaka
Rozeznanie

Cytat:

ja tylko inke piję,bo kawy nie cierpię-choc dusiaka tak zachęcająco opisała swoje kawy,że oj wpadłabym do niej
dusiaka fajnie,że pokazałaś swoją ścianę z tv,bo właśnie wczoraj tłumaczyłam tż(nieudolnie) i dzisiiaj mu Twoje foto pokaże,bo my też u siebie moglibyśmy tak zrobic.
ja tu się chwalę swoimi gośćmi, ale faktycznie, tv się wepchnął do fotki.
Na kawkę zapraszam, mistrzem baristą nie jestem, ale latte jest taką łagodną kawką.

Dzienniki budowy:
Stary 2010-09-13, 10:57   #240
Darusiaaaa
Zakorzenienie

Mala spala, ja siedzialam w kuchni malowalam paznokcie, nagle slysze: aaaauuu buuulaaaaaa wchodze a ona na brzuchu i gada do maskotki, ktora dostala wczoraj od tesciowej i do nowej grzechotki:P
A.Camus
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości