Maleństwa majowo-czerwcowe 2010 i ich mamusie przebojowe. :-) cz. II - Strona 40 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-09-13, 10:15   #1171
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Dot.: Maleństwa majowo-czerwcowe 2010 i ich mamusie przebojowe. :-) cz. II

Cytat:
Napisane przez myszka1986 Pokaż wiadomość

U nas wczoraj byliśmy na działce na wsi - mała cały dzień na dworze spędziła. Tylko po powrocie był koncert - ból brzuszka. Chyba wstrzymamy się ze słoiczkami. Podawałam jabłuszko po troszeczku i było ok od dwóch dni podaję jabłko ze słodką marchewką i zwiększam porcję i wieczorem jest wielki ryk, albo zbyt dużo jeszcze dla niej albo jej marchewka nie podchodzi.
Ew. reakcja na wit. C....tak, od wczoraj wszędzie spisek witaminowy węszę

[1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;2202881 2]

ale córa to nic, wyobraźcie sobie że i ja ząbkuję . pod koniec ciąży mnie dziąsło masakrycznie bolało, myślałam że pewnie 8 idzie. ale przeszło. a tu kilka dni temu dziąsło mi dosłownie "pękło" i bach! ósemka to się razem dentinoxem smarujemy [/QUOTE]

Utożsamiasz się z Liwią? Ja tak pod względem uczulenia na proszek

Cytat:
Napisane przez Jaatkaa85 Pokaż wiadomość
Mój luby wczoraj szczotka czyscił dywan. Stwierdził, że z moje kłaki mozemy spzredawac jako wypychacze na poduszki
Ew. zróbcie przędzę i na druty

Cytat:
Napisane przez bydgoszczanka Pokaż wiadomość

szaja, STO LAT, STO LAT ...wszystkiego najlepszego
Dziękować

Cytat:
Napisane przez kumkura Pokaż wiadomość
2.Dla Szaji-Sto lat!!!

6.Dzieciaki na fotach cudne-mina Agatki w lustrze bezcenna

8.Miłego dnia życzę
Dziękować toże I w imieniu Agu również
Wzajemnie

Cytat:
Napisane przez kropka75 Pokaż wiadomość
Jak dziś otwieram, to jemy dziś, jutro i po jutrze jeszcze.

Do 1/4 słoiczka dałam taką samą ilość kleiku. Ale to niezamierzone było, tak mi wyszło po prostu. Spróbowałam, było czuć jabłko, nie było bez smaku, dałam małemu, posmakowało...

Bananka można podziabać. Jabłko lepsze utarte na tarce. Do brzoskwiń, winogron itp. polecam blender.

My dziś bananka pierwszy raz jedliśmy, Gerberowego, dobry był, Daniel się nawet nie skrzywił, jadł ładnie, bo to gęste jest. Mnie samej nawet smakowało.

---------- Dopisano o 10:08 ---------- Poprzedni post napisano o 10:05 ----------

Szaja - wszystkiego naj, naj, najlepszego!
Dużo zdrowia, pociechy z córy (i precz z jej alergiami!) no i z męża, niech już Cię nie denerwuje. Jakiegoś niemałego totka Ci też życzę, przyda się. I dużo radości z pracy... Na deser spełnienia marzeń... tak prawie wszystkich, żeby coś jeszcze do marzenia zostało.
My też tak, na 3 razy.

W bananku jest C, bez sensacji?

Dzięki również

Laski, powiedzcie no mi. Ugotuję japco. Rok temu robiłam porzeczki do słoika - takie cukrem zasypane, weki znaczy się. Cukier jest, ale niewiele, kwaśnawe dość są. Czy ja to mogę do japca dodać i zblendzić?

Kropka i pytanie espeszyli for ju ty podajesz 2 razy dziennie stały pokarm? i 2 razy nowości wprowadzasz? czy jak? i jak często nowe próbujesz?
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-13, 10:25   #1172
41606c31298bccbf4cae52b7859efbfee487d7f9
Konto usunięte

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;22029748]...

Utożsamiasz się z Liwią? Ja tak pod względem uczulenia na proszek
...[/QUOTE]
a jaaak... razem raźniej

ps. czyżby urodzinki? głupio pytam bo na liście ino rok urodzenia zdaje się? aczkolwiek wszystkiego najlepszego, skoro dziewczyny życzenia składają to coś jest na rzeczy STO LAT
41606c31298bccbf4cae52b7859efbfee487d7f9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-13, 10:31   #1173
Konto usunięte

Dziękować, dziękować
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-13, 10:34   #1174
kropka75
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;22029748]
W bananku jest C, bez sensacji?

Dzięki również

Laski, powiedzcie no mi. Ugotuję japco. Rok temu robiłam porzeczki do słoika - takie cukrem zasypane, weki znaczy się. Cukier jest, ale niewiele, kwaśnawe dość są. Czy ja to mogę do japca dodać i zblendzić?

Kropka i pytanie espeszyli for ju ty podajesz 2 razy dziennie stały pokarm? i 2 razy nowości wprowadzasz? czy jak? i jak często nowe próbujesz?[/QUOTE]
Jeszcze nie wiem, inna firma, do tej pory Gerberowych owoców nie jedliśmy, zobaczymy.

Móc to możesz, ale ja bym sacharozy na razie nie wprowadzała. Dlatego bazuję na owocach / słoikach / sokach nie kwaśnych, nie dosładzanych. Niech się uczy smaku naturalnego, bez cukru na razie.

Nie, nowości raz dziennie. Dziś wprowadzony banan jako nowość. Pod wieczór będzie do kleiku obcykane już od dawna jabłko. A że słoiki dzielę na trzy razy, to mi wychodzi nowość jakaś co trzy dni.

A stały pokarm od wczoraj idzie trzy razy dziennie, raz sam owoc (rano), raz obiadek (na razie jemy ziemniaki ze szpinakiem) i raz (pod wieczór) owoc z kleikiem.
/Ten kleik do owocu na wieczór ma mi przesunąć kolację, tak żeby nie było już jedzenia do północy. Wczoraj się udało zdobyć 1,5h w ten sposób i już dokarmiania na sen koło 21-22 nie było./
Trzy razy, bo ja mu tego mało daję. Na razie on tych rzeczy nie traktuje jak posiłek. Je więc 5 razy mleko i to co wyżej w 3 porcjach.

Zresztą ja bardzo bym chciała nauczyć go jedzenia owoców przynajmniej dwa razy dziennie, najlepiej różnych. Tak żeby potem jedno szamał w przedszkolu, szkole, a i po obiedzie w domu coś owocowego zamiast np. wafelków czy innych dupsów.

"Masz świra to go hoduj."

Edytowane przez kropka75
Czas edycji: 2010-09-13 o 10:36
kropka75 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-13, 10:41   #1175
Konto usunięte

Czyli że co - skoro dynię z ziemniakiem podawałam, to dzisiaj mogłabym i to i owoc jakiś wprowadzić?
Stary 2010-09-13, 10:52   #1176
kropka75
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;22030298]Czyli że co - skoro dynię z ziemniakiem podawałam, to dzisiaj mogłabym i to i owoc jakiś wprowadzić?[/QUOTE]

Dążymy do tego, żeby dzieć dostawał owoc/sok plus obiadek w jednym dniu, więc prędzej czy później będziesz musiała. Twoja decyzja czy prędzej czy później. Mnie łatwiej, bo Danio żadnej skazy nie ma, wysypka też nie jest czerwona.

Ja myślę, że jak dynia już sprawdzona to możesz do niej spokojnie dziś jakiś owoc (nie ze słoika) podać, jeśli coś będzie to już wiadomo, że nie po dyni.

Inny obiadek bym wprowadzała do tego owocu, który się sprawdzi. A jak kolejny się nie sprawdzi, to za parę dni bez owocu.

"Masz świra to go hoduj."

Edytowane przez kropka75
Czas edycji: 2010-09-13 o 10:53
kropka75 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-13, 11:00   #1177
justin18061976
Rozeznanie

szajunia STOOOOOO LAAAAT!
kropcia dzieki za info o sloiczkach i kleiku

http://suwaczki.maluchy.pl/li-48793.png
62-61-60-59-58-57-56-55-54-53
justin18061976 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-13, 11:05   #1178
Siala_Bala
Zakorzenienie

Szaja.. z dedykacją dla Ciebie

http://www.tekstowo.pl/piosenka,edyt...,urodziny.html

Wzrost 175cm. Start: 90,2
Plan minimum: 70
Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam)

Obecnie: 74,2kg
Siala_Bala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-13, 11:36   #1179
jamaicaP
Rozeznanie

czesc

Cytat:
Napisane przez Siala_Bala Pokaż wiadomość
Skoro na opakowaniu pisało, żeby trzepać to trzepię
A po trzepaniu i tak jest za gorące do podania (chłodniejszego nie robię bo mi się wcale rozpuścić nie chciało za chiny ludowe) odstawiam je i zdejmuję zatyczkę z butli - wtedy powietrze ucieka przez smoczek i mleko się "ustoi", że jak podaję to już nie jest zabąbelkowane - mleko stygnie a ja zmieniam pieluchę, przemywam oko, zakraplam kropelki, i robię inne czynności pielęgnacyjne jak jest potrzeba, czasem jeszcze jest za ciepłe więc studzę podstawiając butlę pod kran i juz nie wstrząsam tylko "kołuję" butlą

Tak pomyślałam, że może stąd się wzięły problemy Sebka ale przecież już na NANie były dlatego mleko zmieniliśmy (nan nie był trzepany) a teraz w ostatnich dniach Sebek jest naprawdę super, więc to nie od mleka.. widocznie albo dobrze mleko odgazowywuję albo Sebek nie jest tak wrażliwy.

To możesz oduczać pieluchowania
Widzisz nosek i szybko podstawiasz "coś"

Dajesz 80ml zimnej i 40ml ciepłej? Ja tak zdaje się NAN robiłam bo się natychmiast rozpuszczało a temp była odpowiednia do picia odrazu
Jakie mleko robisz? Bo chyba nie Bebilon Comfort

Znam dziewczynę co wlewała zimną wodę do butli, do mikrofali na 20s i dziwne ale jej się Comfort nie rozpuszczał tylko zostawały farfocle
bebilon 1 daje mieszam akurat od kuchni do łóżka mi sie rozpuszcza bełtam tylko, farfocli nie ma

Cytat:
w nuku mam ten miękki, ale chyba za mały...juz sama nie wiem..dziś małż usilnie próbował dać mu moje mleko w TT i wypił..30ml...z wielkim bólem
a w ogóle to chyba skok mamy...szlag by to..osiwieję...ale najpierw wyłysieję.. dzisiaj rano aniołek, ale po spacerze diabolo... ryczek, że hej- juz dawno nie slyszalam takiej arii w jego wykonaniu...jakis krzyk, biadolenie...wszystko jest beeee, nawet na rekach nie za dobrze z tego wszytskiego nie chce spać, co spowodowało, że pod koniec dnia wył okrutnie, a ja z nim...kapiel o dziwo w spokoju, ale godzine przed czasem teraz dziecie najedzone,ululane, spi..poki co....
ps. za kazdym razem jak sa takie dni, mam wrazenie, że się do tego NIE NADAJĘ..
ps2.-dziś konczymy 11 tygodni!
,

wiem, znam.......... 3 dni sie meczylysmy ale od soboty jest juz dobrze,
nadajesz się, jak najbardziej, skok minie i bedziesz dumna z siebie ze przetrwalas

Cytat:
Napisane przez djerba Pokaż wiadomość
Ahh...widzę, że moja mała już mi dała do zrozumienia, że jedynie spacerówka wchodzi w grę ;] ani ryku, ani jęczenia...nic ;] teraz jest zupełnie inaczej...ona musi koniecznie podziwiać świat

Muszę napisać, że widać postępy smarowania tym sterydem i fenistilem, nie ma już stanu zapalnego...ALE...białe plamy jak są tak są....właśnie czytam o bielactwie...my God...oby to nie było to...
nie nakrecaj się, wiem jak to jest naczytac sie glupot i lapac dola

Cytat:
Napisane przez Darianna25 Pokaż wiadomość
Dobry wieczór,

Niesmaczne jak dla mnie.

No to ja mam skok od 5 dni.Oby się szybko skończyło bo czekam na głośne śmiechy.Ola juz coraz więcej gada, śmieje sie całą gębą ale jeszcze nie na głos.Położona macie to sie ze szczęscia chce posikać (może i się posika).Niestet y się nie przewraca.
Dziś dała tylko jeden koncert i kąpanie o 21.30 bardziej jej pasuje niz o 20.30.

Dziś bylismy u pediatry z tym pępkiem.Ola nie ma dobrze zarośnietego pępka, ma taka kuleczkę czerwoną w srodku.Dostaliśmy maść.
Dostaliśmy też skierowanie na usg glówki bo Ola ma taką górke na główce.
Róża tez ma gule po vacuum
usg miala w szpitalu jeszcze jak to bylo miekkie teraz stwardnialo ale mam wrazenie ze coraz mniej wystaje

a ja musze sie pochwalic
wczoraj zaryzykowalismy podroz z małą do mojej mamy
nie bardzo daleko 70 km w jedna strone ale to pierwsza dluzsza jazdla malej wiec stresik byl ale Róża super, zasnela po 5 minutach, i budzila sie prawie na miejscu, u mamy szok, niwe miejsce, zapachy.. siedziala w spacerowce caly czas, tej ktora dostalismy i trzeba ja bylo wywiezc na jakis czas do mamay wlasniebo u nas miejsca nei ma i Różyczka siedzial sobie w niej jak krolowa, spala w niej, i nawet zaliczylysmy maly spacer na ulice obok do mojej siostry, podobala jej sie jazda w spacerówie, szkoda ze jest jeszcze malusia spacerowka na dolach zwirowej drogi wcale nei kolebocze, fajnie sie miekko zaglebia
ja sobie plotkowalam am maz pojechal na grzybki i mam teraz co robic, marynowanie, suszenie....

aha, po tych 3 dniach placzy malej ona 2 nocki po kolei przesypia mi od 21 do 5!!!!!!!!
mogloby tak zostac moze miala skok? konczyla 10 tydz... czyli albo spozniony 9 albo wczesniejszy 12
czytalam ze przenoszone dzieci maja skoki do 2 tyg wczesniej
to by sie zgadzalo z poprzednimi placzliwymi dniami..ale czy jej umiejetnosci sa 9 czy juz 12 tygodniowe...?

wlasnie dowiedzialam sie ze moja kolezanka jest w ciazy! po roku staran udalo sie

kardashi pieknie wygladacie, malutka cukierasek,
ps. co tesciowa na opaskę zamiast zimowej czapy hehehee
Stary 2010-09-13, 11:44   #1180
kardashi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jamaicaP Pokaż wiadomość

kardashi pieknie wygladacie, malutka cukierasek,
ps. co tesciowa na opaskę zamiast zimowej czapy hehehee

Teściowa na samych chrzcinach nic nie mówiła..
Jedynie wcześniej mówiła że powinna mieć kapelusik, bo to tak do chrztu powinno być i koniec..
I o jakiejś pelerynce, czy płaszczyku bo jak to tak bez niczego, że za zimno

Miałam założyć kurteczkę, białą, ale chrzestna kupiła taki 'płaszczyk' jakby, biały, taki już chrzcielny. Założyłam, w połowie mszy zdjęłam bo jakoś ciepło sie zrobiło, więc teściowa była wniebowzięta że taki płaszczyk śliczny ma

10.11.12 - zapuszczam włosy

kardashi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-13, 11:45   #1181
Siala_Bala
Zakorzenienie

Cytat:
bebilon 1 daje mieszam akurat od kuchni do łóżka mi sie rozpuszcza bełtam tylko, farfocli nie ma
Aaa ale Bebilon Comfort zawiera w sobie takie farfocle skrobi co zagęszcza mleko i ma zapobiegać połykaniu powietrza, kolkom i czego tylko

Wzrost 175cm. Start: 90,2
Plan minimum: 70
Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam)

Obecnie: 74,2kg
Siala_Bala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-13, 11:52   #1182
Silpe
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kardashi Pokaż wiadomość
heej Wam.. My już po chrzcinach.
Mała się spisała. Na początku popłakała bo śpiąca była, zasnęła. Pod koniec się obudziła. Dałam papu i się pośmiała
Jedzonko pyszne, nażarłam się, pękam.. i głowa też mi pęka..

A to myyyy..
fajne fotki - super wyglądacie - mała śliczna

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;22021574]Aaa no i fotki jak dziewczę ćwiczy podnoszenie głowy [/QUOTE]

zuch dziewczyna

szaja -STO LAT

Cytat:
Napisane przez justin18061976 Pokaż wiadomość
czesc kobitki

a to nasz baczek i my w kolobrzegu
ładniutkie foteczki

witam
u nas po dwóch dniach marud dziś spokój
mała je w miare normalnie , bawi sie coraz dłużej sama i śpi
wczoraj robiła cyrki cały dzien i jadła po troszeczku tylko - masakra ..
czyli skok 12tego tyg chyba sie skonczył - pytałam ją czego sie nauczyła nowego podczas tego skoku ale mnie zagłuszyła
w sensie głośne okrzyki radości że uszy wiedną
podoba mi sie to że coraz cześciej potrafi sie sama sobą zając- np na macie , foteliku lub w wózku - dziś zdążyłam juz okna umyc i pare innych rzeczy zrobic

a ja sie jeszcze pochwale a co - mamy z meżem dziś 7 rocznice ślubu- czyli magiczne 7 lat za nami i teraz bedziemy żyli już długo i szcześliwie
prezent już był w piątek po przyjezdzie meża - perfumki które zamówiłam sobie u niego jeszcze bedąc w ciąży - pamietał
JIL Sander- STYLE SOFT

Silpe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-13, 12:06   #1183
jamaicaP
Rozeznanie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;22021558]
Teściowa chciała rosół dać małej dzisiaj.[/QUOTE]

i moze mięso z rosolu jako drugie danie a potem sernik

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;22021574]Aaa no i fotki jak dziewczę ćwiczy podnoszenie głowy [/QUOTE]

jaaak wysoookooooo

moja ostatnio leniuch i tylko tak podnosi jak nizej...

Cytat:
Napisane przez Jaatkaa85 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, czy wam tez włosy tak wyłaża jak głupie? Bo ja wszędzie swoje widzę. Na młodym, na poduszkach, wszędzie!!!! Jak czesze sie, to juz nei wspomnę. A jak ręką pzrejadę po włosach, to mam garsć całą. Myśle, czy to od tej azalii nieszcześcnej, której wzięłam 3 tabnlety, ale jednak, czy po rpostu 3 miesiace po porodzie.
mi nie wylaza jeszcze mam fajne pierwszy raz w zyciu geste wloski
wypadanie wlosow po ciazy to normalne
codzien kazdy traci ok 60-100 wlosow, w ciazy proces ten sie hamuje a po porodzie zaczynaja znowu wypadac te ktore normalnie by wypadly plus te ktore nei wypadly w ciazy, dlatego wydaje sie ze sie lysieje wrecz a to po prostu hormony wracaja do normy i to wsio

Cytat:
Napisane przez justin18061976 Pokaż wiadomość
a to nasz baczek i my w kolobrzegu
looow kolejny siłacz

Cytat:
Napisane przez Siala_Bala Pokaż wiadomość
Aaa ale Bebilon Comfort zawiera w sobie takie farfocle skrobi co zagęszcza mleko i ma zapobiegać połykaniu powietrza, kolkom i czego tylko
no wlasnie, to dobrze ze nie musze mieszac tak dlugo jak ty, bo moja to jak glodna to sie baardzo glosno upomina i musze sie strzeszczac z robieniem mleczka

Cytat:

Teściowa na samych chrzcinach nic nie mówiła..
Jedynie wcześniej mówiła że powinna mieć kapelusik, bo to tak do chrztu powinno być i koniec..
I o jakiejś pelerynce, czy płaszczyku bo jak to tak bez niczego, że za zimno

Miałam założyć kurteczkę, białą, ale chrzestna kupiła taki 'płaszczyk' jakby, biały, taki już chrzcielny. Założyłam, w połowie mszy zdjęłam bo jakoś ciepło sie zrobiło, więc teściowa była wniebowzięta że taki płaszczyk śliczny ma
widocznie zobaczyla jak mała ładnie wygląda , to super

a moja klusia spi juz 1,5 h !
zbudzila sie na moment ale dalam cyc i zasnela z powrotem
juz drugi raz dzis przesypia pore jedzenia!
kurcze, moglabym teraz zamarynowac te grzybki ale octu nie mam, mam nadzieje ze po zakupach bedzie grzeczniusia i da mi sie pobawic przy garach

aaaa szaja- wsiewo harosziewo

silpe - również, oby twoje życzenie się spełniło

wlasnie listonosz domofonem obudzil małą...

a to moja klusia malusia

Edytowane przez jamaicaP
Czas edycji: 2010-09-13 o 12:16
jamaicaP jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-13, 12:19   #1184
marhalczar
Zadomowienie

Cytat:
heej Wam.. My już po chrzcinach.
Mała się spisała. Na początku popłakała bo śpiąca była, zasnęła. Pod koniec się obudziła. Dałam papu i się pośmiała
Jedzonko pyszne, nażarłam się, pękam.. i głowa też mi pęka..

A to myyyy..
Sliczniutka malutka! ..bardzo ladna sukieneczka i bardzo mi sie podoba opaska na glówce.....i wogóle suepr z was rodzinka.

---------- Dopisano o 12:19 ---------- Poprzedni post napisano o 12:14 ----------

Cytat:
i moze mięso z rosolu jako drugie danie a potem sernik

jaaak wysoookooooo

moja ostatnio leniuch i tylko tak podnosi jak nizej...

mi nie wylaza jeszcze mam fajne pierwszy raz w zyciu geste wloski
wypadanie wlosow po ciazy to normalne
codzien kazdy traci ok 60-100 wlosow, w ciazy proces ten sie hamuje a po porodzie zaczynaja znowu wypadac te ktore normalnie by wypadly plus te ktore nei wypadly w ciazy, dlatego wydaje sie ze sie lysieje wrecz a to po prostu hormony wracaja do normy i to wsio

looow kolejny siłacz

no wlasnie, to dobrze ze nie musze mieszac tak dlugo jak ty, bo moja to jak glodna to sie baardzo glosno upomina i musze sie strzeszczac z robieniem mleczka

widocznie zobaczyla jak mała ładnie wygląda , to super

a moja klusia spi juz 1,5 h !
zbudzila sie na moment ale dalam cyc i zasnela z powrotem
juz drugi raz dzis przesypia pore jedzenia!
kurcze, moglabym teraz zamarynowac te grzybki ale octu nie mam, mam nadzieje ze po zakupach bedzie grzeczniusia i da mi sie pobawic przy garach

aaaa szaja- wsiewo harosziewo

silpe - również, oby twoje życzenie się spełniło

wlasnie listonosz domofonem obudzil małą...

a to moja klusia malusia

Twoja niunia to taki spioszek jak moja...teraz tez spi..od 9.35...wczoraj spala od 10 do 13:30...no i supcio, moglam uporzadkowac mieszkanie, zjesc spokojnie 2 sniadanko, porozmawiac z siostra przez tel i posiedziec na kompie...

A mala siczniusiaaaaaaaaaaaakl aski:
Stary 2010-09-13, 12:22   #1185
marhalczar
Zadomowienie

.....no i w koncu doczekalam sie na fotkiz chrztu Amelii..takie sobie wyszly

.oto niektóre z nich...
Stary 2010-09-13, 12:51   #1186
kardashi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marhalczar Pokaż wiadomość

.oto niektóre z nich...
Alee.. hiszpańsko
I jak słonecznie

Ślicznie wyszłaś Ty, a Amelka jaki spioszek

10.11.12 - zapuszczam włosy

kardashi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-13, 13:07   #1187
jamaicaP
Rozeznanie

marhalczar ale fajne fajne te fotki super wyszliscie

u nas slooonce mała nakarmiona, przebrana, zadowolona gapi sie na pandy na poduszkach i próbuje złapac je ale chcę skorzystac z pięknej pogody więc zabieram ją na spacerek
Stary 2010-09-13, 13:35   #1188
marhalczar
Zadomowienie

Cytat:
Alee.. hiszpańsko
I jak słonecznie

Ślicznie wyszłaś Ty, a Amelka jaki spioszek

.....to bylo 10 lipca i upal niesamowity 39C...wszyscy mieli zmeczone miny z powodu temperatury...pomimo , ze chrzest byl o 11 rano.

Amelia spala od 10.30 , przez caly chrzest, przebudzila sie o 12 jak ja przebieralam , zjadla i spala do 17..jak byl koniec obiadu i wychodzilismy z restauracji.... Goscie nawet nie mogli zrobic sobie z nia fotki, bo spala i spala...
Stary 2010-09-13, 13:39   #1189
Edzia400
Zakorzenienie

marhalczar zdiecia piekne

Szaja - sto lat

dziekuje Dziewczyny za słowa otuchy rąbnelam sie z nastepną wizyta nie mamy w wieku 8 miesiecy tylko za 8 miesiecy

wszystkie inne przepływy sa prawidłowe i szmerów brak niby w 95%procentach sie zrasta mam nadzieje ze znajdziemy sie w nich

dzieciaczki super a moja nawet jak zje cały słoik zupki jarzynowej musi popic mlekiem

mysia no no Agacia ci rosnie jak na drozdzach

http://www.zapytajpolozna.pl/compone....php?sid=69629- JULECZKA 14 marzec 2014
Edzia400 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-13, 13:42   #1190
marhalczar
Zadomowienie

Cytat:
marhalczar ale fajne fajne te fotki super wyszliscie

u nas slooonce mała nakarmiona, przebrana, zadowolona gapi sie na pandy na poduszkach i próbuje złapac je ale chcę skorzystac z pięknej pogody więc zabieram ją na spacerek

U mnie podobnie, mala wstala o 13 , umylam ja, przebralam , nakarmilam i teraz siedi sobie w lezaczku i bawi grzechotka oraz chusteczka przy czym gaworzy niesamowicie...
..ja zaraz zjem obiadek i tez ide z nia na dworek, bo za oknem 32C (jutro 34, w srode 32 i dopiero w czwartek spada do 28...) tylko wiec pospacerujemy w parku gdzie troche cieniu mozna znalezc.. szkoda, ze wczoraj byl otwarty poraz ostatni raz w tym roku nasz basen przed blokiem, bo tam bym z nia zeszla i posiedziala pod parasolem

---------- Dopisano o 13:42 ---------- Poprzedni post napisano o 13:40 ----------

Pisalam wczesniej i prosilam o pomoc...DAJCIE MI NAMIARY NA JAKIS DOBRY , SPRAWDZONY POLSKI ZEL DLA DZIECI ZABKUJACYCH. Dziekuje
Stary 2010-09-13, 13:44   #1191
Edzia400
Zakorzenienie

Cytat:
4.Ciągle nam ropieją oczka i są przepełnione łzami...szlag by to, bo juz było tak dobrze

Kropko ja tez spóznione - Sto Lat

spróbuj odziennie masowac mu kanaliki u nas pomogło

Stary 2010-09-13, 14:09   #1192
Darianna25
Zakorzenienie

Dzien dobry,

Silpe wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy.:roz a:

Szaju wszystkiego najlepszego z okazji 18-tych urodzin
Marhalczar a to dobrze, ze Amelka tak długo i dużo przesypia w dzień?
O żele na ząbkowanie zapytaj dziewczyn z wątku mam kwietniowych.One już chyba to przerabiały.Moze coś polecą.

Jednak wracamy do spania o 22.00 a nawet później.
Wczoraj jak zjadła o 19.00 to po kąpieli, o 21.00 już spała i obudziła mi się o 2.00 a potem o 4.00 i o 6.30.

Wy tu o obiadkach i deserkach a ja jak zacznę podawać słoiczki to wszystko pozapominam co pisałyście.

Jestem na etapie poszukiwania krzesełka do jedzenia.Już mam wybrane tylko ceny używek są masakryczne mimo, ze to połowa ceny nowego krzesełka.
Darianna25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-13, 14:09   #1193
kumkura
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Silpe Pokaż wiadomość
fajne fotki - super wyglądacie - mała śliczna

zuch dziewczyna

szaja -STO LAT

ładniutkie foteczki

witam
u nas po dwóch dniach marud dziś spokój
mała je w miare normalnie , bawi sie coraz dłużej sama i śpi
wczoraj robiła cyrki cały dzien i jadła po troszeczku tylko - masakra ..
czyli skok 12tego tyg chyba sie skonczył - pytałam ją czego sie nauczyła nowego podczas tego skoku ale mnie zagłuszyła
w sensie głośne okrzyki radości że uszy wiedną
podoba mi sie to że coraz cześciej potrafi sie sama sobą zając- np na macie , foteliku lub w wózku - dziś zdążyłam juz okna umyc i pare innych rzeczy zrobic

a ja sie jeszcze pochwale a co - mamy z meżem dziś 7 rocznice ślubu- czyli magiczne 7 lat za nami i teraz bedziemy żyli już długo i szcześliwie
prezent już był w piątek po przyjezdzie meża - perfumki które zamówiłam sobie u niego jeszcze bedąc w ciąży - pamietał
JIL Sander- STYLE SOFT
Gratuluję dotrwania do 7-mej rocznicy!!!
A co to za perfumki????

Cytat:

.oto niektóre z nich...
Ślicznie
Cytat:
Napisane przez Edzia400 Pokaż wiadomość
Kropko ja tez spóznione - Sto Lat

spróbuj odziennie masowac mu kanaliki u nas pomogło
No wlasnie zaczelam masowac, tylko nie wiem czy dobrze to robie...uciskam te miejsca koło woreczka spojowkowego, przy nosie..tak? jak dlugi i jak czesto Edzia?
Stary 2010-09-13, 14:11   #1194
41606c31298bccbf4cae52b7859efbfee487d7f9
Konto usunięte

Cytat:
...

probowalam przymeirzac sie do pieluchowania.. kurcze... ciezko bedzie..
ja musze na sile ta pieluche naciagac i trzymac zeby byla sztywno jak dr pokazywal, bo Róża kica ciagle i pielucha sie sciaga, sprobuje doszyc te troczki.. alei tak marnie ja to widze....
czytalam jakies stare materialy wlasnie o podwojnym pieluchowaniu... hmmm faktyzcnie beznadziejne rozwiazanie, sposob dr wydaje sie bardziej pomocny w walce z dysplazją...
no i mam juz lekka panike jak poczytalam jakie moze miec konsekwencje... buuuuuuuuhuuuu.....
nam ortopeda od razu kazał się nie pierniczyć za przeproszeniem, tylko kupić taką pieluszkę frejkę (chyba tak to się nazywa). wygląda praktycznie jak krótkie spodenki - ogrodniczki. między nóżkami ma wstawkę z kokosa (taki kokos jak np w rożkach usztywnienie). zakładamy od 6 tyg. tylko na noc. w 12 byliśmy na kontroli i już podobno dużo lepiej - niebo a ziemia. to raptem ze trzy dyszki kosztowało, nic sięnie roluje, nie ściąga, itp.
Cytat:
...
ps. za kazdym razem jak sa takie dni, mam wrazenie, że się do tego NIE NADAJĘ..
...
witam w klubie. co więcej... moja córa tak mnie rozpuściła... taki z niej aniołeczek i śmieszka, że jak raz na jakieś dwa tygodnie albo i rzadziej ma taki słabszy dzień, to ja w panikę wpadam bo nie wiem co się robi z wrzeszczącym dzieckiem... a jakby jej przyszło nie chcieć spać w nocy, to już w ogóle się pochlastam... ja nie wiem co to znaczy...
Cytat:
...

Pisalam wczesniej i prosilam o pomoc...DAJCIE MI NAMIARY NA JAKIS DOBRY , SPRAWDZONY POLSKI ZEL DLA DZIECI ZABKUJACYCH. Dziekuje
może dentinox? ma dobre opinie, ale ja dopiero zaczynam używać. liwka dopiero zaczyna nieśmiało ząbkować więc u niej jeszcze nie ma jakiejś masakry z bólem dziąseł, czasem tylko jej się zdarza...
41606c31298bccbf4cae52b7859efbfee487d7f9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-13, 14:54   #1195
Edzia400
Zakorzenienie

Cytat:

No wlasnie zaczelam masowac, tylko nie wiem czy dobrze to robie...uciskam te miejsca koło woreczka spojowkowego, przy nosie..tak? jak dlugi i jak czesto Edzia?

tak mi kazano 3 razy dziennie po 20 razy w prawo i 20 w lewo z lekkim naciskiem

ja robiłam czesciej mała lubi jak sie jej cos robi np smaruje kremem wyciaga kozice czysci w buzi chyba mi rosnie pedantka ( tak jak tesciu bryyyy) fe

Edytowane przez Edzia400
Czas edycji: 2010-09-13 o 14:57
Stary 2010-09-13, 15:08   #1196
kumkura
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Edzia400 Pokaż wiadomość
tak mi kazano 3 razy dziennie po 20 razy w prawo i 20 w lewo z lekkim naciskiem

ja robiłam czesciej mała lubi jak sie jej cos robi np smaruje kremem wyciaga kozice czysci w buzi chyba mi rosnie pedantka ( tak jak tesciu bryyyy) fe
dzieki
bede probowacadam wszelkiego gmerania przy twarzy nie lubi
Stary 2010-09-13, 15:45   #1197
djerba
Wtajemniczenie

szaja - happy birthday! ;]

marhalczar - tez slyszalam od wielu moich kolezanek ze dentinox jest dobry...lepszy niz ten bobodent czy jakos tak
Stary 2010-09-13, 15:58   #1198
marhalczar
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Darianna25 Pokaż wiadomość
Dzien dobry,

Silpe wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy.:roz a:

Szaju wszystkiego najlepszego z okazji 18-tych urodzin
Marhalczar a to dobrze, ze Amelka tak długo i dużo przesypia w dzień?
O żele na ząbkowanie zapytaj dziewczyn z wątku mam kwietniowych.One już chyba to przerabiały.Moze coś polecą.

Jednak wracamy do spania o 22.00 a nawet później.
Wczoraj jak zjadła o 19.00 to po kąpieli, o 21.00 już spała i obudziła mi się o 2.00 a potem o 4.00 i o 6.30.

Wy tu o obiadkach i deserkach a ja jak zacznę podawać słoiczki to wszystko pozapominam co pisałyście.

Jestem na etapie poszukiwania krzesełka do jedzenia.Już mam wybrane tylko ceny używek są masakryczne mimo, ze to połowa ceny nowego krzesełka.
Mysle, ze dobrze..
Ona spi mniej wiecej tak: od 9.30-10 do 12.30-13.30 8 (w domu lub na spacerze)
od 15.30-16 do 18.30-19....................... ............teraz juz spi ponad pól godz., a wstala o 13
na spacerze popoludniowo-wieczornym czasami 30 min..
od 22- 5-5.30
od 5.30-8
Miedzy spaniem zawsze jedzonko, a karmie piersia.

Dziecko jest wyspane i nie marudzi, bawi sie sama i ze mna, rzadko placze no chyba jak ma siusiu, lub chce spac lub jesc to zakweka troszke.... chyba nie moge narzekac

...ja tez szukam juz krzesla ... juz i mam upatrzone mniej wiecej cos w tym stylu aby sluzylo na dluzszy okres czasu.
Co chodzi o cene tych to mniej wiecej w granicy 60-100€ (240-400zl), no nie sa tanie fakt.

Edytowane przez marhalczar
Czas edycji: 2010-09-13 o 16:05
marhalczar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-13, 16:03   #1199
marhalczar
Zadomowienie

[1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;2203456 2]nam ortopeda od razu kazał się nie pierniczyć za przeproszeniem, tylko kupić taką pieluszkę frejkę (chyba tak to się nazywa). wygląda praktycznie jak krótkie spodenki - ogrodniczki. między nóżkami ma wstawkę z kokosa (taki kokos jak np w rożkach usztywnienie). zakładamy od 6 tyg. tylko na noc. w 12 byliśmy na kontroli i już podobno dużo lepiej - niebo a ziemia. to raptem ze trzy dyszki kosztowało, nic sięnie roluje, nie ściąga, itp.

witam w klubie. co więcej... moja córa tak mnie rozpuściła... taki z niej aniołeczek i śmieszka, że jak raz na jakieś dwa tygodnie albo i rzadziej ma taki słabszy dzień, to ja w panikę wpadam bo nie wiem co się robi z wrzeszczącym dzieckiem... a jakby jej przyszło nie chcieć spać w nocy, to już w ogóle się pochlastam... ja nie wiem co to znaczy...

może dentinox? ma dobre opinie, ale ja dopiero zaczynam używać. liwka dopiero zaczyna nieśmiało ząbkować więc u niej jeszcze nie ma jakiejś masakry z bólem dziąseł, czasem tylko jej się zdarza...[/QUOTE]

ok.dzieki.

---------- Dopisano o 16:03 ---------- Poprzedni post napisano o 16:02 ----------

Cytat:
Napisane przez djerba Pokaż wiadomość
szaja - happy birthday! ;]

marhalczar - tez slyszalam od wielu moich kolezanek ze dentinox jest dobry...lepszy niz ten bobodent czy jakos tak

Dzieki
Stary 2010-09-13, 16:24   #1200
jamaicaP
Rozeznanie

[1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;2203456 2]nam ortopeda od razu kazał się nie pierniczyć za przeproszeniem, tylko kupić taką pieluszkę frejkę (chyba tak to się nazywa). wygląda praktycznie jak krótkie spodenki - ogrodniczki. między nóżkami ma wstawkę z kokosa (taki kokos jak np w rożkach usztywnienie). zakładamy od 6 tyg. tylko na noc. w 12 byliśmy na kontroli i już podobno dużo lepiej - niebo a ziemia. to raptem ze trzy dyszki kosztowało, nic sięnie roluje, nie ściąga, itp.

...[/QUOTE]

ooo dziekuje za podpowiedz, bozeee to mi spedza sen z powiek doslownie.... juz nie wiedzialam jak wymyslec....
czy kupie te spodenki w sklepie ze sprzetem rechabilitacyjnym czy w aptece czy gdzie?

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości