|
|
#631 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Majowo-czerwcowe mamy 2011 :)
Cytat:
Trzymam kciuki
|
|
|
|
|
#632 | |
|
Moderatoreska
|
Cytat:
Więc tż może z Tobą iść ale wcale nie musi być przy samym usg bo na pewno będzie to usg dopochwowe. Decyzja i tak należy do Was, sami zdecydujecie.A tak poza tym to dzień dobry ![]() Dziś znowu mdłości, ale już nie słabsze jak przez ostatnie 3 dni, a już myślałam, że się uspokoi. Ciekawe jak ja pójdę na badanie krwi na czczo, chyba wykorkuję, a nie ma mnie kto zawieść, bo do przychodni mam kawałek drogi :/ a badan mam multum, więc krwi trochę będa musieli pobrać :/ |
|
|
|
|
#633 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny, czy Wy się też tak męczycie?? Poszłam do pracy ( mam gdzieś 600 m piechotką ) i jak doszłam, to dyszałam jak lokomotywa. Każdy, nawet najmniejszy wysiłek fizyczny coraz bardziej mnie męczy.
A to dopiero 5 tydzień się skończył. Może to po prostu moja starość wychodzi
|
|
|
|
#634 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a to 8 tydzien |
|
|
|
|
#635 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
|
|
#636 |
|
Zakorzenienie
|
tak ide sama
ale ze mna pojedzie oczywiscie zdam zdam sama od 2,5 tygodni czekam na ten moment ' mam ochote na makrele w sosie pomidorowym...
|
|
|
|
#637 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:09 ---------- Poprzedni post napisano o 12:07 ---------- Cytat:
szkoda,ze ja mam dzis tylko zachcianki na wymioty blee jak tak dalej bedzie poloze sie do szpitala. Powodzenia na usg
|
|
#638 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#639 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie czuję się jakbym była w ciąży, tylko chwilowo nie czułam się najlepiej. Ale staram się nie nakręcać. Co ma być to będzie, ale wierzę, że będzie dobrze - w końcu każda ciąża jest inna |
|
|
|
|
#640 |
|
Wtajemniczenie
|
nagle nic nie czuje...z soboty na niedziele spałam tylko 4h
nie mam mdłości, w ogole czuje się normalnie...tylko brzuch mnie lekko boli... płacze tak jakby się już hormony regulowały...teraz moja koleżanka dzwoni tam w moim imieniu bo ja już nie mam cierpliwości. Dzisiaj mam wolne i jutro, badania krwi i moczu dopiero w piątek, ale mi tak strasznie zależy na tym usg!! w sobotę strasznie się ze stresowałam, cała się trzesłam, Tż mnie wkur....dzisiaj jestem w amoku wyczytałam w necie że jeżeli zanikają w 7tyg objawy to ciąża obumarła, a skoro nie krwawie wydali się ona dopiero w ok.12tyg.c..... straszne
|
|
#641 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() 24kasia86 możesz iść prywatnie na usg, jest wiele klinik np. Lux Med, Medicover, Salve Medica, nie powinno być żadnego problemu z tym, że wizyta około 100zł. Możesz też lecieć na betkę. O tej godzinie możesz jeszcze zrobić w szpitalu Koperniku. Koszt 32zł chyba, nie musisz być na czczo, wynik tego samego dnia po około 3 godz. Cytat:
Ja TŻ'ta też nie brałam na I usg, nie chciałam aby patrzył na ten sprzęt w mojej ostrydze ![]() Teeeż ![]() ---------- Dopisano o 12:35 ---------- Poprzedni post napisano o 12:34 ---------- kasia mówię Ci jedź prywatnie, chociaż na tą betę do Kopernika i dzisiaj będziesz wiedziała co i jak.
|
|
#642 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
- grupa krwi, czynnik Rh - morfologia krwi - badanie ogolne moczu - stezenie glukozy na czczo - przeciwciala przeciwtoxoplazmowe IgM IgG Orientujecie sie, co z tego mozna zrobic w przychodni, a co trzeba prywatnie? Dzisiaj jade do mojego lekarza rodzinnego, zeby mi zrobil skierowanie do nas do przychodni, ale podejrzewam, ze za niektore bede musiala placic w laboratorium. Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#643 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
. Moja obecna dawka jest nawet mniejsza niż dawka terapeutyczna a ja czuję się dobrze |
||
|
|
|
#644 |
|
Zadomowienie
|
Na stronie noworodek.pl jest fajny kalkulator plci, na niektore z tych pytan co tam sa za wczesnie, ale mozna sobie sprawdzic chodzby dla zabawy , mi wyszla dziewczynka
|
#645 |
|
Przyczajenie
|
Przesyłam dobre fluidy
.Odnośnie zmęczenia to ja dziś ledwo wdrapałam się na czwarte piętro, a dyszałam jak parowóz. Po wejściu do szczęścia potrzebowałam kanapy i flaszki ale wody . Na wizytę TŻ napewno ze mną pójdzie i tę pierwszą też, ale również na następne. Gdy byłam po zabiegu i pierwszej miesiączce również wszedł ze mną do gabinetu. Ale mam dziś lenia, a muszę zrobić obiadek i napisać sprawozdanie z praktyk. |
|
|
|
#646 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wg numerologii wyszła mi dziewczynka, wg kalendarza chińskiego chłopiec - mój TŻ śmieje się, że nie jest źle - całkiem wiarygodne sposoby - już na 50% znamy płeć dziecka ![]() ![]()
|
|
|
|
|
#647 |
|
Przyczajenie
|
Wyszła dziewczynka chociaż na niektóre odp. było ciężko mi się zdecydować.
|
|
|
|
#648 | |
|
Moderatoreska
|
Cytat:
![]() Dobrze by było, ale nie wierzę w to, jak i różne inne objawy na chłopca, czy dziewczynkę edit: A ciekawe jakie się objawy ma jak ma się w brzuszku chłopca i dziewczynkę ![]() A wogóle mój tż wczoraj powiedział, że będą dwie dziewczynki, on tak czuje, no ciekawe ciekawe
Edytowane przez eweska Czas edycji: 2010-09-13 o 13:01 |
|
|
|
|
#649 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
), to to USG dopochwowe to przy tym pikus... Oczywiscie nie zagladal lekarzowi non-stop przez ramie, ale ekranik z maluszkiem widzial, mowil, ze niesamowite wrazenie .Cytat:
Nie pamietam kiedy tak slabo fizycznie sie czulam. Cytat:
Na pocieszenie Ci powiem, ze piersi tez mnie raz bola raz nie, i dzisiaj obudzilam sie bez zadnych mdlosci, ale za to w dobrym humorze, bo wreszcie moge zjesc sniadanie! ![]() Mysle, ze wszystko bedzie dobrze, wahania hormonow sie zdarzaja. Trzymam za Ciebie mocno kciuki Edytowane przez Camomile Czas edycji: 2010-09-13 o 13:04 |
||||
|
|
|
#650 |
|
Zakorzenienie
|
Zrobiłam
:53%-chłopiec 47%-dziewczynka |
|
|
|
#651 |
|
Zadomowienie
|
Wlasnie to tylko kalkulator, ale z ciekawosci nie wytrzymalam i sprawdzilam, u mnie dziewczyna na 65 tylko, wolalabym dziewczynke, moj Kochany jak to facet chce chlopca, a sama czuje,ze to raczej to drugie, a takie piekne mam sukienki dla dziewczynki, i buciki
Ciekawe co wyjdzie w rzeczywistosci? Eweska ty bedziesz miala blizniaki? Widac juz tak wczesnie? u mnie w rodzinie 3 razy byly blizniaki i raz trojaczki, no i w trojaczkach byly dwie dziewczyny i chlopiec, i z tego co pomietam to zona brata ciagle wymiotowala zle sie dlugo czula, dziewczyny blizniacze( jeste jednej chrzesna)a chlopiec zupelnie inny choc kazde byly w innym worku owodniowym.mibi te badania 100% bezplatni w przychodni robilam. ---------- Dopisano o 13:14 ---------- Poprzedni post napisano o 13:10 ---------- no no pol na pol, musze mamy jeszcze podpytac jakie mial objawy na dziewczyne a jakie na chlopczyka czeka nas jeszcze dylemat z imionami
|
#652 |
|
Moderatoreska
|
Kwiatecek tak ciąża bliźniacza potwierdzona przez lekarza, będą to bliźniaki dwujajowe co dokładnie było widać na usg że są oddzielnie. Jak byłam w ciąży z synkiem to nie miałam mdłości, czułam się rewelacyjnie, a teraz ... bleee :/ U mnie w rodzinie to siostra taty ma bliźniaki no i ja jestem z bliźniaków, mam siostrę, również byłyśmy dwujajowe :P
|
|
|
|
#653 |
|
Zadomowienie
|
Właśnie miałam o to zapytać, czy jeśli dostanie się skierowanie do laboratorium od lekarza prywatnego to się płaci za wszystkie badania? kurcze kiedyś chodziłam na nfz i wszystko miałam w przychodni bezpłatnie, teraz się nad tym zastanawiam.
|
#654 | |
|
Moderatoreska
|
Cytat:
morfologia mocz-ogólne CRP ilościowo Odczyn Wassermana Antygen HBS Przeciwciała anty HCV jeśli dobrze odczytałam Grupa krwi i RH Odczyn Coombsa i coś jeszcze ale nie mogę doczytać. No i to nie koniec badań jak na sam początek, będzie jeszcze cukier itp. |
|
|
|
|
#655 |
|
Wtajemniczenie
|
dzięki dziewczyny, moria44 dzięki za info, właśnie udało mi się zapisać na usg w czwartek 8.30, moja pani gin też mi wspominała o tej becie HCG, chyba tak zrobię że jutro tam pojadę bo dzisiaj już jadłam...może to po prostu nerwy...zawsze mam pod górkę...
zaraz sobie poczytam wasze posty od piątku buzka
|
|
#656 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
co prawda troche ciezej jest jak wiecej niz jedno malenstwo, ale mysle,ze sobie poradzisz
|
|
#657 |
|
Zakorzenienie
|
Tak, teraz chodzę do ginekologa prywatnie i za wszystkie badania musiałam zapłacić.
|
|
|
|
#658 |
|
Zadomowienie
|
Piekna dzis pogoda, wstawie barszczyk czerwony, bo cos mnie ochota naszla i pojde na spacerek:0
|
#659 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja zadnej bety nie mialam robionej na czczo
|
|
|
|
|
#660 | |
|
Moderatoreska
|
Cytat:
A ja nastawiłam rosołek tylko na niego mam ochotę no i tylko to mogę przełknąć bo nic mi normalnie nie wchodzi, a życ na samych chlebie z masłem nie mogę :/ |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:21.

Trzymam kciuki

.