Majowo-czerwcowe mamy 2011 :) - Strona 22 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-09-13, 11:53   #631
kruczaa
Rozeznanie

Dot.: Majowo-czerwcowe mamy 2011 :)

Cytat:
Napisane przez 24kasia86 Pokaż wiadomość
hej, która to pisała że zanikły jej wszelkie objawy ciązy????? nie było mnie 3 dni bo 3 dni satal po 13h w pracy. W sobote w nocy bardzo mnie zabolal brzuch a w niedziele juz nie mialam mdlosci, przestaly bolec mnie piersi i czuje sie jak sprzed ciazy, tyle ze placze..... bo dodzwonic sie na usg nie moge, babka mi rzuca sluchawka!!! jestem zalamana
Nie martw się na zapas, może spróbuj sie umówić prywatnie na usg albo zdób bete hcg. Trzymam kciuki. Zresztą gdyby stało się coś złego to chyba byłby krwotok, a Tobie poprostu mineły dolegliwosci, dziewczyny wyżej pisały że też nie cierpią szczególnie z powodu młdości czy bólu piersi. Nie stresuj się na zapas Trzymam kciuki
kruczaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-13, 11:53   #632
eweska
Moderatoreska

Cytat:
Napisane przez agus87 Pokaż wiadomość
dziewczyny ja ide dzisiaj na to usg
i to juz 8 tydzien wiec powinno byc widac fasolke i serduszko slyszec
i mam brac meza ze soba??
tz mowi, ze na taka pierwsza wizyte mam isc sama
a na nastepna go wezme
Kochana ja na pierwszej wizycie byłam z tż-tem, ale nie wchodził do gabinetu, dopiero po usg został poproszony przez lekarza, gdyż ten mu chciał wszystko oznajmić i powiedzieć co i jak Więc tż może z Tobą iść ale wcale nie musi być przy samym usg bo na pewno będzie to usg dopochwowe. Decyzja i tak należy do Was, sami zdecydujecie.

A tak poza tym to dzień dobry
Dziś znowu mdłości, ale już nie słabsze jak przez ostatnie 3 dni, a już myślałam, że się uspokoi.
Ciekawe jak ja pójdę na badanie krwi na czczo, chyba wykorkuję, a nie ma mnie kto zawieść, bo do przychodni mam kawałek drogi :/ a badan mam multum, więc krwi trochę będa musieli pobrać :/
eweska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-13, 11:54   #633
anulinka2009
Wtajemniczenie

GG do anulinka2009

Dziewczyny, czy Wy się też tak męczycie?? Poszłam do pracy ( mam gdzieś 600 m piechotką ) i jak doszłam, to dyszałam jak lokomotywa. Każdy, nawet najmniejszy wysiłek fizyczny coraz bardziej mnie męczy.
A to dopiero 5 tydzień się skończył.
Może to po prostu moja starość wychodzi
anulinka2009 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-13, 11:59   #634
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anulinka2009 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, czy Wy się też tak męczycie?? Poszłam do pracy ( mam gdzieś 600 m piechotką ) i jak doszłam, to dyszałam jak lokomotywa. Każdy, nawet najmniejszy wysiłek fizyczny coraz bardziej mnie męczy.
ja jak ide z firmy na sama gore do mieszkania to jak wejde juz to samie i musze usiasc
a to 8 tydzien
Stary 2010-09-13, 12:02   #635
Kwiatecek
Zadomowienie

GG do Kwiatecek
Smile Dot.: Majowo-czerwcowe mamy 2011 :)

Cytat:
a na nastepna go wezme
lepiej jak wezmiesz go jak bedzie lepiej widac malenstwo, bo takiej wczesnej wizycie bedzie troche rozczarowany, ze nie widac jeszcze tam tego co by juz chcial zobaczyc, a w tak wczesnym stadium ciezko nawt pacjentkom domyslic sie by bylo samej co jest co na monitorze. No i powodzenia, zdaj relacje
Stary 2010-09-13, 12:06   #636
agus87
Zakorzenienie

tak ide sama
ale ze mna pojedzie oczywiscie
zdam zdam
sama od 2,5 tygodni czekam na ten moment
'

mam ochote na makrele w sosie pomidorowym...
Stary 2010-09-13, 12:09   #637
Kwiatecek
Zadomowienie

GG do Kwiatecek

Cytat:
ja po poscieleniu łozka musze chwile odsapnac, wie my chyba wszystkie mamy duzo mniej wigoru.

---------- Dopisano o 12:09 ---------- Poprzedni post napisano o 12:07 ----------

Cytat:
tak ide sama
ale ze mna pojedzie oczywiscie
zdam zdam
sama od 2,5 tygodni czekam na ten moment
'

mam ochote na makrele w sosie pomidorowym...
Widze zachcianki sie zaczynaja szkoda,ze ja mam dzis tylko zachcianki na wymioty blee jak tak dalej bedzie poloze sie do szpitala. Powodzenia na usg
Stary 2010-09-13, 12:16   #638
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kwiatecek Pokaż wiadomość
ja po poscieleniu łozka musze chwile odsapnac, wie my chyba wszystkie mamy duzo mniej wigoru.

---------- Dopisano o 12:09 ---------- Poprzedni post napisano o 12:07 ----------

Widze zachcianki sie zaczynaja szkoda,ze ja mam dzis tylko zachcianki na wymioty blee jak tak dalej bedzie poloze sie do szpitala. Powodzenia na usg
nie dziekuje
Stary 2010-09-13, 12:19   #639
listopadowa80
Zakorzenienie

Cytat:
hej, która to pisała że zanikły jej wszelkie objawy ciązy????? nie było mnie 3 dni bo 3 dni satal po 13h w pracy. W sobote w nocy bardzo mnie zabolal brzuch a w niedziele juz nie mialam mdlosci, przestaly bolec mnie piersi i czuje sie jak sprzed ciazy, tyle ze placze..... bo dodzwonic sie na usg nie moge, babka mi rzuca sluchawka!!! jestem zalamana
Ja pisałam
Nie czuję się jakbym była w ciąży, tylko chwilowo nie czułam się najlepiej.
Ale staram się nie nakręcać. Co ma być to będzie, ale wierzę, że będzie dobrze - w końcu każda ciąża jest inna. Ale jeśli nie (odpukać) to z całą pewnością będziemy się z Tż-em starać o dzidziusia tak szybko jak to będzie możliwe...
listopadowa80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-13, 12:31   #640
24kasia86
Wtajemniczenie

Wyślij wiadomość przez ICQ do 24kasia86 GG do 24kasia86

nagle nic nie czuje...z soboty na niedziele spałam tylko 4h nie mam mdłości, w ogole czuje się normalnie...tylko brzuch mnie lekko boli... płacze tak jakby się już hormony regulowały...teraz moja koleżanka dzwoni tam w moim imieniu bo ja już nie mam cierpliwości. Dzisiaj mam wolne i jutro, badania krwi i moczu dopiero w piątek, ale mi tak strasznie zależy na tym usg!! w sobotę strasznie się ze stresowałam, cała się trzesłam, Tż mnie wkur....dzisiaj jestem w amoku wyczytałam w necie że jeżeli zanikają w 7tyg objawy to ciąża obumarła, a skoro nie krwawie wydali się ona dopiero w ok.12tyg.c..... straszne
Nikosia

24kasia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-13, 12:35   #641
moria44
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez moniqac Pokaż wiadomość
anulinka2009 moria44 wiem, wiem, nie stresujemy się.... (...) nie wiadomo jak organizm który ma endo się zachowa w ciąży(...)
moniqac ja nie wiem dokładnie na czym ta choroba polega, czy na tym, że endo słabo rośnie czy odrzuca zarodek? Bo na jedno i drugie są leki. Duphaston na pewno pomaga, bo zwiększa poziom progesteronu, który to jest strażnikiem ciąży

Cytat:
Napisane przez caffelate05 Pokaż wiadomość
(...) a mały Groszek (...) na pewno pięknie i zdrowo rośnie. O! I teraz to będę sobie powtarzać, jak mantrę
No i to jest prawidłowa matczyna postawa

Cytat:
hej, która to pisała że zanikły jej wszelkie objawy ciązy?????
24kasia86 możesz iść prywatnie na usg, jest wiele klinik np. Lux Med, Medicover, Salve Medica, nie powinno być żadnego problemu z tym, że wizyta około 100zł. Możesz też lecieć na betkę. O tej godzinie możesz jeszcze zrobić w szpitalu Koperniku. Koszt 32zł chyba, nie musisz być na czczo, wynik tego samego dnia po około 3 godz.

Cytat:
Powodzenia Daj znać co tam u maluszka Ja TŻ'ta też nie brałam na I usg, nie chciałam aby patrzył na ten sprzęt w mojej ostrydze

Cytat:
Dziewczyny, czy Wy się też tak męczycie??
Teeeż

---------- Dopisano o 12:35 ---------- Poprzedni post napisano o 12:34 ----------

Cytat:
(...) Dzisiaj mam wolne i jutro, badania krwi i moczu dopiero w piątek, ale mi tak strasznie zależy na tym usg!!
kasia mówię Ci jedź prywatnie, chociaż na tą betę do Kopernika i dzisiaj będziesz wiedziała co i jak.

God couldn’t be everywhere, so he created mothers

moria44 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-13, 12:42   #642
mimbi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kruczaa Pokaż wiadomość
Myślę że to Wasza decyzja, i jeśli oboje chcecie aby mąż był to czemu nie. Mój mąż nie chce isć na pierwsze usg, bo to jest zazwyczaj dopochwowe i nie chce patrzeć jak lekarz wkłada mi to urządzenie Pójdzie jak będzie robione przez brzuch
Cytat:
Napisane przez moria44 Pokaż wiadomość

Powodzenia Daj znać co tam u maluszka Ja TŻ'ta też nie brałam na I usg, nie chciałam aby patrzył na ten sprzęt w mojej ostrydze
Ja TZ wzielam, znaczy sam sie upieral, ze chce isc. Jakos go to badanie nie odrzucilo, mial lzy w oczach, jak lekarz zaczal opowiadac o zarodku i takie tam. Wiec w sumie wyszlo na dobre, mimo, ze na USG jeszcze wlasciwie nic nie bylo widac. Dostalam od ginekologa skierowanie na takie badania:
- grupa krwi, czynnik Rh
- morfologia krwi
- badanie ogolne moczu
- stezenie glukozy na czczo
- przeciwciala przeciwtoxoplazmowe IgM IgG
Orientujecie sie, co z tego mozna zrobic w przychodni, a co trzeba prywatnie? Dzisiaj jade do mojego lekarza rodzinnego, zeby mi zrobil skierowanie do nas do przychodni, ale podejrzewam, ze za niektore bede musiala placic w laboratorium.

Cytat:
Napisane przez anula_81 Pokaż wiadomość
co do twoich dolegliwosci, mam dokladnie takie same!! bezsennosc, objawia sie inczej, jestem mega spiaca wieczorem o 22.giej juz spie, a potem budze sie zalana potem z taka jakas slaboscia wewnetrzna, jakbym mial zemdlec i zalana potem i jezcze mi wted niedobrze. dzisiaj z 5 razy sie ta obudzilam, az sie wystraszylam, MA KTORAS Z WAS TAK?
Cytat:
nagle nic nie czuje...z soboty na niedziele spałam tylko 4h nie mam mdłości, w ogole czuje się normalnie...tylko brzuch mnie lekko boli... płacze tak jakby się już hormony regulowały...teraz moja koleżanka dzwoni tam w moim imieniu bo ja już nie mam cierpliwości. Dzisiaj mam wolne i jutro, badania krwi i moczu dopiero w piątek, ale mi tak strasznie zależy na tym usg!! w sobotę strasznie się ze stresowałam, cała się trzesłam, Tż mnie wkur....dzisiaj jestem w amoku wyczytałam w necie że jeżeli zanikają w 7tyg objawy to ciąża obumarła, a skoro nie krwawie wydali się ona dopiero w ok.12tyg.c..... straszne
Blagam Cie, nie panikuj! Nie czytaj tych wszystkich stron w internecie, bo to ze komus sie cos przytrafilo, nigdy nie znaczy, ze przytrafi sie rowniez Tobie! Musisz byc spokojna i czekac na badania. Ja tez sie okropnie stresuje, bo akurat zmieniam prace, dodatkowo choruje na depresje i schizofrenie i teraz musze zmniejszyc dawke lekow, wiec nie wiem, czy nie zeswiruje przez ta ciaze, ale jestem poki co dobrej mysli. My mamuski musimy trzymac sie razem!!! Sciskam Cie mocno!
mimbi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-13, 12:50   #643
listopadowa80
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mimbi Pokaż wiadomość
Dostalam od ginekologa skierowanie na takie badania:
- grupa krwi, czynnik Rh
- morfologia krwi
- badanie ogolne moczu
- stezenie glukozy na czczo
- przeciwciala przeciwtoxoplazmowe IgM IgG
Orientujecie sie, co z tego mozna zrobic w przychodni, a co trzeba prywatnie? Dzisiaj jade do mojego lekarza rodzinnego, zeby mi zrobil skierowanie do nas do przychodni, ale podejrzewam, ze za niektore bede musiala placic w laboratorium.
Jak byłam w pierwszej ciąży to chodziłam na gina na NFZ i ze skierowaniem za wymienione przez Ciebie badania nic nie płaciłam (nie wiem tylko jak z grupą krwi, bo te badanie miałam już wcześniej zrobione).

Cytat:
Napisane przez mimbi Pokaż wiadomość
Ja tez sie okropnie stresuje, bo akurat zmieniam prace, dodatkowo choruje na depresje i schizofrenie i teraz musze zmniejszyc dawke lekow, wiec nie wiem, czy nie zeswiruje przez ta ciaze, ale jestem poki co dobrej mysli.
Ja również musiałam zmniejszyć znacznie dawkę leku z gr. benzodiazepin. Stopniowo, łatwo nie było, ale powtarzałam sobie, że robię to dla dzidziusia. Moja obecna dawka jest nawet mniejsza niż dawka terapeutyczna a ja czuję się dobrze. Trzymam kciuki
Stary 2010-09-13, 12:51   #644
Kwiatecek
Zadomowienie

GG do Kwiatecek

Na stronie noworodek.pl jest fajny kalkulator plci, na niektore z tych pytan co tam sa za wczesnie, ale mozna sobie sprawdzic chodzby dla zabawy , mi wyszla dziewczynka
Stary 2010-09-13, 12:53   #645
magdzia82
Przyczajenie

Przesyłam dobre fluidy i koniec rozmyślania. Ja idę za tydzień w czwartek na usg, a póki co to pozytywne myślenie i Wy również bo jak nie to .

Odnośnie zmęczenia to ja dziś ledwo wdrapałam się na czwarte piętro, a dyszałam jak parowóz. Po wejściu do szczęścia potrzebowałam kanapy i flaszki ale wody.

Na wizytę TŻ napewno ze mną pójdzie i tę pierwszą też, ale również na następne. Gdy byłam po zabiegu i pierwszej miesiączce również wszedł ze mną do gabinetu.

Ale mam dziś lenia, a muszę zrobić obiadek i napisać sprawozdanie z praktyk.
magdzia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-13, 12:54   #646
listopadowa80
Zakorzenienie

Cytat:
Na stronie noworodek.pl jest fajny kalkulator plci, na niektore z tych pytan co tam sa za wczesnie, ale mozna sobie sprawdzic chodzby dla zabawy , mi wyszla dziewczynka
Dla zabawy sprawdzę
Wg numerologii wyszła mi dziewczynka, wg kalendarza chińskiego chłopiec - mój TŻ śmieje się, że nie jest źle - całkiem wiarygodne sposoby - już na 50% znamy płeć dziecka
Stary 2010-09-13, 12:59   #647
magdzia82
Przyczajenie

Wyszła dziewczynka chociaż na niektóre odp. było ciężko mi się zdecydować.
magdzia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-13, 12:59   #648
eweska
Moderatoreska

Cytat:
Hehehe zrobilam dla zabawy i ponad 70% wskazuje na dziewczynkę
Dobrze by było, ale nie wierzę w to, jak i różne inne objawy na chłopca, czy dziewczynkę
edit: A ciekawe jakie się objawy ma jak ma się w brzuszku chłopca i dziewczynkę
A wogóle mój tż wczoraj powiedział, że będą dwie dziewczynki, on tak czuje, no ciekawe ciekawe

Edytowane przez eweska
Czas edycji: 2010-09-13 o 13:01
Stary 2010-09-13, 13:02   #649
Camomile
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez moria44 Pokaż wiadomość
Siasiek

Dziewczyny ja Was chyba No przecież pisałyśmy o tym już nie raz i 80% z nas czuje się świetnie i ma objawy takie jak Wy! Ja też miałam bóle tylko tuż po terminie @ teraz tylko czasem mnie coś lekko zakłuje. Piersi raz bolą bardziej raz mniej, 0 mdłości, czuję się wspaniale, lepiej niż przed ciążą i co? I wszystko dobrze, bo przecież dwa dni temu widziałam mojego maluszka z bijącym sercem
Więc głowy do góry i nie zakładajcie najgorszego
Moria, bardzo dobra postawa .

Cytat:
a na nastepna go wezme
Ze mna maz byl na pierwszym, sobotnim USG. Jesli ma byc przy porodzie (a tak sie na razie zdeklarowal, zobaczymy czy nie zmieni zdania), to to USG dopochwowe to przy tym pikus...
Oczywiscie nie zagladal lekarzowi non-stop przez ramie, ale ekranik z maluszkiem widzial, mowil, ze niesamowite wrazenie.

Cytat:
Bardzo! Ciesze sie, ze do pracy juz teraz nie chodze, bo nie dalabym rady...
Nie pamietam kiedy tak slabo fizycznie sie czulam.

Cytat:
Kasia, na internecie naprawde rozne rzeczy ludzie pisza!! Nie sugeruj sie tak bardzo, tylko jesli naprawde sie niepokoisz, pojdz do lekarza wczesniej prywatnie, zamiast czekac jak na szpilkach do piatku.
Na pocieszenie Ci powiem, ze piersi tez mnie raz bola raz nie, i dzisiaj obudzilam sie bez zadnych mdlosci, ale za to w dobrym humorze, bo wreszcie moge zjesc sniadanie!
Mysle, ze wszystko bedzie dobrze, wahania hormonow sie zdarzaja. Trzymam za Ciebie mocno kciuki.

Edytowane przez Camomile
Czas edycji: 2010-09-13 o 13:04
Camomile jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-13, 13:02   #650
listopadowa80
Zakorzenienie

Zrobiłam:
53%-chłopiec
47%-dziewczynka
Stary 2010-09-13, 13:14   #651
Kwiatecek
Zadomowienie

GG do Kwiatecek

Wlasnie to tylko kalkulator, ale z ciekawosci nie wytrzymalam i sprawdzilam, u mnie dziewczyna na 65 tylko, wolalabym dziewczynke, moj Kochany jak to facet chce chlopca, a sama czuje,ze to raczej to drugie, a takie piekne mam sukienki dla dziewczynki, i buciki Ciekawe co wyjdzie w rzeczywistosci? Eweska ty bedziesz miala blizniaki? Widac juz tak wczesnie? u mnie w rodzinie 3 razy byly blizniaki i raz trojaczki, no i w trojaczkach byly dwie dziewczyny i chlopiec, i z tego co pomietam to zona brata ciagle wymiotowala zle sie dlugo czula, dziewczyny blizniacze( jeste jednej chrzesna)a chlopiec zupelnie inny choc kazde byly w innym worku owodniowym.
mibi te badania 100% bezplatni w przychodni robilam.

---------- Dopisano o 13:14 ---------- Poprzedni post napisano o 13:10 ----------

Cytat:
Napisane przez listopadowa80 Pokaż wiadomość
Zrobiłam:
53%-chłopiec
47%-dziewczynka
no no pol na pol, musze mamy jeszcze podpytac jakie mial objawy na dziewczyne a jakie na chlopczyka czeka nas jeszcze dylemat z imionami
Stary 2010-09-13, 13:16   #652
eweska
Moderatoreska

Kwiatecek tak ciąża bliźniacza potwierdzona przez lekarza, będą to bliźniaki dwujajowe co dokładnie było widać na usg że są oddzielnie. Jak byłam w ciąży z synkiem to nie miałam mdłości, czułam się rewelacyjnie, a teraz ... bleee :/ U mnie w rodzinie to siostra taty ma bliźniaki no i ja jestem z bliźniaków, mam siostrę, również byłyśmy dwujajowe :P
Stary 2010-09-13, 13:22   #653
Siasiek
Zadomowienie

Właśnie miałam o to zapytać, czy jeśli dostanie się skierowanie do laboratorium od lekarza prywatnego to się płaci za wszystkie badania? kurcze kiedyś chodziłam na nfz i wszystko miałam w przychodni bezpłatnie, teraz się nad tym zastanawiam.

I know we have our problems
But we're not the only ones
It's not about you, it's not about me
It's not about anger
It's more about the loneliness we feel
Siasiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-13, 13:29   #654
eweska
Moderatoreska

Cytat:
Napisane przez Siasiek Pokaż wiadomość
Właśnie miałam o to zapytać, czy jeśli dostanie się skierowanie do laboratorium od lekarza prywatnego to się płaci za wszystkie badania? kurcze kiedyś chodziłam na nfz i wszystko miałam w przychodni bezpłatnie, teraz się nad tym zastanawiam.
Raczej tak, jeśli skierowanie jest od prywatnego lekarza to za badania się płaci, ja też chodzę prywatnie i będę musiała płacić za badania a mam ich sporo :
morfologia
mocz-ogólne
CRP ilościowo
Odczyn Wassermana
Antygen HBS
Przeciwciała anty HCV jeśli dobrze odczytałam
Grupa krwi i RH
Odczyn Coombsa
i coś jeszcze ale nie mogę doczytać.
No i to nie koniec badań jak na sam początek, będzie jeszcze cukier itp.
Stary 2010-09-13, 13:32   #655
24kasia86
Wtajemniczenie

Wyślij wiadomość przez ICQ do 24kasia86 GG do 24kasia86

dzięki dziewczyny, moria44 dzięki za info, właśnie udało mi się zapisać na usg w czwartek 8.30, moja pani gin też mi wspominała o tej becie HCG, chyba tak zrobię że jutro tam pojadę bo dzisiaj już jadłam...może to po prostu nerwy...zawsze mam pod górkę... zaraz sobie poczytam wasze posty od piątku buzka
Nikosia

24kasia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-13, 13:34   #656
Kwiatecek
Zadomowienie

GG do Kwiatecek

Cytat:
Napisane przez eweska Pokaż wiadomość
Kwiatecek tak ciąża bliźniacza potwierdzona przez lekarza, będą to bliźniaki dwujajowe co dokładnie było widać na usg że są oddzielnie. Jak byłam w ciąży z synkiem to nie miałam mdłości, czułam się rewelacyjnie, a teraz ... bleee :/ U mnie w rodzinie to siostra taty ma bliźniaki no i ja jestem z bliźniaków, mam siostrę, również byłyśmy dwujajowe :P
o to swietnie, w takim razie podwojne gratulacje dla Ciebie
co prawda troche ciezej jest jak wiecej niz jedno malenstwo, ale mysle,ze sobie poradzisz
Stary 2010-09-13, 13:34   #657
listopadowa80
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Siasiek Pokaż wiadomość
Tak, teraz chodzę do ginekologa prywatnie i za wszystkie badania musiałam zapłacić.
Stary 2010-09-13, 13:37   #658
Kwiatecek
Zadomowienie

GG do Kwiatecek

Piekna dzis pogoda, wstawie barszczyk czerwony, bo cos mnie ochota naszla i pojde na spacerek:0
Stary 2010-09-13, 13:40   #659
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
dzięki dziewczyny, moria44 dzięki za info, właśnie udało mi się zapisać na usg w czwartek 8.30, moja pani gin też mi wspominała o tej becie HCG, chyba tak zrobię że jutro tam pojadę bo dzisiaj już jadłam...może to po prostu nerwy...zawsze mam pod górkę... zaraz sobie poczytam wasze posty od piątku buzka
na bete nie trzeba na czczo!!!!!!!!!
ja zadnej bety nie mialam robionej na czczo
Stary 2010-09-13, 13:40   #660
eweska
Moderatoreska

Cytat:
o to swietnie, w takim razie podwojne gratulacje dla Ciebie
co prawda troche ciezej jest jak wiecej niz jedno malenstwo, ale mysle,ze sobie poradzisz

Cytat:
Piekna dzis pogoda, wstawie barszczyk czerwony, bo cos mnie ochota naszla i pojde na spacerek:0
A ja nastawiłam rosołek tylko na niego mam ochotę no i tylko to mogę przełknąć bo nic mi normalnie nie wchodzi, a życ na samych chlebie z masłem nie mogę :/
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości