|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1201 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: "Czuje że żyje urosnę wam prędko..."-Bejbiki Styczeń-Luty2011-cz.2
Cytat:
|
|
|
|
|
#1202 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1203 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
kumple wyciągneli TŻta na grzybki w niedziele a on zielony w tym temacie uzbierał najwięcej
|
|
|
|
|
#1204 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() My wczoraj zdecydowaliśmy, że do Polski jednak wrócę pociągiem, co prawda dłużej, ale wygodniej niż autem. Nie będzie tak trzęsło, można się przespacerować po korytarzu i rozprostować nogi. Samolotem się boję latać, bo będę wtedy w 7 miesiącu. Niby można do 28 tygodnia, ale wolę dmuchać na zimne. Jakoś się przemęczę, a fajna będzie trasa: najpierw Kolonia, potem Berlin, następnie Poznań i Wrocław
http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cwn152n2pkwo6.png Edytowane przez hawea Czas edycji: 2010-09-13 o 10:51 |
|
|
|
|
#1205 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
owszem pierwsze dni trzeba obsewowac ich kontakty z maluchami,ale tez obowiązkowo dać im sie poznać! pozdrawiam
|
|
#1206 |
|
Raczkowanie
|
Witam po pięknym weekendzie
![]() Ja też nie wierzę żeby koty mogły zrobić dziecku krzywdę. U mnie zawsze były zwierzęta w domu i nigdy mnie żaden nie dusił ![]() Ja się trochę o mojego psa martwie bo to kawał byka. Mam Amstaffa co prawda potulnego jak baranek ale czujność zawsze trzeba zachować. Był w tym domu najważniejszy. Tzn jedyny pupilek a tu się pojawi konkurencja. Może być poprostu zazdrosny, ale chcę go też pomału z dzidziusiem oswajać a nie izolować. Co do przesądów to mi kiedyś jedna Pani powiedziała, że jak mam w domu psa i koty to nie będę mogła zajść w ciążę. Tydzień po tym okazało się, że będę mamą
|
#1207 |
|
Rozeznanie
|
witajcie..
co do śmierci lóżeczkowej.. moja siostra mieszkajaca na stałe we francji tez mnie zawsze tym straszyła i siebie sama tez.. kupila sobie taka mate-monitor oddechu która miała sie uruchamiac jak dziecko przestaloby oddychac.. dwa razy mało nie umarła ze strachu jak jej sie w nocy włączyło nie wiadomo z jakich przyczyn i wywaliła bo stwierdziła ze predzej to ona zejdzie na zawał.. widze że tez macie problem z napinaniem macicy.. ja sie właśnie ostatnio zastanowiam.. tez mam chwilami coś takiego że mi sie macica napina, ale jest mozliwe żeby sie napinała z jednej strony?? bo juz sama nie wiem czy mi sie napina czy moj maluszek jest na tyle silny i duzy ze to on wypina sie czyms w moim brzuchu.. nie wiem co mam myślec.. jak to sie zdarza to raczej z jednej strony i np jak położe ręke na brzuchu albo moj TZ lub Amelka.. ale nie wiem czy maluszek w 20 tc jest na tyle silny zeby tak sie wypinac?? wiem ze z Amelka miałam tak ale juz bardziej pod koniec ciąży albo już sama nie pamietam a jak Wy myślicie?? jutro tak czy siak mam wizyte to sie lekarza zapytam ale martwie sie tym troche.. make_up_istka piekne te Twoje maskotki nie myslałaś o sprzedaży ich na allegro??? są naprawde prześliczne a i zapewne jakiś grosz by Ci wpadł ![]() magdaka13 co do kotów to ja sie nie wypowiem bo nigdy nie miałam.. ale moja znajoma wywiozła kota do mamy, tylko ze ona podczas ciązy i chyba ze wzgledu na to ze poprzednia poironiła i bała sie ze moze to przez to.. ale ogólnie mysle ze dzieci zdrowiej sie chowaja ze zwierzętami
|
#1208 |
|
Raczkowanie
|
mysiopez poproszę przepis na maila....
Ja w weekend zakupiłam kilka ubranek dla mojego maleństwa.....ale to dopiero kilka sztuk, muszę przyśpieszyć tempo......żeby nie zostawić sobie wszystkiego na ostatnią chwilę |
|
|
|
#1209 |
|
Rozeznanie
|
ja w weekend zamawiałam sterylizator, podgrzewacz, butelki, smoczki, śliniaki i inne duperelki, oglądałam też ubranka
najchętniej zamówiłabym wszsystko ale wówczas musiałabym dysponować budżetem rocznym Białorusi z ubrankami tez muszę nadgonić bo potem będe w tyle z wami
|
|
|
|
#1210 |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczyki...po pierwsze cos tu przyuważyłam, że cytrynka dziś idzie poznać płeć maleństwa, to życze powodzenia by pokazało, co ma miedzy nóżkami...
Ja po weselu już odespałam, ale sama sie zdziwiłam,bo wytrzymałam do końca wesela,i całe poprawiny tez, nawet potanczyłam troche, pojadłam porozmawiałam z rodzinka...piękne wesele, pozazdroscic,,,nas pewnie na takie nie bedzie stac....troche złości mam w sobie, bo to brat mojego męża, jemu wyprawili wesele na pol z rodzicami panna mlodej a Nas namawiaja na to by nie robic wesele tylko wziąc kościelny z chrzcinami....przykre to...dla jednego syna tyle...a dla drugiegi nic...przerazili sie kosztów i boja sie ze z Nami przechodziliby to samo..niesprawiedliwe ale cóz tylko Wam wygadac mi sie zostało...bo Mnie i mojego meza bez pomocy rodziny nie bedzie stac na wesele ...mamy kredy mieszkaniowy, bedzie dziecko a po porodzie ja na zasilku wiec ciezko bedzie.... A powiedzcie...ooiszcie mi prosze jak wyglądały pierwsze ruchy waszego maleństwa, bo albo mi sie wydaje albo zaczełam je czuc....jestem w 17 tygodniu, możliwe to???Baaardzo żadko własciwie kilka razy poczułam takie delikatne pukniecie...a czesciej czuje takie napiecie w brzuchu, jakby taki skurcz, brzuch twardnieje i zaraz puszcza...troche mnie to martwilo ale rozmawialam z ciocia mojego meza i mowi ze to wlasnie ruchy dziecka, ze dziecko sie przeciaga...wogole poprostu czuje, że mam coś w brzuszku czuje tam czyjas obecnosc i fizycznie i psychicznie a wczesniej wogole nie czulam i ciezko mi bylo sobie uswiadomic ze ja jestem naprawde w ciazy tylko usg mnie oswiecalo jak był u Was z ruchami..Życze wszystkim mamusiom dobrego samopoczucia i zdrowego rozwoju dla maleństw.
|
#1211 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja w środę 20 tc zaczynam za tydzień do gina, który na ostatniej wizycie stwierdził, że do wizyty w 21 tc będę już czuc ruchy maleństwa, a tu nic ale mam nerwy, o niczym innym nie myślę, tylko o tym....raz wydawało mi się, że czuję w brzuchu coś dziwnego, ale to było ponad tydzień temu a teraz cisza ![]() Zostałam dziś w domu, bo jednak czuję się słabo, piję ciągle herbatę z cytryną i imbirem i płuczę gardło, oby jutro było już ok...
|
|
#1212 |
|
BAN stały
|
Czesc babeczki
jak sie miewacie???
|
|
|
|
#1213 |
|
Zadomowienie
|
aaaaaaaaaaaaaaaaa mam sesję od 25.01 - 07.02
no normalnie ... oni uwielbiaja psuć wszystko
|
#1214 | |
|
Rozeznanie
|
ja dobrze piję kawkę i musze się do dentysty zapisać brrra Ty Molalu jak się meiwasz?? mozesz dopisac do listy imie mojego syna - Tymon ---------- Dopisano o 12:53 ---------- Poprzedni post napisano o 12:49 ---------- Cytat:
cóż... to albo w zerówkach zaliczysz albo że tak powiem później
Edytowane przez gabishing Czas edycji: 2010-09-13 o 12:53 |
|
|
|
|
#1215 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
Cytat:
ja dzis super sie czuje....zaraz pewnie pojde na spacerek do ogorodka ![]() ![]() a imie dopisze -w ogole dzis robie nowa liste fajniejsza
|
||
|
|
|
#1216 | ||
|
Rozeznanie
|
Ja się czuje świetnie
mały daje znać od czasu do czasu, ale na razie to są takie miziania ) ale jakie to fajne a Ty jak się czujesz? ![]() ---------- Dopisano o 13:56 ---------- Poprzedni post napisano o 13:54 ---------- Cytat:
) chociaż teraz mam jednego zęba b. wrażliwego, ale da się przeżyć.---------- Dopisano o 13:58 ---------- Poprzedni post napisano o 13:56 ---------- Cytat:
będzie synek, termin: 16 lutego.
|
|
|
#1217 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
mam dwa ubytki do przeleczenia jeden spoko bo martwy ząb, ja "normalnie" mam bardzo wrazliwe zeby wiec teraz to dla mnie zadna róznica ze sa trochę bardziej wrażliwe
|
|
|
|
|
#1218 |
|
BAN stały
|
Hej dziewczyny, dziękuję Wam za pochwały
na razie w ogóle o sprzedaży nie myślę, siostra podwędziła mi jednego słonika, kilka osób z rodziny też chce, no i po prostu jak nie mam co robić, to robię zabawki ![]() JeSuis... ja mam sesję od 28.01 więc nie dużo lepiej Nie mogę się doczekać czwartku i USG 4D - musze się czymś pocieszać przed dzisiejszą wizytą u dentysty... (jak dla mnie to najgorszy lekarz jaki istnieje i jestem chora dzień przed wizytą... brrr...)
|
|
|
|
#1219 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A do dentysty dopiero pójdę po porodzie, zobaczę, czy mały nie zrobił żadnych spustoszeń w jamie ustnej ![]() ---------- Dopisano o 14:08 ---------- Poprzedni post napisano o 14:06 ---------- Cytat:
a zawsze biorę znieczulenie, a przed znieczulenie przed znieczuleniem haha. Smaruje taką maścią i nie czuję, jak się wbija igłą.
|
|
|
#1220 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
bo mam dwie plamki na zębach które zostawiłam sobie "na potem" jak miałam leczone zęby w ferie zimowe ... bo już nie zdążyłam; a teraz wręcz przykazano mi wyleczyć te plamki więc idę Cytat:
jestem taka boidupa że nie wiem jak zrobię z tą przyspieszoną sesją ![]() -- mialam cichutka nadzieje ze zobacze malucha za tydzien - bo zapisze sie teraz na srode na wizyte, ale moj gin dalej na urlopie ---------- Dopisano o 14:15 ---------- Poprzedni post napisano o 14:13 ---------- ja do mojej dentystki chodzę w sumie od małego... bo chodzilam gdzieś indziej to więcej kasy brali, a jak teraz poszłam prywatnie to powiedziała żebym się nie wykosztowywała i zapisała mnie na kasę chorych więc jest ok;ale bawi mnie czasem jej podejście - chociaż ja jako osoba rozpieszczona i panikara ... potrzebuję tego ![]() jak ona do mnie mówi czy wierci ząbka mi ... i pociesza, albo robi chwilę przerwy na oddech - jak mnie zaboli i "oj już już...momencik niuniu, wytrzymaj...dzielna jesteś" a mi od razu geba sie śmieje z rozbawienia
|
|
#1221 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) w nocy bedzie sspac samo w pokoiku czy na poczatku z wami? jesli z wami to problem znika, jesli samo to tak jak mowilam i tak bedzioesz tam zagladac. zawsze mozesz zamknąc drzwi i kota nie wpuszczac. co do alergii- kazdemu objawia sie w inny sposob, nie wiadomo czy twoj maluszek nie bedzie miec alergii na siersc. jsli ty i maz nie amcie i w rodzinie nie bylo takich zjawisk to przypuszczam ze ni bedzie miec, alergie s.a w znacznym stopniu dziedziczne. Co do monitoru oddechu, u zdrowych dzieci nie są jakies sczegolni potrzebne, co innego jsli dziecko bylo wczesniakiem, lub dostalo malo pkt Apgar np za trudnosci z oddychaniem, wteyd warto sobie takie cos sprawdzic. Maluszki czesto maja bezdech i wtedy to cudo piszczy budzac dziecko, ale jako matka bedziesz tak samo czujna jak ten monitr (przyzdrowym dziecku, zaznaczam) Niania elektroniczna przydaje sie jak najbardziej, nam sluzyla 1,5 roku. zwlaszcaa jak sie chcilo cos inengo porobic a dziecko sobie spalo w drugim pokoju, nawet najmniejszy szmer sie pokazywal na "swiatelkach" a placz czy jęki byly doskonale slyszalne. Polecam nianie kazdemu, ja mam i nianie i bede miec monitor oddechu (od siostry, ona miala wczesniaka) ale gdyby nie fakt, ze monitor dostalam w spadku, nie kupilabym go bo jest bardzo drogi. Siostra dala ponad 500 zł. smierc lozeczkowa to ciezki temat i jest wiele przeklaman na ten tematm, oczywiscie jako pierworodka ty i kazda z was bedziecie sie tym martwic, mialam to samo. Jednak z wlasnego doswiadczenia (i moich siostr, znajomych) i z opinii pediatrow (kilku) wiem,ze zdarza sie to niezwykle rzadko, jesli dziecko nie mialo zadnych zaburzen w trakcie ciazy czy przy porodzie. Ale m.in dlatego nie daje sie dziecku poduszki do spania. co do psa- mamy 6 miesiacznego golden retrievera i moja 2,5 letnia corka robi z nim co chce a pies ani drgnie nigdy jej krzywdy nie zrobila. specjalnie taka rase wzielismy bo to pies rodzinny i kocha ludzi i dzieci. mam zamiar go oswajac z dzieckiem (lub dziecko z nim) od poczatku, zeby nie czul sie zagrozony. trzeba tylko pokazac psu, ze to dziecko jest wazniejsze bo bedzie chcial sobie ustalic pozycję w domu, u nas juz tak bylo z Hanią, pies zaczal wchodzic na jej lozeczko, dostal kare 3 razy i juz wie kto gdzie jest w hierarchii. Pozwalamy corce grzebac mu w misce, klasc sie w jego kojcu, corka wychodzi pierwsza z domu, pies czeka. Robimy tak odkad jest z nami i nie ma problemow, ufam mu ale musial dostac pare razy po dupsku jak zawarczal ale tylko dlatego ze mloda go szarpala a pies mial w koncu dosc.. Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#1222 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ja tez nią myję inaczej nie przejechałabym szczotka po zebach bez wycia ![]() zastrzyków się nie boję i one mnie nie bolą nawet - no ale ja to wogóle dziwna jestem ale byłam honorowym dawcą krwi więc igły i wkłucia to żadna sensacja dla mnie, ale... ZZO się boje jak ognia nie wiem dlaczego
|
|
|
|
|
#1223 |
|
BAN stały
|
gosiaczku dziękuję
a no mam teraz sporo czasu - TŻ się uczy do egzaminów i pracuje (po 20. ma urlop) a ja jestem na zwolnieniu, studia jeszcze się nie zaczęły, maluję do ślubów w weekendy i cały tydzień siedzę i nic nie robię a okazało się że te zabaweczki są dziecinnie proste i zamierzam zrobić małej taki sznureczek z okręcanymi zabawkami nad łóżeczko ![]() A co do dentysty - mnie został uraz z dzieciństwa po szkolnej dentystce sadystce (wyrwała mi zęba na żywca bez znieczulenia w jakikolwiek sposób i bez zgody rodziców, a każde leczenie to był koszmar) i tak już mam. Mój obecny dentysta jest wspaniały - bardzo delikatny, cacka się ze mną jak z jajkiem, ale ja i tak się boję. Po prostu. Słabo mi na samą myśl o zapachu gabinetu dentystycznego... brrr.... Aha, gosiaczku tak piszesz o monitorze bezdechu - ja chciałam kupić tylko nianię (pokój będziemy mieć razem z dzieckiem), ale TŻ się uparł i koniec... Nie wiem jak mu to wytłumaczyć. Edytowane przez make_up_istka Czas edycji: 2010-09-13 o 15:13 |
|
|
|
#1224 |
|
Zakorzenienie
|
make uopistko no to niech kupuje. a nóż sie przyda, na pewno nie zaszkodzi:0 najwyzej potem sprzedasz... jesli was stac na taki wydatek tylko przez widzimisię meza to niech kupuje
albo pwioedz mu, zebyscie poczekali az sie bonasek urodzi, poki co kupcie dobra nianię... a roznice ptrzeznaczcie na cos do pokoiku...moze zrozumie ja wlasnie sie ucze mojej pracy lic. za niecale 2 tyg obrona... ouch...
|
|
|
|
#1225 |
|
Zakorzenienie
|
make uopistko no to niech kupuje. a nóż sie przyda, na pewno nie zaszkodzi:0 najwyzej potem sprzedasz... jesli was stac na taki wydatek tylko przez widzimisię meza to niech kupuje
albo pwioedz mu, zebyscie poczekali az sie bonasek urodzi, poki co kupcie dobra nianię... a roznice ptrzeznaczcie na cos do pokoiku...moze zrozumie ja wlasnie sie ucze mojej pracy lic. za niecale 2 tyg obrona... ouch... to moj brzuszek pod koniec 20 tc
|
|
|
|
#1226 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a z przeżyć to niezły hardcore ja miałam kiedys na żywca usuwany nerw tzn lekarz niedotruł mi zęba przy kanałowym heheh tak walnęłam z bani w fotel że go połamałam tzn odpadło to co głowe podtrzymuje i w zębie zostało mi wygięte narzedzie do usuwania nerwów więc moja trauma się pogłebiła jesczze ale chodze bo musze
|
|
|
|
|
#1227 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1228 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
trzymamy kciuki a brzuszek faktycznie sliczny
|
|
|
|
|
#1229 |
|
Zakorzenienie
|
ekstra! jak szczupłe Hefalumpy;-)
Ja kupiłam na alle karuzelę z pozytywkę z projektorem chmurek Fisher Price za 50 zł, w sklepie ok 190-230 zł
|
|
#1230 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:47.

Pycha.

okazało się, że jest chłopczyk i zaczęła się bonanza
.

ale mam nerwy, o niczym innym nie myślę, tylko o tym....raz wydawało mi się, że czuję w brzuchu coś dziwnego, ale to było ponad tydzień temu a teraz cisza 

jak sie miewacie???