|
|
#661 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Majowo-czerwcowe mamy 2011 :)
Eweska też mam tyle badań
Ciekawe ile zapłacimy :Plistopadowa80 a Ty też tyle miałaś i ile Cie to wyniosło? Ja chyba pójdę jutro i nie wiem ile kasy zabrać ze sobą, szczerze to wcale się nie orientuje w kosztach 100, 150pln ?
|
#662 |
|
Moderatoreska
|
Nie wiem mam nadzieję że w 150-200zł się zmieszczę bo chyba zbankrutuję i jeszcze w następny wtorek wizyta kolejna 100zł :/chyba że mniej wezmie :P Ale wątpię.
|
|
|
|
#663 |
|
Wtajemniczenie
|
Mi wyszło 61% na dziewczynkę.
Natomiast wg kalendarza chińskiego wychodzi chłopak. Ja tym razem obstawiam syna, mój TŻ dziewczynkę ![]() eweska, skąd ja to znam. Sama za wizytę u edno płacę 150 zł ( co 3 tygodnie plus badania za każdym razem to ponad 200 ). Gin bierze 60 zł plus inne badania w laboratorium. Ale na ciąży się nie ponoć nie oszczędza
Edytowane przez anulinka2009 Czas edycji: 2010-09-13 o 13:52 |
|
|
|
#664 |
|
Rozeznanie
|
U mnie dziś na późne śniadanie bułka z dynią z masełkiem i śledzie w oleju z cebulką. Tego mi trzeba było
![]() Dla spokoju siknęłam sobie testa (dopiero mój drugi) - dwie krechy jak byk, z tym, że ta ciążowa wyszła od razu przyprawiając mnie o zawał bo myślałam, że jest kreską testową, która wyszła dopiero po długich sekundach. Przepraszałam Maleństwo w myślach idąc po tego testa, że ma taką głupiutką Mamę
|
|
|
|
#665 |
|
Wtajemniczenie
|
siostra mnie właśnie umówiła na prywatne usg blisko mnie ale za 120zl masakra ale dużo
mówi że mi pożyczy-może skorzystam...bo to by było już dzisiaj o 18.10....
|
|
#666 | |
|
Moderatoreska
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#667 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#668 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Bądź dobrej myśli ale koniecznie to skontroluj dzisiaj u ginka, bo nie brzmi to dobrze... Nie czytaj w necie różnych historii, bo każda z Nas jest inna i inaczej jej organizm reaguje. Po prostu idź sprawdzić co się dzieje !! |
|
|
|
|
#669 |
|
Przyczajenie
|
a propo's zachcianek. Byłam dziś na bazarku i zobaczyłam jak jakaś koboeta kupuje kiszona kapustę. Od razu ślina mi do tyłka uciekła i tez musialam kupic.
Zanim dojechalam do domciu połowy już nie było. A później się zaczeło. Tak mi niedobrze, że chyba zaraz zwymiotujęJutro usg, nie mogę się doczekac |
|
|
|
#670 |
|
Zadomowienie
|
Nasze "pierwsze" badania krwi to koszt ok 150zł.... też jestem przerażona tą ceną
ale cóż... pan dr 200, badania 1500-200... oby wszystko było w porządku.wiecie, że ja nie wiedziałam, że jak objawy ustąpiły to jest to powód do zmartwień?!!!!!!! teraz to juz wogóle jestem nieźle zestresowana... ciekawe czy wytrzymam do przyszłego wtorku :| moria44 endometrioza to taka choroba która jest spowodowana tym że błonka z macicy przy miesiączce nie wychodzi w całości z Ciebie, tylko gdzieś się osadza i wypełnia @ - powstają cysty. nie ma na to żadnego lekarstwa - bierze się tylko antykoncepcje cały czas. no i niestety nie wiadomo jak się zachowa organizm w ciąży. a 60% bezpłodnych kobiet własnie ma endometrioze i kapa. mnie sie udało zajść w ciąże ale dlatego biorę duphaston. tylko że mnie oprócz tego dziwnego palenia w buzie to nic nie jest ![]() cyba pójde wczesniej do lekarza .
|
|
|
|
#671 |
|
Wtajemniczenie
|
Zgadzam się całkowicie z Renessme1985. Lepiej sprawdzić co się dzieje i zawczasu reagować gdyby coś było nie tak. I L4 obowiązkowo, żadnego stania na informacji w Ikeii!
|
#672 |
|
Przyczajenie
|
Kasia, dziewczyno nie zastanawiaj się ani przez moment. To tylko kasa, a czym wcześniej sie dowiesz co się dzieje tym lepiej dla ciebie i dziecka. Powiem ci z własnego doświadczenia, że ja swoje niepokojące objawy, zlekceważyłam, cały czas myśląc że będzie dobrze i nie poszłam w porę do lekarza i niestaty poroniłam będąc w 6tc. Oczywiście u ciebie tak wcale nie musi byc. Ale jeżeli masz taka możliwosc to lec na to usg, żebyś potem nie żałowała tak jak ja.
|
|
|
|
#673 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny, a czy któraś z Was jest może z Łodzi i może mi polecić jakiegoś super super gina? Ja niby mam abonement w Medicoverze ale totalnie nie mam do żadnego z ginów tam przekonania i chyba powinnam poszukać kogoś prywatnie. A może na NFZ?
Szukałam dziś informacji w necie, ale są tak rozbieżne, że szkoda gadać
|
|
|
|
#674 |
|
Zadomowienie
|
Witam! Tak sobie myśle że może jednak pójde do gina jak będzie 5t1d, to bedzie 28.09, ale nie wiem czy sie doczekam. Troche mi nie pasuje bo bede akurat po pracy, a do domu mam daleko i nie zdąże pojechać do domu i się odświeżyć. I zastanawiam sie jak będzie z pracą, bo ja pracuję na trzy zmainy, czyli też na nocki, a w pracy ciągle stoję, własciwie praca nie jest ciężka, ale od tego stania bolą mnie nogi, kręgosłup i biodro, a jak wracam do domu to już nie mam siły nic robić. I tak już rok, a myślałam że człowiek po pewnym czasie się przyzwyczaja, a jest coraz gorzej. A co będzie w ciąży??? Mam nadzieje że gin bez problemu da mi zwolnienie i to w miare od razu. A wiecie może ile dostaje się wynagrodzenia na zwolnieniu w ciąży?
Ja właściwie nie mam jeszcze objawów oprócz bolących piersi i bóli brzucha. |
|
|
|
#675 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
migotka w ciąży musisz uśrednić sobie wynagrodzenie za okres ostatnich 12 m-cy i będziesz wiedziała mniej więcej ile będziesz dostawała na L4 i macierzyńskim... L4 z kodem B (ciąża) płatne jest 100% kasia koniecznie napisz jak tam wizyta i czy wszystko ok
|
|
|
|
|
#676 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
morfologia, glukoza, ft4, TSH, toxo IgM, toxo IgG, cmv IgM, cmv IgG, Hbs Ag, Anty Hbs, Anty HCV, Wr, HIV oraz badanie ogólne moczu zapłaciłam 325 zł (z uwzględnieniem 5% rabatu ).
|
|
|
|
|
#677 |
|
Wtajemniczenie
|
migotka wg mnie to zdecydowanie za wcześnie i lekarz pewnie nic na usg nie zobaczy. Poczekaj chociaż do 6-7 tygodnia wtedy też lekarz chętniej wypisze Ci kartę ciąży i ze zwolnieniem też będzie łatwiej.
caffelate05 - kolejna Łodzianka No to już jesteśmy w trójkę. Ja wybrałam Dr Dariusza Sosnowskiego, bardzo dobre opinie ma ale jeszcze u niego nie byłam więc nie wiem. Koleżanki chodzą do dr Piotra Hincza i bardzo go sobie chwalą. moniqac no to tak na chłopski rozum powinno być dobrze No bo teraz endometrium się nie osadza bo nie ma @ więc tylko trzyma maluszka
|
#678 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja wybieram się do gina w 5t. i 4d., myślicie że za wcześnie??
Mam chorą tarczycę i pewnie osłonowo od razu dostanę duphaston, żeby naszego bejbika chronił , a organizm ciąży nie odrzucił.Powtórzę jeszcze wcześniej betę. Czytałam, że przy wynikach ponad 6000 nie ma już tak dużego przyrostu. Miałam w zeszły czw ponad 13000, to nie wiem, ile teraz powinnam się spodziewać?? Na szczęscie wszystkie objawy ciążowe mam |
|
|
|
#679 | |
|
Raczkowanie
|
ja też tak miałam, teraz idę w piątek bedzie to już 8 tydz. Ale jak bylam pierwszy raz to było 5-6 tydz to w USG miałam napisane "pęcherzyk ciążowy 0,97 cm odpowiadjący 5/6/7 tydz. ciąży". Moja koleżanka jest w tym samym stadium co ja i miała plamienie w 5 tyg. i na uSG MIAŁA TEŻ TYLKO PĘCHERZYK W DODATKU 0,5 CM. Na pewno wszystko będzie ok. Następn moja kumpleta (rodzi w grudniu), też w 6 tyg nie widziała serca i zarodka i lekarka powiedziała, że jest ok. Powtórz sobie betę dla świętego spokoju. Ja też to zrobiłam dziś miałam 150.000
---------- Dopisano o 19:56 ---------- Poprzedni post napisano o 19:54 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#680 |
|
Zadomowienie
|
listopadowa80 no to nieźle
hehe w razie czego wezmę kartę
|
#681 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#682 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Majowo-czerwmimbicowe mamy 2011 :)
mimbi ja to nawet nie chcę podliczać tego ile potrafię zjeść w ciągu dnia
![]() 24kasia86 i jak? Byłaś u ginka?
|
#683 |
|
Zakorzenienie
|
jezdem!
ciaza umiejscowiona prawidlowo fasolka ma 4 mm I termin na 30 kwietnia II na 17 maja - ten z usg mowil, ze ciaza wyglada na mlodsza jak wychodzi z obliczen nastepna wizyta a miesiac ale sie ciesze ![]()
|
|
|
|
#684 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
ja mam termin na czwartek teraz, mam nadzieje ze juz cos zobacze.. i z dzidzia wszystko OK
|
||
|
|
|
#685 |
|
Wtajemniczenie
|
agus87 no to nasze fasoli takie same
|
#686 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cieszę się razem z Tobą ---------- Dopisano o 00:02 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:59 ---------- ![]() Mnie też zamurowało Najdroższe z tego wszystkiego były cmv IgG i cmv IgM - każde z tych badań kosztowało ponad 36 zł |
|
|
|
|
#687 |
|
Zadomowienie
|
No to dzisiaj niech największy śpioch będzie pierwszy
Miłego dzionka życzę Wam dziewczyny.
|
#688 |
|
Wtajemniczenie
|
Hehe no to witaj Siasiek brawoo
![]() No i dzień dobry wszystkim innym. Jak fajnie, że już wtorek ![]() 24kasia86 Mam nadzieję, że byłaś u lekarza i wszystko jest w porządku
|
#689 |
|
Rozeznanie
|
Witajcie śpioszki i ranne ptaszki
![]() moria44 ja jakieś takie przeczucie miałam, że też jesteś z Łodzi, nie wiem skąd i Twój avatarek też jakbym już gdzieś widziała, ale nie mogę sobie przypomnieć gdzie ![]() agus87 serdecznie gratuluję, ale radość i ulga, że wszystko ok, prawda? Ja też czekam niecierpliwie na wieści od 24kasia86. |
|
|
|
#690 |
|
Wtajemniczenie
|
Witajcie mamuśki
Wyspałam się w końcu, w miarę ![]() Idę dzisiaj rano na betę, a jutro do gina, bo w czwartek jedziemy po obrączki ![]() Miłego dnia kobietki. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:02.

Ciekawe ile zapłacimy :P

mówi że mi pożyczy-może skorzystam...bo to by było już dzisiaj o 18.10....

).