Odwyk od zakupów kosmetycznych! (grupa wsparcia) - część VI - Strona 17 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-09-12, 20:09   #481
aktogimka
Zakorzenienie

Dot.: Odwyk od zakupów kosmetycznych! (grupa wsparcia) - część VI

Cytat:
Napisane przez Nusia7 Pokaż wiadomość

Mam pytanie do dziewczyn, które załapały się na testowanie pasty Colgate: dostałyście już link do ankiety? Bo minęły już 3 tygodnie
Nic nie dostałam A dzisiaj, jak myłam zęby, to się nad ankietą zaczęłam zastanawiać

aktogimka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-12, 21:31   #482
Koshatka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ganimedea Pokaż wiadomość
Brawo dziewczyny
U mnie na razie 1 zakup za 4,05zł - krem do rąk na zapas, bo aktualnie wszystkie już używam W tym miesiącu wykończę 2 opakowania

Cytat:
Napisane przez Maliniarka Pokaż wiadomość
mam się tłumaczyć?
Nie musisz się od razu obrażać. W sumie to nie wiem jaki masz cel odwyku a kwota 200 zł trochę powala. Ale jeśli Ty uważasz że jest lepiej z nałogiem to ok. I EOT.
Stary 2010-09-13, 10:38   #483
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cuciola Pokaż wiadomość
Hosenko juz chyba raz cie nawet pytalam o ten tusz tez wymagam tego samego,lubilam Masterpiece Max,teraz lubie Multiaction Essece ale FLE na pewno wyprobuje..
U mnie Multiaction nie dawał żadnego efektu. Tak samo jak Masterpiece Max (bardziej podszedł mi sam Masterpiece)

Parsi: http://www.giant-bicycles.com/pl-pl/....w/5761/39379/
Był w promocji za 1119 (bez promocji 1390) - jeśli chcesz błotniki i stopkę (czy jak to się nazywa ) to trzeba dokupić, bo nie ma. Ja wzięłam od razu + licznik, światła i rękawiczki.

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu

Edytowane przez Hosenka*
Czas edycji: 2010-09-13 o 10:43
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-13, 11:20   #484
nynka87
Zakorzenienie

GG do nynka87 Send a message via Skype™ to nynka87

Cytat:

Zaczęłam używać paski wybielające i już po pierwszym razie zęby mnie strasznie bolą To ja nie wiem, jak dotrwam do końca...
a ja chciałam tych pasków użyć przed ślubem ale obawiam się że niestety ni dam rady
Cytat:

Mam pytanie do dziewczyn, które załapały się na testowanie pasty Colgate: dostałyście już link do ankiety? Bo minęły już 3 tygodnie
ja też nic nie mam

u mnie przez weekend żadnych zakupów i żadnych zużyć bo przez tą chorobę to i za bardzo nie mam ochoty używać niektórych kosmetyków na szczęście ze zdrowiem już trochę lepiej TŻ dbał o mnie cały czas zawiózł mnie dzisiaj na małe zakupy, kupiłam sobie buty z ccc i dresy do latania po domku takie śmieszne z garfieldem wiecie, całkiem podoba mi się kupowanie ubrań zamiast kolejnych zbędnych kosmetyków
a i TŻ mnie w sobotę zaskoczył, jeździł po jakieś zakupy i napisał eska ze kupił mi krem pytam jaki napisał że nivea soft tubka 75 ml pytam po co przecież nie prosiłam a on na to że tani był, kosztował 2,99 więc pomyślał że pewni bym go chciała jaki wspaniałomyślny

---------- Dopisano o 11:20 ---------- Poprzedni post napisano o 11:18 ----------

ciekawe jak tam zet po swoim wielkim dniu

Edytowane przez nynka87
Czas edycji: 2010-09-13 o 11:19 Powód: literówka
nynka87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-13, 13:25   #485
Nusia7
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nynka87 Pokaż wiadomość
a ja chciałam tych pasków użyć przed ślubem ale obawiam się że niestety ni dam rady

a i TŻ mnie w sobotę zaskoczył, jeździł po jakieś zakupy i napisał eska ze kupił mi krem pytam jaki napisał że nivea soft tubka 75 ml pytam po co przecież nie prosiłam a on na to że tani był, kosztował 2,99 więc pomyślał że pewni bym go chciała jaki wspaniałomyślny
Rewelka

Wiesz co, powiem Ci tak. Ja mam naprawdę wrażliwe zęby i dziąsła, jak myję normalną szczoteczką, to od razu leci mi krew W dodatku mam jeszcze dolną jedynkę kawałek odłupaną, więc jak tam dochodzi ten żel wybielający, to jest nieciekawie. Wczoraj już mnie trochę mniej bolało, nie wiem, czy to przypadek, czy po prostu zęby się "przyzwyczajają". Zobaczymy, co będzie dziś. Ale zależy mi na tym wybieleniu, no i nie ukrywam, że skoro już dałam 42 zł za te paski, to po prostu muszę je zużyć Mam nadzieję, że moja męka będzie warta efektu

A to dobrze, że nie tylko ja nie dostałam ankiety Colgate. Zaraz napiszę do Złosia, bo jak nie dojdzie do soboty, to będzie potem problem, bo nie będę mieć neta na wakacjach

Mam jeszcze pytania do soczewkowych dziewczyn 1. czy płyn, w którym je trzymam, muszę wymieniać codziennie? Bo w takim tempie, to mi na pewno nie wystarczy na miesiąc, a nawet nie wiem, czy do końca wyjazdu 2. wiem, że w soczewkach nie można spać. A ja będę jechać ok. 25 godzin, a nie chciałabym w okularach. Z drugiej strony przecież nie będę się bawić w ściąganie i zakładanie soczewek jak mi się zachce spać i jak się obudzę I to jeszcze w autokarze. Czemu właściwie nie można w nich spać i czy stanie coś strasznego, jak kilka godzin się w nich prześpię?

Edytowane przez Nusia7
Czas edycji: 2010-09-13 o 13:28
Nusia7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-13, 13:33   #486
Koshatka
Zakorzenienie

Cytat:
Mam jeszcze pytania do soczewkowych dziewczyn 1. czy płyn, w którym je trzymam, muszę wymieniać codziennie? Bo w takim tempie, to mi na pewno nie wystarczy na miesiąc, a nawet nie wiem, czy do końca wyjazdu 2. wiem, że w soczewkach nie można spać. A ja będę jechać ok. 25 godzin, a nie chciałabym w okularach. Z drugiej strony przecież nie będę się bawić w ściąganie i zakładanie soczewek jak mi się zachce spać i jak się obudzę I to jeszcze w autokarze. Czemu właściwie nie można w nich spać i czy stanie coś strasznego, jak kilka godzin się w nich prześpię?
Pisz na mail redakcyjny a nie na PW do Złosia bo może nie odczytać.

1) dobrze by było jakbyś wymieniała codziennie. Ale nie musisz wlewać płynu do pełna w pojemniczku, wystarczy tyle żeby soczewka była cała zanurzona.
2) nic się nie stanie jak będziesz spała w soczewkach. Tylko nie trzyj oczu po obudzeniu. Jeżeli nie masz nadwrażliwych oczu nic się też nie stanie jak je będziesz mieć założone ponad dobę.
Stary 2010-09-13, 13:40   #487
Nusia7
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Koshatka Pokaż wiadomość
Pisz na mail redakcyjny a nie na PW do Złosia bo może nie odczytać.

1) dobrze by było jakbyś wymieniała codziennie. Ale nie musisz wlewać płynu do pełna w pojemniczku, wystarczy tyle żeby soczewka była cała zanurzona.
2) nic się nie stanie jak będziesz spała w soczewkach. Tylko nie trzyj oczu po obudzeniu. Jeżeli nie masz nadwrażliwych oczu nic się też nie stanie jak je będziesz mieć założone ponad dobę.
Na redakcja@wizaz.pl ?

Dzięki za odpowiedzi Tylko właśnie optometrysta powiedziała mi, że nie mogę w nich spać. A teraz na necie znalazłam fora, na których piszą, jakie to konsekwencje mogą z tego wynikać i się trochę boję
Stary 2010-09-13, 13:49   #488
Koshatka
Zakorzenienie

Cytat:
Na redakcja@wizaz.pl ?

Dzięki za odpowiedzi Tylko właśnie optometrysta powiedziała mi, że nie mogę w nich spać. A teraz na necie znalazłam fora, na których piszą, jakie to konsekwencje mogą z tego wynikać i się trochę boję
Tak.

A jakie są konsekwencje? Soczewek używam od ok 15 lat, zdarzało mi się w nich sypiać i nic złego nie zauważyłam. No chyba że ta specjalistyczna soczewka może coś złego zrobić.
Stary 2010-09-13, 14:02   #489
magdolena
Zakorzenienie

Dziewczyny nie wiecie ile przecietnie u optyka czeka sie na zrobienie okularow?
Stary 2010-09-13, 14:07   #490
Koshatka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magdolena Pokaż wiadomość
Dziewczyny nie wiecie ile przecietnie u optyka czeka sie na zrobienie okularow?
To zależy od optyka i od rodzaju szkieł (popularne mają zwykle na stanie a nietypowe na zamówienie).

Edytowane przez Koshatka
Czas edycji: 2010-09-13 o 14:09
Koshatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-13, 14:12   #491
Nusia7
Zakorzenienie

Cytat:
A jakie są konsekwencje? Soczewek używam od ok 15 lat, zdarzało mi się w nich sypiać i nic złego nie zauważyłam. No chyba że ta specjalistyczna soczewka może coś złego zrobić.
Cytat:
Nie można spać w soczewkach! Wtedy oko jest niedotlenione i się wysusza, może też się przykleić do oka i nie bd umiała ich wyjąć i będą musieli Ci to wyjąc operacyjnie...
Cytat:
teoretycznie mozesz a praktcznie to lepiej nie bo bedziesz miala niedotlenione oko a bakterie ci przejda na galke jesli ich nie wyczyscisz i jjakiegos zakazenia dostaniesz
Cytat:
nie to bardzo niebezpieczne bo kiedys spałam i mogłam oko stracic
Cytat:
Nie bo możes dostać powikłania np. zapalenie spojówek.
I odpowiedź experta (lekarza):

Cytat:
Oczywiście są soczewki w których można spać, są to soczewki do tzw. ciągłego, lub przedłużonego noszenia np Pure Vision. Są to soczewki silikonowo-hydrożelowe.
Wiadomo, że o tym czy będzie można spać w takich soczewkach musi zdecydować specjalista po dokładnym badania stanu zdrowia oczu.
W soczewkach które nie są przeznaczone do spania może dojść do infekcji oczu, często dochodzi do objawu nazywanego przez kontaktologów CLARE - ostre czerwone oko związane ze spaniem w soczewkach.
Dlatego w takich soczewkach nie warto spać.
Stary 2010-09-13, 15:32   #492
zetafon
Zakorzenienie

witam, melduje ze przezylam wszystko

pogoda do bani,akurat jak wychodzilam z domu to lunelo jak cholera ale jakis mily pan co przechodzil obok wziol parasol i zaprowadzil mnie do auta. w kosciele wszystko poszlo dobrze,ale bylam tak zdenerwowana ze sie trzeslam i moja swiadkowa myslala ze mi zimno wesele sie naprawde bardzo udalo.wszyscy tanczyli, nawet moi 80letni dziadkowie zasuwali na parkiecie ze wszystkim szczeki opadly.konkursy,1 taniec,jedzenie no wszystko sie podobalo i powiem wam ze jak slyszalam opinie ludzi to byli zachwyceni.nawet moja tesciowa powiedziala nam ze lepiej sie udalo nasze wesele niz siostry tzta.u niej bylo 100 osob i zamek a i tak wiekszosc jego rodziny mowila ze nasze wesele bylo swietne.moje kolezanki i koledzy rozkrecili cala zabawe ze az nie moglam sie nadziwic.bylo mi strasznie milo ze wszyscy przyszli i nikt nie zamulal.
fryzura wyszla fajna,ale niestety loki mi sie troche rozkrecily przez ta nieszczesna wilgoc.makijaz wyszedl naprawde piekny a bukiet ...bajka w piatek w nocy nie moglam usnac,spalam 2h.potem u fryzjera taki chlopaczek co mi modelowal wlosy blagal zebym sie usmiechnela bo wygladam jakbym szla na sciecie.

bylam tez zaskoczona ze jak na takie male wesele, z tyloma mlodymi i niezbyt bogatymi ludzmi, udalo nam sie zebrac 20tys zl.moja babcia najbardziej poszalala i jak otworzylam od niej koperte w niedziele to myslalam ze padne z lozka.dostalam od niej az 5tys zl a dziadkowie zyja z jednej emerytury.po prostu szok...

podsumowujac wszystko sie fajnie udalo poza pogoda.teraz zalatwiamy ostatnie sprawy przed wakacjami i juz nie moge sie doczekac slonca i plazy i morza.
jak tylko dostane od kogos zdjecie to wam podesle.

od 01.11.2010 oszczędzam
zetafon jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-13, 17:20   #493
Nusia7
Zakorzenienie

zet to super, że wszystko pięknie się udało, poza pogodą I czekamy na foty. Wszystkiego naj

---------- Dopisano o 17:20 ---------- Poprzedni post napisano o 15:51 ----------

Dostałam już odpowiedź w sprawie ankiet

Cytat:
Witam,
Dzisiaj, najpóźniej jutro otrzyma Pani link do ankiety wynikowej. Na pewno poprzez PW na forum oraz na maila, który był podany w konkursie Colgate. Przepraszamy za opóźnienia.

Pozdrawiam serdecznie

Agnieszka Zembrzycka
Stary 2010-09-13, 17:43   #494
magdolena
Zakorzenienie

zetku specjalnie odwiedzalam watek zeby przeczytac jak Ci sie udalo. Ciesze sie ze na weselu sie wszyscy bawili i mam nadzieje, ze jestes w pelni zadowolona. Duzo szczescia na nowej drodze życia
Stary 2010-09-13, 17:43   #495
porzeczka2602
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zetafon Pokaż wiadomość
podsumowujac wszystko sie fajnie udalo poza pogoda.teraz zalatwiamy ostatnie sprawy przed wakacjami i juz nie moge sie doczekac slonca i plazy i morza.
Super Wszystkiego naj naj na nowej drodze życia

U mnie przełom, dziś rano zobaczyłam kawałek denka w pudrze brązującym ale nowego nic nie kupie dopóki nie zuzyje czyli jeszcze pare miesięcy pewnie

Poproszę o codzienny głos
porzeczka2602 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-13, 18:23   #496
Hosenka*
Zakorzenienie

Zet: super, że wszystko poszło po Twojej myśli

A ta "słynna" koleżanka przyszła?

I kolejna odwykowiczka zaobrączkowana

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-13, 18:28   #497
Koshatka
Zakorzenienie

Nusia, całe szczęście że jak zaczynałam używać soczewek fora nie były tak rozpowszechnione. Po takich tekstach pewnie bym spanikowała. Moim zdaniem większe ryzyko zakażenia bakteryjnego jest w momencie wyciągania kontaktów byle gdzie, brudnymi rękami niż spanie w nich. Zresztą w Twoim przypadku to nawet nie będzie normalny sen a drzemanie w pozycji siedzącej. A jak poczujesz jakieś nieprzyjemne uczucie w oku to zawsze możesz soczewke wyjąć albo zakropić sobie oko płynem do soczewek żeby ją nawilżyć.

Zet, super że wesele się udało. Teraz możesz spokojnie szykować się na wyjazd.

Cytat:
Napisane przez porzeczka2602 Pokaż wiadomość
U mnie przełom, dziś rano zobaczyłam kawałek denka w pudrze brązującym ale nowego nic nie kupie dopóki nie zuzyje czyli jeszcze pare miesięcy pewnie
Stary 2010-09-13, 19:10   #498
carrola
Zadomowienie

Zetafon Jak fajnie, że się wszystko udało! Czekamy na zdjęcia. No i gratuluję!

Nusia: mi się zdarzało spać w soczewkach, nigdy nie miałam z tym większych problemów, ale bardzo nie lubię jak mi się potem soczewka do oka przylepia. Brrr. Teraz jak poczytałam o tych możliwych konsekwencjach to chyba już nigdy w nich nie zasnę.

carrola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-13, 19:16   #499
magdolena
Zakorzenienie

Ja zuzyc mam juz sporo a zakupow zadnych
Myslalam o kupieniu falownicy do wlosow ale niestety kosztuje ona 220zł wiec mnie nie stac narazie i sie zatsnawiam czy rzeczywiscie to szybciej i lepiej wychodzi niz lokowka.
Stary 2010-09-13, 20:25   #500
cuciola
Zakorzenienie

GG do cuciola

Zetafon ciesze sie ze wszystko sie udalo!
a nie mowilam?

W szystkiego Najlepszego dla Ciebie i Malza

cuciola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-13, 20:46   #501
Maliniarka
Zakorzenienie

Cytat:
Nie musisz się od razu obrażać. W sumie to nie wiem jaki masz cel odwyku a kwota 200 zł trochę powala. Ale jeśli Ty uważasz że jest lepiej z nałogiem to ok. I EOT.
A czemu EOT? przeciez to dobry temat, bardzo wątkowy chętnie podyskutuję

Ja się nie obrażam, gdzieżby chociaż nie powiem, że nie byłoby milej i zapewne bardziej efektywnie, gdybyś spróbowała motywacji pozytywnej

Moim zdaniem realizuję plan---zużywanie zapasów i ograniczenie niepotrzebnych zakupów. I mam nadzieję, że z czasem będzie coraz bardziej efektywnie (mnie kwota 200zł nie powala, za tyle dobrej jakości kosmetyków, chociaż pewnie powaliłaby mnie, gdyby to była jedna rzecz...temat kosmetyków luksusowych był już na tapecie ) ale widocznie to kwestia indywidualna.

Zetku bardzo się cieszę, że wszystko tak dobrze poszło. TŻ musi być najszczęśliwszym czlowiekiem na ziemi

Zużyłam:
-krem nawilżający do suchej skóry Garniera 50ml
-próbkę Ori krem Radiance, 1,5ml

+dostałam od Sylwestrowego spray wysuszający lakier GR

---------- Dopisano o 20:46 ---------- Poprzedni post napisano o 20:42 ----------

a co do soczewek
1. zgadzam się, nalweać tylko tyle płynu, żeby cała soczewka była zanurzona

2. spanie w soczewkach (ja mam 2tygodniowe)
pani okulistka mówiła, że mogę spać do 3(chyba) nocy w miesiącu bez szkody dla zdrowia, ale nie zaleca się częściej

jeśli jednak zdecydujesz się na podróż w soczewkach to po niej powinnaś przynajmniej na 4 godziny umieścić je w pojemniczku. Tylko nie wiem jak z tą specjalistyczną, może powinnaż zapytać okulistki

a tych skutków ubocznych...hm...na wszystkich lekach jest tego tyle, że jakby się tym przejmować to by człowiek tabletek nie łykał (a ja już brałam takie, które w ubocznych miały m.in. wyłysienie)
Makijaż z Lirene
Peelingi Nacomi
Rajstopki

Maliniarka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-13, 20:53   #502
Koshatka
Zakorzenienie

Cytat:
A czemu EOT? przeciez to dobry temat, bardzo wątkowy chętnie podyskutuję

Ja się nie obrażam, gdzieżby chociaż nie powiem, że nie byłoby milej i zapewne bardziej efektywnie, gdybyś spróbowała motywacji pozytywnej
No bo jakbyśmy się miały pokłocić to po co? Zresztą moja wypowiedź też miała mieć trochę inny charakter bo po miałam dodać żebyś nie potraktowała tego całkiem serio ale jak zwykle pisałam w biegu i wyszło jak wyszło.

A co nakupiłaś oprócz minerałów bo nie pamiętam?
Stary 2010-09-13, 20:54   #503
carrola
Zadomowienie

Zapisałam się właśnie do testu Under Twenty

carrola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-13, 20:58   #504
Koshatka
Zakorzenienie

I mnie kwota 200 zł jak na razie powala bo kupuję dużo pierdó.łek ale tanich. Pewnie jak się przerzucę na bardziej luksusowe kosmetyki to nie będzie robić wrażenia bo kupię za to raptem 1-2 rzeczy.
Stary 2010-09-13, 21:04   #505
ganimedea
Zakorzenienie

Zet - wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia Cieszę się, że uroczystość się udała i dobrze się bawiłaś

Zużyłam już drugi krem do rąk w tym miesiącu

Odwyk pielęgnacyjny
Zbiory-kolorówka
ganimedea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-13, 21:08   #506
Maliniarka
Zakorzenienie

Cytat:
No bo jakbyśmy się miały pokłocić to po co? Zresztą moja wypowiedź też miała mieć trochę inny charakter bo po miałam dodać żebyś nie potraktowała tego całkiem serio ale jak zwykle pisałam w biegu i wyszło jak wyszło.

A co nakupiłaś oprócz minerałów bo nie pamiętam?
Cytat:
I mnie kwota 200 zł jak na razie powala bo kupuję dużo pierdó.łek ale tanich. Pewnie jak się przerzucę na bardziej luksusowe kosmetyki to nie będzie robić wrażenia bo kupię za to raptem 1-2 rzeczy.
nigdy przenigdy nie chcę się tu kłócić. Po prostu inaczej patrzymy na te sprawy. Dlatego napisałam, co dla mnie oznacza odwyk, przynajniej na tym etapie

zbędne
-EDM, Próbki podkładów, korektorów, różów, bronzerów, 13x1ml(34,75 z przesyłką)
-Golden Rose, Nail Color Quick Dryer Spray, 55ml, prezent
-LRP, Effaclar, Effaclar K, 30ml, (52,65)
-LRP, Effaclar, Żel do mycia twarzy, 200ml---gratis w zestawie z Effaklar K
-Oriflame, 3 próbki pomadek, (3,50)
-Oriflame, G&G, Wkład do pudru w perełkach, 25g. (26,90)
-Oriflame, Pure Colour, Lakier do paznokci, Real Red, 8ml, (7,62)
-Pierre Rene, Medic Laboratorium, Witaminowa odżywka do brwi i rzęs, 8ml, (14,50)
-YR, Couleurs Nature kredka biała 3w1(17,50)
-YR, Couleurs Nature Szminka, (26,90)
-YR, Jardins du Monde, żel pod prysznic bawełna, (7,90)
-YR, Zestaw korektorów---gratis za zamówienie powyżej jakiejś kwoty

tyle przybyło jak na razie ale więcej nie planuję w najbliższym czasie (jeszcze tylko to serum z wibo), mam nadzieję, że nic mnie nie skusi

Ja się na luksusowe kosmetyki nigdy nie przerzucę, raczej mam takie średniopółkowe, ale i apteczne-a te wiadomo, ze trochę kosztują

---------- Dopisano o 21:08 ---------- Poprzedni post napisano o 21:05 ----------

Cytat:
Napisane przez ganimedea Pokaż wiadomość
Zużyłam już drugi krem do rąk w tym miesiącu

ja też 2, ja też

Gani, ale masz cieni do powiek

Edit: i w ogóle kolorówka

ja mojej listy nie moge skończyć, ale tyle chyba nie mam (a czemu sierpień nie podliczony?)
Makijaż z Lirene
Peelingi Nacomi
Rajstopki

Edytowane przez Maliniarka
Czas edycji: 2010-09-13 o 21:11
Maliniarka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-13, 21:16   #507
nynka87
Zakorzenienie

GG do nynka87 Send a message via Skype™ to nynka87

Cytat:
Rewelka

Wiesz co, powiem Ci tak. Ja mam naprawdę wrażliwe zęby i dziąsła, jak myję normalną szczoteczką, to od razu leci mi krew W dodatku mam jeszcze dolną jedynkę kawałek odłupaną, więc jak tam dochodzi ten żel wybielający, to jest nieciekawie. Wczoraj już mnie trochę mniej bolało, nie wiem, czy to przypadek, czy po prostu zęby się "przyzwyczajają". Zobaczymy, co będzie dziś. Ale zależy mi na tym wybieleniu, no i nie ukrywam, że skoro już dałam 42 zł za te paski, to po prostu muszę je zużyć Mam nadzieję, że moja męka będzie warta efektu
chciał chłopak dobrze no nie bardzo miło mi było
mi dziąsła nie krwawią jak myję ale po prostu bolą mnie zęby
Cytat:
Napisane przez zetafon Pokaż wiadomość
witam, melduje ze przezylam wszystko

pogoda do bani,akurat jak wychodzilam z domu to lunelo jak cholera ale jakis mily pan co przechodzil obok wziol parasol i zaprowadzil mnie do auta. w kosciele wszystko poszlo dobrze,ale bylam tak zdenerwowana ze sie trzeslam i moja swiadkowa myslala ze mi zimno wesele sie naprawde bardzo udalo.wszyscy tanczyli, nawet moi 80letni dziadkowie zasuwali na parkiecie ze wszystkim szczeki opadly.konkursy,1 taniec,jedzenie no wszystko sie podobalo i powiem wam ze jak slyszalam opinie ludzi to byli zachwyceni.nawet moja tesciowa powiedziala nam ze lepiej sie udalo nasze wesele niz siostry tzta.u niej bylo 100 osob i zamek a i tak wiekszosc jego rodziny mowila ze nasze wesele bylo swietne.moje kolezanki i koledzy rozkrecili cala zabawe ze az nie moglam sie nadziwic.bylo mi strasznie milo ze wszyscy przyszli i nikt nie zamulal.
fryzura wyszla fajna,ale niestety loki mi sie troche rozkrecily przez ta nieszczesna wilgoc.makijaz wyszedl naprawde piekny a bukiet ...bajka w piatek w nocy nie moglam usnac,spalam 2h.potem u fryzjera taki chlopaczek co mi modelowal wlosy blagal zebym sie usmiechnela bo wygladam jakbym szla na sciecie.

bylam tez zaskoczona ze jak na takie male wesele, z tyloma mlodymi i niezbyt bogatymi ludzmi, udalo nam sie zebrac 20tys zl.moja babcia najbardziej poszalala i jak otworzylam od niej koperte w niedziele to myslalam ze padne z lozka.dostalam od niej az 5tys zl a dziadkowie zyja z jednej emerytury.po prostu szok...

super ciszymy się
na ile osób było wesele?? bo mój brat miał 20 kilka tysięcy ale wesele na 160 osób... no ale u mnie mniej się płaci z miejsce to i mniej dają w koperty...
Stary 2010-09-13, 21:19   #508
ganimedea
Zakorzenienie

Cytat:
ja też 2, ja też
Rewanżuję się

Cytat:
Gani, ale masz cieni do powiek

Edit: i w ogóle kolorówka

ja mojej listy nie moge skończyć, ale tyle chyba nie mam (a czemu sierpień nie podliczony?)
Trochę się uzbierało
A jeszcze mnie kuszą koronkowe czwórki z Avonu I w 16 znów będą nowe odcienie

Zapomniałam zmienić opis przy kolorówce, bo nic się tam w sierpniu nie działo . Już poprawiłam . Udało mi się nie kupić nic z kolorówki od dwóch miesięcy (co nie powinno dziwić, patrząc na moją kolekcję )

---------- Dopisano o 21:19 ---------- Poprzedni post napisano o 21:16 ----------

Cytat:
Napisane przez nynka87 Pokaż wiadomość
mi dziąsła nie krwawią jak myję ale po prostu bolą mnie zęby
Mnie bolą przy myciu i jedzeniu twardych rzeczy, jeśli przesadzę z kwasami, np. zjem za dużo jabłek, kiwi albo wypiję więcej soku czy wina/piwa . Mam podobno pozdzierane szkliwo na zębach trzonowych plus lekko odsłonięte szyjki i szybko przenikają do nerwów agresywne odczyny

Odwyk pielęgnacyjny
Zbiory-kolorówka
ganimedea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-13, 21:20   #509
zetafon
Zakorzenienie

dziękuję wam wszystkim.oboje jestesmy bardzo szczęśliwi, ale caly stres i napiecie zeszło ze mnie ok.20.00 w trakcie wesela.obiadu praktycznie nie zjadłam, dopiero po jakims czasie mi przeszła blokada.zamiast kwiatków dostalam fajne książki, sporo kulinarnych więc bedzie z czego gotować jeszcze wam powiem ze dostalismy z tżtem urządzenie do gotowania na parze które chcielismy sobie niedawno kupic.no i jeszcze komplet reczników i posciel od babci.

sławna kolezanka przyszła ale ubrala sie ... no jak stara ciotka.narąbala się i potem niektórzy znajomi co jej nie znali mówili że robila strasznie dziwne miny ,a jeden powiedzial ze jest przytrzymana.

wczoraj znajomi tżta ktorych nie bylo na slubie zrobili nam mini impreze wczoraj po poprawinach.poszłam spac o 4 a od 9 jestem na nogach.jestem tak niewyspana ze zapominam co robilam godzine temu,albo ze tż dal mi do torebki komorke 5 min wczesniej.
jutro kupujemy walutę,jakies gazetki i jedziemy o 18 wiec do was jeszcze zajrzę

a obrączkę nosi się dziwnie.jeszcze tż mowi do mnie ,,żono" o to jakos poważnie brzmi i smiac mi sie chce.ogolnie to jeszcze dodam ze ślub był pierwszym tak baaaardzo stresujacym wydarzeniem w moim życiu.pieknie ale jak pomysle jaka bylam zestresowana to ...może nie bede straszyc nynki.

nynko mialam wesele na 48 osob ( w tym fotograf i 2 osoby grające czyli gosci bylo 45osob). jeszcze moi rodzice obiecali mi jakis ,,posag" ale im powiedzialam zeby sie nie wyglupiali bo i tak wydali 10tys na wesele.mysle ze moja chrzestna mi cos wysle na konto bo nie mogla przyjechac ale cos tam mamie mowila ze prezent jakis bedzie

od 01.11.2010 oszczędzam

Edytowane przez zetafon
Czas edycji: 2010-09-13 o 21:36
zetafon jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-13, 21:24   #510
Nusia7
Zakorzenienie

Cytat:
Nusia, całe szczęście że jak zaczynałam używać soczewek fora nie były tak rozpowszechnione. Po takich tekstach pewnie bym spanikowała. Moim zdaniem większe ryzyko zakażenia bakteryjnego jest w momencie wyciągania kontaktów byle gdzie, brudnymi rękami niż spanie w nich. Zresztą w Twoim przypadku to nawet nie będzie normalny sen a drzemanie w pozycji siedzącej. A jak poczujesz jakieś nieprzyjemne uczucie w oku to zawsze możesz soczewke wyjąć albo zakropić sobie oko płynem do soczewek żeby ją nawilżyć.
Cytat:
Napisane przez carrola Pokaż wiadomość
Nusia: mi się zdarzało spać w soczewkach, nigdy nie miałam z tym większych problemów, ale bardzo nie lubię jak mi się potem soczewka do oka przylepia. Brrr. Teraz jak poczytałam o tych możliwych konsekwencjach to chyba już nigdy w nich nie zasnę.
No właśnie trochę mnie te wypowiedzi wystraszyły I chyba jednak zdecyduję się jechać w okularkach.

Cytat:
a co do soczewek
1. zgadzam się, nalweać tylko tyle płynu, żeby cała soczewka była zanurzona

2. spanie w soczewkach (ja mam 2tygodniowe)
pani okulistka mówiła, że mogę spać do 3(chyba) nocy w miesiącu bez szkody dla zdrowia, ale nie zaleca się częściej

jeśli jednak zdecydujesz się na podróż w soczewkach to po niej powinnaś przynajmniej na 4 godziny umieścić je w pojemniczku. Tylko nie wiem jak z tą specjalistyczną, może powinnaż zapytać okulistki

a tych skutków ubocznych...hm...na wszystkich lekach jest tego tyle, że jakby się tym przejmować to by człowiek tabletek nie łykał (a ja już brałam takie, które w ubocznych miały m.in. wyłysienie)
Dzięki za odpowiedzi
No tak, ale jednak oczy to co innego

Cytat:
Napisane przez carrola Pokaż wiadomość
Zapisałam się właśnie do testu Under Twenty
A masz under twenty lat?

Z TŻ-em już naprawdę wszystko jest ok, to chyba rzeczywiście było tylko przejściowe Z mamą tak samo Więc generalnie jest super i nie będę Wam tu już nudzić i smęcić
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości