Maleństwa majowo-czerwcowe 2010 i ich mamusie przebojowe. :-) cz. II - Strona 43 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-09-14, 08:22   #1261
Siala_Bala
Zakorzenienie

Dot.: Maleństwa majowo-czerwcowe 2010 i ich mamusie przebojowe. :-) cz. II

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;22051313]Siala babo doczytałaś?[/QUOTE]
no a jak zawsze doczytuję :P
Cytat:
Napisane przez bydgoszczanka Pokaż wiadomość
Pamiętam jaką minę miał mąż jak wszedł do sypialni, a ja świeca na łóżku Pyta się, co ja robię, a ja na to : zapładniam się

kurde.. mały chyba zaś ma kolkę, pojedzony, nie zimno, sucho, przytulony.. a co chwila atak płaczu a już był taki spokój przez jakiś czas.

---------- Dopisano o 09:22 ---------- Poprzedni post napisano o 09:20 ----------

i dostałam okres

Wzrost 175cm. Start: 90,2
Plan minimum: 70
Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam)

Obecnie: 74,2kg
Siala_Bala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-14, 08:25   #1262
bratkab
Zadomowienie

Witam!
Ja tak na szybko bo zaraz mi trzeba na pocztę lecieć. Poczta wyszła frontem do klienta i dostarcza przesyłki po południu. A ja miałam po południu rehabilitację, więc mnie nie było i teraz muszę z sąsiadką na pocztę zapylać co by z wózkiem pochodziła, bo tam oczywiście są schody i sama nie dałabym rady. Jak ja kocham bariery architektoniczne

Co do zdjęć to wasze niunie są śliczne.

Co do spania to ja kładę go do śpiworka, a ubieram bawełniany pajac.

Dziewczyny jak wyjadę to dam znać, że jestem w drodze. A z Agutką poćwiczymy. Może je się to spodoba.

A na koniec się chwalę - Boguś się dziś sam parę razy obrócił z plecków na brzuszek . I ładnie rączki wyciągnął sobie, podparł i patrzył.
Stary 2010-09-14, 08:37   #1263
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Bratka, gratulejszyn

Siala, zabrzmiało: ja zawsze dochodzę

Sanki dla dziecia znalazła. Tyle, że cholernie drogie

SANKI ZE ŚPIWORKIEM

---------- Dopisano o 09:37 ---------- Poprzedni post napisano o 09:33 ----------

O, a tu znacznie tańsze i też fajne

SANKI + ŚPIWOREK
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-14, 08:38   #1264
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez myszka1986 Pokaż wiadomość
To i my się pochwalimy jak ładnie polubiłyśmy leżenie na brzuszku.
No jak pięknie.

Cytat:
Napisane przez kumkura Pokaż wiadomość
1. no way....
2., jutro kupie arsenał butli...chociaż ta TT nawet cos wypił..10ml
3.mleko modyfikowane
No to powodzenia.

Cytat:
Napisane przez kasiaaX Pokaż wiadomość
lekarka kazała kłasc i kłade ale wytrzymuje jakies 5-10 min płaczu i już.
To i tak długo wytrzymuje. Daniel 3-5 minut maks, a potem krzyk. Nie zmuszałam. I łeb podnosi.
Odwracaj, ale nie pozwól by się na brzuchu rozmarudziła, lepiej częściej, a krótcej, inaczej to będzie dla niej kara i nic z tych ćwiczeń nie wyjdzie.

"Masz świra to go hoduj."

kropka75 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-14, 08:38   #1265
kasiaaX
Rozeznanie

Dzień dobry

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;22048200]

A widzisz, PRZED czym ona leży?
W ogóle moja córa nieruchawa jakoś, zaczęłam turlać ją po łóżku, pokazywać jak się ma przewracać, bo autentycznie coś mi się to nie widzi.

Rajstopki mam woli - ale to porażka, rozmiar 62-74 Dłuuuuugie jak pieron, za to genialne są HM. Miękkie, faje rozmiary, 1szt. 15zł (wola 13l więc nie tak znów tanio bardzo).
[/QUOTE]

widze. spróbujemy jak tylko znajdziemy lustro, dzis maly sukcesik - na moim brzuchu(ja w pozycji półsiedzącej w fotelu) wytrzymala jakies 3 min i sie usmiechnęła nawet, a ja spiewlam jakies glupoty zeby się patrzyła na mnie. ooo to Agatka może sobie rękę podac z Zosią jesli chodzi o ruchliwość, bo moja to leń nad lenie.

Ja mam rajtki jakies no name jedne a drugie na chrzest kupilam coccodrillo i widze,że porządne, a i cena moze być -11 zł, tylko nie wiem jak kolorowe bo te moje są białe.

Cytat:
Napisane przez Siala_Bala Pokaż wiadomość

Może to przez piguły ja jeszcze nigdy nie brałam tabsów i jakoś się boje.. już nawet nie tyle porostu jakiegoś wąsa ale że przytyję jeszcze bardziej

ja wczoraj siedziałam do 5 nad ranem i oglądałam Californication
I dziś nie wiem o której zasnę bo się nie zapowiada.. narazie leci seks w wielkim mieście a potem znowu D.Duchowny
Jak byłam piekna i młoda, mialam jakieś 20 latek to brałam tabsy i nic nie przytyłam, lekarz powiedział wtedy,że jak będę się obżerać i wmawiac sobie,że tyje od tabsów to tak będzie.

My na razie gumeczki, nie zamierzam brac tabsów dopóki karmię.
Ale potem na pewno tabsy.

Siala a kiedy ty sypiasz?

Cytat:
Napisane przez Jaatkaa85 Pokaż wiadomość

Mój chłop chce zrobic z dziecka chyba jakiego morsa. Byłam wczoraj na wywaidówce u starszej, troche sie pzreciagnęło - wróciłam po 19., kiedy młody już spi. Wcześniej był problem z nakarmieniem, dał mu kaszkę na mm. Dziecko pzreżyło. Patrzę, a tu młody ubrany w samo body z krótkim rękawem! Na to TZ: przecież leży pod kołdrą. A u nas w domu 19 stopni jest. I wiecie co? ciepły był, to go zostawiłam tak do rana, nie obudził sie w nocy ani razu bez powodu, tylko 2 razy na karmienie. A ostatnio cos sie budził za często nie z powodu głodu - było nmu za goroąco. Wcześniej zakładałam mu body z krótkim, spiochy+kaftan. A wy, jak ubieracie szkraby do snu??

Ja ubieram body z długim + spiochy, ewentualnie pajac,albo jak jest chłodniej - body z krótkim i pajac. Zosia spi pod kocem.
wogóle to wywyaliłam poduszkę, bo sie okazało,że ta poduszka od kompletu poscieli dla niej to jakas masakra- mala cała sie pociła.Sztuczne to jakies cholerstwo.polozyłam zwykły jasiek z pierza i już jest ok. chciałam wrócic do klina ale sie odzwyczaiła i jej za twardo.

wogóle moja mała chyba ma skok 12go tygodnia - dzis w nocy wstala juz 0 1.00 nakarmienie, apotam o 5.30. atak zawsze było koło 3ciej i do rana czyli do 7mej.Mam nadzieję,że wrócą poprzednie pory wstawania.

A teraz spadam, mam mase sprzątania bo chrzciny w niedziele.
Trzymjacie kciuki za pogodę
miłego dnia
Stary 2010-09-14, 08:40   #1266
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez margo80 Pokaż wiadomość
teraz najbardziej potrzeba mi rajstopek. jakich firm kupujecie?
Ja też potrzebuję i nie mam.
W biedronie kupiłam kiedyś jedne, ale mąż marudził, że dzieć wyrośnie, to wzięłam 68. Duże mocno są. I żałuję teraz, że go słuchałam (jak zwykle zresztą ) bo po 6 zeta były.

Niedawno weszłam do H&M i padłam, bo 24 złotki kosztowała para bodajże.

Stary 2010-09-14, 08:40   #1267
Siala_Bala
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;22051658]Siala, zabrzmiało: ja zawsze dochodzę
[/QUOTE]
Chciałabym ale nie mam tak kolorowo

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-09-14, 08:50   #1268
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:

Mój chłop chce zrobic z dziecka chyba jakiego morsa. Byłam wczoraj na wywaidówce u starszej, troche sie pzreciagnęło - wróciłam po 19., kiedy młody już spi. Wcześniej był problem z nakarmieniem, dał mu kaszkę na mm. Dziecko pzreżyło. Patrzę, a tu młody ubrany w samo body z krótkim rękawem! Na to TZ: przecież leży pod kołdrą. A u nas w domu 19 stopni jest. I wiecie co? ciepły był, to go zostawiłam tak do rana, nie obudził sie w nocy ani razu bez powodu, tylko 2 razy na karmienie. A ostatnio cos sie budził za często nie z powodu głodu - było nmu za goroąco. Wcześniej zakładałam mu body z krótkim, spiochy+kaftan. A wy, jak ubieracie szkraby do snu??
U mnie w sypialni jest 18-20 stopni. Mały śpi w bodziaku i w śpioworku. Jak mocno chłodno jest to długi rękaw w body ma, ostatnio nie jest tak mroźno nad ranem to z krótkim śpi.

Stary 2010-09-14, 08:50   #1269
Konto usunięte

Kropka, kolorowe w hm kosztują pieruńsko dużo (ale są śliczne, ostatnio w wielkie, kolorowe groszki widziałam, ale - 20zł), a dwupak białych/szarych 30zł, ale jakość super. Nie żałuję, tak samo jak 3pak skarpetek 15zł - i też nie żałuję, bo są mega długaśne, jak nie zakładam rajstopek to zawsze mogę podciągnąć pod spodniami. A rajstopki muszę mieć, wszak dziewczę w kieckach się szlaja

Siala...
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-14, 09:03   #1270
Siala_Bala
Zakorzenienie

Cytat:
Jak byłam piekna i młoda, mialam jakieś 20 latek to brałam tabsy i nic nie przytyłam, lekarz powiedział wtedy,że jak będę się obżerać i wmawiac sobie,że tyje od tabsów to tak będzie.

Siala a kiedy ty sypiasz?
ja nie sypiam
zazwyczaj idę spać ok 3:00
wczoraj wyjątkowo 1:30.. pobudka 6:30 i pospane ale już przywykłam do tych wojskowych niemal pobudek

a co do tabletek to wszędzie piszą ze niektóre zatrzymują wodę w organizmie no i stąd to tycie - niekoniecznie tłuszczowe.. choć "na oko" nie odróżnisz

Stary 2010-09-14, 09:03   #1271
marhalczar
Zadomowienie

Cytat:

Super, a jaka szczesliwa!!!

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-09-14, 09:03   #1272
margo80
Zakorzenienie

nocka spokojna, całe szczęście
zaraz po karmieniu chciałam iść na spacer, ale coś pogoda się chrzani i nie wiem, czy tego nie przełożyć aż się przejaśni. miałam w planie iść na targ po rajtki.

Ewcia
Przemek
margo80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-14, 09:08   #1273
jamaicaP
Rozeznanie

dzien dobry
Cytat:
oo jakie ma wlosyyyy jak sie łądnie wyciąga!!!!!!!!!
Cytat:

a jak to zrobiłaś ,że polubiła?

Dziewczyny ja mam naprawdę mega problem z tym leżeniem na brzuchu...moja Zosia szalenie nie lubi tego, już nie plakała jak ja kładłam a od wczoraj znów histeria...nie wiem co mam robić...nic tylko lezy jak placek...zabawianie, gadanie, oszukiwanie że najpierw na samolocik a potem na mate,nic!i cały czas głowa w jedna stronę i ani drgnie. jestem załamana lekarka kazała kłasc i kłade ale wytrzymuje jakies 5-10 min płaczu i już. ale ona wcale sie nie stara ruszyc jak patrze jak wasze dzieciaczki slicznie sobie radza to az serce peka,że moja nie umie.co mam robić?
wlasnie jak????????

u nas podobnie mala ze 3 razy podniesie na chwilke albo wcale nei chce tylko ciumka piastke ...

Cytat:
kładłam się na wysoko ułożonych poduszkach - małą sobie na klacie kładłam tak żeby jak ją uniosę to miała twarz naprzeciwko mojej i właśnie brałam pod paszki i unosiłam żeby mnie widziała i tak gadałam do niej - rozśmieszałam ją podtrzymując tak żeby rączki były oparte o mnie ale jej ciężar trzymałam ja jak zauważyła że trzeba się na rękach opierać to zaczęła sama. Jak ją kładłam na łóżku - nie na podłodze bo nie lubi jak brodą walnie to się denerwuje i koniec leżenia na brzuchu- to podkulałam jej rączki pod klatkę piersiową i tak trzymałam bo jak puszczałam to rączki się rozsuwały i nie miała siły unieść główkę i tak stopniowo zauważała że nie trzeba rączek odsuwać i zaczynała się podnosić sama z czasem, naprawdę z każdym dniem było lepiej.
musze koniecznie sprobowac, tez tak robie ze trzymam podkulone raczki a czasem nawet nozki musze obciazyc zeby podniosla.

Cytat:
Ja po wizycie u gina - złoty człowiek - zagoiłam się okej ale teraz mam tyłozgięcie macicy nie choroba i się nie leczy ale mogą być jakieś problemy z kolejną ciążą.. ale żeby się nie martwić na zapas bo może mi się jeszcze wyprostuje a przed porodem maciczka była bez tyłozgięć jakichś
o kurka, ja sie martwie czy zdolam kolejne urodzic sn przez to popekanie pochwy czy tam zrostow nie ma albo co...ale gin powiedzial ze latwiej bedzie nawet

Cytat:
Napisane przez iza240 Pokaż wiadomość
no ślicznie wyglądacie
o jak ładnie unosi głowkęnie to co mój leniuch
wklejam aktualne zdjęcie mojej niuni
jaka panienka słoooodka, i jak pozuje

Cytat:
.

moj odwrotnie, dla niego mala ciagle ma zimne rece, nawet jak nie ma
ja albo body z krotkim+pajac cienki, albo body z dlugim+polspiochy, albo body z krotkim+koszulka z dlugim+pólspichy
mala spi pod grubym kocykiem a i tak sie nie zagrzewa

u nas nocka w miare oki
o 4 jedzonko i potem pobudka o 6-6.30 jakos
teraz nakarmilam ją i chyba wlasnei usnela w łóżeczku sama,

wogole wkurzyla mnie baba w sklepie wczoraj, uzywam butli i smoczkow canpola i nie moge nigdzie kupic lateksowych smokow o wolnym przeplywie, w tamtym tyg kupowalam malej rajstopki w takim przypadkowo odkrytym sklepiku i zaptalam o te smoczki kobieta zarzekala sie ze najpozniej w piatek bedzie je miala, poszlam w sobote- zamkniete, poszlam wczoraj a ona widac ze sciemnia mi ze oo byla w hurtowni i nie bylo
mmmmhmmmm widzac po asortymencie w sklepie to nic nowego nie bylo, wiec po co glupoty opowiada, wkurzylam sie bo specjalnie czekalam i tam szłam... poszlam stamtad i kupilam malej silikonowe i o dziwoooo podlapala!!!! mimo ze duzo twardszy jest, mala wypija 3 razy szybciej mleko
Stary 2010-09-14, 09:17   #1274
bydgoszczanka
Zakorzenienie

GG do bydgoszczanka

Cytat:
Napisane przez bratkab Pokaż wiadomość

A na koniec się chwalę - Boguś się dziś sam parę razy obrócił z plecków na brzuszek . I ładnie rączki wyciągnął sobie, podparł i patrzył.

Cytat:

A teraz spadam, mam mase sprzątania bo chrzciny w niedziele.
Trzymjacie kciuki za pogodę
miłego dnia
Zaciśnięte

http://suwaczki.maluchy.pl/li-44203.png

Luiza

http://suwaczki.maluchy.pl/li-44331.png

Jaka jest różnica między kobietą z PMS a terrorystą?
Z terrorystą można negocjować.
bydgoszczanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-14, 09:22   #1275
Siala_Bala
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jamaicaP Pokaż wiadomość
o kurka, ja sie martwie czy zdolam kolejne urodzic sn przez to popekanie pochwy czy tam zrostow nie ma albo co...ale gin powiedzial ze latwiej bedzie nawet
Ooo już nastawienie na kolejne?
Ja narazie podziękuję jak zapomnę to co niemiłe to za jakieś 400lat się zdecyduję

Stary 2010-09-14, 09:30   #1276
jamaicaP
Rozeznanie

Cytat:
Ooo już nastawienie na kolejne?
Ja narazie podziękuję jak zapomnę to co niemiłe to za jakieś 400lat się zdecyduję
no a jak!!!! zaczelam popalac ostatnio wieczorami i maz mnie nakryl i mowi eeeeej bo ci drugie zrobię! hehe w ciazy nie palilam
a serio to mamy a raczej maz ma plan conajmniej trojke splodzic mysle ze za 2-3 lata to najwczesniej, rodzilam bez znieczulenia i do tego pamietam jak dzis jak mi wyciagneli bebechy na wierzch zeby polatac mnie w srodku i to bolalo milion razy bardziej niz porod bez zniecz,myslalam ze zejde na tym madejowym łożu bo wsio na żywca i w niemilej atmosferze, wiec ekhm.... na pewno nie tam i na pewno z zzo i to potrójnym
Stary 2010-09-14, 09:47   #1277
marhalczar
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez djerba Pokaż wiadomość
A u mnie chyba nie ma zadnych komisow a szkoda...ale jutro kolezanka chce mnie wyciagnac do 2nd handu..moze tam cos ciekawego znajde..jeszcze nie bylam nigdy szukac cos dla malej...dla siebie tak, ale to tez raz na ruski rok ;]

No i tak dzisiaj szukalam...bo koniecznie chcialam malej kupic jeansy..bo jakos nie lubie jej ubierac za bardzo w rozowe spodenki..albo biale...uwielbiam poprostu jeans(a mam tylko jedne takie)...ale co tam...przeszukalam spooro aukcji i dupa blada...bo chcialam jeszcze jakies fajne bluzy do tego..i nic nie bylo,a kupic tak na sile to odpada...
W czasie ciazy kupowalam duzo tego wszystkiego i co...dzisiaj porobilam porzadki i mega siata sie nazbierala nawet tych nie noszonych (za pozno sie zreflektowalam ze na dnie szuflady jest pelno ciuszkow, ktore bylyby dobre..ale juz 2 late
Jezeli nie znajdziesz, a chcesz, to moge ci kupic i wyslac... ceny sa od 16 zl do 50 zl , w zaleznosci od modelu...
Stary 2010-09-14, 09:49   #1278
marhalczar
Zadomowienie

Cytat:
no ślicznie wyglądacie

Sliczna niunia!

Edytowane przez marhalczar
Czas edycji: 2010-09-14 o 10:08
marhalczar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-14, 10:01   #1279
kropka75
Zakorzenienie

Byłam z małżem w księgarni (dostałam 3 książki Hemoroidy Napoleona, Krzyżówka, Dziennik Anne Frank), a potem na kolacji. Maluszka została z mamą, spała ładnie (poszliśmy po kąpieli). [/QUOTE]

Pożyczysz?

---------- Dopisano o 10:56 ---------- Poprzedni post napisano o 10:51 ----------

W ogóle moja córa nieruchawa jakoś, zaczęłam turlać ją po łóżku, pokazywać jak się ma przewracać, bo autentycznie coś mi się to nie widzi.

za to genialne są HM. Miękkie, faje rozmiary, 1szt. 15zł (wola 13l więc nie tak znów tanio bardzo). [/QUOTE]

Leniuszka mała.

A u mnie w H&M pojedynczych nie było. :/

Cytat:

i dostałam okres
Ja mam właśnie drugi.

Ale chwała Panu - bardziej skąpy niż pierwszy.

Cytat:
Brawo.

A mojemu dalej ręka przeszkadza.

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;22051658]

SANKI ZE ŚPIWORKIEM

---------- Dopisano o 09:37 ---------- Poprzedni post napisano o 09:33 ----------

SANKI + ŚPIWOREK[/QUOTE]
Fajne. Tylko znowu dziecko patrzy w niebo.

---------- Dopisano o 10:58 ---------- Poprzedni post napisano o 10:56 ----------

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;22051928]Kropka, kolorowe w hm kosztują pieruńsko dużo (ale są śliczne, ostatnio w wielkie, kolorowe groszki widziałam, ale - 20zł), a dwupak białych/szarych 30zł, ale jakość super. Nie żałuję, tak samo jak 3pak skarpetek 15zł - i też nie żałuję, bo są mega długaśne, jak nie zakładam rajstopek to zawsze mogę podciągnąć pod spodniami. A rajstopki muszę mieć, wszak dziewczę w kieckach się szlaja

Siala... [/QUOTE]

Aaaa dwupak.
Myślałam, że na sztuki są. 30 dychy za dwa rajtki to mi się mocno dużo wydawało. Ja noszę tańsze.

---------- Dopisano o 11:01 ---------- Poprzedni post napisano o 10:58 ----------

Cytat:
Napisane przez margo80 Pokaż wiadomość
nocka spokojna, całe szczęście
zaraz po karmieniu chciałam iść na spacer, ale coś pogoda się chrzani i nie wiem, czy tego nie przełożyć aż się przejaśni. miałam w planie iść na targ po rajtki.
Mocno daleko mieszkamy od siebie, bo u mnie słońce świeci i ciepło.

U nas kolejna noc z przebudzeniami i wtykaniem smoka. Już nie wiem o co biega, to już piąta z kolei. I znowu jak zombie chodzę.

Stary 2010-09-14, 10:04   #1280
Siala_Bala
Zakorzenienie

Cytat:
no a jak!!!! zaczelam popalac ostatnio wieczorami i maz mnie nakryl i mowi eeeeej bo ci drugie zrobię! hehe w ciazy nie palilam
a serio to mamy a raczej maz ma plan conajmniej trojke splodzic mysle ze za 2-3 lata to najwczesniej, rodzilam bez znieczulenia i do tego pamietam jak dzis jak mi wyciagneli bebechy na wierzch zeby polatac mnie w srodku i to bolalo milion razy bardziej niz porod bez zniecz,myslalam ze zejde na tym madejowym łożu bo wsio na żywca i w niemilej atmosferze, wiec ekhm.... na pewno nie tam i na pewno z zzo i to potrójnym
jak to wyjęli

Stary 2010-09-14, 10:08   #1281
marhalczar
Zadomowienie

Cytat:
A ostatnio cos sie budził za często nie z powodu głodu - było nmu za goroąco. Wcześniej zakładałam mu body z krótkim, spiochy+kaftan. A wy, jak ubieracie szkraby do snu??

.
Aby dziecko spalo dobrze w nocy musi miec cieplo ale nie goraco. Idealna temperatura w pokoju dizecka powinna byc stala:18C
Zalecane jest do spania przy temperaturze:

24C....body krótki rekaw + narzutka poscielowa
21C...body krótki rekaw+ narzutka z cienkim kocykiem lub spiworek letni
18C...body dlugi rekaw lub pizama calosciowa+ narzutka i gruby koc lub cienka kolderka lub spiwór sredniej grubosci
16C...pizama calosciowa+ kolderka lub spiwór zimowy

Ja w lecie ubieralam tylko w body z krótkim rekawkiem, teraz gdy noce troszke chlodniejsze z posciela cieniutka jednowarstwowa lub pizamka letnia..., a na jesien zime mam pizamki o róznej grubosci + spiworki tez ciensze i grubsze oraz kozyki o róznej grubosci na dzien

Czas edycji: 2010-09-14 o 10:21
Stary 2010-09-14, 10:13   #1282
kardashi
Zakorzenienie

przepis daj plizzzz

[/QUOTE]

Na kleik z banankiem ??

Ja zrobilam kleik na mleku normalnym narazie
150ml mleka modyfikowanego, 2,5 lyżki stołowe kleiku, jeden cały banan rozbabrany. Wyyymieszaaałam, i wyżerka gotowa

Cytat:

---------- Dopisano o 09:22 ---------- Poprzedni post napisano o 09:20 ----------

i dostałam okres

A mi się dziś/jutro skoończy

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;22051658]Bratka, gratulejszyn

Siala, zabrzmiało: ja zawsze dochodzę

SANKI ZE ŚPIWORKIEM

SANKI + ŚPIWOREK[/QUOTE]

Jaakie ceny

Cytat:
ja nie sypiam
wczoraj wyjątkowo 1:30.. pobudka 6:30 i pospane ale już przywykłam do tych wojskowych niemal pobudek

a co do tabletek to wszędzie piszą ze niektóre zatrzymują wodę w organizmie no i stąd to tycie - niekoniecznie tłuszczowe.. choć "na oko" nie odróżnisz
Na moich napisali w częstych skutkach ubocznych spadek wagi
Dziś zaczynam drugie opakowanie, nie przytyłam nic, schuść - schudlam, ale to raczej nie od tabletek tylko tak poprostu. Żadnych plamień, bóli.. Niic..

Ja rajstopki kupilam do chrztu jakieś takie 'welurki' Rewon czy jakos tak.. takie ni cienkie nie grube. w rozmiarze 62. Ale były za szerokie na nózkach..
Mam jeszcze dwie mary takich morskich do spódniczki na all kupilam za 7zl jedne ale to bezfirmówki.
Takich pod spodenki jeszcze nie kupilam.. Ale czas sie rozejrzeć.
Jak kupowalam do chrztu to w sklepiku jakimś pytalam się ile kosztują takie grubsze bawelniane to mówila ze 12zł bodajże..

A do spania kłade mała w bawelnianym pajacyku.. Przykrywam kolderką..

HA! Teściowa przyznała ze Blanka wyglądała w tej sukieneczce ślicznie! Tak inaczej niż wszystkie dzieci

10.11.12 - zapuszczam włosy

Edytowane przez kardashi
Czas edycji: 2010-09-14 o 10:16
kardashi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-14, 10:17   #1283
kumkura
Rozeznanie

Cytat:
A moze spróbuj podać pierś i potem odciagnac delikatnie, ale szybko i podać butlę. Moze to zadziała. Głupi pomysł, ale a nuż??
Jest płacz...juz to testowałam..

Cytat:
Edziu.. od kiedy małemu zakrapiam tę biodacynę i masuję kanalik to tej ropy jest coraz więcej
Też tak mieliście? To efekt masowania, stan jakiś przejściowy czy powinnam odstawić to wszystko w pierony?
Tak to przemywałam mu raz, dwa razy dziennie i było okej.. a teraz przy każdym karmieniu czyli co 3h mu musze oko przemywać bo ropa się zbiera
I mnie kazał kanalik masować: albo dociskać i puszczać albo docisnąć i ruszać palcem góra-dół
A Tobie prawo -lewo.. to ja chyba kółka zacznę mu wywijać przy tym nosku :/

Kumkura a może jeszcze głupszym sposobem.. pieluszka na oczka, cyc do buzi.. maluch je.. za chwilę podmianka na butlę i może jak nie będzie widział to się da nabrać, że dalej ciumka cyca..
- mam wrażenie, że przez te masaże ta ropka jakby uchodzi z oka...i jest jej coraz więcej..
czarno widze tę pieluchę na oczach.., ale spróbuję

Cytat:
no ślicznie wyglądacie

Cytat:
Napisane przez djerba Pokaż wiadomość
Omg...ja o tej porze dopiero się rozkręcam...nie sposób mi jest zasnąć wcześniej niż 1 insomnia...
ja ostatnio też mam problemy ze spaniem...ok 11,12 zasypaiam, a przeciez moglabym wczesniej, bo młody spi juz o 19.30....ehh

Cytat:

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;22051658]

SANKI ZE ŚPIWORKIEM

SANKI + ŚPIWOREK
[/QUOTE]
bardzo fajne

Cytat:
ja nie sypiam
OMG!!!

Dobrrry
Młody spi w pajacu-cienkim-bawełnianym i albo pod cieniutkim kocykiem(prawie takim jak pielucha flanelkowa), albo kołderką- zalezy od temp w pokoju.
Też szukam rajstopek i mam dylemat z rozmiarami..
Dzisiejsza nocka mile mnie zaskoczyła..młody zasnął po kąpieli i papu ok. 19.30...co prawda wybudzał się ze 2 razy, ale przytuliłam i po kłopocie Obudził sie na karmienie o 2.30!!!!Co oznacza 7 godzin przerwytoż to szokzawsze o 00.30 już była pobudka...a potem ładnie zasnął i kolejna pobudka o 6.00- kolejny szok!!!No a potem pogadanki
Tylko teraz ciekawe, czy to efekt w trakcie skoku, juz po skoku, czy incydent....
W ogóle mały jakis taki dziwnie grzeczny(tfu, tfu)
Dziewczyny, wasze skoki ile trwały???
Stary 2010-09-14, 10:29   #1284
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez kropka75 Pokaż wiadomość
Pożyczysz?

Leniuszka mała.

Fajne. Tylko znowu dziecko patrzy w niebo.

Aaaa dwupak.
Myślałam, że na sztuki są. 30 dychy za dwa rajtki to mi się mocno dużo wydawało. Ja noszę tańsze.

U nas kolejna noc z przebudzeniami i wtykaniem smoka. Już nie wiem o co biega, to już piąta z kolei. I znowu jak zombie chodzę.
Pożyczę

No leniuszka. Po mamuni

Czemu? 7miesięczne ponad dziecko to siedzące już raczej, oparcie jest...

Też tańsze noszę

U nas też. Czytałam, że w momencie gdy śpiące całą noc dziecko zaczyna się wybudzać, to oznaka jego gotowości do spożywania stałych pokarmów. Coś w tym jest.

Dzisiaj wieczorem zamierzam prócz zagęszczonego mleka dać najpierw porcję niewielką kleiku łyżeczką. Rzecz jasna, mleka wówczas mniej do picia.

Ok, idę przątać dalej
Stary 2010-09-14, 10:34   #1285
jamaicaP
Rozeznanie

Cytat:
jak to wyjęli
nooo serio.... rozwarli mi tam i gmerali prawie godzinę......brrrrrr czułam akby mi flaki na wierzch wywlekli i podobno wiele sie nie pomylilam....
darlam jape,zaklęłam, dupsko w góre a lekarze nie tańcz, nie tancz, a ja łzy w oczach, sciskam reke poloznej ona ciiii do mnie.....
po tem 3 tyg mnie te szwy ciagnely w srodku zanim sie rozpuscily, nie bolalo tylko pod przysznicem.. na wspomnienie tego do tej pory mam łzy w oczach i gardlo mi sie sciska, mj gin za glowe sie zlapal ze mnie nie znieczulili na to porządkowanie...
ale przezylam i teraz jak ktos mi mowi o bólu to mi sie smiac chce...

Cytat:
Napisane przez kumkura Pokaż wiadomość
Dziewczyny, wasze skoki ile trwały???
3 dni jesli to o czym mysle to byl skok

---------- Dopisano o 11:34 ---------- Poprzedni post napisano o 11:29 ----------

dziewczyny, mozecie polecic mi jakas ksiazke o karmieniu niemowlat?
a moze ma ktoras z was w pdfie ?
kurcze czuje pustke w glowie w tej dziedzinie i silna potrzebe wyedukowania się moze zdaze zanim mala bedzie gotowa szamac

aha jadlam jablko wczoraj i dalam Róży polizac, hehehee najpierw sie zdziwila a potem olizywala jezykiem usta doookooola wiec znowu dlam polizac a ta to samo wiec jabklo polubi ale to dopiero za...hohoho....
teraz od 10 spi popralam poprasowalam poleniłam sie...

Edytowane przez jamaicaP
Czas edycji: 2010-09-14 o 10:45
jamaicaP jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-14, 10:51   #1286
marhalczar
Zadomowienie

Cytat:
nooo serio.... rozwarli mi tam i gmerali prawie godzinę......brrrrrr czułam akby mi flaki na wierzch wywlekli i podobno wiele sie nie pomylilam....
darlam jape,zaklęłam, dupsko w góre a lekarze nie tańcz, nie tancz, a ja łzy w oczach, sciskam reke poloznej ona ciiii do mnie.....
po tem 3 tyg mnie te szwy ciagnely w srodku zanim sie rozpuscily, nie bolalo tylko pod przysznicem.. na wspomnienie tego do tej pory mam łzy w oczach i gardlo mi sie sciska, mj gin za glowe sie zlapal ze mnie nie znieczulili na to porządkowanie...
ale przezylam i teraz jak ktos mi mowi o bólu to mi sie smiac chce...

3 dni jesli to o czym mysle to byl skok

---------- Dopisano o 11:34 ---------- Poprzedni post napisano o 11:29 ----------

dziewczyny, mozecie polecic mi jakas ksiazke o karmieniu niemowlat?
a moze ma ktoras z was w pdfie ?
kurcze czuje pustke w glowie w tej dziedzinie i silna potrzebe wyedukowania się moze zdaze zanim mala bedzie gotowa szamac

aha jadlam jablko wczoraj i dalam Róży polizac, hehehee najpierw sie zdziwila a potem olizywala jezykiem usta doookooola wiec znowu dlam polizac a ta to samo wiec jabklo polubi ale to dopiero za...hohoho....
teraz od 10 spi popralam poprasowalam poleniłam sie...
Podaj emaila i przesle ci schemat zywienia dzieci karmionych piersia .

Zalaczam jpg. schematów zywienia dzieci karmionych piersia i mlekiem modifikowanym.

Czas edycji: 2010-09-14 o 11:04
Stary 2010-09-14, 11:02   #1287
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marhalczar Pokaż wiadomość
Aby dziecko spalo dobrze w nocy musi miec cieplo ale nie goraco. Idealna temperatura w pokoju dizecka powinna byc stala:18C
Zalecane jest do spania przy temperaturze:

24C....body krótki rekaw + narzutka poscielowa
21C...body krótki rekaw+ narzutka z cienkim kocykiem lub spiworek letni
18C...body dlugi rekaw lub pizama calosciowa+ narzutka i gruby koc lub cienka kolderka lub spiwór sredniej grubosci
16C...pizama calosciowa+ kolderka lub spiwór zimowy

Ja w lecie ubieralam tylko w body z krótkim rekawkiem, teraz gdy noce troszke chlodniejsze z posciela cieniutka jednowarstwowa lub pizamka letnia..., a na jesien zime mam pizamki o róznej grubosci + spiworki tez ciensze i grubsze oraz kozyki o róznej grubosci na dzien
Ło matko, to są na to schematy?

Pocieszające, że wg tego Danio śpi jak trzeba.

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;22054168]

Czemu? 7miesięczne ponad dziecko to siedzące już raczej, oparcie jest...

U nas też. Czytałam, że w momencie gdy śpiące całą noc dziecko zaczyna się wybudzać, to oznaka jego gotowości do spożywania stałych pokarmów. Coś w tym jest.

Dzisiaj wieczorem zamierzam prócz zagęszczonego mleka dać najpierw porcję niewielką kleiku łyżeczką. Rzecz jasna, mleka wówczas mniej do picia. [/QUOTE]

Na fotach poza leżąca, to myślałam, że to taka sankowa gondola.

O proszę, a to ciekawostka.

Kleiku ryżowego, na mleku?
Ja się zastanawiam czy tak nie podać też, a potem przed przeniesieniem do łóżeczka, dobić mlekiem... tym razem kleik na mleku i bez jabłka.
Bo może to jabłko go gniecie w nocy.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-09-14, 11:06   #1288
marhalczar
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kropka75 Pokaż wiadomość
Ło matko, to są na to schematy?

Pocieszające, że wg tego Danio śpi jak trzeba.

Natknelam sie na ten schemat w catalogu 2010 mothercare oraz na etikiecie dodatkowej przy kocyku z mathercare
Stary 2010-09-14, 11:22   #1289
marhalczar
Zadomowienie

A u nas dzis..... Amelia jeszcze smacznie spi po 2 goz. spacerku wiec zaraz musze sie brac za prasowanie, bo mi sie nazbieralo , mam nadzieje, ze uda mi sie chociaz polowe poprasowac. Potem obiadek, siesta i popoludniowy spacerek.
Po przyjsciu z spaceru przebralam mala i zasnela mi na nowo na duzym lózku w swoim pokoju...
Zalaczam fotke ze spaceru...chyba dzisiaj mezowi powiem aby mi rozpakowal spacerówke, bo mala w gondoli juz tak na styk...same zobaczcie...myslala m, ze chociaz do konca wrzesnia w niej pojezdzi...
Stary 2010-09-14, 11:26   #1290
jamaicaP
Rozeznanie

marhalczar dziękuję, mozesz śmiało pisac na ekokaltex@op.pl
z góry jestem bardzo wdzięczna

no faktycznie malusia juz troszke wyrasta z gondolki

Edytowane przez jamaicaP
Czas edycji: 2010-09-14 o 11:27
jamaicaP jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości