Powiekszenie piersi cz.6 - Strona 204 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Chirurgia plastyczna

Notka

Chirurgia plastyczna Interesujesz się chirurgią plastyczną? Poddałaś się zabiegowi lub go rozważasz? Dołącz do nas. Podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-09-14, 09:47   #6091
trelek_
Rozeznanie

Dot.: Powiekszenie piersi cz.6

Cytat:
Napisane przez horo Pokaż wiadomość
Kochana,
profil bardzo wysoki mają zaróewno Mentory, Nagory, jak i Allergany
ES-y celowo pominęłam, gdyż... jak już często wspominane było na forum... są to implanty z dolnej półki
dokładnie tak

moje 360cc
trelek_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-14, 09:50   #6092
Miskaa78
Kazar Lady

Cytat:
Napisane przez BabyB Pokaż wiadomość
nie nie ale skoro to ja bede je nosić w sobie to chyba dobrze jest dla własnej informacji szukać i pytać, niekoniecznie na forum bo tutaj toczy się raczej luźna wymiana zdań. Decyzja jeszcze nie zapadła dlatego myślę że to nic złego..?
ps. wydrukowałam dla siebie oba katalogi żeby mieć porównanie a nie dla doktora jesli o to chodziło
napisałaś, ze drukujesz katalog żeby pokazać dr stąd moje zdziwienie
Z reszta sie oczywiście zgadzam, trzeba szukać czytać porównywać ale ostateczną decyzję podjąć z fachowcem

Sarkazm to obrona osób inteligentnych przed otaczającą głupotą..

Miskaa78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-14, 09:56   #6093
BabyB
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Miskaa78 Pokaż wiadomość
napisałaś, ze drukujesz katalog żeby pokazać dr stąd moje zdziwienie
Z reszta sie oczywiście zgadzam, trzeba szukać czytać porównywać ale ostateczną decyzję podjąć z fachowcem
w takim razie źle sie wyraziłam miałam na mysli ze go o to zapytam
BabyB jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-14, 10:20   #6094
horo
Zakorzenienie

GG do horo

Dziewczyny, a wszczególności Ms_E,
jak jest z rozmiarówka w przypadku tych Extreme bra?
Ile masz pod biustem, ze wzięlaś rozmiar L ?

horo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-14, 11:00   #6095
pink star
Rozeznanie

Romaria - to juz dzis!!!!!!!! super trzymam kciuki za nowe cycuchy!!!! i czekamy do weekendu az cos tu skrobniesz...

baby - szukaj, dociekaj, przeciez to twoje cycuchy. Ja tez wszedzie szukam roznych informacji ale nie wszystkie biore sobie do serca. Co do rozmiaru to z pewnoscia dogadasz sie z dr. on ma fachowe oko i ci doradzi odpowiednie.

Witam fioletowe!!!! i milego wtorku zycze.

54,5 kg - cel 49kg
pink star jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-14, 11:34   #6096
BabyB
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez pink star Pokaż wiadomość

baby - szukaj, dociekaj, przeciez to twoje cycuchy. Ja tez wszedzie szukam roznych informacji ale nie wszystkie biore sobie do serca. Co do rozmiaru to z pewnoscia dogadasz sie z dr. on ma fachowe oko i ci doradzi odpowiednie.

Witam fioletowe!!!! i milego wtorku zycze.
właśnie właśnie dzieki

a fioletowy to ostatnio modny kolor
Stary 2010-09-14, 11:52   #6097
Darling15
Agencja Spamu - Nie stać nas na reklamę, więc spamujemy!

Cytat:
Napisane przez horo Pokaż wiadomość
Kochana,
profil bardzo wysoki mają zaróewno Mentory, Nagory, jak i Allergany
ES-y celowo pominęłam, gdyż... jak już często wspominane było na forum... są to implanty z dolnej półki
nie moge sie zgodzic ! juz okolo 1,5 miesiaca od operacji i jest bardzo dobrze. moj lekarz zdecydowanie polecal mi eurosiliconki, czytam forum juz jakis czas i nie widzialam negatywnych wspisow na temat tych implantów a wrecz przeciwnie. podobnie na beauty...nieporownywalnie wiecej jest negatywnych wpisów o implantach innych firm. Poki co nie dam zlego slowa powiedziec na moje cycuchy !!!!!
Darling15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-14, 12:03   #6098
horo
Zakorzenienie

GG do horo

Cytat:
Napisane przez Darling15 Pokaż wiadomość
nie moge sie zgodzic ! juz okolo 1,5 miesiaca od operacji i jest bardzo dobrze. moj lekarz zdecydowanie polecal mi eurosiliconki, czytam forum juz jakis czas i nie widzialam negatywnych wspisow na temat tych implantów a wrecz przeciwnie. podobnie na beauty...nieporownywalnie wiecej jest negatywnych wpisów o implantach innych firm. Poki co nie dam zlego slowa powiedziec na moje cycuchy !!!!!
nic złego na temat Twoich cycuchów nie mówię ... mi też przez myśl przeszly swego czasu ES-y, ale zarówno Dr, jak i dziewczyny z forum wybiły mi tę sugestię z głowy z glowy

Stary 2010-09-14, 12:11   #6099
Feminka86
BAN stały

Też bym chciała zrobic operację... Miałam kiedyś biust naturalny 80DD, ale schudlam i zrobil się 75B, i było by ok gdyby ni efakt, że sa teraz dość nieapetyczne... Myślalam o podniesieniu i powiększeniu do pełnego C... Ale jestem swieża w temacie. Na razie chcę sie dowiedzieć- umówie sie chyba w klinice, która znalazłam na rozmowę...
Feminka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-14, 12:12   #6100
dragon_lady

Cytat:
Napisane przez Marusik Pokaż wiadomość
dziewczyny! operacja za 2 dni!! jejku jak się strasznie cieszę i zarazem stresuję, że coś pójdzie nie tak.....
W końcu po ustaleniach z moim lekarzem będę miała wkładki 350....i takie będą najlepsze Kurcze tka się zastanawiam, że pewnie trzeba bezie troszkę szafę odświeżyć i zmienić. Bo w końcu teraz nie mam żadnego biustu i te wszystkie bluzki mogą być przymałe....
Ale to chyba będzie niezła frajda...szaleć tak na zakupach! a chyba największą satysfakcję będę miała przy kupowaniu bielizny

Tak to zdecydowanie jeden z plusów dodatkowych operacji - teraz TRZEBA zrobic zakupy )) cala ta przygoda troche kosztuje, ale raz sie zyje i trzeba chwytac marzenia mocno w dłonie !!!

Romaria !!!! trzymam kciuki i cycuszki !!!

Cytat:
nie moge sie zgodzic ! juz okolo 1,5 miesiaca od operacji i jest bardzo dobrze. moj lekarz zdecydowanie polecal mi eurosiliconki, czytam forum juz jakis czas i nie widzialam negatywnych wspisow na temat tych implantów a wrecz przeciwnie. podobnie na beauty...nieporownywalnie wiecej jest negatywnych wpisów o implantach innych firm. Poki co nie dam zlego slowa powiedziec na moje cycuchy !!!!! __________________
dr Małek, Krakow, Eurosilicone70 D
Juz mam !!!!!!!!!!!!!!!
z tego co ja wiem i co mi mowil moj profesor nie na darmo uzywa eurosiliconow i mi je poleca, maja duzo technicznych walorow, powloki zabezpieczajace o specjalnej konstrukcji, miekki, spoisty zelik i cos tam jeszcze )) hmmm wiadomo ze trzeba komentowac, dyskutowac itd. ale ufam mojego profesorowi na 100%
dragon_lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-14, 12:18   #6101
Madzienka2010
Raczkowanie

no dziewczynki, bardzo Was proszę nie mówcie mi teraz że Eurosilicony są gorszej jakości bo się już stresuję (( będę o nie dbać jak się tylko da.

Dragon lady czy Twój doktor ma syna?? bo chyba pan dr Andrzej jest z Łodzi a ja właśnie u jego syna robie. Ile płacisz za op jeśli można wiedzieć??
Stary 2010-09-14, 12:23   #6102
horo
Zakorzenienie

GG do horo

Nie twierdze, ze ES-y są złe, ale... z tego co słyszałam... gorsze jakościowo od Mentorów, Allerganów czy Nagorów
Niektórzy z Dr wcale na nich nie pracują...

ale tylko oni wiedzą dlaczego... więc już nie wypowiadam się na temat producentów implantów

Stary 2010-09-14, 12:53   #6103
BabyB
Raczkowanie

zwolnił mi sie termin na jutro, mam nadzieje że to dobry znak
Stary 2010-09-14, 12:54   #6104
dragon_lady

Cytat:
Napisane przez Madzienka2010 Pokaż wiadomość
no dziewczynki, bardzo Was proszę nie mówcie mi teraz że Eurosilicony są gorszej jakości bo się już stresuję (( będę o nie dbać jak się tylko da.

Dragon lady czy Twój doktor ma syna?? bo chyba pan dr Andrzej jest z Łodzi a ja właśnie u jego syna robie. Ile płacisz za op jeśli można wiedzieć??
Tak - to jego syn )) nie ma to jak rodzinny biznes
dokladnie nie wiadomo ile wyjdzie, zalezy od liczby konsultacji , ale gadalismy o 10 000 (mam miec okragłe)

Jak rozmawiałam z Profesorem to mowilam ze mam mi polecic cos dobrego i ze wole zaplacic wiecej niz potem cierpiec. poza tym nie sadze zeby czlowiek z taką renoma i nazwiskiem narazał się na zarzutu tylko po to zeby wcisnac komus tansze badziewie...
dragon_lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-14, 13:01   #6105
Darling15

Cytat:

Jupi !! ))) Gratulacje kochana, to sie nazywa pozytywny zbieg okolicznosci, no to szykuj sie )

Magdalenadom - Misku, az mi sie nie chce wierzyc, ale moze to jest spododowane czym innym? opuchlizna niby utrzymuje sie ok 6 tygodni a calkiem powinan zejsc po 3 miesiacach, choc wiadomo ze to roznie bywa. mi wszystko ładnie schodzi, sa jeszcze troszke obolale, ale dr moiwl ze cycuszki dochodza do siebie nadzwyczaj dobrze nie ma mowy o zadnych kamieniach !!! ja polecam eurosiliconki z wlasnego doswiadczenia
Darling15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-14, 13:11   #6106
Madzienka2010
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez dragon_lady Pokaż wiadomość
Tak - to jego syn )) nie ma to jak rodzinny biznes
dokladnie nie wiadomo ile wyjdzie, zalezy od liczby konsultacji , ale gadalismy o 10 000 (mam miec okragłe)

Jak rozmawiałam z Profesorem to mowilam ze mam mi polecic cos dobrego i ze wole zaplacic wiecej niz potem cierpiec. poza tym nie sadze zeby czlowiek z taką renoma i nazwiskiem narazał się na zarzutu tylko po to zeby wcisnac komus tansze badziewie...
hmmm a ja płacę 7,5 tys...:confused ::con fused::confused : teraz to mam wątpliwości... a u nas w Łodzi dr. Andrzej 8 tys bierze....nie rozumiem
Stary 2010-09-14, 13:40   #6107
pink star
Rozeznanie

Cytat:
ale termin OP masz juz jutro????
jesli tak to superrrrrrrr

---------- Dopisano o 12:40 ---------- Poprzedni post napisano o 12:37 ----------

Cytat:
hmmm a ja płacę 7,5 tys...:confused ::con fused::confused : teraz to mam wątpliwości... a u nas w Łodzi dr. Andrzej 8 tys bierze....nie rozumiem
moze po prostu bierze taniej za operacje...
ceny sa rozne nie ma co sie martwic, wszystko zalezy od doktora + implantow (firmy, czy okragle czy anatomy) + pobyt w klinice+ pancerniak
np. mi wychodzi 11.000zl + badania + konsultacja wiec spokojnie ceny sa od 7000-15.000 albo jeszcze wiecej.

54,5 kg - cel 49kg

Edytowane przez pink star
Czas edycji: 2010-09-14 o 13:43
pink star jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-14, 13:46   #6108
BabyB
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez pink star Pokaż wiadomość
ale termin OP masz juz jutro????
jesli tak to superrrrrrrr
nie nie ja jeszcze badania nie porobione ani nic zresztą tak z dnia na dzień to nawet bym sie nie porywała jak z motyką na słońce i tak ten miesiąc mi minie szybciutko. Pisałam wcześniej że konsultacje mam za dwa tyg a udało się o tydzień skrócić

http://www.youtube.com/watch?v=Mmz5B...eature=related
dziewczynki wkleję wam głupawy link z piosenką o cycuszkach ja sie uśmiałam chociaz na początku się zastanawiałam ocb
Stary 2010-09-14, 13:53   #6109
Marczilada
Raczkowanie

Cytat:
nie nie ale skoro to ja bede je nosić w sobie to chyba dobrze jest dla własnej informacji szukać i pytać, niekoniecznie na forum bo tutaj toczy się raczej luźna wymiana zdań. Decyzja jeszcze nie zapadła dlatego myślę że to nic złego..?
ps. wydrukowałam dla siebie oba katalogi żeby mieć porównanie a nie dla doktora jesli o to chodziło
Popieram trzeba się orientować, co jest najlepsze na rynku, bo opinia lekarza może być poparta prowizją od producenta. A tak masz pewność, że wiesz, co dla Ciebie dobre, a jak dodatkowo poprze to lekarz, to jeszcze lepiej

---------- Dopisano o 13:53 ---------- Poprzedni post napisano o 13:50 ----------

Cytat:
dziewczyny! operacja za 2 dni!! jejku jak się strasznie cieszę i zarazem stresuję, że coś pójdzie nie tak.....
W końcu po ustaleniach z moim lekarzem będę miała wkładki 350....i takie będą najlepsze Kurcze tka się zastanawiam, że pewnie trzeba bezie troszkę szafę odświeżyć i zmienić. Bo w końcu teraz nie mam żadnego biustu i te wszystkie bluzki mogą być przymałe....
Ale to chyba będzie niezła frajda...szaleć tak na zakupach! a chyba największą satysfakcję będę miała przy kupowaniu bielizny
He he niektóre będą za małe, ale te które masz teraz mocno opięte, to niestety, ale trzeba będzie się z nimi pożegnać Ja zostawiłam dużo bluzek, po prostu teraz się z nich trochę wylewa najgorzej jest z koszulami i płaszczami
Stary 2010-09-14, 13:57   #6110
trelek_
Rozeznanie

Cytat:
Super Trzymam kciuki za przebieg op jak i za efekt
Ja mam 360cc i nie musiałam wymieniać garderoby (poza bielizną oczywiście). Przy 360cc efekt nie jest jakiś spektakularny i jak przywykniesz, to sama zobaczysz, że nie są to duże piersi Tylko pojedyncze bluzeczki okazały się za małe. Zakupy jednak były i trwają do tej pory W końcu teraz można nosić mocno wydekoltowane bluzki i tuby

Cytat:
Napisane przez Feminka86 Pokaż wiadomość
Też bym chciała zrobic operację... Miałam kiedyś biust naturalny 80DD, ale schudlam i zrobil się 75B, i było by ok gdyby ni efakt, że sa teraz dość nieapetyczne... Myślalam o podniesieniu i powiększeniu do pełnego C... Ale jestem swieża w temacie. Na razie chcę sie dowiedzieć- umówie sie chyba w klinice, która znalazłam na rozmowę...
witaj do kogo umówiłaś się na konsultację?

Cytat:
świetna wiadomość

moje 360cc

Edytowane przez trelek_
Czas edycji: 2010-09-14 o 13:58
Stary 2010-09-14, 14:03   #6111
Miskaa78
Kazar Lady

Cytat:
Napisane przez Marczilada Pokaż wiadomość
Popieram trzeba się orientować, co jest najlepsze na rynku, bo opinia lekarza może być poparta prowizją od producenta. A tak masz pewność, że wiesz, co dla Ciebie dobre, a jak dodatkowo poprze to lekarz, to jeszcze lepiej
ja bym była ostrożna w wypowiadaniu takich teorii zwłaszcza, że piszesz o dr, który używa w swojej pracy implantów prawie wszystkich firm i nie jest związany z jedną konkretną, jak niektórzy

Sarkazm to obrona osób inteligentnych przed otaczającą głupotą..

Miskaa78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-14, 14:06   #6112
Marczilada
Raczkowanie

Cytat:

Nie martw się to pewnie tak, jak z firmami... Puma, Nike, Adidas, itp. które są lepsze
Stary 2010-09-14, 14:12   #6113
Kashanti
Raczkowanie

Dziewczyny !! mega ważne pytanie !!! !! mega !!
Przed operacją nie można brac aspiryny i polopiryny bo rozrzedza krew....!!! a paracetamol>>>>>!!!!!???? ???? chodzi o to ze wczoraj wypiłam coldrex i to jest z paracetamolem ale ani śładu tam aspiryny i polopiryny. Farmaceutka powiedziała że mogę śmiało to pić. chciałam osłonowo .
A teraz nie wiem czy dobrze zrobiłam!!! proszeeeeeee pomocccyyy!!
Stary 2010-09-14, 14:15   #6114
Laloona9
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez trelek_ Pokaż wiadomość
Z piersiami nic nie powinno się stać. Mogą się co najwyżej odrobinkę powiększyć (chociaż ja niestety takiego efektu u siebie nie zauważyłam jak brałam a szkoda ). Mogą ci dokuczyć najwyżej inne dolegliwości związanie z tabsami (zatrzymywanie wody, plamienia - przy pierwszym op mogą się zdarzyć, nudności, itp), ale to też niekoniecznie. Teraz pigułki mają dość małe dawki hormonów i na pewno nie są niebezpieczne.

u mnie jeszcze dochodziło do najgorszych jak dla mnie skutków ubocznych;ranne odruchy wymiotne,podobne do tych ciążowych,dolegliwości żołądkowe no i oczywiście przybieranie w szerz
ale każda kobieta jest oczywiście inna i inaczej reaguje na hormony

Kwianna,a może lepiej by było zwyczajnie zmienić termin operacji aniżeli faszerować się hormonami tylko po to by nie wypadł Ci w tym czasie okres
Laloona9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-14, 14:17   #6115
Marczilada
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez magdalenadom Pokaż wiadomość
t napisano o 12:35 ----------

EUROSILIKONY poprostu tansze, i przez to lekarze obnirzają koszt zabiegu!!! i wychwalaja jie , a co maja powiedzieć ze dupiaste te silikony, jak pacjentka chce zrobić po tanioszce zabieg?
chod ja wynegocjowalam cene swoich ALERGANÓW i zaplacilam za nie tyle samo co za EUROSILIKONY ,
Dziwne, jak można wynegocjować cenę?? To znaczy, że była ona chyba zawyżona... Tamte były twardsze, bo z pewnością różniły się spoistością

---------- Dopisano o 14:17 ---------- Poprzedni post napisano o 14:15 ----------

Cytat:
To, że taniej nie znaczy gorzej... Duita nie płaciła dużo, a ma super cycki
Stary 2010-09-14, 14:21   #6116
trelek_
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Kashanti Pokaż wiadomość
Dziewczyny !! mega ważne pytanie !!! !! mega !!
Przed operacją nie można brac aspiryny i polopiryny bo rozrzedza krew....!!! a paracetamol>>>>>!!!!!???? ???? chodzi o to ze wczoraj wypiłam coldrex i to jest z paracetamolem ale ani śładu tam aspiryny i polopiryny. Farmaceutka powiedziała że mogę śmiało to pić. chciałam osłonowo .
A teraz nie wiem czy dobrze zrobiłam!!! proszeeeeeee pomocccyyy!!
byłam przeziębiona przed operacja, ale dr zabronił jakichkolwiek leków, paracetamolu również i leczyłam się domowymi sposobami. Najlepiej nie bierz nic więcej i zapytaj swojego lekarza czy możesz. Osłonowo lepiej może rutinoscorbin, herbatę z cytryną, itp.?

Cytat:
ja bym była ostrożna w wypowiadaniu takich teorii zwłaszcza, że piszesz o dr, który używa w swojej pracy implantów prawie wszystkich firm i nie jest związany z jedną konkretną, jak niektórzy
dokładnie o tym samym pomyślałam, bo to dość mocne słowa pod adresem kogoś, kto nie ogranicza się do jednej firmy implantów

---------- Dopisano o 14:21 ---------- Poprzedni post napisano o 14:19 ----------

Cytat:
Napisane przez Laloona9 Pokaż wiadomość
u mnie jeszcze dochodziło do najgorszych jak dla mnie skutków ubocznych;ranne odruchy wymiotne,podobne do tych ciążowych,dolegliwości żołądkowe no i oczywiście przybieranie w szerz
ale każda kobieta jest oczywiście inna i inaczej reaguje na hormony
Oj, współczuję. Brałam kilka lat pigułki i drugie były ok. Po pierwszych nie czułam się dobrze, ale nie aż tak. Na szczęście szybko je zmieniłam.

moje 360cc
Stary 2010-09-14, 14:22   #6117
Laloona9
Raczkowanie

Cytat:
w moim przypadku nic się nie zmieniło jeśli chodzi o garderobę (oprócz staników oczywiście)
według mnie 350cc to jest za mało,żeby się nie mieścić w posiadanych przed operacją bluzkach czy sukienkach

tak też było u mnie niestetyale mam nadzieję,że się to niebawem zmieni
Laloona9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-14, 14:24   #6118
Marczilada
Raczkowanie

Cytat:
Czemu mam być ostrożna przecież nie podałam żadnego nazwiska. A jeśli chodzi o to, że lekarz dysponuje żelkami z różnych firm, to nie znaczy, że z jednej z nich ma jakieś prowizje. To tak, jak sprzedawcy telefonów komórkowych, mogą mieć prowizję od sprzedaży pewnych modeli telefonów lub ginekolodzy od przepisania tabletek antykoncepcyjnych.
Dziewczyny, przecież takie rzeczy na pewno się zdarzają, są ludzie i ludziska. Żeby mieć pewność, to lepiej samemu się zorientować na rynku...
Stary 2010-09-14, 14:26   #6119
Kashanti
Raczkowanie

1. Zakaz pobierania, min. 2 tygodnie przed zabiegiem , leków zawierających kwas acetylosalicylowy np. aspiryny, polopiryny lub innych preparatów wpływających na układ krzepnięcia krwi, w tym leków pochodzenia ziołowego.
  2. Zakaz przyjmowania do dwóch dni przed zabiegiem paracetamolu i leków p/bólowych z grupy niesterydowych leków p/zapalnych np. ibuprom, ketonal, pyralgina.
  3. Konieczność odstawienia hormonalnych leków antykoncepcyjnych oraz leków hoemonalnej terapii zastępczej na min. miesiąc przed planowanym zabiegiem.
  4. Konieczność zgłoszenia wszelkich dolegliwości zdrowotnych i przyjmowanych leków.
  5. Przed zabiegiem w znieczuleniu ogólnym pacjent powinien być na czczo min. 6 godzin.
  6. Zakaz palenia tytoniu w dniu operacji.
więc jest ok... wziełam te dane ze strony kliniki przeprowadzającej opaeracje plastyczne czyli dzis juz nie mogę brac zadnych leków prócz rutinoscorbinu uspokoiłam się... ale!!

co z tabletkami antykoncepcyjnymi skoro je biore??? czy któraś miała zabieg i brała tabletki????
Stary 2010-09-14, 14:28   #6120
BabyB
Raczkowanie

spokojnie kobitki ja odebrałam ten post jako "ogólnikowy" a nie pod adresem dr także nikt nie powinien się czuć urażony

ps. Marczilada sprawdź prosze priv bo czasem wysyłam wiadomość i ona nie dociera gubi się gdzieś w cyberprzestrzeni czy co
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Chirurgia plastyczna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości