3trymestr już nam leci,rosną brzuszki a w nich dzieci-mamy listopadowo-grudniowe,cz.V - Strona 28 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-09-14, 14:03   #811
niebieskaa
Rozeznanie

Dot.: 3trymestr już nam leci,rosną brzuszki a w nich dzieci-mamy listopadowo-grudniow

Cytat:
Napisane przez mallinka Pokaż wiadomość
a propos myszy- ostatnio wam pisalam że byłam u księgowego w sprawie możliwości założenia działalności gospodarczej... i on w zasadzie nie umiał odpowiedzieć na moje pytania i miał przestarzałe info-starszy pan a wczoraj dzwonił do mojego ojca-bo to też jego księgowy-i mówi że spać nie może po nocach i nie chce mieć przeze mnie myszy i wdrożył się już w temat i żebym jeszcze raz przyjechała to coś doradzi

a karuzelkę też chcę rainforest-mam nadzieję że ktoś nam kupi
świetny ten księgowy

Cytat:
Napisane przez Patrycja_1708 Pokaż wiadomość
Czyli mówicie że kupić ten na podczerwień termometr?? Wy juz kupowałyscie??
Na allegro ostatnio widziałam termometr w smoczku Czego to juz ludzie nie wymyślą...
Ja kupuje taki: http://allegro.pl/termometr-aqua-the...192907226.html
i chyba od razu ten podgrzewacz od tego samego sprzedawcy, jest tani, wiec nie strace zbyt wiele jesli mi sie nie przyda, ale mysle ze sie przyda

Cytat:
Napisane przez kretencja Pokaż wiadomość
Przeczytałam na medycznej stronie, że prawidłowa szyjka może mieć 2-2,5cm, najważniejsze jest, żeby była twarda i zamknięta

Aha, któraś z Was pytała kiedyś o twardnienie brzucha przy zmianie pozycji. Rozmawiałam dziś znowu z ginem na ten temat. Powiedział, że jak najbardziej macica może się stawiać przy zmianie pozycji, po opróżnieniu pęcherza (ja tak mam ) czy przy gwałtowniejszym ruchu dziecka. Jeśli nie ma bóli i taki skurcz szybko ustępuje, to nie ma powodów do niepokoju
Ja tez mam tak po siku, ze mi twardnie nie wiedziałam czy to ok, ale dobrze ze to nic bo nawet zapomnialam spytac.

Cytat:
moja pani doktor ma kosmiczny-wyciąga z szuflady takie cudo w kształcie małego pistoletu i z odległości ok15-20cm mierzy temp.-tak tylko nakierowuje na głowe i od razu wskazuje wynik-normalnie kosmos-jak pierwszy raz tak mi zmierzyła to nie wiedziałam co się dzieje
malinka ja bym myslała ze chce do mnie czyms strzelać

Cytat:
Stwierdziłam, że nie będę fotografować podkładów poporodowych, aspiratora do nosa, ceratek na łóżeczko, Paklanków i tego typu atrakcji

Załączam zdjęcie kocyka polarowego oraz szczotki do włosków, termometru pływającego do wody i butelki, która mi będzie pasować do laktatora (tego co kupiłam używany ).
Uwielbiam oglądac zdjecia tego co kupujecie, nawet ceratek hehe wszystkiego słodki kocyk
Mobilizujesz mnie zebym też się wzieła za zakupki na all

Cytat:
Napisane przez irsin Pokaż wiadomość
To my w 34
Super jak to brzmi 34 masz już wszystko ogarnięte z wyprawką i torbe do szpitala?

Cytat:
Napisane przez KarolinaB Pokaż wiadomość
niebieskaa - moim zdaniem jak się lepiej czujesz w domu, to siedź w domu, po co masz siebie i dziecko stresować pobytem w szpitalu... a faktycznie jakby lekarz kazał ! iśc do szpitala, to by nie pytał czy chcesz czy nie, tylko cie położył.nTakie jest moje zdanie, ewentualnie, jak sie będzuesz gorzej czuła, to zawsze możesz pójść
Cytat:
Niebieskaa, rozumiem, ze do szpitala nie chcesz iść. Skoro lekarz nie mówił, że to konieczne, tylko że masz iść jak chcesz, to ja bym chyba też nie poszła. Więcej się stresuję w szpitalu (nerwica... znam ją aż za dobrze ) niż to jest warte.

Mój Tymek już dziś trochę spokojniejszy, wczoraj miał chyba dzień nadruchliwości. W sumie mój gin też uważa, że bardziej się należy niepokoić brakiem ruchów. Ale nie kazał mi ich liczyć. Jedynie kontrolować, czy mają w miarę stały wzorzec (tzn. czy daje o sobie znać o podobnych porach).

Olajka, ja trochę mam, mój gin własnie dziś powiedział, że mam "piękne upławy fizjologiczne", czyli prawidłowe w ciąży. Są właśnie takie jak piszesz - białawe, czasem lekko żółtawe. Żadnych innych dolegliwości nie mam i zapach ich jest normalny.
Dziewczyny dzieki za otuchę, wiece jak sie stresuje tym wszystkim, ale ja poza domem nie daje rady psychicznie, oczywiscie jakby dał zalecenie ze trzeba to zrobie wszystko, ale jak mozna ale nie trzeba to się wolę nie katować narazie i odpoczywać w domku.

Cytat:
Napisane przez Anecka Pokaż wiadomość
Ale pileczka no no..

kretencja, ano ja takie rzeczy to wole jednak kupowac w sklepie stacjonarnym bo jednak cenowo sie nie rozni tylko lozeczko sie oplacalo kupic i wozek
nie wiedzialam co to sa te paklanki, ale juz znalazlam i to sie przydaje?

Dalej piore naczynia w zlewie i tak od rana ale juz kielony wyschly, stawiam je do barku mojego nowego juz nie moge sie doczekac zeby zrobic pokoj do konca (czyt. przesniesc z malego, zrobic maly pokoj,, znow wyniesc graty do malego, potem umyc okna, powiesic firany, posprzatac, poukladac rzeczy, nakleic naklejki na sciane i ... bedzie juz ladnie )

Wlasnie zastanawiam sie nad tymi naklejkami XL (cosik takiego: http://allegro.pl/profesjonalne-nakl...212995903.html ) nasciennymi. Widzialam u ciotki ale ona przeplacila slono w meblowym.. mo i akurat jej mi sie nie podoobala naklejka bo byla czarna na jasnorozwej scianie, strasznie sie odznaczala i w takim dziwnym miejscu na dodatek mala takie drzewo wyrwane wogole z kontekstu
Anecka fajne sa te naklejki, chciałam kiedys kupić, ale ich ceny mnie skutecznie do tego pomysłu zniechęcaja...
--------------

śniła mi się dzisiaj zupa grzybowa i teraz mam ochotę
niebieskaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-14, 14:03   #812
KarolinaB
Raczkowanie

Dot.: 3trymestr już nam leci,rosną brzuszki a w nich dzieci-mamy listopadowo-grudniow

Cytat:
jak brzydki?

---------- Dopisano o 12:01 ---------- Poprzedni post napisano o 12:00 ----------

kurde czemu nie ma imienia Bombelina?
cos mi się namieszało i to DOPISEK był brzydki, bo brzuszek nie, brzuszek absolutnie cacy
własnie szukam tego dopisku i go nie widzę... czary jakie czy co??

---------- Dopisano o 14:03 ---------- Poprzedni post napisano o 14:03 ----------

Cytat:
Dziekuje dziewczynki bardzo A co do kg to 12kg nie mam jeszcze na plusie, ostatnio na wizycie było jakoś koło 9 na plusie
ooo sorki, to ja cię pomyliłam, mój błąd, bardzo przepraszam
KarolinaB jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-14, 14:07   #813
niebieskaa
Rozeznanie

Cytat:
Mnie boli kość łonowa/miednica do szpitala nie dostałam skierowania mam próbować rozchodzić a jeśli mocniej boli wtedy leżeć... A skoro nie kazał iść do szpitala to ja też bym nie poszła
Fajnie że byliście we włoskiej restauracji-też bym się wybrała, ale u mnie takiej nie ma... i super że z Dzidzią w porządku

Ja też mam upławy, raz więcej raz mniej i w róznych zabarwieniach ale najbardziej nie lubię jak są przezroczyste bo boję się czy to nie wody

ładnie i w ogóle nie widać tych kilogramów...

to biorę się za karkówkę, ale tak mi się nie chce-w głowie mi się kręci...
Malinka mnie tez oprocz pachwiny boli kosc łonowa ale tylko i wylacznie po prawej stronie, nie cała, rozchodzic u mnie się nie da, bo jest wtedy gorzej, tylko odpoczynek mi pomaga.

Mały znowu mi wbija paluszki w okolicach pepka i znowu mam ten sam bol co w tamtym tyg kurde
Ide na pierwsza milosc chyba juz leci
niebieskaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-14, 14:09   #814
kretencja
Zakorzenienie

Niebieskaa, kocyk jest made in china Ale to tylko kocyk

RAZEM OD 5.03.2000.

Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór

TYMEK - 26.11.2010
kretencja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-14, 14:12   #815
kularek
Zadomowienie

dzień dobry

pelnia
do nas kiedyś przyszedł fecet, którego ktoś pobił i pół głowy miał rozcięte a krew tak leciała, że masakra i chciał, żeby zadzwonić op pogotowie -więc tż zadzwonił i siedział z nim dokąd nie przyjechało (muisał go pilnować bo był trochę pijany) i w trakcie czekania ten facet mówił, że był już u kilku osób i nikt nie chciał zadzwonić -kazali mu iść na nogach a to jakieś 3 km -porażka normalnie ! a Ci co nie chcieli dzwonić to właśnie sami starsi od nas ludzie, którzy bali się, że będą musieli płacić za przyjazd pogotowia -ale jak już przyjechało to każdy chciał wiedzieć co i jak a że mój tż mówi co myśli to im nagadał i od razu nikogo nie było !

Cytat:
....No to szklanka wody to przeciez duzo jak na 50gr Ja mialam 75gr rozpuszczone w polowie plastikowego kubka. .....
ja jak miałam 50gr to pielęgniarka mnie nie pytała w jakiej ilości mi rozpuścić i przychodzi z dwoma kubkami -pytam się czemu aż w dwóch to powiedziała, że w jednym bym nie dała rady wypić -a ja właśnie tych dwóch nie mogłam wypić -za dużo tego było

Cytat:
Dziewczyny, ja was uduszę z tymi kilogramami prosze nie denerwowac ciężanej od rana :P ja prtzuytyłam od poczatku 12 kg a jestem w 33 tc
ja jestem w 29 tyg i też przytyłam już prawie 12 kg

Olajka ja też mam upławy takie jak Ty ale lekarz mówi, że to normalne

wczoraj nic mi jeszcze nie było a dziś mam mega katar i trochę boli mnie gardło siedzę w domu piję herbatę z sokiem malinowym i cytryną i płukam gardło solą narazie -czuję się jak zbity pies -tyle rzeczy chcę zrobić a nie mam siły :/
mam pytanie -nie wiem czy mądre(???) odnośnie twardnienia brzucha - bo nie wiem czy mi twardnieje od kilku dni czy to dzidzia się tak wypina -czasem myślę, że jedno a czasem że drugie

a wogóle to chce mojego skarba najbardziej na świecie -ale nie jestem stworzona do bycia w ciąży to mnie przerasta, (a poród mnie przeraża-ostatnio mam taką wizję, że dziecko urodzę do połowy, braknie mi sił i ono się zaklinuje i dalej nie wyjdzie najlepiej to chciałabym zasnąć i obudzić się z dzieckiem na rękach (tylko mnie nie bijcie za to co napisałam ) chyba mam gorszy dzień dzisiaj
kularek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-14, 14:19   #816
EdziaO
Zakorzenienie

Cytat:
O rany, laski, ale nadrabiania!
Zdążyłam zobaczyć, że Edzia zadowolona z wizyty u pani Perenc - cieszę się bardzo Mnie pani doktor też przełączyła kilka razy na 3d i zrobiła z tego parę zdjęć, choć nie płaciłam za 3d.

Co do termometru bezdotykowego to ja w ogóle nie ufam elektronicznym, a takim to już na pewno nie. Jak byłam na początku ciąży w szpitalu to pielęgniarki takiego używały i jak się zapytałam jednej, czy to działa naprawdę, to się zaśmiała i powiedziała "No... jak gorączka jest to pokaże" No sorry, jak gorączka jest to ja i ręką poczuję

Na wizycie w porządku, poza tym, że zaczynam się zastanawiać, czy ci nasi ginekolodzy to na pewno się uczą tej samej medycyny. Dopiero co któraś tu pisała, że szyjka powinna mieć 3cm. Gin mnie zbadał, zapytałam o długość, a on mówi 2cm. Ja - czy to nie za mało? Nie, prawidłowo Ciasno zamknięta, to najważniejsze chyba. Macica była miękka podczas badania, ale no-spę dalej mam brać, na wszelki wypadek, skoro mam tendencję do tych twardnień. Jednak w badaniu nic niepokojącego nie widać. Tętno dzidziusia piękne - 148, za to moje ciśnienie kosmiczne: 110/90 Zrobił mi też w końcu cytologię - nie lubię, nieprzyjemne to jest Dostałam skierowanie na mocz i morfo i mam przyjść za dwa tygodnie.
Aha, według wagi w przychodni przez ten miesiąc nie przytyłam! Widocznie wyrobiłam już normę (10kg z groszami od początku ciąży) i teraz organizm wykorzystuje to co nagromadził

A co do stopnia dojrzałości łożyska - ja nigdy nie miałam takiej informacji podanej Mało tego, mój gin uważa, że tak naprawdę usg już nie jest konieczne, chyba że bym chciała to tak koło 36tc... Ech, chyba pójdę wcześniej, jakoś chciałabym jeszcze raz się upewnić, że wszystko OK (byłam ostatnio w 23tc).

---------- Dopisano o 11:23 ---------- Poprzedni post napisano o 11:17 ----------

Acha, według lekarza (po badaniu tak na czuja przez brzuch) dzidziuś leży skośnie, dokładnie tak jak myślałam - główkę ma po lewej na dole, a nogi pod moim prawym żebrem. No ale u mnie dopiero 28 tydzień skończony, więc jeszcze ma czas, żeby się ułożyć jak należy.
ja nie wiem o co chodzi z tą szyjka ale w 19 tc miałam badanie ginekologiczne i USG. Na badaniu lekarz powiedział, że szyjka ok 2 cm, zamknięta, twarda, gładka. więcej leżeć, ale jest ok. Na USG lekarz powiedział-szyjka mocna, zamknięta ponad 4cm. Kto ma rację?

---------- Dopisano o 14:17 ---------- Poprzedni post napisano o 14:17 ----------

Cytat:
Sanderinka, tak, 10kg. To jeszcze w normie Ponieważ przed ciążą byłam bardzo szczupła, to "wolno mi" przytyć sporo

Pelnia, no własnie wiem, że istotne jest ile dziecko ma tej gorączki, dlatego uważam, że elektroniczne są do d... Na szczęście mam 2 rtęciowe
ja bardzo szczupła nie byłam, ale wolno-nie wolno przytyłam

---------- Dopisano o 14:18 ---------- Poprzedni post napisano o 14:17 ----------

Cytat:
Dziewczyny, ja was uduszę z tymi kilogramami prosze nie denerwowac ciężanej od rana :P ja prtzuytyłam od poczatku 12 kg a jestem w 33 tc
ja Ci nie denerwuję ponad 10 kg 27 w trakciebig mama

---------- Dopisano o 14:18 ---------- Poprzedni post napisano o 14:18 ----------

Cytat:
A to my. W piątek będzie 27tc

Załącznik 3407666
bardzo fajny brzuchatek

---------- Dopisano o 14:19 ---------- Poprzedni post napisano o 14:18 ----------

Cytat:
To my w 34
śliczny

„Błogosławiony, który daje swoim dzieciom korzenie i skrzydła”
EdziaO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-14, 14:19   #817
Anecka
Zakorzenienie

mallinka, ja tez mam uplawy, wczoraj to na majtach mialam z 5cm plame i pomyslalam ze to wody heh, ale to tylko ten jeden raz tak mialam wlasnie. Dzis normalne plamki

niebieskaa, no wlasnie te ceny masakra, ale w sklepach meblowych 2x drozsze Ja mam dylemat jaki kolor do mnie by pasowal bo sciany mam zolte a meble w odcieniu jasnych paneli bezowych a panele jasno zolte masakra teraz to przydalo by sie pomalwoac sciany na kapuczino zeby fajnie bylo a tu nie pasuje niestety zimny kolor, bo tu nigdy slonce nie wpada.

kularek, lol dziwne ze dala Ci w dwoch kubkach bo mnie powiedziano no i z tego co pamietalam pracujac tam, ze glukoze rozpuszcza sie w max 300ml wody.

heh i tez czasami nie wiem czy brzuch mi twardnieje czy nie, ale jak sie wypina to widze.. wlasnie musialam usiasc bo sie wypinala, wiec nie wiem czy juz chciala zeby mamusia odpoczela czy co

Barek juz prawie zrobiony yeee ulozylam kielony, wino i wóda stoi.. w sumie nei wiem po co nam barek bo my niepijący, no ale jak jest to go trzeba zapchac

Aneckowo

metal gora - 06.02.2012
metal dol - 12.06.2012
Anecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-14, 14:22   #818
kotek81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _paulinka2 Pokaż wiadomość

tżta boli tylko szczęka i trochę głowa bo w sumie dosyć mocno dostał w lewą stronę buźki, ale nie narzeka... Całe szczęście już nie wraca już więcej tam
Podawali dzisiaj w radio, ze policja szuka mężczyzny pobitego w Zabrzu na dworcu (mam nadzieję, ze to nie twój tż) przez 3 napastników - 2 już złapali - nawet filmik jest na necie:
http://video.lublin.com.pl/film/LvTy...acu_dworcowym/

Edytowane przez kotek81
Czas edycji: 2010-09-14 o 14:59
kotek81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-14, 14:23   #819
kretencja
Zakorzenienie

Kularek, każda z nas miewa gorsze dni
Co do twardnienia to nie umiem Ci odpowiedzieć, wydaje mi się, że ja odróżniam skurcz od wypinającej się dupki

Edzia, nie jestem pewna, ale gdzies wyczytałam, ze długość szyjki może się zmieniać - w tę stronę też

RAZEM OD 5.03.2000.

Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór

TYMEK - 26.11.2010
Stary 2010-09-14, 14:26   #820
EdziaO
Zakorzenienie

Kupiłam baterie-mój synek

Stary 2010-09-14, 14:28   #821
EdziaO
Zakorzenienie

Cytat:
Kularek, każda z nas miewa gorsze dni
Co do twardnienia to nie umiem Ci odpowiedzieć, wydaje mi się, że ja odróżniam skurcz od wypinającej się dupki

Edzia, nie jestem pewna, ale gdzies wyczytałam, ze długość szyjki może się zmieniać - w tę stronę też
tak ale ja miałam w odstępie dwudniowymchyba , że aż tak szybko może się zmieniać. Nie mam pojęcia. Staram się o tym nie myśleć bo jeszcze jedno zmartwienie i zwariuję.

Stary 2010-09-14, 14:31   #822
kularek
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez EdziaO Pokaż wiadomość
jaki cudowny ! a jaka piękna łapka
Stary 2010-09-14, 14:32   #823
kretencja
Zakorzenienie

No to się nie martw, na pewno wszystko jest OK
Więcej spokoju nam potrzeba, a mniej zastanawiania się

RAZEM OD 5.03.2000.

TYMEK - 26.11.2010
Stary 2010-09-14, 14:34   #824
EdziaO
Zakorzenienie

a to moja dzisiejsza zdobycz-nikłe znaki użytkowania w postaci leciutko zmechaconej podszewki. 18 zł
Naprawdę takie cuda wynoszę z lumpka, że odechciewa mi się zaglądania do normalnych sklepów. Najładniesze rzeczy mam z lumpka. Wszystkie milutkie i świetne gatunkowo. Do tego jeszcze mu wynalazłam 2 grube bluzeczki, pół-śpioszki, śpioszki i spodenki. Fakt, że nie bardzo tanie bo 6-8 zł, ale u nas widziałam tak ładnie odszyte tylko w smyku za grubą kasiorę.

Stary 2010-09-14, 14:35   #825
Anecka
Zakorzenienie

Cytat:
JAAAAAAAAAAA ale zazdroszcze Ja tez chce takie fotki jak widze Wasze zdjecia to mnie coraz bardziej wpienia to ze ja mimo 3d takich nie mam no ale nie moja wina, ackzolwiek gin mogl kazac mi nie wiem poskakac czy cos zeby sie mala odslonila

Kurde siedze siedze i cos sie zle czuje, deszcz pada, ja musze wyjsc do biedronki.. to moze za pol godziny.

Aneckowo

metal gora - 06.02.2012
metal dol - 12.06.2012
Stary 2010-09-14, 14:36   #826
EdziaO
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kularek Pokaż wiadomość
jaki cudowny ! a jaka piękna łapka

---------- Dopisano o 14:36 ---------- Poprzedni post napisano o 14:35 ----------

Cytat:
No to się nie martw, na pewno wszystko jest OK
Więcej spokoju nam potrzeba, a mniej zastanawiania się
bo my za dużo czasem wszystkie kombinujemy

Stary 2010-09-14, 14:36   #827
kularek
Zadomowienie

kretencja ja na ogół myślę, że to właśnie dupka czy coś innego -często dzieje mi się to w samochodzie -i nie wiem czy dzidzia to lubi czy nie -czasem tylko mam wątpliwości bo dla mnie to nie jest miłe uczucie taki ścisk w środku, który pojawia się zwykle jak się schylam

anecka na szczęście jakoś dałam radę to wypić - przy czym w trakcie picia pani pielegniarka mówiła, że dobrze mi idzie bo ostatnio to miała taką dziewczynę co piła i wymiotowała od razu - aż mi się lepiej piło jak tego słuchałam
Stary 2010-09-14, 14:38   #828
EdziaO
Zakorzenienie

Cytat:
JAAAAAAAAAAA ale zazdroszcze Ja tez chce takie fotki jak widze Wasze zdjecia to mnie coraz bardziej wpienia to ze ja mimo 3d takich nie mam no ale nie moja wina, ackzolwiek gin mogl kazac mi nie wiem poskakac czy cos zeby sie mala odslonila

Kurde siedze siedze i cos sie zle czuje, deszcz pada, ja musze wyjsc do biedronki.. to moze za pol godziny.
może jeszcze nie będzie za późno??mi było szkoda kaski, ale dostałam gratiskochana pani doktor mi się trafiła.
Ja tak szłam do tej biedronki że nie doszłam.

Stary 2010-09-14, 14:50   #829
kotek81
Zakorzenienie

Cytat:
No wlasnie u mnie stwierdzil ze mam za maly miesiac temu i robil mi pomiary dziecka, tam kosc udowa itd. ale stwierdzil ze ok, zas na temat wod plodowych nic nie powiedzial wiec chyba tez bylo ich ok.
Mnie tez o estetyke nie chodzi bo wlasnie chcialabym miec wiekszy brzuch z racji tego ze co kogo nie spotkam to mowia ze taki maly brzuch zebym jadla i pila bo dziecko dusze
Niektórzy jak już coś palną to masakra
Cytat:
Napisane przez kootekk Pokaż wiadomość
dziekuje wam serdecznie za miłe słowa odnosnie karmienia

traz widze swiat w innych barwach, to jest niemozliwe ale michałkowi bardziej mleko modyfikowane smakuje!!!
zjadła ze smakiem i wypił nawet 5ml wiecej, ciagnął i ciągnął a mojego to tak na chamca pił, nawet jestem szczesliwa ze tak to sie skonczyło bo nawet pielegniarki byly w szoku z jakim zapalem ta butle ciagnął
Najważniejsze, że małemu smakuje - jak będzie tak wcinał to już na dniach osiagnie 2kg
A ile teraz waży?????
Cytat:

Wlasnie zastanawiam sie nad tymi naklejkami XL (cosik takiego: http://allegro.pl/profesjonalne-nakl...212995903.html ) nasciennymi. Widzialam u ciotki ale ona przeplacila slono w meblowym.. mo i akurat jej mi sie nie podoobala naklejka bo byla czarna na jasnorozwej scianie, strasznie sie odznaczala i w takim dziwnym miejscu na dodatek mala takie drzewo wyrwane wogole z kontekstu
Suuuuuupeeeeeeer te naklejki - jako człowiekowi zboczonemu na punkcie kociaków - najbardziej podoba mi się kotek z motylkiem i tygrys
Cytat:
śliczny
Cytat:
Napisane przez kularek Pokaż wiadomość
na szczęście jakoś dałam radę to wypić - przy czym w trakcie picia pani pielegniarka mówiła, że dobrze mi idzie bo ostatnio to miała taką dziewczynę co piła i wymiotowała od razu - aż mi się lepiej piło jak tego słuchałam
No masz ci los - niech się cieszy, ze nie zwróciłaś tego na jej fartuch - ludzie to mają fantazję
kotek81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-14, 14:51   #830
Anecka
Zakorzenienie

Cytat:
może jeszcze nie będzie za późno??mi było szkoda kaski, ale dostałam gratiskochana pani doktor mi się trafiła.
Ja tak szłam do tej biedronki że nie doszłam.
nie no juz nie wydam kasy zeby znow zobaczyc dupke malej aa mysle ze niedlugo juz zobacze ja na wlasne oczeta

hmm no to ktoras z nas musi w koncu dojsc do tej biedrony

kularek hehehe, mnie dala wtedy pol.. POL kubka 75gr glukozy co bylo cholernie slodkie i tak mi podala.. i zaczela mowic ze moze cytryne mi tu dac i zanim skonczyla swoje zdanie to ja juz wypilam a ona w szoku. Na co ja bez skrzywienia bez niczego pytam: moge isc do domu bo mam blisko? hehehe zdebiala

Aneckowo

metal gora - 06.02.2012
metal dol - 12.06.2012
Stary 2010-09-14, 15:01   #831
sanderinka
Zakorzenienie

ja tez ponoć mam mały brzuszek a dziś siedziała w poczekalni jedna dziewczyna ma termin 2 dni przede mna i miała ładny duzy ciekawe od czego właśnie zalezy czy brzuś duży czy maly?

mężuś i żonusia

[*] Sewerynek[*]
[*] Jarek[*]

sanderinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-14, 15:02   #832
kropka27
Raczkowanie

Cześć dziewczyny!
Nie było mnie od końca sierpnia z Wami (najpierw nawał pracy a później urlop i pobyt w domku- i zero kompa ) i co najgorsze nie wiem co się z Wami dzieje. Doczytałam jedynie że kootek urodziła- moje ogromne GRATULACJE i całusy dla Michałka- naszego pierwszego dzieciaczka!

Obiecuję ze teraz już bede z Wami
U mnie raczej w porzadku- ciezko sie zaczyna robic- jutro zaczynam 30tc w ostatnim czasie przyplatala mi sie cukrzyca ciążowa wiec też i dietka- no ale na dobre mi to wyjdzie jak nie bede zajadała sie słodkim- zawsze bedzie mniej do zrzucenia
Jutro ide do gina na wizyte ale bez USG- do tej pory nie znam płci

Mam pytanie odnośnie L4 - wybieram sie od pażdziernika i powiedzcie lekarz moze nie chcec mi go wystawić (jeszcze ani raz mi nie zaproponował) sama zdecydowałam ze to już najwyzdzy czas odpoczac!
Robili Wam lekarze jakieś problem?

Pozdrawiam serdecznie, powoli będe nadrabiała zaległości!
kropka27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-14, 15:04   #833
apoolonia
Rozeznanie

Moja szyjka ma też 2 cm
i tez podobno ok
nie miałam żadnych zaleceń żeby leżeć albo więcej odpoczywać

ciśnienie musi być wysokie bo czuję się wspaniale
już dawno tak się nie czułam

piękne to 3d

muszę się zabrać za złożenie zamówienia na allegro podkłady i takie tam....
tak mi się nie chce
apoolonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-14, 15:12   #834
mallinka
Zadomowienie

Edzia super fotki u mnie jedna stoi w ramce a drugą mama chce zanieść do pracy pokazać koleżankom bo wyobraźcie sobie że kobiety pracujące w poradni rodzinnej a nigdy takiego zdjęcia z usg 3d nie widziały

Cytat:
Napisane przez kropka27 Pokaż wiadomość
Mam pytanie odnośnie L4 - wybieram sie od pażdziernika i powiedzcie lekarz moze nie chcec mi go wystawić (jeszcze ani raz mi nie zaproponował) sama zdecydowałam ze to już najwyzdzy czas odpoczac!
Robili Wam lekarze jakieś problem?
Ja chodzę prywatnie i nie miałam żadnych problemów-myślę że dlatego że płacę...

ur. - 28.12.2010 - 4530g, 59cm

mallinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-14, 15:17   #835
rypka85
Zakorzenienie

Cytat:

---------- Dopisano o 14:36 ---------- Poprzedni post napisano o 14:35 ----------

bo my za dużo czasem wszystkie kombinujemy
Hej Kochana

Ja też buszuje po lumpkach

Ostatnio wyszperałam kombinezonik z kubusiem puchatkiem dla moje niuni za 8zl i wiele fajnych ciuszków typu śpioszki i sukieneczki wszystko orginalne albo H&M albo NEXT, Esprit, George

Uzależniłam sie od tych poszukiwań
rypka85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-14, 15:17   #836
kretencja
Zakorzenienie

Ja chodzę na nfz i lekarz sam mi zaproponował zwolnienie już na początku, ale to ze względu na charakter mojej pracy myślę.

RAZEM OD 5.03.2000.

TYMEK - 26.11.2010
Stary 2010-09-14, 15:24   #837
kliwia
Zakorzenienie

hejo

moja szyjka ma 4,4cm
kliwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-14, 15:25   #838
kretencja
Zakorzenienie

Kliwia, to się ciesz
Lepsza długa niż krótka

RAZEM OD 5.03.2000.

TYMEK - 26.11.2010
Stary 2010-09-14, 15:30   #839
kliwia
Zakorzenienie

przy waszych moja to jakis gigant

no ciesze sie

moje lumpkowe lowy dzisiejsze:
3 pajace - rozowy jest polarkowy na zamek z NEXT.
pajac czerwony ma te zakladki na mankietach - co sie jak niedrapki odwija
polspiochy - po przyniesieniu do domu stwierdzam ze to na wczesniaka chyba
i spodenki polarowe
kliwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-14, 15:31   #840
apoolonia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez rypka85 Pokaż wiadomość
Hej Kochana

Ja też buszuje po lumpkach

Ostatnio wyszperałam kombinezonik z kubusiem puchatkiem dla moje niuni za 8zl i wiele fajnych ciuszków typu śpioszki i sukieneczki wszystko orginalne albo H&M albo NEXT, Esprit, George

Uzależniłam sie od tych poszukiwań
Ja mam pecha do śpiochów jeszcze ani razu nie trafiłam na takie w idealnym stanie
apoolonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości