|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1081 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Biedronka - produkty godne polecenia - cz. VI
|
|
|
|
#1082 |
|
Zadomowienie
|
Właśnie jestem po lazanii - pyszna jest! Nic nie dodawałam więcej, najadły się trzy osoby a i dla czwartej troszkę zostało. Nieraz jadłam lazanie w restauracjach, ale muszę przyznać że ta jest chyba najlepsza do tej pory
no i za tą cenę... dziś oczywiście śladu nie ma po nich, kupiłam 4 zgrzewki kubusia (super ze plastikowa butelka, siostrzeniec będzie miał do szkoły) a czekolady widziałam tylko w koszyku pani w kolejce przede mną - miała z 50 chyba...Któraś piła kiedyś tego Grolscha?
|
#1083 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() 2. A mi się cos pomerdało, że to dzisiaj i na dodatek chciałam koleżankę skusić na te chusteczki Dobrze, że nie chciała bo by mi sie oberwało za taki długi spacer na darmo ![]() 3. Cytat:
Kubusie są małe 300 ml, ale bardzo fajnie, że dali je w plastikowych buteleczkach więc nie specjalnie ciężkie ![]() Cytat:
Edytowane przez anoola Czas edycji: 2010-09-14 o 14:52 |
|||
|
|
|
#1084 |
|
Raczkowanie
|
Kupowałam też te saszetki zapachowe, szczególnie przypadł mi do gustu zapach kwiat wschodu, śliczny, myślałam, że na szafę typu kanadyjskiego będzie taka jedna saszetka za mała, ale wcale nie, zapach jest naprawdę intensywny
|
|
|
|
#1085 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na mojej zgrzewce soczków marchewkowych jest naklejka - Kubuś Marchew-Morela-Jabko, też tak macie? )Czekolady u mnie już nie było o godzinie 12 W innej Biedronce mąż załapał się rano (jak jechał coś załatwić z pracy) na toffi, a ja bym chciała tą z truskawkami ![]() Błagam nie piszta tyle ![]()
Teoria - to kiedy wiecie wszystko, lecz nic nie działa. Praktyka - to kiedy wszystko działa, lecz nikt nie wie dlaczego. W tym miejscu łączymy teorię z praktyką - nic nie działa i nikt nie wie dlaczego. Kto nie ma odwagi do marzeń, nie będzie miał siły do walki. |
|
|
|
|
#1086 |
|
Wtajemniczenie
|
ja nie lubię piwa ale mój Tż tak i to mu wyjątkowo smakuje, normalnie w sklepie około 5 zł kosztuje a w biedrze po ile jest/będzie ?
|
#1087 |
|
Rozeznanie
|
Dziękuję za informacje o Biedronkowych granulkach
Zapomniałam dodać, że kupiliśmy jeszcze zapachową saszetkę - konwaliową - zostawiłam ją w samochodzie, bo przez tą pogodę lekko czuć wilgoć wewnątrz - pięknie pachnie, aż przyjemnie wsiadać do środka
|
#1088 |
|
Wtajemniczenie
|
A kupowałyście w B antyperspirant?
|
#1089 |
|
Zakorzenienie
|
Dzisiaj mama była rano w B. i kupiła Kubusie, i czekoladę truskawkową (z tego co patrzałam na skład, to ma nawet dużo nadzienia, ale nie probowałam ze wzgl. na barwnik
), dowiedziała się też, że będą chusteczki i piwo jutro na promocji, ale to już wiecie
|
|
#1090 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#1091 |
|
Zakorzenienie
|
Ja ciągle nie mogę przeboleć tej Pepsi, która była w promocji jakoś na samym początku
Btw, który popcorn (ten do zrobienia w mikrofali) jest lepszy, solony czy maślany?
|
|
#1092 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1093 |
|
Rozeznanie
|
Ja przed pracą poleciałam do biedronki specjalnie po kubusie Kupiłam zgrzewkę tych jabłko morela i dwie sztuki tych z marakują. Myślę żeby polecieć i może jeszcze trochę dokupić bo są pyszne i bardzo tanie. Kupiłam też dwie czekolady (przed 9 rano było ok 20 sztuk z każdego smaku).
Poza tym nie widziałam nic w promocji dove u mnie chyba w ogóle nie było, tych środków czyszczących też.![]() Ale dorwałąm dzisiaj te płąaki jogurtowe o których pisałyście i peeling do stóp ![]() A wie ktoś może za ile ta wódka jutro? Mój brat ma w październiku wesele i może by się opłacało kupić większą ilość w Biedrze?
Jeśli chcesz tęczę, musisz pogodzić się z burzą Edytowane przez atatoja Czas edycji: 2010-09-14 o 16:17 |
|
|
|
#1094 |
|
Konto usunięte
|
To, co Tż podsłyszał, to wynikało z rozmowy pracowników i mam nadzieję, że oni faktycznie wiedzą co będzie jutro
![]() Ile to będzie kosztować i czy to na pewno będzie to, to nie wiem ale mogę wstać, jak dziś, i pojechać od razu na otwarcie i wkleję wam info ![]() Nealinne, nie przepadam za solą i dlatego wolę popcorn z masłem ALE muszę przyznać, że i w nim trochę tej soli jest i kilka miesięcy temu, było jej znacznie mniej, nie wiem dlaczego później tak jej dowalili (jako od siebie dodam, że w carrefourze jest przesmaczny popcorn karmelkowy )
|
|
|
|
#1095 |
|
Zakorzenienie
|
[1=9c8d9cec639f523640ce6df 817fef7acb209e2c9_6267281 75cda8;22060879]To, co Tż podsłyszał, to wynikało z rozmowy pracowników i mam nadzieję, że oni faktycznie wiedzą co będzie jutro
![]() Ile to będzie kosztować i czy to na pewno będzie to, to nie wiem ale mogę wstać, jak dziś, i pojechać od razu na otwarcie i wkleję wam info ![]() Nealinne, nie przepadam za solą i dlatego wolę popcorn z masłem ALE muszę przyznać, że i w nim trochę tej soli jest i kilka miesięcy temu, było jej znacznie mniej, nie wiem dlaczego później tak jej dowalili (jako od siebie dodam, że w carrefourze jest przesmaczny popcorn karmelkowy )[/QUOTE]O dzięki za info
|
|
#1096 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przeczytane w2016 35( 2015:70;2014:33; 2013: 61) 03.10.2015 |
|
|
|
|
#1097 |
|
Rozeznanie
|
[1=9c8d9cec639f523640ce6df 817fef7acb209e2c9_6267281 75cda8;22060879]To, co Tż podsłyszał, to wynikało z rozmowy pracowników i mam nadzieję, że oni faktycznie wiedzą co będzie jutro
![]() Ile to będzie kosztować i czy to na pewno będzie to, to nie wiem ale mogę wstać, jak dziś, i pojechać od razu na otwarcie i wkleję wam info ![]() Nealinne, nie przepadam za solą i dlatego wolę popcorn z masłem ALE muszę przyznać, że i w nim trochę tej soli jest i kilka miesięcy temu, było jej znacznie mniej, nie wiem dlaczego później tak jej dowalili (jako od siebie dodam, że w carrefourze jest przesmaczny popcorn karmelkowy )[/QUOTE]dzięki za odp. czekam na jutrzejsze wieści ja też jutro napiszę jak będę coś wiedzieć.popcorn karmelkowy?? ojej, kompletnie nie na moje kubki smakowe popcorn- słonyi maślany
|
#1098 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1099 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a przydały by mi sie, za szybko chyba dzisiaj po prostu przeleciałam przez Biedronkę a jakie jeszcze zapachy były jesli pamiętasz? I w jakiej cenie Cytat:
![]() Cytat:
(chciałam zażartować, żeby może te Kubusie na Allegro wystawić, ale to taki troche wredny żarcik by był więc sobie daruję Co do wesela, to jestem pewna że by się opłacało, chyba że bierze większą ilość w hurtowni to wtedy może uzyska jakiś fajny rabacik tam
|
|||
|
|
|
#1100 | |
|
Rozeznanie
|
[1=9c8d9cec639f523640ce6df 817fef7acb209e2c9_6267281 75cda8;22039129]Nie wiem o której mówisz ale ogólna mineralizacja wody produkcji perry to ponad 800mg/l, gdzie żywiec ma nieco ponad 200, także znacznie bardziej określenie kranówa pasuje do 3x droższego żywca...
![]() Dostępna kilka dni temu Świtezianka ma nawet 400[/QUOTE] Cytat:
Ta woda jest dobra, lepsza od żywca, kropli beskidu, czy biedronkowej polaris ![]() Najlepiej mieszać głupotami ludziom w głowie a nawet nie zdawać sobie sprawy o czym się pisze ![]() Proponuję zainteresować się najpierw rodzajami wody, bo przypuszczam, że nie możesz sobie zdawać sprawy, ze na co dzień zazwyczaj sięgasz po źródlaną, a to nie jest mineralka.. [/QUOTE] [1=9c8d9cec639f523640ce6df 817fef7acb209e2c9_6267281 75cda8;22041668]Z tego, co mi wiadomo, nie można podawać błędnych informacji na etykiecie a sprawdź sobie jaka podana jest tam mineralizacja i porównaj z innymi wodami źródlanymi. W porównaniu do wysokomineralizowanych wód faktycznie może wypadać marnie ale nie porównujmy wody z nazwą źródlana do mineralna, a sądzę, że właśnie o to Twojej znajomej chodziło. Woda w kranie, mimo błędnych opinii, jest naprawdę niezła jakościowo, w mieście mojego BSa badali ją i wyszła nawet na mineralną ale po przelocie przez rury traci wiele. Uwierz mi, że jeżeli chce się pić źródlane, to ta woda z B. jest o wieeeele lepsza od reklamowanych żywców, kropli itd. Jak na wodę źródlaną jest bardzo dobrej jakości a w relacji jakość-cena wypada rewelacyjnie.[/QUOTE] Mam w tej chwili przy sobie tę wodę z plamą i ma sumę składników mineralnych 293,60 mg/l. Mam też przy sobie Polaris, która ma mineralizację 592, 32 mg/l, więc jeszcze się nie kwalifikuje na mineralną (choć taka nazwa jest na etykiecie, no ale mineralna chyba ma mieć 1000 mg/l). Zgodzę się z Tobą, że Oaza może być lepsza jest od żywców, kropli itp, polegam tu na Twoim zdaniu, nie kupuję tamtych wód, więc nie orientuję się w ich mineralizacji. Ale dlaczego uważasz, że jest lepsza od Polaris? Pytam bo mnie to zaciekawiło, a widzę, że orientujesz się w temacie ![]() Edit: Chyba już wiem, o co chodzi. Ja mam przy sobie tę 5l, a tej 1,5 nigdy nie kupowałam, bo myślałam, że to te same wody. Teraz trochę pogooglałam i zdaje mi się, że to całkiem inne produkty. Sprawdzę przy następnej wizycie w Biedronce
Edytowane przez mroowa_ Czas edycji: 2010-09-14 o 17:15 |
|
|
|
|
#1101 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#1102 |
|
Zakorzenienie
|
to ja czekam na wieści z rana od reeva
, bo jeżeli miałaby byc w promocji chusteczki nawilżane to wezmę z 15
|
|
|
|
#1103 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#1104 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
) widziałam u mnie te chusteczki: 2 op. + 2 op. gratis za 11,99 zł. Rano nie było zbytniego zainteresowania nimi ![]() Więc jak weźmiesz 15 to będziesz miała 60 paczek, ale co tam !!! Fajne są
Edytowane przez rejiche Czas edycji: 2010-09-14 o 17:09 |
|
|
|
|
#1105 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
poleciałam przed chwilą po jeszcze 8 sztuk ( u mnie w Biedrze one chyba wcale nie schodzą, jest ich mnóstwo, więc nie miałam wyrzutów sumienia, że komuś odbieram przyjemność wypicia Kubusia za 0,69zł) Poza tym myśle ze skoro mam ich ok 20 to z 10-15 zostanie mi na październik, kiedy zaczną się zajęcia a wtedy taki Kubuś jak znalazłCo do zapachów to ja kojarze bez, lawende i te kwiaty wchodu (najładniejszy zapach wg mnie) Co do wódki to dam znać bratu i już niech on oblicza i kombinuje
|
|
#1106 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Zrobię potem fotkę, bo może się okazać, ze to są zupełnie inne wody a w jednakowym opakowaniu (?)
|
|
|
|
|
#1107 |
|
Rozeznanie
|
[1=9c8d9cec639f523640ce6df 817fef7acb209e2c9_6267281 75cda8;22062010]To ja już nie wiem czy mówimy o tej samej wodzie... Też mam przed sobą tą z palmą, produkcji perry i ona ma 814,62mg/l.
Zrobię potem fotkę, bo może się okazać, ze to są zupełnie inne wody a w jednakowym opakowaniu (?) [/QUOTE]moja z palmą ma 310,66mg/l myślę że metki mają te same ale są różne rozlewnie. moją wyprodukował Hermes. I mi smakuje bardziej niż niejedna droższa woda.
|
#1108 |
|
Rozeznanie
|
[1=9c8d9cec639f523640ce6df 817fef7acb209e2c9_6267281 75cda8;22062010]To ja już nie wiem czy mówimy o tej samej wodzie... Też mam przed sobą tą z palmą, produkcji perry i ona ma 814,62mg/l.
Zrobię potem fotkę, bo może się okazać, ze to są zupełnie inne wody a w jednakowym opakowaniu (?) [/QUOTE]Edytowałam wcześniejszy post, pewnie stąd te różnice, że ja mam 5 litrową butlę, jest produkowana przez firmę Bewa. Zawsze myślałam, że to ta sama woda, i tu i tu palemki, a bardziej szczegółowo się nie przyglądałam butelkom
|
|
|
|
#1109 |
|
Zakorzenienie
|
witam wszystkie stonkomaniaczki
, to mój pierwszy post w tym wątku. Właśnie wróciłam z dwiema zgrzewkami Kubusia, warzywkami, cudowną zawieszką o zapachu wschodnim ![]() ![]() ps. dziś był także proszek E za 14,99 i pieluszki Hugges w tekturowym pudełku
Pielegnacja naturalnych loków, loczków, fal-cz. VI 10 przykazań żywieniowych "Gdy zamykają się jedne drzwi do szczęścia,otwierają się inne,ale my patrzymy na pierwsze drzwi tak długo,że nie widzimy tych drugich"' -H.A.Keller silikony w odżywkach, SLS, parabeny out
|
|
|
|
#1110 |
|
Rozeznanie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:39.

no i za tą cenę... dziś oczywiście śladu nie ma po nich, kupiłam 4 zgrzewki kubusia
(super ze plastikowa butelka, siostrzeniec będzie miał do szkoły) a czekolady widziałam tylko w koszyku pani w kolejce przede mną - miała z 50 chyba...

szkoda, że wczoraj nie kupiłam więcej

)
a przydały by mi sie, za szybko chyba dzisiaj po prostu przeleciałam przez Biedronkę