|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#421 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Tetrowa pielucha, smoczek z lateksu marcowo-kwietniowe W KOŃCU mają frajdę z
Asiulka - a widzisz!! Chwila nieuwagi a mała już przekręcona.
![]() ![]() Darusia - to ja tutaj zastanawiam się nad nowym fotelikiem a powinnam jakiejś dobrej walizki poszukać
|
#422 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Tetrowa pielucha, smoczek z lateksu marcowo-kwietniowe W KOŃCU mają frajdę z
Ja tak nie stronie od tv patrzy sobie jak chce ale tez bez przesady
---------- Dopisano o 16:12 ---------- Poprzedni post napisano o 16:10 ---------- Pop pomysl to polowa sukcesu, juz wiecie jak moje dziecko podrozuje ![]() haha
|
|
#423 |
|
Zakorzenienie
|
hejka
Nienadrobie Was nie ma szans moje dziecko tak się rozbestwiło na tych wczasach że nie daje mi spokoju ciągle mnie gania mam go czasem dosyć aż się boje Izumi ale wkręcasz ---------- Dopisano o 16:20 ---------- Poprzedni post napisano o 16:18 ---------- Ferrou mam nadzieje że kicia się znajdzie
|
#424 |
|
Zakorzenienie
|
Ferrou - mam nadzieję że kica wróci do domu.
Ja byłam dzisiaj znowu u gina i Pani doktor się dziwiła dlaczego nie chce nic do antykoncepcji. ![]() . Zrobiłam cytologię i dostałam znowu recepty.
|
#425 |
|
Zakorzenienie
|
Uciekam, zajrze do was wieczorkiem, teraz smigamy do mojego chrzesniaka.
|
|
#426 |
|
Zakorzenienie
|
Drcron- a ja czekam cały czas na informację z zaciśniętymi kciukami. Jak tak po wizycie?????
|
#427 |
|
Zakorzenienie
|
Jeżeli chodzi o jedzenie to u nas jest bardzo różnie. ale ostatnio nie chce jeść, pociągnie cyca z pół minuty i koniec - bierze dwa łyki mimo że np nie jadl przez 5 godzin... próbuję go przystawiać to się wykręca, pręży, kwiczy, za nic nie chce ... a jak butlę mu daję to zaciska dziąsła i tyle... Najgorzej jest rano, jak się wybudzi to koniec mogę pomarzyć o tym że coś zje... np dzisiaj w nocy jadł o 4 i potem zbudził się o 7 i nie chciał jeść, wziął tylko dwa łyki. To musiałam odczekać pół godziny, uśpić go i tak nieprzytomnego karmić - i wtedy dość dużo zjadł.
Ale mniej więcej u nas karmienie wygląda tak ![]() około 7-8 - cyc ok 10 - 11 ponownie cyc [ostatnio tak nie je, tylko raz udaje mi się go zmusić do jedzenia] po 12 - obiadek, daję mu mały słoik zupki z kaszką manną lub jakiś deserek też z kaszką 14-15 - cyc 18-19 - cyc po kąpieli ok 140ml kaszki ryżowej na mleku modyfikowanym bo ciągle mam nadzieję że po niej będzie spał i przed samym zaśnięciem potrafi wydoić jeszcze z 90ml mleka - bez tego nie ma spania, będzie się kręcił godzinę a nie uśnie, a tak widzę że przysypia, butla do buzi, pociumka sobie i od razu zasypia ok 1-2 zjada około 110ml mleka, więcej nie potrafię mu wcisnąć, je na śpiocha ok 4-5 ponownie ok 110 ml mleka. Wydaje mi się że bardzo mało je, bo z piersi je naprawdę bardzo krótko... ehh.. coś jeszcze chciałam napisac...aha... plmadzia pisałaś o wietrzeniu mieszkania i grzybie.. .no to u mnie po zimie się pojawił, przez całą wiosnę i lato nie było i znowu zrobiło się zimno i znowu wylazł... w sypialni jest najzimniej, pokój jest na rogu budynku i właśnie w rogu grzyb się rozwija. I nie potrafię sobie z nim poradzić... Mamy chyba za dużą wilgotność,bo po nocy okno jest mokre, choć wydaje mi się że jest bardziej suche powietrze Aaa.. no i przy oknie przez to ściana jest mokra i tam też ostatnio coś wyskoczyło... i tak mnie to wpienia niemiłosiernie... nie wiem.. .może za mało wietrzę...?któraś z was się pytała jak z codziennym wychodzeniem na dwór - my codziennie jesteśmy na dworze, wczoraj np trochę padało to siedzieliśmy i marzliśmy w ogrodzie pod altanką więc pogoda nam nie straszna, no chyba że grzmi i jest urwanie chmury. Tak mniej więcej siedzimy minimum 2-3godziny. Dzisiaj już norma została wyrobiona, teraz trochę pada, jak przestanie to może na godzinkę wyjdziemy.. ![]() ................ też mam nadzieję że kotka się znajdzie... nawet nagrodę damy za informację gdzie jest... na razie poszukiwania zawiesiliśmy aby coś zjeść, odpocząć... w dzień ona zawsze śpi... może gdzieś się zaszyła i właśnie śpi.. będziemy dalej szukać pod wieczór, może wyjdzie z ukrycia...... ............. w ogóle od 3 tygodni chcę kupić krzesełko do karmienia i nie mogę się zdecydować na żadne... I nie wiem czy kupować FP czy może któreś z tych "niefirmowych"... i też się zastanawiam czy małemu jakiejś nowej zabawki grającej nie kupić...coś z przyciskami, z wkładaniem klocków do otworów itp... Takie zabawki są niby od 6 miesiecy... Wasze maluchy mają coś takiego? drcron, jak tam Julcia? asiulek - widzisz - i mała już na boczek sie przekręciła, nawet nie wiesz kiedy a wyląduje na brzuszku Mój Kuba zaczął to robić z dnia na dzień i jakoś miał wtedy około 5,5 miesiąca, więc nie masz się o co martwić Wiercia ma jeszcze czas
|
#428 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
To ja bym też się uśmiechnęła. Olcia inaczej niż przy cycu i sporadycznie w wózku (kilka razy w swoim dotychczasowym życiu) nie zasnęła. Dziś odstawiła szopkę w parku, była po obiadku (cycusie i zupka jarzynowa gerbera 125 ml). Nosiłam, bujałam, śpiewałam z pianą toczącą się z pyska z zazdrości na widok innych mam spokojnie pchających sobie wózek, i co? Nic. Dopiero jak dostała swojego dydusia poszła spać. Za m-c wracam do pracy, jeśli nie nauczę jej zasypiać to chyba zacznę poszukiwania niani z trwającą laktacją Gmyrelka konradhome@interia.pl
02.04.2010 Marriage is a relationship in which one person is always right, and the other is a husband ![]() Dzienniki budowy: http://forum.muratordom.pl/showthrea...ghlight=anatol http://www.anatol.mojabudowa.pl/ |
|
|
|
|
#429 |
|
Zakorzenienie
|
A moja od 12 nie chcę nic zjeśc i zła jestem na nią.Mleko blee,obiadek to aż się trzęsła z obrzydzenia-jakbym jej jakieś robaki podawała,kaszka malinowa to samo i nic nie je brrrrr
tż wrócił to mu dałam dziecko,kaszkę,żeby jej dał,bo mi się cierpliwosc traciła,ale jak zobaczyłam jak on jej to daje to mało mnie szlag nie trafił-dawał jakby łyżeczka paliła żywym ogniem,a na niej jakby robaki były-eh muszę go tego nauczyc
|
#430 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Sama też nie wiem, czy Ola nie je za mało. Zresztą Darusiaa już nieraz widziała.Nasz dzieńwygląda mniej więcej tak: rano 7-8 - cycuś, drzemka pół godziny 10-11 cycuś plus zupka jarzynowa 125ml, spacer (śpi od 30minut do 2,5 godziny,różnie bywa, dziś słabo...) 15-16 cycuś plus mleczko Nan 4 miarki, tj. ok 130 ml 18-19 cycuś,drzemka ok.30minut 21 kąpiel, cycuś plus czasem dopajam mlekiem Nan ok.130 ml 4-5 wnocy budzi się raz, cycuś. I wyszło mi, że poza cycem je 380ml. Herbatek nie lubi, kaszki jeszcze nie próbowałam. Wagi jakiś czas już nie sprawdzałam. Może mało jej daję? Ja mam zabawkę Fisher Price, grający ślimak z wkładanymi klockami, dostałam go gratis jak kupowałam dwie paczki pamperów jakiś czas temu w Rossmannie. http://allegro.pl/fisher-price-slima...220379481.html Moim zdaniem mała jest jeszcze na taką zabawkę za mała. Może jak już sama usiądzie. Póki co lubi zabawki grające,a ostatnio zgubiłyśmy na spacerku ulubionego grającego Puchatka ![]() Właśnie wciska przyciski w pozytywce od karuzelki.
02.04.2010 Marriage is a relationship in which one person is always right, and the other is a husband ![]() Dzienniki budowy: http://forum.muratordom.pl/showthrea...ghlight=anatol http://www.anatol.mojabudowa.pl/ Edytowane przez dusiaka Czas edycji: 2010-09-14 o 17:17 |
|
|
|
|
#431 |
|
Zakorzenienie
|
mój niedobry robaczek co woli cwiczyc niż jeśc
|
#432 |
|
Zakorzenienie
|
kurcze dusiaka ale Ci się trafił ten ślimak,aż dziw,że dali gratis taką drogaśną zabawkę.
A tż przywiózł z pracy od babeczki dostał 50 wiejskich jaj!i cóż ja mam począc z taką ilością?dobrze,że kobitki z wdzięczności dają mu takie rzeczy,a nie hmm inne hehe ---------- Dopisano o 17:50 ---------- Poprzedni post napisano o 17:46 ---------- izumi strasznie masz z tym wstawaniem,ja bym nie wyrobiła.Oby małemu przeszło jak najszybciej. a moja też mi daje życ,teraz dużo zajmuję się sama sobą i mogę spokojnie zrobic to czy tamto i popisac z wami
|
#433 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 18:09 ---------- Poprzedni post napisano o 17:57 ---------- Cytat:
|
|
#434 |
|
Wtajemniczenie
|
Sto lat dla Baobabkowego Kubusia
![]() Laseczki poszły e-booki na maila Czy ja powinnam swego syna czymś poić?? Je cyca i raz dziennie słoik - owoce lub warzywa. I pytanie nr 2: czy Wasze dzieci jak się śmieją w głos to też od razu dostają czkawki Ja nie wiem czy to aby normalne
|
#435 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny dzieki za kciuki my juz po wizycie wiec tak
narazie nie robimy rtg glowy bo nie ma takiej potrzeby jest zle ale nie ma tragedi szwy czaszkowe sa wyczuwalne pod palcami podczas badania sa takie rowki a ze Luśka jest jeszcze pod ochrona RTG wiec poczekamy z tym do grudnia jednak gdybym zauwazyla ze ksztalt glowy sie zmienia ze sa jakies znieksztalcenia mam do niej przyjechac gdyby romziar czapeczki nmie zmienil sie przez najblizszy miesiac to tez mam przyjechac <tylko kurde jak ja zmierze ten rozmiar czapeczki jak my szydelkowe i na drutach ostatnio nosimy > usg wyszlo prawidlowo doktor powiedziala ze Julka nie nalezy do filigranowych i mam jej podawac tran ale dopiero od konca pazdziernika jesli nie bedzie slonca w dni sloneczne tranu nie podawac bo tam tez jest wit. D i wiecie co pojechalam tam i sie jeszcze bardziej podlamalam jak skonczymy rok to musimy zrobic eeg ja jestem tak glupia ze az szkoda pisac jak wychodzilam od lekarza to weszlam z Julka w futryne az zachuczalo tak glowa udezyla i zas nas na usg wyslali na szczescie na guzie sie skonczylo
|
#436 |
|
Zakorzenienie
|
ASIULEK_23 mój to się okazało że się przewraca jak nikt nie widzi, bo jak wychodziłam do kuchni wracam a on leże ale zupełnie gdzie indziej, no wiec przed wyjściem włączyłam kamerkę i nagrałam skubanego, jak leży i zerka czy aby napewno mnie nie ma i wtedy się turla do zabawek, a przy mnie to tylko skomle żebym mu podała. teraz mu nie podaję, i przy mnie też się turla, dużego koca braknie
anakazar zawsze możemu u ciebie zlot ciotek wizazowych zrobić żeby ci razniej bylo jak tz nie będzie ![]() dzisiaj widzialam kobietkę w garniturku i kaloszach ale ja tylko na spacery z dziecmi, w sumie to prawie wszedzie![]() a co do spacerów to wychodzę bo muszę zaprowadzić i odebrać Eryka ze szkoły, jakbym nie musiala też bym wychodziła aixa lazienka super, podobna do mojej wielkościowo, ale gdzie masz pralkę? Darusia mój zjada na dobę około 4 -5 x cyc(około 180-200ml wiem ile bo całego wypija, a tyle mam jak czasem ściągnę jak mam za dużo ) kaszka 150ml wody+4 łyżki, obiadek mojej roboty to zjada tyle co jest w dużym słoiczku obiadków dziecięcych, i albo deserek(taki z 4-ro paka)albo tarte jabłuszko lub banan. No i teraz jeszcze około 100ml soku. I naprawde jest chudziutki,tylko długi(w sierpniu na miarce miał 76 cm) jak mu dam mniej to mnie jekami dobija . Lekarka mi mówiła że takim dzieciom wystarcza 3 x mleko+ słoiczek obiadkowy, i słoiczek owocowy.Izumi a ty zamiast kartki robić to się wyśpij może przytulanke jakąś skombinuj i nasącz melisą ![]() aneczkkaa ciągle głosuję w tym konkursie, a wyniki dopiero w grudniu ![]() Ferrou ja się tej wilgoci to długo pozbywałam, różne środki pachnące jak wybielacz, zdzieranie ściany z gipsem, i na nowo. A przeszło jak kupiliśmy osuszacz powietrza, W ciągu 2 godzin pracy wyciągnął z powietrza około 1,5 litra wody Super sprawa jak pranie w domu wieszasz, stawiasz obok osuszacz i w kilka godzinek suche .Mieliśmy tam 2 pokoje to w jednym osuszacz a w drugim nawilżacz chodził, takie różne nawilżenie było na pomiarze. Gmyrelka ja mojego cycowego dopajam dopiero od wczoraj, bo po prostu wcześniej nie umiał pić z butelki. U was już niedługo 6 mc to juz też możesz dopajać, może po obiadku albo pomiędzy cycami(fajnie to brzmi )---------- Dopisano o 19:06 ---------- Poprzedni post napisano o 18:55 ---------- No i ja po wizycie u ginka, jeju jakiego stracha miałam, okresu nie mam, mój synek ostatnie 2 tyg to cyca bee tylko przez sen je, a teściowa jak tak miala to się okazało że to przez ciąże, no więc się trochę nakręcilam, niby mam spiralkę, ale podobno przez pierwsze 6 tyg może się przesunąć. Na szczęście wszystko na swoim miejscu, no i przy okazji się dowiedzialam że mój pęcherzyk za kilka dni będzie gotowy
|
|
#437 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
wczoraj tez mi tak plula wszystkim.. dzisiaj je ladnie 3 razy mleko plus owocki plus zupka plus sok jablkowy z herbatka koperkowa...
|
|
|
#438 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Maciej ma 42,2 cm 29-09 mamy wizyte u neurologa a przed nią musze zrobić kolejne usg zeby było świerze na wizyte napisz mi prosze o co chodzi z tą główka co sie stało ze jeżdzicie po lekarzach z tą głową ? <prosze>
|
|
#439 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczynki Kochane. Nie bądźcie takie. Podajcie adresy. Nie mam pieniążków, ale chciałabym wam choćby taką kartkę "podziękową" wysłać - hand made nooooo......
|
|
|
|
#440 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
znajdzie sięCytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:29 ---------- Poprzedni post napisano o 19:27 ---------- APEL!!! Z RACJI TEGO, ŻE IZUMI CAŁY DZIEŃ PROSI O ADRESY POMÓŻMY JEJ JE ZDOBYĆ
|
|
#441 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a niech jej będzie
|
|
#442 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
madziwnia@interia.pl IZUMI ja ci moge przesłac adrwesy ,eilowe dziewczyn któe sie składały.. a nie bedziesz rzadnych kartek Poczta Polska wysyłać.. bo koperta 9 gr znaczek 1,5 albo 2 i to razy chyba 18 albo 19 !!!! to ponad 30 zł!! idx babo do sklepu i kup małemu słoiczki albo hmm albo chusteczki nawlizane do kazdej z paczek któe dostałas!!.. jesli wyslesz kartki internetowe to podam adresy innego ci ja nie podam! KTO SIE POD TYM PODPISUJE!!!
|
|
|
#443 |
|
Zakorzenienie
|
madziwnia ma rację
|
#444 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#445 |
|
Raczkowanie
|
dziewczyny ja tak tylko na chwilę, poczytałam tak wyrywkowo
możecie mi polecić dobry a raczej bardzo dobry termometr, bo mam jakiś lipny, za każdym razem pokazuje inną temp, nawet jak się mierzy co 5 min Mrowak-widzę, że u nas tak samo. Jutrzejsze szczepienie odwołane z powodu przeziębienia Ferrou mimo tego, że mam fobię na koty mam nadzieję że się odnajdzie Izumi-jaki wspaniały uśmiech ma twoja pociecha. U mnie też się zdarzały nocne pobudki co godzinę. Ale teraz jest o niebo lepiej bo są co 2 ![]() Gmyrelka- czy mogłabyś mi jeszcze wysłać te porady
|
#446 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#447 |
|
Zakorzenienie
|
izumi jak rozmowa tż w sprawie pracy?
Ja lece do tżta.Dobranoc dziewczyny
Mój najpiękniejszy uśmiech "Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley Edytowane przez anakazar Czas edycji: 2010-09-14 o 20:27 |
|
|
|
#448 |
|
Zakorzenienie
|
Si,si... popieram madziwnię!!
|
#449 |
|
Wtajemniczenie
|
Zosia e-booki wysłałam
![]() aixa no właśnie ledwo zacznie się tak bosko chichrać a już koniec bo czkawki opakować nie może I za każdym razem tak jest, śmieszne![]() madzia dziękuję za uwagi apropo krzesełka... więc chyba to przeze mnie wskazane miało te wszystkie podane przez Ciebie funkcji A do tego kolorystycznie strasznie mi się podoba. Co do dopajania to co Mu dawać?? Wodę niechętnie pije, a słodkiego nie bardzo chcę Go uczyć... a może tak 1/3 soczku i 2/3 wody??Drcron będzie dobrze!! Przyłączam się do pytania aneczkii - skąd te kontrole? Mój Marcel też ma dość dużą łepetynkę, a nikt nic nie mówił ...
|
#450 | |||
|
Zakorzenienie
|
Izumi Michaś super wygląda na kupie
pampersówSto lat dla Kubusia Cytat:
Drugie zdjęcie świetne Cytat:
, jaja niepakowane mają termin ważności 4tyg a pakowane 3tyg także masz czas żeby coś z nimi zrobić - może jakieś ciacho.. ![]() Cytat:
Nie dostaje czkawki, na szczęście... Asiulek Michaś też jak tylko spuszczę go z oka to gapi się w tv, dziś postawiłam między nim a tv suszarkę I też zdrówka dla Werci. Może wreszcie uda nam się spotkać bo dzieli nas ok 10km tylko![]() Ja dziś zmusiłam tz do opieki nad synem.... Rano wybyłam na zakupy - 2h, potem zrobiłam obiadek - 1,5h, potem sobie kwiatki przesadzałam... Byłam dla małego dostępna tylko przy jedzeniu Muszę tak robić częściej, bo mi się tz ciągle wymiguje...
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:55.

haha
moje dziecko tak się rozbestwiło na tych wczasach że nie daje mi spokoju ciągle mnie gania
mam go czasem dosyć

Aaa.. no i przy oknie przez to ściana jest mokra i tam też ostatnio coś wyskoczyło... i tak mnie to wpienia niemiłosiernie... nie wiem.. .może za mało wietrzę...?

oby tylko sie skonczylo na straszeniu mnie Polanica i operacja jeszcze raz prosze o trzymanie kciukow
Ale obok jest salon fryzjerski i tam babki mówiły że widziały że kot zeskakiwał i sobie pobiegł... i oczywiście to dla nich takie normalne było, bo po co dać znac - przecież nas znają dośc dobrze...od okna do drzwi tego salonu jest 10metrów a te baby to prawie cały dzień przesiadują na ławce (same sobie takową kupiły) palą fajki i plotkują... od rana kota szukamy... tż i tesciowa na rowerach a ja z wózkiem..., porozwieszaliśmy ogłoszenia i nic... nikt nie dzwoni... biedny kot... pewnie jest wystraszona, nie wie co się dzieje...