|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#241 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: 2010 - Wrześniowo-październikowe mamy - ze wszystkim sobie świetnie radę damy :
pomidora - własnie kupilismy esputicon i wczoraj dostał 1 kropelke i dzisiaj tez, na razie bedzie dostawał 1 na dobe.
oczka przemywam mu od 2 dni sola fizjologiczna ale cos nie pomaga, jutro kupie mu rumianek ![]() macie moze przepis na jakies łatwe ciasto, bez proszku do pieczenia, bo nie mam?
|
|
|
|
#242 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: 2010 - Wrześniowo-październikowe mamy - ze wszystkim sobie świetnie radę damy :
Dziewczyny, teraz ja prosze o kciuki - mały ma 38 goraczki i biegunke. Zaraz bedzie maz i idziemy do przychodni, babka juz powiedziala, ze bez kolejki wchodzimy. Boje sie bardzo mam nadzieje, ze z malym wszystko w porzadku bedzie
![]() sorki za brak pl znakow, ale pisze jrdna reka, malego trzymam w drugiej __________________ |
|
|
|
#243 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Nika- a macie kropelki na kolke? Biedny Maly i Ty i Tatus- sciskam Was cieplutko ![]() Masaze brzuszka na pewno nie zaszkodza tez, czytalam dzis ze dobrze sobie golaska polozyc na swoim brzuchu, ponoc pomaga.
|
|
#244 |
|
Wtajemniczenie
|
Pomi Będzie dobrze
Wiem, jak sama się stresowałam, jak Asi rosła gorączka ... Na szczęście stanęło na 37,5 i samo spadło. Trzymam kciuki
|
#245 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#246 |
|
Wtajemniczenie
|
dziewczyny, trzymam kciuki za Wasze dzieciątka mocno mocno
![]() jej a Pat z tym wenflonem współczuję.. dobrze, że już jesteście w domku
|
#247 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Dobrze, że u Martuchy już ok, teraz kciuki za Pomi ![]() A to mój śpiący szkrabek: |
|||
|
|
|
#248 |
|
Zakorzenienie
|
POMI trzymam kciuki, bedzie dobrze... ale wiem jak ci ciezko...
a na kolki u nas jeszcze pomagal dzwiek suszarki... gabisun slodziutki ten twoj szkrabek aaaa i jeszcze jedno ja kupilam w rosmanie krem na wiotka skore (po 2 tyg ma byc ujedrniona po 4 ma byc mniej celulitu a po 6 tluszczyku) mi zalezy na 1 etapie szczegolnie na brzuchu.. no i po 5 dniach stosowania skora jest na bank fajniejsza zobaczymy dalej (wogole ma fajny zapach i konsystencje) a koszt niewielki bo cos kolo 15 zl https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt-3...y-do-ciala.htm
|
|
#249 |
|
Zadomowienie
|
Ale śliczna
.Oj tatuś będzie miał ciężką pracę,żeby odgonić tych wszystkich adoratorów,co się będą koło niej kręcić
|
#250 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
falbala ja znam taką wersję: sól fizjologiczna tylko do nawilżania noska, nie do oczu... Oczka jak ropieją to przegotowaną wodą i wymywa się wacikiem od noska na zewnątrz. Pawełkowi bardzo ropiały i tak wyleczyłam. ---------- Dopisano o 20:01 ---------- Poprzedni post napisano o 19:58 ---------- Zuza mamy, tata dzisiaj specjalnie do Rokietnicy po nie jechał... w nocy była suszarka i masaże, tragedia jak dziecko płacze, a ty nie wiesz jak mu pomóc... Pomi 3mam kciuki, żeby szybko przeszło... gabi ślicznota
|
|
|
|
|
#251 |
|
Zakorzenienie
|
my oczy robilismy sola fizjologiczna ale nie przeszlo i nam lekarka dala krople sulfacetamidum i nas uczono (zreszta polozna tez tak przemywala) od ucha do nosa - od zewnatrz do kacika!! i mowila ze NIGDY inaczej a widze ze nika inaczej robi i yez jest ok
|
|
#252 |
|
Wtajemniczenie
|
Pisałam już na poczekalni, ale tu też napiszę.
Wiadomość od Pomidory z godz. 18:30: "Jesteśmy w szpitalu. Nie wiedzą, co mu jest. Strasznie go wymęczyli Wolałabym drugi raz rodzić niż na to patrzeć "Przepraszam, że dopiero daję znać, ale nie mogłam wcześniej.
|
#253 |
|
Zadomowienie
|
Wtrącę się.Nam też mówili,żeby przemywać właśnie od zewnątrz do wewnątrz,bo jak się zaczyna jakieś zapalenie to prawie zawsze własnie w kąciku,więc jak sie przemywa odwrotnie(od nosa do ucha),to można to zapalenie roznieść na całe oko .
|
#254 |
|
Zakorzenienie
|
Pomi wiem jakie to straszne ale dacie rade! Bądź dzielna i nie zalamuj się, trzymam kciuki za Tymka!
dokladnie tak samo nam mowili
|
|
#255 | |
|
Zadomowienie
|
Witam, mamunie
![]() Ja to jestem niedorobiona i zapomniałam zupełnie o odchowalni naszej Ale postaram się być już na bieżąco ...za dużo i tak nie piszecie Pomi, zaciskam kciukaski za Tymka ![]() ![]() gabisun, Kinia jest śliczna Cytat:
![]() Postaram się zrobić dziś kilka fotek mojego Słoneczka i pokazać wizażowym cioteczkom ![]() Mam 2 pytanka: 1) Mężuś się gdzieś przeziębił i nie chcę, żeby zaraził małego. Powinnam męża wygonić z pokoju, czy wystarczy, jak nie będzie się do Boryska zbliżał? 2) Becikowe dla wszystkich Ja na wniosku mam miejsce na numer PESEL dziecka, ale na to się czeka 3 tygodnie Jak jest u Was, wymagają czy nie? Tylko po co wtedy to na druku jest? Nie mogę się dodzwonić do MOPRu, żeby zapytać...
|
|
|
|
|
#256 |
|
Wtajemniczenie
|
ycnan Na pierwsze pytanie nie odpowiem, a co do becikowego - z tego co ja wiem, to do becikowego potrzebne jest zaświadczenie od lekarza a słyszałam, że nie wystawiają ich wcześniej niż po 6 tygodniach połogu. Któraś z Was może wie czy faktycznie tak jest? Jeśli tak to spokojnie doczekasz się w tym czasie peselu
|
#257 |
|
Wtajemniczenie
|
u nas wymagają, trzeba czekać na PESEL i dopiero wtedy składać wniosek
|
|
|
|
#258 |
|
Raczkowanie
|
bordowa - mi ginka powiedziala, ze zaswiadczenie wystawi mi po 6 tyg jak przyjde na wizyte kontrolna, wiec pesel do tego czasu tez juz bede miała
|
|
|
|
#259 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#260 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a co do becikowago to musi byc pesel czyli 3 tyg czekania ja juz go mam, wizyte popologowa mam w piatek wiec dostane zaswiadczenie i moge skladac wniosek, ciekawe ile sie czeka :P
|
|
|
#261 |
|
Raczkowanie
|
mam dosyc dupne pytanie ile kup robily wasze maluchy na dobe? ..bo wiktor do 5 dnia zycia robiła po 4-5 a od wczoraj czyli przez ponad 24h zrobil tylko jedna... hmmm... powinnam sie martwić?
dodam tylko, ze jest na butelkowym jedzeniu i wcina z apetytem bez zmian. ---------- Dopisano o 16:00 ---------- Poprzedni post napisano o 16:00 ---------- a dzisiaj skonczył 1 tydzien życia
|
|
|
|
#262 | |
|
Zadomowienie
|
Kurcze, to lipa z tym peselkiem... Eh. No, trudno.
A co do zaświadczenia, to nie ma tak, że dopiero 6 tygodni po porodzie. Chodzi pewnie tylko o to, żeby po sam papierek nie jeździć. Ja tam wybieram się do gin w tym tygodniu, bo nawet nie wie, że już urodziłam ![]() Cytat:
![]() falbala, moje Słoneczko też dziś tydzień skończyło Borys wali kupki z 10 razy na dobę Ale jest na cycu i to ponoć normalne. Dzieciaczki karmione "sztucznym" mlekiem podobno robią kupale rzadziej.Wiadomo co z Tymkiem? Zdjątka mojego aniołka, Boryska (sama się musiałam wysilać, a nie jest łatwo z dziecięciem na ręku):
http://www.suwaczki.com/tickers/k0kdwn15x5fj0dze.png http://www.suwaczki.com/tickers/k0kd73sb8eg8gpzu.png Edytowane przez ycnan Czas edycji: 2010-09-14 o 16:28 |
|
|
|
|
#263 |
|
Raczkowanie
|
ycnan - słodki ten Twój Borys
a jaka ma fajna minke na 3ciej fotce!---------- Dopisano o 18:36 ---------- Poprzedni post napisano o 18:34 ---------- a to moj wiktor 3 dni temu |
|
|
|
#264 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#265 | |||
|
BAN stały
|
Cytat:
Nas uczono jak odbieraliśmy Małego ze szpitala, że jak ropieją oczka to od nosa na zewnątrz, żeby ropkę wymyć i położna co do domu przyszła, też na to uczulała. I samą wodą przegotowana wyleczyliśmy, a miał naprawdę mocno ropiejące ślepka, więc polecam. Teraz robimy już do wewnątrz wacikiem przy myciu, bo juz nie ropieją ycnan Borysek śliczny ![]() ---------- Dopisano o 18:44 ---------- Poprzedni post napisano o 18:42 ---------- Cytat:
Ja dostała we wtorek, a w sobotę wyszłam ze szpitala. To zaświadzczenie, że byłaś 3 razy na wizytach w trakcie trwania ciąży ![]() Pesel można potem donieść- tak mówili mężowi jak byl się dowiadywać o becikowe... ---------- Dopisano o 18:47 ---------- Poprzedni post napisano o 18:44 ---------- Cytat:
Pawcio po wyjściu ze szpitala- co flachę robil kupę. Ja już się marwtiłam, że się odwodni... po jakimś tygodniu w domu (butla i trochę cyca) zmieniło się- teraz robi ok. 1 , 2 dziennie, ale za to spoooooore ![]() Znajomi straszyli, że z czasem będzie 1 dziennie, ale taka "po pachy", teraz już wiemy, co to znaczy;D ---------- Dopisano o 18:52 ---------- Poprzedni post napisano o 18:47 ---------- Wiktorek też śliczny ![]() A czasem nasz Pawcio 1 kupę na dwa dni zrobi Także się nie martw, to normalne.
|
|||
|
|
|
#266 |
|
Raczkowanie
|
dzieki NIKA bo juz myslałam, ze cos jest nie tak.. ja chyba za bardzo schizuje, musze troche wyluzowac
![]() a jak tam wasze brzuchy, bo u mnie cd wiszaca oklapła tłusta opona? |
|
|
|
#267 |
|
Wtajemniczenie
|
Nika Pewnie przeoczyłaś na Poczekalni, więc pytam tutaj
Co jesz, żeby Pawcio nie miał kolek? Bo widziałam, że na diecie jesteś. Moja Asia też ma problemy z brzuszkiem i może też by mi się taka dietka przydała ...Cierpliwości na nadchodzącą noc
"Pamiętaj: wszystko Ci wolno - ale nie wszystko warto." Edytowane przez bordowa Czas edycji: 2010-09-14 o 20:43 |
|
|
|
#268 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Też mam pusty flaczasty zwis. Ale wydaje mi się coraz mniejszy. Nie to, że chudnę w takim tempie ale jakoś flaki mi się w środku zaczynają układać jak dawniej. Ale i tak wyglądam hm... kiepsko. Przejmowała bym się gdyby było lato, ale przy takiej pogodzie da się to zakryć i jakoś człowiek wygląda Gorzej z cyckami. Te to dopiero wyglądają i długo im tak zostanie, bo planuję karmić dalej cycem.A Twój Wiktorek jest śliczny BTW, orientuje się któraś, czy z cycków cieknie sobie dopóki się karmi? Czy tylko na początku? No bo śmigać z wkładkami laktacyjnymi aż do końca karmienia?? A co jak się będę tentegesić z mężem i mi na niego mleko pocieknie?? (kolejne BTW, też macie straaaszną ochotę na sex? Mnie już skręca i tylko czekam, żeby spytać ginki kiedy można znowu )
|
||
|
|
|
#269 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
I podczas seksu też ...Ja rodziłam w piątek przez cc, a we wtorek miałam ochotę rzucić się na Tżta i nie wypuścić go już z łóżka
|
|
#270 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale... karmiłam dwoje dzieci i leciało mi z cycków do końca karmienia i musiałam mieć wkładki, bo aż ciuchy mi przeciekały. Najgorzej jak mi się zimno zrobiło i miałam gęsią skórkę, to od razu ciekło.A w trakcie sexu niestety też i wtedy miałam zawsze pod ręką ręcznik, albo pieluchę tetrową, co by całego łóżka nie zachlapać
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:21.

Wiem, jak sama się stresowałam, jak Asi rosła gorączka ... Na szczęście stanęło na 37,5 i samo spadło. Trzymam kciuki

Dopiero jak na niego nawrzeszczałam to wstał ...
I nawet widzieliśmy wiewiórkę 

.Oj tatuś będzie miał ciężką pracę,żeby odgonić tych wszystkich adoratorów,co się będą koło niej kręcić 
Ja na wniosku mam miejsce na numer PESEL dziecka, ale na to się czeka 3 tygodnie