|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#271 | |||
|
Zadomowienie
|
Dot.: 2010 - Wrześniowo-październikowe mamy - ze wszystkim sobie świetnie radę damy :
Cytat:
Skręca mnie normalnie, zwłaszcza, że prawie w ogóle już nie krwawię i mam (złudne) wrażenie normalności.Cytat:
...Chociaż taki mały ssący pączuś przy cycku jest cudowny ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#272 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: 2010 - Wrześniowo-październikowe mamy - ze wszystkim sobie świetnie radę damy :
Hej dziewuszki
Nie mam ostatnio kiedy do WAS zaglądnąć Milenka strasznie nerwowa,dziś ciągle głodna np od 16-20.00 ciągle płakała, chciała jeść, rzucała się na cyca jak pitbul a wcale dużo nie pojadła, potem dostała butle z mlekiem i ok 20.40 usneła..i mam do WAS kilka pytań 1) jak szczepicie dzieciolki? te z NFZ czy te płatne? i czy bierzecie na retrowirusy i pneumokoki? 2) ile jedzą wasze dzieci- pytam o te "butelkowe" bo moja czasem 100ml potrafi, ale potem strasznie ulewa, wręcz jakby wymiotowala tym mlekiem.. 3) i ost pytanie do PAŃ Z oświaty ile dni macie urlopu wypoczunkowego jak byłyście na feriach i wakacjach na L4?56dni? i czy ferie 2011 tez wam wliczyli do urlopu???PLISSS o odpowiedź Borysek śliczny chłopaczek Ja wczoraj odebrałam pesel a rodziłam 21ego sierpnia jutro mamy 1 wizytę u pediatry
|
|
#273 |
|
Raczkowanie
|
MPIK - ja bede szczepic na te z NFZ i biorę też na rotawirusy co do pneumokoków to jeszcze nie wiem musze poczytac na ten temat.
Wiktor jest tylko na butli i czasem je 60 czasem 90 raczej wiecej niz mniej, czasem mu sie lekko uleje, ale nie duzo, staram sie go brac zaraz po jedzeniu i ponosic zeby mu sie ladnie odbiło, chociaz czasem z tego nici. ---------- Dopisano o 22:01 ---------- Poprzedni post napisano o 22:00 ---------- ..od wczoraj od 11 nie było kupy
|
|
|
|
#274 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() Jem niewiele- chleb z masłem, gotowaną marchew i buraki, kaszę, ziemniaki, gotowane jabłka, ryż... Ja nie jem mięsa, bo można gotowane chude mięsko i wędlinę też, zero nabiału ![]() Dzięki mam nadzieję, że będzie z dnia na dzień lepiej...Dziewczyny chcemy kupić Małemu leżaczek- bujaczek, ale nie wiem który? Podobają mi się z Fisher Price i na pewno taki do 18kg. Który lepszy? a może macie też coś na oku? http://allegro.pl/show_item.php?item...2+wys%C5%82any. http://allegro.pl/fisher-price-lezac...221381150.html ---------- Dopisano o 22:07 ---------- Poprzedni post napisano o 22:03 ---------- Cytat:
haaalo to normalne
|
||
|
|
|
#275 |
|
Raczkowanie
|
NIKaP-n ok juz luzuje swój kuper i sie nie stresuje
|
|
|
|
#276 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
więc nie kombinuję.Na początku Pawełek mial taka luźną i częsta kupkę. Ja byłam pewna, że to biegunka, ale później mnie mąż uświadomił, że dzieci mają luźniejsze kupki niż my ![]() Dzwoniliśmy do szpitala, to lekarka powiedziała, że Mały za dużo wypija (80ml w 5 dniu życia). Ze na początku - do 10 dnia życia dziecko powinno pic tyle, ile ma dni np. w 5 dniu po 50mł etc... Zarówno moja położna jak i pediatra bardzo to skrytykowały, że dzieci piją tyle, ile potrzebują, nie wypiją więcej niz mogą, a zwłaszcza te, co się małe urodziły- gonią swoja wagę i mogą pić więcej od dużych dzieci. Przyjęto, że dziecko powinno mieć ok.3400 podczas porodu, a jak ma mniej, to musi swoją wagę gonić... tak mi to tłumaczyły. Ważne, aby do mleka podawać jakiś probiotyk- my kupujemy Dicoflor30. Codziennie jedną tabletę dostaje do butli (proszek wsypuję ze środka)- to zalecenie przy mleku modyfikowanym i poparły to te 3 - lekarka ze szpitala (to jej pomysł), nasza pediatra i położna. Mleko podajemy Bebilon- najpierw było to zielone - zwykłe, teraz podajemy Bebilon Comfort 1- na kolki i zaparcia. ---------- Dopisano o 22:20 ---------- Poprzedni post napisano o 22:18 ---------- Spoko hehe, rozumiem Cię, też się nerwowałam ![]() Warto też kupić w aptece czopki glicerynowe dla niemowląt, są dużo mniejsze. Jak są kolki, albo bole brzuszka i widać, że mały się napina i nie może bączka puścić, albo kupki zrobić, to można mu podać takiego czopasa. |
|
|
|
|
#277 |
|
Zakorzenienie
|
Przepraszam, że sie wtrącam, ale mam doswiadczenie z kolkami i to DUUUZE
Mialam debridat,plantex, esputicon, espumisan i wszystkie te rzeczy. Mala miala taka kolke ze plakala dzien i noc! spala po 15 min jak ze zmeczenia nie mogla juz wyrobic. Zamowilam Sab Simplex- po dodaniu pierwszej dawki do mleka juz nie bylo placzu. U nas zdzialalo CUUUUDA! Wiem jednak ze te kropelki tez nie wszystkim pomagaja, lekarz powiedzial nam ze to nie kolki bo kolki sa w danych godzinach, poszlam specjalnie na usg brzuszka i okazalo sie ze kolki (Przepraszam jeszcze raz za wtracenie)-mamusia kwietniowa 2010.
|
|
#278 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() dziewczyny po cc nadal Was boli podbrzusze?? bo widziałam że np Pomi pocina już w dżinach, ja mogę chodzic jedynie w sukienkach z majtami spuszczonymi prawie na uda nawet dres jak naciągnę na to brzuszysko to bardzo boli...Cytat:
Cytat:
2] moje niebutelkowe, cyc tylko i wyłacznie ![]() 3] nie dotyczy Nika ja mam ten http://allegro.pl/show_item.php?item...2+wys%C5%82any dziś przyszła paczka wraz z leżaczkiem przyszedł konik morski tylko, że ma ustawioną melodyjkę na chwilkę czyli dla oglądających w sklepie.. jak teraz ustawić, żeby grał 5 minut??
"Lubię ten stan, rozkoszne sam na sam. Cisza i ja. Cisza, ja i czas(...)" Edytowane przez naked21 Czas edycji: 2010-09-14 o 23:32 |
|||
|
|
|
#279 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny nie dajecie dzieci do zlobkow? Tzn. nie wracacie do pracy czy macie etatowa babcie?
Ja nie mam wyboru, niestety i moj do zlobka idzie na wiosne Wiec szczepienie na rotawirus u nas bedzie na pewno.
|
#280 | |
|
Zadomowienie
|
Bry.
Ja właśnie zcycowałam Boryska, teraz smacznie śpi, a mężus pochrapuje... i jest coraz bardziej chory Już zapowiedział, że dzis się sam eksmituje do drugiego pokoju, żeby synka nie zarazić.NIKaP-n, ten pierwszy (ten sam co ma naked) zdecydowanie bardziej mi pasuje dla maleństwa, a i dla starszego nie głupi falbala, w szpitalu babeczka od niemowląt mówiła nam, że norma z kupami u dzieciaczków jest od, powiedzmy, 10 na dobę do 1 na trzy dni. Karmione cycem robią częściej. Także spokojnie. Ja tam bym chciała, żeby Borysek trochę mniej kup robił, bo niebawem na pieluchy nie wyrobię naked21, mnie blizna już nie dokucza. Jeszcze dwa dni temu paskudnie ciągnęła, ale teraz już spokojnie mogę wszystko robić. W ogóle, jakoś szybko wróciłam do formy... Cytat:
|
|
|
|
|
#281 |
|
Zakorzenienie
|
ycnan z obu cycow mi leci
przeciekam jak nic a jak mlody je to z 2 tryska jak z fontanny.. bez wkladek niefunkcjonuje.. narazie te z nuby sie sprawdzily z belli i conopiel niebardzo...NIKaP-n ten pierwszy my go dostaniemy w weekend juz sie doczekac niemoge no i zamawiamy tez tego konika co masz Darusiaaaa dziekujemy za rady ![]() Zuziczka nie wiem poki co nie.. ale zobaczymy.. moze jakas niania.. na kilka godzin.. chcialabym wrocic do pracy ale chyba od nowego roku szkolnego.. Mpik ja szczepie mlodego w poniedzialek bierzemy 5w1 i ratawirusy ale nie wiem co z pneumokokami.. zobaczymy... moj tz sie zastanawia nad tym 5w1 bo czytal ze tam rtec itd.. musze poczytac.. ja tez z oswiaty ale z niepublicznego wiec ja mam inaczej urlop.. niestety wiec niepomoge.. ---------- Dopisano o 10:11 ---------- Poprzedni post napisano o 10:10 ---------- aaa co z Tymkiem? wiadomo cos?
|
|
#282 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wczoraj pisałam do Pomidory. Mały ma rotawirusa, oboje są wymęczeni, ale jak dobrze pójdzie to dziś wyjdą.
|
|
#283 |
|
Zakorzenienie
|
ojj biedactwa... rotawirus... ehsss a podobno karmiac piersia dzieci nie chorua.. brednie na tym necie pisza... ehsss
aja sie chwale ze wczoraj przyszedl laktator i jestem zachwycona na razie tylko na probe possalam ale kilka pociagniec i juz tryskalo![]() ale sie ciesze bo dzieki niemu sie troche uwolnie ![]()
|
|
#284 |
|
Zakorzenienie
|
Mpik a czemu już nie karmisz cycem? jesli można wiedzieć
![]() Ycnan Borys słodki a co do przytulanek to ja jestem po SN, szwy jeszcze trochę ciągną, a już mam ochotę na tż no ale muszę wytrzymać te 6 tygodni, wy możecie szybciej Naked może zamiast normalnych majtek zakładaj te siatkowe, nic cię nie będzie uwierać A co do przecieków..to Kinia dzisiaj sobie pospała a ja obudziłam się zalana mlekiem musiałam się przebierać, nawet prześcieradło było mokre też macie na wieczór więcej mleka ?Falbala śliczności 25 idziemy z tż na wesele i na tą okazję mam ściągnięte mleczko, tylko trochę się boję czy mała nie odzwyczai się od cyca planuję przyjeżdzać do domu co drugie karmienie bo to 5 minut drogi autem...Pomi biedny Tymuś oby szybciutko wyzdrowiał ![]() A jak zauważyć biegunkę u dziecka, przecież te kupki to takie wodniste...chodzi o to że są częściej? |
|
|
|
#285 |
|
Raczkowanie
|
falbala
jesli karmisz piersią to nic złego się nie dzieję. podobno kupa może byc nawet raz na 3 dni. nie wiem nie doświadczyłam tego osobiście z pierwszym dzieckiem. Nika-p mi bardziej podoba się ten drugi. takie maluszki i tak większość dnia przesypiają. a jeśli położysz Go na chwilę w pozycji półleżącej naprawde nic się nie stanie. co innego jakby taki maluszek całymi dniami tak leżał. macie jakieś nowe wieści od Pomi? Gabi Tymek chyba miał jeszcze gorączkę
Maksio 04.05.2006 i Karola 19.10.2010 Edytowane przez asia-23 Czas edycji: 2010-09-15 o 11:18 |
|
|
|
#286 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#287 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Proponuję zaszczepić dzieci na rotawirusa. Ja u swojej córci (ze względów zdrowotnych) nie zrobiłam tego i bardzo tego żałowałam kiedy już tego rotawirusa obie przechorowywałyśmy. Na pneumokoki macie czas przed żłobkiem, przedszkolem, na rotawirusa to prawie ostatni dzwonek. No i przyłączam się do pochwał Sab simplexu. Jeśli już nic nie pomaga na kolkę to postarajcie się o te kropelki. Dla nas były jedynym wybawieniem. A tak poza tym życzę waszym dzieciaczkom dużo zdrowia a wam dużo cierpliwości i zmykam żeby nie zaśmiecać waszego wątku. Pozdrawiam - mama dzielnej "przedszkolaczki"
|
|
#288 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#289 |
|
Wtajemniczenie
|
Mpik Nas bardzo lekarz i położna namawiają na pneumokoki i jeśli będzie nas stać to na pewno zaszczepimy.
Nika Dzięki za odpowiedź Ja generalnie jem chleb z serkiem topionym albo dżemem, na obiad ziemniaki i jajko sadzone albo parówka gotowana, w międzyczasie owoce, jogurty i czasem jakieś ciacho ale bez czekolady. I czasem białą czekoladę. Nie wiem, co jej może szkodzić ...Fajne leżaczki, sama nie wiem, który lepszy ![]() Nie miałam pojęcia o tych probiotykach W jakim celu się je podaje?Darusiaaaa A gdzie można zamówić Sab Simplex? naked21 Mnie boli ale tylko jak nacisnę ![]() gabi Spokojnie, ja nieraz całą noc karmię Asię z butelki i nie odzwyczaja się od piersi ![]() My już po wizycie u pediatry Mała ma 3850 g i jest zdrowa Ma tylko krostki na buzi i dostaliśmy na to maść.Dziewczyny, wiecie ile kosztują te szczepienia na pneumokoki i rotawirusy?
|
#291 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ale cos jeszcze w piersi bylo no ale mlody sie obudzil i mu dalam butle, i te 70 zarlokowi nie starczylo, i dostal cyca dalej - bo na razie sprawdzam ile musze odciagac na karmienienie odzywczai sie spokojnie chyba ze tylko mu butle bedziesz kilka dni dawac Cytat:
Cytat:
a moze odstaw ser topiony bo jest ciezkostrawny...?? (na sr mowili nam ze topionych i plesniowych nie wolno jak cos to zolte i mozzarella) ja jem tak: sniadania i kolacje - mleko z platkami, kaszka taka dla dzieci, parowki drobiowe, chleb, bulki, ser zolty, szynka drobiowsa, ogorki, dzem (ale nie z truskawek owocow lesnych i malin) pasztet drobiowy, jajecznica, tosty z piekarnika, serek "danio" 2 sniadania podwieczorki budyn kisiel, biszkopty, jablka, banany jogurty, winogron, rogaliki, szarlotka, lody smietankowe obiady ziemniaki makaron ryz kasza - do tego na parze: ryba, kurczakowe piersi, pulpety mielone drobiowe (z sosem pomidorwym - kostka rosolowa z koncentratem pomidorowym), albo spagetti (mielone na parze, sos z pomidorow pasteryzowanych w sloiczku) pierogi, kopytka, kluski na parze, rosol, pomidorowka, krupnik, plus rzeczy z piekanika - zapiekankim z zeimnikow, z makaronow, wszelkie pomysly na.. (te z reklamy) ktore robi sie bez tluszczu w rekawach (tyle ze mieso zawsze drobiowe), a nawet ostatnio byly frytki bez tluszczu w piekarniku tak jedzac od jakis 1.5 tygodnia mlody ani razu nie mial kolki nic... ostatnio wprowadzilam do jedzenia czekolade poki co nic mu sie nie dzialo, teraz bede chciala takiego zwyklego pomidora wrzucic jak przejdzie to git ![]() ja staram sie jesc to co zwykle.. no i na razie jest ok (nie ma tylko smazonych rzeczy no i miecho drobiowe) pamietaj ze uwaza sie na jedzenie w 1 miesiacu potem wprowadzasz nowy produkt (ja wprowadzilam samo mleko a nie jego przetwory, i ogorki no i teraz czekolade a szykuje juz powoli sie na pomidory takie zwykle a nie sloikowe) i robisz to tak z jesz cos nowego i 2-3 dni obserwujesz jak jest ok to spoko jak placze i sa kolki to odstawiasz i za tydzien dwa probujesz jak znowy to samo to odstawiasz i wprowadzasz po 3 miesiacu.. Bo po 3 miesiacu je sie juz wszytko....
Edytowane przez martucha84 Czas edycji: 2010-09-15 o 17:09 |
||||
|
|
|
#292 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A jak mały na chwilę wypuści cyca z buźki to zaraz wszystko zalane słodkim, klejącym mleczkiem ![]() Wkładki mam obecnie z Belli, ale faktycznie są do d*** Następnym razem kupię inne. Ano, warto było by i drugi raz to wsystko przejść by mieć takiego kochanego szkraba Cytat:
|
||
|
|
|
#293 |
|
Zakorzenienie
|
Przeklejam z wątku brzuchaczek, bo mi się nie chce pisać drugi raz
Dziewczyny, dziękuję z całego serca za dobre słowa Marudny był od kilku dni, ale to pisałam, bo mało zmysłów od tego nie postradałam, na rzęsach chodziliśmy (potem okazało się, ze najgorszą fazę rotawirusa Tymcio już w domu przeszedł). Dla informacji dla was co do biegunki, jak ją rozpoznać (bo kupki niemowlaka w ogóle są rzadkie, tzw. pokarmowe i to jest prawidłowe). Biegunka jest bardzo częstym oddawaniem stolca (Tymcio potrafił 3 razy pod rząd zrobić kupkę) i jest on właściwie wodnisty. Tymcio miał w nim śluz (tak się ciągną pasma), a inne dzieci jeszcze krew dodatkowo No i u Tymcia doszła gorączka. Jak pojawiła się gorączka, to my szybko do lekarza, od razu skierowanie do szpitala. Najgorsze jest patrzenie na cierpienie takiego maluszka. Aż pielęgniarki się wzruszały nad nim, bo najmniejszy na oddziale był. Założyli wenflon, podłączyli kroplówkę. Badań mielismy co niemiara i jeszcze wykazały kilka niemiłych rzeczy. Były badania krwi, moczu i kału, posiew z pępka (trzeba bardzo pilnować pępuszka, zeby się nie ślimaczył, bo z niego też są zakażenia), ekg, usg brzuszka (wyszła powiększona nieznacznie miedniczka nerkowa - mamy obserwować), usg główki (pokazała się torbiel w przestrzeni mózgowej podobno sama się wchłonie), okulistyczne badania, laryngologiczne.... no wszystkie możliwe. Budzili małego co rusz, był nieprzytomny po prostu, a jak był obudzony to już w ogóle nie spał, a ja z nim. Właściwie nie spałam prawie od poniedziałku. Tym bardziej, że nie było gdzie - spałam na podłodze koło łóżka! I płaciłam 5 zł za każdą dobę pobytu z dzieckiem! Matka karmiąca piersią - dla mnie skandal! W końcu dziś wyszliśmy, mały chyba odsypia, biedactwo.A co do rotawirusa - my nie byliśmy z małym jeszcze w żadnym sklepie, na spacery do lasu tylko i po osiedlu, także sama nie wiem, skąd się wziął. A teraz ciekawostka: Tymek bardzo ładnie poradził sobie z tym wirusem, bez krwi w kale i szybko. Natomiast leżał na sali z 3 miesięcznym Jasiem, szczepionym na rotawirusa, który leżał już od tygodnia i ciągle kupki z porządną dawką krwi robił! Masakra! Ja prawdopodobnie nie będę szczepić Tymka na rotawirusa. Nawet lekarze mówili, ze to naciąganie na pieniądze, a zabezpieczenie zerowe. A muszę napisać, ze byłam przekonana o tym, że będę szczepić. Teraz zmieniłam zdanie... Ps. Po tych 3 dniach w szpitalu prawie nie mam brzucha... Przepraszam za elaborat, ale może coś tam podpowiem wam odnośnie własnie rotawirusa. Jeszcze raz dziekuję za kciuki i zaraz będę czytać, co tam jeszcze u was |
|
|
|
#294 |
|
Wtajemniczenie
|
Marta Dzięki za rady
Spróbuję też tak jeść ![]() Pomi Kurczę, ja dziś u mojej Asi śluz w pieluszce znalazłam ![]() To u nas w szpitalu takie warunki? Nawet krzesła Ci nie dali? ![]() Bardzo się cieszę, że jesteście już w domu ![]() Asia ma chyba trądzik niemowlęcy
|
#295 |
|
Raczkowanie
|
A MŁODY DZISIAJ 2 KUPY STRZELIŁ... ale za to jakie wielkie
|
|
|
|
#296 | |
|
Zadomowienie
|
Cześć mamuśki, fajnie się Was czyta
![]() Cytat:
http://allegro.pl/lezaczek-bujaczek-...219665866.html Całkiem fajny
|
|
#297 |
|
Rozeznanie
|
![]() Dzięki dziewuszki za opinie odnośnie szczepionek. Ja chyba jednak zdecyduję się na zwykłe, refundowane, popytałam wśród znajomych i większość woli nie eksperypentować. Pomi pisała, że raczej na retrowirusa nie będzie szczepić i w sumie ja teraz też mam obawy.. Gabi- ja karmie mlekiem z cyca ale odciągam laktaotrem i podaje z butelki. Moja Milena jakoś nie najada się z cyca.. w ogóle 10min trwa zanim mi złapie cycucha i przy tym tak się złości i płacze jakby ją ze skóry obdzierali...więc już wole się męczyć i ściagać ![]() kupiłam laktator Avent isis i jest nawet dobry choć jak dla mnie czasem chyba za słabo ciągnie wolałabym bardziej mocno ehhe![]() Pomi ale się nacierpiałaś bidulko razem z Tymciem.. Dobrze, że już macie to za sobą i jesteście w domku. co do szczepionek to dałaś mi troche do myślenia.Chyba też nie bede szczepiła na retro. Też uważam, ze to zwykłe naciąganie... a powiedz mi jak masz naliczony urlop wypoczynkowy w pracy??? już wiesz? Ferie 2010.wakacje i czy ferie 2011?? Jeśli chodzi o szczepionki to u nas kosztują: 6w1 -kazda po 180 5w1 kazda po 120 pneumokoki- 320,320,280 rotavirus- 310,350 My byłyśmy wczoraj u lekarza mała waży 3080 zbadał ją,wszystko jest ok. serduszko czyste, zadnych szmerów. Symetryczna, bioderki ok ![]()
|
|
#298 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Borysek też staraaasznie się wierci, kręci i marudzi zanim zassie cyca. Ale powoli rozpracowuję, kiedy mu coś nie pasuje. Zazwyczaj szykuje mu się kupa i wtedy nie chce ssać. Muszę czekać na bulgoty w pieluszce i dopiero jak mały skończy, to łapie cycka. Dziś przez to nie spałam do 4:15 :/ a mały ssał w tym czasie prawie co godzinę, od 24:00 Przed 8 znowu musiałam go obudzić na cyca i "karmiłam" do 9:00 :/Na rotawirusy też nie zamierzam szczepić. Tylko standardowe szczepienia. Na koniec trzy pytanka: ![]() 1. budzicie w nocy dzieciaczki na karmienie? Czy dajecie im spać? Borysek rzadko kiedy budzi się sam i muszę go rozbudzać, bo na śpiocha nie ssie ![]() 2. kiedy powinno się iść pierwszy raz do pediatry? Mówili mi w szpitalu, ale ja mam sklerozę, a na karcie ze szpitala nie napisali... 3. do którego miesiąca karmi się też w nocy? Dawniej było, że do 3msc życia, a teraz jaka jest wersja? |
|
|
|
|
#299 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i rozczulaniem sie jak je.. i jeszcze raczki moj tak cudownie uklada ze ... porycze sie ![]() (to takie mile chwile.. bo czasem mam ochote go udusic hahahahahaha) Cytat:
Cytat:
![]() ![]() wspolczuje sluzu.. obserwuj... jak cos to pisz co i jak.. Cytat:
ja tez mam wrazenie ze laktator mogly czasem troche mocniej ciagnac ale jak go dostawie mocno do cyca to jest ok leciii ![]() dzis mlody jadl z jednego a ja odciagalam z drugiego bo jedziemy jutro do gina na popologowa wizyte i cos bedzie musial zjesc, no i w ciagu 15 munit mialam 120 wiesz jaka jestem szczesliwa laktator to najlepszy moj przyjaciel ![]() ![]() wczoraj mielismy kolejna noc z cyklu jem 2 godziny i rycze... ale tym razem bylismy przygotowani - po kapieli (19 sie kapiemy) mlody dostal cyca i zaczela sie batalia do ok 21.30 jadl na zmiane oba cyce denerwowal sie puszczal darl przysypial a kazde odlozenie skutkowalo takimmm krzykiem ze szok.. cyce mialam puste a on sie darl wiec maz mu zrobil butle a co! zjadl 70 zasnal na 1.5 godziny i o 23 sie obudzil dostal mojego cyca pojadl z 3 minuty i znowu zasnal.. spal do 3.30! dzieki temu w cycach zebralo sie tyleee mleka?(w jednym ogrom, w drugim znosnie) ze jak wstal to w 10 minut oproznil tego ogromnego i spal do 7. a rano mialm juz pieknie pelne oba - jeden odciagnelam z 2 sie najadl... teraz znowu spi a ja czuje ze fabryka produkuje w zyciu sie tak niewyspalam tzn odkad jest Pat ![]() dzieki temu mam tyleee energii!---------- Dopisano o 09:52 ---------- Poprzedni post napisano o 09:46 ---------- Cytat:
|
|
|
#300 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
tego nie wiem..
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:45.

Ale... karmiłam dwoje dzieci i leciało mi z cycków do końca karmienia i musiałam mieć wkładki, bo aż ciuchy mi przeciekały. Najgorzej jak mi się zimno zrobiło i miałam gęsią skórkę, to od razu ciekło.

Milenka strasznie nerwowa,dziś ciągle głodna np od 16-20.00 ciągle płakała, chciała jeść, rzucała się na cyca jak pitbul
a wcale dużo nie pojadła, potem dostała butle z mlekiem i ok 20.40 usneła..
mam nadzieję, że będzie z dnia na dzień lepiej...
w każdym razie nasza lekarka mówi, że nie jest zwolenniczką wymyślanych szczepień, ale te (podstawowe plus cos tam) by wzięła, bo są ważne. Jutro dowiem się ( bo idziemy osłuchać Pawcia, ma katarek) co to było. Koszt 120zł, po 6 tygodniach 120zł, po pół roku 120zł i po roku też. Odłożyliśmy na to pieniążki z Pawłowego PZU. I to są te, że jedno ukłucie zamiast 3.

musiałam się przebierać, nawet prześcieradło było mokre
Nawet krzesła Ci nie dali?