|
Notka |
|
Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki Miejsce, w którym rozmawiamy o pielęgnacji twarzy i ciała oraz sprawdzonych kosmetykach. Masz pytanie? Zadaj je kosmetyczce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zadomowienie
|
Plamy na dekolcie..:(
Mam problem.
Dziś bylam na miescie w bluzce z odsłoniętym dekoltem i troche mnie przypieklo slonce.. mam dziwne czerwone, swędzace plamy na calutki dekolcie. Co mam z tym orbic? Bardzooo swędzi.. Czy to uczulenie? Nigdy nie miałam z czyms takim do czynienia. Nie mam jasnej karnacji wiec nie rozumiem..
![]() |
#2 |
Rozeznanie
|
Dot.: Plamy na dekolcie..:(
Jesli bylas spryskana perfumami lub nawet mgielka z alkoholem to to moze byc przyczyna :/
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Mam podobną dolegliwość... U mnie jest to zdiagnozowane uczulenie na słońce (niestety). Aby złagodzić już zaistniałą sytuacje najlepiej pij duuużo wapna (najlepiej "niesmakowe" bo "doprawiacze smakowe" w wapnie mogą pogorszyć stan i dodatkowo uczulić) i smaruj dekolt balsamem. Mi to zawsze pomaga
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Gość
|
Magadaleno, nie musisz mieć jasnej karancji,żeby mieć fotoalergie, a na to to wygląda. Smaruj się wysokimi filtrami i rzeczywiście, nie psikaj się perfumami w tym miejscu - alkohol i słońce to nie jest dobre porównanie, również dla skóry
![]() Doraźnie pomóż sobie Fenistilem. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Moja koleżanka miała taka alergie jak wchodziła do sali gimnastycznej na siłownię,na słońcu też.
Piła wapno to wiem na pewno,a póżniej poszła do dermakologa.No i niestety powiem,że to nie taka łatwa sprawa... Nawet po wizycie u lekarza jej się to odnawiało,a było to w ogólniaku a WF 3 razy w tygodniu... A moze pójdż do dermakologa. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Faktycznie, zapomniałam wczoraj napisać , że ja z tym też byłam u lekarzy(nawet kilku). Pomagają tylko doraźnie-jak już coś "wyskoczy" a na dłuższą metę niestety niemogli mi pomóc
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:14.