Tetrowa pielucha, smoczek z lateksu marcowo-kwietniowe W KOŃCU mają frajdę z sexu - Strona 17 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-09-14, 23:23   #481
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa
Dot.: Tetrowa pielucha, smoczek z lateksu marcowo-kwietniowe W KOŃCU mają frajdę z

moja robi dokladnie to samo!
jak np mam ja na kolanach siedzi sobie przodem do mnie tak na jednym kolanie to sobie prostuje nogi i stoi, ale sadzam ja wtedy
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-14, 23:26   #482
dusiaka
Rozeznanie

Dot.: Tetrowa pielucha, smoczek z lateksu marcowo-kwietniowe W KOŃCU mają frajdę z

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
dusiaka moja tez placze lezkami.

A faktycznie wyszywasz pieknie, ja w ogole nie umiem
Pytałam o te łezki bo słyszałam, znowu od teściowej, że dzieci do roku czasu nie powinny płakać łzami. Słyszał kto taki przesąd? Czyli co? Mam nie dawać jej wogóle zapłakać? Przecież z rąk by niezeszła.

Haft krzyżykowy to chyba najprostszy jest. Jak Konradek był mały haftowałam richelieu, to była cacuśna robota. Niestety teraz nie mam gdzie wykładać te swoje misternie haftowane serwety, leżą w szafce, a obrazki krzyżykowe to zawsze można na ścianie powiesić.

Dzienniki budowy:
http://forum.muratordom.pl/showthrea...ghlight=anatol
http://www.anatol.mojabudowa.pl/
dusiaka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-14, 23:26   #483
yoonka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez dusiaka Pokaż wiadomość
Czy Wasze maluszki też już płaczą łzami? Zabrałam dziś Oli z buzi pilota do TV, nie zauważyłam jak go sobie sięgnęła, a ta w płacz,ze łzami i miną jakbym nie wiem co. Jak oddałam było ok. Normalnie poczułam się jakby miała conajmniej rok. Jak coś chce to musi to mieć. Taka mała, a taka mądra
kolejny krok rozwojowy - niezadowolenie po zabraniu zabawki. moja tez ostatnio zrobila tak, jak jej zabralam bulke... bo zaczelam jej czasem dawac chlebek albo bulke. troche obslini, pare okruszkow jej do buzi wpadnie i jest baaaardzo zadowolona. zaznajamiam z glutenem
Cytat:
Kobieto w tej marnej wannie przedwojennej nie ma na to szans. W lazience rodzicow jeszcze ale tu u nas no way!
Poza tym nie kąpie się z kradziochami wody-hahahahh
hmmmmm to moze idz wymocz nogi
Stary 2010-09-14, 23:28   #484
Darusiaaaa
Zakorzenienie

yonkaaa dobre!!!!!!!!hahahaha
A.Camus
Stary 2010-09-14, 23:29   #485
dusiaka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez madziwnia Pokaż wiadomość
dusiaczku Michasia tez zaczeła juz płakac łzami tez to zauwazyłam...

a najlepsz ejest to ż eona chce na nogi stawac.. i to bardzo szytwo i czeto.. ale chyba jeszcze nie mozna bo na kregosłup i mi sie wygina siedzi i ciagnie sie na watawanie... a wasze?
to dobrze, znaczy nie dobrze, że maluchy nam płaczą, tylko dobrze, że nie tylko Ola ze łzami.

Ola też jak ją trzymam na kolanach próbuje wstać i prostuje nogi. Podobnie robi gdy leży na plecach, robi jakby mostek, odpycha się nogami i przesuwa.

Dzienniki budowy:
Stary 2010-09-14, 23:38   #486
yoonka
Rozeznanie

Cytat:
yonkaaa dobre!!!!!!!!hahahaha
no bo jak to tak Ci wode ukradl?!?!?!?!!? kara sie należy. bezczelny...

---------- Dopisano o 23:38 ---------- Poprzedni post napisano o 23:31 ----------

POP!!
dla Twojego TZta prezent mam
http://demotywatory.pl/2073403/Jedyna-kobieta
Stary 2010-09-14, 23:47   #487
aixa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez libra777 Pokaż wiadomość
A ja się zaczytuje w książce "uśnij wreszcie" znalazłam na necie w pdf i sobie ściągnęłam.
Bo u nas włąśnie pojawił się problem tego typu ,ze małemu cos sie poprzestawiało i jak mam go kłaść spac (bo wiem ,że juz śpiący jest) to już mam stresa bo zaraz będzie cyrk ,obowiązkowo musi pół godziny odryczeć przed zaśnięciem .Nie ma problemu kiedy jestesmy na dworze w spacerówce wtedy zasypia spokojnie , ale do licha zima idzie
A jak ma zasnąć w domu to masakra dosłownie , dodam że w łóżeczku w ogóle nie śpi bo działało na niego jak wybudzacz iwtedy zaczęłam go kłaść w wózku
i tu był właśnie pierwszy błąd
później zaczęłam go brać na ręce bo ryczał i tu drugi błąd
bo teraz bez rąk tragedia nie uśnie a mi już kręgosłup siada
trzeci błąd to taki że zanim uśnie potrafi wytrąbić całą butelkę herbatki
bo tylko wtedy się uspokajał jak mu dawałam pić
wiem wiem sama jestem sobie winna
trzeba było przemęczyć się te pare nocy jak był malutki i może by się nauczył zasypiać sam w łóżeczku i bez lulania , bez picia
a tak bez bujania nie uśnie nie ma szans , będzie ryczał mało nie peknie aż się zachodzi
a ostatnie dni to jest dosłownie masakra jest coraz gorzej na rekach nie i w wózku nie i co ja mam robić
wiem nie wiecie bo pewnie żadne takich cyrków nie odwala jak moje
czytam więc ksiązkę w nadziei że jeszcze coś się da z tym zrobić
na razie do niczego konkretnego nie doczytałam tylko listy rodziców i widzę że niektóre są podobne do moich przzyć i nawyków
np. telewizor nie usnę bez telewizora , on jest ściszony na maksa ale ma grać i co najgorsze mały śpi ze mną(4 błąd) i przy tym nieszczęsnym telewizorze(5 błąd)
to ze spacerówką też stosuje no tyle ,że jeszcze nie w nocy a i dzisiaj był tez problem w dzień bo padało i chodziliśmy tylko bez wózka (mały w chuście pod parasolem ze mną) i nie usnął na dworze a później w domu się darł ,że aż się spocił
ale się napisałam, ale musiałam się gdzieś wyżalić , bo kto jest w stanie mnie zrozumiec jak nie inne mamy
Lenka też ma problemy z zaśnięciem w dzień. Jak przeoczę, że trze ze zmęczenia oczka i nie położę do łóżeczka ze smoczkiem i pieluchą to mam później masakrę. Drze się i nigdzie jej wtedy nie mogę zostawić, na rękach też się wtedy drze dopóki nie zasnie ech. Także nie jesteś sama.

Cytat:
Czy Wasze maluszki też już płaczą łzami? Zabrałam dziś Oli z buzi pilota do TV, nie zauważyłam jak go sobie sięgnęła, a ta w płacz,ze łzami i miną jakbym nie wiem co. Jak oddałam było ok. Normalnie poczułam się jakby miała conajmniej rok. Jak coś chce to musi to mieć. Taka mała, a taka mądra
hi hi jaka "mądra" córcia moja też płacze z łzami i z takim żalem wtedy na mnie patrzy i podkówkę robi cwaniara "mądra"

Mam pytanie oliwkujecie jeszcze swoje dzieci po kąpieli???

Maja 27.04.2017 CC
aixa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-14, 23:52   #488
Darusiaaaa
Zakorzenienie

ja nie moglam, ale gdybym mogla to bym to robila.

---------- Dopisano o 23:52 ---------- Poprzedni post napisano o 23:48 ----------

nie no smigam sie kapac kradzioch wylazl:P Paaaaa
A.Camus
Stary 2010-09-14, 23:52   #489
aixa
Rozeznanie

Darusia kradzioch wody ha ha ha ha ha ha uśmiałam się
ja też idę pod prysznic, dobranoc.

Maja 27.04.2017 CC

Edytowane przez aixa
Czas edycji: 2010-09-14 o 23:55
aixa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-15, 07:44   #490
megi-megi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lindsley Pokaż wiadomość
Libra u mnie też są cyrki z zasypianiem, przeważnie zasypia przy jedzeniu, samemu w łóżeczku mu się prawie nie zdarza, w wózku nie chce leżeć - wyje jak tylko próbuję go włożyć, spacery są poprzedzone półgodzinnym usypianiem na rękach... Jedynie w nocy odkładam go do łóżeczka i nie płacze ale przeważnie zasypia przy cycku. Właśnie pora na pierwszą pobudkę...
Boże, jestem wredna wiem, ale się cieszę, że nie jestem sama

drcroniku - ja wierzę, że Julka będzie zdrowa i nic nie trzeba będzie z nią robić - zobacz, jaka zdrowa dziewczyna i śliczna i mądra

Mój płacze łzami prawie od początku. Zaczął trochę za wcześnie, ale ja się nie przejmuję. taki jego urok.
No i jakiś czas temu rozpłakał mi się, jak zaczęłam jeść banana i powiedziałam, że on nie dostanie. Terrorysta.
megi-megi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-15, 07:57   #491
dusiaka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez aixa Pokaż wiadomość

ja tak, troszkę oliwkuję, jeśli nie wlałam do wody emolientu. No i nie w upały. Ola też lubi bo zawsze po kąpieli jest chwila na zabawę i masaż.

Dzienniki budowy:

Edytowane przez dusiaka
Czas edycji: 2010-09-15 o 07:59
Stary 2010-09-15, 08:20   #492
Darusiaaaa
Zakorzenienie

Dzien Dobry.
Wiecie co;/ ten moj tz chyba baba byc powinien, wstal lewa noga i na WSZYSTKO narzeka, skarpetek znalesc nie moze, czegos tam jeszcze tez , wsciekly jak osa-idzie do neurologa zaraz ( wlasnie wyszedl-uffff) no jak on mnie WKUR dzisiaj!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!wrrrrrrrrrrrrrrr rrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr rrrrrrrrrrrrrrrrrr
A.Camus
Stary 2010-09-15, 08:22   #493
P0P70
Zakorzenienie

Dzień dobry w ten deszczowy dzień
Cytat:
Jak już jest tak bardzo nieszczęśliwa to płacze ze łzami.

Cytat:
Napisane przez yoonka Pokaż wiadomość
POP!!
Dzięki. Oczywiście mu przesłałam z dopiskiem że tylko na to może aktualnie liczyć. I że musi się śpieszyć bo komarów już jest mało

Cytat:
Ja tylko oliwkowałam w szpitalu. W domu kąpię w Oillatum soft od początku i niczym nie oliwkuję. Pozatym jaki byłby sens oliwkowania Oliwki to mi jakoś nie pasuje

Kurcze muszę się w końcu zabrać z robotę i przygotować budżet na następny rok wraz z graficzną prezentacją. Mam termin do jutrz a nic nie przygotowałam

P0P70 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-15, 08:36   #494
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Cytat:
hihihihihi powiem mezowi, ze tak Wam sie spodobalo same feministki nam wyrosną piękne i MĄDRE z naszych dziewczynek
mi by sie troche z feminizmu przydało, może przy porannej toalecie bedę do siebie mówić, jak czysto i Mądrze wyglądam

---------- Dopisano o 08:32 ---------- Poprzedni post napisano o 08:31 ----------

Cytat:
Mnie też zwróciła uwagę raz moja teściowa, że Ola częściej trzyma główkę w jedną stronę. Zapytałam więc pediatrę, czy ma rację, ale wszystko jest ok. Na wszelki wypadek poprosiłam o skierowanie na rehabilitacje. Tak zachwalałyście sobie różne ćwiczenia, to i ja pomyślałam, że raz pójść przecież mogę.
Pl_madzia - jeśli nie widzisz niczego złego, to sobie odpuść. Może tylko zapytaj pediatrę jak ja, dla świętego spokoju. Teściowe tak mają, zawsze wiedzą lepiej
będe obserwowala. Dzieki

---------- Dopisano o 08:35 ---------- Poprzedni post napisano o 08:32 ----------

Cytat:
madzia zwróć uwagę jak często ją przechyla i w jakich sytuacjach. Chodzi mi o to kiedy tak robi jeśli wogóle to nie jest tylko wymysł teściowej. Badałaś mu wzrok u okulisty???
nie byłam u okulisty, bo ja problemu nie widziałam i nie widzę. Ale teraz sie sama doszukuję

---------- Dopisano o 08:36 ---------- Poprzedni post napisano o 08:35 ----------

Cytat:
a najlepsz ejest to ż eona chce na nogi stawac.. i to bardzo szytwo i czeto.. ale chyba jeszcze nie mozna bo na kregosłup i mi sie wygina siedzi i ciagnie sie na watawanie... a wasze?
mój też tak robi, nawet w tej chwili

"Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać"
pl_madzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-15, 08:36   #495
P0P70
Zakorzenienie

Tak a propos feministek to ja w swoim środowisku jestem uważana za feministkę. I wszyscy twierdzą że dobrze że mam córkę bo nie wiadomo jak z moimi zasadami wychowałabym syna.
Tylko że ja nie jestem feministką bo ja nie jestem za równouprawnieniem. JA jestem za wyższością kobiet. W pracy też większoćś myślała że jestem lesbijką i dzieki temu zawsze miałam spokuj z facetami. Nigdy się tak (sukowato -podoba mi się to określenie) nie ubierała jak Megi.
I aż dziwne bo ja wychowana jestem przez faceta.
A mojej małej to już od początku wbijam do głowy: Faceci są po to aby Ci usługiwać i tobą się oiekować. A ona już jest taka mądra i o tym wie bo uwielbia jak to TZ albo jego brat się ną zajmują. Wystarczy jeden uśmiech a oni już miękkną i zrobili by dla niej wszystko.

Edytowane przez P0P70
Czas edycji: 2010-09-15 o 08:41
P0P70 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-15, 08:44   #496
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

[QUOTE=dusiaka;22071965]Pytałam o te łezki bo słyszałam, znowu od teściowej, że dzieci do roku czasu nie powinny płakać łzami. Słyszał kto taki przesąd? Czyli co? Mam nie dawać jej wogóle zapłakać? Przecież z rąk by niezeszła.
/QUOTE]
pierwsze słyszę, dzieci do 1 mc lub 2 mc płaczą bezłzowo, ale później to już zaczynają łezki kapać

---------- Dopisano o 08:44 ---------- Poprzedni post napisano o 08:38 ----------

no i bdobrze ze maja łezki bo sobie takudrazniaja kanaliki łzowe

"Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać"
pl_madzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-15, 08:48   #497
Darusiaaaa
Zakorzenienie

Powiem Ci ze mam kolezanke ktora dokladnie tak byla wychowywana mniej wiecej jestes ksiezniczka a faceci maja ci usugiwac- nic dobrego;/ zero szacunku do facetow a to tez nie jest dobre takze ja tez jestem za tym ze laska musi wiedziec ze nie jest miotla wynies pozamiataj przynies i tak dalej ale mlodej szacunek bede wpajac od malego.
A.Camus
Stary 2010-09-15, 08:55   #498
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lindsley Pokaż wiadomość

Może wreszcie uda nam się spotkać bo dzieli nas ok 10km tylko

...
No ja mam nadzieję I czekam z niecierpliwością. Z Jagą mamy zamiar się zdzwonić w przyszłym tygodniu. Może dołączysz??

Cytat:
Napisane przez Izumi Pokaż wiadomość
A pomysła mam takiego ... może jakby się którejś spodobało to mogłabym jej coś narysować? Np. ja przeważnie sama rysuję "pocztówki" Bożonarodzeniowe i Wielkanocne, hmmm? To byście napisały czy cuś a ja bym zrobiła Tylko czasu mi troszkę trzeba bo Mały bandyta większość moich pokładów energii pochłania....
Kobito... dośpij Ty wreszcie a nie Ci się rysować po nocach zachciewa...

Cytat:
Napisane przez pl_madzia Pokaż wiadomość
teściowa mnie się dzisiaj pyta co lekarz mówi na to że Erwi tak przechyla główkę w prawą stronęa ja nie wiem o co jej chodzi, ja nic takiego nie zauważyłam.
Moja przechylała i to bardzo. jak np nosilam ja tak, że opierala się pleckami o moje cycki i trzymalam ja pod pupę (takie siedzinko) to jak patrzylam w lustro to ona zawsze miała lepek przechylony na lewo i nie dalo jej sie go wyprostować. Ale ona miala asymetrię. Jedna pani doktor stwierdzila nawet kręcz szyi ale inna pani doktor zaprzeczyla bo podobno wtedy w ogole by w drugą stronę nie kręcila gowką. No w sumie... samo jej chyba przeszlo bo już trzyma łepek prosto...

Cytat:
Mloda odbita najedzona, czas troche odczekac.
No nie wiem jak ja przestawic jak sie budzi np o 7 to je o 7 mleko pozniej sloik o 12 kaszka-na mleku, sloik, o 17 mleko i o 22 mleko albo jak wstaje ok 6 to wszystko sie przesuwa na ostatnie jedzenie o 21;/

Moja już dawno o tej porze śpi snem głębokim Choćbym chciała to tyle nie wytrzyma... raz chcialam ją przetrzymac do 20-tej i nie dało rady- tarła oczy, nos, ziewala no i marudziła... bardzo...
Nie wiem jak to będzie na chrzcinach bo w kosciele sa na 18-ta, wiec moze juz marudzić :/

Cytat:
Napisane przez P0P70 Pokaż wiadomość
Takie trzymanie głowy lekko przechylonej w jedną stroną to tylko z asymetrią mi się kojarzy
Dokladnie... albo wlasnie kręcz szyi (jak pisałam wyżej)

Cytat:
Napisane przez drcron Pokaż wiadomość
wciaz dziekujemy za kciuki i prosimy o jeszcze

no wlasnie ze wzgledu na sen jak ona spi to ma bardzo czeste drgania to znaczy co jakis czas machnie raczka albo nozka cos takiego jak u doroslych jak wchodza w gleboka faze snu to tez jest cos takiego no i doktor chce to sprawdzic bo to jej sie powtarza zbyt czesto a nasila sie jak wczesniej poplacze troszke to jak zasnie to to sie bardzo nasila a nie pamietam dlaczego musimy czekac az skonczy rok w grudniu zapytam

Trzymamy z Wercia kciukasy...
co do snu to może ja tż powinnam iść na to eeg? Bo moja straaaaasznie wariuje w nocy, strasznie to wygląda, jakby jakies ataki miała. No i kiedys tez tak miala (po atakach kolki), ze po placzu jak zasypiała to co chwila podskakiwala i się wybudzała. takie tiki...

Cytat:
Jestem,nalalam tak goracej wody ze musi chwile przestygnac.
U nas na szczescie nie ma zadnego problemu z zasypianiem, mala i w dzien i po kapieli w lozeczku zasypia sama, wyglada to tak ze ja kapie, ubieram itd ( to wiadomo) i odkladam do lozeczka, daje smoka, buzi w czolko na dobranoc za 5 min jej juz nie ma bo spi, czasami dluzej ze 3 razy smok wyleci wiec podejde ja czy tz ale bez zadnego odzywania sie ani niczego wkladamy smoka, zasuwamy moskitiere i odchodzimy.
U nas mala nie chciala spac w wyrku jak ja ( wtedy co miala kolki) przyzwyczailismy do naszego lozka, ale jak kolki przeszly to mowie nieeee kochana nie ma bata , nie po to kupowalam lozeczko zeby sobie stalo i sie kurzylo, cos okolo 3 nocy sie przemeczylismy bo budzila sie co chwile i tym podobne a pozniej juz spokoj i tak zostalo.

U nas wieczorem jest tak samo ale w dzien w lóżeczku nie chce spać a ja nie ma siły i cierpliwości jej tego uczyc (wiem... to zle) i śpi w wozku. Ale też potrafi sama zasypiać bez bujania. Na rekach nie uśnie...

Cytat:

Moja prawie od poczatku placze z łzami, az się zalewa...

Cytat:
Pytałam o te łezki bo słyszałam, znowu od teściowej, że dzieci do roku czasu nie powinny płakać łzami. Słyszał kto taki przesąd? Czyli co? Mam nie dawać jej wogóle zapłakać? Przecież z rąk by niezeszła.
What????

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
ASIULEK_23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-15, 09:01   #499
Darusiaaaa
Zakorzenienie

Asiulek to faktycznie bardzo pozno macie chrzciny

---------- Dopisano o 09:01 ---------- Poprzedni post napisano o 08:59 ----------

Jejuuu ciekawa jestem co u tego neurologa;/
Kurde no taka maruda dzisiaj z tego tezeta mojego ze kijem od szczoty bym go pogonila
A.Camus
Stary 2010-09-15, 09:03   #500
Izumi
Wtajemniczenie

Cytat:
dziekuje za popracie!!!

IZUMI czekam na e-kartke!! i pozostałe tyż... to co babsztylku chcesz te nasze ADRESY @

CZEKAM NA LISTĘ ADRESÓW MADZIK!
Mam nadzieję że się spodoba

---------- Dopisano o 09:03 ---------- Poprzedni post napisano o 09:02 ----------

Cytat:
Izumi dzieki za propozycje ale ja też sama robię kartki na święta moje sa wyszywane krzyżykami

A ja się zaczytuje w książce "uśnij wreszcie" znalazłam na necie w pdf i sobie ściągnęłam.
Bo u nas włąśnie pojawił się problem tego typu ,ze małemu cos sie poprzestawiało i jak mam go kłaść spac (bo wiem ,że juz śpiący jest) to już mam stresa bo zaraz będzie cyrk ,obowiązkowo musi pół godziny odryczeć przed zaśnięciem .Nie ma problemu kiedy jestesmy na dworze w spacerówce wtedy zasypia spokojnie , ale do licha zima idzie
A jak ma zasnąć w domu to masakra dosłownie , dodam że w łóżeczku w ogóle nie śpi bo działało na niego jak wybudzacz iwtedy zaczęłam go kłaść w wózku
trzeba było przemęczyć się te pare nocy jak był malutki i może by się nauczył zasypiać sam w łóżeczku i bez lulania , bez picia
a tak bez bujania nie uśnie nie ma szans , będzie ryczał mało nie peknie aż się zachodzi
a ostatnie dni to jest dosłownie masakra jest coraz gorzej na rekach nie i w wózku nie i co ja mam robić
na razie do niczego konkretnego nie doczytałam tylko listy rodziców i widzę że niektóre są podobne do moich przzyć i nawyków
np. telewizor nie usnę bez telewizora , on jest ściszony na maksa ale ma grać i co najgorsze mały śpi ze mną(4 błąd) i przy tym nieszczęsnym telewizorze(5 błąd)
to ze spacerówką też stosuje no tyle ,że jeszcze nie w nocy a i dzisiaj był tez problem w dzień bo padało i chodziliśmy tylko bez wózka (mały w chuście pod parasolem ze mną) i nie usnął na dworze a później w domu się darł ,że aż się spocił
ale się napisałam, ale musiałam się gdzieś wyżalić , bo kto jest w stanie mnie zrozumiec jak nie inne mamy
Krzyżykami. No to wooow. To dopiero magia ! Ekhem... Libra... pamiętaj o mnie na święta .....

A z zasypianiem to u nas jest bardzo podobnie! Znaczy wieczorem po kąpieli zazwyczaj jest najmniej cyrków, ale w ciągu dnia... o matko jedyna.

---------- Dopisano o 09:03 ---------- Poprzedni post napisano o 09:03 ----------

Cytat:

Izumi jesli tak proponujesz to ja bym miala prosbe, na koniec wrzesnia dalabys rade??

J uwielbiam malowac ale zwierzeta czy pejzaze a nie ludzi, nie mam pieniedzy zeby cos kupic tezetowi na imieniny i moze jakbym ci fotke przeslala narysowalabys takie cos ( tezeta z mala)? jesli oczywiscie nie to rozumiem jak najbardziej.
Postaram się To wyślij na maila jakieś foto, czy coś i napisz np. w jakiej formie miałoby to być

AniaP... pamiętam że jeszcze Tobie wiszę
Izumi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-15, 09:04   #501
Darusiaaaa
Zakorzenienie

mala byla w lozeczku ja robilam sniadanie wracam spi
A.Camus
Stary 2010-09-15, 09:09   #502
Izumi
Wtajemniczenie

Cytat:

Haft krzyżykowy to chyba najprostszy jest. Jak Konradek był mały haftowałam richelieu, to była cacuśna robota. Niestety teraz nie mam gdzie wykładać te swoje misternie haftowane serwety, leżą w szafce, a obrazki krzyżykowe to zawsze można na ścianie powiesić.
Miśkowi też się zdarza łezkami płakać.

Moja mama też wyszywa... ale dla mnie to zbyt misterna robota... i taka precyzyjna .. nie nadawałabym się do tego . Ale podziwiać lubię! A już to co babki bitwę pod grunwaldem wyszywały to w ogóle MIAZGA

---------- Dopisano o 09:09 ---------- Poprzedni post napisano o 09:06 ----------

Cytat:
Ja przestałam bardzo szybko. U nas w pokoju gorąco wiecznie (taki układ bloku że większośc dnia słońce w oknie i zero przeciągu, a pokój malutki) i jak po kąpieli małego oliwkowałam, to potem rano miał taaaaaaaaaaaaaaaakie potówki że szok. Problem zniknął jak przestałam go smarować po kąpieli. Teraz mi się zdarza go raczej kremem od czasu do czasu posmarować.
Stary 2010-09-15, 09:15   #503
Darusiaaaa
Zakorzenienie

tz ma kolejna rehabilitacje-10 razy ma isc, problem w tym ze nigdzie juz nie ma na kase chorych a jeden masaz 150zl , ostatnio tez tak bylo i nic mu nie pomoglo, z teraz tez tak kasy nie mamy i musimy gdzies szukac.

---------- Dopisano o 09:15 ---------- Poprzedni post napisano o 09:12 ----------

ja bardzo lubilam jak mala pachniala takim dzieciatkiem taka oliwka, ale nie mozemy stosowac wiec kapie ja w emolium i uzywam emolium do smarowania.
A.Camus
Stary 2010-09-15, 09:17   #504
Izumi
Wtajemniczenie

A JA TEŻ NA TŻ'a PONARZEKAM DZIŚ!!! A CO!!
Umówiłam się z nim wczoraj że w nocy tym razem JA ŚPIĘ! Niech on wreszcie się namęczy i wstaje całą noc do Małego! A co!! Ja tylko cycka użyczę w razie czego, ale wsio reszta mam w nosie! A CO! ... No i tak przespałam całą noc. Bo ta menda mój mąż i ta druga menda mój syn... SPALI DO 5EJ RANO!!! Tż mówi, że 2 razy w nocy podszedł do łóżeczka Małemu smoka podał jak usłyszał że się obudził i Mały szedł dalej w kime!!!!! NO KURDE BALANS NO! Tak to nic nie pomagało. Jak JA wstawałam to jakoś tż wtedy nie potrafił go uspokoić. A że Tż miał wstawać to co?? No jak to tak no?!!??!! Męska solidarność! Nie daruje! x-[ ....

---------- Dopisano o 09:17 ---------- Poprzedni post napisano o 09:15 ----------

No nic. ZMykam na razie. CZekam na liste adresów email - MADZIWNIA
Miłego Dnia Kochane!
Stary 2010-09-15, 09:17   #505
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Cytat:
Asiulek to faktycznie bardzo pozno macie chrzciny

---------- Dopisano o 09:01 ---------- Poprzedni post napisano o 08:59 ----------

Jejuuu ciekawa jestem co u tego neurologa;/
Kurde no taka maruda dzisiaj z tego tezeta mojego ze kijem od szczoty bym go pogonila
Nooo... ale u nas w kościele tylko o tej godzinie są ale obiad robimy przed mszą... potem mała spać a my ciacho itp...

Cytat:
mala byla w lozeczku ja robilam sniadanie wracam spi
Już kiedyś to pisałam chyba... niezły śpioch z tej Twojej Oliwki... moja własnie wstała, siedzimi na kolanach a ja jedną ręką piszę... spała... 15 minut odkąd jest chora- tak mi "długo" sypia...

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
ASIULEK_23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-15, 09:23   #506
Darusiaaaa
Zakorzenienie

moja zalezy jaki ma dzien, wczoraj moze lacznie z calego dnia 1,5 godziny przespala, nawet chyba pisalam ze niecale 15 min spala takze wiesz....roznie bywa, powinna wlasnie sloiczek wtryniac a ona poszla spac i obudzi sie glodna jak wilk
A.Camus
Stary 2010-09-15, 09:32   #507
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Cytat:
Mi Tż ściągnął z netu tę książkę. Nie lubię czytać na komputerku wolę książkę.
Dopiero zaczęłam ale już mam problem zasadniczy a mianowicie taki że dziecko ma zasypiać samo w swoim pokoju. Nie ma swojego pokoju. Jest w pokoju z nami. I co ? Mamy o 21 wyłączyć wszystkie światła i telewizor a sami iść spać mimo że dopiero wtedy jest czas na pobycie razem i spokojną rozmowę ? No i jeszcze jedno - dziecko ma mieć w nocy w łóżeczku tylko te rzeczy które nie będą wymagały naszej obecności. Zgadza się jeśli chodzi o przytulankę, pieluszkę, kocyk itp ale nie zgadzam się ze smoczkiem. Jak w środku nocy dziecko samo ma sobie ten smoczek włożyć do buźki ? No i nie pasuje mi jeszcze to że dziecko od 6-7 miesiąca ma spać nieprzerwanym nocnym snem ok 11-12 godz. Jak to zrobić w rzypadku dzieci cyckowych ? One się budzą a karmienia. Widziałam że Wasze cyckowe teżsię budzą. (może coś będie w dalszej części książki?)
Książka ogólnie jest fajna. Muszę ją skończyć i wprowadzić modyfikacje na miarę możliwości lokalowych. Narazie piewsze pół nocy śpi w woi łóżeczku a resztę między nami (nie taki był plan).
A moja mała jakby wyczuła co mama kombinuje i co ? Postanowia sobie rozrabiać w nocy a nie spać
Stary 2010-09-15, 09:47   #508
libra777
Zakorzenienie

Cytat:
a wiecie mi tez sie jakos przyjelo i "MADRZE" I dzisiaj u doktor ubieram Julke i mowie do niej daj raczke trzeba wlozyc w rekawek wsadzilam i kowie ale pieknie i madrze ubralismy sweterek dziekuje doktor popatrzyla i zaczela sie smiac mowi ze ona jeszcze w zyciu takiej rozmowy nie slyszala
chachacha
Cytat:
Tz jest martwy! Nalalam wody, czekam az wystygnie,ide do lazienki a tam on kapie sie w najlepsze twierdzac ze myslal ze jestem tak dobraz zona ze mu kapiel naszykowalam:P szuja jedna.

Chociaz wykorzystalam sytuacje, pozeram pistacje popijac je zimnym lechem

zimnym lechem? bardzo nie politycznie
Cytat:
Ja też wyszywam krzyżykami, metryczki, obrazki, kartki, serwetki, nawet ozdoby choinkowe. TŻ marzy, że kiedyś wyhaftuję mu dużego Sphinksa, ale jakoś nie mam motywacji. Mniejsze robótki robi się przyjemniej, zwłaszcza te dziecięce. Wyhaftowałam metryczki nie tylko swoim dzieciom, ale też dzieciakom moich przyjaciół.
ja wyszywam troche większe prace , chociaz ostatnio nie za bardzo mam czas ale w garazu rozpiete na sztalugach stoi "stworzenie Adama" , i czeka na lepsze czasy najwieksza praca jaką wyszyłam to była ostatnia wieczerza 1,5m na 80cm jednak nie mam jej w domu sprzedałam
ja robiłam faraona tutenhamona fajnie wyszedł( oddałam w prezencie)
a po za tym to tez robię kartki , małe obrazki,krzyżma do chrztu itp
Cytat:

mój juz od dawna łzami płacze
Cytat:
dusiaczku Michasia tez zaczeła juz płakac łzami tez to zauwazyłam...

mój też staje i przez to nie chce siedzieć , bo jak usiądzie to zaraz sięczegoś łapie i chce wstawać
Cytat:
kolejny krok rozwojowy - niezadowolenie po zabraniu zabawki. moja tez ostatnio zrobila tak, jak jej zabralam bulke... bo zaczelam jej czasem dawac chlebek albo bulke. troche obslini, pare okruszkow jej do buzi wpadnie i jest baaaardzo zadowolona. zaznajamiam z glutenem

hmmmmm to moze idz wymocz nogi
my ostatnio jemy zupę na bułkę -mały trzyma bułke i niby ją je a jak otworzy buzię to ja mu ciach łyzke i on zadowolony je bo chyba mysli że to bułka
Cytat:
no bo jak to tak Ci wode ukradl?!?!?!?!!? kara sie należy. bezczelny...

---------- Dopisano o 23:38 ---------- Poprzedni post napisano o 23:31 ----------

POP!!
m uszę swojemu podesłać cha cha cha
Cytat:
Lenka też ma problemy z zaśnięciem w dzień. Jak przeoczę, że trze ze zmęczenia oczka i nie położę do łóżeczka ze smoczkiem i pieluchą to mam później masakrę. Drze się i nigdzie jej wtedy nie mogę zostawić, na rękach też się wtedy drze dopóki nie zasnie ech. Także nie jesteś sama.

hi hi jaka "mądra" córcia moja też płacze z łzami i z takim żalem wtedy na mnie patrzy i podkówkę robi cwaniara "mądra"

no tragedia z tym spaniem
ja nie oliwkuję , w ogóle nie olowkowałam najpierw kapałam w ojlatum , a teraz w nivea i skóra ok.
Cytat:
Dzien Dobry.
Wiecie co;/ ten moj tz chyba baba byc powinien, wstal lewa noga i na WSZYSTKO narzeka, skarpetek znalesc nie moze, czegos tam jeszcze tez , wsciekly jak osa-idzie do neurologa zaraz ( wlasnie wyszedl-uffff) no jak on mnie WKUR dzisiaj!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!wrrrrrrrrrrrrrrr rrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr rrrrrrrrrrrrrrrrrr
to chyba przez to ukradzenie wody teraz mu bokiem wychodzi
Cytat:
Kurcze muszę się w końcu zabrać z robotę i przygotować budżet na następny rok wraz z graficzną prezentacją. Mam termin do jutrz a nic nie przygotowałam
no właśnie w radiu mówili że ludzie zamiast pracować po internecie buszują jednym słowem podnosisz statystyki
Cytat:
Tak a propos feministek to ja w swoim środowisku jestem uważana za feministkę. I wszyscy twierdzą że dobrze że mam córkę bo nie wiadomo jak z moimi zasadami wychowałabym syna.
Tylko że ja nie jestem feministką bo ja nie jestem za równouprawnieniem. JA jestem za wyższością kobiet. W pracy też większoćś myślała że jestem lesbijką i dzieki temu zawsze miałam spokuj z facetami. Nigdy się tak (sukowato -podoba mi się to określenie) nie ubierała jak Megi.
I aż dziwne bo ja wychowana jestem przez faceta.
A mojej małej to już od początku wbijam do głowy: Faceci są po to aby Ci usługiwać i tobą się oiekować. A ona już jest taka mądra i o tym wie bo uwielbia jak to TZ albo jego brat się ną zajmują. Wystarczy jeden uśmiech a oni już miękkną i zrobili by dla niej wszystko.
lesbijka
niech kobieta zna swoją wartość

A ja od dzisiaj twardo zaczynam stosować metody z książki uśnij wreszcie i muszę wprowadzić posiłki o stałych godzinach czyli 8 12 16 20.
kaszkę juz dostał o 8 i o dziwo zjadł ze smakiem ta z nesle malinową
była nauka zasypiania ale w wózku bez lulania następny raz będzie w łóżeczku.
Wytrzymałam z kamienna twarzą 40 minut ryku ze szlochaniem i jesstem w szoku ale usnął co prawda pospał tylko 30 min ale usnął sam bez trzymania za ręke bez lulania bez picia
czyli da się
lepiej teraz niż jak bedzie większy i będzie za mnąleciał z rozpaczliwym wrzaskiem MAAAMAAA
Darusia czyli Ty wyłapałaś dobry moment żeby nie było za późno i mała się nie przyzwyczaiła
Tak w ogóle to dzień dobry zapomniałam bo rozśmieszyłyście mnie od rana
u nas znowu leje

---------- Dopisano o 09:46 ---------- Poprzedni post napisano o 09:39 ----------

Cytat:
Napisane przez izazula Pokaż wiadomość
Mi Tż ściągnął z netu tę książkę. Nie lubię czytać na komputerku wolę książkę.
Dopiero zaczęłam ale już mam problem zasadniczy a mianowicie taki że dziecko ma zasypiać samo w swoim pokoju. Nie ma swojego pokoju. Jest w pokoju z nami. I co ? Mamy o 21 wyłączyć wszystkie światła i telewizor a sami iść spać mimo że dopiero wtedy jest czas na pobycie razem i spokojną rozmowę ? No i jeszcze jedno - dziecko ma mieć w nocy w łóżeczku tylko te rzeczy które nie będą wymagały naszej obecności. Zgadza się jeśli chodzi o przytulankę, pieluszkę, kocyk itp ale nie zgadzam się ze smoczkiem. Jak w środku nocy dziecko samo ma sobie ten smoczek włożyć do buźki ? No i nie pasuje mi jeszcze to że dziecko od 6-7 miesiąca ma spać nieprzerwanym nocnym snem ok 11-12 godz. Jak to zrobić w rzypadku dzieci cyckowych ? One się budzą a karmienia. Widziałam że Wasze cyckowe teżsię budzą. (może coś będie w dalszej części książki?)
Książka ogólnie jest fajna. Muszę ją skończyć i wprowadzić modyfikacje na miarę możliwości lokalowych. Narazie piewsze pół nocy śpi w woi łóżeczku a resztę między nami (nie taki był plan).
A moja mała jakby wyczuła co mama kombinuje i co ? Postanowia sobie rozrabiać w nocy a nie spać
no właśnie co z tym smoczkiem teraz go obłozyłam pieluchami ale to w dzień i mam go na oku a w nocy się będę bała że się zaplącze i udusi a smoczka sam sobie nie włoży nie umie jeszcze wyciągnąć a i owszem
z tym nieprzerwanym snem też nie wiem czy to przejdzie ale żeby choć raz się budził a nie tak jak którąś noc z kolei ochnaście razy jestem wykończona i nie wiadomo co on chce bo nie możliwe że po zjedzeniu po godzinie żeby był głodny mój też swojego pokoju jeszcze nie ma ale myslę że w tym co siedzicie też będzie dobrze z tą ciemnością mi nie pasuje ja bym zostawiła chociaz małą lampkę jak będzie większy wyrośnie z tego
też się postaramw miarę możliwości wprowadzic modyfikacje

---------- Dopisano o 09:47 ---------- Poprzedni post napisano o 09:46 ----------

Spadam muszę do teściowej jechać , szwagier jedzie do niemiec i chce coś mojemu tż podać
libra777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-15, 10:05   #509
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Cytat:
wiec tak te kontrole to dlatego ze ciemiaczko juz nie jest wyczuwalne od okolo miesiaca czyli jak miala 4 miesiace zaroslo juz calkiem a powinno byc dluzej wyczuwalne no i lekarka boi sie ze szwy czaszkowe sie tez szybko zrosna co moze doprowadzic fo tego ze mozg bedzie rosl a glowa nie i ze nie bedzie miejsca i moze dojsc do deformacji czaszki i dlatego kazala skonsultowac to z neurologiem i ewentualnie zrobic operacje w Polanicy ale mam nadzieje ze obejdzie sie bez operacji i ze wszystko bedzie sie rozwijalo prawidlowo

ja tez jestem za aby podaj Izumi adresy e-mail

ja nawet nie mam czasu was nadrobic jutro podjade do mamy to ona popilnuje Julke a ja poczytam troszke

no i mam dylemat kupilam sukienke i jest zamala kupowalam ja ze 2 tygodnie temu mierzylam byla idealna a dzisiaj chcialam zobaczyc czy pasuje do butow i co dupa przytylo mi sie <ryczy> w pasie nie moge jej dopiac gorset w cyckach sie nie styka na wiazaniu i teraz nie wiem czy cos z nia kombinowac czy kupic druga
U nas też ciemiączko nie jest już wyczuwalne a Zosia ogladana była przez 2 lekarzy w odstępie 3 tygodni. Zaden nie powiedział że coś niedobrego się dzieje.

A co do sukienki to może tylko "wody nabrałaś" (hormony) i za kilka dni wrócisz do normy

---------- Dopisano o 10:03 ---------- Poprzedni post napisano o 10:00 ----------

Cytat:
Jestem,nalalam tak goracej wody ze musi chwile przestygnac.
U nas na szczescie nie ma zadnego problemu z zasypianiem, mala i w dzien i po kapieli w lozeczku zasypia sama, wyglada to tak ze ja kapie, ubieram itd ( to wiadomo) i odkladam do lozeczka, daje smoka, buzi w czolko na dobranoc za 5 min jej juz nie ma bo spi, czasami dluzej ze 3 razy smok wyleci wiec podejde ja czy tz ale bez zadnego odzywania sie ani niczego wkladamy smoka, zasuwamy moskitiere i odchodzimy.
U nas mala nie chciala spac w wyrku jak ja ( wtedy co miala kolki) przyzwyczailismy do naszego lozka, ale jak kolki przeszly to mowie nieeee kochana nie ma bata , nie po to kupowalam lozeczko zeby sobie stalo i sie kurzylo, cos okolo 3 nocy sie przemeczylismy bo budzila sie co chwile i tym podobne a pozniej juz spokoj i tak zostalo.
Już dzisiejszej nocy wezmę z Ciebie przykład. Trzymaj kciuki.
A przed urodzeniem Zosi byłam taka konsekwentna. Może dlatego że ta konsekwencja dotyczyła wyłącznie mojej osoby

---------- Dopisano o 10:05 ---------- Poprzedni post napisano o 10:03 ----------

Cytat:

.
To chyba faktycznie jakiś kolejny głupi przesąd. Moja Zosia już dawno płacze ze łzami i to podobno bardzo dobrze bo to znak że wszystkie kanaliki są drożne
Stary 2010-09-15, 10:08   #510
Darusiaaaa
Zakorzenienie

Ja konsekwentna jestem, tz gorzej ale jego tez przytrzymalam, ale nie powiem ze wstawanie co 5 minut przez 3 noce i podanie smoka, przelaczenie melodyjki w karuzelce i rozne triki nie byly meczace ale teraz jak najbardziej sa tego efekty a to bardzo wazne bo jak ja odkladamy to mamy czas tylko dla siebie bo ona wie ze po kapieli idzie sie lulu
A.Camus
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości