3trymestr już nam leci,rosną brzuszki a w nich dzieci-mamy listopadowo-grudniowe,cz.V - Strona 32 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-09-15, 09:28   #931
kotek81
Zakorzenienie

Dot.: 3trymestr już nam leci,rosną brzuszki a w nich dzieci-mamy listopadowo-grudniow

Cytat:
Napisane przez kliwia Pokaż wiadomość
Dziewczyny no wlasnie - z pieluchami do szpitala, kupujecie te 3-5kg?
to chyba nie ma sensu kupowac malej paczki, tylko duza, bo jeszcze w domu sie przyda skoro do 5kilo hmmm?
dużą kupuję do domu (3-6kg) a do szpitala biorę małą paczkę 27szt (2-5kg) cenowo nie wychodzi dużo drożej a według mnie wygodniej wziąć całą małą paczkę niż pojedyncze sztuki z dużej wyciągać
Cytat:
Napisane przez Anecka Pokaż wiadomość
apoolonia, nawet nie pisz ze chore dziecko bedzie czy cos, bo moja kolezanka tak ciagle myslalla i niestety urodzila chore a w rodzinie zadnego przypadku choroby nie bylo.
Dlatego ja wyrzucam takie mysli, A KYSZ
Ale przecież od samego myślenia się nie rozchorowało
kotek81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-15, 09:32   #932
apoolonia
Rozeznanie

Dot.: 3trymestr już nam leci,rosną brzuszki a w nich dzieci-mamy listopadowo-grudniow

Cytat:
Napisane przez kotek81 Pokaż wiadomość

Też mam ostatnio schizy na punkcie zespołu downa - nie mam pojęcia skąd mi sie to wzięło bo u mnie w rodzinie nie było takiego przypadku ale czasami ogarnia mnie jakiś taki irracjonalny lęk

Ja się boję teraz bardziej niż przed
a temat był na tapecie
musieliśmy podjąć decyzje co do badań więc czytałam i jakaś wiedzę posiadam
na pierwszym genetycznym nic nie wyszło
u TŻ w rodzinie taki przypadek się nie powtórzył
ja jestem młoda- 27l
dziedziczenie występuje tylko w 2% przypadków
i to co wiem od lekarza nie jest to linia prosta tzn. był to wujek TŻ a nie np. brat

ale obawiam się strasznie
teraz jak to wszystko napisałam odrobinę się uspokoiłam

Anecka

ja to mam wyrzuty że kupuje jakieś bzdury szukam ładnych ubranek
zastanawiam się jak mała będzie wyglądać wiesz takie błahostki
a przecież nie to jest najważniejsze

i Bóg mnie pokaże
wiem to takie głupie ale ja sobie i tak nie mogę z tym poradzić

Edytowane przez apoolonia
Czas edycji: 2010-09-15 o 09:35
apoolonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-15, 09:33   #933
79 Marta
Wtajemniczenie

ja tez kupułam mała paczkę Huggies, wielką pakę nie wiem, w co bym wpakowala i tak torba szpitalna wychodzi dośc pokaźna ( wiem, co mówię, toż wczoraj spakowałam)
konto- my mamy wspólne, na które wplywaja wyplaty, oszczędnościowe też. Nigdy nie bylo w tym problemu.
Stary 2010-09-15, 09:39   #934
melabn
Wtajemniczenie

Cytat:
Dziewczyny no wlasnie - z pieluchami do szpitala, kupujecie te 3-5kg?
to chyba nie ma sensu kupowac malej paczki, tylko duza, bo jeszcze w domu sie przyda skoro do 5kilo hmmm?
ja kupuje jedna mala paczke 1 do szpitala te kg t0 w przyblizeniu raczej
melabn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-15, 09:40   #935
Anecka
Zakorzenienie

Cytat:
dużą kupuję do domu (3-6kg) a do szpitala biorę małą paczkę 27szt (2-5kg) cenowo nie wychodzi dużo drożej a według mnie wygodniej wziąć całą małą paczkę niż pojedyncze sztuki z dużej wyciągać

Ale przecież od samego myślenia się nie rozchorowało
no wiadomo choc moje ciotki tak mowia

dzis mam ambitny plan spakowania torby do szpitala, bo sie wczoraj wieczorem bardzo dziwnie czulam

Dobra spadam.

Aneckowo

metal gora - 06.02.2012
metal dol - 12.06.2012
Anecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-15, 09:41   #936
rptrbj1978
Rozeznanie

hej a ile pieluch powinno sie wziac do szpitala?

rptrbj1978 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-15, 09:45   #937
kliwia
Zakorzenienie

No ale z duzej paki mozna sobie do woreczka przelozyc przeciez

rptbrbj u nas kaza miec 20-30sszuk pieluch.
kliwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-15, 09:58   #938
Patrycja_1708
Zadomowienie

Cześć dziewczynki. U mnie leje już od wczoraj Pogoda straszna i zimno, brrrr... Ale zamiast sobie smacznie spac to juz o 7 pobudka i po spaniu. Teraz zjadlam sniadanko i wcinam ciastka bo tak mnie coś zassało na słodkie po śniadanku Moze troche jeszcze poleże bo pozniej trzeba sie troche ogarnąc bo mam dzisiaj wizyte po południu Juz doczekac sie nie moge jak znowu SYNUSIA będę oglądać. Musze powiedziec lekarzowi o tych moich zaparciach moze da cos skutecznego bo juz 4 dzień jak na kibelku nie byłam
Patrycja_1708 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-15, 09:58   #939
apoolonia
Rozeznanie

Cytat:

ja kupiłam 90 sztuk pampersów ale były w dwóch opakowaniach
wiec jedno idealnie nadaję się do szpitala

ale mam 2 do 6 kg

jak trafię gdzieś promocję kupię 1 pampersa do 5kg
ze względu na wycięcie na pępek
Stary 2010-09-15, 10:03   #940
EdziaO
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez apoolonia Pokaż wiadomość
Ja się boję teraz bardziej niż przed
a temat był na tapecie
musieliśmy podjąć decyzje co do badań więc czytałam i jakaś wiedzę posiadam
na pierwszym genetycznym nic nie wyszło
u TŻ w rodzinie taki przypadek się nie powtórzył
ja jestem młoda- 27l
dziedziczenie występuje tylko w 2% przypadków
i to co wiem od lekarza nie jest to linia prosta tzn. był to wujek TŻ a nie np. brat

ale obawiam się strasznie
teraz jak to wszystko napisałam odrobinę się uspokoiłam

Anecka

ja to mam wyrzuty że kupuje jakieś bzdury szukam ładnych ubranek
zastanawiam się jak mała będzie wyglądać wiesz takie błahostki
a przecież nie to jest najważniejsze

i Bóg mnie pokaże
wiem to takie głupie ale ja sobie i tak nie mogę z tym poradzić
taki przypadek w dalszej rodzinie to ja też mam. Ale w dalszej-u mnie kuzyn dalszy ma jaki niedorozwój umysłowy(nie wiem dokładnie co to) i daleka kuzynka mojego TŻ-a ma również jakieś porażenie. Ale naprawdę się nad tym nigdy nie zastanawiałam, że możemy to odziedziczyć. Co innego brat czy siostra. Ale takie prawdopodobieństwo to naprawdę sprawa dyskusyjna. Moim zdaniem i zdaniem mojego lekarza też. Robiłam przezierność, robiłam test potrójny, żeby się przygotować na ewentualną szybkoą rehabilitacje, pomoc psychologa, jakiś kontakt z innymi rodzinami, przygotowanie pokoju dla specjalnych potrzeb itp. na szczęście wyszły w normie (co nic do końca nie znaczy) i od tamtej pory staram się nie myśleć więcej o tym. Jeśli tak będzie...jakoś będziemy musieli sobie poradzić.

„Błogosławiony, który daje swoim dzieciom korzenie i skrzydła”
EdziaO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-15, 10:03   #941
Aliszcze
Zakorzenienie

Cytat:
no wiadomo choc moje ciotki tak mowia
jak ja "uwielbiam" takie gadanie ciotek, wujków itp. Jak można myśleniem sprowadzić chorobę? która jest już przecież od samego zapłodnienia w genach. Ja też czasem mam myśli o tym, by córcia zdrowa była, zwłaszcza jak patrzę na te wszystkie spoty, w których zbierane są pieniądze na chore dzieci. Serce mi się wtedy kraje. Ale wydaję mi się, że jak na genetycznym nie wykryto zespołu Downa, to nie ma się co martwić. Słyszałam o odwrotnym przypadku, że na genetycznym stwierdzono, że jest duże prawdopodobieństwo zespołu downa a dziecko urodziło się zdrowe ale na odwrót to nie słyszałam (czytałam) by się zdarzyło.

Joasia przyszła na świat 19.12.2010- jest naszym cudem

http://www.suwaczki.com/tickers/km5skrhmyifedqdn.png

nadzieja umiera ostatnia.....
Aliszcze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-15, 10:06   #942
EdziaO
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Patrycja_1708 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczynki. U mnie leje już od wczoraj Pogoda straszna i zimno, brrrr... Ale zamiast sobie smacznie spac to juz o 7 pobudka i po spaniu. Teraz zjadlam sniadanko i wcinam ciastka bo tak mnie coś zassało na słodkie po śniadanku Moze troche jeszcze poleże bo pozniej trzeba sie troche ogarnąc bo mam dzisiaj wizyte po południu Juz doczekac sie nie moge jak znowu SYNUSIA będę oglądać. Musze powiedziec lekarzowi o tych moich zaparciach moze da cos skutecznego bo juz 4 dzień jak na kibelku nie byłam
uuuu to nie dobrze!Może da Ci jakiś czopek?Mi zawsze mówi, że muszę o to dbać, żeby kamień kałowy nie naciskał na coś tam...brzmi średnio w każdym razie. I jak coś to mam brać czopek właśnie jak żadne domowe sposoby nic nie dadzą.

Stary 2010-09-15, 10:06   #943
Eliza86
Raczkowanie

GG do Eliza86

Witam laseczki
Ja od rana poddenerwowana bo od paru dni nie ma tv bo jakis d...k przestawil mi antene na dachu a wlaz zamkniety i spoldzielnia nie ma klucza ma kierownik budowy, znowu kierownik mowi ze nie ma ze maja ludzie co opiekuja sie klatkami, oni znowu mowia ze spoldzielnia:mu r: zwariuje.

Konto- mamy kazdy swoje ale kase mamy wspolna razem placimy za wszystko....od zawsze i mam nadzieje na zawsze

Joj wy tak o tym szpitalu o torbach papersiach a ja to jak bym nieswiadoma byla... jakos to domnie nie dociera

Juz w trojeczke Kocham...

Edytowane przez Eliza86
Czas edycji: 2010-09-15 o 10:08
Eliza86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-15, 10:07   #944
kotek81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rptrbj1978 Pokaż wiadomość
w małej paczce jest na ogół 27 zstuk i to powinno wystarczyć
Cytat:
jak trafię gdzieś promocję kupię 1 pampersa do 5kg
ze względu na wycięcie na pępek
wycięcie można zrobić samemu

Ja już wstawiłam zupkę (barszczyk czerwony) i obrałam nawet ziemniaki na drugie danie - teraz wcinam pomarańczę i nastrajam się na zrbienie kotletów mielonych
wczoraj nic mi się nie chciało gotować i cały dzień z młodą przeżyłyśmy na kanapkach i płatkach z mlekiem
kotek81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-15, 10:15   #945
Eliza86
Raczkowanie

GG do Eliza86

Barszcz czerwony chodzil za mna z 2 tygodnie az mama mi ugotowala

A ja dzis ogorkowa zrobie poszlam do sklepu po chleb a wrocilam z ogorkami

Kurcze bylam w takim sklepie z uzywanymi meblami i pytalam o fotel bujany...a tu dziewczyna wyskakuje i mowi ja mam do oddania za free!!!!! A ja szok wziela numer miala wczoraj dzwonic i cisza.....moze jeszcze sie odezwie...

Juz w trojeczke Kocham...
Eliza86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-15, 10:16   #946
_paulinka2
Wtajemniczenie

hej dziewuszki

ale się dzisiaj masakrycznie nie wyspałam ;/ aż mnie głowa boli i ogólnie czuję się tragicznie.

słuchajcie lekarz na zaparcia przepisał mi duphalac syrop ale dodał żeby mi tż kupił bo ciężarnej to nie sprzedadzą i ja się go dopytałam czy on napewno jest bezpieczny skoro nie sprzedadzą mi go w aptece, no ale on twierdzi że tak piła ta któraś z was?:P

a co do kaski w związku, to chociaż nie jesteśmy małżeństwem tooo tż mi oddaje kaskę, bardzo z tego względu że on poprostu nie ma ręki do oszczędzania. Zawsze zostawia sobie coś na jedzonko, papierosy i swoje duperele, ale generalnie to ja rządze hehe i jak narazie jesteśmy zadowoleeeeni

dbam o włosy

Edytowane przez _paulinka2
Czas edycji: 2010-09-15 o 10:18
_paulinka2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-15, 10:16   #947
kliwia
Zakorzenienie

ja tez robie dzis mielone:
juz wymieszalam mieso z cebulka i bulka i przyprawami. przed smazeniem wymieszam z jajkiem i zielenina.
musze dzis kupic surowke z burakow i sok z burakow. tak mi sie chce wychodzic w taka paskudna pogode ze szok.

paulinka dziwne z tym syropem na zaparcia, skoro polecany jest w gazetach dla ciezarnych Po drugie zawsze w aptece mozna powiedziec ze dla meza

Edytowane przez kliwia
Czas edycji: 2010-09-15 o 10:17
Stary 2010-09-15, 10:16   #948
apoolonia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Aliszcze Pokaż wiadomość
jak ja "uwielbiam" takie gadanie ciotek, wujków itp. Jak można myśleniem sprowadzić chorobę? która jest już przecież od samego zapłodnienia w genach. Ja też czasem mam myśli o tym, by córcia zdrowa była, zwłaszcza jak patrzę na te wszystkie spoty, w których zbierane są pieniądze na chore dzieci. Serce mi się wtedy kraje. Ale wydaję mi się, że jak na genetycznym nie wykryto zespołu Downa, to nie ma się co martwić. Słyszałam o odwrotnym przypadku, że na genetycznym stwierdzono, że jest duże prawdopodobieństwo zespołu downa a dziecko urodziło się zdrowe ale na odwrót to nie słyszałam (czytałam) by się zdarzyło.
no właśnie na ma żadnego badania które w 100% potwierdzi czy zespól dawna jest
i tak jak piszesz częściej wychodzi w tą druga stronę że procentowo bardzo wysokie ryzyko a dziecko rodzi się zdrowe

myśmy zrezygnowali z testu potrójnego
po konsultacji z lekarzem

jeśli coś by wyszło na genetycznym to w takim przypadku robili byśmy dalsze badania.........

---------------------------------

pieluch i tak mam za mało więc nie chce mi się wycinać tych dziurek na pępek

1 pampersa mają mniejszy obwód w basie więc wydaj mi się że będą na pierwsze dni wygodniejsze
Stary 2010-09-15, 10:16   #949
rypka85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez EdziaO Pokaż wiadomość
ja mam zamiar dużą pakę kupić 3-5 kg pampersów new born. czatuję na promocję, ale jakos nic się nie trafia. chusteczki chyba wezmę zwykłe rossmanowe. I tak mam zamiar ich nie nadużywać. Chyba, że będę w promocji dołączone na co liczę
Ja kupiłam pampers new born w rossmanie za 20zl te 2-5 kg w lidlu jest giga paka pampersów z chusteczkami gratis za 39,99zl 3-6kg
rypka85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-15, 10:18   #950
apoolonia
Rozeznanie

_paulinka2

dziwne

-------------------------

ja dziś na obiad robię sosik serowy z brokułami i makaronem
i też muszę brzuchol wysunąć na taką pogodę

rypka85

a ile jest ich w paczce? i czy ot była jakaś rossmanowska promocja?

Edytowane przez apoolonia
Czas edycji: 2010-09-15 o 10:19
Stary 2010-09-15, 10:19   #951
kularek
Zadomowienie

witajcie
noc była okropna wogóle spać nie mogłam ale dziś mi trochę lepiej z tym przeziębieniem pije prenalen i tantum verde ale z kina dziś zrezygnowaliśmy (mam tylko nadzieję, że dzidzi nie zaszkodzi to moje przeziębienie)

Anecka śniłaś mi się dziś -wyglądałaś tak jak na zdjęciu w awatarze i te włosy kręcone cały czas Ci tak stały najpierw skrzyczałaś mnie, że wszystkie śpiochy kupiłam złe i kazałaś mi je wyrzucić a potem kazałaś mi wypić cały prenalen od razu

i taka paskudna pogoda za oknem

Edytowane przez kularek
Czas edycji: 2010-09-15 o 10:21
kularek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-15, 10:19   #952
EdziaO
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rypka85 Pokaż wiadomość
Ja kupiłam pampers new born w rossmanie za 20zl te 2-5 kg w lidlu jest giga paka pampersów z chusteczkami gratis za 39,99zl 3-6kg
o dzięki zajrzę na pewno!

Stary 2010-09-15, 10:22   #953
melabn
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez rptrbj1978 Pokaż wiadomość
ja mampampersy ta najmniejsza paczke i tam jest 43 pieluchy chyba i tyle starczy wg mnie a moze zostac jeszcze oczywiscie
Cytat:

po co Ci duza paczka rozmiaru 1 ? a jak urodzisz duze dziecko?
Stary 2010-09-15, 10:23   #954
rypka85
Zakorzenienie

A które pieluszki mają to wycięcie na pępuszek te new borny Pampersa mają czy nie???
rypka85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-15, 10:23   #955
kliwia
Zakorzenienie

melabn no ale jak do 5 kilo to duza paka sie wykorzysta. Watpie bym urodzila dziecko ponad 4kilowe.
Stary 2010-09-15, 10:26   #956
sanderinka
Zakorzenienie

czesc popijam herbatke i zagladam do was u mnie zimno i pada tz wrócił z pracy i spi.

Cytat:

Nie martw sie, ja jak sie poloze to mam prawie plaski brzuch i czasami sie zastanawiam jak ogladam filmy jak robia usg, babka lezy a lekarz jej po megA pilce jezdzi.. a mnie po plaskim brzuchu Wiec albo filmy klamia, albo my takie jestesmy

no widzisz .. ja zawsze cos zauwaze nie takiego i sie potem stresuje

Cytat:
Napisane przez kretencja Pokaż wiadomość
Sanderinka, nie smutaj na zapas Na pewno jakby coś było nie tak, to lekarz by Ci powiedział. Może taka Twoja uroda z tym brzuchem. Mój akurat jest wypukły, nawet jak leżę, ale ja należę do tych z dosyć mocno wywalonym Wiem, jak łatwo sobie coś wkręcić, ja sobie wczoraj wmówiłam wewnątrzmaciczne zahamowanie rozwoju płodu, bo nie utyłam przez ostatnie tygodnie Ale przecież lekarz powiedział mi, że jest OK, więc staram się nie zamartwiać. Będzie wszystko dobrze, i u Ciebie i u mnie

Cytat:
sanderinka

nie martw się ja jestem przerażona że dziecko urodzi się chore....
u TŻ w rodzinie był przypadek zespołu dawna tzn. jego wujek był chory

mówiłam lekarzowi ale mówił że to nie linia prosta więc powinno być ok

a jedyne pocieszenie to to że kuzynostwo TŻ ma zdrowe dzieci
więc był to jedyny przypadek 50 lat temu
też nikt nie wie dla czego
babcia TŻ była w miarę młodą kobietą do tego przed urodzeniem wujka i po miała zdrowe dzieci
ale ja jestem przerażona........

nieraz ogarnia mnie taki strach że aż paraliżuje
napewno wszystko bedzie ok

Cytat:
Moje też leży na samym dole - jak siedzę mocniej pochylona to czasami mam wrażenie, ze mi na kolanach siedzi I ruchy też czuję tylko na dole - nie wiem jak leży teraz, ale nawet jak wcześniej głowę miałam po żebrami prawie to0 też czułam ruchy tylko na samym dole...
Nie zamartwiaj się na pewno wszystko jest ok

no wlasnie tak ja nie czuje glowy pod zebrami ale kopie przewaznie gdzies na dole

mężuś i żonusia

[*] Sewerynek[*]
[*] Jarek[*]

sanderinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-15, 10:27   #957
kularek
Zadomowienie

a co do pieniążków to my od zawsze mieliśmy wspólną kase (bywało tak, że tylko jedno z nas pracowało ale wszystkie zarobione pieniądze zawsze były nasze i wydatki też wspólne) i tak już zostało teraz mamy też jedno konto mój tż nie ma głowy do wydawania i potrafiłby wydać wszystko a nawet i więcej więc woli, żebym ja się tym zajmowała
kularek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-15, 10:27   #958
EdziaO
Zakorzenienie

Cytat:
melabn no ale jak do 5 kilo to duza paka sie wykorzysta. Watpie bym urodzila dziecko ponad 4kilowe.
też mi się wydaje, że powinna zejść

Stary 2010-09-15, 10:27   #959
kliwia
Zakorzenienie

pytalam kolezanki ktora 5 tygodni urodzila - do spzitala miala pake mala, bo poreczniejsza, w domu uzyla jeszcze 2 duze paki jedynek pampersow od 2 kilo - waga urodzeniowa dziecka 3200
Stary 2010-09-15, 10:28   #960
melabn
Wtajemniczenie

Cytat:
te kg to mniej wiecej i nie trzymalabym sie ich , ja urodzilam syna 3.900 i te pieluchy starczyly na tydzien
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości