|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#511 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Tetrowa pielucha, smoczek z lateksu marcowo-kwietniowe W KOŃCU mają frajdę z
Cytat:
|
|
#512 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Tetrowa pielucha, smoczek z lateksu marcowo-kwietniowe W KOŃCU mają frajdę z
Cytat:
tylko że jak schudłam to mnie kolana przestały boleć![]() U mnie w mieście są trzy miejsca gdzie moglam iść na rehabilitacje, więc i zapisy na różne terminy, ja się zapisywałam tam gdzie mam najbliżej. Koleżanka jak się zapisywala to powiedziala że na skierowaniu ma napisane że w trybie pilnym, to tylko kilka tyg czekała
|
|
|
#513 |
|
Zakorzenienie
|
Moje słonce leży sobie na podlodze i zerka na mnie z takim zaczepialskim uśmiechem... boszzzz... jak ja ją kocham!! Od wczoraj nie uleży na plecach- cały czas się kreci na boki, z lewego na prawy, z prawego na lewy tak w kolo... myślę, ze lada dzien zacznie się przekrecać... tak niewiele jej brakuje. Prędzej jak się przekrecała na brzuch to taką inna metodą
taką jej wlasną (w sumie to trudniejsza ) a teraz jest bliska prawidlowego obrotu... no to czekam ![]() Tak sobie myślę czy nie iśc znow do lekarza na kontrolę bo zaczęla mi poksływać. I mam wrażenie, że robi częściej i rzadsze kupki. Nie wiem czy to może być od przeziębienia czy może od lekow ale lepiej to sprawdzić...
|
#514 |
|
Wtajemniczenie
|
ferrou o to krzesłko mi chodziło http://allegro.pl/nowoczesne-krzesel...2.html#gallery
Ja tego wypaśnego komara też zaraz swojemu wyślę ![]() Dzisiaj w drodze do szkoły patrzę na tą moją cudną córkę i mówię "ale Ty śliczna jesteś" ... mijają dwie sekundy " i mądra" ... "tak jesteś śliczna i MĄDRA" ![]() Apropo książki "uśnij wreszcie" to jest ona absolutnie rewelacyjna. Ja przeczytałam pierwszą część pod koniec ciąży. Marcel się urodził i nieco walczył ale się nie poddałam i teraz pięknie zasypia sam. Teraz był śpiący to wsadziłam Go tylko do łóżeczka i już Go nie ma Czasem jak ma gorsze dni to kwęczy i jęczy ale czasem podejdę pogłaskam Go i wychodzę. Umie się sam ukoić i zasnąć a to jak dla mnie jest bezcenne!! Hanki tak nie nauczyłam i dłuuuuugo trzeba było przy Niej siedzieć jak zasypiała. Marcela wkładam do łóżeczka, gaszę wszystkie światła, zamykam drzwi i the end Jak Go karmie przed snem cycem to gadam do Niego bo On przysypia, żeby był świadomy miejsca w którym zasypia W tej książce jest tak fajnie napisane czy Ty byś się nie przeraziła i nie zastanawiała gdzie jesteś jakbyś zasnęła w sypialni a obudziła się na sofie w salonie, nie pamiętając drogi
Edytowane przez Gmyrelka Czas edycji: 2010-09-15 o 10:49 |
|
|
|
#515 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mój ma duże ciemiączko 3x2,5 daje mu dwie krople vitD u nas bardzo powoli się zrasta Trzymam kciuki za Luśkę ---------- Dopisano o 10:53 ---------- Poprzedni post napisano o 10:49 ---------- Cytat:
'...Życie nie daje nam tego, czego chcemy, lecz to, co dla nas ma..." Maciuś 10-04-10 ![]() Edytowane przez aneczkkaa Czas edycji: 2010-09-15 o 10:54 |
||
|
|
|
#516 |
|
Rozeznanie
|
Witam Kobietki
Tyle o ile udało mi sie przelecieć te kilka stron. Widziałam ten rewelacyjny wiersz o naszym wątku O ile pamietam to aixa normalnie jestes fenomenalna, rewelacyjna, masz głowe. Pl madzia moja bratanica miała coś podobnego i to sie nazywał KRĘCZ. Ona trzymała głowę w jedna strne przeważnie. Nie wiem czy u Ciebie t same objawy. w każdym razie przycszedł do niej kilka razy rehabilitant pokręcił głową że biulka swoje plecy wdziała, ale się śmiała i zupełnie jej to nie denerwowało i przeszło szybko. Moim skarbom ciągle wtych nosacch zalega, nie kaszlą ani nic tylko te nosy. Ciagle maltretuję Antka Vojtą i juz mi go zal bo on sie cieszy ze go robieram i moze gołymi kuloskami pomachac a tu matak go zaraz meczy.W piatek była rehabilitantka i powiedzioał że rzecywiscie teraz takich postępów nie ma. Nózki s a już fajne luźne ale gorzej z rączkami.Teraz w pioatek znowu ma byc. Powiedziała że jest to silniejsze napiecie niź jej sie wydawało, bo takto powinno być juz dobrze. obaczymy powoli sie załamuję. Czy któreś z Waszych Szkrabów też ma jeszcze problemy z trzymaniem przedmiotów( nie grzechotek tylko jakies piłeczki, kostki itp.) Bo Antos jak wyciaga rączki to prawa jest oki a lewą wykeca tak do środka i próbuje szłapać od zewnatrz. Mam nadzieję że mu tak nie zostanie. A ogólnie mam ostatnio doła przytylam 2 kg i chyba zaczne ajkoąś porządna dietę. Syski wisza gorzej niż wisiały, aż mi sie odechciewa czegokolwiek. Mój tz tylko bedny bo na przytulanki też nie mam ochoty. |
|
|
|
#517 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pocieszyla mnie ---------- Dopisano o 11:18 ---------- Poprzedni post napisano o 11:09 ---------- Cytat:
jesli chodzi o raczki to moja ładnie manipuluje przedmiotami, wszystko bierze do raczek, przeklada z ręki do ręki... a zaciska jeszcze piąstki? i jak z kciukiem? schowany czy na zewnatrz? bo ja zauważylam, że moja czasem jeszcze chowa do środka :/ taką "figę" robi...
|
|
#518 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A będąc dzieckiem często budziłam się w nie swoim łożku (różne miejsca) ale to było lunatykowanie
|
|
#519 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wtedy jest i światło i tv włączone
|
|
#520 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#521 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
|
|
#522 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
![]() U nas w końcu przestało padac,całą noc lało i teraz korzystając ,że niebo ładne wystawiłam maluszka na taras. dusiaka pytałaś czy dzieci nasze płaczą łzami i moja Nina zaczęła łzy wylewac już po 3 tyg życia i właśnie byłam strasznie zdziwiona,bo we wszystkich poradnikach czytałam,że "2-3 miesiąc Twoje dziecko może zacząc łzami"...więc nie wiem o co chodzi napisałyście tyle,że trzeba nadrabiac,ale teraz lece zrobic obiad dziękuje w imieniu Ninki
|
#523 |
|
Rozeznanie
|
A tak w ogóle jak do tej pory kapiele u nas były super, ciagle radziłam sobie sama tak w tej chwili to jest masakra. Przed kapielą jak wszystko szykuje ćwicze Antosia zaczyna sie szał, krzyk wrzask, jedno przez drugie. Jak wezme jedno do kąpieli to ono jest happy a drugi drze sie jak wyciagne je z wanny to jest jeszcze wiekszy krzyk bo one lubia sie pluskać. I potem drugie dokładnie tak samo. Mleko staram sie szykowac wczesniej ale to i tak nic nie pomaga, jak rafał jest w domu to jest oki jak jestem sama to nic tylko uciekać gdzie pieprz rosnie. Po takim wieczornym wrzasku spia niespokojnie i marudza przez sen.
OOOO rany ale mi sie dzisiaj zebrało na żale. Przepraszam juz dzisiaj wecej nie bede narzekać |
|
|
|
#524 |
|
Wtajemniczenie
|
izaizula narzekaj ile się da, komu jak nie nam! Ja Cię mega podziwiam!! Dzielna babeczka z Ciebie i na pewno dasz radę
A jak męża nie ma to Kuba w czasie kąpieli jednego malucha nie może chwilkę pozabawiać drugiego?? Marcel jest przeszczęśliwy w leżaczku jak Hania przed Nim wariuje i tańczy
|
#525 |
|
Zakorzenienie
|
No właśnie też jesteśmy razem. Połowa ściany do kuchni jest wyburzona ale jakoś zadziałamy na to. Jest jeszcze pokój syna tż i tam się zadekujemy tylko tam nie ma możliwości oglądania pożeraczy czasu. Może wreszcie skończę prasowanie
|
#526 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jestem sobie w stanie wyobrazić co przechodzisz bo ja z jednym dzieckiem jak jestem sama przy kąpieli to bywa bardzo kolorowo. Muszę mieć wszystko przyszykowane wcześniej. A że mała przed spaniem robi się marudna to szykuję wszystko z nią na rękach bo wtedy bywa nieodkladalna. Nie wyobrażam sobie tez szykowac mleka po kapieli bo jest nauczona że po ubieraniu w sekundę dostaje do paszczki mleczko. jak tak nie jest to histeria... wiec z dwojka sobie nie wyobrażam, bo jedno musi czekac na swoja kolej na mleczko... ehhhh... naprawde Cie podziwiam ![]() Co do raczek... rehabilitacja na pewno pomoze. tak samo jak wierzę w to że nózki mojej niuni się rozluźnią Musi być dobrze...
|
|
#527 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:11 ---------- Poprzedni post napisano o 12:09 ---------- Cytat:
|
|
|
#528 | |
|
Zakorzenienie
|
IzaiZula - Ty dziwczyno pisz i się żal!! Ja uwielbiam czytać o Ty Twoich maluchach. I naprawdę nie wiem jak Ty sama sobie z nimi radzisz. PODZIWIAM. Ja jedno dziecko to wykąpię ale nie jest łatwo. A dwójki na raz i to sama to już sobie nie wyobrażam. Jeszcze parę miesięcy i będę mogły razem siedzieć w wannie.
Cytat:
![]()
|
|
#529 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mym mamy taki ciemny i biały nalot...Kiedyś też się bawiłam haftem krzyżykowym, gdzieś w podstawówce - robiłam obrazy itp itd Wtedy to miałam duuuużo wolnego czasu ![]() A jeżeli chodzi o zasypianie - mamy podobnie - w dzien uśnie tylko na rękach i oczywiście trzeba bujać. Na dworze w wozku ale trzeba chodzić - bardzo często zaśnięcie poprzedza conajmniej 15min wrzask ale się nie poddaję i go nie biorę na ręce. a w nocy........to lezy w łóżku, potem bujam go na rękach, potem znowu odkladam, znowu na ręce i zasypia dopiero wtedy kiedy dam mu (kiedyś) cyca lub butlę... A na początku tak ladnie zasypial w łózeczku - było trzeba nad nim stac bo smoka co chwilę wyrzucał, ale można było siedziec, rozmawiać, tv mogł być włączony a on sam zasypiał w łóżeczku. A teraz... to nikt nie może się ruszac, bo zaraz sie wybudza i się gapi... no i to usypianie Cytat:
U mnie Kuba to już od dawna zalewa się łzami Cytat:
Mój to pewnie się obrazi jak mu to wyslę Cytat:
A wiesz, ze mnie też często uważają za feministkę W ogóle nie wiem czemu
|
|
#530 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#531 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
jezusiu jak zasuwacie....
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
my też musimy lekarza odwiedzic,skontrolowac trochę Edytowane przez tylkooliwka Czas edycji: 2010-09-15 o 12:19 |
|||||
|
|
|
#532 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Kuba pomaga mi i tak dużo teraz chodzi do przedszkola wiec mniej jest w domu. Nie mam już czasmi sumienia prosić go o pomoc. a tak w ogóle jak one tak wrzeszcza to zabawianie raczej nie pomoze tylko wzięcie na rece a na to jest jeszcze za mały. Dzwoniłam do mamy i umówilysmy sie ze ona w miare mozliwosci bedzie przyjeżdzać na kapiel. Bo to co sie działo wczoraj to była tragedia a ja nie potrafie połozyc dzieci spac bez kąpieli i one chyba tez nie potrafiłyby usnąć tak ładnie jak zasypiają. Cytat:
Mam nadzieje ze szybko zaczna ładnie siedziec to moze łatwiej bedzie im sie zabawic. |
||
|
|
|
#533 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() od poczatku sama mala kapie i tak mi wygodnie. Szykuje wsio, przynosze stelaz wanienke siedzonko i git. My nie wychodzimy z pokoju, wrecz przeciwnie gadamy glosno, po prostu normalnie, wlaczone jest tv i swiatlo , ale to mniejsze i tak mala zasypia w lozeczku sama. Nie chce wychodzic i uczyc jej ciszy bo pozniej bede musiala na pacach chodzic a od poczatku ciazy mowilam ze nie bede na paluszkach chodzila po swoim pokoju bo dziecko spi i na szczescie nie musze.
|
|
|
#534 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Już dosyć długo... Cytat:
Ja oliwkuję oliwą z oliwek. Michaś miał badzo suchą skórę i lekarz zalecił kąpać w Oilatum i oliwkować dodatkowo... i tak nam zostało... A skóra piękna teraz ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Ma któreś dziecko tu skazę? Michaś miał podejrzenie i od ponad miesiąca prawie nie jadłam nabiału... Skóra jest gładziutka już. długo (nie licząc epizodu z pomidorami) i chciałam spróbować i sprawdzić czy to faktycznie skaza. Kilka dni jem nabiał, żadnej wysypki nie ma ale kupka się trochę zmieniła - pojawiły się znów białe gródki jakby kawałki "jajecznicy" (sorry ) to od nabiału? Dobrze czy źle? Tak samo było po kleiku na mm...
|
|
#535 |
|
Wtajemniczenie
|
Darusia ja jestem głośno w dzień jak Marcel śpi
Nie zasłaniam zasłon ani nic w tym stylu. Ale na noc uczyłam Go że jest cisza i czas na dłuższy sen żeby umiał rozpoznać ten dzienny i nocny sen Twoja Oli to złote dziecko, tak jak Ją opisujesz to mi się z moją Hanią kojarzy Zresztą Hanka to dziecko akademicke. Impreza na 20 osób, zapalone światło i muzyka, a Ona śpi rzecz jasna w tym samym pokoju, bo w imprezie musi uczestniczyć
|
#536 | |
|
Zakorzenienie
|
lindsey u Oliwki miala byc skaza prawie 5 miesiecy jadla Nutramigen, pojechalam do alergologa powiedziala nam "Prosze Pani tu zadnej skazy nie ma" je bebiko i jest ok, takze moze sprobuj albo przejdz sie tez do alergologa i pogadaj sobie jakie objawy byly i tak dalej i niech ci powie co i jak.
---------- Dopisano o 12:33 ---------- Poprzedni post napisano o 12:32 ---------- Cytat:
Oj ale powiem wam ze nieraz jak juz sie pannience mojej lezec nie chce to zaczyna sie awanturowac po swojemu w wozku;D np ostatnio swiadkiem takiej awantury byla Ania ( dusiaczek)O zgaga wstala lece sie z nia pobawic, ile mozna gugac do zabawek
|
|
|
#537 |
|
Rozeznanie
|
no to ladnie sie naczytalam , az wlos sie jezy co to bedzie z tym klimatem, podobno bedziemy mieli zime stulecia , jak ktos chce poczytac w wolnej chwili
http://nowyporzadekswiata.blogspot.com/
|
#538 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A widziałyście to - http://pietnascielat.wp.pl/wkret.html ![]() Dalej czekam na listę emailów Madziwnia
|
|
|
|
|
#539 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() W tym czasie nigdy nie chodzimy na palcach. Przeważnie krzatamy się normalnie, gotuję wodę dla Werci na mleko, myje butelki, szykujemy kolacje- a kuchnia obok jej pokoju. Tv oczywiscie gra. Zachowujemy się normalnie ale bez jakis wielkich halasów- niech wie, ze to noc ![]() Natomiast w dzień ja nawet wole jak asypia przy tv czy radio... wtedy jest przyzwyczajona do halasu. Bo jak usnie w ciszy zupelnej to potem najmniejszy szmer ja wybudza, a tak mogę robic wszystko...
|
|
#540 |
|
Zakorzenienie
|
izumi puszczam na meila
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:51.

tylko że jak schudłam to mnie kolana przestały boleć
taką jej wlasną 
ale lepiej to sprawdzić...
jutro podjade do mamy to ona popilnuje Julke a ja poczytam troszke 

U mnie Kuba to już od dawna zalewa się łzami