"Czuje że żyje urosnę wam prędko..."-Bejbiki Styczeń-Luty2011-cz.2 - Strona 46 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-09-15, 10:19   #1351
cytrynka3002
Zadomowienie

Dot.: "Czuje że żyje urosnę wam prędko..."-Bejbiki Styczeń-Luty2011-cz.2

Cytat:
Napisane przez mika_am Pokaż wiadomość
cytrynka - OM miałam 23.04, długość cyklu 30 dni- 20tygodni i 5 dni, termin wyznaczony przez lekarza 30 styczeń. Na ostatnim usg wymiary dzidzi były zgodne z wiekiem ciąży. Znalazłam kalendarz do obliczania terminu i tam mi wyszedł termin 29.01.2011! a u Ciebie jaki termin miesiączki i wiek ciąży?
No ja om miałam 24.04. Wiek ciąży zgadza się z wymiarami dzidzi. Idę do mojej lekarki prowadzącej 29 września, więc pewnie wtedy się dowiem co z tym porodem.

Kaskup - jupii - kolejny mały rozrabiaka na forum! Też Ciebie tak kopie? Bo mój to chyba serio piłkarzem zostanie.

kma - współczuję zęba - znam ten ból. Mi na ostatniej majówce pękła i wypadła cała górna "4" na cukierku - Irysie .

Justine1988 - dasz radę bez chłopa! Ani się obejrzysz, a wróci . A co do snów - nie martw się - chyba każda z nas tak ma. Podświadomie martwisz się cały czas o maleństwo i to stąd pewnie. Gratuluję "pełnoletności" - ani się obejrzysz, a będziesz mykała na połówkowe do ginka .

Ale dziś jest masakryczny dzień - od rana pada i jest okropnie. Zrobiłam sobie listę zakupów dla maluszka - w sumie myślałam, że mamy już sporo, a okazało się, że jeszcze tyle trzeba kupić.

Dziewczyny mam pytanko - kiedy kupujecie łóżeczko:confus ed:? Bo niby trzeba je na sam koniec kupić, ale wczoraj widziałam fajne, podobało się mi i mężowi, boję się, że np. w grudniu może go nie być...

http://lb1f.lilypie.com/zZUqp1.png

Edytowane przez cytrynka3002
Czas edycji: 2010-09-15 o 10:25
cytrynka3002 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-15, 10:35   #1352
gabishing
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez cytrynka3002 Pokaż wiadomość
Dziewczyny mam pytanko - kiedy kupujecie łóżeczko:confus ed:? Bo niby trzeba je na sam koniec kupić, ale wczoraj widziałam fajne, podobało się mi i mężowi, boję się, że np. w grudniu może go nie być...

ja kupuje listopad-grudzień, moze pod koniec października wcześniej mam remont i masę wydatków innych jak znalażłaś fajne łózko to nie czekaj tylko kup, ja się muszę wstrzmywac bo nie mam go gdzie narazie trzymać musimy całe mieszkanie przemeblować. wrr
gabishing jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-15, 10:38   #1353
kaskup
Rozeznanie

witajcie z rana..

Justine1988 nie martw sie, napewno wszytsko jest okey, twój TZ ma racje bo napewno za duzo myslisz, tez snily mi sie różne głupoty jak sie naczytałam i duzo myslałam o tej mojej małopłytkowości, ale jak zaczełam mysleć pozytywnie to i źle sny sie skończyły, dlatego i Ty myśl pozytywnie, dzidziuś Cie kopie, brzuszek rośnie wiec napewno wszystko jest okey..

cytrynka3002 zawsze łóżeczko mozna kupic ale go po prostu nie rozkładać jak juz ktos oczywiście wierzy w takie przesądy.. ja łózeczko w ciązy z Amelką postawiłam chyba w 6 miesiącu i tak stało razem z wózkiem i nic sie złego nie stało.. teraz to nie wiem kiedy postawie, pewnie po świetach bo bedzie stało w sypialni na poczatku..

co do dentysty to mi własnie wczoraj plomba wyleciała.. i jak tu iśc jak przy moich płytkach nie wiem czy którykolwiek bedzie chciał cos zrobic z obawy na krwotok..

dzis rano zadzwoniła do mnie ta moja "wspaniała" pani dyerktor i wezwała mnie na rozmowe.. ciekawe co ciekawego ode mnie bedzie chciała.. znów pewnie mi powie że to moje L4 co do "tej mojej ciąży" jej nie odpowiada..
wiecie co ja juz normalnie jej nie trawie.. do tego moja tesciowa jest jej zastepcą i robi takie rzeczy ze szkoda słów.. wczoraj mi powiedziła ze zachowałam sie jak idiotka idac na chorobowe.. i oczywiście zanim jej coś byłam w stanie powiedziec to sie wiedzma rozłaczyła.. ale zdąrzyła mi ciśnienie podnieść przed ginekologiem..
ona to normalnie mnie juz nigdy na oczy nie zobaczy tym bardziej mojego dziecka do którego jest anty, a jak ja kiedys spotkam na ulicy to normalnie jej chyba "sztuczną szczękę" wybije..

ide sie zbierac bo maz ma sie z pracy wyrwac na chwile zeby mnie rzucic do tego dłupiego przedszkola..

---------- Dopisano o 10:38 ---------- Poprzedni post napisano o 10:36 ----------

Cytat:
.

Kaskup - jupii - kolejny mały rozrabiaka na forum! Też Ciebie tak kopie? Bo mój to chyba serio piłkarzem zostanie.

...
jak juz wcześniej pisałam mój rozbujnik kopie strasznie i to zaczął bardzo wcześnie.. teraz to normalnie mnie w nocy budzi.. a Amelke wczoraj w nos kopnął że się na niego "obraziła" na momencik bo stwierdziła ze chciała powiedziec ze go kocha a on dał jej w nos
kaskup jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-15, 10:41   #1354
vilya
Zadomowienie

Cytat:
No ja om miałam 24.04. Wiek ciąży zgadza się z wymiarami dzidzi. Idę do mojej lekarki prowadzącej 29 września, więc pewnie wtedy się dowiem co z tym porodem.

kma - współczuję zęba - znam ten ból. Mi na ostatniej majówce pękła i wypadła cała górna "4" na cukierku - Irysie .

Justine1988 - dasz radę bez chłopa! Ani się obejrzysz, a wróci . A co do snów - nie martw się - chyba każda z nas tak ma. Podświadomie martwisz się cały czas o maleństwo i to stąd pewnie. Gratuluję "pełnoletności" - ani się obejrzysz, a będziesz mykała na połówkowe do ginka .

Ale dziś jest masakryczny dzień - od rana pada i jest okropnie. Zrobiłam sobie listę zakupów dla maluszka - w sumie myślałam, że mamy już sporo, a okazało się, że jeszcze tyle trzeba kupić.

Cytrynka, a czemu na sam koniec? ja co prawda faktycznie na sam koniec to zostawiam, bo kupuje zwykłe łóżeczko w ikei za 89 zł więc na pewno będzie. Brat kupił to łóżeczko - oglądałam jest na prawdę ładne i stabilne (chociaż na wystawie w ikei mnie odstraszyło). W sumie ile takie łóżeczko posłuży ? dłużej niż 3 lata na pewno nie a później trzeba zmienić na tapczanik. Jedynie to materac kupię lepszy nie w ikei taki kokos - pianka - gryka. Patrzyłam też na łóżeczka które rosną z dzieckiem - ale cena przewyższa cenę łóżeczka + tapczaniku a przynajmniej za 3 lata będzie nowe łóżeczko - i na pewno córcia się będzie cieszyć że coś nowego dostaje a nie przerabiają jej stare łóżeczko
vilya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-15, 10:44   #1355
anka_bzzz
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez arjuna Pokaż wiadomość
to Ty twarda jesteś, żeby dać sobie bez znieczulenia grzebać w zębach. to jeden z moich ciążowych koszmarów: coś mi sie dzieje w ciaży z zębem, musze iść do dentysty, a NIE MOGĘ DOSTAĆ ZNIECZULENIA!!

aż mam ciarki na samą myśl brrr...
Ja miałam leczenie kanałowe... I miałam znieczulenie, dentystka wiedziała, że jestem w ciąży. Ale i tak ząb jest na razie "rozgrzebany", bo muszę zrobić prześwietlenie, które teraz nie wchodzi w grę.

kaskup - ja pracuję w szkole i od września poszłam na L4. Mam taką możliwość i chcę skorzystać. Mam gdzieś gadanie ludzi, a niestety widzę jak ludzie podchodzą do kobiety w ciąży, która "od razu" idzie na L4: "tej to się robić nie chce"...
Miałam na początku problemy, plamienia, krwiaka. Wystarczy mi. Jeszcze się mam obcymi dziećmi przejmować, podczas gdy rodzice niejednokrotnie mają gdzieś co i jak z ich pociechami.

Edit: Ja właśnie mam pytanie. Nie przyszło mi do głowy jeszcze czegokolwiek kupować. Co Wy już macie? Bo nie wiem, czy już można, czy jeszcze nie (24 tc.)?

Edytowane przez anka_bzzz
Czas edycji: 2010-09-15 o 10:46
anka_bzzz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-15, 10:48   #1356
vilya
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kaskup Pokaż wiadomość
witajcie z rana..

co do dentysty to mi własnie wczoraj plomba wyleciała.. i jak tu iśc jak przy moich płytkach nie wiem czy którykolwiek bedzie chciał cos zrobic z obawy na krwotok..

dzis rano zadzwoniła do mnie ta moja "wspaniała" pani dyerktor i wezwała mnie na rozmowe.. ciekawe co ciekawego ode mnie bedzie chciała.. znów pewnie mi powie że to moje L4 co do "tej mojej ciąży" jej nie odpowiada..
wiecie co ja juz normalnie jej nie trawie.. do tego moja tesciowa jest jej zastepcą i robi takie rzeczy ze szkoda słów.. wczoraj mi powiedziła ze zachowałam sie jak idiotka idac na chorobowe.. i oczywiście zanim jej coś byłam w stanie powiedziec to sie wiedzma rozłaczyła.. ale zdąrzyła mi ciśnienie podnieść przed ginekologiem..
ona to normalnie mnie juz nigdy na oczy nie zobaczy tym bardziej mojego dziecka do którego jest anty, a jak ja kiedys spotkam na ulicy to normalnie jej chyba "sztuczną szczękę" wybije..

ide sie zbierac bo maz ma sie z pracy wyrwac na chwile zeby mnie rzucic do tego dłupiego przedszkola..

---------- Dopisano o 10:38 ---------- Poprzedni post napisano o 10:36 ----------

jak juz wcześniej pisałam mój rozbujnik kopie strasznie i to zaczął bardzo wcześnie.. teraz to normalnie mnie w nocy budzi.. a Amelke wczoraj w nos kopnął że się na niego "obraziła" na momencik bo stwierdziła ze chciała powiedziec ze go kocha a on dał jej w nos
kaskup chcę cię pocieszyć co do twojej małopłytkowości, moja bratowa która też na to cierpi pod koniec ciąży miała znaczny spadek płytek, konsultowana już była co do porodu czy cc czy naturalny, że wcześniej trzeba jej płytki podać i co pod sam koniec ciąży płytki wzrosły na tyle, że jak przyjechała to lekarka stwierdziła, że z takimi płytkami to nie ma znaczenia czy SN czy CC - i zaczęła rodzić naturalnie, tylko później małemu zaczęło spadać tętno to cesarkę zrobili - już jest w domu i bardzo dobrze się czuje. Z dzieckiem wszystko ok, jest taki malutki - ale ma kilka dni dopiero .

Aha i jeszcze się pochwalę, mam dla małej już parę ciuszków z lumpków, później może coś nowego jeszcze dokupię, na razie poluję na okazje w lumpach i mam już pościel bo mama zamówiła na allegro 2 kpl pościeli dla swoich 2 wnuków - już obecnego i tego jeszcze w drodze. Właśnie dzisiaj paczka przyszła kpl - poduszka, kołderka, ochraniacza, poszewka, poszwa w sumie około 90 zł a byłyśmy w sklepie u nas to taki zestaw kosztował 250 zł.

w tym miesiacu juz nic nie kupie bo kasy brak ale w przyszłym planuję komodę i szafę, pieluszki tetrowe i flanelkowe. Szafę i komodę chcę kupić gdzieś w komisie - poszukuję takich stylowych bo chcę je przemalować i odnowić na takie bardzo dziecięce. Myślę, że ozdobię decupagem. Widziałam śliczne ręcznie malowane mebelki ale cena ich jest taka wysoka, że chcę poszukać właśnie mebli o fajnym kształcie i je przemalować. Tutaj link do fajnych mebli ale niestety nie na moją kieszeń. Najbardiej podoba mi się Panktracy z tymi latawcami http://www.kogel-mogel.pl/index.php?page=kontakt

Edytowane przez vilya
Czas edycji: 2010-09-15 o 10:57
Stary 2010-09-15, 10:48   #1357
cytrynka3002
Zadomowienie

W sumie rację macie...nie trzeba od razu rozkładać . A napisałam, że kupuje się na koniec, bo jak zaszłam w ciążę, to babcia mi powiedziała właśnie, że wózek i łóżeczko kupuje się przed samym rozwiązaniem - wiem, przesąd kolejny, ale wiecie, jak to jest ze starszym pokoleniem.

kaskup - współczuję teściowej - ona taka zawsze, czy zły humor miała? Jedyną wadą mojej jest nadmierna ciekawość, ale jestem w stanie to przeżyć, tym bardziej, że widujemy się jakoś raz na miesiąc.

anka_bzzz - Chyba nie ma jakiejś konkretnej daty, od której można zacząć kupować rzeczy dla maluszka? Zależy, czy Ty masz na to ochotę. Tu na forum jedne dziewczyny czekają, a inne od początku ciąży kompletują wyprawkę...ja zrobiłam listę i co miesiąc staram się kupić kilka rzeczy, choćby z tego względu, że jakbym wszystko zostawiła na grudzień - styczeń, to Świąt i prezentów by raczej w tym roku nie było .

Idę gotować ogórkową. Mój Karolek znowu uparł się na kopy w pęcherz i mnie nęka od rana.

Edytowane przez cytrynka3002
Czas edycji: 2010-09-15 o 10:54
Stary 2010-09-15, 10:53   #1358
kaskup
Rozeznanie

Cytat:
W sumie rację macie...nie trzeba od razu rozkładać . A napisałam, że kupuje się na koniec, bo jak zaszłam w ciążę, to babcia mi powiedziała właśnie, że wózek i łóżeczko kupuje się przed samym rozwiązaniem - wiem, przesąd kolejny, ale wiecie, jak to jest ze starszym pokoleniem.

kaskup - współczuję teściowej - ona taka zawsze, czy zły humor miała? Jedyną wadą mojej jest nadmierna ciekawość, ale jestem w stanie to przeżyć, tym bardziej, że widujemy się jakoś raz na miesiąc.

anka_bzzz - Chyba nie ma jakiejś konkretnej daty, od której można zacząć kupować rzeczy dla maluszka? Zależy, czy Ty masz na to ochotę. Tu na forum jedne dziewczyny czekają, a inne od początku ciąży kompletują wyprawkę...ja zrobiłam listę i co miesiąc staram się kupić kilka rzeczy, choćby z tego względu, że jakbym wszystko zostawiła na grudzień - styczeń, to Świąt i prezentów by raczej w tym roku nie było .

niestety ona zawsze działała mi na nerwy a teraz ostatnio to szczególnie.. pobija sama siebie..
kaskup jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-15, 10:57   #1359
hawea
Rozeznanie

GG do hawea

Cytat:

cytrynko, my też kupimy łóżeczko i wózek praktycznie pod sam koniec. Jak wrócimy do Wrocka, to będziemy musieli trochę gratów poprzestawiać albo w ogóle kupić nowe, pomalować pokoik, bo łóżeczko na początku będzie stało w naszym pokoju.

---------- Dopisano o 10:57 ---------- Poprzedni post napisano o 10:53 ----------

Cytat:
witajcie z rana..

kaskup, no to nieciekawie masz, jak pracujesz z teściową, ale nie przejmuj się jej gadaniem, niektóre tak mają, trzeba to olać i robić tak, aby Tobie i dziecku było dobrze.

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cwn152n2pkwo6.png

hawea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-15, 10:57   #1360
cytrynka3002
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez hawea Pokaż wiadomość
cytrynko, my też kupimy łóżeczko i wózek praktycznie pod sam koniec. Jak wrócimy do Wrocka, to będziemy musieli trochę gratów poprzestawiać albo w ogóle kupić nowe, pomalować pokoik, bo łóżeczko na początku będzie stało w naszym pokoju.
Ja chyba też wstawię na początek do sypialni, albo będę spała z małym w jego pokoiku na sofie...zobaczymy, jak wygodniej będzie.

kaskup
- nie miała kiedy zacząć się czepiać, co? Trochę Ciebie rozumiem, bo ostatnio na nerwy cały czas działa mi babcia, której "dobre rady" nie raz podnoszą mi ciśnienie.

Stary 2010-09-15, 11:08   #1361
Justine1988
Zadomowienie

Cytat:

Połowkowe to w 20 tygodniu???To by wychodzilo ze juz 30 wrzesnia jak pojde na wizyte bede w 20 tygodniu.A czym sie różni połowkowe od normalnego usg???Bardziej dokłądnie sprawdza sie czy wszystko w porzadku???Mirzy dziecko sprawdza anatomie??Tak?
Ps. dzieki za pocieszenie:-*

kaskup no kopaniem to jeszcze tego nazwac nie mozna,ale takie delikatne pukniecia od czasu do czasu....masz racje trzeba myslec pozytywnie.

A co do łóżeczka...jajuz na szczescie mam po siostrze bardzo łądne z baldachimem, ale przywieziemy je gdzies w styczniu , bo po pierwsze mowia ze za szybko łóżeczka i wózka nie mozna miec, pozatym mamy male mieszkanie i rozlozymy je tuz przed porodem wtedy ladnie je umyje wypiore materac a tak teraz to by sie jeszcze 10 razy ukurzylo...

A przed wczoraj bylam z siosrunia wózki poogladac i sa bardzo ładne u Nas..a ceny no kolo 1000 zł taki co mi sie podoba, sa tez za 630 ze spacerowka i fotelikiem ale sa ciezkie i wogole ladne ale takie nie zgrabne,a te co mi sie podobaja 940 zł ze spacerowka i fotelikiem , ceny podobne jak na allegro a tu bez przesylki i podotykac obejrzec okladnie mozna wiec chyba tu kupimy, jeden nawet byl co wazyl tylko 7kg w wersji glebokiej i faktycznie leciutki a dla mnie to wazne bo ja na 4 pietrze mieszkam.

Nasze marzenie się spełniło JESTEŚMY RODZICAMI

24.02.2011 r.
dzień narodzin naszej córeczki

Nadia:
http://www.suwaczek.pl/cache/7ac096c94e.png
Justine1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-15, 11:17   #1362
madelinem
Zadomowienie

Cytat:

u mnie padało całą noc, teraz tak z przerwami, ale jest strasznie zimno

mamy już łóżeczko z całym wyposażeniem, mam to szczęście, że babcia kupiła, wydała na nie 500 zł. nie jest złożone, zawiozłam do moich rodziców, u nas nie ma miejsca, bo jeszcze się szwagierka z rodziną nie wyprowadziła
wózek też juz mamy- dostaliśmy od koleżanki

Cytat:
co za baba

ja jestem na zwolnieniu od poniedziałku, żałuję, że nie poszłam wcześniej, pracuje na świetlicy w szkole podstawowej i nie dałabym rady dłużej tam wytrzymać,

moje małe też już mocno kopie, na szczęście w nocy mnie nie budzi jeszcze,
madelinem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-15, 11:20   #1363
mysiopez
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Justine1988 Pokaż wiadomość
Połowkowe to w 20 tygodniu???To by wychodzilo ze juz 30 wrzesnia jak pojde na wizyte bede w 20 tygodniu.A czym sie różni połowkowe od normalnego usg???Bardziej dokłądnie sprawdza sie czy wszystko w porzadku???Mirzy dziecko sprawdza anatomie??Tak?
Ps. dzieki za pocieszenie:-*

.
Połówkowe jest bardziej dokładne, ale wtedy szczególnie sprawdza się czy wszystko w porządku z serduszkiem maluszka.

http://www.suwaczki.com/tickers/relg3e5e66lgchoj.png
mysiopez jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-15, 11:20   #1364
_havana_
Raczkowanie

ja przepraszam, że nie w temacie, ale się strasznie rozłożyłam
Martwię się o dzidzię Mam katar i straszny kaszel. Ten kaszel już 3x skończył się wymiotami do tego od 2dni piecze mnie strasznie gardło. Piję ciągle herbatki z cytryną i miodem i nic lepiej
Temperatury na szczęście nie mam. Utrzymuję sie głownie na 36.2.
Boję się, że przez ten kaszel napinam za bardzo brzuch i robię krzywdę dziecku.
Powinnam się wybrać do lekarza ogólnego czy poczekać jeszcze trochę?
Doradźcie proszę

Do tego pokłóciłam się z TŻ, spał całą noc na podłodze i nawet jak kazałam mu przyjść do łóżka to był za bardzo dumny żeby to zrobić
Stary 2010-09-15, 11:20   #1365
anka_bzzz
Wtajemniczenie

Cytat:
(...)

Idę gotować ogórkową. Mój Karolek znowu uparł się na kopy w pęcherz i mnie nęka od rana.

Wiem, że nie ma takiego właściwego momentu. Ja się właśnie zaczynam obawiać, że potem kurcze, nie wydolimy finansowo. Już teraz przez wizyty, badania i leki jesteśmy kilkaset zł w plecy (akurat ostatnio mąż też musiał zacząć się leczyć).

Mamy sporą sypialnię, więc planuję, że dziecko przez jakiś czas (dłuższy zapewne) będzie miało łóżeczko właśnie tu. Chciałam jeszcze kupić komodę pasującą do mebli, żeby mieć coś na rzeczy malca.
Jak ja już bym chciała wiedzieć, czy to chłopiec, czy dziewczynka...

Cytat:
niestety ona zawsze działała mi na nerwy a teraz ostatnio to szczególnie.. pobija sama siebie..
Współczuję teściowej. Moja jest w początku, tym bardziej, że nie mieszkamy razem. Mamy z mężem ten komfort, że mieszkamy osobno. Ani z jednymi, ani z drugimi rodzicami nie chciałabym mieszkać, oj nie.

Też idę gotować. Coś jeść trzeba.
anka_bzzz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-15, 11:28   #1366
gabishing
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez madelinem Pokaż wiadomość
co za baba

ja jestem na zwolnieniu od poniedziałku, żałuję, że nie poszłam wcześniej, pracuje na świetlicy w szkole podstawowej i nie dałabym rady dłużej tam wytrzymać,

moje małe też już mocno kopie, na szczęście w nocy mnie nie budzi jeszcze,

ja pracuje i planuję pracować do końca tego roku, chyba że kręgosłup będzie miała inne plany, narazie nie odczuwam żadnego dyskomfortu związanego z ciążą poza tym ze mam 107 cm w pasie!!! aaaaa
nic mnie nie boli, nie puchnie, tylko mi śmierdzi wszystko i wszędzie ale to normalka

zwolnienie chce wziąć od stycznia do porodu, planowałam wrócić do pracy już po 2-2,5 m-cu - wiem, wiem to niezgodnie z KP ale pracodawca dość jasno dał mi do zrozumienia że jak bedę na cąłym macierzyńskim to "musi poszukać kogoś na zastępstwo" dla mnie to równoznaczne z końcem mojej pracy tu gdzie pracuję a ponieważ już mam tej roboty trochę dość i wiecznego jęczenia jak to jest ciężko, beznadziejnie i jak to kasy nie ma i wogóle bleee nawet nie chce mi się tego pisać. wczoraj gadałam z TŻ że chyba sama im powiem zanim pójdę na macierzyński żeby kogoś szukali an stałe na moje miejsce bo ja nie wracam, powiem wam że bardzo lubię moją pracę ale mam jej coraz bardziej dość...
Stary 2010-09-15, 11:33   #1367
vilya
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez _havana_ Pokaż wiadomość
ja przepraszam, że nie w temacie, ale się strasznie rozłożyłam
Martwię się o dzidzię Mam katar i straszny kaszel. Ten kaszel już 3x skończył się wymiotami do tego od 2dni piecze mnie strasznie gardło. Piję ciągle herbatki z cytryną i miodem i nic lepiej
Temperatury na szczęście nie mam. Utrzymuję sie głownie na 36.2.
Boję się, że przez ten kaszel napinam za bardzo brzuch i robię krzywdę dziecku.
Powinnam się wybrać do lekarza ogólnego czy poczekać jeszcze trochę?
Doradźcie proszę

Do tego pokłóciłam się z TŻ, spał całą noc na podłodze i nawet jak kazałam mu przyjść do łóżka to był za bardzo dumny żeby to zrobić

do lekarz idź szybciutko, nie lecz się sama
Stary 2010-09-15, 11:48   #1368
Molalala
BAN stały

GG do Molalala

czesc

ja dzisiaj jakos zle sie czuje...psychicznie ehhh
Molalala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-15, 11:55   #1369
gabishing
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Molalala Pokaż wiadomość
czesc

ja dzisiaj jakos zle sie czuje...psychicznie ehhh

to ta pogoda pewnie
Stary 2010-09-15, 11:57   #1370
Jessy_
Raczkowanie

Bardzo dziękuję za dopisanie do listy

Mnie dzisiaj dopadł fatalny nastrój bo za oknem zimno, ciemno i pada a do tego pół nocy nie spałam... wczoraj dowiedziałam się, że znajoma właśnie trafiła do szpitala bo jej wody odeszły, a dopiero w 6 miesiącu jest...dostali 20% szans na przeżycie

A więc dziewczyny z każdą najmniejszą chorobą szybko biegnijcie do lekarza !!! Ja zawsze tez tylko sama się leczyłam ale chyba przynajmniej w okresie ciąży trzeba zmienić postępowanie... co prawda podobno co ma być to i tak będzie, ale aby chociaż nie można było sobie później zarzucać że coś źle się zrobiło

Trzymajcie się ciepło w ten pochmurny dzień...
Jessy_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-15, 12:14   #1371
agape
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Justine1988 Pokaż wiadomość

A przed wczoraj bylam z siosrunia wózki poogladac i sa bardzo ładne u Nas..a ceny no kolo 1000 zł taki co mi sie podoba, sa tez za 630 ze spacerowka i fotelikiem ale sa ciezkie i wogole ladne ale takie nie zgrabne,a te co mi sie podobaja 940 zł ze spacerowka i fotelikiem , ceny podobne jak na allegro a tu bez przesylki i podotykac obejrzec okladnie mozna wiec chyba tu kupimy, jeden nawet byl co wazyl tylko 7kg w wersji glebokiej i faktycznie leciutki a dla mnie to wazne bo ja na 4 pietrze mieszkam.
7kg? a co to za firma i jaki model? też by mi zależało na lekkim wózeczku ale nie znalazłam takiego który by się mieścił w przedziale cenowym do 1200zł

słuchaliśmy wczoraj u gina serduszka i TŻ po raz pierwszy był ze mną na badaniu i bardzo mu sie podobało i w końcu bez problemu zgodził się na usg prywatne

Szymonek
Wojtuś
(Bejbolek) 2.05.2019
agape jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-15, 12:16   #1372
magdaka13
Wtajemniczenie

Cytat:

My lozeczko bedziemy miec juz w tym mies. gdzies tak pod koniec.
Slyszalam zas, ze lozeczko nowe powinno odstac 2 tyg. przed porodem - zeby "wywietrzalo".
Borysek ur. 05.04.2013

Vivere non necesse est. Navigare necesse est.
magdaka13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-15, 13:06   #1373
Justyna M
Rozeznanie

ale ma dzisiaj lenia przeglądam allegro i leżaczki -bujaczki ,bo naprawdę przydają się i to bardzo. Dzieci uwielbiają się w nich kołysać , poluję na jakiś używany z fisher

łóżeczko i wózek
synka rodziłam pod koniec stycznia i wózek kupiliśmy z początkiem listopada bo akurat był ten kolor co nam odpowiadał, łóżeczko też w listopadzie dostaliśmy .Tym razem łóżeczko kupię zaraz jak tylko będę znała płeć bo chcę takie turystyczne,ale rozłożę je pewnie po nowym roku

poza tym to mam dzisiaj tasiemca mogę jeść bez końca ,a i z sikawką już lepiej

Galeria pazurkowa
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=215208&page=23
Justyna M jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-15, 13:13   #1374
_havana_
Raczkowanie

Kurczę teraz się boję o te przeziębienie, ale nawet wydaję mi się, że brzuch mi zmalał ... może przez te wymioty...
Powinnam pójść do lekarza ogólnego czy do ginekologa i najlepiej usg zrobic?
zamartwiam się Nie chce żeby to się skończyło szpitalem
Stary 2010-09-15, 13:19   #1375
Justyna M
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez _havana_ Pokaż wiadomość
Kurczę teraz się boję o te przeziębienie, ale nawet wydaję mi się, że brzuch mi zmalał ... może przez te wymioty...
Powinnam pójść do lekarza ogólnego czy do ginekologa i najlepiej usg zrobic?
zamartwiam się Nie chce żeby to się skończyło szpitalem
jeśli chodzisz prywatnie to po prostu zadzwoń do swojego lekarza i zapytaj czy z tym przeziębieniem to do niego czy do ogólnego mi mój gin ( na telefon ) na taki kaszel przepisał ambroksol syrop i pomogło po 1 dniu a na gardło to tantum verde polecił lub cholinki i płukanie gardła wodą z solą

Galeria pazurkowa
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=215208&page=23
Justyna M jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-15, 13:28   #1376
agape
Zadomowienie

czy Wy też ciągle odczuwacie objway miesiaczkowe?? ja co miesiąc mam kilkudniowe napady jedzenia (jak na kilka dni przed miesiączką) potem jednodniowe bóle korzonek (jak na chwile przed okresem) i zaraz całkowity brak apetytu (jak 1 i 2 dnia miesiączki) chyba mój organizm ciągle nie może się przyzwyczaić do zmian jakie w nim zaszły

Szymonek
Wojtuś
(Bejbolek) 2.05.2019
agape jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-15, 13:43   #1377
_havana_
Raczkowanie

Jutro rano idę do lekarza ogólnego. Na dzisiaj już nie dało rady
i po badaniu pojadę chyba na usg. Będę spokojniejsza.

Dziękuję za rady
Stary 2010-09-15, 13:51   #1378
muron
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anka_bzzz Pokaż wiadomość
Ja miałam leczenie kanałowe... I miałam znieczulenie, dentystka wiedziała, że jestem w ciąży. Ale i tak ząb jest na razie "rozgrzebany", bo muszę zrobić prześwietlenie, które teraz nie wchodzi w grę.

kaskup - ja pracuję w szkole i od września poszłam na L4. Mam taką możliwość i chcę skorzystać. Mam gdzieś gadanie ludzi, a niestety widzę jak ludzie podchodzą do kobiety w ciąży, która "od razu" idzie na L4: "tej to się robić nie chce"...
Miałam na początku problemy, plamienia, krwiaka. Wystarczy mi. Jeszcze się mam obcymi dziećmi przejmować, podczas gdy rodzice niejednokrotnie mają gdzieś co i jak z ich pociechami.

Edit: Ja właśnie mam pytanie. Nie przyszło mi do głowy jeszcze czegokolwiek kupować. Co Wy już macie? Bo nie wiem, czy już można, czy jeszcze nie (24 tc.)?
znieczulenie, lidokaina, po 20 tyg. jest bezpieczne, chyba, że są inne przeciwwskazania

---------- Dopisano o 13:51 ---------- Poprzedni post napisano o 13:48 ----------

Cytat:
Napisane przez anka_bzzz Pokaż wiadomość

u mnie dyrektor powiedział: Byłaś w szpital idz se dziecko na L4 a do nas przyjeżdżaj na kawę;-) Wrócisz po macierzyńskim (nie biorę wychowawczego- ani nie chcę, ani absolutnie nas nie stać, mam 2 niepracujące mamy b chętne do pomocy, mieszkające obok).
Fakt dla pracodawcy lepiej, ZUS kasę za wypłatę zwróci, laska na zastępstwie ma 1/3 mojej wypłaty, nie trzeba się bać, że popracuję i wrócę na L4 i będzie problem. W I trym to nawet nie mogłam siły pracować

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=890431
muron jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-15, 13:53   #1379
JeSuisUnPapillon
Zadomowienie

cytrynka3002 u nas też ogórkowa mamci się zachciewaja włączyła

Kurcze, poszłyśmy do biedronki bo myślałyśmy że będa jeszcze te kalosze...a tam babka mówi że w dzień w który je wystawili - to po 2h już ich nie było bo ludzie brali co by se na allegro posprzedawać ;/

Dzisiaj to poszalałam bo poszłam na zakupy...potem patrzę na zegarek... i pędem na pociąg - a w połowie drogi złapał mnie jakiś skurcz w dole brzucha że na 5minut musiałam stanąć i swoje odstać bo nie mogłam nogą ruszyć...ech
http://www.suwaczki.com/tickers/dqprpx9i136imlln.png
JeSuisUnPapillon jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-15, 13:54   #1380
muron
Zakorzenienie

Cytat:
Ja chyba też wstawię na początek do sypialni, albo będę spała z małym w jego pokoiku na sofie...zobaczymy, jak wygodniej będzie.

kaskup
- nie miała kiedy zacząć się czepiać, co? Trochę Ciebie rozumiem, bo ostatnio na nerwy cały czas działa mi babcia, której "dobre rady" nie raz podnoszą mi ciśnienie.
ja kupuję teraz, łóżeczko i dziś meble w Ikei
Poza tym brakuje mi tylko pampersów, kosmetyków i wanienki. Po leżeniu w szpitalu, wiem, że nie zna się dnia i godziny, siostra była 3 razy, kiedy mozna tam znowu trafić. Pokoj osobny, ale na pierwszy miesiąc jest kołyska "z darów";-) do sypialni, taka na kółkach Simplicity

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=890431
muron jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości