|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#991 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: 3trymestr już nam leci,rosną brzuszki a w nich dzieci-mamy listopadowo-grudniow
Cytat:
|
|
#992 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: 3trymestr już nam leci,rosną brzuszki a w nich dzieci-mamy listopadowo-grudniow
Cytat:
U mnie w rodzinie nie było przypadków zespołu Downa, u męża był ale też daleko- i tylko jeden przypadek- ale człowiek jednak myśli- jesteśmy przwrażliwone i tyle. Kurde Wy juz macie prawie pokompletowane wyprawki a ja nie mam kompletnie nic... Jak mówie mamie że coś ogladałam to od razu jest opieprz żebym się nie wygłupiała bo bede miała czas na to wszystko po porodzie - tylko wyprawke do szpitala i tyle. Ostatnio jak byłam w domu z siostra przebrabysmy ciuszki po mojej siostrzenicy- całe pudło wybrałam i widze ze na start za wiele nie bede musiała kupować. Poczatkiem paxdziernika przywiozę wszystko wypiore , bo nie wiadomo kiedy mogą byc potrzebne. A dzis kupiłam termometr: http://allegro.pl/termometr-aqua-the...218379306.html co sądzicie o nim? |
|
|
|
|
#993 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Kiedys mialam problemy z tym, by poprosic o przelew- szczegolnie na poczatku po przyjezdzie do Niemiec, gdy jeszcze nie pracowalam. Ale moj tz mnie wysmial, jak mu powiedzialam, ze mi glupio(w Polsce bylam samowystarczalna) i grzecznie przelewa co miesiac.Od czasu do czasu dostaje nawet podwyzke Moj maly tez zmienil pozycje.Czuje go nisko na dole, choc nie caly czas. W okolicach pepka i pod zebrami, wiec mam nadzieje,ze sie juz obrocil. Ciesze sie, ze jestem w domu. Podroz byla meczaca ale sam urlop dal mi wiele nowych sil. Wczoraj do 2 w nocy sortowalam leki w lazience i papierzyska w salonie. Mala na szczescie nadal zyje ale strasznie schudla.Kostki same Najwazniejsze, ze jest juz u nas i moze poprostu zasnie na balkonie albo na swoim poslanku. Apetyt nadal ma, byla szczesliwa jak zobaczyla, ze jest znow w domu. Niewiele jej zostalo, moze pare dni, moze wiecej. Ale jestem szczesliwa, ze nie stalo sie to, gdy bylam na urlopie. Malutka lezy na sloneczku na balkonie. Lece dalej sprzatac- na liscie jest pokoj dziecka, sypialania-moja szafa![]() Cytat:
![]() Odkad z nim jestem wydaje wiecej i nie mam wyrzutow sumienia, co sie kiedys zdarzalo. Maz za to bardziej przy mnie oszczedza. Ale jak jest na urlopie to sie go nie powtrzyma Bo sie mu nalezy Ale on ma inna przeszlosc niz ja. Zawsze musialam kazdy grosz odkladac, on nie.
|
||
|
|
|
#994 |
|
Raczkowanie
|
U nas kasa też jest wspólna... Ja nie pracuję, więc jesteśmy tylko na wypłacie TŻ, ale on co miesiąc przelewa mi kasę na nasze wspólne konto albo daje kartę do swojego konta bo robimy 1 duże zakupy w miesiącu, a później to już ja kupuję
Czasem tylko mamy o to małe spięcia bo jestem nieprzyzwyczajona do tego, bo zawsze miałam też swoją kasę z pracy i jakoś inaczej to było, ale to bardziej zrzucam na hormony i zawsze za parę minut się godzimy po tych spięciach
|
#995 |
|
Zakorzenienie
|
De28, super, że kotka żyje
może we własnym domku nabierze znów sił i jednak dłużej pożyje niż przypuszczasz? dobrze, że ma apetyt![]() ja myślę, że nie ma jednej idealnej recepty na to, czy wspólne konto, czy osobne. Grunt, by w praktyce zdawało to egzamin, czyli nie było kłótni. Myśmy mieli na samym początku małżeństwa wspólne konto i zlikwidowaliśmy, bo po pierwsze płacić musieliśmy za nie, a po drugie jakos i tak dzieliliśmy się kasą z naszych osobnych kont, że nie było większego sensu mieć wspólne konto. I jakoś nie pamiętam kłótni o pieniądze. A mąż nie wypomina mi żadnych zakupów. W zeszły piątek dostałam w ciągu dnia 3 paczki z allegro, jedne z ciuszkami dla małej, drugie to 3 pary butów, które dla siebie kupiłam, w trzeciej paczce były dżinsy dla mnie. I męża to nie ruszyło, tylko się śmiał, że sobie Gwiazdkę zrobiłam, bo tyle paczek dostałam
|
#996 |
|
Zadomowienie
|
Ide się ogarnąc i sie umalowac bo niedługo bedę sie zbierała do tego lekarza a jeszcze chce na jakieś zakupy skoczyc i moze jakiegos lumpka odwiedzić
Zajrze do was jak wróce. Buziaczki dla wszystkich |
|
|
|
#997 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
winko Kootekk dzięki za to wypicie za nas i wspaniale, że Michałek sobie smacznie je mleczko, niech zajada dalej ze smakiem ![]() Cytat:
o chol***a, a ja chcialam dzisiaj zamawiać wszystko... i pieluchy tez na dniach kupować... musze się nastawić psychicznie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
De28 - oby kotek spokojnie sobie spędzil te ostatnie dni... przykro mi z powodu małej... A w ogóle to witam wszystkie śliczne brzuchatki. My bylismy dzisiaj u gina, szybka wizyta bez USG, młody nadal leży główką w dół, dzieki bogu Widocznie nie muszę. hehe Dzien się zaczął dobrze, ale potem... ehhh opisze wam po krótce, bo musze sie wygadać, a TŻ-a strasznie denerwuje ta sprawa, przy czym wcale mu sie nie dziwię. Zglosiliśmy do PIP-u TŻ-a byłego pracodawce i firmę, bo facet kazał pracowac po 12-14 h, czasami na dwie zmiany, a na wypłaty, (wcale nie szałowe) czekaliśmy po 2 miesiące. TŻ zmienił prace, poszło zgłoszenie do PIPu (bo ja powiedziałam, że tego tak zostawic nie zostawię, koles jest draniem i wykorzystywaczem najzwyklejszym) i dzisiaj TŻ dostał tel od tego byłego pracodawcy, dlaczego zglosił go i firme do PIP-u... i że każdy kij ma dwa końce, on, jego księgowa i behapowiec wiedzą co robić w takiej sytuacji, i że wszystko przyjdzie do TŻ-a pocztą.... Nie wiem co myśleć... początkowo się wystraszyłam, alre potem na spokojnie pomyślałam, że nic nam zrobic nie może... chyba... TŻ dzwonił na policję, żeby zapytać czy to można podpiąc pod zastraszanie i grożenie, ale jeszcze nie... no coż... trzeba bedzie auto przestawic i parkowac gdzie indziej... Ale nie mogłam tego tak zostawić... a może lepiej było nie ruszać gów**, bo teraz tylko smierdzi?? No ale na to już za późno... |
||||
|
|
|
#998 | |
|
Zakorzenienie
|
Poddałam się i wzięłam to które sobie upatrzyłam już ze dwa miesiące temu - chociaż jak pomyślę o kosztach przesyłki to aż mnie trzepie
![]() Takie cudo zamówiłam - kolor granatowo-czerwony: http://allegro.pl/lozeczko-turystycz...225817774.html Cytat:
Więc nie słuchaj gadania tylko bierz się za zakupy ![]() Fajnie wygląda ten termometr ale mnie już się szare komórki przegrzewają od tych zakupów i termometra na razie nie kupuję (co by mieć jeden problem mniej
|
|
|
|
|
#999 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny Mówie wam jaka jestem szczęsliwa
Wczoraj miałam spotkanie z lekarka w szpitalu - ciąża rozwija sie pieknie i na dzien dzisiejszy dzidzia ułozyła sie prawidłowo !!!! no i ze na pietrze powiedzieli ze maja ruch i nie ma mozliwosci wykonania usg to wzieła mnie gdzies na oddział i zrobili mi usg bez kolejek itp . Najwazniejsze jest dla mnie to ze dzieki temu mam bardzo dokładne usg bo tam na pietrze to robia byle jak zalezy na kogo sie trafi. No i pani mówi ze raczej to dziewczynka wiec 4 usg i 4 razy uslyszalam raczej dziewczynka wiec wychodzi na to ze bedziemy miec Córe. Wazy 1510g A ci lekarze tam i te pielegniarki jakie mile - chyba dobrze wybrałamKolejne spotkanie z lekarka mam 2 listopada.
|
#1000 |
|
Zakorzenienie
|
Sysunia - no to super, że mała zdrowa i że nadal na tą samą płeć
Swoją drogą ja mam USG w piątek i ciekawa jestem czy moja niunia nadal jest dziewuszką |
|
|
|
#1001 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
) super, że wszystko jest ok i gratulacje z powody córki no jak 4 razy potwierdzona, to chyba można byc pewnym
|
|
|
|
|
#1002 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
do szpitala akurat tyle sie przyda |
|
|
|
|
#1003 |
|
Raczkowanie
|
Kootekk zazdroszczę tego winka, bo chyba tego mi najbardziej brakuje, ale jak będę karmic to jeszcze sobie na nie poczekam. Przypomnij mi z jaką masą urodzeniową przyszedł na Swiat Twoj synuś ?
|
|
|
|
#1004 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a co do wyprawki to ja bym kupowała wcześniej -ja tak zrobiłam i nie żałuje bo mam coraz mniej siły na takie zakupy a p porodzie to już wogóle a zresztą te sklepowe zapachy muszą trochę wywietrzeć czy wyschnąć po upraniu (a na początku jak coś kupowałam to żeby nie było gadania niepotrzebnego to poprostu chowałam do szafki isię nie chwaliłam nikomu (zwłaszcza mój teść-gadał żebyśmy tylko czegoś nie kupowali przed porodem !!! a ja go nie mogę znieść aż mnie trzepie ze złości jak widzę tego człowieka)
|
|
|
|
|
#1005 |
|
Dragonfly
|
Karolina B to nie zazdroszcze problemow z bylym pracodawca,mnie tez kiedys jeden probowal zastraszac,bo przestalam sie godzic na prace na czarno,nadgodziny nieplacone i przymusowa prace w swieta bez zadnej premii...
Sysunia to super ze az tyle razy Ci potwierdzili coreczke i wszystko dobrze ![]() ja dzis musze isc na poczte odebrac paczke z moimi pieluchami wielorazowymi,jestem ciekawa czy sie nie rozczaruje,kosztowaly mnie 250 zl I musze odgruzowac nasz maly pokoj,jakies kartony by sie przydaly na ta reszte rzeczy babki,ktore sie kurza na polce,modle sie by naprawde przez najblizszy miesiac nie urodzic,bo dokad ja pojde...
|
|
#1006 |
|
Zakorzenienie
|
Mam katar
![]() I coraz bardziej sie boje porodu, w tym szpitalu w ktorym bede rodzic nie maja ZZO - dziewczyny czy bez znieczulenia jest to bol do przezycia? Wiem,ze to glupie pytanie, ale to moja 1 ciaza i 1 porod. |
|
|
|
#1007 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#1008 |
|
Wtajemniczenie
|
ja też nie wiem, czy będę miec ZZO, tam niby dają- ale to luksus rzędu 500 zł.
|
#1009 |
|
BAN stały
|
Witajcie mamusie moglabym dolaczyc sie do was??
|
|
|
|
#1010 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#1011 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Sprawdzili narzady poprostu wszystko Ja ostatnio tez kupiłam huggisy ale narazie 2 paczki w rozmiarze 1 to jest od 2.5 kg o ile pamietam musze jeszczde kupic w rozmiarze 2
|
|
#1012 |
|
Wtajemniczenie
|
Flicka88 witamy
![]() ![]() napisz do Mallinki, coby Cie na listę wciągneła
|
#1013 |
|
Raczkowanie
|
Irsin nie martw się tam gdzie ja bede rodzić też nie daja ZZO, a równiez to moja 1 ciąża i 1 poród
damy radę
|
#1014 |
|
Zakorzenienie
|
Dajcie spokój, dziewczyny, nie daje się Was nadrobić
![]() Witam nową mamusię przede wszystkim Poza tym jeszcze co do finansów to ja uważam akurat, że nie wszystko trzeba mieć wspólne. Każdy potrzebuje prywatności, nawet swoich sekretów (może niekoniecznie w kwestii kasy akurat, ale tak ogólnie), a posiadanie osobnych kont, do których nie znamy pinów jest dla mnie właśnie większym wyrazem zaufania - "nie wiem dokładnie ile zarabiasz, nie wiem na co wydajesz, ale wierzę, że nie robisz głupstw" A do mnie przyjechała pościel dla małego Aha, w szpitalu gdzie będę rodzić też nie dają zzo
|
#1015 |
|
Wtajemniczenie
|
KarolinaB moim zdaniem bardzo dobrze zrobiłaś
trzeba uczyć drani pokory tylko mam nadzieję że wam nic złego nie zrobi. jezu jakie łajzy chodzą po tym świecie !!!!!Sysunia super że dzidzia rozwija się prawidłowo ![]() małgosiak bardzo ładny brzuś ![]() ja to już mam taki duzi bebzulek że pan w sklepie mnie zaczepił i mówił że już chyba blisko rozwiązanie a ja że zależy jak patrzeć bo w listopadzie zdziwiony był![]() ---------- Dopisano o 12:34 ---------- Poprzedni post napisano o 12:32 ---------- hej hej |
|
|
|
#1016 |
|
Zakorzenienie
|
karolina moj maz napisal tak, na wasza sytuacje:
"próbują go zastraszyć bez stosowania gróźb. mówi, że mają coś na niego i mogą mówić. robią to tylko, żeby go wystraszyć. zastanawiam się czy o tym, kto zgłosił do PIP, dowiedział się od PIP czy domyślił się? bo PIP nie ma prawa podawać personaliów zgłaszającego. podałbym jeszcze pracodawcę do sądu pracy o wypłatę nadgodzin oraz odsetek od nieterminowej platności pensji" |
|
|
|
#1017 |
|
Wtajemniczenie
|
irsin współczuję . ja nie mam kataru a mam kaszel
|
|
|
|
#1018 |
|
Zakorzenienie
|
irsin oddcyhanie przez przepone lagodzi bole porodowe, te w skorczach. , i tyle kobiet przed nami urodzilo bez zzo i zyja. wiec my tez damy rade
|
|
|
|
#1019 |
|
Dragonfly
|
Witamy nowa mamusie
|
|
#1020 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:54.

nawet jakby pytał to bym mu nie podała
Najwazniejsze, ze jest juz u nas i moze poprostu zasnie na balkonie albo na swoim poslanku. Apetyt nadal ma, byla szczesliwa jak zobaczyla, ze jest znow w domu. Niewiele jej zostalo, moze pare dni, moze wiecej. Ale jestem szczesliwa, ze nie stalo sie to, gdy bylam na urlopie. Malutka lezy na sloneczku na balkonie. Lece dalej sprzatac- na liscie jest pokoj dziecka, sypialania-moja szafa

Bo sie mu nalezy

19.08.2011
za wszystkie listopadowo- grudniowe mamuśki, obyscie miały bezbolesne w terminie porody
winko
Kootekk
tzn. pieluszki, recznik, termometr, nozyczki, grzebyk, majty poporodowe wielorazowe i jednorazowe, zel do kapieli, sudocrem,ceratke, wkladki laktacyjne,gruszka, patyczki,łancuszek, podklady,chusteczki dla dzidzi i dla mnie do intymnej..
i że każdy kij ma dwa końce, on, jego księgowa i behapowiec wiedzą co robić w takiej sytuacji, i że wszystko przyjdzie do TŻ-a pocztą....