|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1351 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Maleństwa majowo-czerwcowe 2010 i ich mamusie przebojowe. :-) cz. II
Cytat:
![]() Jak zacznie płakać to biorę ją na ręce,jak tylko ją odkładam do łóżeczka to zaczyna ryczeć.Jak spowrotem biore na ręce to odrazu przestaje ![]() Bardzo szybko się tego nauczyła. A jak ją zostawię na parę minut i wrócę to jest cała we łzach i się żali 5 min
|
|
#1352 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie ma czegoś takiego jak za często na brzuch. A na samolot trzyma główkę? |
|
|
|
|
#1353 | ||
|
Zadomowienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;22073291]
Dziewczyny, proszę, trzymajcie kciuki - mam szansę pewną wrócić do pracy do 1klast sp, do maluszków, w dodatku do dziewczyny, z którą pracowałam razem przez 3 lata i pracowało nam się rewelacyjnie. Nie wiem, kiedy coś wiadomo będzie... Chciałabym bardzo![/QUOTE] trzymam kciuki ---------- Dopisano o 07:59 ---------- Poprzedni post napisano o 07:58 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:01 ---------- Poprzedni post napisano o 07:59 ---------- Cytat:
|
|
#1354 |
|
Zakorzenienie
|
Trzymasz dziecko na rękach, brzuszkiem do podłogi. Jedna ręka między nogami malucha, w dole brzucha, druga u góry klatki piersiowej, między rękami dziecka, tak żeby Twoje palce łapały rączkę, tę która jest dalej od Ciebie. Dzieć opiera brodę o Twoją rękę albo... trzyma łepek do góry.
Nie wiem czy coś wyjaśniłam, czy namieszałam tym opisem.
|
|
|
|
#1355 |
|
Konto usunięte
|
Dzięki za kciuki, trzymajcie, trzymajcie
![]() Na samolot: Iza, 10minut to malutko Tak samo jak 3 dni przerwy. A może dla uspokojenia przejdź się do rehabilitanta jakiegoś, niech ci pokaże ćwiczenia odpowiednie?Jamaica, rozumiem, że rozmowy nic nie dają?
|
|
|
|
#1356 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
.Jak tylko mała wstanie to spróbuje.A jeśli się nie uda to jest bardzo żle?Dziś wezmę ją na podłogę na kocu i będę próbowała zabawić ją grzechotkami.Może to coś da.Ma czas do niedzieli bo w poniedziałek ide do pediatry po skierowanie na rehabilitacje
|
|
#1357 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja go czasem noszę pionowo jak mi bekać nie chce to czasem i 10 minut zejdzie po jedzeniu ![]() 2. wydaje mi się, że nie ma czegoś takiego jak "za często" bo wszyscy mówią "kłaść jak najczęściej". 3. a jakich ćwiczeniach? Jakichś rehabilitacyjnych?
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... "Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
|
|
|
|
#1358 | |
|
Zadomowienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;22075213]Dzięki za kciuki, trzymajcie, trzymajcie
![]() Na samolot: Iza, 10minut to malutko Tak samo jak 3 dni przerwy. A może dla uspokojenia przejdź się do rehabilitanta jakiegoś, niech ci pokaże ćwiczenia odpowiednie?[/QUOTE] jak ślicznie to u was takie słońce świeci? ---------- Dopisano o 08:19 ---------- Poprzedni post napisano o 08:17 ---------- Cytat:
jak narazie.Poprostu mama mnie postraszyła,że niemowle powinno być na plecach na rękach i że jej osłabiłam kręgosłup
|
|
#1359 |
|
Konto usunięte
|
Iza, myśl logicznie - 10 minut z całego dnia?
Nie, to zdjęcie w sierpniu robione
|
|
|
|
#1360 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na kocu turlaj dziecia, niech nie leży cały czas na pleckach. |
|
|
|
|
#1361 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mój jak w ciągu całej doby spędzi 10 minut na brzuchu to jest sukces... czasem nie lezy wcale bo nie lubi a głowę podnosi już od dawna.. nawet mam wrażenie, że od urodzenia. Każdy się dziwił, że już podnosi, że długo trzyma.. i położna i lekarka i znajomi, rodzina mówili, że bardzo silny jest.. bo ja to nie wiedziałam kiedy ma to robić dlatego dla mnie nic nie było dziwne ![]() A skoro Twoja dzidzia podnosiła to znaczy się że umie.. przecież nagle mięśnie jej nie zniknęły.. może jej się nie chce? Długo to trwa? Próbowałaś kłaść na sobie i gadać, stroić miny? Mój zadziera wtedy łeb bo ciekawy co tam matka wywija twarzą
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... "Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
|
|
|
|
#1362 | ||
|
Konto usunięte
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;22073291]
Dziewczyny, proszę, trzymajcie kciuki - mam szansę pewną wrócić do pracy do 1klast sp, do maluszków, w dodatku do dziewczyny, z którą pracowałam razem przez 3 lata i pracowało nam się rewelacyjnie. Nie wiem, kiedy coś wiadomo będzie... Chciałabym bardzo![/QUOTE] zaciskam mocno. Cytat:
Cytat:
![]() nocki no problem, zasypianie samodzielne no problem, wymuszanie no problem. ![]() Za nami wreszcie debiut marchewkowy. Chyba Tymkowi marchewka zasmakowała, bo pożarł 1/3 słoiczka. Na początku nie wiedział jak technicznie się za to zabrać, ... ale jak już zajarzył to wcinał aż milo.
|
||
|
|
|
#1363 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ale u nas zawsze byl schemat ten sam i niezmienny chocby niewiem co o stalej godz kąpiel, potem od razu jedzenie i do wyrka czasem potrafi zasnac od razu lub juz w trakcie jedzenia a czasem i z godzine jeszcze pofika w łózeczku, jak ten czas sie przedluza to nie placze tylko wierci sie to ja glaskam po głowce o to wsio, jesli o placz i rece chodzi... jak jest normalny dzien i zaczyna kwilic to wiem mniej wiecej jaki rodzaj placzu co oznacza i nie daje jej sie rozkrzyczec, zagaduje, ciut ponosze w pionie, pokazuje jej kwiatki, przedmioty itp odkladajac tez zagaduję, zabawiam -ostatnio pokochała calowanie stópek, chichra sie, sprobowalam przy przebieraniu i pomoglo ![]() ale jak jest dzien ryku......no to fakt... nosze ile potrzebuje, bo wiem ze to minie ![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;22075213] Jamaica, rozumiem, że rozmowy nic nie dają? [/QUOTE]rozmowy pomogly, nie bylo kłótni juz od wielu dni, jak sie robilo nerwowo,to ktores mowilo nie klocmy sie i bylo dobrze... a dzis poszlo o bzdure oczywiscie maz ma wolny zawod, sam sobie ustala kiedy i ile pracuje i ja w to nie wnikam, czasem wstaje o 7 czasem o 10. dzis spi i spi, myslalam zeby go obudzic ale pomyslalam ze dostane z***kę wiec dalam spokoj, obudzil sie jak oparzony o 8.30 i z ryjkiem na mnie ze go nie obudzilam i zwyzywal mnie w taki sposob ze kopara mi opadla, powiedzial tylko do Róży pa Różyczko, do mnie oczywiscie nic, nie zasluguje na łaskę pana.. ![]() jak wyszedl poryczalam sie, ale wzielam sie w garsc bo nie bede targac nerwów przez te jego chimery(himery...?) ![]() to nie ja wrocilam wczoraj o 22 zataczajac sie... ![]() Cytat:
po prostu trzeba klasc dzieciątko czesto na brzuszek, samolocik robic.. ja swoja na rekach nosze w pionie, lub na samolot zalezy jak woli ![]() i nie przejmuj sie moja tez leni sie z podnoszeniem glowki, mialam ostatnio kilka dni ze nic a nic ne chciala podnosic, na samolot trzymala owszem.. ale teraz zaczyna znowu wiec troszke mi lzej
|
||
|
|
|
#1364 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No ale to woła o pomstę do nieba bo jak mógł cię zwyzywać skoro pobudki nie zamawiał?! Więc skąd do jasnej... masz wiedzieć o której jaśnie pan będzie chciał wstać?! Co on kurde jest taki jakiś dziki! Tym bardziej powinien docenić, że go nie budziłaś skoro wczoraj wrócił procentowany i dziś mógł chcieć odsypiać kaca. Ja kiedyś zapomniałam budzika nastawić mężowi a nastawiam ja bo w moim telefonie (mąż telefonu nie ma ) i zaspał do pracy, nie dużo ale jednak.. no i niby moja wina.. ale i tak była jego wina bo przecież to jego pobudka, jego praca i on powinien dopilnować żeby się nie spóźnić.. nastawić samemu albo mi przypomnieć, mnie skontrolować.
|
|
|
|
#1365 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
.Jeszcze nie zajarzyła,że nogi trzeba sztywno trzymać .Zaraz spróbuję położyć ją na klatce piersiowej
|
|
#1366 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wtedy jest najbardziej spokojne ![]() Jak podłapie samolocik to super, możecie tak wędrować po mieszkaniu i dziecko duużo sobie zwiedzi przy okazji ćwicząc ![]() A jak polubi "na klacie" to też fajnie mój ostatnio tak na mnie leżąc zaczął się uśmiechać
|
|
|
|
#1367 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
jamaica, masz świete nerwy kobieto i cierpliwość, żeby znosić wciąż jego fochy... ja bym już nie wytrzymała.
|
|
|
|
|
#1368 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
nie no rozumiem, nie mam sie za co gniewac sama sie sobie dziwie w takich momentachno ale dokladnie tak jak mowisz, nie zamawial, to nie budzilam, tez myslalam -dobra zona- ze odespac chce a tu zonk, nie trafilam w gusta ale zeby az tak nerwowo? grrrrr jest czasem taki cham ze szkoda słow....jakby zamiast zalewac łeb nastawil sobie budzik sam to by sie nie mial kogo czepiac lea wiemmm.... ale jak tak dalej pójdzie to kiedys sie skonczy moja cierpliwosc i jak wroci sfochowany to zobaczy puste gary i puste mieszkanie, bo nigdy nie traktowal mnie tak jak ostatnio. a Róża zasnęła po jedzeniu i śpi już godzinę wczoraj cały dzień prawie spała aż mi jakoś dziwnie, powycieram kurze
Edytowane przez jamaicaP Czas edycji: 2010-09-15 o 11:22 |
|
|
|
|
#1369 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:15 ---------- Poprzedni post napisano o 09:13 ---------- [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;22075941] Za nami wreszcie debiut marchewkowy. Chyba Tymkowi marchewka zasmakowała, bo pożarł 1/3 słoiczka. Na początku nie wiedział jak technicznie się za to zabrać, ... ale jak już zajarzył to wcinał aż milo. [/QUOTE] gratulacje
|
|
#1370 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
. wiesz, znam wiele przypadków, kiedy kobiety ta granicę wytrzymałości ciągle przesuwały, kiedyś odkładały w nieskończoność.... a TŻ-ci się nie zmieniali... i tak niczego niewinne kobiety tkwiły przy sfochowanych chamiatych mężach, którzy traktowali je jak nic nierobiące, nic nieumiejące, służące... ![]() Może warto spakować się , co by nim troszkę zatrząsnęło? ![]() A czy on przynajmniej umie przepraszać, czy puszcza w niepamięć swoje fochy i znów funkcjonujecie normalnie?
|
|
|
|
|
#1371 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1372 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:40 ---------- Poprzedni post napisano o 11:38 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 11:41 ---------- Poprzedni post napisano o 11:40 ---------- [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;22070825]CHolera, Agu będzie jako ta śpiewaczka operowa... Dziewczyny, gram w literaki, mam nick PEPTI i właśnie jakaś laska mnie podrywa
|
|
#1373 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1374 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nawet mi nie mów, że po takich akcjach to Ty wyciągasz rękę do niego...czy ty mu powiedziałaś choć raz stanowczo, że nie życzysz sobie by tak do Ciebie mówił bo cię obraża? albo że mógł sobie "takiej a siakiej" nie brać? Kobito.. bo ja tam pojadę i mu nakopię do dupy w ciemnej ulicy ![]() A może dzień zachowuj się tak jak on, odwalaj chimery, strój fochy i czepiaj się o wszystko.. a jak zapyta co ty wyprawiasz to powiesz, że choć raz chcesz być nim! Szkurrr.. ale mi się ciśnienie ustabilizowało na górnym poziomie
|
|
|
|
#1375 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
U nas było to samo - młody nei chciał na brzuch ni choelry. Ryczał jak głupi, jak tylko go położyłam. Ale ja go kładłam do skutku. I sie pzrzywyczaił - trwało to 3 miesiace. Od jakiegoś meisiaca polubił spanie na brzuchu. Wydawało mi się, że nie umiał trzymac głowy - ale podnosił na kilka sekund, ja myslałam, ze to mało. Teraz jak w nocy spi na brzuchu i sie czasami pzrebudzi, to od razu łeb podnosi. Wydaje mi sie, ze dziecko w którymś momencie kapnie się, że dzieki podnoszeniu głowy na brzuchu widzi wiecej, nawet niż na plecach i podnosi samo. Ja bym sie nei marwtiła. A dzisiaj Wojtek sobie wziął girę do buzi |
|
|
|
|
#1376 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Osmy cud no własnie ze nic nie wydaje bo ja na fajki dostawałam od rodziców rzuciłam prace zeby sie opiekować mamą i ogarniac dom za to rodzice dawali mi na fajki no dawali mi około 400 zł na swoje potrzeby reszte dawał mi tż ja niewymagajaca jestem jak mama zmarła przestałam palic i wyszłam za mąż wiec nic na tym nie zyskałam no znaczysie finansowo nic ![]() ---------- Dopisano o 11:50 ---------- Poprzedni post napisano o 11:46 ---------- Cytat:
moja tez nie nauczona nosić jak jest spiaca a mam ja na rekach jest jeden ryk musze ja wtedy odłozyc 5 min i dziecko spi jak zaklete mam nianie jak siedze przy kompie czy w kuchni nasłuchuje czy sie obudziła czesto jest tak ze ona sie budzi jest cicho tylko sie rozglada i usmiecha do tego co ja otacza i nawet niania jej nie wychwyci poprostu mam bardzo grzeczne dziecko i nie wiem co to marudki czy cos w tym stylu ---------- Dopisano o 11:51 ---------- Poprzedni post napisano o 11:50 ---------- [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;22073291] Dziewczyny, proszę, trzymajcie kciuki - mam szansę pewną wrócić do pracy do 1klast sp, do maluszków, w dodatku do dziewczyny, z którą pracowałam razem przez 3 lata i pracowało nam się rewelacyjnie. Nie wiem, kiedy coś wiadomo będzie... Chciałabym bardzo![/QUOTE] mocno ![]() ![]() : kciuki:---------- Dopisano o 11:53 ---------- Poprzedni post napisano o 11:51 ---------- Cytat:
ja cały czas ich uzywam i u nas sie sprawdzaja u mnie miało dzis padac a tu za oknem piękna pogoda i słonce swieci---------- Dopisano o 11:55 ---------- Poprzedni post napisano o 11:53 ---------- Dziewczyny oto moja gwiazdeczka troche kijowa kopia bo robiłam telefonem komórkowym i w pokoju był mrok min przed nagraniem tarmoliła to serce ale kiedy zobaczyła ze ja nagrywam jakby ja wmurowało oto moja chichotka ![]() http://www.youtube.com/watch?v=puuyRlxGLLk
|
|
#1377 | |
|
Rozeznanie
|
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;22077024]kiedyś...
. wiesz, znam wiele przypadków, kiedy kobiety ta granicę wytrzymałości ciągle przesuwały, kiedyś odkładały w nieskończoność.... a TŻ-ci się nie zmieniali... i tak niczego niewinne kobiety tkwiły przy sfochowanych chamiatych mężach, którzy traktowali je jak nic nierobiące, nic nieumiejące, służące... ![]() Może warto spakować się , co by nim troszkę zatrząsnęło? ![]() A czy on przynajmniej umie przepraszać, czy puszcza w niepamięć swoje fochy i znów funkcjonujecie normalnie? [/QUOTE]bingo.. kiedys potrafil przepraszac, nawet za glupotki.. powiem Ci, że po ślubie jakos zapomnial ze ja tez mam uczucia i można mnie zranic i ciagle mi powtarza ze to ja się zmienilam jemu wydaje się ze ja zawsze bylam i będę, sama go w tym utwierdzam przyjmujac to wszytko i coraz wiecej... jak się bronie to jest jeszcze gorzej, jak udaje ze mnie to nie rusza to on dotąd bedzie pajacował az sie odezwe, jak nie wytrzymam i sie porycze to slysze ze tylko ryczec potrafie... jak powinnam reagowac? Cytat:
![]() o tym ze ja tez pracuję bylo juz chyba trylion godzin przegadanych i w klotni i na spokojnie, ale to jałowe dyskusje,tlumacze jak krowie na rowie, ale nicccc... nie chce wam się żalic ciagle... sorki dziewczyny za zasmęcanie takiego radosnego wątku |
|
|
|
|
#1378 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry,
Pampersy Aktive są dla mnie do bani.Takie papierowe.Nigdy na noc ich nie zakladam.Dobrze, że mam tylko 1 paczkę.Więcej nie kupie. Cytat:
A może on tak specjalnie Ci dosrywa.Cobyś nie zrobial to jest źle.Jakbyś go obudziła to pewnie by miał pretensjie, ze za wcześnie. Też jestem za wyprowadzką na chwilę. A może ma jakieś problemy i nie chce ci powiedzieć a sie wscieka o byle co? |
|
|
|
|
#1379 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1380 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i najlepiej sie nie odzywac na glupi zaczepki a jak juz to mowic normalnym głosem bron boze krzyczec bo krzyk wzmaga agresje i jest gorzej i nie płacz policz do 10 a potem spróbuj cos powiedziec faceci sa gorsze od dzieci bo dzieci ogarniesz a na facetów zadna instrukcja nie działa tu od razu trzeba z wałka (nudelkuli)
Amelcia http://www.zapytajpolozna.pl/compone....php?sid=69629- JULECZKA 14 marzec 2014 Edytowane przez Edzia400 Czas edycji: 2010-09-15 o 12:14 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:08.

Owszem, jak byliśmy u moich rodziców, to przyjechała rozwydrzona, ale 3 dni i wróciło wszystko do normy. Ona w ogóle jakoś specjalnie nie RYCZY. Bardziej się tak żali
Nawet mąż niedawno mówił do niej żeby częściej płakała, bo będzie miała za słabe mięśnie brzucha 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

jak narazie.

gratulacje