![]() |
#841 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Idiotyczne zachowania klientów ;)
Nam ( tzn. mnie i koleżankom) w branzy wtedy wedliniarskiej zdarzyła się kiedyśzabawna i straszna jednoczesnie sytuacja
m( w skrócie my), b ( potocznie baba) Ważny szczegół na rękach miała kilkuletnie dziecko b: tej wędliny chce! wykroi mi pani kwadracik z niej m:ale proszę pani nie możemy tak wykroić, tak się nie kroi, nikt nam już nie kupi tego kawałeczka i nam sie zmarnuje Babka kilkukrotnie stara sie nas przekonać, wreszcie wściekła podnosi głos b:to co mam policję zawołać że nie chcecie sprzedać dziecku wedliny? my już z nerwowymi usmieszkami na ustach b ![]() Jedna z nas leci po kierowniczkę, na szybko jej przedstawia sytuację, reszta personelu " rozłazi się" po maleńkim zresztą sklepie" Babka przedstawia sytuacje z jej punktu widzenia, kierowniczka słucha, wyjasnia że nie możemy tak postępować, możemy plaster ukroić, a tak sie nie da i już. b: Ci.y! ty tez jesteś ci.ą! Wreszcie koleżanka nie wytrzymała i powiedziała jej że niech się uspokoi i nie przeklina tak przy swoim dziecku ![]() Babeczka była zadbana, napewno nie margines, sklep dla snobów. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#842 |
Zakorzenienie
|
ja to sie wielokrotnie przekonywalam, ze ci ktorzy zdawac by sie moglo wygladaja na osoby na poziomie- tak naprawde sloma z butow im wystaje.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#843 |
Zakorzenienie
|
pojutrze jak już pokonam egzaminy, to Wam wkleję gościa z kapustą
![]()
![]() |
#844 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja odkąd tam dorabiałam, zawsze wyskakuję z drobnymi, nawet jak mnie o to nie proszą... A odliczanie końcówek to naprawdę żadna filozofia i robi się to odruchowo, zwłaszcza że monety są poukładane według wartości. Uwierz, że gdyby były niepotrzebne to nikt by o nie nie prosił... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#845 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Pracuje w sklepie z drogim asortymentem a to co robią i jak się zachowują "klientki na poziomie" czyt. z grubym portfelem przechodzi ludzkie pojęcie. Na porządku dziennym jest np zostawianie po całym sklepie zużytych stopek po mierzeniu butów a notorycznie rzucane są nam na lade. Nie mówiąc już o tym, że po nie których to buty za obcasy nosimy żeby czasem palca nie wsadzić do środka. Kto wie czy grzyba nie ma ? ![]() Niby gwiazda a nogi śmierdzą ![]()
![]() |
![]() |
#846 |
Konto usunięte
|
Pracowałam w kinie i zdarzały się takie soboty albo niedziele, kiedy ludzi tłum, rozmianka z banku dopiero w poniedziałek, zaczynam z kasą pełną monet, po trzech godzinach mam szufladę pełną banknotów stuzłotowych i pięćdziesięciozłotowych i jedną dwuzłotówkę
![]() ![]() Edytowane przez 201803120851 Czas edycji: 2010-09-15 o 09:02 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#847 |
Nie depcze krokusów
|
Czasem mnie dziwi, że ktoś ma przy sobie wolne 200 zł, a nie raczy zapłacić za 20-złotowe zakupy kartą, jeśli jest taka możliwość...
![]() |
![]() |
#848 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Nie wiem poco to było ![]()
![]() |
![]() |
#849 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dlaczego w ogóle się pod tym kątem patrzy na to co ktoś inny robi i skąd się wie, że "jest taka możliwość"? Chwilami to mam wrażenie, że niektórzy za wszelką cenę próbują zrobić z innych złośliwców, którzy na każdym kroku chcą innym zrobić pod górkę - "a-ha! mam na karcie kupę kasy, ale zapłacę 2setką, żeby jej zrobić problem z wydaniem! A-ha!" albo "a-ha!" dam 20zł na kino i powiem, że nie mam piątaka, żeby jej zrobić na złość, niech się poci", a nie pomyśli się, że może ten człowiek potrzebuje tych drobnych na coś innego zaraz za chwilę i jak ich sobie nie zostawi, to sam będzie miał problem, żeby gdzieś porozmieniać, pozamieniać... Czy naprawdę aż tacy jesteśmy?
![]() |
![]() |
#850 |
Zadomowienie
|
Chyba to będzie od dziś mój ulubiony wątek
![]() Godz.9.01 (o 9.00 otwieramy) Klient ![]() Ja:Proszę Pana nie mam Klient:Ale to już 5-ty sklep z kolei,gdzie nie ma (no dziwne o tej porze faktycznie) Ja:Przykro mi ale naprawdę nie mam Klient:To poproszę zapalniczkę (1,50zł) i na pewno znajdzie Pani pieniązki Ja:Naprawdę nie mając ani jednego papierka,wszystko w bilonie wydałałam Panu po 5,2 i 1 zł na koniec mówiąc ![]() No krew zalewa! Oczywiście rozumiem ludzi,którzy chcą naprawdę rozmienić np.na koszyk,czy komuś oddać ale cholera nie z samego rana,gdzie nie mam wpływu na to jakie pieniądze zostawią mi kasjerzy z poprzedniego dnia!
![]() |
![]() |
#851 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
Znam to ze swojej pracy - ilekroć informowałam klienta uprzejmie, że w takim razie musi wyjść i zaczekać na zewnątrz a ja zamknę, i w tym czasie pójdę do banku rozmienić co mi zajmie ok. 15 - 20 minut to od razu znajdywały się drobne... A nie robiłam tego złośliwie - na prawdę tak musiałabym zrobić jeśli nie miałabym wydać.
![]() |
![]() |
#852 |
Zakorzenienie
|
W temacie zachowań klientów - wyjmujemy pliczek setek z kieszeni ( nie używamy portfela) i podsadzamy pod nos personelu. W jakim celu?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#853 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#854 |
Raczkowanie
|
Słuchajcie wiem, ze to może nie najlepsze rozwiązanie, ale gdy byłam na zmianie sama a na sklepie było kilka klientek, to gdy nie miałam jak wydac prosiłam dana klientke o to, zeby sama poszla i rozmienila. Dlaczego? Reszty przecież ze sklepu nie wyproszę, a samego tez nie zostawię. Gdybym tak wyszła i akurat przyszedł mój szef chyba z miejsca by mnie zwolnił, a jeśli nie to z godzinę by mnie ochrzaniał. No i w takiej sytuacji klientka rada- nie rada musiała isc i rozmienic...
![]() |
![]() |
#855 | ||
Nie depcze krokusów
|
Cytat:
Cytat:
Magiczne znajdowanie drobnych, jeśli transakcja ma się przedłużyć, kupowanie zapalniczek itp.
Geralt solennie obiecał sobie nie turbować się. Edytowane przez Malla Czas edycji: 2010-09-15 o 10:19 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#856 |
Konto usunięte
|
Toteż sama czasami prosiłam o rozmienienie gdzieś indziej albo o zapłatę kartą. Przecież nie urodzę tych drobnych i nie proszę o nie bo mam taką zachciankę. Także bardziej irytują mnie takie sytuacje, gdy pani mówi, że nie ma drobnych i daje 200 zł , jej dziecko '' mamo mamo, ale przecież masz 20 zł w portfelu!'', na to mama '' cicho, mamusia chce rozmienić sobie pieniądze''. Gdy mówię, że serio - nie mam jak, otrzymuję przeciągłe westchnięcie, wywrócenie oczami i wyżebrane 20 zł. Serio, pieniądze rozmienia się w banku.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#857 |
Zakorzenienie
|
Mi też się zdarzyło nie móc wyjść i rozmienić, byłam sama i nie mogłam sklepu zostawić, a tym bardziej mieliśmy zakaz zamykać sklep w ciągu dnia. Robiłam wtedy słodkie oczy
![]() Za to mnóstwo Angielek, Amerykanów na zakupach to klienci idealni - usmiechnięci od progu, dziękuję proszę, pełna kultura. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#858 |
Raczkowanie
|
Zgadza się, klienci z krajów anglojęzycznych byli bardzo przyjemni, aż chcialo sie takich obslugiwac. natomiast do nas przychodzilo bardzo duzo Rosjanek- mimo ze jezyk bardzo zblizony do polskiego, rzadko mozna bylo uslyszec "dziękuje". Malo sympatyczny naród.
![]() |
![]() |
#859 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#860 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() Edytowane przez sine.ira Czas edycji: 2010-09-15 o 10:41 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#861 |
Zadomowienie
|
Pamiętna sytuacja kiedy pracowałam w kiosku
![]() Miałyśmy tam ksero, był taki jeden, wyjątkowo upierdliwy dziadek, który chyba nie wszystko miał po kolei w główce i często przychodził kserować jakieś stare dokumenty z LAT 70-TYCH.... paragony, jakieś kartki na żywność czasem były, twierdził, że musi mieć w domu schowane kopie tych dokumentów, bo kiedy "milicja" zabierze mu oryginały on dalej będzie miał te kopie. Te dokumenty były stare, zniszczone, pozaginane, a to wszystko wychodzi na kserze w postaci czarnych kresek i wtedy zaczynały się awantury, darcie na cała ulicę, że to są ważne dokumenty wagi państwowej, że one muszą być idealne itp. ok za pierwszym i drugim razem, męczyłam się z tym, bo mi było szkoda dziadka, ale za trzecim razem kiedy przyniósł mi do kserowania TECZKE jakis karteluszek powiedziałam, że nie mogę mu tego zkserować, bo była u mnie "milicja" i sie o niego dopytywała, a ja nie chce miec problemów ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#862 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:52 ---------- Poprzedni post napisano o 11:50 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#863 |
Zadomowienie
|
Najlepsi są Niemcy:dzień dobry,proszę,dziękuję,mil ego dnia,uśmiech
A najgorsze paniusie co to nie wiadomo ile mają kasy;syf i chamstwo.Oczywiscie nie wszystkie ale większość. 1) Raz taka jedna przyszła.Ja obładowana dostawą,zastawiona kartonami i mówi:poproszę gazetę X Ja:Proszę wziąc sobie lezy u gory na pólce Ona;Niech mi Pani poda Ja:Leży na wprost Pani,a ja nie bardzo mam jak wyjść Ona; A co nie mozna odsunąć kartonów? Ja już wkurzona:Można,ale Pani może zapłacic i przy wyjsciu wziąć gazetę Ona poszla oczywiscie z wielkimi pretensjami. 2) Klientka ok 35l :Na ktorej str jest artykul o poradach do rasy jakiejs tam Ja:Nie wiem proszę Pani K:Nie wie Pani?W ostatnim nr była zapowiedź tego Ja:Możliwe,ale nie interesuję się prasą o zwierzętach K:Nie czyta Pani tych gazet?powinna pani wiedziec Ja:Czytam to co mnie interesuje K:A co panią interesuje? Ja:Ale chyba nie muszę się pani tumaczyc z moich zainteresowań K:To prosze mi przekartkować i znaleźć ten artykuł Ja:??? Wie Pani co ja nie wiem czego pani szuka a muszę iść obsłużyć klienta K ![]() Z innej beczki:na 100 ludzi chodzących w centrum handlowym do wc 90%nie spuszcza wody i nie myje rąk.Ohyda! PS.Mam duzo opowiesci o klientach ![]()
![]() |
![]() |
#864 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#865 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() brudny zlew po kawie czy nie umycie rak po wyjściu z toalety tez nie jest rzadkością, a poza tym nawet papiery po podpaskach czy tamponach lądują na podłodze. To wola o pomstę do nieba, biedne panie sprzątaczki, ile razy narzekały.. Ale cóż, takie rzeczy to się z domu wynosi.
![]() Edytowane przez Krakoska87 Czas edycji: 2010-09-15 o 11:06 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#866 |
BAN stały
|
A Niemca to mam w domu za męża i to jego cholerne poukładanie i takt czasami mnie wkurza. Ta oaza spokoju
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#867 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#868 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Po prostu robiła co potrzebowała i wychodziła z toalety nie oglądając się nawet za siebie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#869 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:15 ---------- Poprzedni post napisano o 12:13 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#870 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() Z moich częstych pobytów za zachodnią granicą mogę stwierdzić, że z całą pewnością Niemcy są znacznie mniej nerwowi i porywczy niż rodacy ![]() ![]() ![]() Ja nie wiem, czemu tutaj ludzie chodzą wiecznie wkurzeni i ze wszystkim mają problem... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:49.