|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1351 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Brzuszki powoli rosną bo maluszki rodzimy wiosną. Marzec-kwiecień 2011
mnie się podobają kuchnie w stylu hm... mocna czerwień. srebrne wyposażenie, lodówka, kuchenka itp..ostre kolory
|
#1352 |
|
Zadomowienie
|
hej
![]() ja juz jestem po badaniu usg dopochwowym ![]() tylko pytalam sie o zdjecie ale niestety nie robia tym aparatem ktory mialam zdjecia no coz w koncu to na NFZ bede musiala isc prywatnie zeby zdjecie zrobic |
|
|
|
#1353 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
gratulacje!! ![]() terminy podał Ci dwa bo jeden wg ostatniej miesiączki a drugi wg usg czyli wielkości płodu ![]() 9 tydzień to już sporo i fajnie dzieciaczka widać
|
|
|
|
|
#1354 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nasz w 13 tyg fikał koziołki w wodach
|
|
|
#1355 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
na któryś się w końcu zdecyduję a kokardę pewnie się da odpruć, czemu nie i nie będzie ziała dziura na guzik potemCytat:
i gdzie ja o tej godzinie kupię rogala?! Cytat:
![]() Cytat:
ale to obrazu z ekranu nie mógł Ci wydrukować?? nasze pierwsze usg 30 września, będę w 11 tc, już się nie mogę doczekać, jak tak opisujecie |
||||
|
|
|
#1356 |
|
Zakorzenienie
|
mój maluch też, w szoku byłam jakie harce tam się odbywały
|
#1357 |
|
Zadomowienie
|
dziekuje za mile slowa
cudowne przezycie zobaczyc 1 raz swojego maluszka ..... dziekuje za wytlumaczenie . ps. to ktory bardziej sie liczy ? ten z usg czy od miesiaczki ? jniestety nie mogl wydrukowac nie mial takiej mozliwosci a szkoda ![]() Edytowane przez laseczkaa Czas edycji: 2010-09-14 o 20:46 |
|
|
|
#1358 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() gratulujemy tak dużej już dzidzi ![]() Cytat:
ale mąż by mnie pogonił ![]() rety ale robicie smaki ja dzisiaj kupiłam sobie miód którym ostatnio smaki robiłyście tylko będę musiała zjeść z nim bułe na drugie śniadanie bo na głodniaka po miodzie "gryzie" mnie w żóładkuteż liczyłam na harce jak tak pisałyście na tym prenatalnym a tu tylko maluszek coś kopnął co jakiś czas lub się wygiął. Ale i tak było to słodkie Edytowane przez blackrose4u Czas edycji: 2010-09-14 o 21:11 |
||||
|
|
|
#1359 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1360 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
mamy wysoki podjazd na patio i do klatki, więc odpada taki.Cytat:
Jak znajdę chwilę to wstawię Ci zdjęciaCytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:38 ---------- Poprzedni post napisano o 21:27 ---------- Idę spać do jutra dziewczynki
|
|||||
|
|
|
#1361 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1362 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Olsza, największą hurtownią w Kielcach jest ta na Zagnańskiej, nie pamiętam numeru ale jest dokładnie naprzeciwko cmentarza. Tam jest mnóstwo wózków, nie wiem czy akurat te modele których szukasz ale jeśli gdzieś mają być to tam powinny Druga hurtownia to Ares na 1 maja 191, też mają sporo wózków choć już zdecydowanie mniej. No i jest jeszcze Dziecko na Radomskiej koło Reala, ale tam mają głównie wózki z chicco, z mutsy widziałam niewiele bo też o nich myślałam. Ja wózek kupiłam na miesiąc przed porodem bo bałam się że potem zabraknie, ten mój jest produkowany raz na jakiś czas i jak zabraknie to nigdzie nie ma i trzeba czekać. Wcześniej, myślę że nie ma sensu, ale jeśli masz miejsce i nie przeszkadza to może stać i dłużej. Tyle że wtedy gwarancja już leci. Podobają mi się Mutsy, choć bardziej 4Rider bo lubię mniejsze przednie kółka. Chętnie bym kupiła taką spacerówkę teraz, ale mój X-lander jest w dobrym stanie więc nie bardzo mogę. A szkoda ![]() Blackrose, widać już brzusio Anika222, piękna historia Castia, mnie się podoba ten brąz z pierwszej fotki, to wenge? Ale wolałabym połączyć z jasnymi. W przyszłym roku też będę robić kuchnię i myślałam właśnie o wenge łączonym z wanilią. Wiem że wenge jest już modne od paru lat ale mnie się nadal podoba i takie chcę ![]() Laseczkaa, super |
|
|
|
#1363 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć!
Tity! Twój domek też duży i fajny. Castia! Mi się pierwsza kuchnia bardziej podoba, głównie firanka w oknie. ![]() A ja powiedziałam mojemu małżowi o tej ciąży zupełnie inaczej niż Wy. Rzuciłam mu testem i pudełkiem i poszłam ryczeć do sypialni. W takim byłam szoku... Zupełnie nie spodziewaliśmy się dziecka, zwłaszcza, że się zabezpieczaliśmy. Owszem, chcieliśmy mieć drugie dziecko, ale jeszcze nie teraz. Ktoś tam w górze zadecydował za nas widocznie. Trochę to trwało zanim pogodziłam się z tą informacją, teraz już jestem szczęśliwa, bo wiem, że samej ciężko byłoby mi podjąć decyzję o drugim dziecku. Zawsze to nie byłby właściwy moment. A tak nie muszę podejmować tej decyzji.
|
#1364 |
|
Zakorzenienie
|
heh na pewno wtedy nie było Ci do śmiechu, ale rozczuliłaś mnie tym rzuconym testem..ale mniejsza, ważne,że teraz jesteś szczęśliwa! ciężko zaplanować sobie idealnie dziecko ono i tak się pojawi kiedy powinno, w odpowiednim momencie
ja po śniadaniu, obejrzę sobie ciążę z zaskoczenia ( oglądacie? ) i jadę na jakieś zakupy
|
#1365 |
|
Zadomowienie
|
ło jeny ale mi głowa pęka dziś :/
od nocy leje i ogólnie szaro-buro i zimno ![]() dzień dobry mimo wszystko ![]() idę herbatynkę z miodem i cytryna sobie zrobić |
|
|
|
#1366 |
|
Zakorzenienie
|
czytałam w M jak Mama że bóle głowy i suchość w ustach ( pękające usta ) mogą świadczyć o tym,ze pijemy mało płynów
mnie pomogło ale wodę w siebie wmuszam ;/
|
#1367 |
|
Zadomowienie
|
Kurcze 11, a tu tak malo napisane?
Pochorowalyscie sie czy jak. Ja juz prawie na chodzie. Co prawda jeszcze musze uwazac, bo oslabiona starsznie jestem i wczoraj troche poszalalam, a potem ledwo do lozka doszlam tak mnie scielo, ale najgorsze dni chyba mam juz za soba. Fajne macie te domki. Ja od zawsze marzylam o wlasnym wolnostojacym z ogrodem, ale nie mam pojecia kiedy sie spelni to marzenie. Kurcze Montii zaszczepilas mi tego lumpka i teraz caly czas sie zastanawiam czy w Sc jakis jest. Jak tylko stane na nogach to obadam.
|
|
|
|
#1368 |
|
Zakorzenienie
|
heh ja się tak zakochałam w tym lumpku że aż szkoda mi chodzić po normalnych sklepach, mam dać za body 30 zł a tam mam za 5 zł z metką czyściutkie
albo te kurteczki polarowe cudeńka ja zaraz jadę na zakupy jakieś, do mamy skoczę, mieszkanie ogarne i zrobie kolacje mojemu mam masę energii !!!!
|
#1369 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#1370 |
|
Zakorzenienie
|
ja może i bym piła więcej ale ciągle chce mi się siku więc jak jestem poza domem to się ograniczam :/ bo bym musiała z nocnikiem chodzić :/
|
#1371 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Spełni się to marzenie - zobaczysz, czasem trzeba więcej czasu na niektóre sprawy, ale jakże ogromna radość jest potem - warto dla tej radości czekać. Ja też poczekam z cierpliwością na swój domek ![]() ---------- Dopisano o 11:19 ---------- Poprzedni post napisano o 11:17 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1372 |
|
Zadomowienie
|
ja ogólnie mało piję, teraz się zmuszam aby więcej
ale później do toalety latam co chwila :/ i jakoś woda sama mnie nie przekonuje, muszę z jakimś soczkiem czy co |
|
|
|
#1373 | |||
|
Wtajemniczenie
|
joł mamuśki
![]() ja dzisiaj założyłam sobie że nic nie bede robic caly dzien anika jaki ty masz zgrabny brzuszek mój to się tak rozlazł i do przodu i na boki i taki tłuścioch mi się wydaje ![]() Cytat:
![]() Cytat:
tez wybrałam wenge, u mnie moja siostra juz ma podobne meble ale w stylu klasycznym, ja już chce te bardziej nowoczesne z tymi ekranami szklanymi. Cytat:
![]() dziękuję za opinie ja nadal myślę...
|
|||
|
|
|
#1374 |
|
Wtajemniczenie
|
CZESC DZIWCZYNKI
a propos lumpkow czy ktos wie gidze w stolicy jest taki co nawet z metkami sa ciuszki dla dizeci? a tu moje szecscie |
|
|
|
#1375 |
|
Zadomowienie
|
kasia super zdjęcia
gratulacje
|
|
|
|
#1376 |
|
Zakorzenienie
|
Castia, ja mam zamiar całe mieszkanie urządzić w kolorze wenge
W związku z tym pogodziłam się już z tym że muszę mieć jasne podłogi, bo tak ogólnie to też podobają mi się ciemne ![]() Kasiapruszkow,
|
|
|
|
#1377 |
|
Wtajemniczenie
|
dziekuje oby caly czas tak zdrowo roslo !!!
|
|
|
|
#1378 |
|
Rozeznanie
|
Witam
![]() Śliczny bobasek:P Lekarz pewnie nie powiedział, bo nie chciał żebyś się nastawiała, oni tak już mają:P Ja jutro do mojego gin, i coraz bardziej się zaczynam bać, pęcherz dalej mnie boli,niby troszke przechodzi, jak pije cały czas to jest ok, a później znowu to samo;/ Ale mam nadzieje, że u maluszka wszystko ok.
|
#1379 |
|
Wtajemniczenie
|
no wlasnie poweidizl ze nei jest pewny i moglby podac niewlasicwa plec a ja bym si enstaiwla na ta i ze powie w listopadzie na polowkowym na pewno ;p
wogoel to jakos sie tak zdiwilam tym usg bo tu dizewczyny pisaly ze wszykto widzilay jak sobie miny stroilo dziecko albo fikalo koziolki albo ssalo palca albo tryzmalo pepowine a moje to podczas mierzenia lezalo nieruchomo i gdybuy nie pikajace serduszko to bym si ebala ze cos z nim nie tak a jak sie zaczelam smiac to sie chyba obudzilo i zaczelo ruszac ale nie tak jakso szybko czy w kokretynm zachowaniu poprostu zmienilo miejsce i odwroiclo sie do dolu i troche ruszalo z miejsca na miejsce A ty Witaminka to do igna idizesz czy do rodzinnego z tym pecherzem |
|
|
|
#1380 |
|
Zadomowienie
|
MOj kosmita mial chyba czkawke, bo w sumie moze z 2x podskoczyl i to tyle. Spal smacznie i generalnie mial w glebokim powazaniu, ze rodzice na niego patrza
Ja sie troszke zdziwilam, bo szwagierki maluch fikal takie koziolki, ze lekarz mial problem z pomiarami, bo sie tak mala kluska swietnie bawila i zapytalam czy to oznacza, ze nasze jest jakies nie wiem niedociagniete hehe, a on, ze spokojnie takie zachowanie wskazuje na charakter dziecka. I nasze prawdopodobnie bedzie spokojnym spioszkiem. No to spoko hehe wymarzone dziecko
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:21.

spagheti i pierwszy raz zrobiłam z mięskiem mielonym, było rewelacyjne.
a kokardę pewnie się da odpruć, czemu nie i nie będzie ziała dziura na guzik potem

wózkiem i cały zaczął się kołysać, oj nie dla mnie takie atrakcje