Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010 - Strona 149 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-09-15, 12:18   #4441
idealnecialo
Zadomowienie

Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010

Cytat:
Napisane przez Siala_Bala Pokaż wiadomość
A może też spróbuj w domu zaimprowizować spacer? Do wózka i z pieluchą?
Wlasnie nie działa. Naweet okno oltwieralam by bylo powietrze z dworu. Albo drzwi balkonowe, ale nie mam balkonu. Tez nic nie dało. No a jak starsza jest to nie moge otwierac balkonu, bo nie mam zabezpieczenia. Jskby wyleciala to po niej.
idealnecialo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-15, 12:20   #4442
Xawmeli
Rozeznanie

Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010

dzidzia--kiedys cos mi sie pomylilo i jakos do marty inaczej napisalam, a potem wyszlo z tego augulentin i obie sie smialysmy..tak juz zostalo
co do aliski, ze ona taka kruszynka--moja kuszynka miala byc, a tu na sali porodowej mowia 58cm i teraz ona nosi ciuszki na 62 na styk....wiec nie dogodzisz smiejemy sie z mama, ze juz z nich wyrasta i jak noge prostuje to szyja gola
aa 2 torby ciuszkow nawet jej nie zalozylam.....

Edytowane przez Xawmeli
Czas edycji: 2010-09-15 o 12:31
Xawmeli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-15, 12:28   #4443
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vette Pokaż wiadomość
Alguien, Basiu ale te Wasze dzieciaki juz duuze

Mniej wiecej od 21 zaczynaja sie cyrki bo nie moze/nie chce po karmieniu i kapieli wyciszyc sie i zasnac. .......
U nas było identycznie!!! Ale jak zaczęłam karmić do zapchania- czyli jeden cycuś, rozbudzone dziecko- drugi cycuś, a w międzyczasie zmiana pieluchy, tak walczymy TYLKO 30min do 2h. Smok, przytulanie (choć staram się nie wyciągać z łóżeczka)...I w końcu śpi.Budzi się o północy na karmienie i dalej już jest spanie nocne. Budzi się na amku, zmianę pieluchy i śpi dalej .
Cytat:
Napisane przez Xawmeli Pokaż wiadomość
........
co to aliski, ze ona taka kruszynka--moja kuszynka miala byc, a tu na sali porodowej mowia 58cm i teraz ona nosi ciuszki na 62 na styk....wiec nie dogodzisz smiejemy sie z mama, ze juz z nich wyrasta i jak noge prostuje to szyja gola
aa 2 torby ciuszkow nawet jej nie zalozylam.....
A ja za to musiałam zrobić przesiew w drugą stronę. Wszystkie ciuszki, które przygotowałam zlądowały niżej w szafie, bo za duże. Mam tylko po 3-4 sztuki takich akurat.

Aliska przyszła na świat 18.08.2010
. Witaj Kochanie

Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013
dzidziadziumdzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-15, 12:34   #4444
Xawmeli
Rozeznanie

vette--u bejbe.........to sie masz--moja na raczkach tez uwielbia od godziny mi na klatce spi na co w dzien jej pozwalam.....w nocy po kapieli, ktora z 20 na ok 21 przesunelismy--zalezy jak wypadnie--ale ZAWSZE jest nadin po calym dniu jest tak wymeczona i najedzona ze przy cycuszku sa cyrki--ssie,ssie i za chwilke prezenie i ryk to czesto jej sie przytrafia --czasem wczesniej przed kapiela ok 20 tak zaczyna--biore ja na odbicie bo wiem, ze najedzona jest strasznie, odbija, czasem jej sie uleje i tulam ja i mowie aaaa aaa aaa aaa i ona zasypia--odkladam do lozeczka, glaszcze po glowce mowie glupotki rozne szeptem i dziecko odlatuje...czasem przy cycku przysnie to ja do jej wyrka odkladam.....i tak przesypia pol nocki......

aa i mam jedna zasade--jak jej zle to ja przytulam i opowiadam rozne opowiesci i takie tam......nigdy sie nie irytuje, nie krzycze, nie zloszcze.......

---------- Dopisano o 12:34 ---------- Poprzedni post napisano o 12:31 ----------

vette--moje zdanie nie budzic w ciagu dnia --potrzebuje snu widocznie to niech spi......aa sen zbawienny i zdrowy jest
Stary 2010-09-15, 12:44   #4445
anuszka1401
Zakorzenienie

GG do anuszka1401

Cytat:
Do spanie i body i pajac razem? Czy jedno coś z tego samo? I przykrywasz ją jeszcze czymś?
U mnie w domu 20 stopni, okno otwarte a mały śpi w samym pajacu i przykryty rozsuniętym śpiworkiem.
Tak, body pajac i śpi pod kołderką. Nie jestem zwolenniczką przegrzewania dzieci, ale jak spała w body+półśpiochy przykryta kocykiem to płakała i była zimna jak lód więc nie ma sensu jej męczyć- teraz śpi jak aniołek. Widocznie zmarźlak z niej

---------- Dopisano o 12:42 ---------- Poprzedni post napisano o 12:39 ----------

Cytat:
Napisane przez caprica6 Pokaż wiadomość
Bylam wczoraj z Małą w centrum handlowym, ona spala a ja kupowalam Od razu lepiej jak czlowiek cos sobie kupil Dzis u mnie leje wiec pewnie posiedzimy w domu
ja też Od razu humor lepszy (choć ubrania musiałam kupić większe ) Kupiłam sobie dwa sweterki, golfik na krótki rękaw i ledżinsy ledżinsy

---------- Dopisano o 12:44 ---------- Poprzedni post napisano o 12:42 ----------

Cytat:
Aby dziecko spalo dobrze w nocy musi miec cieplo ale nie goraco. Idealna temperatura w pokoju dziecka powinna byc stala:18C
Zalecane jest do spania przy temperaturze:

24C....body krótki rekaw + narzutka poscielowa
21C...body krótki rekaw+ narzutka z cienkim kocykiem lub spiworek letni
18C...body dlugi rekaw lub pizama calosciowa+ narzutka i gruby koc lub cienka kolderka lub spiwór sredniej grubosci
16C...pizama calosciowa+ kolderka lub spiwór zimowy
No widzisz, czyli jej nie przegrzewam U mnie 18 stopni. No a poza tym to bardzo dobrze śpi- od urodzenia stałe pory- śpi od 19.30 do 3, ( 7,5 godziny) od 3.30 do 6 rano

Edytowane przez anuszka1401
Czas edycji: 2010-09-15 o 12:45
anuszka1401 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-15, 12:49   #4446
Xawmeli
Rozeznanie

nadin spi od 11.........a matka na allegro szaleje!!
co do ubierania-zawsze sprawdzam jej kark --tego sie trzymam ...
Stary 2010-09-15, 12:52   #4447
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Cytat:
nadin spi od 11.........a matka na allegro szaleje!!
co do ubierania-zawsze sprawdzam jej kark --tego sie trzymam ...
Ja też tak robię, ale z drugiej strony- jak zimny, to wiadomo, że za zimno. Ale jak ciepły? Może być ciepły i cieplejszy...I co wtedy? Chyba mimo wszystko dobrze podejść do tego indywidualnie. Alisa ma za ciepło wtedy, kiedy jej dłonie są ciepłe. To już przetestowane .

. Witaj Kochanie

Stary 2010-09-15, 12:59   #4448
anuszka1401
Zakorzenienie

GG do anuszka1401

No i jeszcze odnośnie tego wychowania w Stanach, w Polsce czy Bóg wie gdzie. Do mnie nie trafia zupełnie taki argument, że w Stanach wychowanie różni się od wychowania w Polsce. Mnie to nie interesuje. Będę wychowywać po swojemu i tak samo postępowałabym w Polsce, w Stanach czy na Ukrainie. Co z tego, że w Irlandii dzieci biegają na pół nago? Skoro mojemu dziecku byłoby zimno to w życiu bym go tak nie męczyła. Co z tego, że w Stanach nie chodzi się po lekarzach? Jeśli dziecko jest chore to będziemy to bagatelizować, bo się nie chodzi?
Jeśli w Stanach na wigilię jedzą indyka to znaczy, że mieszkając tam mam zrezygnować z barszczu z uszkami? (taka mała dygresja ) Będę wychowywać dziecko po swojemu, bo wiem co dla niego dobre, będę popełniać błędy na pewno, ale nigdy nie dam sobie niczego wmówić.
To się wygadałam.
Stary 2010-09-15, 13:01   #4449
Siala_Bala
Zakorzenienie

mój ma kark gorący a stopy i dłonie - zimne. Przyjmuję, że mu ciepło bo jest ubrany w jedną warstwę - tak jak ja. Jak rączki ma meeeeega lodowate to zakładam mu tylko na łapki - skarpetki

Wzrost 175cm. Start: 90,2
Plan minimum: 70
Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam)

Obecnie: 74,2kg
Siala_Bala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-15, 13:02   #4450
vette
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ola_k11 Pokaż wiadomość
ja tez tak robię wtedy dziecko wie że dzień to dzien a noc to noc! ..
U nas odsuniete rolety, grajace radio i normalny tryb dzienny w domu nie zmienil jej nawykow dalej mysli , ze noc jest w dzien.

Cytat:
Napisane przez dzidziadziumdzia Pokaż wiadomość
U nas było identycznie!!! Ale jak zaczęłam karmić do zapchania- czyli jeden cycuś, rozbudzone dziecko- drugi cycuś, a w międzyczasie zmiana pieluchy, tak walczymy TYLKO 30min do 2h. Smok, przytulanie (choć staram się nie wyciągać z łóżeczka)...I w końcu śpi.Budzi się o północy na karmienie i dalej już jest spanie nocne. Budzi się na amku, zmianę pieluchy i śpi dalej ..
Sprobuje i tak...

Cytat:
vette--u bejbe.........to sie masz--moja na raczkach tez uwielbia od godziny mi na klatce spi na co w dzien jej pozwalam.....w nocy po kapieli, ktora z 20 na ok 21 przesunelismy--zalezy jak wypadnie--ale ZAWSZE jest nadin po calym dniu jest tak wymeczona i najedzona ze przy cycuszku sa cyrki--ssie,ssie i za chwilke prezenie i ryk to czesto jej sie przytrafia --czasem wczesniej przed kapiela ok 20 tak zaczyna--
No wlasnie a moja chyba jest za bardzo wypoczeta i gotowa na nocne harce...
vette jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-15, 13:02   #4451
Xawmeli
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez dzidziadziumdzia Pokaż wiadomość
Ja też tak robię, ale z drugiej strony- jak zimny, to wiadomo, że za zimno. Ale jak ciepły? Może być ciepły i cieplejszy...I co wtedy? Chyba mimo wszystko dobrze podejść do tego indywidualnie. Alisa ma za ciepło wtedy, kiedy jej dłonie są ciepłe. To już przetestowane .
hehe osz Ty sprytna mamusiu.......ja tez mam patenty na swoja corke rozne.....
Stary 2010-09-15, 13:05   #4452
Siala_Bala
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anuszka1401 Pokaż wiadomość
No i jeszcze odnośnie tego wychowania w Stanach, w Polsce czy Bóg wie gdzie. Do mnie nie trafia zupełnie taki argument, że w Stanach wychowanie różni się od wychowania w Polsce. Mnie to nie interesuje. Będę wychowywać po swojemu i tak samo postępowałabym w Polsce, w Stanach czy na Ukrainie. Co z tego, że w Irlandii dzieci biegają na pół nago? Skoro mojemu dziecku byłoby zimno to w życiu bym go tak nie męczyła. Co z tego, że w Stanach nie chodzi się po lekarzach? Jeśli dziecko jest chore to będziemy to bagatelizować, bo się nie chodzi?
Jeśli w Stanach na wigilię jedzą indyka to znaczy, że mieszkając tam mam zrezygnować z barszczu z uszkami? (taka mała dygresja ) Będę wychowywać dziecko po swojemu, bo wiem co dla niego dobre, będę popełniać błędy na pewno, ale nigdy nie dam sobie niczego wmówić.
To się wygadałam.
Brawoooo!!! Polać jej ! Napisałabym podobnie ale mi się nie chciało
Wyręczyłaś mnie bejbe
Małemu oko ropą zachodzi to ja mam nie iść do lekarza bo się nie chodzi? A poza tym nie wiem co jest złego w lataniu po lekarzach
nie robię tego bo nie mam potrzeby ale jak ktoś się martwi i ma podejrzenia to czemu nie? Od tego oni są.. od tego są oni..(i nie będzie niczego by Kononowicz)
Nawet jak się dziecko nic nie dzieje to można do lekarza iść choćby z ciekawości ile urosło czy przytyło

Fak.. mój miał jeść o 13:00 a teraz zasnął jak kamień i cały plan dnia w dupę.. a już trzeci dzień były nawet godziny identyko

Stary 2010-09-15, 13:06   #4453
justynacz80
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ola_k11 Pokaż wiadomość

a może po prostu maleństwo mało ssie i dlatego potrzebuje częściej? ja też często karmię, co 1-1,5h bo mały jest żarty i lubi często jeść... a przybiera normalnie więc tyle najwyraźniej potrzebuje...
na cycu niestety tak jest że nie wiesz ile dziecko zjadło i karmisz wtedy kiedy chce bo najwyraźniej potrzebuje.
może być tak że jest zmęczone i nie dojada więc szybko znów potrzebuje... to nic złego przecież
..
Jasne, Olu, ja mogę ją karmić nawet co godzinę, jeśli ona tego potrzebuje- i tak ostatnio jest w dzień. Problem polegał na tym, że wieczorem strasznie krzyczała przy cycku. Ssała minutę i wrzask jakby ją ze skóry obdzierali, potem z tej złości nie mogła chwycić więć jeszcze bardzoiej krzyczała. I tak w kółko. Miałam jakieś przejściowe kłopoty z laktacją, ale odpukać wczoraj wieczorem było spokojnie

Siala jak to jest z tymi skokami? Wiem, że jest w 3 tyg, 6 tyg, a Ty teraz piszesz o skoku 5 tygodnia Wychodzi na to, że w każdym tygodniu jest skok

Cytat:
Napisane przez alutka78 Pokaż wiadomość
czesc!
U mnie nocka tez spokojna. Dagusia zasnela wczoraj o 21, obudzila sie o 3 na jedzonko i pozniej o 6:30 znow jedzonko i spanko.
Martwi mnie jedna rzecz. Pomimo dlugiej przerwy miedzy karmieniem moje piersi nie byly tak nabrzmiale jak zawsze. Czy to zanik pokarmu? Mialyscie taka sytuacje?
Wygląda na to, że laktacja Ci się unormowała Zazdroszczę Podobno dzieje się tak najczęściej po 6 tygodniach.

Jak widzę tę rozpiskę jak ubierać dziecko do snu to stwierdzam, że nie chciałabym być niemowlakiem teraz Zamarzłabym.
Ja Agatę ubieram teraz w pojacyk z długim rękawe i przykrywam kocykiem. Czasem zakładam jej nawet body z krótkim pod spód...
justynacz80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-15, 13:12   #4454
anuszka1401
Zakorzenienie

GG do anuszka1401

Cytat:
Napisane przez vette Pokaż wiadomość
No wlasnie a moja chyba jest za bardzo wypoczeta i gotowa na nocne harce...
powiem ci ze akurat u nas to nie mialo nic do rzeczy. gdzies do 3 tygodnia zycia iga spala calymi dniami a w nocy budzila sie tylko o trzeciej. potem przeszla jej ochota na spanie w dzien i ucina sobie tylko krotkie drzemki ale w nocy spi zupelnie tak samo.
przepraszam za pisownie ale trzymam mala jedna reka.
Stary 2010-09-15, 13:13   #4455
Siala_Bala
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez justynacz80 Pokaż wiadomość

Siala jak to jest z tymi skokami? Wiem, że jest w 3 tyg, 6 tyg, a Ty teraz piszesz o skoku 5 tygodnia Wychodzi na to, że w każdym tygodniu jest skok
W jakim 3 i 6 ?!
W 5, 8, 12... zaraz wkleję linka co już był tu dwa razy podawany

http://parenting.pl/noworodki-i-niem...rok-zycia.html

Stary 2010-09-15, 13:18   #4456
anuszka1401
Zakorzenienie

GG do anuszka1401

Cytat:
Jasne, Olu, ja mogę ją karmić nawet co godzinę, jeśli ona tego potrzebuje- i tak ostatnio jest w dzień. Problem polegał na tym, że wieczorem strasznie krzyczała przy cycku. Ssała minutę i wrzask jakby ją ze skóry obdzierali, potem z tej złości nie mogła chwycić więć jeszcze bardzoiej krzyczała. I tak w kółko. Miałam jakieś przejściowe kłopoty z laktacją, ale odpukać wczoraj wieczorem było spokojnie
u mnie tak samo bylo jakis czas temu i dawalam butle. mialam za malo mleka i iga sie wsciekala. teraz laktacja sie unormowala i juz spokoj przy cycku

---------- Dopisano o 13:18 ---------- Poprzedni post napisano o 13:16 ----------

to iga jest w skoku ale nie zauwazylam
Stary 2010-09-15, 13:18   #4457
justynacz80
Rozeznanie

Siala a tu link o kryzysie laktacyjnym i skokach
http://www.osesek.pl/podstawy-zywien...aktacyjny.html

Vette, dzisiaj lub lutro kupuję skakankę Powiedz tylko jak skakałaś? Obieba nogami naraz podstakiwałaś czy tak jakbyś biegła?
Stary 2010-09-15, 13:19   #4458
itakasia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anuszka1401 Pokaż wiadomość
To się wygadałam.
klask i:
a mi nie przeszkadza co kto dziecku ubiera, czym karmi, kiedy chodzi do lekarza, czy sadza dziecko itp. ja mam moje i o nim decyduje. jedynie moge poradzic i powiedziec co mysle jesli ktos pyta wiec nie rozmumiem sztucznego podzialu

my po szczepieniu, i tak jak myslalam o wadze mojego dziecka wiecej pisac nie bede same chude kobity w naszym domu, i co ja na to poradze jak pokazalam mojej lekarce wyniki badan ktore mialam zrobic to kazala odstawic witaminki, w zyciu nie bylam taka zdrowa
Stary 2010-09-15, 13:20   #4459
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Cytat:
mój ma kark gorący a stopy i dłonie - zimne. Przyjmuję, że mu ciepło bo jest ubrany w jedną warstwę - tak jak ja. Jak rączki ma meeeeega lodowate to zakładam mu tylko na łapki - skarpetki
Położna mówiła, że stópkami i główką ucieka najwięcej ciepła. I tak jak dłonie mogą być chłodne, tak nóżek raczej pilnować, żeby były ciepłe.
Na rączki nigdy nic nie zakładam. Nawet za długie rękawy nic nie zmieniają- zawsze lodówka .

Cytat:
..........
Z tym wrzaskiem przy cycku wieczorem, to u nas się okazało, że dziecko po prostu jest przemęczone i nie może się wyciszyć do nocnego snu. Ale mieliśmy tak samo ostatnie 2 dni.
Wczoraj zrobiłam jeszcze cieplejszą kąpiel, trochę ją wydłużyłam i Mała padła po 20 minutach. Nawet cycka opróżniła tylko jednego (przed kąpielą na uspokojenie dostała moje mleczko z butelki).

A co do skoków- w 3 tygodniu jest jakiś? To ja przegapiłam . Tzn. nie odczułam zmian w zachowaniu dziecka, ale widzę postępy w jej życiu.

. Witaj Kochanie

Stary 2010-09-15, 13:26   #4460
Siala_Bala
Zakorzenienie

Cytat:
Siala a tu link o kryzysie laktacyjnym i skokach
http://www.osesek.pl/podstawy-zywien...aktacyjny.html

Vette, dzisiaj lub lutro kupuję skakankę Powiedz tylko jak skakałaś? Obieba nogami naraz podstakiwałaś czy tak jakbyś biegła?
Kryzysy laktacyjne nie mają nic wspólnego ze skokami rozwojowymi dziecka.. jedno to nasze cycki, drugie to umiejętności dziecka.
Jedyne co je łączy to to, że dziecko od czasu do czasu potrzebuje zwiększyć ilość pokarmu ale to nie jest skok rozwojowy.
A dzieci karmione butlą by musiały żyć całe życie jako noworodki bo matki kryzysów laktacyjnych nie miewają
Skok rozwojowy też nie jest uzależniony od ilości jedzenia jakie dziecko przyjmuje. Przy skoku dziecko może jeść dalej tyle samo co jadło. Po prostu uczy się nowych rzeczy.
Kryzys laktacyjny może wystąpić równie dobrze wtedy kiedy dziecko nie jest w czasie skoku.

Stary 2010-09-15, 13:33   #4461
entertete
Rozeznanie

Dziewczyny, po co się nakręcacie, chyba tego basia i alguien chciały uniknąc. Róbmy jak nam intuicja podpowiada i już. Mój dzidek np jak na razie nie zna telewizora, bo go nie mamy z wyboru i myślę, że to dla niego dobrze (choć kto wie, może jak się dowie, że w większosci domów jest pudło to powie nam "ale z Was świnie", ale nie będę mówić Wam wywalcie telewizory czy cośtam.
entertete jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-15, 13:35   #4462
justynacz80
Rozeznanie

"
Kryzys laktacyjny pojawia się zazwyczaj w 3 i 6 tygodniu życia dziecka oraz w 3 i 9 miesiącu. Charakteryzuje się tym, że piersi są miękkie, mleko z nich nie wycieka, a dziecko wydaje się być głodne i niespokojne. Pojawianie się kryzysów może być związane ze stresem i zmęczeniem, ze zmianami hormonalnymi u mamy oraz najczęściej z tzw. skokami rozwojowymi dziecka i można to wytłumaczyć potrzebą dostosowywania się składu pokarmu do rosnącego i zmieniającego się organizmu niemowlaka (na tym między innymi polega doskonałość mleka matki!). "

Dlatego myślałam, że to się pokrywa
Stary 2010-09-15, 13:35   #4463
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
Aby dziecko spalo dobrze w nocy musi miec cieplo ale nie goraco. Idealna temperatura w pokoju dziecka powinna byc stala:18C
Zalecane jest do spania przy temperaturze:

24C....body krótki rekaw + narzutka poscielowa
21C...body krótki rekaw+ narzutka z cienkim kocykiem lub spiworek letni
18C...body dlugi rekaw lub pizama calosciowa+ narzutka i gruby koc lub cienka kolderka lub spiwór sredniej grubosci
16C...pizama calosciowa+ kolderka lub spiwór zimowy

Oto tekst wklejony na innym wątku przez specjalistkę. Nie wiem czy pisała go sama czerpiąc w własnego doświadczenia zawodowego czy też skorzystała z jakiejś książkowej ściągawki ale to co napisała jest bardzo bardzo logiczne i w porządku
o kurcze... u mnie w domu jest 22-24 stopnie a mloda niezaleznie od pory dnia ubieram w body z dlugim rekawkiem, pajaca i w skarpetki... karczek ma cieply ale rece i nogi lodowate. a jak spi w nocy to przykrywam ja dwoma kocykami bo inaczej marudzi bo jej chlodno

a w ogole jestem w szoku bo moje dziecko nie marudzi tylko zasnelo po jedzeniu musze to wykorzystac i isc zrobic ciasto

co do urozmaicenia diety dzieka... no to moja mamuska miala ze mna mega problem bo w sumie nie karmila mnie piersia tylko dawala sztuczne, ale tylko do 2 miesiaca bo sie zbuntowalam i nie chcialam tego jesc. wiec faszerowala mnie zupkami, jedzeniem dla diabetykow, a jak mialam 3 miesiace to jadlam banany - aczkolwiek matka stwierdzila ze teraz by banana takiemu dziecku nie dala wiec w sumie uwazam ze z rosadkiem mozna szybciej wprowadzac cos do diety

papeteria trzymam kciuki za lyzeczkowanie!!

a my wczoraj bylismy na usg glowki, na szczescie wszystko dobrze jutro dowiem sie jak to moje dziecko przybiera, ale w sumie na moje oko wazy nieco ponad 4 kg a ja wczoraj tez zaliczylam ginekologa, mowi ze wszystko okej, proponowal mi spirale ale nie jestem przekonana dlatego wybralam plastry skoro i tak nie karmie juz piersia. dla mnie sa najlepsze i nie trzeba o nich codziennie pamietac
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-15, 13:37   #4464
Xawmeli
Rozeznanie

moje dziecko ma autentycznie skok
Stary 2010-09-15, 13:40   #4465
anuszka1401
Zakorzenienie

GG do anuszka1401

Cytat:
Napisane przez entertete Pokaż wiadomość
Dziewczyny, po co się nakręcacie, chyba tego basia i alguien chciały uniknąc. Róbmy jak nam intuicja podpowiada i już. Mój dzidek np jak na razie nie zna telewizora, bo go nie mamy z wyboru i myślę, że to dla niego dobrze (choć kto wie, może jak się dowie, że w większosci domów jest pudło to powie nam "ale z Was świnie", ale nie będę mówić Wam wywalcie telewizory czy cośtam.
nikt sie nie nakreca
dokladnie to chcialam powiedziec- ze niezaleznie od tego gdzie ktos mieszka i tak bedzie robil po swojemu.
Stary 2010-09-15, 13:41   #4466
farminka
Wtajemniczenie

Stęskniłam się już za Wami,ale pewnie tutaj nikt nie zauważył,że mnie nie ma Nie mam ostatnio tyle czasu,żeby czytać forum,bo praca-dziecko-egzaminy... Wolny czas wykorzystuję na sen,a to i tak dopiero w nocy Niedługo trochę się unormuje mam nadzieję,bo dwa egzaminy już z głowy (4,5 i 3,5 ) i jeszcze tylko w piątek ostatni.
Jeśli chodzi o Lenkę to ma się dobrze.Są pewne minusy,bo niewiele tyje,ale wczoraj byliśmy u lekarza (kolejne szczepienie) i stwierdził,że taka prawdopodobnie jej uroda,a mieści się w normie.Jej tata też chudy,chociażby jadł za trzech,więc może ma to po nim... Kupki co kilka dni są wynikiem tego,że wchłania prawie wszystko co zjada i lekarz powiedział żeby broń Boże nie pomagac jej w żaden sposób.To znak,że mleko to już dla niej za mało i w tym tygodniu zaczynamy dodawać kaszkę kukurydzianą,a za 2 tygodnie zupki,deserki itp. Ale będzie zabawa-upaprana buźka i cała okolica.Już to widzę Ale myślę,że damy radę,bo Lenka lubi pić z łyżeczki,więc może i jedzenie polubi Teraz muszę zapolować na smoczki z większym przepływem i wanienkę,bo z tamtej wyrosła.Myślę też nad kubkiem niekapkiem,bo Lenka fajnie trzyma sobie butlę w trakcie jedzenia,ale jak szukałam to były 6m+ i nie jestem pewna czy to jednak nie za wcześnie. Poza tym z nowych rzeczy to usmiecha się do swojego odbicia,przytula maskotki,gada na potęgę,popiskuje,krzyczy jak jest niezadowolona i chce na ręce Uwielbia też wpatrywać się w moje zdjęcie,które wisi u rodziców na ścianie i się do niego uśmiecha
Sama nie wiem co Wam jeszcze napisać...
farminka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-15, 13:42   #4467
Xawmeli
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez entertete Pokaż wiadomość
uwazam, ze tej wypowiedzi naleza sie oklaski........

a ja osobiscie lubie chlonac nowa wiedze i wcale nie znaczy , ze bede ja stosowala....moje dziecie-moj wybor
Stary 2010-09-15, 13:46   #4468
itakasia
Zakorzenienie

farminka
pracusiu naszdobrze ze u was ok. pokaz Lenke
Stary 2010-09-15, 13:47   #4469
Xawmeli
Rozeznanie

farminko--super, ze jestes!
Stary 2010-09-15, 14:02   #4470
farminka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez itakasia Pokaż wiadomość
farminka
pracusiu naszdobrze ze u was ok. pokaz Lenke
Nie mam takich super aktualnych zdjęć niestety,bo aparat zaczął nam fiksować No ale pokażę takie w miarę świeże
farminka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości