Warmińsko- Mazurskie Panny Młode :) - Strona 17 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-08-27, 14:32   #481
cynnamon
Zadomowienie

Dot.: Warmińsko- Mazurskie Panny Młode :)

Ja również dołączam do waszego grona co prawda jestem już po cywilnym ale za rok planujemy ślub kościelny
mam już salę, fotografa i dj'a a jutro jadę po sukienkę!
martusienka ja na cywilnym też miałam sukienkę do kolan całą z koronki

cynnamon jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-27, 15:03   #482
lusesita23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez monika1510 Pokaż wiadomość
Jedna z moich klientek poleciła mi fotografa i kamerzystę i płacimy 2200 za kamerowanie, zdjęcia na ślubie i plener.
Na stronie nawet fajne zdjęcia widziałam, więc myślę że będzie dobrze
my chcemy w 2 tyś. sie zmiescic, bo jednak bierzemy foto na msze chociaz

i mamy w Austerii! ale to juz wiesz

witam nowe PMki

dawno mnie nie bylo
Stary 2010-08-27, 21:53   #483
emiii_87
Rozeznanie

teraz jestem na momencik bo mamy takie mini wakacje z TŻ także odezwę się w środę wieczorem jak wrócę dodam jakieś fotki- pokaze Wam sukienkę i napisze coś więcej o zespole itd. Pozdawiam Was gorąco i udanego weekendu

26.08.2005
26.08.2009 -->
27.08.2011 -->
emiii_87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-27, 22:19   #484
skimos
Zakorzenienie

Aniagran żadnej wpadki i bezproblemowej soboty życzę!

skimos jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-27, 23:36   #485
aniagran
Raczkowanie

Dziękuje oby to już mieć za sobą
Stary 2010-08-30, 08:39   #486
cynnamon
Zadomowienie

Dziewczyny znacie może jakąś dobrą krawcową? Musze poszerzyć trochę suknię i boję się jak to będzie wyglądało jak dam to komuś niesprawdzonemu

cynnamon jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-01, 18:16   #487
emiii_87
Rozeznanie

No to jestem więc tak jak pisałam wesele w naszej Olsztyńskiej villi, bardzo nam się podoba styl tej sali zastanawiamy się tylko jak z miejscem, tzn. "parkietem" do tańczenia, bo jest go dosyć mało. Kierownik zapewnia że przy weselach do 100 osób w zupełności wystarcza, ale ja i tak się denerwuje troche dlatego jeśli ktoś już był tam na weselu to proszę o wypowiedź. Zespół już wybrany, po znajomości zespół Trio z Olsztyna w składzie męskim. Nie możemy jeszcze podjąć decyzji co do fotografa i Kościoła. A sukienkę już gdzieś wklejałam, ale robię to jeszcze raz. Zdjęcia z przymiarki w pośpiechu nie zdjęłam stanika więc nie zwracajcie uwagi no i suknia jeszcze sporo za duża.

26.08.2005
26.08.2009 -->
27.08.2011 -->
Stary 2010-09-02, 12:05   #488
Lila_Róż
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez martusienka Pokaż wiadomość
Tak, w październiku ma się zmienić właściciel, kelner nam o tym mówił. Podał obecnie obowiązujące menu weselnego obiadu i powiedział, żeby się zastanowić i ewentualnie przyjść pod koniec roku.
Chciałabym jakąś restaurację, że się tak wyrażę "na poziomie", elegancką, więc od razu przyszła mi do głowy tamta. Ale może macie jakies inne propozycje?
Jesli chodzi o sukienki kótkie na ślub cywilny to radzę przejść się po salonach bo na stronie rzadko ładnie wyglądają i są pokazane.Ostatnio byłam przy okazji przymiarki koleżanki w Madame Danuta na Starym Mieście i mieli na prawdę cudowne modele.Niestety cena taka jak w długich ok. 3 tys.Ja na swój cywilny z obiadem wziełam skromna sukienke z ASOS.com (wkleiłam ją tu wcześniej).Myśle,że była ok na taką okazję,a jeśli zdecydujemy się na wesele to sobie kupie coś bardziej strojnego Z restauracji polecam jeśli chodzi o Menu MALTA CAFE natomiast jeśli chodzi o obsługę to jak wszędzie kiepsko(jestem po 4 weselach i niestety kelnerzy w d*** mają dbanie o napoje i czyste talerze-szczególnie jedno wesele to był koszmar,ale nie było w Olsztynie,więc myślę,że nie będą potrzebne namiary)) a jeśli chodzi o wystrój + menu to Park Cafe.Nie wiem niestety jak obsługa się będzie zachowywać przy większej ilości gości niż 2 Ale jakbym robiła wesele to ze względu na wygląd sali chcę tam-elegancko i z klasą czego brakuje mi tzw. domach weselnych.No i menu kuchni włoskiej,którą uwielbiam..

---------- Dopisano o 12:05 ---------- Poprzedni post napisano o 11:56 ----------

Cytat:
Napisane przez emiii_87 Pokaż wiadomość
No to jestem więc tak jak pisałam wesele w naszej Olsztyńskiej villi, bardzo nam się podoba styl tej sali zastanawiamy się tylko jak z miejscem, tzn. "parkietem" do tańczenia, bo jest go dosyć mało. Kierownik zapewnia że przy weselach do 100 osób w zupełności wystarcza, ale ja i tak się denerwuje troche dlatego jeśli ktoś już był tam na weselu to proszę o wypowiedź. Zespół już wybrany, po znajomości zespół Trio z Olsztyna w składzie męskim. Nie możemy jeszcze podjąć decyzji co do fotografa i Kościoła. A sukienkę już gdzieś wklejałam, ale robię to jeszcze raz. Zdjęcia z przymiarki w pośpiechu nie zdjęłam stanika więc nie zwracajcie uwagi no i suknia jeszcze sporo za duża.
Byłam niedawno na weselu Villi Pallas.Parkiet przy liczbie gości 65 wystarczył.Przecież wiadomo,że nie wszyscy będą tańczyć Jeśli chodzi o wnętrze to mi się podobało ,a jestem baaardzo wymagająca Menu-super smakowite! Z tym,że nie przebije ilości jedzenia w RELAKSie (Zakątki Europy) gdzie płaci się za os 140 zł i po prostu nie da się przejeść ilości ciepłych dań ,sałatek..Ale za to się to wspomina dobrze)) Wracając do Villi-mają fajny ogródek ze stolikami gdzie goście mogą sobie odpocząć,przewietrzyć się Jedyny mankament to jak napisałam wyżej-obsługa..Jeśli rodzice i świadkowie nie będą chętni do pomocy to może się zdarzyć ,że będzie brakowało napojów na stołach..Ale tak po za tym to bardzo dobre miejsce.

Edytowane przez Lila_Róż
Czas edycji: 2010-09-02 o 12:13
Lila_Róż jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-02, 12:48   #489
martusienka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Lila_Róż Pokaż wiadomość
Jesli chodzi o sukienki kótkie na ślub cywilny to radzę przejść się po salonach bo na stronie rzadko ładnie wyglądają i są pokazane.Ostatnio byłam przy okazji przymiarki koleżanki w Madame Danuta na Starym Mieście i mieli na prawdę cudowne modele.Niestety cena taka jak w długich ok. 3 tys.Ja na swój cywilny z obiadem wziełam skromna sukienke z ASOS.com (wkleiłam ją tu wcześniej).Myśle,że była ok na taką okazję,a jeśli zdecydujemy się na wesele to sobie kupie coś bardziej strojnego Z restauracji polecam jeśli chodzi o Menu MALTA CAFE natomiast jeśli chodzi o obsługę to jak wszędzie kiepsko(jestem po 4 weselach i niestety kelnerzy w d*** mają dbanie o napoje i czyste talerze-szczególnie jedno wesele to był koszmar,ale nie było w Olsztynie,więc myślę,że nie będą potrzebne namiary)) a jeśli chodzi o wystrój + menu to Park Cafe.Nie wiem niestety jak obsługa się będzie zachowywać przy większej ilości gości niż 2 Ale jakbym robiła wesele to ze względu na wygląd sali chcę tam-elegancko i z klasą czego brakuje mi tzw. domach weselnych.No i menu kuchni włoskiej,którą uwielbiam..
Dziękuję za namiar do Park Cafe, nigdy o niej nie słyszałam i nie wiedziałam, że jest taka restauracja w Olsztynie, a też uwielbiam kuchnie włoską, więc to chyba będzie to! Bo wystrój też baaardzo w moim guście!
A orientujesz się czy organizują tam wesela i jak z opłatami za takie weselne menu?
Stary 2010-09-02, 21:18   #490
emiii_87
Rozeznanie

Cytat:
Byłam niedawno na weselu Villi Pallas.Parkiet przy liczbie gości 65 wystarczył.Przecież wiadomo,że nie wszyscy będą tańczyć Jeśli chodzi o wnętrze to mi się podobało ,a jestem baaardzo wymagająca Menu-super smakowite! Z tym,że nie przebije ilości jedzenia w RELAKSie (Zakątki Europy) gdzie płaci się za os 140 zł i po prostu nie da się przejeść ilości ciepłych dań ,sałatek..Ale za to się to wspomina dobrze)) Wracając do Villi-mają fajny ogródek ze stolikami gdzie goście mogą sobie odpocząć,przewietrzyć się Jedyny mankament to jak napisałam wyżej-obsługa..Jeśli rodzice i świadkowie nie będą chętni do pomocy to może się zdarzyć ,że będzie brakowało napojów na stołach..Ale tak po za tym to bardzo dobre miejsce.
Dzięki za wypowiedź. Mam nadzieje że przy moich max 100 osobach też wystarczy miejsca. Samo wnętrze jest przecudne, no i z klasą, a ogródek też rewelacja. Pisałaś że jedyny mankament to obsługa ale domyślam się że chodziło o Zakątki Europy. W villi niestety jest dość drogo bo podstawowe menu to koszt 170 zl od osoby plus butelkowe, czy tam korkowe jak kto woli. Jak chce się wiecej posiłkow cieplych i jakieś bajery tylu wiejski stół czy owoce morza to trzeba dopłacić. Był ktoś jeszcze na weselichu w villi pallas? wszelkie uwagi mile widziane

---------- Dopisano o 21:18 ---------- Poprzedni post napisano o 21:14 ----------

a nie już się doczytałam, zmęczona jestem po pracy stąd to roztrzepanie. Czyli jednak w villi obsługa się ociągała.. hmm i to przy tak małej ilości osób. Będę musiała wziąć ich w obroty tyle kasy biorą to niech na uszach stają żeby się wyrobić

26.08.2005
26.08.2009 -->
27.08.2011 -->
Stary 2010-09-03, 12:38   #491
Lila_Róż
Raczkowanie

Cytat:
Dziękuję za namiar do Park Cafe, nigdy o niej nie słyszałam i nie wiedziałam, że jest taka restauracja w Olsztynie, a też uwielbiam kuchnie włoską, więc to chyba będzie to! Bo wystrój też baaardzo w moim guście!
A orientujesz się czy organizują tam wesela i jak z opłatami za takie weselne menu?
W Park Cafe bez problemu robią wesela do 120 osób wg zapewnień Pani kierownik.W zeszłym roku cena była 140 za os.Nie wiem czy nie podskoczyła i niestety nie wiem ile korkowe Ale wesel mają sporo bo jak chciałam zamówić obiad na 14 osób na 24 kwietnia(mój ślub) to mieli na 17 wesele.
Stary 2010-09-03, 14:40   #492
martusienka
Wtajemniczenie

Cytat:
W Park Cafe bez problemu robią wesela do 120 osób wg zapewnień Pani kierownik.W zeszłym roku cena była 140 za os.Nie wiem czy nie podskoczyła i niestety nie wiem ile korkowe Ale wesel mają sporo bo jak chciałam zamówić obiad na 14 osób na 24 kwietnia(mój ślub) to mieli na 17 wesele.
Jeśli się zdecydujemy to będę musiała się tam wybrać jak najszybciej. Ja też robię obiad dla najbliższych, wesela jako takiego mieć nie będę.
Stary 2010-09-04, 13:35   #493
Lila_Róż
Raczkowanie

Cytat:
Jeśli się zdecydujemy to będę musiała się tam wybrać jak najszybciej. Ja też robię obiad dla najbliższych, wesela jako takiego mieć nie będę.
To cennik może być inny..W zasadzie nie wiem jak to jest liczone.Ja miałam w MALTA CAFE obiad.Przystawki wybierałam ze specjalnego menu 80 za os. wszystkie ,a dania "obiadowe"(czyli zupa, "konkret" i deser) goście wybierali z menu za 40,60 i 80 za os. Jak to zsumowali to wyszło trochę ponad 1 tys za 14 os.Tort kupiony był oddzielnie.MALTA warta jest polecenia tylko dlatego,że goście do dziś chwalą pyszne jedzenie(włoska kuchnia).Natomiast kwestie organizacyjne bardzo mnie zawiodły.Sądziłam,że jeśli Pan Tandyrak ma "Karczmę Jana" z dobrą opinią i obsługą to MALTA będzie dobry wyborem.Niestety może te restauracje są dobre tylko przy obiadach dla max 4 os.Chociaż tak jak napisałam powyżej obsługa wszędzie jest jakaś taka;/ Najlepiej mieć dobrych rodziców i świadków ,a najlepiej jeszcze znajomych.Wtedy będą dbać o napoje,dobrze schłodzoną wódkę.Kwestie takie jak czyste talerze,donoszenie brakujących przystawek uważam za oczywistę w gestii obsługi aczkolwiek niestety trafiłam i tak,że mieli to gdzieś.Powiem wam,że stoję właśnie przed wyborem czy robić wesele.Zbieram doświadczenia u przyjaciół i tracę ochotę trochę.Bardzo bym chciała by moje wesele wyszło tak super jak u mojej koleżanki(niestety też spoza Olsztyna) tam kelnerzy nie zapominali o świeżych talerzach,dokładaniu potraw.W lokalu mieli porządne lodówki i klimę-wódkę można było pić duszkiem( może to też chodzi o jakość alkoholu?),ale przede wszystkim dużą pomocą wykazali się znajomi.Dlatego nie brakowało napojów,alko i dobrej zabawy-chociaż ja znałam na tym weselu(100 os) tylko 5 os w tym państwa młodych.Moja koleżanka miała DJ i ja się też chyba na takie coś zdecyduje.Muzykę puszczał taką ,że i osoby starszą datą i młodzi mogli poszaleć,a potem to już nawet każdy tańczył przy Lady GadzeLokal nowy,jak na dom weselny to urządzony na prawdę ze smakiem.Ciężka sprawa z weselem,ale każdej z was życzę by goście wspominali wasze wesela tak jak ja wspominam mojej koleżanki
Stary 2010-09-04, 15:59   #494
martusienka
Wtajemniczenie

Lila_Róż, czy mogłabyś dokładniej opisać jak wyglądał wasz obiad? Nie chodzi mi teraz o jedzenie, ale raczej o atmosferę. Czy nie było hmm... drętwo? I skoro zaprosiłaś tylko 14 osób, czy reszta rodziny się nie obraziła? Mnie to właśnie martwi, boję się, że się pogniewają, chociaż i tak chcę zaprosić tylko rodziców+babcie+chrzestny ch na obiad, a mama proponuje reszcie wysłać powiadomienia. No a z drugiej strony, tak mało osób w kościele to też chyba jakoś głupio wygląda? Nie wiem, mam dylemat. Ale na wesele mnie nie stać, więc w sumie nie ma co myśleć...
Interesuje mnie po prostu jak to wygląda, taka mała uroczystość. Będę wdzięczna jeśli opiszesz swoje doświadczenia, bo jak widzę reszta dziewczyn tutaj planuje wielkie weseliska.

Edytowane przez martusienka
Czas edycji: 2010-09-04 o 16:01
martusienka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-05, 12:30   #495
Lila_Róż
Raczkowanie

Cytat:
Lila_Róż, czy mogłabyś dokładniej opisać jak wyglądał wasz obiad? Nie chodzi mi teraz o jedzenie, ale raczej o atmosferę. Czy nie było hmm... drętwo? I skoro zaprosiłaś tylko 14 osób, czy reszta rodziny się nie obraziła? Mnie to właśnie martwi, boję się, że się pogniewają, chociaż i tak chcę zaprosić tylko rodziców+babcie+chrzestny ch na obiad, a mama proponuje reszcie wysłać powiadomienia. No a z drugiej strony, tak mało osób w kościele to też chyba jakoś głupio wygląda? Nie wiem, mam dylemat. Ale na wesele mnie nie stać, więc w sumie nie ma co myśleć...
Interesuje mnie po prostu jak to wygląda, taka mała uroczystość. Będę wdzięczna jeśli opiszesz swoje doświadczenia, bo jak widzę reszta dziewczyn tutaj planuje wielkie weseliska.
U mnie wyglądało to tak-tydzień przed uznałam,że powinnam jednak wszystkich powiadomić Cały weekend jeździłam z zawiadomieniami ,bo tak się nazywa zaproszenie na ślub bez wesela.Wszystkim uczciwie od razu powiedziałam,że nie robię imprezy,nie chcę prezentów i zamiast kwiatów to niech lepiej kupią karmę dla zwierząt.Poinformowałam też jak ma się rzecz z obiadem.Na uroczystość w USC stawiła się praktycznie cała rodzina,znajomi nie wszyscy bo nie wszyscy mieszkają w Olsztynie i nie wszystkim powiedzieliśmy Także było ok 50 os myślę... Na wszelki wypadek miałam dla mojej rodziny przygotowane dwie wódki,żeby opili nasze szczęście gdzieś u kogoś)) Na obiad zaproszonych było teraz liczę 16 os.-rodzice nasi ,a ponieważ są po rozwodach to od strony męża są podwójni (mama z mężem,tata z żoną). Ode mnie nie, bo mój tata nie żyje(więc tylko mama z ojczymem).Moja babcia ,bo męża babcie już nie żyją,nasi koledzy-świadkowie z parami-Mój świadek to nasz wspólny dobry kumpel ,a jego dziewczyna to moja koleżanka z LO u drugiego dziewczyna też nam znana,więc bez problemu,a świadek obrotny,kontaktowy-fajny chłopak i do tego jeszcze fotograf z mężem ,którzy prywatnie są naszymi znajomymi i mój braciszek(10lat).Czyli sami najbliżsi,więc bardziej okroić by się nie dało tej listy,więc nikt nie mógł się czuć za to obrażony.Siedzieliśmy tak, że świadkowie przy nas po obu stronach wraz z parami ,a rodzice na przeciwko siebie po obu stronach.Więc młodzi z młodymi ,a starzy ze starymi Obiad nie trwał długo bo ok 4 h.Były śmiechy,było miło Tylko mój braciszek się niestety nudził,ale wiadomo 10 lat to jeszcze dzieciak.Po tym obiedzie u nas w domu zorganizowaliśmy spotkanie dla znajomych ,a nasi rodzice zorganizowali spotkania dla naszych rodzin u siebie w domach.W związku z tym nikt nam za złe nie miał i te 4 h nie zdążyły wprowadzić atmosfery drętwości.Tylko ta koszmarna obsługa popsuła nam humory..
Stary 2010-09-05, 13:23   #496
martusienka
Wtajemniczenie

Cytat:
U mnie wyglądało to tak-tydzień przed uznałam,że powinnam jednak wszystkich powiadomić Cały weekend jeździłam z zawiadomieniami ,bo tak się nazywa zaproszenie na ślub bez wesela.Wszystkim uczciwie od razu powiedziałam,że nie robię imprezy,nie chcę prezentów i zamiast kwiatów to niech lepiej kupią karmę dla zwierząt.Poinformowałam też jak ma się rzecz z obiadem.Na uroczystość w USC stawiła się praktycznie cała rodzina,znajomi nie wszyscy bo nie wszyscy mieszkają w Olsztynie i nie wszystkim powiedzieliśmy Także było ok 50 os myślę... Na wszelki wypadek miałam dla mojej rodziny przygotowane dwie wódki,żeby opili nasze szczęście gdzieś u kogoś)) Na obiad zaproszonych było teraz liczę 16 os.-rodzice nasi ,a ponieważ są po rozwodach to od strony męża są podwójni (mama z mężem,tata z żoną). Ode mnie nie, bo mój tata nie żyje(więc tylko mama z ojczymem).Moja babcia ,bo męża babcie już nie żyją,nasi koledzy-świadkowie z parami-Mój świadek to nasz wspólny dobry kumpel ,a jego dziewczyna to moja koleżanka z LO u drugiego dziewczyna też nam znana,więc bez problemu,a świadek obrotny,kontaktowy-fajny chłopak i do tego jeszcze fotograf z mężem ,którzy prywatnie są naszymi znajomymi i mój braciszek(10lat).Czyli sami najbliżsi,więc bardziej okroić by się nie dało tej listy,więc nikt nie mógł się czuć za to obrażony.Siedzieliśmy tak, że świadkowie przy nas po obu stronach wraz z parami ,a rodzice na przeciwko siebie po obu stronach.Więc młodzi z młodymi ,a starzy ze starymi Obiad nie trwał długo bo ok 4 h.Były śmiechy,było miło Tylko mój braciszek się niestety nudził,ale wiadomo 10 lat to jeszcze dzieciak.Po tym obiedzie u nas w domu zorganizowaliśmy spotkanie dla znajomych ,a nasi rodzice zorganizowali spotkania dla naszych rodzin u siebie w domach.W związku z tym nikt nam za złe nie miał i te 4 h nie zdążyły wprowadzić atmosfery drętwości.Tylko ta koszmarna obsługa popsuła nam humory..
Dziękuję za odpowiedź. U mnie z Olsztyna jest właśnie tylko chrzestna, reszta rozsiana po Polsce, więc bardzo wątpię, aby przyjechali na sam ślub do kościoła. Prezentów też nie chcę, no bo w sumie sama nic nie oferuję w zamian. I też już delikatnie "informuję", że robię tylko obiad i zapraszam na niego samych najbliższych. I mam nadzieję, że reszta to zrozumie.

I na taką mała imprezę, na którą się zdecydowałam szukam teraz krótkiej sukni ślubnej. Tylko widzę mały wybór u nas w Olsztynie, ale najwyżej pojadę do jakiegoś większego miasta, gdzie mają coś ciekawego. Jakbyście miał7 jakieś namiary, piszcie.

I jeszcze coś. Nie wiem, czy któraś z was ma/będzie miała suknię z tej kolekcji, ale wydaje mi się, że suknie są tam bardzo nietypowe i naprawdę inne niż wszystkie, mnie się strasznie podobają. Salon znajduje się w Białymstoku, ale podobno gdzieś w Olsztynie mają je w którymś z salonów.
http://angelsuknie.pl/kategorie,58.html

Kilka modeli z tej strony. Jak Wam się podobają?
Stary 2010-09-05, 14:25   #497
skimos
Zakorzenienie

poczekaj na kolekcje 2011 bo gdzieś coś podobnego widziałam na necie

skimos jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-05, 22:30   #498
emiii_87
Rozeznanie

Cytat:

I jeszcze coś. Nie wiem, czy któraś z was ma/będzie miała suknię z tej kolekcji, ale wydaje mi się, że suknie są tam bardzo nietypowe i naprawdę inne niż wszystkie, mnie się strasznie podobają. Salon znajduje się w Białymstoku, ale podobno gdzieś w Olsztynie mają je w którymś z salonów.
http://angelsuknie.pl/kategorie,58.html

Kilka modeli z tej strony. Jak Wam się podobają?
ta ostatnia jest przecudna

26.08.2005
26.08.2009 -->
27.08.2011 -->
Stary 2010-09-09, 20:02   #499
martusienka
Wtajemniczenie

Hej dziewczyny!
U mnie w końcu coś się ruszyło. Mam zarezerwowaną sukienkę w Madame Danuta na 2 terminy w sierpniu za rok, w ciągu kolejnego tygodnia muszę któryś potwierdzić, więc w poniedziałek wybieram się jeszcze do paru restauracji po menu obiadu weselnego i podejmiemy decyzję.
Lila_Róż, nie byłam jeszcze w Cafe Park, czy kojarzysz jaką cenę oferują tam na obiad za osobę? Bo nie wiem, czy sie tam w ogóle fatygować. 150 zł to dla mnie dużo...

No i miałam mieć krótką sukienkę, ale stwierdziłam, że tylko raz w życiu będę mogła założyć prawdziwą ślubną suknię i chcę, żeby była piękna i długa. No i wybrałam tę, w której zakochałam się już dawno. Już ją tu kiedyś wklejałam, zdjęcie niżej.
Stary 2010-09-09, 21:06   #500
lusesita23
Zakorzenienie

No i u nas sie w koncu cos ruszylo!

zarezerowaliśmy wreszcie kamerzyste i fotografa

jeszcze tylko DJ w tym miesiacu,a w listopadzie kosciol i do stycznia spokój
Stary 2010-09-10, 22:05   #501
Lila_Róż
Raczkowanie

Cytat:
Hej dziewczyny!
U mnie w końcu coś się ruszyło. Mam zarezerwowaną sukienkę w Madame Danuta na 2 terminy w sierpniu za rok, w ciągu kolejnego tygodnia muszę któryś potwierdzić, więc w poniedziałek wybieram się jeszcze do paru restauracji po menu obiadu weselnego i podejmiemy decyzję.
Lila_Róż, nie byłam jeszcze w Cafe Park, czy kojarzysz jaką cenę oferują tam na obiad za osobę? Bo nie wiem, czy sie tam w ogóle fatygować. 150 zł to dla mnie dużo...

No i miałam mieć krótką sukienkę, ale stwierdziłam, że tylko raz w życiu będę mogła założyć prawdziwą ślubną suknię i chcę, żeby była piękna i długa. No i wybrałam tę, w której zakochałam się już dawno. Już ją tu kiedyś wklejałam, zdjęcie niżej.
Na stronie jest cennik http://www.parkcafe.pl/
Stary 2010-09-12, 10:38   #502
martusienka
Wtajemniczenie

Cytat:
Na stronie jest cennik http://www.parkcafe.pl/
Widziałam, ale napisali też że mają specjalne menu dla większej ilości osób, ale nie napisali jaka cena i co się na nie składa. Myślałam, że się orientujesz, skoro się dowiadywałaś.
Stary 2010-09-13, 19:41   #503
Lila_Róż
Raczkowanie

Cytat:
Widziałam, ale napisali też że mają specjalne menu dla większej ilości osób, ale nie napisali jaka cena i co się na nie składa. Myślałam, że się orientujesz, skoro się dowiadywałaś.
Niestety pytałam rok temu w sierpniu orientacyjnie(w sensie bez szczegółów) ,ale cena-140/os to na prawdziwe wesele była.Na zorganizowany obiad nie wiem niestety,bo jak wspomniałam wcześniej nie mieli terminu na 24.04..
Stary 2010-09-13, 21:14   #504
emiii_87
Rozeznanie

Moja fotografka już niestety nie ma terminu także zdecydujemy się chyba na Michała Topa. Zdjęcia na jego stronie wyglądają obiecująco Czy któraś z Was miała już z nim do czynienia? kogo polecacie z fotografów z Olsztyna? Jeśli chodzi o Kościół to też już załatwiony ale się spóźniliśmy trochę bo przed nami są już dwa śluby na 16 i 17 także nam została 18 ;/ trochę późno ale trudno. Na szczęście z Kościoła do restauracji jest rzut beretem.

26.08.2005
26.08.2009 -->
27.08.2011 -->

Edytowane przez emiii_87
Czas edycji: 2010-09-13 o 21:15
Stary 2010-09-14, 21:35   #505
Lila_Róż
Raczkowanie

Cytat:
Moja fotografka już niestety nie ma terminu także zdecydujemy się chyba na Michała Topa. Zdjęcia na jego stronie wyglądają obiecująco Czy któraś z Was miała już z nim do czynienia? kogo polecacie z fotografów z Olsztyna? Jeśli chodzi o Kościół to też już załatwiony ale się spóźniliśmy trochę bo przed nami są już dwa śluby na 16 i 17 także nam została 18 ;/ trochę późno ale trudno. Na szczęście z Kościoła do restauracji jest rzut beretem.
Topy zdjęcia są całkiem ok jak na te ,które widziałamMi robiła Paulina Drozda(Immagine Paulina Drozda) i wszyscy strasznie się nimi zachwycają Ja sama jestem zachwycona i planuje powiesić niektóre na ścianie.Pokaże Ci przykładowe.Reszte mam na płycie i w pięknym fotoalbumie Godzina 18-SUPER! Ja sama brałabym ślub o 19 I tak zrobię jeśli się zdecydujemy na wesele i kościelny.( tu do moich zdjęć link: http://drozdaimmagine.blogspot.com/2...awa-cz-ii.html
http://drozdaimmagine.blogspot.com/2...ki-i-pawa.html

Edytowane przez Lila_Róż
Czas edycji: 2010-09-14 o 21:55
Stary 2010-09-15, 07:38   #506
martusienka
Wtajemniczenie

No ja właśnie też zastanawiałam się nad panem Topa, ale odpisał mi maila i podał cenę. Kopiuję:

koszt reportazu slubnego to 2200,- zl (plener, blogoslawienstwo, slub,
wesele 3h)
w cenie otrzymuja Panstwo:
- album 60 zdjec w formacie 18x24 cm (papier jedwab)
- 2 x album 30 zdjec w formacie 15x20 cm (papier jedwab)
- caly material zdjeciowy po obrobce na dvd
- prezentacja slajd show dvd

2200 zł to dla mnie troszkę dużo, więc teraz już mam dylemat i sama nie wiem co zrobić...

Lila, a ile Ty płaciłaś za zdjęcia?

A u mnie się póki co zmienia cały czas i jednak zamiast obiadu dla rodziny i oddzielnej imprezy dla znajomych będzie wspólne wesele dla 50 osób w Park Cafe najprawdopodobniej, idę się dziś chyba zapytać o wszystko.

Edytowane przez martusienka
Czas edycji: 2010-09-15 o 12:26
martusienka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-15, 18:49   #507
Lila_Róż
Raczkowanie

Cytat:
No ja właśnie też zastanawiałam się nad panem Topa, ale odpisał mi maila i podał cenę. Kopiuję:

koszt reportazu slubnego to 2200,- zl (plener, blogoslawienstwo, slub,
wesele 3h)
w cenie otrzymuja Panstwo:
- album 60 zdjec w formacie 18x24 cm (papier jedwab)
- 2 x album 30 zdjec w formacie 15x20 cm (papier jedwab)
- caly material zdjeciowy po obrobce na dvd
- prezentacja slajd show dvd

2200 zł to dla mnie troszkę dużo, więc teraz już mam dylemat i sama nie wiem co zrobić...

Lila, a ile Ty płaciłaś za zdjęcia?

A u mnie się póki co zmienia cały czas i jednak zamiast obiadu dla rodziny i oddzielnej imprezy dla znajomych będzie wspólne wesele dla 50 osób w Park Cafe najprawdopodobniej, idę się dziś chyba zapytać o wszystko.
Cennik u Pauliny Drozda był taki:

pakiet podstawowy (3 z 4 elementów) kosztuje 1500 zł. za 4 elementy 2000 zł.
(Elementy to reportaż z przygotowań (fryzjer, makijaż, błogosławieństwo),ślub,,w esele do oczepin,plener).Za tą cenę jest:
min. 60 zdjęć na płytce (starannie obrobionych)
- fotoalbum ślubny w rozmiarze 30x30 cm i dwa fotoalbumy ślubne 20x20 cm
- lub zamiast fotoalbumów album tradycyjny z odbitkami 15x21 (jedwab).Aha i jak masz konto na facebooku to na hasło Facebook masz zniżkę 10% .I fajnie,że się zdecydowałaś na wspólną impreze
Stary 2010-09-15, 19:34   #508
martusienka
Wtajemniczenie

Cytat:
Cennik u Pauliny Drozda był taki:

pakiet podstawowy (3 z 4 elementów) kosztuje 1500 zł. za 4 elementy 2000 zł.
(Elementy to reportaż z przygotowań (fryzjer, makijaż, błogosławieństwo),ślub,,w esele do oczepin,plener).Za tą cenę jest:
min. 60 zdjęć na płytce (starannie obrobionych)
- fotoalbum ślubny w rozmiarze 30x30 cm i dwa fotoalbumy ślubne 20x20 cm
- lub zamiast fotoalbumów album tradycyjny z odbitkami 15x21 (jedwab).Aha i jak masz konto na facebooku to na hasło Facebook masz zniżkę 10% .I fajnie,że się zdecydowałaś na wspólną impreze
Czyli widzę, że te 2000 zł to taki raczej standard... Ta Pani, która Tobie robiła zdjęcia też widzę, że ciekawe, ale póki co najbardziej podobają mi się fotografie Michała Topy. Są takie, jak sobie wyobrażałam własne...
A czy fotografa też należy rezerwować sobie wcześniej? Czy kilka miesięcy wystarczy?

No i byliśmy w Park Cafe i mamy zarezerwowany termin. Na 06.08. I ceny tak jak pisałaś, 140 lub 150 zł/os. Cieszę się.
Stary 2010-09-16, 13:05   #509
emiii_87
Rozeznanie

Pan Topa jest dobrym fotografem no i co najważniejsze po szkole w tym kierunku więc zna się na rzeczy wie jak ustawić światło itp. Obecnie leżę chora w łóżku więc musiałam przełożyć spotkanie z nim na inny termin. Jak już będę po to napiszę co i jak. martusienka mi Topa przysłał taki sam cennik, nie wydaje mi się żeby było to dużo. Taka cena to raczej standard u tych porządniejszych fotografów. Można znaleźć sporo tańszych, cena adekwantna do jakości zależy jakie ma się priorytety. A jeśli chodzi o rezerwacje to trzeba wcześniej. Ja już się spóźniłam i jak pisałam moja fotografka jest już zajęta ale Topa jest po tej samej szkole, ma podobny styl więc może nie bedzie tak źle.
Lila_Róż bardzo ładne masz te zdjęcia dziękuje za odpowiedź
Ps. ale miałaś rzęsiska super

26.08.2005
26.08.2009 -->
27.08.2011 -->

Edytowane przez emiii_87
Czas edycji: 2010-09-16 o 13:08
Stary 2010-09-16, 14:16   #510
lusesita23
Zakorzenienie

zdjecia Topy sa b.ladne

jednak u nas liczy sie przede wszystkim oszczednoscdlatego mamy foto i kamere z mojego miasta w cenie 1400 wszystko.
a zdjecia jak na ta cene <600zl>bardzo nam sie podobaja
http://www.flow-studio.pl/index.php?go=1&pf=slub
z tym,ze my mamy opcje bezl pleneru

---------- Dopisano o 14:16 ---------- Poprzedni post napisano o 14:15 ----------

Cytat:
e gdzie tam pozno-18 to nasza wymarozna godzina

ale do ksiedz aidziemy dopiero w listopadzie

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości