3trymestr już nam leci,rosną brzuszki a w nich dzieci-mamy listopadowo-grudniowe,cz.V - Strona 40 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-09-15, 19:46   #1171
kretencja
Zakorzenienie

Dot.: 3trymestr już nam leci,rosną brzuszki a w nich dzieci-mamy listopadowo-grudniow

Mallinka, najdziwniejsze, że ja wcale chyba nie chcę wyjeżdżać...

Też się martwię o Ishkę

RAZEM OD 5.03.2000.

Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór

TYMEK - 26.11.2010
kretencja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-15, 19:52   #1172
melabn
Wtajemniczenie

Dot.: 3trymestr już nam leci,rosną brzuszki a w nich dzieci-mamy listopadowo-grudniow

Cytat:
Napisane przez Patrycja_1708 Pokaż wiadomość
Czesc dziewczynki. Ja już po wizycie. SYNUŚ rośnie jak na drożdzach. Mamy 27 tc prawie i maluszek ma 943g I po raz kolejny potwierdzona płeć męska Tak się cieszę że wszystko jest w porządku A i zapomniałam dodać że niecały kg przytyłam od ostatniej wizyty, wiec to mnie również bardzo cieszy

Cytat:
Napisane przez mallinka Pokaż wiadomość
Martwię się-Ishka nie odpisuje...a zawsze w ciągu kilku minut pisała
oby u niej ok bylo
melabn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-15, 20:01   #1173
kotek81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Patrycja_1708 Pokaż wiadomość
Czesc dziewczynki. Ja już po wizycie. SYNUŚ rośnie jak na drożdzach. Mamy 27 tc prawie i maluszek ma 943g I po raz kolejny potwierdzona płeć męska Tak się cieszę że wszystko jest w porządku A i zapomniałam dodać że niecały kg przytyłam od ostatniej wizyty, wiec to mnie również bardzo cieszy
no to super
Cytat:
Napisane przez M25 Pokaż wiadomość
Zrobiłam dzisiaj mojemu mężowi na kolacje budyń waniliowy z malinowym sokiem, banany z posypką kakaową i do tego winogrona bezpestkowe, słodkie On uwielbia takie rzeczy, mam nadzieję, że się ucieszy jak przyjdzie do domu aaa jeszcze mu kabanosy z musztardą przyszyjuję, bo on teraz mam takie smaki jak ja.. słodkie i ostre na raz :P
ale rozpieszczasz tego swojego tż-ta
Cytat:
Martwię się-Ishka nie odpisuje...a zawsze w ciągu kilku minut pisała
kurde, może telefon jej padł lub coś w tym stylu
Cytat:

Głodna jestem...mam ogromną ochotę na 3bit-takie ciasto kto mi zrobi
Ja nie potrafię
Ale jak już znajdziesz ochotnika to ja się piszę na wyżerkę

---------- Dopisano o 20:01 ---------- Poprzedni post napisano o 19:59 ----------

Cytat:
Napisane przez kretencja Pokaż wiadomość
najdziwniejsze, że ja wcale chyba nie chcę wyjeżdżać...
hehe i jak tu babie dogodzić
Teraz oboje jesteście zdenerwowani tym, ze wszystko się przeciąga ale już niebawem będzie koniec remontu i wszystko się poukłada
kotek81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-15, 20:09   #1174
M25
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez 79 Marta Pokaż wiadomość
tez bym zjadła wiec sie <M25 nie chwal, mam do Ciebie niedaleko,więc mogę Ci ukraść ;p

kurde, myślę o Ishce
Marta, zapraszam na 3 porcje spokojnie wystarczy

---------- Dopisano o 20:09 ---------- Poprzedni post napisano o 20:05 ----------

Cytat:
Napisane przez kotek81 Pokaż wiadomość
no to super

ale rozpieszczasz tego swojego tż-ta
A Ja mam wrażenie, że to on mnie rozpieszcza, a Ja nie wiem jak mam mu się odwdzięczyć. Muszę przyznać, że jak na faceta to bardzo dużo w domu robi, ostatnio np. sam wysprzątał całe mieszkanie łącznie z myciem okien, powieszenie firanek i nawet w szafach posprzątał a dzisiaj ugotował obiad i poszedł do pracy... a Ja tu tylko taki budyń...
Stary 2010-09-15, 20:09   #1175
kotek81
Zakorzenienie

Podczytałam u mamuś wrześniowo-październikowych, że do rany krocza, do rany po cesarce, do pielęgnacji pępka itd (na necie znalazłam, ze również na pleśniawki i potówki) dobry jest płyn octenisept.
Stary 2010-09-15, 20:11   #1176
M25
Zadomowienie

Cytat:

Głodna jestem...mam ogromną ochotę na 3bit-takie ciasto kto mi zrobi
mallinka Ja co najwyżej mogę Cię na weekend na sernik zaprosić, bo będę robiła
Stary 2010-09-15, 20:12   #1177
kotek81
Zakorzenienie

Cytat:

A Ja mam wrażenie, że to on mnie rozpieszcza, a Ja nie wiem jak mam mu się odwdzięczyć. Muszę przyznać, że jak na faceta to bardzo dużo w domu robi, ostatnio np. sam wysprzątał całe mieszkanie łącznie z myciem okien, powieszenie firanek i nawet w szafach posprzątał a dzisiaj ugotował obiad i poszedł do pracy... a Ja tu tylko taki budyń...
tosz to ideał nie facet gdzieś ty go znalazła
W takim wypadku jak najbardziej należy mu się wypasiona kolacyjka
Stary 2010-09-15, 20:12   #1178
andziat
Zakorzenienie

cześć dziewczyny,
od dwóch dni was podczytuje i w końcu postanowiłam do was dołączyć.
Mam nadzieję, że mnie przyjmiecie bo siedzę w domu i nie mam się do kogo odezwać przez cały dzień aż TŻ wróci z pracy.
Jestem w 30 tygodniu ciąży i będę miała dziewczynkę (podobno na 100% ), wstępnie wybraliśmy imię Natalka.
Termin porodu mam na 23 listopada ale zobaczymy jak to wyjdzie bo już wiem że będę miała cesarkę z powodu odklejającej się siatkówki.

Jeśli chodzi o rzeczy i o pokoik dla córci to większość już mam tzn. łóżeczko, wózek, fotelik samochodowy, wanienkę ze stojakiem, ubranka i większość środków pielęgnacyjnych.
W wolnym czasie porobię parę fotek i wstawię na wątek. Ubranka jeszcze nie poprane ale niedługo się tym zajmę

Właśnie zastanawiałam się nad termometrem i jedna z was poleciła taki fajny, że na pewno go kupię, tym bardziej, że podoba mi się w nim opcja mierzenia temperatury otoczenia

Postaram się sporo udzielać ale wy piszecie w takim tempie, że ledwo nadrobiłam dzisiejszy dzień
andziat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-15, 20:14   #1179
M25
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez sereniti Pokaż wiadomość
Jezu dziewczyny nawet mnie nie straszcie tym zmienianiem się płci!!!
U mnie już na pewno się nic nie zmieni Nie możliwe, żeby to zdjęcie kłamało
Stary 2010-09-15, 20:17   #1180
M25
Zadomowienie

Cytat:
tosz to ideał nie facet gdzieś ty go znalazła
W takim wypadku jak najbardziej należy mu się wypasiona kolacyjka
kotek81, mój tż to pedancik, nie wytrzymał by w zakurzonym mieszkaniu a poza tym dobry z niego chłopak
Stary 2010-09-15, 20:19   #1181
andziat
Zakorzenienie

Cytat:
Podczytałam u mamuś wrześniowo-październikowych, że do rany krocza, do rany po cesarce, do pielęgnacji pępka itd (na necie znalazłam, ze również na pleśniawki i potówki) dobry jest płyn octenisept.
u nas w szkole rodzenia też bardzo polecali ten specyfik.
Stary 2010-09-15, 20:22   #1182
kretencja
Zakorzenienie

Witaj, andziat

Kotek,
zapewne masz dużo racji. Tyle że nie tylko niedługo remont się skończy, ale też niedługo ja urodzę. A chciałam jeszcze przed porodem nacieszyć się mieszkankiem, porządkiem, nabrać sił... Boję się, że nie zdążę

RAZEM OD 5.03.2000.

Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór

TYMEK - 26.11.2010
kretencja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-15, 20:26   #1183
79 Marta
Wtajemniczenie

andziat witamy
M25 zdjęcie nie pozostawia wątpliwości- baba
Stary 2010-09-15, 20:37   #1184
De28
Wtajemniczenie

Cytat:
Na niemieckich forach poleca sie tylko ten srodek. Kategorycznie odradzaja przemywanie alkoholem.

---------- Dopisano o 20:37 ---------- Poprzedni post napisano o 20:30 ----------

Cytat:
Napisane przez ona1010 Pokaż wiadomość

De- kupujesz rozek????? Bo ja nie moge czegos takiego nigdzie tu znalesc, chyba Niemcy nie uzywaja takich rzeczy.
Twój mąż jest naprawdę wyjątkiem
Kupuje, tutaj masz z rozkiem
http://cgi.ebay.de/Babybett-Kinderbe...tausstattungen

Szukaj pod Babyhörnchen

Daniel

Christian
De28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-15, 20:41   #1185
sanderinka
Zakorzenienie

andziat witaj

jak sie gotuje kukurydze ??

mężuś i żonusia

[*] Sewerynek[*]
[*] Jarek[*]

sanderinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-15, 20:45   #1186
andziat
Zakorzenienie

chciałam się was zapytać czy może planujecie zakup albo już macie kupiony leżaczek, podobno jest niezastąpiony żeby mieć dziecko cały czas na oku i robić coś innego. Ja właśnie się zastanawiam, podobno nie starcza na długo ale sporo osób mi go zachwala. Co sądzicie? To jest coś takiego.

http://allegro.pl/fisher-price-lezac...230543410.html

---------- Dopisano o 20:45 ---------- Poprzedni post napisano o 20:44 ----------

Cytat:
Napisane przez sanderinka Pokaż wiadomość
andziat witaj

wrzucasz kolbę do osolonej wrzącej wody i gotujesz od 15 do 20 minut, zależy od kukurydzy
Stary 2010-09-15, 20:46   #1187
Artystka23
Dragonfly

Andziat witamy w naszym gronie
Kretencja wijecie wlasne gniazdko i remont sie u was niedlugo skonczyto sie przedluza,ale wydaje mi sie ze pewne rzeczy pojda wam szybciej.. U mnie sie dopiero zaczal,a tz chodzi dodatkowo do pracy i pada ze zmeczenia,ale zaciska zeby i jedzie z koksem,az mi go zal bo wiem ze w ogole nie mial czasu na odpoczynek...to choc robie mu za masazystke i go wciaz probuje rozsmieszac i pakowac do lozkanie wiem ile zdazymy zrobic...a ile nie zdazymy,najgorsze jest to ze ciezko bedzie mi sprzatac z takim brzuchem i prac bo mnie wywalilo,mam nadzieje ze tescowa za dwa tygodnie tu zjedzie to mi jakos pomoze bo sama to ja ciemno widze o co chodzi z tymi oknami,czemu nie mozemy ich czyscic??????
Stary 2010-09-15, 20:46   #1188
apoolonia
Rozeznanie

Cytat:
andziat witaj

wkładasz do wody i gotujesz
oczywiście obraną

potem masełko sól i jesz

podobno jak do wody doleje się mleka kukurydza jest lepsza ale to strasznie kipi!
apoolonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-15, 20:46   #1189
kotek81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez andziat Pokaż wiadomość
cześć dziewczyny,
od dwóch dni was podczytuje i w końcu postanowiłam do was dołączyć.
Mam nadzieję, że mnie przyjmiecie bo siedzę w domu i nie mam się do kogo odezwać przez cały dzień aż TŻ wróci z pracy.
Jestem w 30 tygodniu ciąży i będę miała dziewczynkę (podobno na 100% ), wstępnie wybraliśmy imię Natalka.
Termin porodu mam na 23 listopada ale zobaczymy jak to wyjdzie bo już wiem że będę miała cesarkę z powodu odklejającej się siatkówki.

Jeśli chodzi o rzeczy i o pokoik dla córci to większość już mam tzn. łóżeczko, wózek, fotelik samochodowy, wanienkę ze stojakiem, ubranka i większość środków pielęgnacyjnych.
W wolnym czasie porobię parę fotek i wstawię na wątek. Ubranka jeszcze nie poprane ale niedługo się tym zajmę

Właśnie zastanawiałam się nad termometrem i jedna z was poleciła taki fajny, że na pewno go kupię, tym bardziej, że podoba mi się w nim opcja mierzenia temperatury otoczenia

Postaram się sporo udzielać ale wy piszecie w takim tempie, że ledwo nadrobiłam dzisiejszy dzień
Witaj i pisz jak najwiecej
Cytat:
Napisane przez kretencja Pokaż wiadomość

Kotek,
zapewne masz dużo racji. Tyle że nie tylko niedługo remont się skończy, ale też niedługo ja urodzę. A chciałam jeszcze przed porodem nacieszyć się mieszkankiem, porządkiem, nabrać sił... Boję się, że nie zdążę
No cóż widać nie można mieć wszystkiego
Ale zobaczysz - dzidzia będzie grzeczniutkim aniołkiem i będziecie sobie razem odpoczywać i cieszyć się mieszkankiem i maleństwem

Ale i tak zazdroszczę troszkę - ja póki co nie mam szans na własne M więc i na remont generalny tez nie i powiem ci że też mnie dołuje masakrycznie ta sytuacja

Hmmm to trzeba by na poważnie pomyśleć o tym specyfiku...

Dobra ja spadam na MjM a potem spać bo rano znowu trzeba wstać o 6.30
Stary 2010-09-15, 21:01   #1190
Ishka
Zadomowienie

Cześć wszystkim kobietkom

Buziaki dla Was za to że sie tak martwicie o mnie...

Ja już nie mam siły co do tego szpitala gdzie mnie znowu zatrzymali...wogole zadnego testu nie robili żeby sprawdzic czy to sie wody sączą...tylko kazali zbierać wkładki a jak mi leciała czysta woda to przeciez po pol godziny one wysychały to jak niby mieli sprawdzic czy to wody czy nie...tak sie wkurzałam bo dostałam kropłowe na skurcze(która wogole na te skurcze mi nie pomogła) jakis antybiotyk zeby dzidzius w razie czego nie miał zadnej infekcji po którym dostałam lekkiego zapalenia niby i jakies globule teraz musze se wkladać! Aha i do fenoterolu dołączyli mi Relanium! no obłęd...przy przyjeciu tak mnie zbadali ze boli mnie do dzisiaj we wtorek badał mnie ordynator (niestety miał zły dzień) i tak mnie zbadał że ledwo co zeszłam z tego fotela...ledwo co doszłam do swojego pokoju po tym badaniu a inne kobietki wciąży z badania wychodziły z płaczem. Jedynie co mi powiedział tylko że nie widzi żeby mi sie wody sączayły na to ja że dobrze ale kto tam wie tak naprawde od wczoraj mi nic nie ciekło to jestem dobrej mysli...a tak to gadał jakimiś skrótami...wczoraj zastanawialiśmy sie z moim mężem nad wypisem na żądanie bo ani ktg nie zrobili(pomimo że cały czas mam skurcze i brzuch twardy jak kamień) maja pacjentki ogolnie w dupie! No i dziś sie wkurzyłam i sie wypisałam...boli mnie brzuch ale jeśli sie bedzie cos działo to pojade do szpitala gdzie pracuje moja ciocia ktora jest położna a tam gdzie chciałam rodzić to wielka porażka i tam juz mnie nie przyjmą w razie w bo ordynator dzis przy wypisie nas postraszyl konsekwencjami...ale ugryzłam sie w jezyk bo bym mu powiedziała co ja myśle o nim i o tym szpitalu...wypisałam sie bo bałam sie nastepnego badania...bałam sie tez tego ze po nastepnym badaniu rzeczywiście bym zaczeła rodzić...
Eh no i o to cała moja historia pobytu ze szpitala. Teraz od razu jade na tą Rude jak tylko sie bedzie cos dziac nie tak...

Aha i juz drugi raz jak sie znalazłam w tym szpitalu to sie mnie pytali czy czasem ktoś mi źle nie obliczył terminu porodu bo ciąża wygląda na starsza...no jakiś obłęd i masakra jakaś...
Dobrze ze to juz 35 tydzień i dzisia z dnia na dzien coraz bezpieczniejsza jest...

Pozdrawiam dziewczynki i ide sie polozyc bo jestem wykonczona i obolała bede infromować na bierząco. I dziekuje że sie tak o mnie martwiłyście buziaki dla Was za to

Edytowane przez Ishka
Czas edycji: 2010-09-15 o 21:02
Ishka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-15, 21:01   #1191
Artystka23
Dragonfly

a tak w ogole to my na SR mamy mala grupe i jest wsrod nas babeczka w 38 tyg ciazy i wczoraj odszedl jej krwisty czop i miala czeste skurcze,ale nie na tyle by jechac na IP i dzis siedziala z nami ze skurczami co 10 min,potem co 7,ale sie dzielnie trzymala...moze juz nawet rodzi...

polozna opowiadala jej,ze zdarzylo sie ,ze na jej zajeciach jedna zaczela juz rodzic i dostala czestych skurczy,a ze byl remont na drodze do szpitala to zapobiegawczo wezwala policje i pojechala z ta dziewczyna,a gliny torowaly jej droge
Stary 2010-09-15, 21:09   #1192
kootekk
Zakorzenienie

biedna ishka ale miałaś przezyc w tym szpitalu, masakra współczuje ci, odpoczywaj sobie i mam nadzieje ze wytrzymasz w dwupaku jak najdłużej

u nas wszystko ok michałek rosnie w oczach pani dr jest bardzo zadowolona z niego i juz powiedziala ze to kwestia tygodnia lub dwóch

z dnia na dzien lepiej mi sie jezdzi do tego szpitala, jestem bardziej optymistycznie nastawiona, choc wiadomo zawsze rano jak tam jade to boje sie co po nocy zastane...

ale na szczescie jest wszystko ok i nic tylko sie cieszyc

dzisiaj z perspektywy 2 tygodni po cc musze przyznac ze cc nie takie zle, ból to kwestia tygodnia, dzisiaj czuje sie juz swietnie, nic nie boli, jedyne co to troche plecy ale to wina tego ze cala ciaze przelezalam i mialam malo ruchu, teraz nagle tyle chodze i robie caly czas cos to to lezenie wychodzi

kootekk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-15, 21:11   #1193
Stokrotka_76
Raczkowanie

Cytat:
andziat witaj

Snaderinka kukurydzę gotujesz w osłodzonej wodzie ok 10-15 min, (im dłużej tym robi sie twardsza). Po wyjęcie lekko smarujesz masłem i posypujesz solą wg. uznania

---------- Dopisano o 21:11 ---------- Poprzedni post napisano o 21:09 ----------

Cytat:
andziat witaj

I to nie pomyłka, woda ma byc poslodzona a nie posolona i lub 2 lyżki cukru, zależy w jakiej ilości wody gotujesz
Stokrotka_76 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-15, 21:13   #1194
De28
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Aliszcze Pokaż wiadomość
De28, super, że kotka żyje może we własnym domku nabierze znów sił i jednak dłużej pożyje niż przypuszczasz? dobrze, że ma apetyt
Cytat:
Napisane przez KarolinaB Pokaż wiadomość

De28 - oby kotek spokojnie sobie spędzil te ostatnie dni... przykro mi z powodu małej...
.

Mala niestety nie nabierze sil.Rak pluc i niewydolnosc nerek robia swoje. Po dwoch tygodniach wzielam ja na rece i wazy 1/3 tego co wczesniej Biedulka pozwala sobie wszystko ze soba zrobic- zastrzyki i branie tabletek to pestka.Otwiera pyszczek i polyka. Do tego dwa razy dziennie czyscimy oczka bo kanaliki ma zapchane.Grzecznie lezy i czeka. Ciesze sie, ze kolejny dzien mogla spedzic na sloneczku i na naszym lozku.Marzy mi sie, ze poprostu zasnie w znanym sobie miejscu. Nie chce ja zawozic do weta na uspienie- zawsze zapiera sie lapkami i placze jak chce ja wlozyc do transportera

Caly dzien na nogach. Dopiero usiadlam Nie wiem skad ludzie wiedza, ze mi sie urlop skonczyl, bo dzwonia jak opetali. Ale posprzatalam 3 pokoje i wywalilam 3 reklamowki rzeczy. Jutro rozbieram lozko i robie miejsce w pokoju dzieciecym

Irsin- trzymaj sie i faktycznie idz do innego szpitala
Kootekk- mi sie wydaje, ze po cesarce dopadl cie baby bluess,bo teraz znow jestes radosna!Tak trzymaj!

Daniel

Christian

Edytowane przez De28
Czas edycji: 2010-09-15 o 21:23
De28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-15, 21:13   #1195
M25
Zadomowienie

Cytat:
andziat witaj

Wczoraj robiłam na kolację kukurydzę, oto mój przepis:

Nalewam wody do garnka tak aby przykryła kukurydzę, do tego wlewam szklankę mleka 3,2% i wsypuję łyżkę cukru, gotuję od 15 do 20 minut.

Wychodzi taka dobra jak w KFC mniam, mniam :P
Stary 2010-09-15, 21:17   #1196
NUCHISIA
Raczkowanie

Oj Ishka dobrze zrobiłaś że się sama wypisałaś, no totalna olewka w tym szpitalu, ale podobno tak jest że jeśli nie chodzisz do lekarza, który pracuje w tym szpitalu to potem Cię olewają. Jak ja byłam w szpitalu to właśnie pierwsze co to pytali się do jakiego ginekologa chodzę
Trzymaj się dzielnie, to już 35 tc więc będzie dobrze

A ja sobie dzisiaj uświadomiłam,że jak urodzę w listopadzie to muszę kupić małemu na wyjście szalik i rękawiczki a Wy Dziewczyny kupujecie ?
NUCHISIA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-15, 21:20   #1197
malgosiak25
Raczkowanie

Ishka co za historia nic tylko ich wszystkich mam nadzieje, ze teraz lepiej sie czujesz. Odpoczywaj jak najwięcej.

Kootek super wieści już sie nie moge doczekać, aż zdasz relację z 1 dnia Michałka w domu i pokażesz nam fotke tego słodziaka

Ok ja zmykam spać bo nie dość, że padnięta to plecy mnie masakrycznie bolą i czuje się strasznie ociężała :/

Dobrej Nocki
malgosiak25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-15, 21:23   #1198
M25
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez andziat Pokaż wiadomość
chciałam się was zapytać czy może planujecie zakup albo już macie kupiony leżaczek, podobno jest niezastąpiony żeby mieć dziecko cały czas na oku i robić coś innego. Ja właśnie się zastanawiam, podobno nie starcza na długo ale sporo osób mi go zachwala. Co sądzicie? To jest coś takiego.

http://allegro.pl/fisher-price-lezac...230543410.html

---------- Dopisano o 20:45 ---------- Poprzedni post napisano o 20:44 ----------

wrzucasz kolbę do osolonej wrzącej wody i gotujesz od 15 do 20 minut, zależy od kukurydzy
Ja na pewno kupuję leżaczek
Stary 2010-09-15, 21:23   #1199
79 Marta
Wtajemniczenie

Ishka moja koleżanka rodziła w Rudzie Śl, była bardzo zadowolona mogę dopytać, w którym szpitalu a tak w ogóle to
Stary 2010-09-15, 21:26   #1200
andziat
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez NUCHISIA Pokaż wiadomość
A ja sobie dzisiaj uświadomiłam,że jak urodzę w listopadzie to muszę kupić małemu na wyjście szalik i rękawiczki a Wy Dziewczyny kupujecie ?
ja mam kombinezon, w którym są już takie jakby rękawiczki (jutro zrobię zdjęcie i wstawię), szalika nie kupuje bo córcia będzie ubrana w body, pajacyka, ciepłą bluzę z polara, czapkę, ciepłe skarpety i kombinezon, jakby był duży mróz (w sumie nigdy nic nie wiadomo ) to jeszcze cieplejsze spodenki na pajaca. Myślę, że to wystarczy, poza tym w sumie kombinezon będzie pod samą bródkę więc chyba szalik nie będzie potrzebny

---------- Dopisano o 21:26 ---------- Poprzedni post napisano o 21:25 ----------

Cytat:
Ja na pewno kupuję leżaczek
a masz już jakiś upatrzony?

http://allegro.pl/fisher-price-lezac...224206721.html

ale piękny, już widzę w nim swoją Natalkę

Edytowane przez andziat
Czas edycji: 2010-09-15 o 21:28
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości