Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 15 - Strona 103 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-09-15, 15:05   #3061
sweeney
Zakorzenienie

GG do sweeney
Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 15

Cytat:
Napisane przez nelly69 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, orientujecie się może, czy po takim białku shake'u można przytyć ?
Kupiłam dziś takie gotowe ustrojstwo - na 100g ma 86 białka 1.2g tłuszczu i 1.7 węglowodanów ?
Wie któraś coś może na ten temat ?
Cytat:
Napisane przez Agnese69 Pokaż wiadomość
Ja nic nie wiem o takich cudach, ale parametry, które podałaś są powalające na kolana. Tyle białka! O mamusiu!
Dziewczyny, zna sie któraś na takich rarytasach?
Dukan raczej nie poleca takich białkowych wynalazków

sweeney jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-15, 15:13   #3062
Rozeznanie

Gwiazdeczki moje kochane, wpadam tylko na chwilę. Nie mam teraz czasu na forum, ale dukam na takiej ala III. Wczoraj zaliczyłam kolejny spadek i coraz bliżej do celu.

Ściskam Ściskam Ściskam
jestem myślami z Wami i może w weekend trochę Was nadrobię

21.03 Dukan drugie podejście

Wspominamy tylko to, co nigdy się nie wydarzyło
avataris jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-15, 15:19   #3063
Agnese69
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez avataris Pokaż wiadomość
Gwiazdeczki moje kochane, wpadam tylko na chwilę. Nie mam teraz czasu na forum, ale dukam na takiej ala III. Wczoraj zaliczyłam kolejny spadek i coraz bliżej do celu.

Ściskam Ściskam Ściskam
No cześć, dziewczyno! Żyjesz. To dobrze. I spadeczek, mówisz... No cóż, poczekam na swój...
Buźka kochana, wszystkiego dobrego.

---------- Dopisano o 15:19 ---------- Poprzedni post napisano o 15:16 ----------

No to ja spadam. Do późnieja, kochane.
Agnese69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-15, 15:24   #3064
Daarikaa
Raczkowanie

Powtarzam się, ale to cio
Mam pytanko: jaki tryb jest najlepszy na schudnięcie?? ja mam tak jak wcześnie pisałam 1/1 ale widzę że większość z Was ma 5/5 lub3/3 jak to z tym jest. Poradźcie proszę

A tak poza tym miło tu u Was na tym forum i jakoś tak łatwiej wytrwać.

A i jeszcze pochwalę się, że w lodóweczce chłodzi mi się Dukanowy serniczek na zimno hihi już mi ślinka leci
Daarikaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-15, 15:47   #3065
Aleksandra_M
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez sweeney Pokaż wiadomość
Hej
Córa marnotrawna powraca Zrobiłam sobie chwilkę "oddechu" od diety bo już nie wyrabiałam i jakbym chociaz jedno jajko, albo filet zjadła to bym na bank Na III nie przeszłam bo tam przecież też mnóstwo białka, a ja już naprawdę nie wyrabiałam (w końcu 4 miesiące to raczej sporo) Zjadłam więc przez te kilka dni kupę węglowodanów (i tłuszczy też ), ale za to czuję się jak nowo narodzona i mam znowu zapał do diety
Dziś już mogłam zjeść jajca bez problemu

Zaraz sobie posieję rzeżuchę i pójdę do piwnicy po pojemnik do robienia kiełków i będę kiełki wcinać (zupełnie o kiełkach zapomniałam, a przecież je uwielbiam )
jestes wreszczie

---------- Dopisano o 15:47 ---------- Poprzedni post napisano o 15:44 ----------

Cytat:

Ściskam Ściskam Ściskam
Kochanienka!!!!!! zyjesz!!!!!!!!
Aleksandra_M jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-15, 16:06   #3066
dominic_sz
Raczkowanie

GG do dominic_sz

Cytat:
Napisane przez Daarikaa Pokaż wiadomość

Mam pytanko: jaki tryb jest najlepszy na schudnięcie?? ja mam tak jak wcześnie pisałam 1/1 ale widzę że większość z Was ma 5/5 lub3/3 jak to z tym jest. Poradźcie proszę

A i jeszcze pochwalę się, że w lodóweczce chłodzi mi się Dukanowy serniczek na zimno hihi już mi ślinka leci
Ja, za radą twórcy naszej dietki-cud , jestem na trybie 1/1 i nie narzekam na spadek wagi, a moim zdaniem łatwiej wytrwać na takim trybie.

---------- Dopisano o 16:06 ---------- Poprzedni post napisano o 16:04 ----------

[QUOTE=joanasz;22079925]Ozesz, 26 dni - 6kG ? no niezly wynik jak to zrobilas ???

Dzięki wielkie
Trzymam się zasad, ale pewnie spalam dodatkowe kalorie podczas pielęgnacji mojego 10-miesięcznego synka - rozbójnika
dominic_sz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-15, 16:55   #3067
Ulcia2512
Zadomowienie

Send a message via Skype™ to Ulcia2512

Cytat:
Napisane przez anemik18 Pokaż wiadomość
Witajcie chudzinki
Wczoraj minęło 3 miesiące mojego Dukania (z tygodniową przerwą wakacyjną na której popłynęłam).
Czas na podsumowania: na wadze -20kg. I trwałabym dalej gdyby nie to że od kilku dni bardzo źle się czuję.. jakoś mi niedobrze, mam ochotę wymiotować i od czasu do czasu coś mnie pobolewa brzuch. Z tego wszystkiego najadłam się wczoraj późnym wieczorem paluszków i chipsów.. oczywiście dzisiaj na wadze ujrzałam duży wzrost:/ jestem na siebie zła ale trudno..czasu nie cofnę. Nie chcę do końca popłynąć i zaprzepaścić to co udało mi się dokonać więc od dzisiaj oficjalnie przechodzę na III fazę. Muszę chyba trochę odpocząć, utrwalę to co straciłam i ewentualnie wrócę jeszcze na II. A może uda mi się jeszcze coś schudnąć na III postanowiłam że zacznę więcej ćwiczyć więc nie powinno być źle. wieczorem postaram się wrzucić jakieś foty cobyście oceniły moje Dukanie wizualnie
Gratulujé wyniku

108,6-106-105-104-102,5-101-100.2-99-98,8-97,7-96-95-94-93-92-91-90-89-88-87-86-85-84-83-82-81-80-79-78-77-76-75-74-73-72
Ulcia2512 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-15, 17:05   #3068
twinsplus1
Zadomowienie

GG do twinsplus1

Cytat:
Napisane przez Daarikaa Pokaż wiadomość

ja ide 5/5 bo mialam do zzucenia ponad 20kg, ale teraz od piatku zmieniam tryb na 2/1, bo juz na tamtym sie za bardzo mecze

wzrost: 174 cm
79-78-77-76-75-74-73-72-71-70-69-68-67-66-65-64-63-62-61-60-59-58

Nothing is Impossible to a willing mind
twinsplus1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-15, 17:37   #3069
wiewiorka07
Raczkowanie

Lokalizacja: sercem w Dalmacji :) a ciałkiem gdzie Hitler i Stalin zrobili co swoje...

Cytat:
Napisane przez Ulcia2512 Pokaż wiadomość
Oto zdjęcia.
to z wielbłądem jest jakies 2-3 tygodnie przed dieta. Pozostałe z dzisiaj

Bosko!! róznica kolosalna Trzymaj tak dalej

Cytat:
Napisane przez Taverney Pokaż wiadomość
może homogenizowany?
Chociaż powiem Ci, że bardzo trudno jest dostać homo (nie-twaróg), który byłby beztłuszczowy... jak na razie znalazłam w lidlu 3% homo.
Ja już mam trochę dosyć II fazy, ale jeszcze 4 kg...
Możesz je dostać w Realu serek Maćkowy i z Ostrowii. Są na pewno na Ursynowie i na Pradze mi osobiście nie smakują

Cytat:
Napisane przez Agnese69 Pokaż wiadomość

I ja mam jakąś obrzydliwość za oknem - brrrrrrr. Ja chcę do Chorwacji!!!!
Tam wciąż piękne lato...

nie do końca ostatnio padało ale nadal gorąco

zostało mi do nadrobienia Was jeszcze 2 stronki, ale to już zostawię na deser czyli na wieczór

cześć dziewczynki
ja wczoraj miałam spadek -200 a dziś wzrościk o +200g i właśnie zaczyna mi się @

Mam pytanko, gdzieś tam wcześniej przemknęły mi podziękowania za chipsy z kurczaka, ale przepisu nie znalazłam. Możecie mi go podać

moje Motto: jestem piękna, zgrabna, mądra, zaje***ta i mogę w życiu wszystko!!!!

czas w to uwierzyć
wiewiorka07 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-15, 17:47   #3070
Taverney
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wiewiorka07 Pokaż wiadomość
Możesz je dostać w Realu serek Maćkowy i z Ostrowii. Są na pewno na Ursynowie i na Pradze mi osobiście nie smakują
no to muszę poszukać. Reala mam na Targówku. Jak na razie, pochłaniam twarożek 0% z Łowicza, bo ma ponad 21% białka, czyli dużo, w porównaniu do wieśniaka.

Ja mam tryb 5/5 i jest to niestety męczące. Po dwóch dniach bez warzyw jest trudno, także zastanawiam się nad przejściem do 1/1, ale boję się, że wtedy II faza będzie musiała trwać dłużej

Edytowane przez Taverney
Czas edycji: 2010-09-15 o 17:50
Taverney jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-15, 18:59   #3071
rumcia1
Rozeznanie

Cytat:

Ściskam Ściskam Ściskam
Cieszę się, ze sobie radzisz i do celu rzeczywiście już nie wiele. Gratki
Mam nadzieję, że ze zdrówkiem już lepiej. Zapewne w pracy nawał? kolekcja jesienna? a może już zimowa?

rumcia1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-15, 19:08   #3072
songoma
Raczkowanie

no i chyba czeka mnie bieganie po serwisach z tym telefonem, bylam w jednym ale chca wymieniac caly wyswietlacz a ja mysle ze to kwestia tylko czesci.. lenie jedne. a ze wyswietlacz do mojego telefonu jest drogi + robocizna to chyba bardziej oplacaloby mi sie kupic nowy telefon..
ze tez ciagle jakies klody pod nogi xd odlozylam troche pieniedzy to nie bede miala na przyjemnosci, tylko na telefon
a zeby bylo na temat, dukanowo dzien jak codzien, wlasnie podgrzewam golabki, planuje budyn wieczorem i ogolnie mam dosc tego tygodnia ;P
songoma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-15, 19:37   #3073
_MAMA_
Zakorzenienie

GG do _MAMA_

Witam po przerwie
będę wdzięczna jak mnie ktoś oświeci bo ksiażki już nie mam dojścia
dlaczego można mąkę kukurydzianą przecież to węglowodany ? jakos inaczej sie to trawi ?

ja juz 4-ty tydzien z Wami, 3.8 kg mniej
najbardziej zmotywowały mnie zdj dziewczyn dzięki że wstawiacie

dzisiaj zrobiłam sobię szynkę z indyka - polecam również dla dzieci, nie to co świństwa ze sklepu

aha - jak obliczyć ile powinnam ważyć do mojego wzrostu i wieku ?
istnieje taki wskaźnik ? bo BMI to ma bardzo szerokie widełki

z góry dzięki jak sie komus zechce odpowiedzieć

pozdrawiam

ps. ci którzy się wahają namwaiam gorąco - tu się na prawdę nie głoduje ani nie umiera na zawał tylko sie chudnie
_MAMA_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-15, 19:52   #3074
broadwaydream
Wtajemniczenie

Mozna skrobię, nie mąkę
Stary 2010-09-15, 20:08   #3075
Aleksandra_M
Zadomowienie

ide sobie

DUKANOC
Aleksandra_M jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-15, 20:25   #3076
_MAMA_
Zakorzenienie

GG do _MAMA_

a dlaczego można skroie? ma tyle samo węgli co mąka różni się od pszennej chyba tylko brakiem glutnu
prosze wyjaśnijcie mi to
przecież naleśników ani biszkoptu na skrobii ie da się upiec co najwyżej budyń i sernik można zrobić
dużo ludzi myśli że mąka to synonim skrobi ale to zupełni dwie różne rzeczy
_MAMA_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-15, 20:29   #3077
songoma
Raczkowanie

widzialyscie nowa strone o dukanie?
http://dietadoktoradukana.pl/
songoma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-15, 20:59   #3078
czekolada2
Przyczajenie

dzięki za radę Agnese69 . Nie kombinuje i ide dalej 1/1 ale dzis mam taki brzuch że czuję się jakbym była u punktu wyjścia...przed dietą i zastanawiam się czy od tego jednodniowego objadania się ten brzuch szybko spadnie czy będę od początku z nim walczyć ....Czuje się strasznie
czekolada2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-15, 21:06   #3079
hawrodytka
Wtajemniczenie

GG do hawrodytka

Dziewczyny, potrzebuję pomocy
Jestem na II fazie, obrałam sobie tryb 1/1 - efekty nie sa jednak zadowalające - przez pierwsze dwa tygodnie zrzucilam 800g, a pozniej zanotowalam nadwyzkę 200g. Niestety -600g trochę mnie demotywuje i zastanawiam się nad trybem 3/3. Powiedzcie mi czy jest jakiś rytuał zmiany trybu, czy po prostu walę z grubej rury i po dzisiejszym dniu PP dokładam jeszcze dwa?

W ogole grypka mnie męczy i srednio mi się chce jeśc, ale zmuszam się do tych 5 posilkow dziennie, zeby metabolizm nie zwolnil.
hawrodytka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-15, 21:18   #3080
kasikr
Raczkowanie

Chciałabym przepis na malinowego króla z syropem z LIDLa- proszę
kasikr jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-15, 21:21   #3081
becia23
Raczkowanie

Witam
jestem na diecie od poniedzialku...robilam test i wedłog niego powinnam byc na 1 dniu protein,sama zdecydowalam ze beda 3.
w poniedzialek sie zwazylam i ukazalo sie magiczne 54kg. nie jest to straszna waga przy moim 162 wzroscie, ale przed ciaza wazylam jakies 48 i teraz troche mi ten nadmiar przeszkadza.zaopatrzylam sie juz w przepisy i mam zamiar wytrwac do koncachce sie pozbyc 4 kilogramow i mam nadzieje ze sie uda

jutro sie bede kontrolnie wazyc ile mi ubylo...mam nadzieje ze cos w ogole spadlo

trzymajcie kciuki abym wytrwala

---------- Dopisano o 21:21 ---------- Poprzedni post napisano o 21:20 ----------

i jeszcze jedno-czy ktos kto jest z bialegostoku moze mi podpowiedziec gdzie kupic skrobie kukurydziana???bede bardzo wdzieczna
Stary 2010-09-15, 21:55   #3082
twinsplus1
Zadomowienie

GG do twinsplus1

Cytat:
Napisane przez hawrodytka Pokaż wiadomość
Dziewczyny, potrzebuję pomocy
Jestem na II fazie, obrałam sobie tryb 1/1 - efekty nie sa jednak zadowalające - przez pierwsze dwa tygodnie zrzucilam 800g, a pozniej zanotowalam nadwyzkę 200g. Niestety -600g trochę mnie demotywuje i zastanawiam się nad trybem 3/3. Powiedzcie mi czy jest jakiś rytuał zmiany trybu, czy po prostu walę z grubej rury i po dzisiejszym dniu PP dokładam jeszcze dwa?

W ogole grypka mnie męczy i srednio mi się chce jeśc, ale zmuszam się do tych 5 posilkow dziennie, zeby metabolizm nie zwolnil.
walisz z grubej rury

Cytat:
Napisane przez becia23 Pokaż wiadomość
Witam
jestem na diecie od poniedzialku...robilam test i wedłog niego powinnam byc na 1 dniu protein,sama zdecydowalam ze beda 3.
w poniedzialek sie zwazylam i ukazalo sie magiczne 54kg. nie jest to straszna waga przy moim 162 wzroscie, ale przed ciaza wazylam jakies 48 i teraz troche mi ten nadmiar przeszkadza.zaopatrzylam sie juz w przepisy i mam zamiar wytrwac do koncachce sie pozbyc 4 kilogramow i mam nadzieje ze sie uda

jutro sie bede kontrolnie wazyc ile mi ubylo...mam nadzieje ze cos w ogole spadlo

trzymajcie kciuki abym wytrwala

---------- Dopisano o 21:21 ---------- Poprzedni post napisano o 21:20 ----------

i jeszcze jedno-czy ktos kto jest z bialegostoku moze mi podpowiedziec gdzie kupic skrobie kukurydziana???bede bardzo wdzieczna
juz zrobilas pierwszy blad, przedluzajac U , zasada jest taka ze robi sie fazy tak jak w tescie podano, przedluzajac U mozesz sobie spowodowac zastoj lub nawet wzrost, no i witaj na forum 4kg to pryszcz, dasz rade

p.s.- co tu tak cicho wszystkie siedza na nowej stronie diety dukana? ide sobie stad ogladac teli

wzrost: 174 cm
79-78-77-76-75-74-73-72-71-70-69-68-67-66-65-64-63-62-61-60-59-58

Nothing is Impossible to a willing mind
twinsplus1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-15, 21:56   #3083
Sparta
Wtajemniczenie

Witam, wpadam tylko powiedzieć że dziś byłam w gościach i oparłam się śliwkowemu ciastu ze sliwkami...ale zjadłam warzywa w curry, gdzie pływały oczka tłuszczu i dał se łeb uciąć że było tam mleczko kokosowe na szczęście w nieszczęściu miałam dziś PW....
ech, spadam chyba, jutro wolne gitezz majonez

Sparta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-15, 22:12   #3084
hawrodytka
Wtajemniczenie

GG do hawrodytka

Cytat:
Napisane przez twinsplus1 Pokaż wiadomość
walisz z grubej rury
THX to jutro proteinki :d mniaaaaaam
hawrodytka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-15, 22:12   #3085
broadwaydream
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez twinsplus1 Pokaż wiadomość
p.s.- co tu tak cicho wszystkie siedza na nowej stronie diety dukana? ide sobie stad ogladac teli
Jesień idzie! Dla mnie to pora wieczorów z książką i kawą/gorącym kakao (dukanowym, którym poprawiam sobie niezbyt dobry humor, dopadający mnie o tej porze roku).
Poza tym głowa boli
Stary 2010-09-15, 22:16   #3086
kasikr
Raczkowanie

A ja nadal siedzę, czytam, zastanawiam się i pisze do dukanek, ale rzadko kto odpowiada na moje pytania? są aż tak głupie?
kasikr jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-15, 22:19   #3087
Emilia 25
404 Not Found

Cytat:
Napisane przez kasikr Pokaż wiadomość
A ja nadal siedzę, czytam, zastanawiam się i pisze do dukanek, ale rzadko kto odpowiada na moje pytania? są aż tak głupie?
Też to zauważyłam.
Twoje pytania są po prostu bardzo szczegółowe i przez to dość trudne, czasem jak o coś pytasz, to dajesz mi nieźle do myślenia.
Stary 2010-09-15, 22:24   #3088
branquinha
Raczkowanie

Wyślij wiadomość przez MSN do branquinha

a ja chcialabym dostac odpowiedz na pytanie, co oznacza okreslenie z ksiazki "bialy serek" dodawany miedzy innymi do otrebowych plackow ? to jest twarog? ;p

branquinha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-15, 22:33   #3089
anemik18
Raczkowanie

GG do anemik18 Send a message via Skype™ to anemik18

Chudzinki obiecałam dzisiaj zdjęcia ale miałam ciężki dzień, niedawno wróciłam do domu i jestem padnięta. Ale obiecuję że jutro już będzie
Do celu: 4,4kg
III faza od 15.09.2010r.
95-90-85-80-74,3(aktualna waga)-69,9
anemik18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-15, 22:34   #3090
Sparta
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez branquinha Pokaż wiadomość
a ja chcialabym dostac odpowiedz na pytanie, co oznacza okreslenie z ksiazki "bialy serek" dodawany miedzy innymi do otrebowych plackow ? to jest twarog? ;p
Chodzi o serek wiejski light
Cytat:
Napisane przez kasikr Pokaż wiadomość
Chciałabym przepis na malinowego króla z syropem z LIDLa- proszę
Robisz jak zwykły sernik na zimno, przepis jest np w przepisach na ostatniej stronie tylko że możesz zrobić go z syropem z Lidla, malinowy lub wiśniowy w plastikowej butelce, z białą zakrętką i znakiem % na etykietce, kapisz?

Sparta jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości