|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2941 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Ząbkujemy, raczkujemy i radośnie świat poznajemy. Maluszki styczniowo-lutowe 20
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Luiza na razie do kaszki ma długie zęby ![]()
![]() |
#2942 |
Rozeznanie
|
Dot.: Ząbkujemy, raczkujemy i radośnie świat poznajemy. Maluszki styczniowo-lutowe 20
dziękuje za pochwały
![]() Gosbaj można taką huśtawkę zamieścić w futrynie ![]() Teraz w ogóle jest cichutko na forum, bo większość Mam już pracujących i czasu brak. Napewno Mamy pracujące potrzebują czasu na wdrożenie się w schemat dnia, praca, dziecko, dom ![]() Inne zrezygnowały po tych nieprzyjemnych sprzeczkach. Ale zawsze miło jak któraś wpadnie i napisze po krótce co u niej ![]() Moja za to jak grudki to bleeee, woli papki. Co dziecko to inne upodobania ![]()
Zaręczeni 18.07.2006 Ślub 04.08.2007 Majka 23.02.2010 http://s2.pierwszezabki.pl/036/0364849d2.png http://suwaczki.maluchy.pl/li-50552.png Edytowane przez kasiorekzeta Czas edycji: 2010-09-15 o 09:13 |
![]() ![]() |
![]() |
#2944 |
Rozeznanie
|
jestesmy juz w polsce a Liwia znowu chora. ostatnio choruje co 2 tygodnie. mialysmy poazalatwiac sprawy urzedowe a tu d...a
![]()
#2945 | |
Zadomowienie
|
A to jest mniej wiecej w tym miejscu? To moze idz do lekarza, kiedys mnie wlasnie tak pobolewalo, pobolewalo, poszlam do gina, a tu sie okazuje zapalenie jajnika...
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() fleur osz kurcze, to niedobrze, ze mala tak czesto choruje... A u nas dzis nocka do kitu. Szymek obudzil sie juz o 24.30 i gledzil, gledzil, dopiero jak dostal mleczka to zasnal, a zwykle je pozniej. Potem obudzil sie po 4 i znowu zadnym sposobem nie zasnie... Dalam mu piciu, polezal chwile spokojnie, myslalam, ze zasnie a tu kicha... Dalam mu mleczko i zasnal, ale dopiero przed 6. Czuje sie dzis, jakbym stala obok siebie, a do tego gardlo mnie boli i mam kiepski nastroj ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2946 | |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, znowu mam prosbe o rade...
![]() Lekarka mi doradzila, w zwiazku z braniem antybiotykow i karmieniem, zeby odczekac mozliwie najdluzsza przerwe pomiedzy wzieciem tabletki a karmieniem Zuzki. Ona mowi, ze stezenie antybiotyku jest najwieksze 1-2 godziny po zazyciu. Wiec najlepiej odczekac z 3-4 godziny z karmieniem. No ale przeciez to sie do mleka wchlania i przeciez z mleka nie wyparuje, wiec ile bym nie czekala, to i tak na koncu Zuzka to zje (bo przeciez nie wylewam tego najbardziej "zainfekowanego" mleka). Myslicie, ze to co mowi ta lekarka ma sens??? ---------- Dopisano o 12:12 ---------- Poprzedni post napisano o 12:09 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2947 |
Zakorzenienie
|
Fleur zdrówka dla małej!
Celka mi się wydaje, że jak przeniknie do mleka to nie zniknie... ja bym po 2óch h odciągła troche mleka może... Sama nie wiem:F |
![]() ![]() |
![]() |
#2948 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#2949 |
Raczkowanie
|
Madziulka- u nas to samo, mała obudzila sie o 24- nie chciała spac poki nie zjadła. Potem 3.30 to samo i potem 6 znowu jedzenie.
![]() Celka- ja tez mam przepisyny antybiot od gina, ale nie biore, podobo jest bezpieczny przy karmieniu, ale jakos sie ociagam. TEz uwazam ze on sie nigdzie nie ulotni... Kasiorek- fajny ta czerwona hustawka ![]() ![]() Gosbaj- no ja tez jakos ciezko wyobrazam sobie ogarnniecie ze wszystkim.. Aldii, Fleur- zdrowka dla Lu i Liwii. Szkoda jak takie maluchy chorutkie...:glaszcze:
#2950 |
Zakorzenienie
|
Witajcie.
czytałam Was ale nie miałam siły nic pisać. Patka jak Córcia? Celka jak zdrówko? Kasiorek super ta huśtawka! Gosbaj wiem o czym mówisz,pracuję tylko na pół etatu, do domu przychodzę zmęczona...na szczęście jutro wolne, tylko na 14 na rade muszę jechać. ---------- Dopisano o 16:56 ---------- Poprzedni post napisano o 16:48 ---------- co do nocek, to Dawidek od kilku dni budzi się o 6 ![]() ![]() ale tu cicho.Mamusie nie mają czasu?! |
![]() ![]() |
![]() |
#2951 |
Zadomowienie
|
hejka dziewczyny wlasnie wrocilam do domu po pracy i baaardzooo nudnej Radzie, patrze a moje chlopaki spia razem w sypialni
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kasiorekzeta pokaze ta hustawke tz i chyba ja kupimy ![]() Fleur duzo zdowka dla corci ![]() Madziulka oby juz Szymek ladnie spal ![]() Zebra pokaz fotelik |
![]() ![]() |
![]() |
#2952 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a Maja jaka szczęśliwa ![]() Cytat:
dużo zdrówka ![]() a moja mała śpi na balkonie więc mam czas na wizaż ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2953 |
Zakorzenienie
|
Gosbaj zazdroszcze słonka, u nas pochmurno i ze spacerku nici. a jak w pracy?wdrożyłaś się już?jak dzieci?nie wysłałam Ci projektu, bo nadal nie mam offica, a plan mam na pendrive i nieda sie odczytac na tym kompie no i wyslac...
Dawid sie obudzil, koniec z wizazem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2954 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2955 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Edytowane przez pola25 Czas edycji: 2010-09-15 o 16:53 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2956 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2957 | |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2958 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2959 |
Rozeznanie
|
Zeberko śliczny fotelik
![]() My dziś bardzo ciężki dzień mamy. To, że mnie boli gardło, i jakoś mi tak dziwnie dziś to pikuś. Ale Majcia dziś spała od 9:30 do 10, a potem od 13 do 13:20, a potem dopiero po 20stej usnęła, z czego obudziła się z płaczem i ciężko było ją znowu uśpić. Myślę, że to zęby bo maruda niespokojna jest. A dr mówiła że lada dzień się pojawią. Zobaczymy jaka nocka przed Nami ![]() Ja zmęczona dzisiejszym dniem jestem dlatego lece się położyc. pokaże Wam jeszcze majkę w skoczku o którym tyle pisałam ![]() (okulary kupiliśmy tylko po to by zrobić zdjęcie ![]() Załącznik 3411217 Ten skoczek ma jeszcze kilka zabawek ale my jej dawkujemy, nie chce by miała za dużo bodźców ![]() Dobrej nocki
Zaręczeni 18.07.2006 Ślub 04.08.2007 Majka 23.02.2010 http://s2.pierwszezabki.pl/036/0364849d2.png http://suwaczki.maluchy.pl/li-50552.png Edytowane przez kasiorekzeta Czas edycji: 2010-09-15 o 20:51 |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2960 |
Zadomowienie
|
a wiesz nie jest zle, myslalam ze bedzie gorzej
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2961 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ingrid mam pytanko, a czy ten Twoj fotelik mozna tylem montowac? kasiorekzeta Maja cool ![]() ![]()
![]() |
#2962 |
Zakorzenienie
|
Madziulka można. I ma kilka pozycji- do półleżącej.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2963 |
Zakorzenienie
|
a ja Julci kupiłam tego konika morskiego z fisher price co gra i świeci mu brzuszek
![]() i szałowe futerko na zimę, panterkowe różowe ![]()
![]() |
#2964 |
Zakorzenienie
|
Ja dla odmiany go sprzedałam i wogóle sprzedaje conieco...
|
![]() ![]() |
![]() |
#2965 |
Zadomowienie
|
a u nas konik nadal usypia Adusie
![]() ![]() zebra no fotelik fajny,może też pomysle o tym co można i tylem i przodem ale zanim O na sie przesiądzie na nastepny to nas nasteona zima zastanie ![]() ![]() kocurek coś sie nie odzywa?????!!!
#2966 |
Zakorzenienie
|
Zależy od dziecka. Piotrusiowi w nosiedełku już było niewygodnie. A z tego nowego wyjęłam nawet tą wkładke dla mniejszych dzieci, bo w niej też już nie za wygodnie miał. Teraz jest super:F na razie tyłem go będę zapinać ale myśle, że za niedługo zaczniemy przodem jeździć i tak.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2967 |
Zakorzenienie
|
Hey....
Obiecuje sobie że będę częściej wpadać ...miałam zastoj nie chciało mi się ...brakowało mi czasy etc... Obiecuję poprawę ![]() Dzieciaki superowe... ![]() Czytam że postepy są ...mamusie niektore zapracowane po uszy dla tych wielkie buziaki ![]() Dla mam które tak jak ja pozostały jeszcze w domku też buziolek bo się strasznie stęskniłam ![]() Widziałam hustawkę fajną ... ![]() A te skoczki to napradę polecacie ? Julci na pewno by się spodobało ...ale mam jużtyle gratów w tym dwa jezdziki ![]() U nas wszyscy pokasłują ![]() ![]() Niby nie czujemy siechorzy ale kaszel brzydki ![]() ________________________ Aaaaa Dla tych którzy mają lub dostali grzyby (natura byla łaskawa i obrodziła w dary lasu) i mają nadwyżkę grzybów i nie bardzo wiedzą co z nimi robić prucz pierogow ![]() Polecam pyszny przepis... Mediolańskie Risotto z grzybami http://smaczny.wizaz.pl/przepis_widok.php?id=3298
*** -12,5kg*** Edytowane przez pysiamn Czas edycji: 2010-09-16 o 06:51 |
![]() ![]() |
![]() |
#2968 |
Rozeznanie
|
Pysia - oj,oj
![]() ![]() Dziewczyny - co się, kurna, dzieje z tymi naszymi dzieciaczkami i spaniem. Ja od dwóch dni mam koszmar. Wczoraj było apogeum. Adaś spał w ciągu dnia razem może ze 2h. Budzimy go rano wcześnie, gdzieś o 6.30, bo trzeba się wyszykować. No i wieczorem padł kawałek po 19. Po 0,5 h hulaj dusza, piekła nie ma. Koniec spania i ryk. Na ręce. Co go odkładam - histeria. Potem na dodatek coś mi pierdykło w łazience (pralka albo brodzik) i podłoga zalana. Ten wyje, Maja zaczyna ryczeć, ja nie wiem czy zbierać wodę, czy zająć się ryczydłami. Męża, of course, nie ma. W końcu udało mi się posprzątać, przy akompaniamencie oczywiście. Położyłam dwójkę w naszej sypialni, ja pośrodku i tak zasnęli. Adaś punkt 6.00 obudzony i znowu jęczenie i na ręce chce. I jak tu się wyszykować do pracy, jak Maję przygotować. Normalnie jestem na skraju załamania. Nie mogę posadzić go nawet na chwilę na kocyku, bo już jest ryk. I to jaki. Nic nie mogę zrobić jak jestem z nim sama ![]() Ok, to się wygadałam... A my z Bydgosią dziś się na kawkę umówiłyśmy ![]()
![]() |
#2969 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Baty pokornie przyjmuje tylko nie na gołą ![]() Cytat:
![]() sama bym chciała wiedzieć móje synek był wzorem do nasladowania dawał i daje nam przesypaiac całe noce bez wstawania... Julka to inna bajka a ostatnio to nawet nie mam siły jej odkładać ![]() Budzi sie po 3-4 razy ale jek ten zebólek szedł to nawet 7 ![]()
![]() |
#2970 |
Rozeznanie
|
W dzien dobry TVN będą mówić o vigantolu, wczoraj całkiem go wycofali - mają powiedzieć co grozi jak się podawało...
Jak dobrze że dawałam Vitad. Chociaż Olafcio jak był mały to miał Vigantol i Devikap...
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:53.