|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1261 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: 3trymestr już nam leci,rosną brzuszki a w nich dzieci-mamy listopadowo-grudniow
W leczu była papryka więc pewnie to ona mi stanęła na żołądku... Wypiłam teraz herbatki z cytryną i troszke mi lepiej
Jeszcze może tej mięty sie napije. A powiedzcie mi ile bedziecie kupowały podkładów poporodowych?? Bo rozmawiałam ze znajomą co 2 tyg temu urodziła i mówi że ida one jak woda, przez 3 dni co była w szpitalu 3 całe opakowania poszły... Przeraża mnie to bezustanne krwawienie... |
|
|
|
#1262 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: 3trymestr już nam leci,rosną brzuszki a w nich dzieci-mamy listopadowo-grudniow
Cytat:
|
|
#1263 |
|
Zakorzenienie
|
ja kupuje 2 opakowania podkladow , a w domu to juz chyba normlane podpaski bede stosowac.
|
|
|
|
#1264 |
|
Zadomowienie
|
myszka maj u mnie tak jest ze w brzuszku moj maly ma czkawke i odczuwam to jako rytmiczne podskakiwanie dziecka w brzuchu, jak reke przylozyc to czuc rytmiczne "pukanie"
![]() ---------- Dopisano o 10:26 ---------- Poprzedni post napisano o 10:26 ---------- zgadza sie ja tak samo...
|
#1265 |
|
Zakorzenienie
|
Kochane jakoś podbudowujecie mnie tym ze cc nie jest straszne.Ciągle o tym myśle.
Ale tydzien i po bólu wiec dam rade
|
|
|
|
#1266 |
|
Raczkowanie
|
Kurczę dziewczyny ależ miałam dzisiaj sen...
Więc sobie myślę "jak to?" i go zbieram i idę z nim do kuchni zrobić obiad, więc kładę go w leżaczku a on znowu wyłazi Potem już nie pamiętam co było a sen i tak jest w skrócie opisany, ale jak się obudziłam to mi się tak śmiać chciało... Zwłaszcza z tego porodu i z tego jego wyłażenia z łóżeczka w pierwszej dobie życia ![]() ![]()
|
#1267 |
|
Zadomowienie
|
To w domu już nie bedziecie uzywały tych podkładów tylko normalne podpaski?? A podpaski jakie kupic? Ja zawsze uzywalam always...
Właśnie był kurier i łóżeczko z pościelą przywiózł |
|
|
|
#1268 | ||
|
Zakorzenienie
|
ja raczej nie. chyba że młody urodzi sie wcześniej np na samym początku grudnia. wtedy zależy jaki on będzie(czy chętny do wyzwań, czy raczej marudny)i jak ja się będę czuć. Ale jesli w terminie to nie ma szans. Nawet niechętnie się skłaniam do odwiedzin bo nie chcę, żeby go tyle osób miętoliło bo się będzie bał, za dużo wrażeń. Tylko dziadkowie na troszkę może zajrzą. Mogę ich przyjąć nawet w szlafroku w razie potrzeb i na pewno coś przyniosą dobrego. I nie obrażą się, że wizyta będzie bardzo krótka i nie chcę brania dziecka przez wszystkich na ręce. Reszcie rodziny będę musiała to wypersfadować. Żadnych odwiedzin i grupowych świąt.
A ja się nawet cieszę wizją siedzenia we trójkę. kiedyś będziemy to wspominać ![]() ---------- Dopisano o 10:40 ---------- Poprzedni post napisano o 10:39 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:41 ---------- Poprzedni post napisano o 10:40 ---------- Cytat:
|
|
#1269 |
|
Zadomowienie
|
Ja planuje w święta zrobić chrzciny
|
#1270 |
|
Zakorzenienie
|
Ja kupiłam na razie podkładów Absorgynu dwie paczki, jedne olbrzymie, na sam początek, drugie trochę mniejsze. W sumie 20 sztuk. Może jeszcze na wszelki wypadek dokupię paczkę zwykłych podpasek (oczywiście nie z siateczką plastikową tylko takich bawełnianych). Potem w razie potrzeby zawsze można dokupić, najważniejsze wydaje mi się, to być przygotowaną na pierwsze 2-3 dni.
|
#1271 |
|
Zakorzenienie
|
pewnie, że dasz co masz nie dac!
|
#1272 | ||
|
Zadomowienie
|
ja zdecydowanie do rodziców-trzeba się najeść przed porodem
sama zamierzam jedynie choinkę ubrać-nic więcej nie szykuję a jeśli będzie już Dzieć po tej stronie to tym bardziej do rodziców-nie wyobrażam sobie siedzieć w domu i nie świętować-wtedy na pewno złapałabym doła... Cytat:
Cytat:
![]() w końcu zaczęli dziś u mnie układać kostkę: mój TZ, pracownik, teść i szwagier, ale tak wolno im idzie że muszę stać nad nimi i ich poganiać... ![]() :p ala: dla mnie to żadna filozofia a oni nad każdą szczelinką dywagują... bez przesady, w tym tempie to do wiosny będą układać....
|
|
#1273 |
|
Zakorzenienie
|
patrycja ja bede uzywac tych co uzywalam przed ciaza od czasu do czasu - chyba ze znajde inne fajne, ale z tych cienkich.
Uzywalam bella green ale maxi - sa dluzsze niz standardowa podpaska. ale maja plastikowa siateczke. jak znajde takie bez siateczki to bede szczesliwa, a jak nie to bede czesciej tylek wietrzyc po prostu. aha to sobie musze kupic takie babcine bawelniane majciory na polog
|
|
|
|
#1274 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1275 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Tydzień temu miałam też problemy z żołądkiem. Zrób sobie dietę. Ugotuj ryż z jabłkiem. Możesz zrobić sobie kisiel i wkroić np. banana. Powinno pomóc. Pewnie dzidziuś gdzieś naciska. |
|
|
|
|
#1276 |
|
Zadomowienie
|
A to fajna sprawa
A nie wiem czy słyszałyście że zapowiadają w tym roku zimę tysiąclecia!!! nawet nie stulecia Ja już mam wizję jak do szpitala saniami TZ mnie wiezie bo zaden samochód nie chce odpalić... dobrze że sąsiad ma gospodarstwo agroturystyczne z koniem i saniami
|
#1277 |
|
Zakorzenienie
|
wlasnie patrze na strpnie belli i maja cos takiego jak podpaski jakies tam chlonne dla kobiet z problemem nietrzymania moczu, ale nie wiem czy maja siateczke, ale w dziale trudnie dni pisza ze w cienkich podpaskach maja wersje z oddcyhajaca wloknina
czyli zawsze mozna znalesc cos fajnego ![]() edit: bella maxi blue - sa cienkie, maja wloknine, skrzydelka i sa dlizsze
Edytowane przez kliwia Czas edycji: 2010-09-16 o 10:51 |
|
|
|
#1278 |
|
Zadomowienie
|
No te siateczki w tych cienkich podpaskach nie są za dobre, wiec lepiej kupić normalne bawełniane jakies i tak sie bedzie w domu siedziało cały czas to można kupić jakieś tansze.
Biore sie za odpakowywanie łóżeczka |
|
|
|
#1279 |
|
Zakorzenienie
|
Lece do lekarza dziewczyny, trzymajcie kciuki bo to pierwsza wizyta u tej pani!
|
|
|
|
#1280 |
|
Zadomowienie
|
A tak w ogóle to zrobiłam sobie na śniadanie pastę jajeczną i zjadłam całą z wilczym apetytem
Teraz zmykam pod prysznic i na zakupy bo w weekend mamy gości i trzeba coś przygotować dobrego do jedzenia. Nie wiem czy wspominałam, ale jestem fanką sztuk walki, które sama też uprawiałam przed ciążą, więc w sobotę będziemy siedzieć ze znajomymi przed telewizorem i oglądać KSW 14. Generalnie to przeważnie jeździmy na takie imprezy, ale z takim dużym brzuchem to byłaby przesada ;-)
|
#1281 |
|
Zakorzenienie
|
Irsin, kciuki są
![]() Kliwia, ja też bardzo lubię Bella green. Właśnie chciałam Ci napisać, że jest też wersja bez siateczki - blue
|
#1282 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Lato też miało być nad wyraz upalne od czerwca do września a były raptem dwa tygodnie upałów.
|
|
#1283 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1284 |
|
Raczkowanie
|
Mallinka nie strasz z tą zimą... bo ja będę wtedy z małym w domu uziemiona, bo nie mamy samochodu... A w ogóle ponoć jak jest mroźna zima to się z takim maluszkiem przez co najmniej 2 miesiące nie wychodzi z domu
![]() ![]() Irsin trzymam Na pewno wszystko będzie ok
|
#1285 |
|
Zakorzenienie
|
kretencja oi do tego mozna je kupic w biedronce w podwojnym opakowaniu
irsin trzymam. Daj znac potem! M25 mmm past ajajeczna mniam. Ja wciagnelam 3 paroweczki cielece, 2 kaapki z serem, polowe papryki czerwonej i jestem glodna A o 7 rano jadlam kaszke malinowa dla dzieci - bylam twarda i nie poslodzilam jej
|
|
|
|
#1286 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dzieńdoberek
Ja też mam dziś wizytę u gina Mam nadzieję, że zrobi mi usg, bom bardzo ciekawa, ile waży ten mój Skarb Co do skracającej szyjki to pocieszę wszystkie leżące, że ja od początku sierpnia miałam z tym problem i miesiąc przeleżałam. Ale od dwóch tygodni szyjka już się nie skraca i mogłam wstać. W niedzielę zaczyna mi się 35tc wg owulacji (36tc wg OM). Więc skracająca szyjka nie musi oznaczać, że poród będzie przedwczesny My robimy Święta u nas. Zapraszamy moją Mamę i rodzinę TŻ. W zeszłym roku na Wigilii był u nas mój Tato (są po rozwodzie i oboje mieszkają w Gdańsku, więc mają kawał drogi). Po Świętach chciałabym, żeby mój Tato przyjechał na dłużej poznać wnuczkę Cytat:
Mnie żołądek też często pobolewa, ale myślę, że to od tego, że macica naciska na narządy. Zaraz lecę do położnej oddać jej książki, choć nie zdążyłam obu przejrzeć - tylko jedną I odbiorę przy okazji wyniki moczu i krwi. Aha - nie pisałam, że miałam robiony posiew już przed porodem i nie mam żadnych bakterii w pochwie ![]() Ishka - jakoś też mam przeczucie, że za jakiś tydzień będziesz do nas pisała już jako Mamusia. Choć trzymam kciuki, żeby było to jednak trochę później. Ja jutro wg OM zaczynam 36tc Najbardziej przeraża mnie nie to, że już za niedługo rodzę, ale to, że mogą nam nei dostarczyć mebli przed porodem. A nie mamy ani łóżeczka ani żadnych innych mebli (w salonie i dziecięcym) |
|
|
|
|
#1287 |
|
Zakorzenienie
|
Sympatyczny filmik znalazłam
http://www.youtube.com/watch?v=1QVQZ...eature=related Są w sumie 3 części
|
#1288 | |
|
Zakorzenienie
|
czesc
JA popijam herbacinę i mknę zaraz do sklepu bo oczywiście tz wracając z pracy nie poszedł ![]() ![]() ![]() co do odczuwania czkawki: chyba czuje takie pukniecia w regularnych niedługich odstepach czasu ![]() dziewczynki brzuszki śliczne Cytat:
|
|
|
|
|
#1289 |
|
Zadomowienie
|
Irsin, Lutien kciuki za Wasze wizyty
![]() ![]() ![]() W ogóle to nie zdawałam sobie sprawy ze tak dużo u nas mam w 30-36 tygodniu... to już bardzo blisko do przytulenia maluszków Jestem w szoku że lada dzień mogą zacząć napływać wiadomości z porodówek ![]() M25 narobiłas mi smaka na pastę jajeczną a ciekawie byś wyglądała na takiej gali walk z brzusiem
|
#1290 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja w ogóle mam bardzo dużo rzeczy, które dała mi koleżanka (szczególnie ubranka) i niektóre od niej kupiłam używane, np. wózek, wanienka, łóżeczko. Tak naprawdę jakbym wszystko chciała kupić nowe to bym chyba majątek wydała ![]() Cytat:
Dwie koleżanki poleciały mi Doktor Dębską i do niej chodzę. Cytat:
ja chyba zobaczę jak to wszystko wyjdzie, niby poród w listopadzie ale też nie wiem jak się wszystko ułoży, co prawda nie mam zbyt daleko do moich rodziców (blok naprzeciwko) więc pewnie pójdziemy. Mój brat ma 2 dzieci i jedyne to obawiam się trochę żeby nie były przeziębione czy coś bo z tych przedszkoli i szkoły to wszystko przynoszą. Cytat:
Cytat:
Najgorsza jest podobno doba po, jak schodzi znieczulenie, zawsze można wtedy prosić o leki przeciwbólowe, koleżanka mi poleciła, żeby w pierwszej dobie nie ruszać za bardzo głową bo wtedy boli, czasami też puchną nogi to poprosić żeby położyli je wyżej na poduszkach. W niektórych szpitalach są takie jakby drabinki do podciągania się, żeby było łatwiej wstać, to jak można to poproś o coś takiego, bardzo ułatwia wstawanie. Fajne macie brzuchole ![]() A to mój (mąż mi robił zdjęcie 2 tygodnie temu), wszyscy mi mówią, że mam "nisko brzuch" i czy wszystko w porządku. Na ostatniej wizycie lekarka powiedziała mi, że mam taką długą szyjkę, że mogę tańczyć i szaleć
|
|||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:04.

Jeszcze może tej mięty sie napije. 

Więc sobie myślę "jak to?" i go zbieram i idę z nim do kuchni zrobić obiad, więc kładę go w leżaczku a on znowu wyłazi
19.08.2011 

sama zamierzam jedynie choinkę ubrać-nic więcej nie szykuję 
ur. - 28.12.2010 - 4530g, 59cm

Najbardziej przeraża mnie nie to, że już za niedługo rodzę, ale to, że mogą nam nei dostarczyć mebli przed porodem. A nie mamy ani łóżeczka ani żadnych innych mebli (w salonie i dziecięcym)
JA popijam herbacinę