|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1081 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: grupa wsparcia - wracamy do naturalnych włosków. część 2 :)
Witam dziewczynki po krótkiej nieobecności,ale wciaż Was podcyztzwalam
|
|
#1082 |
|
Wtajemniczenie
|
a u mnie równe pół roku dzisiaj
|
|
|
|
#1083 |
|
Rozeznanie
|
Za dwa dni mija 3 miesiące bez farbowania ^^ Odrost ma ok. 5,1-5,2cm. Cudnie!
Chciałam nagrodzić moje włosy za to jak ślicznie rosną i jak dobrze się mają więc kupiłam dzisiaj cynamonowy szampon w kostce Lush'a. Jestem po pierwszym użyciu i po prostu zwariowałam po wysuszeniu głowy - włosy jak z jedwabiu, mięciutkie i lekkie. Szampon ma stymulować wzrost i ograniczać wypadanie, ale nawet jeśli tak nie zadziała kocham go za efekt końcowy po myciu ^^ Chcę jak najszybciej dobić z odrostem do conajmniej 10cm.
|
|
|
|
#1084 |
|
Wtajemniczenie
|
kinpatsu, zazdroszczę, bardzo Ci szybko włosy rosną
|
|
|
|
#1085 |
|
Rozeznanie
|
Ojj nie tak szybko jakbym chciała
Bardzo mi zależało, żeby 2cm miesięcznie to był przyrost minimalny, a moje włosy jakoś nie mogą osiągnąć tej granicy. No nic, walczymy dalej Najważniejsze, że w ogóle rosną [i to jakie, ach... ^^]
|
|
|
|
#1086 |
|
Raczkowanie
|
kinpatsu co robisz, że Ci tak szybko włosy rosną?
![]() ja piję pokrzywę, jem belissę, nie wiem co jeszcze...
|
|
#1087 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1088 |
|
Raczkowanie
|
kinpatsu aż nie wierze że az tak super dbasz o wloski ! Faktycznie moze az taka mega pielegnacja jest powodem tego ze rosna tak bardzo szybko
Tylko pozazdroscic i brac przyklad bo mi tak wolna rosna mimo iz tez staram sie dbac o nie
|
|
#1089 |
|
Rozeznanie
|
ja dzis mam zamiar zmierzyc wlosy po kolejnych 2 tyg ale jakos nie spesze sie do tego bo jakos nie zuwazylam by mi cokolwiek przybylo. No i bedzie mi wstyd jesli sie okaze ze tylko 0.5 cm, bo wiem ze kolezanki wizazanki slyszac moj 1miesieczny wynik (3.5cm) licza rowniez teraz na cuda
|
#1090 |
|
Zakorzenienie
|
O rany, kinpatsu, jak Ty znajdujesz czas na to wszystko?
Też zapuszczam włosy, ale strasznie wolno rosną, na dodatek ja mam same baby hair ![]() Z prostych zabiegów pomagających na ładny wygląd włosów znam takie: włosy myjemy w ciepłej wodzie (robiąc masaż głowy), spłukujemy również ciepłą, osuszamy ręcznikiem (bardzo ważne!) i nakładamy ciepłą odżywkę bądź maseczkę. Można podgrzać ją w garnuszku na ogniu. Po określonym czasie spłukujemy chłodną wodą. Łuski włosów zostają zamknięte, dzięki czemu są one bardziej gładkie, lśniące i miłe w dotyku Takie proste rzeczy, a naprawdę działają Edytowane przez Solciuchna Czas edycji: 2010-09-15 o 09:33 |
|
|
|
#1091 | |
|
Rozeznanie
|
AngelkaMorelka, muszę tak dbać, bo moje naturalne włosy mimo, że grube i mocne, są bardzo matowe i pozbawione blasku, a przy takim kolorze jaki mam efekt jest po prostu fatalny. Pamiętam jeszcze zanim zaczęłam farbować włosy jak nie cierpiałam swoich naturalnych za tą nudę, szarość, ponurość. Dlatego wzięłam się baaardzo ostro za sumienną pielęgnację, zwłaszcza od wewnątrz
Cytat:
Można się wkręcić z pielęgnacją bez problemu, potem to już rutynowe zajęcia, nieodłączna część życia. Ja jeszcze dodatkowo mało śpię, to dodaje mi czasu.
|
|
|
|
|
#1092 |
|
Raczkowanie
|
kinpatsu czytałam Twojego posta odnośnie pielegnacji włosów i czy mogłabyś mi powiedzieć co to znaczy mycie włosów systemem OMO? ja mam włosy długości troche ponad 50 cm, i myje i masuje podczas mycia sam skalp, po wytworzeniu sie piany rozkładam ją na resztę włosów i delikatnie myje, ale tak aby nie splątać czy uszkodzić. No i oczywiście na koniec zimna woda. Nie wiem czy jest to ten sam system mycia, ale z kondycji twoich włosków wnioskuje, że musi być b. dobry
|
|
|
|
#1093 |
|
Rozeznanie
|
justevi, system OMO to:
*odżywka *mycie szamponem *odżywka Myłam tak włosy jakiś czas i byłam bardzo zadowolona z efektów, teraz kiedy przerzuciłam się na szampony i odżywki w kostkach wróciłam do typowego sposobu - szampon, odżywka. Na wizażu wiele dziewczyn korzysta z systemu OMO, wspisz w wyszukiwarce, znajdziesz mnóstwo ciekawych infromacji na temat tej metody |
|
|
|
#1094 |
|
Wtajemniczenie
|
siiesta, mnie rosną ostatnio włosy pół cm na miesiąc, tyle na dwa tygodnie gdybym miała to bym chyba z radości pękła
|
|
|
|
#1095 |
|
Raczkowanie
|
Dziekuje za odpowiedz
poczytam troszke o tym i może wyprobuje na moich włosiskach
|
|
|
|
#1096 |
|
Rozeznanie
|
a mi od maja do lipca nic nie urosly, dlatego zdeterminowalam sie, zaczelam czytac fora o pielegnacji wlosow i zaczelam drastyczna diete witaminowo-proteinowa na wlosy, tzn. odzywki, maski, plukanki, suplementy. Dzieki temu przez pierwszy miesiac uroslo mi 3.5 cm wlosow
|
#1097 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie dziewczyny.
Jestem zdołowana (.. Moje włosy wogule nie rosną (.. odrost wynosi 8 cm od jakiegoś miesiąca, nie wiem co robić. Na razie narzekam na brak pieniędzy i ciężko mi będzie kupić jakiekolwiek suplementy ..
|
|
|
|
#1098 |
|
Zakorzenienie
|
Trzeba pić siemię lniane
|
|
|
|
#1099 |
|
Rozeznanie
|
ja tez jestem za siemieniem
kasy tez nie mam ale wykombinowalam wiele skladnikow ktore sa tanie jak barszcz. A tak wogole to zmylam dziesiejsza maske i wysuszylam wlosy i.... zmierzylam! 2.5 cm uroslo w ciagu ostatnich 2 tyg I'M SO F*** HAPPY!
Walka o gęste włosy, długie rzęsy Rozjaśniamy wredne przebarwienia Walczymy z oznakami starzenia się skóry Likwidujemy naczynka Edytowane przez siiesta Czas edycji: 2010-09-15 o 20:56 |
|
|
|
#1100 |
|
Raczkowanie
|
Cześć !
Niewiem czy mnie jeszcze pamiętacie ,powróciłam do naturalek 2 miesiące temu i odtad intensywnie zapuszczam włosy trzymam za was wszystkie kciuki!!
|
#1101 |
|
Zadomowienie
|
Ładne te Twoje naturalne
Nie było mnie parę dni i cieszę się, że Nasz skład się nie pomniejszył. a mi za 2 dni minie rok od niefarbowania włosów
|
#1102 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ja nie farbuje jakies... yyy...16.5 miesiaca
|
|
#1103 |
|
Raczkowanie
|
Od dziś piję siemię, zupełnie o nim zapomniałam
.
|
|
|
|
#1104 |
|
Rozeznanie
|
U mnie rok i 7 miesiecy, troche kolorowych koncowek - z ktorymi jeszcze sie pomecze jakis czas bo wprowadzam w zycie niecny plan zapuszczania wlosow bez podcinania
|
#1105 |
|
Raczkowanie
|
Nie mogę się doczekać fotek z waszymi pięknymi odrostami
)
|
|
|
|
#1106 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jednak szybciej (i zdrowiej!) zapuszczać włosy podcinając końcówki |
|
|
|
|
#1107 | |
|
Zakorzenienie
|
Toszkę mnie nie było
witam po przerwie ![]() Wcześniej był podjęty temat wypadania włosów.. No u mnie ostatnio strasznie wychodzą. Kiedyś przez miesiąc nie musiałam czyścić szcoztki a teraz co trzy dni wyciagam z niej mnóstwo włosów. Nie wiem o co chdozi. Czy to rzeczywiście ta jesień... Cytat:
W kostce? Gdzie ten specyfik można kupić Pytam , bo walczę z tym, żeby przyciąć włoski. Mam coraz dłuższe i okropnie splątane ... może ten szmapin by je trochę wygładził ... Właśnie znalazłam na KWC https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt-3...n-w-kostce.htm Czy to ten produkt? Cena powalająca, jak dla mnie Dodatkowo pochwalę się, że robią mi się jasne refleksy w kilku mejscach na farbowańcach ![]() ![]()
Edytowane przez talkative2 Czas edycji: 2010-09-16 o 14:01 |
|
|
|
|
#1108 |
|
Raczkowanie
|
Dawno mnie tu nie bylo i na pewno nikt mnie juz nie pamieta bo ja tez nie kojarze waszysch loginow
![]() dokladnie rok wracalam do naturalnych wlosow i po roku scielam, mocno wycieniowalam i jestem zalamana, mysle tylko o tym jakby je rozjaśnić
|
|
|
|
#1109 |
|
Raczkowanie
|
Ja tez tu dawno nie zagladalam , ale powiem wam ze trzymam sie calkiem dobrze . Moich farbowanych juz prawie nic nie widac. Tak naprawde to juz jestem bardzo zadowolona z moich wlosow , chce miec o wiele dluzsze ale tak jak jest teraz to juz mi wystarczy do szczescia . Po pierwsze to maja jeden kolor a miejscami naturalne pasemka , po drugie to juz nie wygladam jak chlopak , po trzecie nareszcie moge zrobic normalna kitke, po czwarte nie placza sie , blyszcza i sa mega puszyste . Minelo juz 13 miesiecy od ostatniego farbowania , wiele razy zastanawialam sie czy dobrze robie i po co mi to jest , teraz nie zaluje jestem dumna ze dalam rade . Trzymam za was kciuki zebyscie poczuly to samo zadowolenie co ja
![]() Obiecuje ze jak tylko znajde wolna chwilke to wstawie zdjecia . |
|
|
|
#1110 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny dobrze Nam idzie, ja rok, Wy też już macie parę miesięcy za sobą, nawet niektóre więcej jak rok
![]() ![]() klask i:ASTROMERIAA pamiętam Cię bo masz taki inny av i wszedł mi w pamięć Niech te złe myśli o rozjaśnieniu Cię opuszczą...Nie ma nic lepszego jak zadowolenie z własnych NATURALNYCH włosów po długim oczekiwaniu na nie MADZIALENA cieszę się razem z Tobą
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów i fryzury
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:51.

Zapuszczam naturalki od 12.02.2010

Chciałam nagrodzić moje włosy za to jak ślicznie rosną i jak dobrze się mają więc kupiłam dzisiaj cynamonowy szampon w kostce Lush'a. Jestem po pierwszym użyciu i po prostu zwariowałam po wysuszeniu głowy - włosy jak z jedwabiu, mięciutkie i lekkie. Szampon ma stymulować wzrost i ograniczać wypadanie, ale nawet jeśli tak nie zadziała kocham go za efekt końcowy po myciu ^^ Chcę jak najszybciej dobić z odrostem do conajmniej 10cm.

trzymam za was wszystkie kciuki!! 

klask i: