|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4591 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010
Cytat:
Wspolczuje sasiadow dziewczynki |
|
|
|
|
#4592 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010
ksiezniczka Zosia
, w pon i sr moja kolezanka zabiera dziewczynki a we wt i pt moja mama. ja chodze tylko w czw
|
#4593 |
|
Rozeznanie
|
Cześć dziewczyny
![]() Wybaczcie że się wtrącę, mam 5 dniową córeczke i chciałam Was zapytać od której doby życia podawałyście swoim dzieciaczkom witaminke D3?? Mieszkam za granicą i tutaj dziwne zasady panuja Dodam że karmie piersią, bo to pewnie też ma jakieś znaczenie. Ah, jeszcze jedno pytanko, czy miała może któraś powtórne badanie słuchu swojego szkrabka?? Zaraz po urodzeniu badaja i ponoć jeśli coś jest nie tak powtarzają badanie mniej wiecej po 2-3 tygodniach. Martwie się bo wczoraj dzwonili do mnie ze szpitala i kazali sie zgłosić na powtórne badanie Niewiem dlaczego, moja Niunia reaguje normalnie na głosy, czesto sie wzdryga gdy słyszy jakiś hałas, niewiem co o tym myśleć ![]() Pozdrawiam
|
|
|
|
#4594 |
|
Rozeznanie
|
Itakasia ja kupiłam w Copernicusie w sklepie sportowym Delia
![]() I co z tą kawką? |
|
|
|
#4595 |
|
Zakorzenienie
|
justyna
jak mi sie uda to podjade, a dzis moze zajrze do carefura, ale tam chyba nie ma sportowego a kawa musi byc. powiedz czy pasuja ci godziny popoludniowe? bo ja zostawiam Marysie na tancach i jestem 1.5h na starowce, np sroda? mniam, kawa w molusie
|
#4596 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Mala idealnie wpasowuje sie w 3 godzinny cykl z jezyka niemowlat, tylko te nocki takie jakies dzikie ![]() Wieczorem najlepiej sie skacze, sprobuj chocby 50 podskokow ![]() pozniej to juz bedziesz uzalezniona od tego, zobaczysz Cytat:
oj zrelaksuje na pewno, zwlaszcza ze ostatni raz bylam na takich zakupach przed wakacjami ![]() hehehehhe jestem jak terrorysta ale wole jak mowia do mnie trener personalny jesz czasem czekoladki ? ![]() edit: tesco, real dzial sportowy Cytat:
daj znac po wszystkim dzidzia D od pierwszej doby,przynajmniej ja tak mialam Edytowane przez vette Czas edycji: 2010-09-16 o 12:39 |
|||
|
|
|
#4597 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jeszcze nie jem ale jestem na granicy wytrzymalosci
|
|
#4598 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4599 |
|
Zadomowienie
|
tak pytam tylko
Zawsze trzymalam sie zasady, ze diete trzeba przestrzegac w 90%,jeden dzien w tygodniu wypelniony byl zelkami, cukierkami i innymi paskudztwami a teraz ? masakra
|
|
|
|
#4600 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jest od pierwszych dni życia,ładnie pachnie i nie podrażnia ![]() Cytat:
Ale jak zaczynali szaleć w nocy to znowu tak się niosło,że mnie budziło A i tak najlepiej miał mój TŻ jak w środku nocy wpakowały mu się do pokoju 2 dziewczyny,bo miały klucze od jego współlokatora,pomyliły go z tamtym,bo nawet światła nie świeciły i wlazły mu do łóżka mówiąc,że byli umówieni na trójkącik No się lekko wk... jak o tym uslyszalam i TŻ zmienił pokój.Niestety trafił nie lepiej,bo okazało się,że drugi współlokator był gejem
|
||
|
|
|
#4601 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:14 ---------- Poprzedni post napisano o 13:08 ---------- Cytat:
Czemu nie dalo sie zbadac?
|
|
#4602 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Ciężko... a jeszcze wczoraj miałam atak żołądka i nie mogłam się ruszyć
Marek musiał karmić Igę butlą, a ja leżałam i zwijałam się z bólu. Masakra jakaś, co się ze mną dzieje...Dobrze, że jest mama, która bardzo mi pomaga. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
A z tym badaniem słuchu- nie pomogę. Dodam tylko, że synkowi kobiety ode mnie z sali nie udało się zbadać i miała powtórzyć badanie. Cytat:
![]() wiolek 9N mi się straaaasznie podoba Mój naturalny to mniej więcej 8N- ciekawe czy 9N by chwycił... Edytowane przez anuszka1401 Czas edycji: 2010-09-16 o 13:43 |
||||
|
|
|
#4603 |
|
Zakorzenienie
|
vette
no wlasnie ciekawe jak tam bajka ![]() tz jutro wyjezdza i czeka mnie samotny dzien, wieczor i noc z moja stonka ciekawe czy wyjde z tego cało
|
#4604 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4605 |
|
Wtajemniczenie
|
To jeszcze i ja napiszę jak u mnie kazali wit.D dawać.W szpitalu kazali po pierwszym tygodniu życia,czyli od 8 doby,a pediatra w przychodni kazal po 2 tygodniach.Przy karmieniu butelką też mam dawać codziennie
|
|
|
|
#4606 |
|
Zakorzenienie
|
itakasia ja za to dziś samotna noc...
|
|
|
|
#4607 |
|
Wtajemniczenie
|
To wyobraźcie sobie przez co ja przechodzę 3 dzień bez córci... Nawet nie pisałam o tym,bo mi się płakać chce na samą myśl,a jak ją wsadzałam do samochodu i patrzyłam jak odjeżdża to ryczałam jak nie wiem.Zresztą za każdym razem jak o niej pomyślę to mam łzy w oczach.Nigdy jeszcze aż tak za nikim nie tęskniłam.Ciężko to znieść ;(
|
|
|
|
#4608 |
|
Zakorzenienie
|
farminka współczuję...a dlaczego jej nie ma? Nie mówiłam Wam, ale jak pojechałam z Markiem na imprezę to siedzieliśmy jak na szpilkach i w ogóle nie mogliśmy się zrelaksować... wróciliśmy do domu po 2 godzinach, bo tęskniłam za Igusią...
|
|
|
|
#4609 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4610 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() mala pyza Cytat:
---------- Dopisano o 14:05 ---------- Poprzedni post napisano o 14:00 ---------- Cytat:
|
||||
|
|
|
#4611 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() alutka - tylk przod rostuje, a reszte susze, jak tyl dobrze sciety to same sie podnosza ![]() bylam na plotach u sasiadki w ciazy, mala spala poukladalam ciuchy ktore wypralam nie wiem czy zaloze wszystko
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png |
|
|
|
|
#4612 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
)) ale fajnie, ze i tak wyszliscie![]() my bylysmy na spacerku ok godzinke, ale zaczynalo padac, to wrocilysmy do domku, ale szkoda mi bylo budzic malej i wystawilam ja na balkon, tak zeby na nia nie padalo i spi jak zabita od ok 40 min zdazylam juz baaardzo duzo zrobic i moze nawet zdarze zjesc?kto wie czemu wczesniej na to nie wpadlam, tylko zawsze ja budzilam?![]() |
||
|
|
|
#4613 |
|
Zakorzenienie
|
agravka - tez chcem wyjsc, a ciagle sa chmury jak by mialo lunac i wieje tak masakrycznie ze nie wiem czy dam rade wozek pchac
![]() Ja wlasnie robie ryzyk z jabkami
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png |
|
|
|
#4614 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Lenkę musiałam odesłać z powrotem do dziadków,bo to było najlepsze wyjście,bo nie miałabym jej z kim zostawić jak bym szła na egzaminy,bo TŻ nie ma już urlopu,a i uczyć się nie miałabym jak bedąc z nią sama.W dodatku chora jestem i nie chciałam na nią kichać i dmuchać żeby się maleństwo nie zaraziło.Tak więc po przemyśleniu te parę dni rozłąki było najlepszym wyjściem,ale strasznie dla mnie bolesnym Nigdy się na tyle nie rostawałyśmy.Najdłużej to 3-4 godziny i tęskniłam tak jak anuszka. Nie wiem jak mogliśmy kiedys życ bez niej.Teraz sobie tego nie wyobrażam. I to puste łóżeczko obok... Już wiem co miał na myśli TŻ jak był tu sam,a my u moich rodziców ;(
|
|
|
|
|
#4615 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
agravka probowalam tak pare razy ale zawsze misiek sie budzil
|
|
|
|
|
#4616 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
powiedz jak robisz ten ryz z jablkami? juz ktoras z kolei mowi o tym daniu, a ja nigdy nic takiego nie jadlam, a chetnie sprobuje ![]() poprostu jablo starte + ugotowany ryz? |
|
|
|
|
#4617 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4618 |
|
Zadomowienie
|
Niestety przez kolki Natalii nie mam czasu was nadrobic
Dzis dopiero po 13tej sie umylam i ubralam i to tylko dzieki temu, ze TZ wrocil i ja przejal. Mam jednak pytanie do mam karmiacych piersia, ktore dodatkowo odciagaja swoj pokarm: kiedy odciagac? Dajmy na to karmie prawa, to jak skoncze to odciagac z niej dalej czy z lewej? Czy moze w systemie 775533? Pomozecie kochane? |
|
|
|
#4619 |
|
Zakorzenienie
|
i tak zostalo
![]() |
|
|
|
#4620 |
|
Wtajemniczenie
|
zdazylam zjesc, a Ada dalej spi i usmiecha sie przez sen
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:02.

, w pon i sr moja kolezanka zabiera dziewczynki a we wt i pt moja mama. ja chodze tylko w czw

Dodam że karmie piersią, bo to pewnie też ma jakieś znaczenie.
Niewiem dlaczego, moja Niunia reaguje normalnie na głosy, czesto sie wzdryga gdy słyszy jakiś hałas, niewiem co o tym myśleć
a kawa musi byc. powiedz czy pasuja ci godziny popoludniowe? bo ja zostawiam Marysie na tancach i jestem 1.5h na starowce, np sroda? mniam, kawa w molusie
vette slonce jak cie widze to mi ciastko staje w gardle

No się lekko wk... jak o tym uslyszalam i TŻ zmienił pokój.Niestety trafił nie lepiej,bo okazało się,że drugi współlokator był gejem