Tetrowa pielucha, smoczek z lateksu marcowo-kwietniowe W KOŃCU mają frajdę z sexu - Strona 24 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-09-16, 13:55   #691
fasolka73
Rozeznanie

Dot.: Tetrowa pielucha, smoczek z lateksu marcowo-kwietniowe W KOŃCU mają frajdę z

Cytat:
Napisane przez megi-megi Pokaż wiadomość
Ja Wam zazdroszczę tego, że małe śpią w łóżeczkach same. Kiedyś próbowałam i... I tu mam bardzo nurtujące mnie pytanie: czy wśród dzieci łóżeczkowych są jakieś cyckowe - antysmoczkowe? Bo mój zasypia wieczorkiem tak: trze oczka, kładziemy się na łóżku, dostaje cyka w buzię i od razu odjazd. Inaczej mi nie wychodzi.
A dzwoniłam do domu - Igorowi lepiej Może damy radę
Megi, moja Hania jest tylko cycowa i nie toleruje żdnego smoczka - do dziś, a uwierzcie próbowałam wiele modeli... . I ma straszny odruch ssania. Niestety, nie jest gotowa jeszcze na takie usypianie. Myślicie, że nie próbowałam? Nawet te dwa tyg temu jak miała takie histerie, że nic nie było ok, to próbowałam ją w końcu położyć i zostawić, oczywiście podchodząc do niej wg zaleceń co jakiś czas. Nie dałam rady. Potrafiła tak z godzinę płakać, aż zanosiła się,i to wcale nie malało, ale wzrastało, spocona, czerwona, umęczona- ja w końcu uśpiłam ją cycem. Ona nie ma jak się uspokoić, nie używa smoczka, zasysała wszystko co pod ręką,jak w amoku- kołderka była mokra- ale to nie był cycuś...
Może pomyślicie, że jestem niekonsekwentna, może, ale gdzie jest ta granica, żeby nie zrobić krzywdy dziecku? Wasze, piszecie łatwo zaakceptowały to i zasypiają same.I super, gratulacje, tylko się cieszyć
Potem jak już zasnęła to odruch moro co chwilę i jęczała przez sen żałośnie i budziła się z krzykiem- to chyba nie tak ma wyglądać,nie?
To napewno nie jest dobre dla jej psychiki.... Moja znajoma karmiła synka piersią i on sm ją odstawił. Miał 11 mies i zasypiał przy cycu wieczorem i pewnego dnia odmówił. Dobrze, że jadł już co innego, to mu dała na kolację. I od tej pory nie chiał cyca, zasypiał sam i spał całe noce, bez płaczu. Mi nie przeszkadza, że Hania uspia przy cycu(parę minut i odlot), w końcu po coś jest w mleku ta substancja usypiająca , to takie naturalne mi się wydaje.
Nasze dzieci Megi nie mogą się uspokoić ssając smoka, zostaje tylko cycuś, a więc i obecność mamy.
Rozmawiam z mamami wielodzietnymi i każda mówi, że każde dziecko jest inne- jedno cycocholik, inne- jakby dziecka w domu nie było... Widać ten model tak ma, i ja chcę to uszanować i zaspokajać jej potrzeby najlepiej jak umiem.
Dobra, lecę obiad robić, bo mała śpi (usnęła przy cycu oczywiście

Pop ale ten czas leci , szok, uściski dla Oliwki, dużej, dzielnej dziewczynki!
fasolka73 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-16, 13:56   #692
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula
Dot.: Tetrowa pielucha, smoczek z lateksu marcowo-kwietniowe W KOŃCU mają frajdę z

Cytat:
Napisane przez koglus Pokaż wiadomość
nie no wiadomo ze to nie jest tak ze cycor i zdrowa na 2 lata, bo do tego dochodza inne czynniki, pogoda temperatura kontakt z innymi , nawet jakies lekkie wyziebiebie dziecka czy tp. tylko zawsze to jakas dodatkowa ochrona, bo np jak matka choruje to dziecko dostaje przeciwciala w tym momencie zeby nie zachorowalo razem z matka
to jest process tzw huhania a i tak roznie moze byc , ale to moje zdanie

ja ostatnio bym pobila wszystkich co dotykaja ja brudnymi raczkami ze az brud z za paznokci wychodz wtedy dostaje szalu a zwlaszcza mlode kuzynki, raz popedzilam je az do lazienki zeby sie porzadnie umyly , ale zolza ze mnie
Tu raczej nastepowało przegrzewanie dzieci. A jeśli chodzi o mnie to chorowita byłam i karmienie cyckiem nie pomogło. Tak się czasem dzieje. Ja chciałam powiedzieć że karmienie piersią nie zawsze daje ochronę taką jakbyśmy chciały.
Sama karmię bo taką czuję potrzebę i lubię to . Bardziej chyba chodzi o kontakt z moim maluchem.
A zołza nie jesteś. Kto to widział do malucha wyciągać brudne łapska. U mnie wszyscy muszą najpierw zaliczyć mycie rąk a później dopero jest ściskanie
Stary 2010-09-16, 14:03   #693
libra777
Zakorzenienie

Wszystkiego najsłodszego dla 6 miesięczniaków i 9 miesięczniaków
Cytat:
Napisane przez drcron Pokaż wiadomość
i mam jeszcze jedno pytanie czy macie juz kombinezony na zime ?? ja kupilam wczoraj jednoczesciowy z bucikami i rekawiczkami ale nie wiem czy nie lepszy bylby dwu czesciowy a wy jakie bedziecie kupowac ?? i czy kupujecie takie na styk zy wieksze ja wzelam troszke wiekszy bo na 86 o jeden rozmiar wiekszy chyba do zimy duzo Luska nie urosnie
ja jeszcze nie kupowałam ale nie będę kupować kombinezonu , kupię kurtke i ew.spodnie ocieplane ale myślę że rozmiar najmniej 86 jak nie 90 teraz nosi bluzy takie na wierzch zakładane z kapturem 80-86 to kurtka chyba musi być większa
Cytat:
ja uzywalam spiworka ale juz wyrosla z niego wiec teraz musze kupic nowy taki juz mega duzy zeby znowu nie wyrosla z niego za szybko, u mnie sie sprawdza bo mala sie nie rozkopuje
to jaki rozmiar teraz kupisz? bo ja się zastanawiam nad 110 bo są w niemieckim lidlu i tż mi kupi jak jeszcze będą i mówiłam mu że 110 niech weżmie żeby mały miał luz
Cytat:
Napisane przez anakazar Pokaż wiadomość
pop lejdi jest chyba niereformowalna

aneczka przeczytałam to Twoje"wstyd Anka wstyd"i się wystraszyłam,że to do mnie,rozglądam się i myśle"no co?przecież porządek mam"

robiłam pranie i w koszu na ubrania znalazłam zsikanego pampersatż sprawkatzn.(pampers Nini,żeby nie było,że tż tyż używa pamków)

grymelka a ile dzieciątko szwagierki miało jak zaprzestała karmień nocnych?bo ja się boję,że ona jednak w nocy się budzi z głodu,bo tak to bym od dzisiaj jej przestała karmic
oj zakręcona Ty
Cytat:
czy bylas moze u mojej siostry na kawie ?? kurcze jak to czytalam to tak jakbys opisywala zachowanie mojego siostrzenica jak byl maly to bylo okropne ona mu na wszystko pozwalala bil gryzl kopal wlazil na stol na szafe a ona zero reakcji dzisiaj chodzi jzu do szkoly troszke sie to unormowalo ale i tak nadal jest niedobry rozpieszczony co gorsza teraz niedawno urodzila drugiego synka i robi dokladnie to samo c z tym pierwszym w dodatku sie na mnie obrazila jak jej powiedzialam o swoich pogladach i o tym co mysle na temat jej wychowania
ona od kad ten maly sie urodzil to usypiala go na rekach malo tego ona go nosila nadasl nosi jak on spi i ten maly teraz za chiny nie chce usnac sam albo nie noszony w nocy nosili go na zmiane razem ze szwagrem
no nie są jeszcze inne które wychowują tak jak twoja siostra
na zmiane nosic w nocy szok a co będzie póżniej
Cytat:

ja ostatnio bym pobila wszystkich co dotykaja ja brudnymi raczkami ze az brud z za paznokci wychodz wtedy dostaje szalu a zwlaszcza mlode kuzynki, raz popedzilam je az do lazienki zeby sie porzadnie umyly , ale zolza ze mnie
no nie do końca zołza masz racje bo najwięcej chorób przenosi się przez brudne ręce
Cytat:
Dziewczyny,a co ze spacerami zimą?do jakiej temperatury wychodzic na spacery,bo ja swoją mała wystawiam na 2-3 godziny na taras(zależy ile pośpi)i tak się zastanawiam czy jest jakiś temperaturowy limit?
ja będę wychodzić codziennie powiem tak ze starszym wychodziłam codziennie niezależnie od pogody jak była fest dzindra na dworze to chociaż na chwile żeby świeżego powietrza chapnął teraz odpukać nie choruje ale to pewnie nie jedyny czynnik
Cytat:
Napisane przez sidorcia Pokaż wiadomość

ja Natalce podaję Devikap, 2krople 1x dziennie, tak kazałą pediatra, ale czy to nie za dużo?
chcę kupić jej jakąś zabawkę, coś do zabawy, co będzie miała też na później, ale nie wiem co wybrać na tym allegro, możecie coś mi doradzić?

czy któraś z was może mi wysłac tą książkę na maila? sidorcia@gmail.com
wydaje mi się że za dużo mi pediatra mówił 1 kropelkę 1x dziennie i w szpitalu jak byłam z małym tak samo dawali 1 kropelkę
masz już tą książkę jeśli nie to link wstawiam możeszm tu ściągnąć
http://olik1980.wrzuta.pl/plik/5RuZZ...usnij_wreszcie
Cytat:
Napisane przez ASIULEK_23 Pokaż wiadomość
Poszlam, dalam smoka, polozylam na boczek i... śpi
Boże... jakie to proste... a ja się męczyłam z bujaniem w wózku...

I to z odsłoniętymi roletami
kto by pomyślał co nie? a my durne bujałyśmy i narzekałysmy
Cytat:
Ja Wam zazdroszczę tego, że małe śpią w łóżeczkach same. Kiedyś próbowałam i... I tu mam bardzo nurtujące mnie pytanie: czy wśród dzieci łóżeczkowych są jakieś cyckowe - antysmoczkowe? Bo mój zasypia wieczorkiem tak: trze oczka, kładziemy się na łóżku, dostaje cyka w buzię i od razu odjazd. Inaczej mi nie wychodzi.
A dzwoniłam do domu - Igorowi lepiej Może damy radę
to dobrze ,że Igorek zdrowieje
mój butelkowy-nieświadomy i smoczkowy ale wypluwa tego smoka ciągle zanim zaśnie imuszę mu wkładać bo sam nie umie
Cytat:
Napisane przez sponsa_bella Pokaż wiadomość
Masło kupiłam w sklepie z naturalnymi kosmetykami. Są u nas przeróżne "Naturalne sklepiki" i "Mydlarnie". Ale patrzyłam właśnie na allegro i chyba bardziej się opłaca. Sortowałam wg ceny z dostawą.

Decyzja zapadła, zamówiłam orzechy Kilogramowy worek ma nam starczyć na rok. Hmm, przy moim praniu to całego drzewa mi nie starczy

Miła kobieta pytała, jak odbyły się przenosiny naszego łóżka do łóżeczka małej - nie robiliśmy nic szczególnego, ona po prostu leży, gada do siebie, bawi się rączkami i ... zasypia
o przenosiny to ja pytałam
u nas takich sklepów nie ma ale tak sobie coś kojarzę że chyba kiedyś w lidlu była taka seria exklusiw z tym masłem ale moze na alegro popatrzę bo mnie to zaciekawiło
libra777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-16, 14:03   #694
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Cytat:
Napisane przez fasolka73 Pokaż wiadomość
Megi, moja Hania jest tylko cycowa i nie toleruje żdnego smoczka - do dziś, a uwierzcie próbowałam wiele modeli... . I ma straszny odruch ssania. Niestety, nie jest gotowa jeszcze na takie usypianie. Myślicie, że nie próbowałam? Nawet te dwa tyg temu jak miała takie histerie, że nic nie było ok, to próbowałam ją w końcu położyć i zostawić, oczywiście podchodząc do niej wg zaleceń co jakiś czas. Nie dałam rady. Potrafiła tak z godzinę płakać, aż zanosiła się,i to wcale nie malało, ale wzrastało, spocona, czerwona, umęczona- ja w końcu uśpiłam ją cycem. Ona nie ma jak się uspokoić, nie używa smoczka, zasysała wszystko co pod ręką,jak w amoku- kołderka była mokra- ale to nie był cycuś...
Może pomyślicie, że jestem niekonsekwentna, może, ale gdzie jest ta granica, żeby nie zrobić krzywdy dziecku? Wasze, piszecie łatwo zaakceptowały to i zasypiają same.I super, gratulacje, tylko się cieszyć
Potem jak już zasnęła to odruch moro co chwilę i jęczała przez sen żałośnie i budziła się z krzykiem- to chyba nie tak ma wyglądać,nie?
To napewno nie jest dobre dla jej psychiki.... Moja znajoma karmiła synka piersią i on sm ją odstawił. Miał 11 mies i zasypiał przy cycu wieczorem i pewnego dnia odmówił. Dobrze, że jadł już co innego, to mu dała na kolację. I od tej pory nie chiał cyca, zasypiał sam i spał całe noce, bez płaczu. Mi nie przeszkadza, że Hania uspia przy cycu(parę minut i odlot), w końcu po coś jest w mleku ta substancja usypiająca , to takie naturalne mi się wydaje.
Nasze dzieci Megi nie mogą się uspokoić ssając smoka, zostaje tylko cycuś, a więc i obecność mamy.
Rozmawiam z mamami wielodzietnymi i każda mówi, że każde dziecko jest inne- jedno cycocholik, inne- jakby dziecka w domu nie było... Widać ten model tak ma, i ja chcę to uszanować i zaspokajać jej potrzeby najlepiej jak umiem.
Dobra, lecę obiad robić, bo mała śpi (usnęła przy cycu oczywiście

Pop ale ten czas leci , szok, uściski dla Oliwki, dużej, dzielnej dziewczynki!
Na Twoje dziecko przyjdzie jeszcze czas samodzielnego usypiania. Nawet się nie obejrzysz jak kiedyś zastaniesz malucha śpiącego. Tak myślę. Jak nie to kiedyś spróbujesz jeszcze raz usypiania bez cycorka i się uda. Sa takie dzieci które nie tolerują gumy w buzi
Stary 2010-09-16, 14:04   #695
Gmyrelka
Wtajemniczenie

GG do Gmyrelka

fasolka wspaniale że się w końcu odezwałaś Ahhhh, ta Twoja Hanka, mała łobuzica A jakbyś spróbowała Ją nakarmić do syta łyżeczką mając swoje mleko w miseczce i troszkę kaszki bezsmakowej, neutralnej?? Charakterna ta Twoja córa że tyle walczy, ale może w końcu dojrzeje do samodzielnego zasypiania. Dziecko w końcu zrozumie jaki to dla niego komfort i się przyzwyczai Myślę że warto próbować, ale fakt jest faktem - każdego dziecko jest inne i inaczej reaguje, zachowuje się i inne rzeczy preferuje Świetna mama z Ciebie - "ja chcę to uszanować i zaspokajać jej potrzeby najlepiej jak umiem" - piękne słowa Oby wszystkie mamy na świecie tak myślały

Gmyrelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-16, 14:07   #696
fasolka73
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Gmyrelka Pokaż wiadomość

Megi mój jest łóżeczkowy, cycusiowy i antysmoczkowy - smoka nigdy nie chciał mimo moich usilnych prób Wieczorem jak Go karmię cycem to gadam do Niego i nie daję Mu zasnąć (znowu wyrodna) i jak skończy to Go odkładam i idzie lulu Teraz wróciliśmy ze spaceru Marcello kwęczał i jęczał - wsadziłam Go do łóżeczka i już śpi
Nasze dzieci powinny sobie założyć temat, coś w stylu: "Nasze mamusie to MĄDRE babeczki, ale nie damy Im przejąć pałeczki"
To zazdroszczę, że Marcello tak zasypia
A tytuł dla grupy wsparcia dla naszych pociech super!!!!
Stary 2010-09-16, 14:07   #697
P0P70
Zakorzenienie

Dzięki za życzenia. Dzisiaj wieczorem ją wirtualnie wycałuję przez skyp-a a jutro osobiście. Ona nie cierpi jak się ja całuje (ma to po mamusi) ale uwielbia jak się ją gryzie (to już nie po mamusi). No więc ją wygryzę lub obgryzę lub pogryaę od Was.

Drcron - ja też wybrałabym tą białą. Tylko nie z czarnymi dodatkami. Podoba mi się pomysł Sponsy ze złotymi dodatkami. A fryzura jak dla mnie to nr 2. a jak dla Ciebie to nr 4

Grumelka - świetna nazwa wątku. A może powinnyśmy taki założyć i pisać tam w imienu naszych dzieci jakie te matki są niedobre. Tersują, na siłe wpychają jedzenie, abo nie dają jedzenia, zmuszają do sapania jak dziecko chce sie bawić, ciągają po lekarzach jak tylko się maluch zachłyśnie i odkaszlnie, zmuszają do jakiś dziwnych ćwiczeń, płaczą bez powodu itp.itd.

Edytowane przez P0P70
Czas edycji: 2010-09-16 o 14:10
P0P70 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-16, 14:17   #698
libra777
Zakorzenienie

Fasolka może spróbujesz za jakiś czas , to faktycznie problem jak nie chce smoczka , moj też nie chciał jak był malutki ale ja mu na chama wciskałami podpierałam czymś żeby nie wypluł.Wolałam zeby ssał smoka , bo właśnie kuzynki synek nie chciał i później był problem bo jak płakał czy coś to niczym go nie mozna było uspokoić

A u nas SZOK mały usnął w łóżeczku:rol l: i śpi już godz i 10 min (w tym łóżeczku co mam na dole) zobaczymy jak będzie wieczorem na górze dzisiaj premiera aż się boję.
Co prawda płakał trochę czyli że mały Jaś usilnie domagał sie powrotu starych zwyczajów ale byłam twarda podchodziłam co chwilę wkładałm smoczka pogłaskałam i szłam sobie i za 15 min spał

---------- Dopisano o 14:16 ---------- Poprzedni post napisano o 14:11 ----------

Gmyrelka świetny tytuł na następny watek cos tylko zmienić np. "My mamusie świetne babeczki nie damy naszym maluchom przejąć pałeczki"

Czyli nastąpiła zbiorowa "tresura"

---------- Dopisano o 14:17 ---------- Poprzedni post napisano o 14:16 ----------

Drcron też jestem za białą
Stary 2010-09-16, 14:17   #699
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Cytat:
Dziewczyny,a co ze spacerami zimą?do jakiej temperatury wychodzic na spacery,bo ja swoją mała wystawiam na 2-3 godziny na taras(zależy ile pośpi)i tak się zastanawiam czy jest jakiś temperaturowy limit?
My będziemy chodzili normalnie na spacery tylko zdecydowanie krótsze bo teraz wychodzimy na 2-3 godz. plus jeszcze czasem wieczorem z tatusiem (też chce z wózeczkiem pojeździć). Myślę że -5 to normlna zimowa temperatura i dla mnie musi yć zdecydowanie niższa żebym nie wyszła z dzieckiem z domu.
Stary 2010-09-16, 14:17   #700
anakazar
Zakorzenienie

grymelka no właśnie nie wiem co robic,bo mała jeśc w nocy nie chciała za bardzo -czyli głodna nie była,tylko dzisiaj wszamała od razu wszystko,ale to dlatego,że w dzień przez 6 godzin nie chciała nic.
Dzisiaj ładnie mi je,jesteśmy już po dwóch mm i mamusinym obiadku,który wyszedł mi dzisiaj pysznyniedługo dostanie deserek i o 17 mm i o też mm,więc będzie najedzona.
pop gratulacje dla naszej dużej Oliwci

hmm a natala mogłaby się do nas odezwac...

"Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley
anakazar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-16, 14:27   #701
fasolka73
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez izazula Pokaż wiadomość
Na Twoje dziecko przyjdzie jeszcze czas samodzielnego usypiania. Nawet się nie obejrzysz jak kiedyś zastaniesz malucha śpiącego. Tak myślę. Jak nie to kiedyś spróbujesz jeszcze raz usypiania bez cycorka i się uda. Sa takie dzieci które nie tolerują gumy w buzi
też tak myślę
Narazie czekam i służę cycusiem

Cytat:
fasolka wspaniale że się w końcu odezwałaś Ahhhh, ta Twoja Hanka, mała łobuzica A jakbyś spróbowała Ją nakarmić do syta łyżeczką mając swoje mleko w miseczce i troszkę kaszki bezsmakowej, neutralnej?? Charakterna ta Twoja córa że tyle walczy, ale może w końcu dojrzeje do samodzielnego zasypiania. Dziecko w końcu zrozumie jaki to dla niego komfort i się przyzwyczai Myślę że warto próbować, ale fakt jest faktem - każdego dziecko jest inne i inaczej reaguje, zachowuje się i inne rzeczy preferuje Świetna mama z Ciebie - "ja chcę to uszanować i zaspokajać jej potrzeby najlepiej jak umiem" - piękne słowa Oby wszystkie mamy na świecie tak myślały
Hania się najada, bo ostatnio na szczepieniu było 8300..., to bardziej chodzi o ssanie, oczywiście nie gumy
Ja jestem pewna, że przyjdzie czas na nią, tak jak i ze wszystkim-jeszcze niedawno była nieodkładalna, a teraz już ładnie się bawi na macie, lubi karuzelkę, obroty na brzuszek itp. Nie zamartwiam się zbytnio, bo Hania jest MĄDRA i zrozumie szybko jak fajnie jest zasypiać w łóżeczku

A tu same mądre mamy są Każda dostosowuje metody do swojego dziecka, do jego potrzeb, martwi się troszczy , wogóle fajne są mamuśki na naszym forum (mały lansik )
Dużo się od Was uczę

Cytat:
Napisane przez libra777 Pokaż wiadomość
Fasolka może spróbujesz za jakiś czas , to faktycznie problem jak nie chce smoczka , moj też nie chciał jak był malutki ale ja mu na chama wciskałami podpierałam czymś żeby nie wypluł.Wolałam zeby ssał smoka , bo właśnie kuzynki synek nie chciał i później był problem bo jak płakał czy coś to niczym go nie mozna było uspokoić
Też próbowałam " na chama" nie dało rady, ona walczyła i się nie poddawała, a ja się czułam jakbym ją gwałciła

No ma charakter dziewczyna i już! Są tego + i - Tylko trzeba wiedzieć co wzmacniać a co tępić
Stary 2010-09-16, 14:31   #702
P0P70
Zakorzenienie

Moja to tak do 6-go miesiąca smoka lubiła a potem nagle jej się odwidziała i smoka nie lubi. Polubiła za to swoje palce i w szczególnośi kciuki. No i nijak nie możemy jej tego odłuczyć. Skarpety na rękach nie pomagają i ciągle ich nie może mieć. Co prawda ona ssie tego palucha tuż przed spaniem. Próbowaliśmy zastępować go smoczkiem ale smoczek jest be bo chyba kojarzy się jej z jedzeniem i butelką. I pozostał paluch.
Fasolka - jak mała się tak strasznie zanosi i wpada w histerię i nie ma szansy aby sama sie uspokoiła to oczywiście należy ją przytulić i zaspokoić jej potrzeby. Tak jak dziewczyny napisałay widocznie nie jest jeszcze gotowa na oderwanie się od cyca.
Mi to trochę brakuję takiej potrzeby dziecka bycia z mamą. Ja mam wrażenie że moja mała jest taka zimna uczuciowo. Oczywiście lubi być na rękach ale tylko dlatego że lepiej wszystko widać i łatwiej się przemieszczać a nie dlatego że jest blisko matki czy ojca. Zresztą jej wszystko jedno kto ją nosi. Może być to krtoś obcy byle ją nosił. Ja bym tak chciała aby ona się we mnie wtulała .

P0P70 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-16, 14:32   #703
Gmyrelka
Wtajemniczenie

GG do Gmyrelka

anakazar a podchodzisz do Niej jak tylko zakwili?? Czy czekasz aż sytuacja się "rozkręci"?? Bo Marcel koło 1 jęczy ale ja nie wstaje i śpi dalej, dopiero 3-4 wzywa mnie tak że wstać muszę i jeść też dać muszę Może Ninka się przebudza, coś tam sobie poopowiada i zaśnie dalej ... Metoda prób i błędów jest najlepsza

Stary 2010-09-16, 14:37   #704
sponsa_bella
Raczkowanie

LIBRA tu masz namiary na allegro:

MASŁO:

http://allegro.pl/maslo-shea-natural...196784430.html

Z kolei mydło tylko oliwkowe, bez żadnych dodatków:

http://allegro.pl/mydlo-marsylskie-o...217001982.html
sponsa_bella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-16, 14:44   #705
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
anakazar a podchodzisz do Niej jak tylko zakwili?? Czy czekasz aż sytuacja się "rozkręci"?? Bo Marcel koło 1 jęczy ale ja nie wstaje i śpi dalej, dopiero 3-4 wzywa mnie tak że wstać muszę i jeść też dać muszę Może Ninka się przebudza, coś tam sobie poopowiada i zaśnie dalej ... Metoda prób i błędów jest najlepsza
Nie wstaje od razu jak tylko mała da "znac",bo często(nie co noc)zakwili albo zapłacze i od razu zasypia(może coś się przyśni)dzisiaj czekałam 15 min zanim poszłam zrobic mleko.

Powiem wam,że wolałabym,żeby mała spała już u siebie,bo właśnie nawet jak ona tylko na sekundy się przebudzi to ja już jestem obudzonai czasami tak kilka razy w ciągu nocy,ale znowu boję się ją dac do siebie,bo od mojego łóżka do jej łóżeczka miałabym ok 7 m ,no i drzwi musiałby byc tu i tu otwate,a nie wiem jak lejdiska zareaguje jak maluch będzie dla niej"otwarty"-ogólnie to kot się małej boi,ale ma czasami zaskoki,że do śpiącej Nini wskoczy do łóżeczka i kładzie się obok i chcę spac z nią.

"Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley
Stary 2010-09-16, 14:48   #706
libra777
Zakorzenienie

Dzięki Sponsa
Stary 2010-09-16, 14:49   #707
Gmyrelka
Wtajemniczenie

GG do Gmyrelka

Cytat:
Nie wstaje od razu jak tylko mała da "znac",bo często(nie co noc)zakwili albo zapłacze i od razu zasypia(może coś się przyśni)dzisiaj czekałam 15 min zanim poszłam zrobic mleko.

Powiem wam,że wolałabym,żeby mała spała już u siebie,bo właśnie nawet jak ona tylko na sekundy się przebudzi to ja już jestem obudzonai czasami tak kilka razy w ciągu nocy,ale znowu boję się ją dac do siebie,bo od mojego łóżka do jej łóżeczka miałabym ok 7 m ,no i drzwi musiałby byc tu i tu otwate,a nie wiem jak lejdiska zareaguje jak maluch będzie dla niej"otwarty"-ogólnie to kot się małej boi,ale ma czasami zaskoki,że do śpiącej Nini wskoczy do łóżeczka i kładzie się obok i chcę spac z nią.
Czyli Nina głodna skoro 15min walczy o jedzenie. Może odczekaj aż ciutkę większa będzie A jakbyście kupili nianie i pozamykali drzwi??

Stary 2010-09-16, 14:54   #708
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Cytat:
Napisane przez fasolka73 Pokaż wiadomość
też tak myślę

A tu same mądre mamy są Każda dostosowuje metody do swojego dziecka, do jego potrzeb, martwi się troszczy , wogóle fajne są mamuśki na naszym forum (mały lansik )
Dużo się od Was uczę
A ja myślę że każda z nas się od wszystkich tu uczy. Nawet te już bardziej doświadczone.
Ale to prawda MĄDRE MAMUSKI na tym forum
Stary 2010-09-16, 14:56   #709
sponsa_bella
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez libra777 Pokaż wiadomość
Dzięki Sponsa
Luz, nie ma sprawy! Jeśli zdecydujesz się na zakup mydła, polecam pokrojenie go na kilka plastrów, wtedy jego używanie jest wygodniejsze. Krojenie najlepiej wychodzi gorącym nożem. Taką kostkę jesteś w stanie podzielić na 4-5 plastrów. Powinno wystarczyć na kilka miesięcy, przy codziennym używaniu.
sponsa_bella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-16, 14:58   #710
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
Czyli Nina głodna skoro 15min walczy o jedzenie. Może odczekaj aż ciutkę większa będzie A jakbyście kupili nianie i pozamykali drzwi??
Mamy nianie-tylko zapomniałam o niej,bo leży nie używana

Masz rację,poczekam jeszcze.Jeśli będzie mnie robiła w konia i jednak zacznie się w nocy bawic mlekiem to pójdzie do łóżeczka i jeśli zajdzie potrzeba to będę ją "tabelowała"

Stary 2010-09-16, 15:22   #711
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez P0P70 Pokaż wiadomość
Moja to tak do 6-go miesiąca smoka lubiła a potem nagle jej się odwidziała i smoka nie lubi. Polubiła za to swoje palce i w szczególnośi kciuki. No i nijak nie możemy jej tego odłuczyć. Skarpety na rękach nie pomagają i ciągle ich nie może mieć. Co prawda ona ssie tego palucha tuż przed spaniem. Próbowaliśmy zastępować go smoczkiem ale smoczek jest be bo chyba kojarzy się jej z jedzeniem i butelką. I pozostał paluch.
Fasolka - jak mała się tak strasznie zanosi i wpada w histerię i nie ma szansy aby sama sie uspokoiła to oczywiście należy ją przytulić i zaspokoić jej potrzeby. Tak jak dziewczyny napisałay widocznie nie jest jeszcze gotowa na oderwanie się od cyca.
Mi to trochę brakuję takiej potrzeby dziecka bycia z mamą. Ja mam wrażenie że moja mała jest taka zimna uczuciowo. Oczywiście lubi być na rękach ale tylko dlatego że lepiej wszystko widać i łatwiej się przemieszczać a nie dlatego że jest blisko matki czy ojca. Zresztą jej wszystko jedno kto ją nosi. Może być to krtoś obcy byle ją nosił. Ja bym tak chciała aby ona się we mnie wtulała .
Moja jest identyczna, nie znosi przytulania, całowania, zaraz sie pręży i odpycha... lubi tylko podszczypywanie, podgryzanie itp też mi brakuje takiego przytulaska...

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
ASIULEK_23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-16, 15:22   #712
Baobabek
Zakorzenienie

GG do Baobabek Send a message via Skype™ to Baobabek

Cytat:
Dzień dobry,
tż chory, jego syn chory, ja już lepiej i przyszła kolej na Igora. Tak więc po ciężkiej nocy, zbieram się właśnie do pracy. Ja będę nieprzytomna i zostawiam małego z babcią, która do tej pory uciekała od czyszczenia nosa, dawania w ogóle jakiś leków, nawet ubierania (bo Igor nienawidzi się ubierać i prawie zawsze płacze, wylewając przy tym łzy).
ehhh na mojego też rzyszła pora

Cytat:
Napisane przez aneczkkaa Pokaż wiadomość
masakra co hihihi współczuje hihih juz niedługo czeka mnie to samo

jakie bebiko podajesz 1 czy 2 ? ja podawałam bebiko 1 a od paru dni przeszliśmy na NAN 2 bo mały mało przybiera po tym bebiku cenowo podobnie o 1 zł droższe np. w biedronce sprawdziłam skład i nan jest wartościowsze
my też na nanie 2 i na razie brak objawów skazy
Mały chory wiedziałam, że nie uda mi się go uchronić...kaszle i miał wczoraj temperaturę 37,8, a w nocy to sporo więcej bo taki był gorący że szok...rzygał mi wczoraj 4 razy 0 za każdym razem jak próbowałam mu dać na łyżeczce syrop na kaszel albo paracetamol i stanęło na tym, że te paracetamol mu wlałam do mleka...nie wiem czy tak można, n ale temp mu spadła więc zadziałało dzisiaj nie ma na sczęście temperatury ale mi nadal pokasłuje będę go obserwwać a jak tfu tfu coś będzie się jeszcze działo to jutro do lekarza po pracy z nim pójdę tak to jest wesoły i w sumie normalny, trochę bardziej płaczliwy był wczoraj i marudny ale dzisiaj już nie. Mam mega wyrzuty ja czuję, że powinnam być przy nim cały czas a nie do pracy chodzić chociaż na mojego nianię narzekać nie mogę - mój ojciec się póki co spisuje na medal

Baobabek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-16, 15:28   #713
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Baobabek Pokaż wiadomość
ehhh na mojego też rzyszła pora

my też na nanie 2 i na razie brak objawów skazy
Mały chory wiedziałam, że nie uda mi się go uchronić...kaszle i miał wczoraj temperaturę 37,8, a w nocy to sporo więcej bo taki był gorący że szok...rzygał mi wczoraj 4 razy 0 za każdym razem jak próbowałam mu dać na łyżeczce syrop na kaszel albo paracetamol i stanęło na tym, że te paracetamol mu wlałam do mleka...nie wiem czy tak można, n ale temp mu spadła więc zadziałało dzisiaj nie ma na sczęście temperatury ale mi nadal pokasłuje będę go obserwwać a jak tfu tfu coś będzie się jeszcze działo to jutro do lekarza po pracy z nim pójdę tak to jest wesoły i w sumie normalny, trochę bardziej płaczliwy był wczoraj i marudny ale dzisiaj już nie. Mam mega wyrzuty ja czuję, że powinnam być przy nim cały czas a nie do pracy chodzić chociaż na mojego nianię narzekać nie mogę - mój ojciec się póki co spisuje na medal
No to dopada nasze maleństwa okres chorób... musimy to przetrwać... moja za to gorączki nie ma ale dzis ostro marudzi... prawie cały czas jak tylko spuszczę z niej wzrok... czyżby jakiś skok? czy po prostu to przeziębienie??

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
ASIULEK_23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-16, 15:36   #714
anakazar
Zakorzenienie

Dziewczyny a co ja powinnam miec w apteczce dla małej?bo ja w sumie mam tylko ibufen,a muszę miec w razie ewentualnego(tfu,tfu przeziębienia)jak tż wyjedzie.
Położyłam mała do łóżeczka i chyba śpi,bo cicho jest

A Nina zaczęła się strasznie rzucac w łóżeczku-całe aż lata i słysze nawet na dole te jej podskoki i żeby jeszcze było mało to podkakuje do samej góry,główą aż do szczebli i się boję,że rąbnie łóżeczko jak popowej Oliwki.

jednak nie śpi,bo gada

Stary 2010-09-16, 15:39   #715
Baobabek
Zakorzenienie

GG do Baobabek Send a message via Skype™ to Baobabek

Cytat:
Napisane przez ASIULEK_23 Pokaż wiadomość
No to dopada nasze maleństwa okres chorób... musimy to przetrwać... moja za to gorączki nie ma ale dzis ostro marudzi... prawie cały czas jak tylko spuszczę z niej wzrok... czyżby jakiś skok? czy po prostu to przeziębienie??
no niestety chyba masz rację...i ta pogoda też chyba robi swoje...ja to jeszcze ze szkoły mogę coś przywlec na sobie bo dzieci ciągle zasmarkane albo coś ehhh
a samo marudzenie jak bez gorączki to nie masz się czym martwić - może zęby, mże ciśnienie, może poprostu się Werci nudzi

Baobabek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-16, 15:39   #716
anakazar
Zakorzenienie

Byłam,sprawdziłam i śpi z głową wtuloną w misia.Pozwólcie,że napiszę to jeszcze raz-JAKIE TO BYŁO PROSTE hehe

Stary 2010-09-16, 15:42   #717
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Cytat:
Napisane przez sponsa_bella Pokaż wiadomość
Decyzja zapadła, zamówiłam orzechy Kilogramowy worek ma nam starczyć na rok. Hmm, przy moim praniu to całego drzewa mi nie starczy
ja juz kilka latek sie na nie czaję, ale jakoś nikt ich nie używał żeby się podpytać. Więc jak już będzieswz prała to daj znać jak się sprawdzają. Może są tak dobre że nawet marchewke dopiorą

"Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać"
pl_madzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-16, 15:47   #718
Gmyrelka
Wtajemniczenie

GG do Gmyrelka

Marcel nadal śpi Już ponad dwie godziny Wcześniej spał od 930-11

Kurcze ale się maleństwa pochorowały Z jednej strony szkoda Ich ale z drugiej się uodparniają i to naturalna kolej rzeczy jest. Będzie dobrze Mamuśki!!

Stary 2010-09-16, 15:55   #719
drcron
Zakorzenienie

dziekuje dziewczyny
no to ide w bialej tylko nie wiem czy czarne buty a ,moze rozowe ?? to bedzie wesele mam rozoy zakiet taki krotszy w sumie ten czarny to tez taki krotszy jest i teraz nie wiem

drcron jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-16, 15:56   #720
Gmyrelka
Wtajemniczenie

GG do Gmyrelka

Cytat:
dziekuje dziewczyny
no to ide w bialej tylko nie wiem czy czarne buty a ,moze rozowe ?? to bedzie wesele mam rozoy zakiet taki krotszy w sumie ten czarny to tez taki krotszy jest i teraz nie wiem
Pokaż się nam w tej białej I jam jak najbardziej za różowymi dodatkami

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości