"Czuje że żyje urosnę wam prędko..."-Bejbiki Styczeń-Luty2011-cz.2 - Strona 49 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-09-16, 09:58   #1441
mika_am
Raczkowanie

Dot.: "Czuje że żyje urosnę wam prędko..."-Bejbiki Styczeń-Luty2011-cz.2

MARIKA.S gratuluje córci- śliczna jest
A mój malec delikatny jest, ale kopie często jak siedzę, leżę- więc albo panienka, albo czuły facet z niego będzie
Mój meżulek też się śmiesznie zachowuje: ostatnio zakazałam mu oglądać głupawych bajek, bo stwierdziłam że to wpływa na mnie drażniąco i rozwój maluszka i jego taty. Wtedy wzioł mnie na kolana podwinoł bluzke i mówi to dzidziusia: jak będziesz miała miesiąc to będziemy mogli bajki oglądać- na to ja że to za wcześnie- a on, znów podwija bluzkę i mówi: no to za 3 miesiące
ja jestem przekonana że będę miała dwójke dzieci, jedno malutkie a drugie 5- letnie(mój mężulek)
a dziewuszki, miałam Was pytać czy któraś z Was ćwiczy?? bo ja chciałam zacząć, tylko musze wczesniej pooglądać na youtube filmiki jak to się robi, żeby nie zrobić klrzywdy malcowi! W poniedziałek tak na leżąco pomachałam nogami i do dziś czuje zakwasy, a przestraszyłąm się ogromnie, bo w niedziele przyniosłam oprócz grzybów 5 kleszczy= 3 na nogach i 2 na rękach- tylko troszke na nogach się wbiły TŻ wyciągnoł pensetą i zdezynfekował!! we wtorek zaczeły mnie strasznie nogi boleć i bałam się że to od kleszczy, ale nie to zakwasy, bo jak poruszam nogą tak jak ćwiczyłam to ten ból się potęguje!

ładny dzionek się zapowiada, słoneczko świeci mocno!
mika_am jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-16, 10:03   #1442
cytrynka3002
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mika_am Pokaż wiadomość
A mój malec delikatny jest, ale kopie często jak siedzę, leżę- więc albo panienka, albo czuły facet z niego będzie
Mój meżulek też się śmiesznie zachowuje: ostatnio zakazałam mu oglądać głupawych bajek, bo stwierdziłam że to wpływa na mnie drażniąco i rozwój maluszka i jego taty. Wtedy wzioł mnie na kolana podwinoł bluzke i mówi to dzidziusia: jak będziesz miała miesiąc to będziemy mogli bajki oglądać- na to ja że to za wcześnie- a on, znów podwija bluzkę i mówi: no to za 3 miesiące
ja jestem przekonana że będę miała dwójke dzieci, jedno malutkie a drugie 5- letnie(mój mężulek)
a dziewuszki, miałam Was pytać czy któraś z Was ćwiczy?? bo ja chciałam zacząć, tylko musze wczesniej pooglądać na youtube filmiki jak to się robi, żeby nie zrobić klrzywdy malcowi! W poniedziałek tak na leżąco pomachałam nogami i do dziś czuje zakwasy, a przestraszyłąm się ogromnie, bo w niedziele przyniosłam oprócz grzybów 5 kleszczy= 3 na nogach i 2 na rękach- tylko troszke na nogach się wbiły TŻ wyciągnoł pensetą i zdezynfekował!! we wtorek zaczeły mnie strasznie nogi boleć i bałam się że to od kleszczy, ale nie to zakwasy, bo jak poruszam nogą tak jak ćwiczyłam to ten ból się potęguje!

Oj - uważaj na te kleszcze!! Ja dokładnie oglądam siebie i męża po przyjściu z grzybów - boję się kleszczy, od kiedy pamiętam! Kiedyś miałam 3 naraz i to...na tyłku - jakim cudem tam się znalazły - do dziś nie mam pojęcia!

Mój bajek nie ogląda, ale zaczęła się liga mistrzów - teraz żartuje, że oglądać będzie każdy mecz, bo mnie z synem przegłosują zawsze. Wczoraj była śmieszna sytuacja - mąż mówi do brzucha "Karol zaraz zaczyna się mecz, 3maj kciuki za naszego piłkarza, okej?", a mały w tym momencie kopnął mocno.

http://lb1f.lilypie.com/zZUqp1.png
cytrynka3002 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-16, 10:04   #1443
dizi
Zadomowienie

Witam czwartkowo! Byłam wczoraj na wizycie, wyniki krwi mam ok, ale w moczu jakieś bakterie i rano wysłałam mężusia do laboratorium z próbką na posiew. Ginka przepisała mi urosept, ale czytałam ulotkę i nie zalecają przyjmować tego w ciąży i nie wiem teraz czy brać czy nie
dizi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-16, 10:13   #1444
cytrynka3002
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez dizi Pokaż wiadomość
Witam czwartkowo! Byłam wczoraj na wizycie, wyniki krwi mam ok, ale w moczu jakieś bakterie i rano wysłałam mężusia do laboratorium z próbką na posiew. Ginka przepisała mi urosept, ale czytałam ulotkę i nie zalecają przyjmować tego w ciąży i nie wiem teraz czy brać czy nie
Ja urosept zawsze brałam, jak pęcherz sobie przeziębiłam i pomagało. To są chyba tabsy ziołowe, na bazie rumianku, więc nie powinno zaszkodzić...skoro lekarz Ci przepisał, to pewnie możesz brać, ale jak się martwisz, to może podpytaj w aptece jeszcze, albo idź do rodzinnego upewnić się? Może kup też sobie żurawinę? Dziewczyny brały, jak je bolał pęcherz i pomagało...

Edytowane przez cytrynka3002
Czas edycji: 2010-09-16 o 10:15
Stary 2010-09-16, 10:16   #1445
dizi
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez cytrynka3002 Pokaż wiadomość
Ja urosept zawsze brałam, jak pęcherz sobie przeziębiłam i pomagało. To są chyba tabsy ziołowe, na bazie rumianku, więc nie powinno zaszkodzić...skoro lekarz Ci przepisał, to pewnie możesz brać, ale jak się martwisz, to może podpytaj w aptece jeszcze, albo idź do rodzinnego upewnić się? Może kup też sobie żurawinę? Dziewczyny brały, jak je bolał pęcherz i pomagało...
Dzięki, zadzwoniłam do mojego internisty - powiedział, że mogę brać bez obaw, ufff...
dizi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-16, 10:27   #1446
MARIKA.S
Zadomowienie

dizi urosept to lek ziołowy, możesz go spokojnie stosować. O ile dobrze pamiętam z korzenia pietruszki, rumianku i brzozy.....

Mój mąż ostatnio opowiadał małej bajkę o misiu, który szedł przez las i znalazł na drzewie miodzik. Chciał go zjeść ale pszczoły tak się zdenerwowały, że mu dupkę pogryzły....
Jak usłyszałam zakończenie myślałam, że się do łóżka posiusiam

mika_am uważaj na kleszcze, mam nadzieję że wszystkie Twój mąż Ci wyciągnął bez żadnego problemu.
My zawsze jak wracamy z lasu oglądamy się dokładnie nawzajem

cytrynka3002 kleszcze lubią ciepło dlatego sobie tam wlazły
A Sara faktycznie jest patronką cyganów, ponoć dlatego, że tak jak Romowie należała do ludu wybranego, który wędrował.

Jakie bajki będziecie puszczały dzieciom? Ja ubolewam nad tym, że nie ma polskiej porządnej stacji z bajkami dla dzieci, które zasługiwałyby na obejrzenie. Denerwują mnie te wszystkie chińskie albo cartoony typu Atomówki. Co takie bajki wnoszą w życie dziecka?
Albo Johnny Bravo.....kto to wymyślił? Chyba jakiś zakompleksiony Amerykanin
Chciałabym obejrzeć sobie Zaczarowany Ołówek albo Pszczółkę Maję.
Chyba będę kupowała bajki na DVD
Może zróbmy listę bajek, które są godne polecenia?
Czy to za wcześnie?

Oglądałyście tę bajkę?
http://www.youtube.com/watch?v=AXmA2fGcMpk

Edytowane przez MARIKA.S
Czas edycji: 2010-09-16 o 10:30
MARIKA.S jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-16, 10:35   #1447
anka_bzzz
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez MARIKA.S Pokaż wiadomość
kma1982 polecam Stodal

cytrynka3002 fajnie reaguje Twój mąż Mój jest bardzo ostrożny w okazywaniu emocji i uczuć. Czasem mi tego brakuje. Dba o nas i bardzo się troszczy. Na swój sposób okazuje, że kocha tę małą istotkę.
Może dlatego, że jest takim niewiernym Tomaszem, jak nie zobaczy i nie dotknie to nie uwierzy
Poza tym bardzo chciał synka pierwszego......a tu córeczka
Twierdzi, że dziewczynki trudniej wychować ale podejrzewam, że jak ją zobaczy to się po prostu w niej zakocha.....znam go już tyle czasu

Moja Sara też kopie jak szalona ja to uwielbiam, więc nie przeszkadza mi zupełnie.

Chantalle gratuluje udanego zakupu! Bliźniaki będą miały świetny pojazd

I na koniec moja mała księżniczka Sara i jej słodki buziaczek (ponoć Sara po hebrajsku to właśnie księżniczka ) no i jej mieszkanko, które rośnie w oczach

Śliczna fotka (jedna i druga). Ja mam wrażenie, że mi brzuch urósł w przeciągu paru dni.

Cytat:
Jasne . Właśnie doszedł, także robię właśnie próbę generalną - działa, jak na razie . Na all jest pełno tego, można sobie wybrać w zależności od ceny i funkcji. Ja zamówiłam taki, bo ciotka ma od tego samego sprzedawcy i jest zadowolona . No i pasują do niego butelki z wielu firm - ja na razie testuję tę antykolkową z aventu.

http://allegro.pl/podgrzewacz-sisi-n...228226665.html

No i kurier godny polecenia - wczoraj wysłano paczkę, a dziś rano już ją miałam .
Dzięki, jak wrócę z wizyty i się uporam z pracą to sobie na spokojnie obejrzę i poczytam.

Cytat:
Napisane przez JeSuisUnPapillon Pokaż wiadomość
u mnie pada, a niech to!!

sąsiad wierci...sąsiadki dziecko wyje - obudzili mnie oboje

ja czekam chyba z zakupem podgrzewacza czy sterylizatora do grudnia... a może zażyczę sobie jako prezent pod choinkę

---------- Dopisano o 09:28 ---------- Poprzedni post napisano o 09:27 ----------

Marika ale ona się tam zadomowiła widać jej dobrze
Niedługo im "oddacie" A m sobie 3d chcieliśmy na święta zrobić... (w ramach prezentów)

Cytat:
Napisane przez vilya Pokaż wiadomość
Witam serdecznie dzisiaj

tak o tym właśnie mówiłam, na wystawie mnie odstraszył (wydawał mi się mało stabilny i był dość brudny) ale później widziałam go u brata i jest na prawdę ładne i stabilne.

(...)

Aha, namawiałyście mnie namawiałyście i w końcu się zarejestrowałam na allegro - jeszcze tylko czekam na to aby stać się pełnoprawnym użytkownikiem bo na razie to mam jakieś ograniczenie - ciekawe czy stanę się zakupoholiczką, bo ja po sklepach chodzić nie lubię a tak to będzie wszystko przed komputerkiem
Właśnie trochę dziwnie wygląda, ale może się do IKEI przejedziemy i przemyslimy sprawę. Chyba, że dziadkowie coś skombinują

A konto na all warto mieć. Okazji sporo, ja z wielu zakupów jestem zadowolona, niestety bubel też się trafi, ale o to łatwo nawet w stacjonarnych sklepach.

Cytat:
Właśnie sobie przypomniałam dlaczego to imię tak cały czas chodziło mi po głowie
Kiedy byłam w podstawówce przeczytałam "Małą księżniczkę" a ona właśnie miała na imię Sara
Uwielbiałam tę książkę

A jeszcze odnośnie karmienia piersią. Mam nadzieję, że nie spotkacie w szpitalach takiego złośliwego personelu Ja uważam, że to każdego indywidualne podejście do sprawy. Staram się jednak tym kobietom, które boją się po prostu że sobie nie poradzą wytłumaczyć i pomóc.
Wiecie co je najbardziej przekonuje?
Że podczas karmienia piersią szybciej znikają kilogramy
Zresztą to prawda
Szkoda, że dzielą nas takie odległości, bo jeśli miałybyście problemy pomogłabym Wam przystawić dzieciaczki do piersi.
Ja mam zamiar próbować, ale wiem, że to różnie bywa, więc czekam. Wszystko wyjdzie w praniu.

Cytat:

Ja się chciałam na ćwiczenia dla ciężarnych zapisać, ale niestety nie ma grupy... A na własną rękę się boję.

Cytat:
Napisane przez dizi Pokaż wiadomość

Jak dostałam krem na infekcję to też się przestraszyłam po przeczytaniu ulotki. Ale widzę, że większość ciężarnych to dostaje.
Mi moja ginekolog zaleciła Żuravit, ale zapomniałam, po co?

---------- Dopisano o 10:35 ---------- Poprzedni post napisano o 10:31 ----------

MARIKA ja oglądałam I bardzo lubiłam.
anka_bzzz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-16, 10:41   #1448
cytrynka3002
Zadomowienie

Co do bajek - wiem, że w tvn Style codziennie rano są bajki dla maluchów, wiem, ze jest o jakimś weterynarzu bajka, ale to chyba dla starszych dzieci? Co do kanału "mini-mini" - tam jest multum bajek, ale czy wszystkie są warte polecenia? Nie mam pojęcia! Ale myślę, że kanał, na którym od rana do nocy lecą kreskówki to nie jest dobre rozwiązanie dla dziecka - syn mojej koleżanki od małego non - stop ogląda właśnie "mini-mini", jest dosłownie uzależniony, rodzice nie mogą sobie na żaden film przełączyć nawet - porażka, ale to już kwestia wychowania oczywiście.

Na polsacie w weekendowe ranki lecą bajki w stylu "Gumisie".

Ostatnio wspominałam z mężem, jakie kiedyś bajki leciały w TV - czekało się cały dzień do wieczorynki. Smerfy, Troskliwe Misie, krecik, Miś Koralgol, Kubuś Puchatek, Muminki (choć tej bajki się bałam - Buki zwłaszcza), Miś Uszatek, Plastusiowy Pamiętnik, albo Kasztaniaki...ech! To były czasy. Albo programy, już dla przedszkolaków bardziej - Ciuchcia (Pani Kredka!!), Pan Tik-Tak, albo o tych 2 kosmitach(?), którzy podróżowali w kosmosie - pamiętacie to jeszcze?

Na stronie Bebilonu znalazłam fajną listę rzeczy, którą należy zabrać do szpitala - może się przydać - wystarczy sobie wydrukować i już. Podsyłam link.
http://www.bebilon.com.pl/Drukuj/Co-...ac-do-szpitala

Edytowane przez cytrynka3002
Czas edycji: 2010-09-16 o 10:43
Stary 2010-09-16, 10:59   #1449
Justine1988
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kma1982 Pokaż wiadomość
dziewczyny, możecie polecic mi jakiś syrop na kszel suchy? taki żebym mogła teraz stosowac...będę wdzięczna
Stodal, bezpieczny w ciazy i kupisz bez recepty , mi moja ginka na kaszel polecila.

Nasze marzenie się spełniło JESTEŚMY RODZICAMI

24.02.2011 r.
dzień narodzin naszej córeczki

Nadia:
http://www.suwaczek.pl/cache/7ac096c94e.png
Justine1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-16, 10:59   #1450
MARIKA.S
Zadomowienie

cytrynka chodziło Ci o to ? :
http://www.youtube.com/watch?v=5PceC...eature=related

Też się bałam Muminków....nigdy nie lubiłam tej bajki

Na mini-mini są nawet ciekawe bajki, oglądałam z moją najmłodszą siostrą
Podobał mi się Olinek Okrąglinek, Niedzwiedz w duzym niebieskim Domu, Małe zoo Lucy i Noddy

Listę do szpitala sobie zapisałam

Edytowane przez MARIKA.S
Czas edycji: 2010-09-16 o 11:00
Stary 2010-09-16, 11:05   #1451
cytrynka3002
Zadomowienie

Cytat:

Podobał mi się Olinek Okrąglinek, Niedzwiedz w duzym niebieskim Domu, Małe zoo Lucy i Noddy

Tak tak - to ten program. Na youtubie znajdzie się absolutnie wszystko.

Co do tej bajki Olinek Okrąglinek. Ten syn koleżanki - uzależniony od bajek w tv chciał, żeby brat się Olinek nazywał. Ale rodzice zostali jednak przy Igorze.

Ech, dziewczynki nie mogę się oderwać od neta - czas na przerwę. Dziś mam obiad z głowy, bo została mi zupa z wczoraj, także idę sobie posprzątać łazienkę, a potem poczytam jakiś kryminał. Miłego dnia Mamusie!

Stary 2010-09-16, 11:07   #1452
vilya
Zadomowienie

Cytat:
Jakie bajki będziecie puszczały dzieciom? Ja ubolewam nad tym, że nie ma polskiej porządnej stacji z bajkami dla dzieci, które zasługiwałyby na obejrzenie. Denerwują mnie te wszystkie chińskie albo cartoony typu Atomówki. Co takie bajki wnoszą w życie dziecka?
Albo Johnny Bravo.....kto to wymyślił? Chyba jakiś zakompleksiony Amerykanin
Chciałabym obejrzeć sobie Zaczarowany Ołówek albo Pszczółkę Maję.
Chyba będę kupowała bajki na DVD
Może zróbmy listę bajek, które są godne polecenia?
Czy to za wcześnie?

Oglądałyście tę bajkę?
http://www.youtube.com/watch?v=AXmA2fGcMpk

oglądałam - uwielbiałam tą bajkę. Dla mnie zdecydowanie kanały typu mini mini cartoon przerażają - chyba nie pokażę dziecku tych kanałów.
Jak byłam mała uwielbiałam słuchać bajek z winylowych płyt - calineczki, dar rzeki fly, ośla skórka itd. - teraz te bajki można znaleźć na CD jako Bajki Grajki np to http://www.drewniaczek.eu/product-po...alineczka.html (dokładnie taką płytę mam w domu jak na drugim zdjęciu - chyba że kupię adapter ) - i chciałabym małej puszczać te bajki do słuchania (lepiej rozwijają niż bajki obrazkowe). Też jak byłam mała uwielbiałam oglądać bajki za pomocą projektora (bajki były na takich kliszach jak klisza fotograficzna - ale teraz nie wiem czy można kupić projektor i takie bajki - a ten który miałam jako dziecko poszło w świat). Z bajek obrazkowych - które uważam za pozytywne i warte oglądania to:
- krecik
- sąsiedzi
- muminki
- reksio
- cypisek
- bolrk i lolek
- dambo
- smerfy
- pszczółka maja
- miś koralgor
- miś uszatek
- makowa panienka
- i inne z mojej młodości - współczesne bajki są moim zdaniem naładowane agresją, głośne i bez sensu jak np pokemony - kto wie o co chodzi w tej bajce?
vilya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-16, 11:10   #1453
gabishing
Rozeznanie

Cytat:
a przestraszyłąm się ogromnie, bo w niedziele przyniosłam oprócz grzybów 5 kleszczy= 3 na nogach i 2 na rękach- tylko troszke na nogach się wbiły TŻ wyciągnoł pensetą i zdezynfekował!!

obserwuj czy w miejscach gdzie wbiły ci się kleszcze nie masz zaognionych na czerwono sporych śladów a już co nie daj bóg żeby ci migrowały po ciele, mnie się wbił jeden kleszcz i nabawiłam się boreliozy no ale to oczywiście kwestia tego czy trafisz na kleszcza zakażonego czy "zdrowego", także obserwuj sie przez ok dwa tygodnie

MARIKA - gratuluję córy, piękny brzuszek - taki brzuszek to dopiero przez nami bo ty chyba masz najstarszą ciąże z nas prawda??

Ja kupiłam sobie płytę z ćwiczeniami "aktywna przez 9 miesięcy" ale jeszcze jej nie oglądałam bo od dziś u mnie wymiana rur i remonty wszelkie się zaczynają wrrr
gabishing jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-16, 11:15   #1454
MARIKA.S
Zadomowienie

Ehhhh ciekawe co nasze dzieci będą wspominały za 25 lat....
Jest kilka bajek z tych nowszych, które też maja fajne przesłania i nie nawołują do agresji, ale nie ma ich zbyt wiele niestety.

Krecika i Zaczarowany Ołówek uwielbiałam
A Hałabałę ktoś pamięta ?
Do dzisiaj pamiętam piosenkę z czołówki domowego przedszkola.
To były czasy....

Ah....no i tak jak Ty vilya miałam w domu projektor do slajdów z bajkami. Ostatnio wzięłam go z domu razem z pudełkiem bajek, na pewno będę pokazywała dzieciom. Pamiętam jakie to było przeżycie jak tata rozkładał to wszystko, nawijał bajki.....super

Edytowane przez MARIKA.S
Czas edycji: 2010-09-16 o 11:18
Stary 2010-09-16, 11:16   #1455
madelinem
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez anka_bzzz Pokaż wiadomość
Dokładnie tym się smarowałam, i nawet rozmawialiśmy o tym, ale nie byłam pewna, jak by to miało wyglądać. Tak samo jak było u mnie, czy raz dziennie. Kurcze, chyba zapytam jutro.
Ja miałam dodatkowo tabletki. Bardzo przyjemne doznania...
mój musiał smarować 2 razy dziennie, czasami gin dawał tabletki doustne także dla niego, a smarowania mąż za bardzo nie lubił, w sumie się nie dziwie
a przez jaki czas miał smarować to nie pamiętam, chyba tak długo jak brałam globulki.

Cytat:
Co do bajek - wiem, że w tvn Style codziennie rano są bajki dla maluchów, wiem, ze jest o jakimś weterynarzu bajka, ale to chyba dla starszych dzieci? Co do kanału "mini-mini" - tam jest multum bajek, ale czy wszystkie są warte polecenia? Nie mam pojęcia! Ale myślę, że kanał, na którym od rana do nocy lecą kreskówki to nie jest dobre rozwiązanie dla dziecka - syn mojej koleżanki od małego non - stop ogląda właśnie "mini-mini", jest dosłownie uzależniony, rodzice nie mogą sobie na żaden film przełączyć nawet - porażka, ale to już kwestia wychowania oczywiście.

Ostatnio wspominałam z mężem, jakie kiedyś bajki leciały w TV - czekało się cały dzień do wieczorynki. Smerfy, Troskliwe Misie, krecik, Miś Koralgol, Kubuś Puchatek, Muminki (choć tej bajki się bałam - Buki zwłaszcza), Miś Uszatek, Plastusiowy Pamiętnik, albo Kasztaniaki...ech! To były czasy. Albo programy, już dla przedszkolaków bardziej - Ciuchcia (Pani Kredka!!), Pan Tik-Tak, albo o tych 2 kosmitach(?), którzy podróżowali w kosmosie - pamiętacie to jeszcze?

Na stronie Bebilonu znalazłam fajną listę rzeczy, którą należy zabrać do szpitala - może się przydać - wystarczy sobie wydrukować i już. Podsyłam link.
dzięki za listę,

a co do bajek, to tęsknie za tymi starymi, szkoda, że już ich nie ma
co niedziele oglądam Gumisie, później są Kacze Opowieści czy jakoś tak, ale brakuje mi smerfów, Muminków itp
madelinem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-16, 11:17   #1456
Justine1988
Zadomowienie

Cytat:
kma1982 polecam Stodal

cytrynka3002 fajnie reaguje Twój mąż Mój jest bardzo ostrożny w okazywaniu emocji i uczuć. Czasem mi tego brakuje. Dba o nas i bardzo się troszczy. Na swój sposób okazuje, że kocha tę małą istotkę.
Może dlatego, że jest takim niewiernym Tomaszem, jak nie zobaczy i nie dotknie to nie uwierzy
Poza tym bardzo chciał synka pierwszego......a tu córeczka
Twierdzi, że dziewczynki trudniej wychować ale podejrzewam, że jak ją zobaczy to się po prostu w niej zakocha.....znam go już tyle czasu

Moja Sara też kopie jak szalona ja to uwielbiam, więc nie przeszkadza mi zupełnie.

Chantalle gratuluje udanego zakupu! Bliźniaki będą miały świetny pojazd

I na koniec moja mała księżniczka Sara i jej słodki buziaczek (ponoć Sara po hebrajsku to właśnie księżniczka ) no i jej mieszkanko, które rośnie w oczach
Faktycznie Mariko!Wyraxnie widać, że coraz to większy ten twój brzuszek, ale jest bardzo ładny, mój kształtem podobny tylko troche mniejszy.A córunia, śliczna...ale trzeba się nieźle nagimnastykowac by dojrzec buziubie, ale jak sie orzyjrzalam widzialam nosek oczka buźke..miodzio.A i Mariko oszczedzaj sie....troche wiecej odpoczynku;-)

24.02.2011 r.

Nadia:
Stary 2010-09-16, 11:20   #1457
cytrynka3002
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez vilya Pokaż wiadomość
oglądałam - uwielbiałam tą bajkę. Dla mnie zdecydowanie kanały typu mini mini cartoon przerażają - chyba nie pokażę dziecku tych kanałów.
Jak byłam mała uwielbiałam słuchać bajek z winylowych płyt - calineczki, dar rzeki fly, ośla skórka itd. - teraz te bajki można znaleźć na CD jako Bajki Grajki np to http://www.drewniaczek.eu/product-po...alineczka.html (dokładnie taką płytę mam w domu jak na drugim zdjęciu - chyba że kupię adapter ) - i chciałabym małej puszczać te bajki do słuchania (lepiej rozwijają niż bajki obrazkowe). Też jak byłam mała uwielbiałam oglądać bajki za pomocą projektora (bajki były na takich kliszach jak klisza fotograficzna - ale teraz nie wiem czy można kupić projektor i takie bajki - a ten który miałam jako dziecko poszło w świat). Z bajek obrazkowych - które uważam za pozytywne i warte oglądania to:
- krecik
- sąsiedzi
- muminki
- reksio
- cypisek
- bolrk i lolek
- dambo
- smerfy
- pszczółka maja
- miś koralgor
- miś uszatek
- makowa panienka
- i inne z mojej młodości - współczesne bajki są moim zdaniem naładowane agresją, głośne i bez sensu jak np pokemony - kto wie o co chodzi w tej bajce?
Faktycznie - ile tych bajek było. A projektor też miałam - robiliśmy sobie seanse bajkowe - rodzice podkładali głosy - fajne wspomnienia!

Cytat:
Ehhhh ciekawe co nasze dzieci będą wspominały za 25 lat....
Jest kilka bajek z tych nowszych, które też maja fajne przesłania i nie nawołują do agresji, ale nie ma ich zbyt wiele niestety.

Krecika i Zaczarowany Ołówek uwielbiałam
A Hałabałę ktoś pamięta ?
Do dzisiaj pamiętam piosenkę z czołówki domowego przedszkola.
To były czasy....
No pewnie, że pamiętam Domowe Przedszkole. Serio, fajnie tak powspominać! Aż się łezka w oku kręci, co nie?

Dobra, ja zmykam

Stary 2010-09-16, 11:22   #1458
hawea
Rozeznanie

GG do hawea

Cytat:

A mężulek wczoraj zaczął robić plany na przyszłość - jak to kupi małemu wędkę i krzesełko i na ryby co weekend będą pomykali. Meczyki w TV będą oglądali, w piłkę grali. Jak go będzie uczył pływać. Oszalał mój chłop po prostu. A najbardziej lubi przykładać głowę do brzuszka, jak mały go kopnie, to się cieszy jak wariat. Wiecie, ja chyba będę miała dwóch maluchów w domu od stycznia. Wczoraj mi mówi "wiesz, cieszę się trochę, że to chłopak, bo nie będę musiał przeganiać adoratorów. No i nadal w domu to Ty będziesz księżniczką" - to mnie uspokoił. Wasi też tak pogłupieli??
Cytrynko, mamy podobnych facetów Mój też ześwirował na punkcie synka, robi plany, że go będzie odwiedzał w instytucie, że mu będzie pokazywał aparaturę, na której pracuje. itd. Śpiewa mu do brzuszka, gada coś do niego i ja nie słyszę, głaszcze po brzuszku i mówi mu, żeby mnie za mocno nie kopał (chociaż tego kopniakami jeszcze nie można nazwać, po prostu czuję ruchy) Z zakupami też szaleje, oprócz ubranek, kupił już nosidełko, i włożył tam takiego dużego miśka, którego też kupił dla niego i paradował dumnie po mieszkaniu Kocham go za to i cieszę się, że potrafi okazać swoje uczucia

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cwn152n2pkwo6.png

hawea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-16, 11:26   #1459
mysiopez
Zadomowienie

Melduje się po wizycie u ginekologa:
- synek dalej jest synkiem;D waży 395 gram i ma zdrowe serduszko.
ja mam sobie kupić Venoruton na żylaki, bo mi się na prawej nodze pojawił wredny bolący żylak.. jak nie przejdzie mi po maści i nogi będą mi puchnąć będę musiała iść do chirurga.
Pan doktor mnie postraszył. Powiedziałam, że jak chodzę to mnie brzuch boli.. to usłyszałam, ze jak chce donosić ciąże, to mam się zastanowić czy dalej chce wybierać się na spacerki.. Ja sobie nie wyobrażam leżenia w łózku! Dziś mam fryzjera, i muszę jechać na miasto zrobić zdjęcia do legitymacji studenckiej.. Małz zły na mnie, że na siebie nie uważam, ale co ja takiego robie? idę na zakupy (zawsze z nim, żebym nie dzwigała..) no czasami na lumpy sama, ale od mca już nie byłam (wczoraj byłam z nim, więc się nie liczy).
a.. i mam kupić sobie rajstopy przeciwżylakowe.. a drogie to jak ch... ! w aptece 75 zł!!!

Smutno mi się po tej wizycie zrobiło, pomimo tego, że maluszka widziałam.

http://www.suwaczki.com/tickers/relg3e5e66lgchoj.png
mysiopez jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-16, 11:33   #1460
hawea
Rozeznanie

GG do hawea

Cytat:

mika-am
, daj sobie spokój z chodzeniem na grzybki teraz! Ja miałam od kleszcza boreliozę, przez 40 dni brałam antybiotyki, których nie można brać w ciąży. Dobrze, że wykryto ją u mnie przed zajściem w ciążę...

---------- Dopisano o 11:30 ---------- Poprzedni post napisano o 11:27 ----------

Cytat:
Napisane przez mysiopez Pokaż wiadomość
ja mam sobie kupić Venoruton na żylaki, bo mi się na prawej nodze pojawił wredny bolący żylak.. jak nie przejdzie mi po maści i nogi będą mi puchnąć będę musiała iść do chirurga.
Pan doktor mnie postraszył. Powiedziałam, że jak chodzę to mnie brzuch boli.. to usłyszałam, ze jak chce donosić ciąże, to mam się zastanowić czy dalej chce wybierać się na spacerki.. Ja sobie nie wyobrażam leżenia w łózku! Dziś mam fryzjera, i muszę jechać na miasto zrobić zdjęcia do legitymacji studenckiej.. Małz zły na mnie, że na siebie nie uważam, ale co ja takiego robie? idę na zakupy (zawsze z nim, żebym nie dzwigała..) no czasami na lumpy sama, ale od mca już nie byłam (wczoraj byłam z nim, więc się nie liczy).
a.. i mam kupić sobie rajstopy przeciwżylakowe.. a drogie to jak ch... ! w aptece 75 zł!!!

mysiopez, piękne zdjęcia . A lekarza warto słuchać, w końcu chce dla Ciebie i maluszka dobrze. Wszystko da się przeżyć, czego się nie robi dla Maleństwa.

---------- Dopisano o 11:33 ---------- Poprzedni post napisano o 11:30 ----------

Cytat:

to chyba było Sigma i Pi??

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cwn152n2pkwo6.png

hawea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-16, 11:33   #1461
vilya
Zadomowienie

Cytat:

to odpoczywaj ale się nie stresuj tak - na pewno wszystko będzie dobrze, siedź sobie w domku, leż - nic nie rób fizycznego

Cytat:
Faktycznie - ile tych bajek było. A projektor też miałam - robiliśmy sobie seanse bajkowe - rodzice podkładali głosy - fajne wspomnienia!

No pewnie, że pamiętam Domowe Przedszkole. Serio, fajnie tak powspominać! Aż się łezka w oku kręci, co nie?

Dobra, ja zmykam
Cytat:

Ah....no i tak jak Ty vilya miałam w domu projektor do slajdów z bajkami. Ostatnio wzięłam go z domu razem z pudełkiem bajek, na pewno będę pokazywała dzieciom. Pamiętam jakie to było przeżycie jak tata rozkładał to wszystko, nawijał bajki.....super
prawda że te bajki na projektorze i słuchane były o wiele fajniejsze niż bajki z tv. rodzice czytali napisy a nie tak "mechanicznie" przed tv.

A i przypomniałam sobie jeszcze jedną bajkę dla starszych dzieci - to już w sumie film ale Akademia Pana Kleksa:
jak słucham piosenek to mi się łezka woku kręci :
http://www.youtube.com/watch?v=Ck8wFOP_BRw
http://www.youtube.com/watch?v=EpgXF...eature=related
http://www.youtube.com/watch?v=NkYuv...eature=related
vilya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-16, 11:54   #1462
Justine1988
Zadomowienie

Cytat:

Z moja siostrą ohlądałam te same bajki. Ja uważam ,że bajki na mini-mini sa raczej bezpieczne dla rozwoju dziecka, wiele ucza i nie zawieraja w swojej tresci żadnej przemocy...jeszcze Cliford- wielki czerwony pies, to tez ogladalysmy, tam zawsze byla jakas nauka.Teraz nie wiem co tam sie dzieje na tym kanale bo go nie mam , Teraz moja siostra oglada Disney chanell i stwierdzam ze te bajki sa glupie.Np bajka "Wrózkowie chrzestni"tam jest taka mloda dziewczyna, ktora jest niania malego chłopca i zwraca się do niego "Ty ćwoku"jak to zobaczyłam zamurowało mnie..albo Hannah Montannah bezczelna dziewucha...moja siotra ja nasladuje bo to jej idolka. usilnie z moim mężem probujemy jej to wybić z głowy, stramy sie ograniczac jej te bajki i nie kupujemy juz nic logo Hannah.

---------- Dopisano o 11:47 ---------- Poprzedni post napisano o 11:39 ----------

Cytat:

Śliczniutki synus!Co to za usg>4D?
Nie smuc sie, nie masz powodu, wszystko dobrze z maleństwem.A skoro lekarz każe się oszczędząc to nie bez powodu. Uwazaj na siebie i dzidzie i dużó odpoczywaj. A leżenie to żadna tragedia, nie rób z tego końca świata..ja też leżałam tyle ile było trzeba...wsumie ze 2 miesiace leżałan i bardzo sie oszczedzałam...a tez miałam plany i obowiązki ale dla dobra dziecka wszystko zeszło na drugi plan....a orzez to że musiłąm leżec straciłam szanse na dalsze zatrudnienie i podwyzke spora...7 lipca miałam podpisywać umowe nowa a od 5 położyła mnie lekarka dołóżka i tylko 2 dni a lipa przepadlo...ale mam dziecko zdrowe maleństwo w brzuszku!

---------- Dopisano o 11:54 ---------- Poprzedni post napisano o 11:47 ----------

Dobra nadrobiłam. A teraz napisze co u mnie. Pogoda dziś fatalna, pada i pada. Siostrunia w szkole, wraca dopiero po 15.Hmm ide chyba troche na lumpka popatrzec , dawno nie była...i zrobie siostrze niespodzianke, ostatnio jest na etapie zabawy w Barbie i brakuje jej kena...kupie jej ucieszy sie
Dzis pożegnałam mojego mężulka...wiem, że pewnie wyda wam się to śmieszne ale tak mi strasznie smuuutno:-(Jak sie z nim żegnałam az mi się łezka zakrecila...ale pojechał ze swoim tata..teściu już dzwonił , zażartował ze mam byc spokojna że on go pilnowac bedzie...bo to raczej taka wizyta slużbowa u zaprzyjaźnionych niemcow wiec pewnie imrezowo bedzie a moj mężulek lubi sie dobrze bawic, oboje lubimyTo tylko 4 dni a ja juz tesknie....pojade chyba do dziadkow na weekend z siostra by sama nie siedziec w domku.
A dzis na obiadek zaplanowałam lecho..mmm mam ochotke...to ide na miasto poprawic humorek zakupami;-)

24.02.2011 r.

Nadia:
Stary 2010-09-16, 12:04   #1463
kaskup
Rozeznanie

witajcie,
u mnie dzis nie dosc ze leje strasznie, to jeszcze sie z TZ pokłuciłam a nad ranem jakos dziwnie mnie brzuchol bolał..

Marika córeczka sliczna..

mysiopez nie smuc sie, poodpoczywaj troche bedzie dobrze

co do bajek to moja oglada mini-mini i te bajki wieczorem na tvn style ale ogólnie jakos nie przepada.. jej teraz podobaja sie bajki z serii barbie "calineczka" i inne no i te z serii dzwoneczka cynki
kaskup jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-16, 12:48   #1464
insomnia_00
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kma1982 Pokaż wiadomość
dziewczyny, możecie polecic mi jakiś syrop na kszel suchy? taki żebym mogła teraz stosowac...będę wdzięczna
Ja polecam Lipomal - syropek dla dzieci (taki przepisała mi lekarka) ale czyni cuda... Jak miałam suchy kaszel przeszło mi po 24 h...

"Nie oszukuj sam siebie - wokół Ciebie jest pełno ludzi, którzy chętnie Cię w tym wyręczą..."
insomnia_00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-16, 13:46   #1465
JeSuisUnPapillon
Zadomowienie

Mysiopez ja w sumie niezbytnio się stosowałam do tego lezenia po 6h dziennie i dzisiaj mnie podbrzusze bolało jak szłam... tzn jak idę bardzo wolno to jest ok ale jak troszkę przyspieszę to kłuje ...
ja nie mogę leżeć ciągle bo mam teraz dużo rzeczy z uczelnią do załatwienia i nie wiem jak to teraz wszystko ogarniać.
Super że maluch tak rośnie świetne fotki!!!!!!!

Ja uwielbiam te stare bajki, już mam dla malucha Pszczółkę Maję a resztę będę kupować na dvd albo sa w internecie takie biblioteki z tymi bajkami też
-----------------

Poszłam z mamą do apteki ... po magnez do łykania.
Wchodzimy i mama mówi że magnez poprosimy i czy może ten magnez (bo jakaś super dawka) brać kobieta w ciąży.
No i pani farmaceutka mówi "no tak oczywiście, wie pani ja to pamiętam jak byłam w 1 ciąży i tak mnie nogi bolały i w ogóle skurcze miewałam...i magnez potem brałam przy 2 i 3 ciąży i już jak ręką odjął" a my "AHA"
a po chwili babeczka patrzy i "a która pani ejst w ciąży? Pani? który to miesiąc?!"
a ja mówię że no wychodzi mi 20 tydzień a ona "o matko święta...jakie te dziewczyny teraz chude ze to nawet nie wiadomo czy to ciąża... przecież ja bym powiedziała że to początek" a ja taka zniesmaczniona...eeeeeeee eeeeeee!!!!!!!!!!!!!! :[ :[
http://www.suwaczki.com/tickers/dqprpx9i136imlln.png
JeSuisUnPapillon jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-16, 13:59   #1466
anka_bzzz
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez madelinem Pokaż wiadomość
mój musiał smarować 2 razy dziennie, czasami gin dawał tabletki doustne także dla niego, a smarowania mąż za bardzo nie lubił, w sumie się nie dziwie
a przez jaki czas miał smarować to nie pamiętam, chyba tak długo jak brałam globulki.

(...)
No i masz! Zapomniałam zapytać... Ale za tydzień znów będę, to się dopytam.
Cytat:

Cudowne zdjęcia! Aż zazdroszczę...
Ja dzisiaj bez usg, za to znowu z badaniem. Wszystko jest w porządku. Powiedziała mi ginekolog, że jak tak będzie do końca to będzie dobrze. Jedynie mam lekkie obrzęki na nogach. Mówiła mi, że może się nie pogorszy, ale nie wiadomo.
Za tydzień mamy USG (23 tydzień) i już się nie możemy doczekać, bo płci nie znamy Dlatego też jeszcze nic nie mamy dla dziecka.
mysiopez - myślę, że wystarczy więcej odpoczywać, mniej stać. Co właściwie Ci konkretnego powiedział? Bo to dla mnie takie trochę ogólne.

Idę popracować. Albo odpoczywać. Nie wiem, mam lenia, chociaż u nas nadal słonecznie.

Miłego dnia życzę
Stary 2010-09-16, 14:07   #1467
muron
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anka_bzzz Pokaż wiadomość
No właśnie dziwne, bo ja to dostałam przed 20 tygodniem...

Moja dyrektor też była w porządku, nie wiem, jak z resztą grona, ale zależało mi, żeby mieć trochę luzu przed i żeby kolega spokojnie staż zrobił

To za 89? to dokładnie?

A mogę wiedzieć, jaką masz wadę? Ja mam w sumie astygmatyzm, ale badałm się ze 2 lata temu i mam zamiar jutro mojej ginekolog zapytać czy badania powtórzyć ( i tak powtórzę w październiku zapewne). Nie rozmawiałam z nią jeszcze o porodzie. Wiem, że jej przy nim nie będzie.
Ja do karmienia mam dziwny stosunek. Chcę karmić, ale pół roku góra. Nie będzie to dla mnie zapewne jakieś super przeżycie.

Właśnie nie wiem, czy by mi się chciało jeszcze z tym bawić. Zapewne wszystko wyjdzie w praktyce

Ja infekcje miałam już dwa razy. A ostatnio taką poważną. Myśłałam, że zejdę. Ale jest już ok.

Właśnie chciałabym już co nieco kupić, ale w sumie doszłam do wniosku, że nie wiem, co? A wózek i łóżeczko mnie przerażają! Koszty niesamowite...
w poprzednim pisałam -8 więc siatkówka już nie taka jak powinna być+astygmatyzm po 1,5, do tego mega obciążenie genetyczne mama mam II grupę inwalidzką, zagrożenie jaskrą, złą budowę gałki, zagrożenie odklejeniem siatkówki, a wadę ok -20, tak samo 2 ciotki, które juz nie żyją. Także u mnie nie było mowy raczej o porodzie SN. Ty ze względu na astygmatyzm nie masz zadnych przeciwskanań do SN. To nie ma nic wspólnego z siatkówką , a jedynie zła kulistość gałki ocznej- załamywania się światła. Oko ma złą wielkość jednym słowem, przez co żle skupia światło

A propos karmienia, u mnie wszpitalu jest terror laktacyjny;-) Cóż bedę mieć ciężko, ale że nie będę "pacjentką z ulicy" to jakoś sobie poradzę. Poza tym moze zmienię zdanie. Siostra nie miała pokarmu, laktator to było dla niej wyjątkowe paskudztwo, do tego czuła b duzy ból, więc dziewczyny miały sposob- tak tak próbuję i nic;-) pokarmu właściwie w ogole nie miała, mały po 3 dniach na butli, zreszta to u mnie w rodzinie normalne od przynajmniej 3 pokolen

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=890431
muron jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-16, 14:13   #1468
MARIKA.S
Zadomowienie

Jeśli kupujecie magnez to najlepiej Aspargin Jest tam również zawarty potas, który działa też przeciwskurczowo.

Coraz częściej ginekolodzy odchodzą od tradycyjnych metod eliminowania skurczy za pomocą fenoterolu i isoptinu, bo są to leki bardziej obciążające dziecko.
Podaje się je żeby wyhamować naprawdę rozszalałą czynność macicy.

Ja też niestety muszę się więcej oszczędzać
Szyjka skrócona a mała leży już główką w dół i jest bardzo nisko, przez co uciska szyjkę jeszcze bardziej.
Dla niej zrobię jednak wszystko.....bo już teraz bardzo bardzo ją kocham

Leże więc sobie w sypialni albo siedzę w salonie na kanapie i dziergam obraz od czasu do czasu wpadając na wizaż
Lecę (tzn. powoli pójdę ) robić obiadek, bo mój mąż zaraz wraca z płytkami do łazienki.....od poniedziałku nie będę miała gdzie się kąpać i robić siku!!! Pomocy!!!
Chyba sobie wiaderko postawię przy łóżku....
Stary 2010-09-16, 14:28   #1469
anka_bzzz
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez muron Pokaż wiadomość
w poprzednim pisałam -8 więc siatkówka już nie taka jak powinna być+astygmatyzm po 1,5, do tego mega obciążenie genetyczne mama mam II grupę inwalidzką, zagrożenie jaskrą, złą budowę gałki, zagrożenie odklejeniem siatkówki, a wadę ok -20, tak samo 2 ciotki, które juz nie żyją. Także u mnie nie było mowy raczej o porodzie SN. Ty ze względu na astygmatyzm nie masz zadnych przeciwskanań do SN. To nie ma nic wspólnego z siatkówką , a jedynie zła kulistość gałki ocznej- załamywania się światła. Oko ma złą wielkość jednym słowem, przez co żle skupia światło

(...)

Rozmawiałam dziś ze swoją ginekolog na ten temat, mam iść na konsultację po 32 tc. Wiesz, badania są sprzed dwóch lat, więc... Ale zobaczymy.

A problemów z oczami to nie zazdroszczę. Jakoś nic mnie tak nie przeraża jak myśl, że mogę tak źle widzieć, że będzie mi to poważnie utrudniało życie.

Cytat:
Jeśli kupujecie magnez to najlepiej Aspargin Jest tam również zawarty potas, który działa też przeciwskurczowo.
Mi ginekolog kazała brać Magnezin 500. Jakoś nie jestem przekonana w 100%, wolałabym coś z witaminami, ale staram się stosować do jej zaleceń. A teraz będą z tym problemy, bo mam straszną chcicę na słodycze. A niestety powinnam jeść głównie warzywa i białko, np. ryby.

Stary 2010-09-16, 14:29   #1470
JeSuisUnPapillon
Zadomowienie

Może Marika wie coś na ten temat

w aptece babeczka sprzedała mi "Neomag B6" i mówi ze można w ciąży go stosować, a na stronie jakiejś czytałam że nie ma odpowiednich badań ten suplement diety.
Więc już się pogubiłam czy można czy nie?
http://www.suwaczki.com/tickers/dqprpx9i136imlln.png
JeSuisUnPapillon jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości