|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3181 |
|
BAN stały
|
Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 15
pomoznie mi !!!! dzis jest 4 dzien PP i nic nie spadlam z wagi!!!!! jem same proteiny, serki wiejskie o% kefir 0% dzis zjadlam mala makrele na obiad, pije wode leczn ie 1,5 litra ok litra popijam. Jem otreby.... boze jak to mozliwe ze wy chudniecie tak szybko i to na ! fazie a ja nic!!!!!
|
|
|
|
#3182 | ||||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
tylko o tym nie wiedziałam. No może tak rękami nie wymachuję, ale kroki jak w dym takie same. Przy oglądaniu przypomniało mi się jak chodiłam na step przy muzyce, też fajna sprawa. Pół godzinki na stepie i 15 minut brzuski i ręce z hantelkami, potem rozciągnięcie. Może powrócę![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
||||||||
|
|
|
#3183 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
http://straznik.dieta.pl/zobacz/stra...e8bddc6bb9.png |
|
|
|
|
#3184 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
No i ile chcesz zgubić i ile ważysz przy jakim wzroście? Może tu jest haczyk... ---------- Dopisano o 15:11 ---------- Poprzedni post napisano o 15:09 ---------- OK, już znalazłam, 156 cm, 71 kg. No to miby powinno łądnie schodzić na początku. Odpowiedz na pytania powyższe, może coś znajdziemy... ---------- Dopisano o 15:20 ---------- Poprzedni post napisano o 15:11 ---------- Idę sobie relaksować się do domu. Jakaś zmęczona ostatnio jestem - nie dosypiam cosik... Na obiadek kuraka będziemy spożywali jakimś jogurtem sobie go pokropię albo innego wieśniaka wyciągnę jako dodatek... Do zobaczenia później. |
|
|
|
|
#3185 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
i wlasnie mam 156 cm wzrostu czyli malutka jestem a waze 71 kg... mam problemy z jajnikami policystycznymi (2 lekarzy mi powiedzialo ze sa problemy wtedy z waga, chodzi o hormony), ale zeby nic nie spasc z wagi??? pomozcie powaznie poradzcie mi bo spadki macie cudowne!!
|
|
|
|
|
#3186 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3187 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Ale przyjmuje leki ponad 2 miesiące, lekarka powiedziała że jak o siebie zadbam jakaś dietka i ćwiczenia to zgubie nadprogramowe kg które dzięki tej chorobie uzyskałam Ale nie poddaje się i sobie dukam już dobre 10dni mniej o 2,3kg ![]() Wcześniej nie mogłam schudnąć mimo że ograniczałam jedzenie i unikałam tego złego. A ty bierzesz jakieś leki?
|
|
#3188 |
|
Zadomowienie
|
no wiesz, moim skromnym zdaniem, to z wódką było przegięcie bo żeby na U pić alkohol - to nie ma co się dziwić że Ci waga nie leci... nie wiem czy dobrze mówię ale tak mi się wydaje. Colę jak już pić to najlepiej zero, ewentualnie light.
napisz dokładnie co zjadłaś przez cały dzień, może po prostu jesz za mało?
|
#3189 | |||
|
BAN stały
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:31 ---------- Poprzedni post napisano o 15:29 ---------- Cytat:
a jem chyba wystarczajaco bo nie chodze glodna. oprocz tego ze wczoraj tylko zjadlam 2 udka z kuraka(bez skorki)i jajecznice z dwoch jajek, 150 g jogurtu 0% z otrebami...malo pilam![]() ---------- Dopisano o 15:33 ---------- Poprzedni post napisano o 15:31 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#3190 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3191 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Ja też myślałam że jak mam problemy z hormonami to już mi nic nie pomoże. A dzięki dziewczynom odzyskałam wiarę i chęć do odchudzania i ruszania się. Zobacz na żywe przykłady że można, dzięki kochane dukaneczki ![]() ![]() Tobie też się uda cierpliwości i wytrwałości życzę.
|
|
#3192 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Mi sie wydaje ze troche mało jesz!!Postaraj sie czesciej a mniejsze porcje!! Nie zniechecaj sie!!Dukaj sobie dalej grzecznie i na pewno coś sie ruszy! Mi tez dopiero 2kg spadło (4dzień U od jutra II faza) a dziewczyną wiecej ale sie nie zniechecam!!
|
|
|
#3193 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:43 ---------- Poprzedni post napisano o 15:40 ---------- Cytat:
zamierzam robic 1 faze 7 dni , nie za duzo? pozniej 2 faze tez 7 dni a potem co? powrot do PP na 7 dni znowu itd?
|
||
|
|
|
#3194 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
widzę że wogóle nie znasz podstawowych zasad diety. na pierwszej stronie wątku jest książka do ściągnięcia w formacie PDF. przeczytaj ją a dopiero potem, gdy czegoś nie będziesz wiedziała, pytaj. napewno pomożemy
|
|
#3195 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3196 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Chyba nie czytałas ksiażki!Bo drugiej fazy nie robi sie 7dni!! Po pierwsze przeczytaj ksiazke i zrób test bedziesz wtedy wszystko wiedziała
|
|
|
#3197 |
|
Raczkowanie
|
Ja się też tego alkoholu boję, bo teraz kampania wrześniowa u mnie. No i się zacznie studenckie opijanie ;/ Ale będę silna. Musze być!! Jestem zdziwiona że na diecie można pić colę. W sumie fakt że light, ale mimo wszystko
Nie powiem, sama ją popijam po parę łyków dziennie, żeby nie walnąć sobie czegoś słodkiego ;pPodjęłam decyzję. Robię 3 dni uderzeniówki. Tak mi wyszło w teście. Pomijając że chcę schudnąć jakieś 15 kilo i w książce pisze 4 dni... Liczę że ten test jest bardziej zrobiony pode mnie ;P Zaraz przeczytam przepisy, bo kocham gotować a mnie już rączki świerzbią jak przychodzę do kuchni.. |
|
|
|
#3198 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3199 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
skoro w teście wyszło 6dni to tyle zrób!Pozniej przechodzisz na II faze. Zaczynasz od PW.Wybierasz sobie tryb jakim bedziesz szła ja np zdecydowałam sie na 5/5 czyli 5dni protein i 5 dni protein z warzywami!I tak sobie przechodzisz przez ta II faze ![]() co do ilosci dni II fazy to wyszło Ci w tescie mniej wiecej ile powinna trwac bo wiadomo ze moze sie to troche zmienic w trakcie. Sprawdz sobie jeszcze raz w tescie na spokojnie ile powinna trwac u Ciebie ta II faza!!
|
|
|
#3200 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
ojoj...dobra wiec stosuje sie do zasad jeszcze dwa dni PP i przechodze na Druga faze ale wezme sobie chyba 4/4 bo juz tych bialek jesc nie moge ojej i cztery msc na takiej diecie... pozniej tez nie jst fajnie bo do 06.2011r mam miec stabilizacje... a # faza to jest tylko dodanie np jednego jablka i 2 razy w tyg makaronu lub ryzu 200g... masakra ![]() ---------- Dopisano o 16:17 ---------- Poprzedni post napisano o 16:12 ---------- Cytat:
heheh troche brzuszkow dzis zrobie i wypije wiecej wody . Dziekuje Wam PIEKNIE a teraz
|
||
|
|
|
#3201 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
za alko dostaniesz a po trzecie to IIIfaza to nie jest tylko to co napisalas.... codziennie jest PW, codziennie je sie porcje chleba i owocow, 2razy w tygodniu produkty skrobiowe i 2 razy w tygodniu uczta.... a skoro tak sie boisz tych 4 miesiecy to czemu zdecydowalas sie na ta diete a nie inna???
|
|
#3202 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
a dzis sie mierzylam w talii 90cmmmmmmm!!! a mialam jakis msc temu albo dwa msc temu 80 cm... jak to mozliwe! ja chce schudnac wiem ze wytrwam w diecie bo patrzec na siebie nie moge i ubrania sa za male i w ogole masakra ale za ja zobaczylam 90 cm....
|
|
|
|
|
#3203 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Moim zdaniem źle się nastawiasz do diety. Jeszcze raz przemyśl czego oczekujesz, potraktuj dietę poważnie, bo teraz podietkujesz, a potem zarzucisz i zrobi się jojo. Przykro mi, że nie chudniesz, ja też teraz stoję w miejscu, ale wiem, że tak może być. Mimo, że to irytujące. Dziwi mnie, że mówisz, że czytałaś, skoro nie wiesz nic o trybach na fazie II. No ale się poprawisz i doczytasz - mam nadzieję, bo zrobisz tylko sobie krzywdę, a nam będzie przykro, że Ci nie idzie. Musisz pić min. 1,5litra płynów. Najlepiej weź sobie butle wody mineralnej i wiedz, że całą masz ją wypić tego dnia, oprócz tego co lubisz, kawa, herbata. Jedz mięso, ryby - mają więcej czystego białka niż kefiry, jogurty. Nabiału możesz dziennie zjeść nie więcej niż 800g. Unikaj wegli. Węgle tylko1g na każdy kilogram ciała. Masz jeść sporo. Przynajmniej 5 treściwych posiłków, a nie 2 udka i serek na cały dzień. Obowiązkowo otręby. Zero alkoholu. Ja mimo wielu okazji jakie miałam wypiłam dopiero pod koniec drugiego miesiąca na weselu bliskiej osoby, ale i tak malutko - moczyłam usta. Proponuję dziś przemyśleć jadłospis na jutro i go tu wkleić do analizy. ![]() ---------- Dopisano o 17:19 ---------- Poprzedni post napisano o 17:16 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 17:28 ---------- Poprzedni post napisano o 17:19 ---------- Ja się dzisiaj wkurzyłam. Koleżanka w pracy wzięła ode mnie dietę dla córki. Biorąc ode mnie co potrzeba - ja jej jeszcze ciut tłumaczę i pytam kiedy chce zacząć ile kilo chce zrzucić itp., a ta mi mówi, że córka już 7 dni je samo białko. Ja zdębiałam - to chyba już wszystko wie o diecie, a ta mi mówi, że nie za dużo. Pytam, to ile chce schudnąć, a ta, że 3 do 5 kilo. Normalnie zaczęło mnie telepać. Jak do pań dietetyczek potem trafiają osoby, które właśnie tak dukają, to się nie dziwię, że tak jadą po tej diecie. Jak ktoś się nie potrafi do diety przygotować, to lepiej niech nie zaczyna i zdrowia sobie nie marnuje. Druga mi mówi, że ona też na białkowej - kilka miesięcy i je uwaga: tylko owsiankę /na mleku/ i rosół z makaronem i mięso i ryby w panierce i warzywa i owoce - kiedy jej się chce. Ręce opadają. Telepie mnie w środku i tyle. I dziwi się, że schudła niecały kilogram. Edytowane przez rumcia1 Czas edycji: 2010-09-16 o 21:18 |
||
|
|
|
#3204 |
|
Przyczajenie
|
Na obiadek dzisiaj jadłam naleśniki z piersią kurczaka, szynką i sosem do hamburgera(oczywiście własnoręcznie robionym).
Jakie to było dobre i takie zdrowe Po 2 padłam choć zrobiłam sobie 4 zmyślą o jutrze lub kolacji. Ale muszę się przyznać że zrobiłam sobie herbatę z plasterkiem cytryny bo się zapomniałam![]() No ale dziś to bardziej nagrzeszyłam zjadłam czekoladowy deser z biedronki za bardzo mnie kusił i się na mnie patrzył jak otworzyłam lodówkę ale za kare poćwiczyłam i potańczyłam
|
#3205 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Dzisiaj tak trochę czaiłam na tej diecie i jadłam to, co znalazłam w lodówce ;/ Na śniadanie mały serek wiejski (odratowany z kąpieli solnej ;p), a potem poszła rybka z pary z pietruszką i czosnkiem, jajecznica z 2 jaj na szynce, 1 jogurt naturalny 0% - 400g, no i podjadana chuda szynka od czasu do czasu... No w dodatku o dziwo prawie 2l. wody i ciągle piję, bo już jeść nie bardzo mogę bo późno... ![]() Myślę się jutro wybrać na zakupy, żeby parę przepisów z książki wypróbować. m.in. mączkę kukurydzianą, otręby owsiane, bo się skończyły i surimi, bo ta pysznota za mną już od 2 tygodni chodzi :P Mam pytanie, czy w tej diecie należy stosować proteiny w proszku? Bo coś czytałam, ale nie doczytałam i nie mogę już tego znaleźć. I coś mnie głowa boli
|
||
|
|
|
#3206 |
|
Raczkowanie
|
Tak jak obiecałam wrzucam fotki. 2 pierwsze były robione rok temu w Anglii przy wadze 92kg
|
#3207 |
|
Wtajemniczenie
|
anemik18 - jaka laska
![]()
|
|
#3208 |
|
Raczkowanie
|
coś się zawiesza ten wizaż:/ albo cos jest nie tak z moim internetem
Dukam od 14.06.2010r. Wzrost 174cm Mniej: 20,7kg Do celu: 4,4kg III faza od 15.09.2010r. 95 Edytowane przez anemik18 Czas edycji: 2010-09-16 o 20:01 |
|
|
|
#3209 |
|
Raczkowanie
|
no i 1 dzien przede mna. przyznam, ze nawet nie bylo tak zle (guma do zucia czasem zajmowala mi usta
) ale nie sadze aby mi cos narazie obylo
|
|
#3210 |
|
Raczkowanie
|
anemik18 teraz to dopiero wyglądasz hot hoh hot! a nawet dodałabym jeszcze jedno hot!
A teraz się ładnie przywitam ![]() Od 1 września dukam dzielnie choć z upadkami. Nie wiem czy mi łatwiej, czy też ciężej, że jestem po diecie south beach , ale ten największy spadek kilogramowy już za mną. Teraz, że tak powiem dopieszczam się , bo już czuję się świetnie w porównaniu z tym co było..Moim pierwszym celem jest zobaczyć 5 z przodu. TŻ twierdzi, że jak będę miała 59 to mam iść na utrwalenie bo nie chce mnie chudszej. W zasadzie dziś mi powiedział, że kiedyś było mnie więcej do kochania ![]() Ale po cichutku marzę o 55...ostatni raz ważyłam tyle 7 lat temu... Pozdrawiam każdego z osobna serdecznie i liczę na Wasze wsparcie ![]() Zapomniałam dodać: mam 23 lata i startowałam z wagi 78 i na South Beach zeszłam do 65, ale 3 kg przybyło przez luuuźne wakacje i z Dukanem jestem o 68 kilograma, dziś rano moja waga zanotowała 63,2
Edytowane przez coconut87 Czas edycji: 2010-09-16 o 21:06 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:01.

Gdyby nie chroniczny brak kasy, zapisalabym sie
tylko o tym nie wiedziałam. No może tak rękami nie wymachuję, ale kroki jak w dym takie same. 

za to snikers sie przyplatal 
i wlasnie mam 156 cm wzrostu czyli malutka jestem a waze 71 kg... mam problemy z jajnikami policystycznymi (2 lekarzy mi powiedzialo ze sa problemy wtedy z waga, chodzi o hormony), ale zeby nic nie spasc z wagi???
pomozcie powaznie poradzcie mi bo spadki macie cudowne!!
Ale nie poddaje się i sobie dukam już dobre 10dni mniej o 2,3kg 

jak to mozliwe! ja chce schudnac