|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1381 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: 3trymestr już nam leci,rosną brzuszki a w nich dzieci-mamy listopadowo-grudniow
Dziewczyny nie sugerujcie sie tak bardzo tymi wyliczeniami wagowymi usg
raz lekarz trafi z wagą a 5 razy nie. Moja kumpela miała mieć córuchne z wagą 3700g a urodziła malusia córeczke ważącą 2550g ![]() Moj synek w 32-33tc ważył 2100g i wiem ze wtedy tyle wazył bo kolezanka ktora rodziła jak jej robili przed porodem usg to powiedzieli ze urodzi dziewuche 3500g i miała 3520g takze w sumie mozna powiedziec ze dobrze okreslili wage. Ale to tez zalezy jak zmierzy brzuszek dzidzi wystarczy milimetr w tą lub w druga strone i waga mniejsza albo wieksza ![]() Irsin jak sie rozpakujesz to sie przekonamy zreszta wszystkie po porodzie sie przekonamy ile nasze dzidziole ważą
|
#1382 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: 3trymestr już nam leci,rosną brzuszki a w nich dzieci-mamy listopadowo-grudniow
Dostałam maila, że łóżeczko wysłane więc jutro powinno być
Odebrałam wyniku moczu - ani śladu białka Co do świat to ja zawsze zaliczałam 2 wigilie - najpierw u teściowej potem u mamy, no i w świeta jeden dzień u jedenej a drugi u drugiej. W tym roku idę na wigilię tylko do mamy a w święta się nigdzie nie wybieram - będziemy siedzieć w domku
|
|
|
|
#1383 |
|
Zadomowienie
|
Ja juz czekam na wigilie i Boże Narodzenie, uwielbiam te święta, sa takie magiczne dla mnie, tym bardziej teraz jak już Michałek będzie z nami
![]()
|
#1384 |
|
Zakorzenienie
|
Też uwielbiam Boże Narodzenie. Choć nie jesteśmy z mężem katolikami i nie chodzimy do kościoła, to te święta mają dla nas wymiar pięknej tradycji z magiczną atmosferą i - pomijając wizytę w kościele - obchodzimy je
A ja wklejam brzuń mój dzisiejszy (28tc+4d). Mam wrażenie, że ostatnio już wolniej rośnie Może to i lepiej
|
#1385 |
|
Raczkowanie
|
My tez kochamy swieta chodzimy na pasterke i obchodzimy podwojnie u tesciow i u moich rodzicow ale w tym roku bedzie inaczej bo moi tesciowie pala w domu a ja tam siedziec w dymie nie bede.
![]() I tak wole swieta u mojej mamy nie ma to jak zjesc u mamy ![]() Wlasnie wcinam lays'y fromage i popijam kola a mala tak szrzuje ze nie wiem czy jej smakuje czy nie Pierwszy raz mi sie zdazylo Oki spadam szykowac romantyczna kolacyyje dla tz bo biedny sie przepracowuje
Edytowane przez Eliza86 Czas edycji: 2010-09-16 o 17:50 |
|
|
|
#1386 |
|
Zadomowienie
|
Nie moge wcale wejśc na wizaż dzisiaj
Musze sie polozyc dzisiaj wczesniej bo tak mi sie chce spac ze szok... Ale ide teraz do piwnicy po kozaczki bo do PL dopiero na wiosne przyjedziemy wiec teraz całe auto zapakuje chyba swoich ciuchów itd. |
|
|
|
#1387 |
|
Rozeznanie
|
Widze ze moj problem zostal pominiety
|
|
|
|
#1388 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
może coś się rozciąga w pochwie, mnie np. bardzo boli cała kość łonowa i miednica i czasem pobolewa w pochwie i moja lekarz mnie uspokoiła-mam nadzieję że u Ciebie jutro będzie tak samo ![]() A ja właśnie piekę szarlotkę-sąsiad zobaczył że tylko nadzoruje układanie polbruku i przyniósł mi jabłek żebym upiekła chłopakom szarlotkę to obiecałam kawałek no i piekę - ale pachnie obłędnie mam nadzieję że całej nie zjem...![]() Kretencja śliczny brzunio
ur. - 28.12.2010 - 4530g, 59cm ![]() Edytowane przez mallinka Czas edycji: 2010-09-16 o 18:20 |
|
|
|
|
#1389 |
|
Zakorzenienie
|
hej dziewczyny dzięki za właściwe słowa w stosunku do tego mojego oszołoma. niestety już zmieniłam raz lekarza więc na samym końcu nie będę kombinować ale pójdę do innego na konsultację a póki co będę trzymać dietkę cukrzycową - mówi się trudno
|
|
|
|
#1390 |
|
Zakorzenienie
|
wydaję mi się, że to nic groźnego, moja gin ostatnio mówiła mi, że różne bóle, kłucia, rozściągania mogą być jak najbardziej naturalne. Natomiast trzeba uważać, gdy brzuch twardnieje (jeśli rzadko to spoko, ale jeśli dosyć czesto to lepiej dać znaka ginowi) i jeśli czuje się skurcze. Ale dobrze, że idziesz jutro do lekarza, przynajmniej upewnisz się, że wszystko jest ok
![]() a ja zakopałam się na allegro, mam już tyle stron otworzonych z ciuszkami i mebelkami dla dziecka, że powoli się w tym gubię
|
#1391 |
|
Zadomowienie
|
Aliszcze Ja też jak zajade do DE będę chciała wszystko juz urządzać. Najważniejsze że tż juz pomalował mieszkanko wiec akurat pasowało ze ja teraz w PL jestem a on tam malował. Pokupiliśmy naklejki pod kontakty i wygląda to super bo poprzysyłał mi zdjecia jak wszystko wygląda
Ale doczekać sie nie moge kiedy poskładamy łóżeczko i już bedzie stało ![]() Jeszcze pozostanie kupić nam wózek. Dziewczynki a czy sól fizjologiczną bedziecie kupowały czy samą wodą bedziecie oczka przemywały? Bo w poniedziałek chce jechac jeszcze pokupić takich aptekowych rzeczy do dzidzi zeby potem po DE nie latac i nie łamac jezyka, wole miec juz wszystko w domciu. |
|
|
|
#1392 |
|
Rozeznanie
|
Dzieki dziewczynki
---------- Dopisano o 18:45 ---------- Poprzedni post napisano o 18:35 ---------- Dzieki dziewczynki |
|
|
|
#1393 |
|
Zadomowienie
|
zenia2211 Mi też strasznie zamula wiec pewnie cos robią z wizażu...
A co do świąt to do nas rodzice moi przyjeżdzaja do DE, w tamtym roku tez byli i było super a te ŚWIĘTA będą tymbardziej niezapomniane i wyczekiwane bo będziemy je spędzać już z NASZYM SKARBKIEM... |
|
|
|
#1394 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() :brzyda l:![]() ja przechodząc obok pepco nie mogę się powstrzymać
|
|||
|
|
|
#1395 |
|
Rozeznanie
|
Dzieki dziewczynki
|
|
|
|
#1396 |
|
Wtajemniczenie
|
Pisałam dwa razy, ale za każdym razem wizaż mi sie wieszał ;/
też jesteście takie senne? Ja koszmarnie, moglabym spac z 18 godzin na dobę , mała wysysa ze mnie energię chyba ![]() Dziewczyny, ładne brzuszki ![]() Kootekk mojej siostrze tez wyszla ropa po cesarce. Chyba jakies zastrzyki w brzuch brała. Lutien wymaz robiłas u doktora S. ? Ciekawe, czy mi zleci- mam wizytę za tydzień. Serenti współczuje lekarza, brak słów. On pracuje w szpitalu, gdzie chcesz rodzić? jesli nie, to bym go olala i poszła np. do ordynatora z tego szpitala. Hmm... ciekawe, ile przytyła moja Hania ... w 28 tc ważyła 1150 g, za tydzien bedzie ważona - w 34 tc
|
#1397 |
|
Wtajemniczenie
|
ale jestem zła, poodpisywałam wam a ten wizaż się pozacinał i mi skasował wszystko;(
z tego co pamiętam to kretencja śliczny i super zgrabny brzuś ![]() a kotek super że nie ma już białka w moczu
|
|
|
|
#1398 | |||
|
Raczkowanie
|
Cześć!
Zastanawiam się czy to ja tak wolno czytam czy to Wy tak szybko piszecie? ![]() Humorek mi się poprawił po wczorajszej SR. Pani prowadząca szkołę okazała się znajomą teściowej (ona ma wszędzie znajomych ) i bardzo fajnie prowadziła zajęcia, chociaż na pierwszych zajęciach nie dowiedziałam się nic specjalnie nowego.Oczywiście nie omieszkałam sobie porównać mojego brzuszka z innymi ciężarówkami - tym bardziej, że wszystkie dziewczyny termin na grudzień. I co? I mój to lilipucik, maleńka piłeczka w porównaniu z innymi. Nie chciało mi się wierzyć, że wszystkie te kobiety będą rodzić dopiero za ok. 3 miesiące. Do tego absolutnie nie mam problemu z zakładaniem skarpetek, butów czy obcinaniem paznokci. Na szczęście mała kopie coraz mocniej i dalej, więc wiem, że rośnie. Cytat:
Cześć! Cytat:
Ja tak robię. Ja też pewnie będę miała podobny problem z mężem, który jest nałogowym graczem komputerowym a do tego uwilebia grać też na gitarze. Kiedy to robi znika. Uwielbiam, kiedy się cieszy ze swoich zainteresować, popycham go w ich kierunku, ale już wiem, że pewnie będzie musiał z nich w pewnym stopniu zrezygnować. On jeszcze chyba o tym nie wie. ![]() Cytat:
Idę dalej Was nadrabiać. Jestem bardzo ciekawa co u Ishki.
|
|||
|
|
|
#1399 |
|
Zadomowienie
|
Faktycznie coś dzisiaj słabo Wizaż działa, w takim razie idę sobie zrobić małe SPA w mojej łazience ;-)
|
#1400 |
|
Zakorzenienie
|
rany co oni robią z tym wizażem
Masakra jakaś ani wejść się nie da ani nic napisać bo non-stop zamula |
|
|
|
#1401 | |||
|
Raczkowanie
|
Cześć!
Zastanawiam się czy to ja tak wolno czytam czy to Wy tak szybko piszecie? ![]() Humorek mi się poprawił po wczorajszej SR. Pani prowadząca szkołę okazała się znajomą teściowej (ona ma wszędzie znajomych ) i bardzo fajnie prowadziła zajęcia, chociaż na pierwszych zajęciach nie dowiedziałam się nic specjalnie nowego.Oczywiście nie omieszkałam sobie porównać mojego brzuszka z innymi ciężarówkami - tym bardziej, że wszystkie dziewczyny termin na grudzień. I co? I mój to lilipucik, maleńka piłeczka w porównaniu z innymi. Nie chciało mi się wierzyć, że wszystkie te kobiety będą rodzić dopiero za ok. 3 miesiące. Do tego absolutnie nie mam problemu z zakładaniem skarpetek, butów czy obcinaniem paznokci. Na szczęście mała kopie coraz mocniej i dalej, więc wiem, że rośnie. Cytat:
Cześć! Cytat:
Ja tak robię. Ja też pewnie będę miała podobny problem z mężem, który jest nałogowym graczem komputerowym a do tego uwilebia grać też na gitarze. Kiedy to robi znika. Uwielbiam, kiedy się cieszy ze swoich zainteresować, popycham go w ich kierunku, ale już wiem, że pewnie będzie musiał z nich w pewnym stopniu zrezygnować. On jeszcze chyba o tym nie wie. ![]() Cytat:
Idę dalej Was nadrabiać. Jestem bardzo ciekawa co u Ishki.
|
|||
|
|
|
#1402 |
|
Zakorzenienie
|
irsin wow twoja mała to juz kawał baby, choc usg sie myli, w dniu porodu mi robili 3 razy usg i za kazdym razem inny lekarz robil i zawsze wychodzilo ze maly wazy ok 1700g a urodzil sie 1400g
ja juz po wizycie, rana minimalnie ropieje wiec nie jest zle mam przemywac woda utleniona i octaniseptem i powinno byc dobrze bylismy wieczorem u michałka i takiego to go jeszcze nie widzialam, tż wczoraj nie byl i sobie z michałkiem pokadał a maly non stop sie do niego śmiał juz nie moge sie doczekac jak zobacze michłka w ramionach meza |
|
|
|
#1403 |
|
Raczkowanie
|
Przepraszam, że dwa razy to samo, coś mi szwankuje wizaż.
|
|
|
|
#1404 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no i ze lozko wyslane, ja dalej czekam na wysylke Cytat:
ale z dzieckiem teraz pewnie to sie zmieni ![]() Cytat:
Ja tez do kosciola nie chodze w ogole na pasterce nigdy nie bylam bo o tej porze to ja dawno spie ![]() Komus mialam cos jeszcze odpisac, ale juz 4 raz pisze wiadomosc i szlag mnie trafia wiec wybaczcie
|
|
#1405 | |
|
Wtajemniczenie
|
Hej
Ja już po wizycie. Nika waży podobno 2800g Wyniki też dobre. Na następnej wizycie mam dostać już skierowanie na krzepliwość i skierowanie już do porodu (choć ono nie jest potrzebne). Lekarz powiedział, że poród w tym momencie już nie jest żadnym zagrożeniem ![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#1406 |
|
Wtajemniczenie
|
Lutien super wiadomości
kawał dziewczynki![]() ja mam wizytę za tydzień, na ostatniej mi mowił, że na przyszłej juz mi zleci badania ( to będzie 34tc). W ogóle kiedyś się z nim umówiliśmy z małżem w szpitalu, oprowadził nas, pokazał gdzie co się robi, procedury po kolei. Musze z małą pertraktować, coby chciała sie wykluć na jego dyzurze
|
#1407 |
|
Zadomowienie
|
Kurde no coś z wizażem sie dzieje, pisalam juz z 5 postów i żaden sie nie pojawil:/
Kretencja fajny brzusio i sporawy No my bylismy na usg, mały wazy 2100 w 33 tc, ginka mowiła tylko ze brzuch dzidzia ma spory:/ co to moze znaczyc??? cos kiedys slyszlam ze jak kobieta ma cukrzyce to tak sie dzieje, ale wynik robiony w 24 tyg. wykluczyl cukrzyce, chyba ze pozniej mnie dopadla ,tak szybko tyje:/ co myslicie o tym?
|
#1408 |
|
Zakorzenienie
|
Ale macie fajnie ze znacie wage dziecka, ja niestety ani razu nie mialam podanej wagi u lekarza do ktorego chodze. Tylko na 3d mialam kolo 810gram w 25/26 tc.
kootekk, no pewnie jeszcze troszke i juz dziecina w domu bedzie w Waszych ramionach
|
#1409 |
|
Zakorzenienie
|
u mnie tez wizaż sie psuje i net tez
coś z nadajnikiem robią
|
|
|
|
#1410 |
|
Dragonfly
|
kootekk jak czytam Twoje posty to mam banana na buzi
![]() ja nie wiem ale wiekszosc dnia pobolewa mnie brzuch jak na okres,a twardnien zadnych nie ma
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:51.

raz lekarz trafi z wagą a 5 razy nie. Moja kumpela miała mieć córuchne z wagą 3700g a urodziła malusia córeczke ważącą 2550g
Tomuś 

może coś się rozciąga w pochwie, mnie np. bardzo boli cała kość łonowa i miednica i czasem pobolewa w pochwie i moja lekarz mnie uspokoiła-mam nadzieję że u Ciebie jutro będzie tak samo