|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1471 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: "Czuje że żyje urosnę wam prędko..."-Bejbiki Styczeń-Luty2011-cz.2
Cytat:
![]() na obiad krupniczek, dochodzi powoli, mniaam |
|
|
|
|
#1472 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1473 |
|
Zadomowienie
|
WRRRRRRR
ktoś mi zmiótł krzesełko "chicco polly" sprzed nosa, akurat z mojego miasta gość sprzedawał za 190zł ... ech!
|
#1474 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
. Mój mąż wczoraj opowiadał, że kolega do redakcji przyprowadził synka i stwierdził, że on też naszego będzie brał .Cytat:
. A wiesz co? Mój waży prawie tyle samo, co Twój - Michał doczytał na kartce od lekarza, że mały ważył w poniedziałek ok.400 gram!! To chyba mój jest grubaskiem, bo jest młodszy o tydzień . Fotki świetne - zwłaszcza tych małych stópek - aż by się chciało ucałować te nóżki . A co do fotek legitymacyjnych - polecam fotografa na Kopernika - robi super fotki.Cytat:
Kurczę, ta pogoda mnie dobija - raz pada, raz słońce - niech się wreszcie zdecyduje! Dziś jadę do mamy po kolejną porcję ubranek dla Małego Edytowane przez cytrynka3002 Czas edycji: 2010-09-16 o 14:51 |
|||
|
|
|
#1475 |
|
Zadomowienie
|
U mnie też pogoda w kratkę i chyba dlatego tak strasznie boli mnie głowa....
Dziewczyny ja naprawdę polecam Aspargin Ja płaciłam za 50 tabletek 6,50 zł, biorę trzy dziennie, po posiłku. Witamin dodatkowych nie łykam, po prostu staram się jeść kolorowo Ale i tak najlepszy jest mój mąż, który nie jest zwolennikiem lekarzy i medykamentów. Wszystko najlepiej naturalnie. Wczoraj jak powiedziałam mu, że muszę łykać magnez i potas to powiedział, że po co tabletki, przecież mogę jeść czekoladę i pomidory ![]() Zapytałam tylko czy pod koniec ciąży ma się ze mną zamiar zmieścić w łóżku Ehh....wczoraj po wizycie, to mi się smutno zrobiło, bo mnie opierniczył, że za często robię USG a to szkodliwe i w ogóle. Potem mnie przepraszał i tłumaczył, że chce żeby córeczka była zdrowa ![]() Jakbym ja nie chciała żeby była zdrowa.....nawet tabletek przeciwbólowych nie biorę jak mnie głowa boli ![]() Ci mężczyźni.....tylko co by było jakby ich nie było? ![]() vilya haftuje teraz wiejską drogę, a potem zabieram się za magnolię. Mam też zamiar do grudnia wyszyć metryczkę dla Sary i serwetę w róże dla mojej mamy....Ciekawe czy mi czasu starczy ![]() madelinem dobrze kojarzę, że mieszkasz ze szwagrem? Znam ten ból.....
|
#1476 |
|
Zadomowienie
|
a ja tak troszke do przodu ale zastanawiałam się jak mozna pomóc maleństwu w rozwoju i znalazłam fajną stronkę z zabawami rozwijajacymi juz od narodzin
jest podzeilone kategoriami wiekowymi wiec łatwo mozna dopasowac do swojego dziecka a póki bede na macierzynskim to chce cos dac od siebie dziecku a potem jak juz praca bedzie to nie bedzie tak łatwo żeby czas znaleźć na wszystko... a co najfajniejsze to bez tej wiedzy książkowo-internetowej moja mam i babcia też się tak z nami bawiły:Phttps://mamotoja.pl/na_skroty_katalo...ijajacych.html Edytowane przez agape Czas edycji: 2010-09-16 o 15:19 |
|
|
|
#1477 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A co do mężczyzn i ich troski o nas - to miłe jest, że też się poczuwają, prawda? Pamiętam, że jak zobaczyliśmy na teście ciążowym dwie kreseczki, to mąż od razu wparował do kuchni i schował mi słodzik - żebym nie truła dziecka ![]() agape - fajna stronka - zabieram się za czytanie!! Edytowane przez cytrynka3002 Czas edycji: 2010-09-16 o 15:22 |
|
|
|
|
#1478 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Piękne te magnolie
|
|
|
|
|
#1479 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
cytrynka haft krzyżykowy jest bardzo prosty ja sama się właściwie nauczyłam z neta. Jak Twoja mama umie to na pewno Ci pomoże a to właściwie chwilka. Jak byś miała pytania to ja chętnie wytłumaczę ci wszystko w miarę możliwości. |
||
|
|
|
#1480 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
mam najlepszych lekarzy którzy mają wielką wiedzę i doświadczenie i wiedzą co robią, na dodatek nie ma żadnych naukowych dowodów na szkodliwość usg.. więc sądzę że jeśli zdrowie każe to czemu nie korzystać z tej możliwości.. inaczej czasem nie da się sprawdzić i już to już nie te czasy gdy się czeka w niepewności i tylko osłuchuje brzuch.. trzymajcie za mnie kciuki jutro jedna z ważniejszych wizyt mnie czeka.. czy wszystko ok i czy dalej będzie ok.. no i mniej ważne ale super by było jakbym miała płeć mojego syneczka potwierdzoną.. a później jeszcze tylko przeżyć poniedziałek i wieści z kliniki genetycznej (oby było ok) i mam nadzieje że w końcu będę mogła złapać oddech i zacząć cieszyć się ciążą.. bo na razie ta ciągła niewiadoma odnośnie zdrowia i dalszego przebiegu ciąży mnie trochę przybija, stresuje i nie pozwala się w pełni cieszyć.. |
|
|
|
|
#1481 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
LOUBOUTINKO trzymam kciuki |
|
|
|
|
#1482 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
powiem Wam jeszcze w tajemnicy, że dopiero od poniedziałku gotuje tu obiady dla męża, wcześniej nie mogłam...zresztą- szkoda słów ![]() moja mama wyszywa krzyżykami, duże obrazy... ja próbowałam raz i zamiast obrazka kwadratowego wyszedł prostokątny nie wiem jak to zrobiłam, ale wyszywanie to dla mnie czarna magia. wolę farby i modelinę ![]() LOUBOUTINKO, ja również trzymam kciuki za jutrzejszą wizytę |
|
|
|
|
#1483 |
|
Zadomowienie
|
cytrynka3002 haftowanie naprawdę nie jest trudne
na początek bardzo się przydaje. Ja haftuje gobelinowym nie krzyżykowym bo bardziej mi się podoba. Bierzesz mulinę w odpowiednim kolorze, igłę i nawlekasz sobie Robisz pentelkę na końcu i wtykasz w dziurkę w kanwie z odpowiednim kolorem (od dołu) tak żeby pentelka została pod wzorem. Potem w dziurkę na ukos pod spód wzoru I tak wszystkie kolory. Jak chcesz prześlę Ci w pdf instrukcje z obrazkami, podaj maila na priva ![]() Tutaj masz kolorowe kanwy ze zwierzątkami do kupienia razem z kompletem mulin. http://coricamo.com/sets,46,0,1,20.htm POLECAM Louboutinka trzymam kciuki, żeby było wszystko ok agape dzięki za stronkę, już dodałam ją do ulubionych
http://www.rodzice.pl/suwaczki/showticker/9042 SARA - Mała Księżniczka http://www.rodzice.pl/suwaczki/showticker/13591 KRÓL ARTUR Edytowane przez MARIKA.S Czas edycji: 2010-09-16 o 18:05 |
|
|
|
#1484 |
|
Zadomowienie
|
Ja wróciłam z miasta, zdjęcia zrobione, leże sobie z nogami u góry, a małż mi dogadza.. a to herbatka... Boje się o maluszka. Wiem, że jest najważniejszy i naprawde postaram się zwolnić tempa ze wszystkim.
Zazdraszczam dziewczynkom, które mają serce i umiejętnosci do haftowania Cuda wianki można zrobić i ślicznie udekorować maluszkowi pokoik.
|
|
|
|
#1485 |
|
Zadomowienie
|
http://allegro.pl/nino-ideas-krzeslo...234830215.html jakie fajniutkie
|
#1486 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#1487 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Podziwiam, że Ty go jakoś znajdujesz, pochwal się potem dziełami...ja ostatnio przez 3 miesiące haftowałam pawia-zabierałam się za niego strasznie długo, a jak zaczęłam, to nie mogłam skończycCytat:
Trzymam kciuki ![]() Cytat:
Cytat:
no i oprócz nowych bajek można zobaczyc tam i zaczarowany ołówek, bolka i lolka Oczywiście jestem zwolenniczką wydzielania dzieciom tv, a nie sadzania przed telewizorem dla świętego spokoju, choc nie powiem, czasem się zdarza, jak chcemy z Tżtem odpocząc, to włączamy jego córce na kompie jakies bajki, właśnie z tych starych albo świnkę Peppę ![]() Cytat:
ale niestety musiałam odmówic sobotni udział w imprezie w firmie Tżta, mieliśmy rodzinnie piec barana na świeżym powietrzu, ale ja wole się wykurowac, Tż idzie sam, a ja mam pół soboty wolnej, może wreszcie za ten haft się zabiorę musze mulinę zakupic...ale muli ten wizaż dzisiaj
Edytowane przez kma1982 Czas edycji: 2010-09-16 o 20:49 |
|||||
|
|
|
#1488 |
|
Raczkowanie
|
dzięki za troske dziewuszki!
oczywiście te 5 kleszczy znaleźliśmy, bo kazałam TŻ mnie całą obejrzec!ciężko z grzybobrania zrezygnowac! Moja siostrzenica ogląda bajki na cbbebes, tak są dla najmłodszych i oprócz teletubisiów (bo ich nie moge zdzierżyc) to są całkiem edukacyjne!Mała chodzi i śpiewa (2lata i 4 miesiące) "kocham Cię, a Ty mnie...weź mnie za rękę..."albo koła roweru kręcą się, kręcą się" i macha tak śmiesznie ręką! ![]() moja teściowa i szwagierka haftują! ja nie mam na to czasu, a jakbym już siadła to cały dzień bym hawtowała i nic innego nie robiła, albo niedokańczała-tak mam niestety:/ a i niestety obramowanie obrazu kosztuje! ![]() cytrynka- Mój TŻ dziś z małym w kosi łapki grał ![]() loubotinka- trzymam kciuki MarikaS. piękne magnolie, ja sobie kupiłam na prezent gwiazdkowy tryptyk z magnoli
|
|
|
|
#1489 | |
|
Wtajemniczenie
|
Trzymamy.
Cytat:
I martwi mnie to.Zazdraszczam talentu. Ja bym nie dała rady się bawić haftami. Chociaż wydaje mi się, że taka zabawa musi być relaksująca. Myślałam o bajkach jeszcze i uświadomiłam sobie, że nie będziemy mieć lekko, bo... nie mamy telewizora. TŻ się upiera, że do tego czasu (tj. do czasu, gdy dziecko będzie wystarczająco duże, żeby oglądać bajki) na pewno kupimy, ale ja nie chcę. Edit: JeSuisUnPapillon - zeberka też fajna Edytowane przez anka_bzzz Czas edycji: 2010-09-16 o 23:19 |
|
|
|
|
#1490 |
|
Zakorzenienie
|
troszkę kręci mi sie w głowie, cisnienie ok 116/68
meble skręcone Teraz czeka nas pranie+ prasowanie, reszta zakupów i zamowienie łóżeczka, juz z 10 proc tylko;-) No może 20 Zakupów
|
|
#1491 |
|
Wtajemniczenie
|
Na dziendobry zapodaje- dla wszystkich mamusiek i ich pociech-poczytajcie to:
http://www.ciazowy.pl/artykul,a-jeze...dzi,640,1.html
|
#1492 |
|
Zadomowienie
|
witam piątkowo
http://www.ikea.com/pl/pl/search/?query=aspelund |
|
|
|
#1493 |
|
Raczkowanie
|
Witam, długo mnie nie było ale melduje się po wizycie po usg szczegółowym. Wszytko jest ok, jesteśmy w 24 tyg. synuś waży 606,66g i wszystko ma na swoim miejścu, ma długie stopki i "męskie" ręce jak określiła pani doktor. Słodki bobas tylko buzinkę cały czas zasłaniał rączkami i tylko troszkę z profilu go zobaczyliśmy. Tak że wczoraj jak się okazało że wszytko ok poszłam i zrobiłam pierwsze zakupy, narazie skromniutkie bo kaftanik a potem jeszcze w lumpku 2 sweterki (kurcze faktycznie można tam znaleść cuda za grosze). Ale tż sam zaproponował żebyśmy poszli do sklepu z łóżeczkami i wózkami (hehe jak szybko weszliśmy tak szybko wyszliśmy jak zobaczyliśmy ceny jakie mają). pozdrawiam mamuśki i dzidziuśki w brzuszkach, trzymajcie się ciepło i nie dajcie zarazką (mnie chyba cosik dopada, ale walczę narazie domowymi sposobami).
|
|
|
|
#1494 |
|
Zakorzenienie
|
Mariko mam do Ciebie pytanie: jak sobie radzić z bólem bioder. okropnie bola jak leżę a jak muszę się przekręcić to ze łzami w oczach. spie z poduszką między nogami ale to dużo nie pomaga.
przy okazji, ja też haftuję, nawet te magnolie zrobiłam metryczka też już jest gotowa
|
#1495 |
|
Zadomowienie
|
śliczne te Wasze cuda aż mnie mobilizujecie żebym się też nauczyła
ja lubie szyć na maszynie ale jak już po pracy zjem zrobie obiad i posprzątam to jest późno i nie chce mi się wyciągać maszyny, tymbardziej że strasznie to hałasuje i TŻ się skarży że tv nie słyszy |
|
|
|
#1496 |
|
Raczkowanie
|
Witam!
![]() Dizi ja też nie dawno brałam Urosept i bardzo szybko bakterie zniknęły ![]() Louboutinko! napewno wszystko będzie wporządku! Ja byłam wczoraj u lekarza. Najpierw u rodzinnego potem na usg. Jestem po prostu przeziębiona Mam leżeć do niedzieli, grzać się, brać rutinoscorbin, pić herbatę z cytryną i miodzikiem Ewentualnie nospa jakby mnie bardzo ta macica bolała. To podobno poprostu moja dzidzia tak się rozpycha, że jego ruchy są dla mnie troszkę nieprzyjemne. Ale zniosę to dzielnie Waży teraz 220 gram i to 19ty tydzień. Mam tylko dość nisko osadzone łożysko na przedniej ścianie i trzeba to kontrolować.Ogólnie jestem trochę spokojniejsza. Nie potrzebnie tak się bałam. Dziękuję za wsparcie
|
#1497 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
.kma1982 - To dobrze, że kupiłaś syrop - teraz tylko wygrzej się w weekend w domku i będzie dobrze na pewno Dziewczyny szkoda, że taki zimny ma być ten weekend, co? Człowiek by się przeszedł do parku, a tu lipa - strach wychodzić, bo jeszcze dopadnie jakieś choróbsko. U mojego męża w pracy wszyscy prawie chorzy - robię mu codziennie wapno z wit.C, żeby nic nie złapał, bo u nas to jest tak, że jak jedno zachoruje, to drugie też leży. |
||
|
|
|
#1498 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:57 ---------- Poprzedni post napisano o 09:53 ---------- Cytat:
|
|
#1499 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() dziewczyny polecałyście coś na ból gardła i kaszel, drapie mnie dziś od rana koleżanka z pracy zamiast iść na zwolnienie przychodzi i kaszle cały dzień a siedzi niedaleko mnie, nie moge znaleźc jakie srodki polecałyście na tą dolegliwość. ![]() wymiana w pełni, nie mam wody
|
|
|
|
|
#1500 |
|
Zadomowienie
|
Justine1988 - ja też tak mam! W nocy okropnie boli mnie lewe biodro, zwłaszcza, w sumie to mogę na nim zasnąć bez problemu, ale po jakimś czasie budzi mnie ból. Też śpię z poduchą między nogami, a przed snem piję magnez. Ale i tak zależy od nocy - nieraz prześpię całą bez problemów, a czasami jest masakra. Dziś obudziłam się o 4 nad ranem i nie mogłam zasnąć jakieś 1,5 godziny...oj, ciężki nasz los
.gabishing - syrop Stodal
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:47.

od czasu do czasu wpadając na wizaż 
) robić obiadek, bo mój mąż zaraz wraca z płytkami do łazienki.....od poniedziałku nie będę miała gdzie się kąpać i robić siku!!! Pomocy!!!

ktoś mi zmiótł krzesełko "chicco polly" sprzed nosa, akurat z mojego miasta gość sprzedawał za 190zł ... ech! 
. Fotki świetne - zwłaszcza tych małych stópek - aż by się chciało ucałować te nóżki