"Czuje że żyje urosnę wam prędko..."-Bejbiki Styczeń-Luty2011-cz.2 - Strona 50 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-09-16, 14:30   #1471
madelinem
Zadomowienie

Dot.: "Czuje że żyje urosnę wam prędko..."-Bejbiki Styczeń-Luty2011-cz.2

Cytat:
Napisane przez MARIKA.S Pokaż wiadomość
Leże więc sobie w sypialni albo siedzę w salonie na kanapie i dziergam obraz od czasu do czasu wpadając na wizaż
Lecę (tzn. powoli pójdę ) robić obiadek, bo mój mąż zaraz wraca z płytkami do łazienki.....od poniedziałku nie będę miała gdzie się kąpać i robić siku!!! Pomocy!!!
Chyba sobie wiaderko postawię przy łóżku....
nas też niedługo czeka remont. musimy wymienić podłogi w całym mieszkaniu tylko czekamy na wyprowadzkę współlokatorów, a oni jak na złość nigdzie się nie śpieszą...

na obiad krupniczek, dochodzi powoli, mniaam
madelinem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-16, 14:33   #1472
vilya
Zadomowienie

Cytat:
Jeśli kupujecie magnez to najlepiej Aspargin Jest tam również zawarty potas, który działa też przeciwskurczowo.

Coraz częściej ginekolodzy odchodzą od tradycyjnych metod eliminowania skurczy za pomocą fenoterolu i isoptinu, bo są to leki bardziej obciążające dziecko.
Podaje się je żeby wyhamować naprawdę rozszalałą czynność macicy.

Ja też niestety muszę się więcej oszczędzać
Szyjka skrócona a mała leży już główką w dół i jest bardzo nisko, przez co uciska szyjkę jeszcze bardziej.
Dla niej zrobię jednak wszystko.....bo już teraz bardzo bardzo ją kocham

Leże więc sobie w sypialni albo siedzę w salonie na kanapie i dziergam obraz od czasu do czasu wpadając na wizaż
Lecę (tzn. powoli pójdę ) robić obiadek, bo mój mąż zaraz wraca z płytkami do łazienki.....od poniedziałku nie będę miała gdzie się kąpać i robić siku!!! Pomocy!!!
Chyba sobie wiaderko postawię przy łóżku....
marika a co teraz haftujesz?
vilya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-16, 14:38   #1473
JeSuisUnPapillon
Zadomowienie

WRRRRRRR ktoś mi zmiótł krzesełko "chicco polly" sprzed nosa, akurat z mojego miasta gość sprzedawał za 190zł ... ech!
http://www.suwaczki.com/tickers/dqprpx9i136imlln.png
JeSuisUnPapillon jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-16, 14:48   #1474
cytrynka3002
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez hawea Pokaż wiadomość
Cytrynko, mamy podobnych facetów Mój też ześwirował na punkcie synka, robi plany, że go będzie odwiedzał w instytucie, że mu będzie pokazywał aparaturę, na której pracuje. itd. Śpiewa mu do brzuszka, gada coś do niego i ja nie słyszę, głaszcze po brzuszku i mówi mu, żeby mnie za mocno nie kopał (chociaż tego kopniakami jeszcze nie można nazwać, po prostu czuję ruchy) Z zakupami też szaleje, oprócz ubranek, kupił już nosidełko, i włożył tam takiego dużego miśka, którego też kupił dla niego i paradował dumnie po mieszkaniu Kocham go za to i cieszę się, że potrafi okazać swoje uczucia
No to faktycznie mocno go wzięło. Mój mąż wczoraj opowiadał, że kolega do redakcji przyprowadził synka i stwierdził, że on też naszego będzie brał.

Cytat:
Napisane przez mysiopez Pokaż wiadomość
Melduje się po wizycie u ginekologa:
- synek dalej jest synkiem;D waży 395 gram i ma zdrowe serduszko.
ja mam sobie kupić Venoruton na żylaki, bo mi się na prawej nodze pojawił wredny bolący żylak.. jak nie przejdzie mi po maści i nogi będą mi puchnąć będę musiała iść do chirurga.
Pan doktor mnie postraszył. Powiedziałam, że jak chodzę to mnie brzuch boli.. to usłyszałam, ze jak chce donosić ciąże, to mam się zastanowić czy dalej chce wybierać się na spacerki.. Ja sobie nie wyobrażam leżenia w łózku! Dziś mam fryzjera, i muszę jechać na miasto zrobić zdjęcia do legitymacji studenckiej.. Małz zły na mnie, że na siebie nie uważam, ale co ja takiego robie? idę na zakupy (zawsze z nim, żebym nie dzwigała..) no czasami na lumpy sama, ale od mca już nie byłam (wczoraj byłam z nim, więc się nie liczy).
a.. i mam kupić sobie rajstopy przeciwżylakowe.. a drogie to jak ch... ! w aptece 75 zł!!!

Smutno mi się po tej wizycie zrobiło, pomimo tego, że maluszka widziałam.
Tak, jak piszą dziewczyny - nie dołować się, tylko myśleć pozytywnie. A wiesz co? Mój waży prawie tyle samo, co Twój - Michał doczytał na kartce od lekarza, że mały ważył w poniedziałek ok.400 gram!! To chyba mój jest grubaskiem, bo jest młodszy o tydzień. Fotki świetne - zwłaszcza tych małych stópek - aż by się chciało ucałować te nóżki. A co do fotek legitymacyjnych - polecam fotografa na Kopernika - robi super fotki.

Cytat:
Napisane przez JeSuisUnPapillon Pokaż wiadomość
WRRRRRRR ktoś mi zmiótł krzesełko "chicco polly" sprzed nosa, akurat z mojego miasta gość sprzedawał za 190zł ... ech!
Bidulko! Musisz czekać dalej na okazję...

Kurczę, ta pogoda mnie dobija - raz pada, raz słońce - niech się wreszcie zdecyduje! Dziś jadę do mamy po kolejną porcję ubranek dla Małego.

http://lb1f.lilypie.com/zZUqp1.png

Edytowane przez cytrynka3002
Czas edycji: 2010-09-16 o 14:51
cytrynka3002 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-16, 15:08   #1475
MARIKA.S
Zadomowienie

U mnie też pogoda w kratkę i chyba dlatego tak strasznie boli mnie głowa....

Dziewczyny ja naprawdę polecam Aspargin Jest tani i bez recepty a rewelacyjnie działa. Bo to magnez i potas. Najnowsze badania wykazały właśnie, że te dwa składniki dobrze działają zapobiegając skurczom mięśni gładkich w tym macicy i nie oddziałowują na dziecko, bo są potrzebne i w jego organizmie.
Ja płaciłam za 50 tabletek 6,50 zł, biorę trzy dziennie, po posiłku.
Witamin dodatkowych nie łykam, po prostu staram się jeść kolorowo

Ale i tak najlepszy jest mój mąż, który nie jest zwolennikiem lekarzy i medykamentów. Wszystko najlepiej naturalnie. Wczoraj jak powiedziałam mu, że muszę łykać magnez i potas to powiedział, że po co tabletki, przecież mogę jeść czekoladę i pomidory
Zapytałam tylko czy pod koniec ciąży ma się ze mną zamiar zmieścić w łóżku
Ehh....wczoraj po wizycie, to mi się smutno zrobiło, bo mnie opierniczył, że za często robię USG a to szkodliwe i w ogóle. Potem mnie przepraszał i tłumaczył, że chce żeby córeczka była zdrowa Przekonał mnie tym
Jakbym ja nie chciała żeby była zdrowa.....nawet tabletek przeciwbólowych nie biorę jak mnie głowa boli
Ci mężczyźni.....tylko co by było jakby ich nie było?

vilya haftuje teraz wiejską drogę, a potem zabieram się za magnolię. Mam też zamiar do grudnia wyszyć metryczkę dla Sary i serwetę w róże dla mojej mamy....Ciekawe czy mi czasu starczy

madelinem dobrze kojarzę, że mieszkasz ze szwagrem? Znam ten ból.....
MARIKA.S jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-16, 15:17   #1476
agape
Zadomowienie

a ja tak troszke do przodu ale zastanawiałam się jak mozna pomóc maleństwu w rozwoju i znalazłam fajną stronkę z zabawami rozwijajacymi juz od narodzin jest podzeilone kategoriami wiekowymi wiec łatwo mozna dopasowac do swojego dziecka a póki bede na macierzynskim to chce cos dac od siebie dziecku a potem jak juz praca bedzie to nie bedzie tak łatwo żeby czas znaleźć na wszystko... a co najfajniejsze to bez tej wiedzy książkowo-internetowej moja mam i babcia też się tak z nami bawiły:P
https://mamotoja.pl/na_skroty_katalo...ijajacych.html

Szymonek
Wojtuś
(Bejbolek) 2.05.2019

Edytowane przez agape
Czas edycji: 2010-09-16 o 15:19
agape jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-16, 15:21   #1477
cytrynka3002
Zadomowienie

Cytat:

Dziewczyny ja naprawdę polecam Aspargin Jest tani i bez recepty a rewelacyjnie działa. Bo to magnez i potas. Najnowsze badania wykazały właśnie, że te dwa składniki dobrze działają zapobiegając skurczom mięśni gładkich w tym macicy i nie oddziałowują na dziecko, bo są potrzebne i w jego organizmie.

Ale i tak najlepszy jest mój mąż, który nie jest zwolennikiem lekarzy i medykamentów. Wszystko najlepiej naturalnie. Wczoraj jak powiedziałam mu, że muszę łykać magnez i potas to powiedział, że po co tabletki, przecież mogę jeść czekoladę i pomidory
Ehh....wczoraj po wizycie, to mi się smutno zrobiło, bo mnie opierniczył, że za często robię USG a to szkodliwe i w ogóle. Potem mnie przepraszał i tłumaczył, że chce żeby córeczka była zdrowa Przekonał mnie tym
Jakbym ja nie chciała żeby była zdrowa.....nawet tabletek przeciwbólowych nie biorę jak mnie głowa boli

vilya haftuje teraz wiejską drogę, a potem zabieram się za magnolię. Mam też zamiar do grudnia wyszyć metryczkę dla Sary i serwetę w róże dla mojej mamy....Ciekawe czy mi czasu starczy

Ale zazdroszczę talentu...jak byłam młodsza, to mama próbowała nauczyć mnie haftować, ale jakoś się nie wciągnęłam...teraz żałuję - jakbym umiała wyhaftować małemu jakiś samochodzik, albo słonika czy tygryska.

A co do mężczyzn i ich troski o nas - to miłe jest, że też się poczuwają, prawda? Pamiętam, że jak zobaczyliśmy na teście ciążowym dwie kreseczki, to mąż od razu wparował do kuchni i schował mi słodzik - żebym nie truła dziecka. A z tą czekoladą - dobry pomysł, tylko ile bśmy jej musiały jeść dziennie?

agape - fajna stronka - zabieram się za czytanie!!

Edytowane przez cytrynka3002
Czas edycji: 2010-09-16 o 15:22
Stary 2010-09-16, 15:42   #1478
dewi
Rozeznanie

Cytat:

Widzę ze haftem krzyzykowym prawda?? A też wyszywałam, teraz niestety nie mam czasu. Młodsze dziecko, studia, praca mgr do pisania...
Piękne te magnolie
Stary 2010-09-16, 15:43   #1479
vilya
Zadomowienie

Cytat:

.
bardzo ładne obrazki, ja mam zamiar mojej córci wyhaftować kilka obrazków z misiem teddym. Ale chyba USG nie jest szkodliwe? ja miałam już 7 razy robione - i ostatnio to 3 razy co 2 tygodnie - bo poszłam prywatnie, za 1 razem nie widział wszystkiego kazał przyjść za 2 tygodnie a później już u mojej gin . Wcześniej miałam z powodu plamienia i niedoczynności tarczycy. Lekarz zapewniał mnie że to nie szkodliwe. W sumie są osoby co 2 tygodnie robią od początku ciąży - ile to już tych usg przeszły. Mam nadzieję, że nie zaszkodziłam tym córeczce. Wiem ze następne usg mam miec w listopadzie.

Cytat:
Napisane przez agape Pokaż wiadomość
a ja tak troszke do przodu ale zastanawiałam się jak mozna pomóc maleństwu w rozwoju i znalazłam fajną stronkę z zabawami rozwijajacymi juz od narodzin jest podzeilone kategoriami wiekowymi wiec łatwo mozna dopasowac do swojego dziecka a póki bede na macierzynskim to chce cos dac od siebie dziecku a potem jak juz praca bedzie to nie bedzie tak łatwo żeby czas znaleźć na wszystko... a co najfajniejsze to bez tej wiedzy książkowo-internetowej moja mam i babcia też się tak z nami bawiły:P
https://mamotoja.pl/na_skroty_katalo...ijajacych.html
super stronka - na pewno skorzystam

Cytat:
Napisane przez cytrynka3002 Pokaż wiadomość
Ale zazdroszczę talentu...jak byłam młodsza, to mama próbowała nauczyć mnie haftować, ale jakoś się nie wciągnęłam...teraz żałuję - jakbym umiała wyhaftować małemu jakiś samochodzik, albo słonika czy tygryska.
cytrynka haft krzyżykowy jest bardzo prosty ja sama się właściwie nauczyłam z neta. Jak Twoja mama umie to na pewno Ci pomoże a to właściwie chwilka. Jak byś miała pytania to ja chętnie wytłumaczę ci wszystko w miarę możliwości.
vilya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-16, 16:22   #1480
Louboutinka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez vilya Pokaż wiadomość
bardzo ładne obrazki, ja mam zamiar mojej córci wyhaftować kilka obrazków z misiem teddym. Ale chyba USG nie jest szkodliwe? ja miałam już 7 razy robione - i ostatnio to 3 razy co 2 tygodnie - bo poszłam prywatnie, za 1 razem nie widział wszystkiego kazał przyjść za 2 tygodnie a później już u mojej gin . Wcześniej miałam z powodu plamienia i niedoczynności tarczycy. Lekarz zapewniał mnie że to nie szkodliwe. W sumie są osoby co 2 tygodnie robią od początku ciąży - ile to już tych usg przeszły. Mam nadzieję, że nie zaszkodziłam tym córeczce. Wiem ze następne usg mam miec w listopadzie.
dużo się naczytałam i wypytywałam specjalistów o usg gdyż sama miałam robione nawet w obrębie 1tygodnia a teraz np mam jutro i pewnie w poniedziałek,
mam najlepszych lekarzy którzy mają wielką wiedzę i doświadczenie i wiedzą co robią, na dodatek nie ma żadnych naukowych dowodów na szkodliwość usg..
więc sądzę że jeśli zdrowie każe to czemu nie korzystać z tej możliwości..
inaczej czasem nie da się sprawdzić i już to już nie te czasy gdy się czeka w niepewności i tylko osłuchuje brzuch..

trzymajcie za mnie kciuki jutro jedna z ważniejszych wizyt mnie czeka.. czy wszystko ok i czy dalej będzie ok.. no i mniej ważne ale super by było jakbym miała płeć mojego syneczka potwierdzoną..
a później jeszcze tylko przeżyć poniedziałek i wieści z kliniki genetycznej (oby było ok) i mam nadzieje że w końcu będę mogła złapać oddech i zacząć cieszyć się ciążą.. bo na razie ta ciągła niewiadoma odnośnie zdrowia i dalszego przebiegu ciąży mnie trochę przybija, stresuje i nie pozwala się w pełni cieszyć..
Louboutinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-16, 16:54   #1481
gabishing
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Louboutinka Pokaż wiadomość
dużo się naczytałam i wypytywałam specjalistów o usg gdyż sama miałam robione nawet w obrębie 1tygodnia a teraz np mam jutro i pewnie w poniedziałek,
mam najlepszych lekarzy którzy mają wielką wiedzę i doświadczenie i wiedzą co robią, na dodatek nie ma żadnych naukowych dowodów na szkodliwość usg..
inaczej czasem nie da się sprawdzić i już to już nie te czasy gdy się czeka w niepewności i tylko osłuchuje brzuch..

trzymajcie za mnie kciuki jutro jedna z ważniejszych wizyt mnie czeka.. czy wszystko ok i czy dalej będzie ok.. no i mniej ważne ale super by było jakbym miała płeć mojego syneczka potwierdzoną..
a później jeszcze tylko przeżyć poniedziałek i wieści z kliniki genetycznej (oby było ok) i mam nadzieje że w końcu będę mogła złapać oddech i zacząć cieszyć się ciążą.. bo na razie ta ciągła niewiadoma odnośnie zdrowia i dalszego przebiegu ciąży mnie trochę przybija, stresuje i nie pozwala się w pełni cieszyć..

LOUBOUTINKO trzymam kciuki
gabishing jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-16, 17:43   #1482
madelinem
Zadomowienie

Cytat:

niestety tak, tylko, że dla nas na razie to nie problem, a oni w 5 gniotą się w jednym pokoju. mieszkanie kupili już z miesiąc temu a nadal siedzą tutaj....
powiem Wam jeszcze w tajemnicy, że dopiero od poniedziałku gotuje tu obiady dla męża, wcześniej nie mogłam...zresztą- szkoda słów

moja mama wyszywa krzyżykami, duże obrazy... ja próbowałam raz i zamiast obrazka kwadratowego wyszedł prostokątny nie wiem jak to zrobiłam, ale wyszywanie to dla mnie czarna magia. wolę farby i modelinę

LOUBOUTINKO, ja również trzymam kciuki za jutrzejszą wizytę
madelinem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-16, 18:00   #1483
MARIKA.S
Zadomowienie

cytrynka3002 haftowanie naprawdę nie jest trudne szczególnie jak robi się na kanwie z namalowanym wzorem na początek bardzo się przydaje. Ja haftuje gobelinowym nie krzyżykowym bo bardziej mi się podoba. Bierzesz mulinę w odpowiednim kolorze, igłę i nawlekasz sobie Robisz pentelkę na końcu i wtykasz w dziurkę w kanwie z odpowiednim kolorem (od dołu) tak żeby pentelka została pod wzorem. Potem w dziurkę na ukos pod spód wzoru I tak wszystkie kolory.
Jak chcesz prześlę Ci w pdf instrukcje z obrazkami, podaj maila na priva
Tutaj masz kolorowe kanwy ze zwierzątkami do kupienia razem z kompletem mulin.
http://coricamo.com/sets,46,0,1,20.htm
POLECAM

Louboutinka trzymam kciuki, żeby było wszystko ok

agape dzięki za stronkę, już dodałam ją do ulubionych

Edytowane przez MARIKA.S
Czas edycji: 2010-09-16 o 18:05
MARIKA.S jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-16, 18:27   #1484
mysiopez
Zadomowienie

Ja wróciłam z miasta, zdjęcia zrobione, leże sobie z nogami u góry, a małż mi dogadza.. a to herbatka... Boje się o maluszka. Wiem, że jest najważniejszy i naprawde postaram się zwolnić tempa ze wszystkim.

Zazdraszczam dziewczynkom, które mają serce i umiejętnosci do haftowania Cuda wianki można zrobić i ślicznie udekorować maluszkowi pokoik.

http://www.suwaczki.com/tickers/relg3e5e66lgchoj.png
mysiopez jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-16, 18:54   #1485
JeSuisUnPapillon
Zadomowienie

http://allegro.pl/nino-ideas-krzeslo...234830215.html jakie fajniutkie
http://www.suwaczki.com/tickers/dqprpx9i136imlln.png
JeSuisUnPapillon jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-16, 20:30   #1486
hawea
Rozeznanie

GG do hawea

Cytat:

Louboutinko, trzymam kciuki za pozytywne wieści.

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cwn152n2pkwo6.png

hawea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-16, 20:47   #1487
kma1982
Wtajemniczenie

Cytat:
ja ciągle za metryczkę się zabieram, ale nie znalazłam jeszcze idealnej...potem pomyślałam, że może by Kubusia Puchatka najpierw wyhawtowac, ale jakoś ciągle czasu brak Podziwiam, że Ty go jakoś znajdujesz, pochwal się potem dziełami...ja ostatnio przez 3 miesiące haftowałam pawia-zabierałam się za niego strasznie długo, a jak zaczęłam, to nie mogłam skończyc

Cytat:
Będzie dobrze Trzymam kciuki

Cytat:
Napisane przez cytrynka3002 Pokaż wiadomość
Co do bajek - wiem, że w tvn Style codziennie rano są bajki dla maluchów, wiem, ze jest o jakimś weterynarzu bajka, ale to chyba dla starszych dzieci? Co do kanału "mini-mini" - tam jest multum bajek, ale czy wszystkie są warte polecenia? Nie mam pojęcia! Ale myślę, że kanał, na którym od rana do nocy lecą kreskówki to nie jest dobre rozwiązanie dla dziecka - syn mojej koleżanki od małego non - stop ogląda właśnie "mini-mini", jest dosłownie uzależniony, rodzice nie mogą sobie na żaden film przełączyć nawet - porażka, ale to już kwestia wychowania oczywiście.
Cytat:
Na mini-mini są nawet ciekawe bajki, oglądałam z moją najmłodszą siostrą
Podobał mi się Olinek Okrąglinek, Niedzwiedz w duzym niebieskim Domu, Małe zoo Lucy i Noddy
Ja mini-mini oglądam czasem z córką Tżta-bajki tam lecą do (chyba)21 a potem rybka idzie spac no i oprócz nowych bajek można zobaczyc tam i zaczarowany ołówek, bolka i lolka Oczywiście jestem zwolenniczką wydzielania dzieciom tv, a nie sadzania przed telewizorem dla świętego spokoju, choc nie powiem, czasem się zdarza, jak chcemy z Tżtem odpocząc, to włączamy jego córce na kompie jakies bajki, właśnie z tych starych albo świnkę Peppę

Cytat:
Napisane przez insomnia_00 Pokaż wiadomość
Ja polecam Lipomal - syropek dla dzieci (taki przepisała mi lekarka) ale czyni cuda... Jak miałam suchy kaszel przeszło mi po 24 h...
dzięki dziewczyny, jak kończyłam pracę, to kaszel był już w miarę urywający się, kupiłam Stodal ale niestety musiałam odmówic sobotni udział w imprezie w firmie Tżta, mieliśmy rodzinnie piec barana na świeżym powietrzu, ale ja wole się wykurowac, Tż idzie sam, a ja mam pół soboty wolnej, może wreszcie za ten haft się zabiorę musze mulinę zakupic...

ale muli ten wizaż dzisiaj

Edytowane przez kma1982
Czas edycji: 2010-09-16 o 20:49
kma1982 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-16, 21:36   #1488
mika_am
Raczkowanie

dzięki za troske dziewuszki!
oczywiście te 5 kleszczy znaleźliśmy, bo kazałam TŻ mnie całą obejrzec!ciężko z grzybobrania zrezygnowac!
Moja siostrzenica ogląda bajki na cbbebes, tak są dla najmłodszych i oprócz teletubisiów (bo ich nie moge zdzierżyc) to są całkiem edukacyjne!Mała chodzi i śpiewa (2lata i 4 miesiące) "kocham Cię, a Ty mnie...weź mnie za rękę..."albo koła roweru kręcą się, kręcą się" i macha tak śmiesznie ręką!
moja teściowa i szwagierka haftują! ja nie mam na to czasu, a jakbym już siadła to cały dzień bym hawtowała i nic innego nie robiła, albo niedokańczała-tak mam niestety:/ a i niestety obramowanie obrazu kosztuje!
cytrynka- Mój TŻ dziś z małym w kosi łapki grał
loubotinka- trzymam kciuki
MarikaS. piękne magnolie, ja sobie kupiłam na prezent gwiazdkowy tryptyk z magnoli
mika_am jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-16, 23:18   #1489
anka_bzzz
Wtajemniczenie

Cytat:
trzymajcie za mnie kciuki jutro (...)
Trzymamy.
Cytat:
Napisane przez mysiopez Pokaż wiadomość
Ja wróciłam z miasta, zdjęcia zrobione, leże sobie z nogami u góry, a małż mi dogadza.. a to herbatka... Boje się o maluszka. Wiem, że jest najważniejszy i naprawde postaram się zwolnić tempa ze wszystkim.

Zazdraszczam dziewczynkom, które mają serce i umiejętnosci do haftowania Cuda wianki można zrobić i ślicznie udekorować maluszkowi pokoik.
Kurcze, dziś byłam na wizycie, wszystko ładnie, pieknie, ale teraz mnie brzuch dołem boli, z lewej strony... I martwi mnie to.

Zazdraszczam talentu. Ja bym nie dała rady się bawić haftami. Chociaż wydaje mi się, że taka zabawa musi być relaksująca.

Myślałam o bajkach jeszcze i uświadomiłam sobie, że nie będziemy mieć lekko, bo... nie mamy telewizora. TŻ się upiera, że do tego czasu (tj. do czasu, gdy dziecko będzie wystarczająco duże, żeby oglądać bajki) na pewno kupimy, ale ja nie chcę.

Edit: JeSuisUnPapillon - zeberka też fajna

Edytowane przez anka_bzzz
Czas edycji: 2010-09-16 o 23:19
anka_bzzz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-17, 00:10   #1490
muron
Zakorzenienie

troszkę kręci mi sie w głowie, cisnienie ok 116/68
meble skręcone Teraz czeka nas pranie+ prasowanie, reszta zakupów i zamowienie łóżeczka, juz z 10 proc tylko;-) No może 20 Zakupów

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=890431
muron jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-17, 07:59   #1491
magdaka13
Wtajemniczenie

Na dziendobry zapodaje- dla wszystkich mamusiek i ich pociech-poczytajcie to:
http://www.ciazowy.pl/artykul,a-jeze...dzi,640,1.html
Borysek ur. 05.04.2013

Vivere non necesse est. Navigare necesse est.
magdaka13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-17, 08:13   #1492
agape
Zadomowienie

witam piątkowo która z Was chciała tak pięknie pomalować stylową szafę? wczoraj wreszcie dostałam katalog ikea i tam jest taka seria, która myślę że nadawała by się na tego typu mebelki tylk nie wiem jak to na żywo wygląda...
http://www.ikea.com/pl/pl/search/?query=aspelund

Szymonek
Wojtuś
(Bejbolek) 2.05.2019
Stary 2010-09-17, 08:52   #1493
e_rosa
Raczkowanie

Witam, długo mnie nie było ale melduje się po wizycie po usg szczegółowym. Wszytko jest ok, jesteśmy w 24 tyg. synuś waży 606,66g i wszystko ma na swoim miejścu, ma długie stopki i "męskie" ręce jak określiła pani doktor. Słodki bobas tylko buzinkę cały czas zasłaniał rączkami i tylko troszkę z profilu go zobaczyliśmy. Tak że wczoraj jak się okazało że wszytko ok poszłam i zrobiłam pierwsze zakupy, narazie skromniutkie bo kaftanik a potem jeszcze w lumpku 2 sweterki (kurcze faktycznie można tam znaleść cuda za grosze). Ale tż sam zaproponował żebyśmy poszli do sklepu z łóżeczkami i wózkami (hehe jak szybko weszliśmy tak szybko wyszliśmy jak zobaczyliśmy ceny jakie mają). pozdrawiam mamuśki i dzidziuśki w brzuszkach, trzymajcie się ciepło i nie dajcie zarazką (mnie chyba cosik dopada, ale walczę narazie domowymi sposobami).
e_rosa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-17, 09:16   #1494
sanetka
Zakorzenienie

Mariko mam do Ciebie pytanie: jak sobie radzić z bólem bioder. okropnie bola jak leżę a jak muszę się przekręcić to ze łzami w oczach. spie z poduszką między nogami ale to dużo nie pomaga.

przy okazji, ja też haftuję, nawet te magnolie zrobiłam metryczka też już jest gotowa

sanetka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-17, 09:22   #1495
agape
Zadomowienie

śliczne te Wasze cuda aż mnie mobilizujecie żebym się też nauczyła ja lubie szyć na maszynie ale jak już po pracy zjem zrobie obiad i posprzątam to jest późno i nie chce mi się wyciągać maszyny, tymbardziej że strasznie to hałasuje i TŻ się skarży że tv nie słyszy

Szymonek
Wojtuś
(Bejbolek) 2.05.2019
Stary 2010-09-17, 09:36   #1496
_havana_
Raczkowanie

Witam!

Dizi ja też nie dawno brałam Urosept i bardzo szybko bakterie zniknęły

Louboutinko! napewno wszystko będzie wporządku!

Ja byłam wczoraj u lekarza. Najpierw u rodzinnego potem na usg.
Jestem po prostu przeziębiona Mam leżeć do niedzieli, grzać się, brać rutinoscorbin, pić herbatę z cytryną i miodzikiem Ewentualnie nospa jakby mnie bardzo ta macica bolała. To podobno poprostu moja dzidzia tak się rozpycha, że jego ruchy są dla mnie troszkę nieprzyjemne. Ale zniosę to dzielnie Na Usg mój wstydzioch tak się ułożył, że nie szło dopatrzeć co tam chowa. Tym jestem trochę rozczarowana, ale za 2 tyg mam połówkowe więc może wtedy się ujawni Waży teraz 220 gram i to 19ty tydzień. Mam tylko dość nisko osadzone łożysko na przedniej ścianie i trzeba to kontrolować.
Ogólnie jestem trochę spokojniejsza. Nie potrzebnie tak się bałam.
Dziękuję za wsparcie
Stary 2010-09-17, 09:45   #1497
cytrynka3002
Zadomowienie

Cytat:
cytrynka3002 haftowanie naprawdę nie jest trudne szczególnie jak robi się na kanwie z namalowanym wzorem na początek bardzo się przydaje. Ja haftuje gobelinowym nie krzyżykowym bo bardziej mi się podoba. Bierzesz mulinę w odpowiednim kolorze, igłę i nawlekasz sobie Robisz pentelkę na końcu i wtykasz w dziurkę w kanwie z odpowiednim kolorem (od dołu) tak żeby pentelka została pod wzorem. Potem w dziurkę na ukos pod spód wzoru I tak wszystkie kolory.
Jak chcesz prześlę Ci w pdf instrukcje z obrazkami, podaj maila na priva
Tutaj masz kolorowe kanwy ze zwierzątkami do kupienia razem z kompletem mulin.
http://coricamo.com/sets,46,0,1,20.htm
POLECAM

Louboutinka trzymam kciuki, żeby było wszystko ok

agape dzięki za stronkę, już dodałam ją do ulubionych
Dzięki, świetna ta stronka - spodobał mi się słonik zwłaszcza.

Cytat:
Napisane przez e_rosa Pokaż wiadomość
Witam, długo mnie nie było ale melduje się po wizycie po usg szczegółowym. Wszytko jest ok, jesteśmy w 24 tyg. synuś waży 606,66g i wszystko ma na swoim miejścu, ma długie stopki i "męskie" ręce jak określiła pani doktor. Słodki bobas tylko buzinkę cały czas zasłaniał rączkami i tylko troszkę z profilu go zobaczyliśmy. Tak że wczoraj jak się okazało że wszytko ok poszłam i zrobiłam pierwsze zakupy, narazie skromniutkie bo kaftanik a potem jeszcze w lumpku 2 sweterki (kurcze faktycznie można tam znaleść cuda za grosze). Ale tż sam zaproponował żebyśmy poszli do sklepu z łóżeczkami i wózkami (hehe jak szybko weszliśmy tak szybko wyszliśmy jak zobaczyliśmy ceny jakie mają). pozdrawiam mamuśki i dzidziuśki w brzuszkach, trzymajcie się ciepło i nie dajcie zarazką (mnie chyba cosik dopada, ale walczę narazie domowymi sposobami).
To super, że wszystko jest w porządku, dzidziuś rośnie zdrowo - tak trzymać.

kma1982 - To dobrze, że kupiłaś syrop - teraz tylko wygrzej się w weekend w domku i będzie dobrze na pewno. Pamiętaj, że w niedzielę 3mamy kciukasy za swoje drużyny!

Dziewczyny szkoda, że taki zimny ma być ten weekend, co? Człowiek by się przeszedł do parku, a tu lipa - strach wychodzić, bo jeszcze dopadnie jakieś choróbsko. U mojego męża w pracy wszyscy prawie chorzy - robię mu codziennie wapno z wit.C, żeby nic nie złapał, bo u nas to jest tak, że jak jedno zachoruje, to drugie też leży.

Stary 2010-09-17, 09:57   #1498
Justine1988
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez sanetka Pokaż wiadomość
Mariko mam do Ciebie pytanie: jak sobie radzić z bólem bioder. okropnie bola jak leżę a jak muszę się przekręcić to ze łzami w oczach. spie z poduszką między nogami ale to dużo nie pomaga.

przy okazji, ja też haftuję, nawet te magnolie zrobiłam metryczka też już jest gotowa
Ja tez ostatnio mam problemy z biodrami...np jak leże na jednym boku troche dluzej to bardzo boli mnie biodro, musze sie szybko przekrecic i z drugim jest to samo...może to z tego powodu, ze moja waga się zwiekszyła, jestem cięższa ibiodra dlugo nie wytrzymuja takiego nacisku.I zauwazylam tez , ze kregoslup troche dostaje, np jak gole nogi i na chylam sie do przodu, brzuch tak mnie ciagnie na dół, że kręgoslup bardzo boli..to chyba raczej tez normalne.

---------- Dopisano o 09:57 ---------- Poprzedni post napisano o 09:53 ----------

Cytat:
Napisane przez e_rosa Pokaż wiadomość
Super, że wszytsko w porzadku. Bardzo sie ciesze.

Nasze marzenie się spełniło JESTEŚMY RODZICAMI

24.02.2011 r.
dzień narodzin naszej córeczki

Nadia:
http://www.suwaczek.pl/cache/7ac096c94e.png
Justine1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-17, 10:00   #1499
gabishing
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Justine1988 Pokaż wiadomość
Ja tez ostatnio mam problemy z biodrami...np jak leże na jednym boku troche dluzej to bardzo boli mnie biodro, musze sie szybko przekrecic i z drugim jest to samo...może to z tego powodu, ze moja waga się zwiekszyła, jestem cięższa ibiodra dlugo nie wytrzymuja takiego nacisku.I zauwazylam tez , ze kregoslup troche dostaje, np jak gole nogi i na chylam sie do przodu, brzuch tak mnie ciagnie na dół, że kręgoslup bardzo boli..to chyba raczej tez normalne.
bóle bioder, pachwin, kręgosłupa i okolic to normalne, poprostu wszystko nam sie rozciąga i rozchodzi. organizm robi miejsce dla dziecka

dziewczyny polecałyście coś na ból gardła i kaszel, drapie mnie dziś od rana koleżanka z pracy zamiast iść na zwolnienie przychodzi i kaszle cały dzień a siedzi niedaleko mnie, nie moge znaleźc jakie srodki polecałyście na tą dolegliwość.

wymiana w pełni, nie mam wody
gabishing jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-17, 10:00   #1500
cytrynka3002
Zadomowienie

Justine1988 - ja też tak mam! W nocy okropnie boli mnie lewe biodro, zwłaszcza, w sumie to mogę na nim zasnąć bez problemu, ale po jakimś czasie budzi mnie ból. Też śpię z poduchą między nogami, a przed snem piję magnez. Ale i tak zależy od nocy - nieraz prześpię całą bez problemów, a czasami jest masakra. Dziś obudziłam się o 4 nad ranem i nie mogłam zasnąć jakieś 1,5 godziny...oj, ciężki nasz los .

gabishing - syrop Stodal

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości