3trymestr już nam leci,rosną brzuszki a w nich dzieci-mamy listopadowo-grudniowe,cz.V - Strona 50 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-09-17, 10:18   #1471
kretencja
Zakorzenienie

Dot.: 3trymestr już nam leci,rosną brzuszki a w nich dzieci-mamy listopadowo-grudniow

Oj leci, leci... U mnie w niedzielę stuknie 29 (tygodni oczywiście ). Dziś na moim babyticker równe 80 dni do rozwiązania A ponieważ przeczuwam silnie, że rozsypię się trochę wcześniej, to już w ogóle
Ciągle poród jest tym, czego się najmniej boję po ciąży Największe moje obawy dotyczą tego, jak się sprawdzę w roli mamy, jak sobie poradzę ze wszystkimi nowymi obowiązkami...

Mimiskierka, Sanderinka będzie dobrze. Wypoczywajcie i bądźcie dobrej myśli

RAZEM OD 5.03.2000.

Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór

TYMEK - 26.11.2010

Edytowane przez kretencja
Czas edycji: 2010-09-17 o 10:19
kretencja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-17, 10:20   #1472
Anecka
Zakorzenienie

Dot.: 3trymestr już nam leci,rosną brzuszki a w nich dzieci-mamy listopadowo-grudniow

Cytat:
Napisane przez anankee Pokaż wiadomość
Nie było mnie kilka dni na wizażu a tu tyle stron do nadrobienia

Ale pochwalę się, co mnie tak pochłonęło znalazłam nowe hobby
Moja osobista robota: koszyczek metodą origami modułowego, i różyczki z krepiny
Piekne

No wlasnie mnie na lewym jest niewygodnie bo mnie kluje w plecach a na prawym w sekunde odplywam

paulinka, ja wlassnie w zeszlym roku kupilam sweterek z jakiej limitowanej kolekcji wlasnie w ca i kosztowal tylko 45zl a 30% welenki ma. Zmechacil sie juz ale golarka dalaby pewnie rade, niestety nie mam czegos takiego a jak kiedys mialam taka za 10zl to do tylka byla..

Dzis sie przejde do ca i musze do herbapolu po olej kokosowy wstapic bo cos wlosy mam dziwnie suche

Aneckowo

metal gora - 06.02.2012
metal dol - 12.06.2012
Anecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-17, 10:20   #1473
M25
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez andziat Pokaż wiadomość
Witajcie,
a mi się dzisiaj bardzo dobrze spało, wygodnie i nawet nie było mi gorąco (odkąd jestem w ciąży to cały czas mi gorąco, okna pootwierane ale jakoś tak zawsze się pocę między piersiami ).
A już myślałam, że coś ze mną nie tak, bo mi też jest ciągle gorąco
Stary 2010-09-17, 10:21   #1474
kretencja
Zakorzenienie

A ja, jak miałam wiecznie lodowate dłonie i stopy, tak mam nadal. Gdzieś kiedyś czytałam że w ciąży, poprzez wzmożone krążenie, często dłonie i stopy są cieplejsze, ale cóż - nie u mnie

RAZEM OD 5.03.2000.

Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór

TYMEK - 26.11.2010
Stary 2010-09-17, 10:24   #1475
andziat
Zakorzenienie

Anecka ja śpię na lewym boku już od kilku miesięcy (na samym początku spałam na brzuchu) nie dlatego, że w sumie to wszyscy tą pozycję polecają ale moja córcia na inną mi nie pozwala jak się tylko położę na prawym boku to zaraz mnie boli a jak na plecach to zaraz dostaje "kopy", że mam zmienić pozycję no i na plecahc strasznie mnie brzuch boli.

Ja karuzeli to raczej też chyba od nikogo nie dostanę, chyba, że od rodziców ale moi rodzice już nam tyle dali i pomogli, że nawet nie zamierzam prosić, więc kupię sama. Moja mama jak tylko pójdzie do sklepu to zawsze coś dla wnuczki przyniesie a mamy takie same gusta co do ubranek, więc zawsze jest coś cudnego.

ja wczoraj przed snem pochłonęłam duuuużą porcję lodów

Cytat:
Napisane przez irsin Pokaż wiadomość
ja niemoge spac na plecach bo mi slabo sie robi za chwile, mama uciska bo jest klocuszkiem

nawet na usg jak jestem i leze plasko to mi slabo
ja mam dokładnie to samo nawet jak byłam na usg 4d i tam się trochę dłużej leży niż na zwykłej wizycie kontrolnej to zapytałam czy mogę zmienić pozycję lub chociaż oprzeć się na łokciach bo strasznie mnie brzuch ciągnie.

kretencja ja też się zastanawiałam nad jakimś ciepłym okryciem ale chyba nie ma sensu kupować na chwilę, w sumie jak będzie taka wstrętna pogoda albo jakaś śnieżyca to pewnie nawet nie będzie mi się chciało wyjść z domu a w razie co to tak jak piszesz można iść w rozpiętaj
Termometr poleciła tutaj jedna z was, i jak taki na pewno kupię, bo ma wszystko to co chcę.

http://allegro.pl/termometr-aqua-the...218379306.html
andziat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-17, 10:24   #1476
M25
Zadomowienie

Cytat:
Nie było mnie kilka dni na wizażu a tu tyle stron do nadrobienia

Ale pochwalę się, co mnie tak pochłonęło znalazłam nowe hobby
Moja osobista robota: koszyczek metodą origami modułowego, i różyczki z krepiny
wow super!!!
Stary 2010-09-17, 10:24   #1477
sanderinka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kretencja Pokaż wiadomość
Oj leci, leci... U mnie w niedzielę stuknie 29 (tygodni oczywiście ). Dziś na moim babyticker równe 80 dni do rozwiązania A ponieważ przeczuwam silnie, że rozsypię się trochę wcześniej, to już w ogóle
Ciągle poród jest tym, czego się najmniej boję po ciąży Największe moje obawy dotyczą tego, jak się sprawdzę w roli mamy, jak sobie poradzę ze wszystkimi nowymi obowiązkami...

Mimiskierka, Sanderinka będzie dobrze. Wypoczywajcie i bądźcie dobrej myśli

ja tez sie boje co bedzie po porodzie

Cytat:
Napisane przez M25 Pokaż wiadomość
A już myślałam, że coś ze mną nie tak, bo mi też jest ciągle gorąco
mnie też...

mężuś i żonusia

[*] Sewerynek[*]
[*] Jarek[*]

sanderinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-17, 10:26   #1478
M25
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez irsin Pokaż wiadomość

no i chcialabym jeszcze karuzele, ale moze ktos ze znajomych kupi
Ja też nie kupuję karuzeli przed porodem, po ciuchu liczę, że może dostaniemy w prezencie ;-)
Stary 2010-09-17, 10:27   #1479
kretencja
Zakorzenienie

Sanderinka, trzeba być dobrej myśli Każda świeża mama przez to przechodzi i każda się uczy na swoim dziecku jak być dobrą mamą Trzeba się nastawić, że żadnej poważnej krzywdy mu na pewno nie zrobimy. A jak raz zmarznie na spacerze albo mu woda naleci do oczu podczas kąpieli?... Cóż, zdarza się Najważniejsze to po prostu się starać, a dziecko będzie wiedziało, że kochamy je najbardziej na świecie

RAZEM OD 5.03.2000.

TYMEK - 26.11.2010
Stary 2010-09-17, 10:31   #1480
anankee
Rozeznanie

A dziękuję dziękuję za pochwały Bardzo wciągające są dla mnie takie robótki ręczne Zresztą mam w domu kilka takich przedmiotów, które sama wykonałam, ramki na zdjęcia z trzciny, ozdoby z suszonych owoców, lubię takie

A nie była może która przypadkiem w biedronce? Miały być naklejki do dziecięcego pokoju na ścianę. Ciekawa jestem jakiej są wielkości i czy w ogóle fajne, a nie chce mi się ruszyć dup... z domu

Emi!

anankee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-17, 10:31   #1481
Artystka23
Dragonfly

anecka ja czasem nawet spie prawie ze na brzuchu przy czym mam wielka poduszke podlozona i przy niej lub na niej sie ukladam,na plecach spie tez ale potem mnie boli miednica i podniesc sie nie moge

Wspolczuje dziewczynom ktore zmagaja sie z cukrzyca,ja tez cos szybko tyje i ograniczylam sama z siebie cukier i owoce,mialam glukoze w moczu ale moze dlatego ze przed oddaniem probki zjadlam platki na mleku w razie czego zrobie sobie to badanie jeszcze raz prywatnie

Sanderinka,lez grzecznie jak Ci kaza,uffff dobrze ze ze mnie zakazy zdjeli i moge lazic to laze,ale co z tego skoro kondycja nie tai pogoda tez do d...

anankee a ile czasu robilas ten piekny koszyczek??
Stary 2010-09-17, 10:32   #1482
M25
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kliwia Pokaż wiadomość
wiecie co, z tymi znajomymi to porazka jest
do nas nasi niedzieciaci tez juz od 2 miesiecy nie dzwonia. zadzwonili raz czy do kina pojdziemy, ale film 3d, a my splukani, wiec odmowilismy grzecznie.
Jedna kolezanke co tu mam dzieciata, to sie spotykamy raz na jakis czas - teraz bedziemy nawet czesciej, jak juz njestem na zowlnieniu, bo ona zawsze w tyg ma 2-3 dni wolne, wiec do poludnia mozna spacer zaliczyc, kawe i plotki. i zawsze jak dzowni w sprawie spotkania, to sie pyta jak sie czuje ect.
I jak sie juz spotkamy, to chwile gadamy o dzieciach i jak je wychowywac, pielegnowac ect.
A potem gadamy po prostu o zyciu. bo ilez o dzieciach mozna
mam nadzieje, ze jak juz sie moje dziecko urodzi, i poznam inne mlode mamy, to tez bede mogla pogadac o zyciu, a nie tylko o kupach i ile zjadlo dzisiaj
W razie co zawsze jest internet
No tak to juz jest.

pelnia ja kopytka lubie na slodko ze smietana. lub na slono ze skwarkami pasuje tez do nich kotlet z piersi
No właśnie u mnie z tymi znajomymi też tak jest, że zawsze wszyscy chcą gadać o dzieciach i porodach, co mnie szczerze mówiąc męczy. Temat dla mnie już jest wyczerpany, chciałabym porozmawiać o czymś innym! A znajomi, którzy nie maja dzieci tez jakoś dziwnie przestali się odzywać.

Oj, dzisiaj była okazja spotkać się na urodzinach kolegi, ale tż zdecydował, że ze względu na mój stan nie idziemy
Stary 2010-09-17, 10:34   #1483
Aliszcze
Zakorzenienie

Sanderinka trzymaj sie dzielnie, najważniejsze, że jesteś pod stałym lekarskim nadzorem a z tą skracającą się szyjką to istna plaga, w moim otoczeniu też obecnie 2 kobiety leżą ze skracającą się szyjką.

Joasia przyszła na świat 19.12.2010- jest naszym cudem

http://www.suwaczki.com/tickers/km5skrhmyifedqdn.png

nadzieja umiera ostatnia.....
Aliszcze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-17, 10:41   #1484
M25
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez lisek15 Pokaż wiadomość
Kotek ja też ostatnio czekam tylko na przesyłki Jedno z moich ulubionych zajęć.
Moja listonoszka już mnie przeklina ;-) Codziennie musi z czymś przybiec.
Stary 2010-09-17, 10:44   #1485
anankee
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Artystka23 Pokaż wiadomość
Sam koszyczek robiłam jeden dzień, jest przy tym trochę roboty, bo koszyczek jest zrobiony z 700 elementów (z połówek karteczek biurowych )
Następnego dnia go polakierowałam, żeby się wszystko ładnie trzymało (bo nie jest klejony), i zrobiłam różyczki. Ale różyczki to się robi raz dwa
Nabiłam je na styropian i do koszyczka i voila!

Emi!

anankee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-17, 10:47   #1486
Stokrotka_76
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez lisek15 Pokaż wiadomość
Aliszcze niestety powiedziała diabetolog,ze jest konieczne. Wczoraj nie wzięłam, a jeżeli chodzi o dzisiaj to się jeszcze zastanowię. Zobaczę najpierw jakie mam wyniki cukru na diecie.

Stokrotka wynik glukozy 75 g miałam po 2h 8,17(norma do 7,8). Mi powiedziała,że jak będę miała po posiłku stężenie 120-130 to mam zwiększyć o jednostkę insulinę,a jak powyżej 130 to o dwie. Dlatego dzisisja jeszcze zapytam ginekologa co on o tym myśli.

Kotek dziękuję

MAm już ustawiony dzien przez diabetologa.
A więc on tak wygląda:
6 leki
7 cukier, śniadanie i godzinę po cukier
10 II śniadanie i godzinę po cukier
12 leki
13 obiad i godzinę po cukier
14 leki
16 podwieczorek
18 leki
19 kolacja i godzinę po cukier
22 mierzenie cukru, późna kolacja, leki
23 leki.
Także tak wyglądać ma każdy dzień Lekko dołujące,ale cóż. Tak trzeba.

Uciekam bo rodzinka przyszła.

BŁAGAM piszcie tak,żebym nie miała problemu z nadrobieniem.
Lisek a te leki to rozumiem jakieś Twoje nie związane z cukrzycą?
Powiem Ci tak, trafiłaś na bardzo restrykcyjnego diabetologa, bo ja miałam gorszy wynik od Ciebie i dostałam tylko nakaz pomiaru glukozy 4 razy dziennie, i zalecenia dietetyczne. Lekarz powiedział ze jak po tym będę miała nadal wysoki cukier to wtedy pomyślimy o insulinie. Mierzę cukier od ponad miesiąca i mam super wyniki (bez diety, bo miałam swoją teorię na temat mojej cukrzycy) Pomiar robie 2 godziny po posiłku głównym i na czczo. Co jakis czas robię badanie dla siebie, po godzinie od zjedzenia czegoś słodkiego - np. wczoraj zjadłam pączka i wypiłam słodką kawe i cukier po godzinie wynosił 106 - norma 140 i jak to sie ma do mojej cukrzycy ??
Zapytaj ginekologa co on na twoje zalecenia, może Ci odpuści insulinę
Stokrotka_76 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-17, 10:50   #1487
Artystka23
Dragonfly

ja w ogole ostatnio odwiedzilam kuzynke ktora ma 7 miesiecznego synka,jest po jednym poronieniu i dlugo sie starali ale jest tak zazdrosna o niego i nikomu,nawet babci nie chce dawac go na rece..no i do niej poszlam a ona non stop jaki to z niego slodziak,jaki cudowny,co on nie potrafi i tak w kolko,masakra..Zmeczyla mnie ta rozmowa bo ja bym chcetnie pogadala tez o czyms innym,dobrze ze chociaz moja babcia i matka nie zameczaly mnie rozmowa o ciazy i dzieciach i traktowaly prawie npormalnie...pomijajac kupowanie slodyczy w wiekszych ilosciachja uroslam wszerz,a moj tz dostal po tych cekolowaniach i malowaniach takie barki,rece i plecy ze strach sie bac zadne z nas sie w kurtki nie miesci
Stary 2010-09-17, 10:50   #1488
sanderinka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kretencja Pokaż wiadomość
Sanderinka, trzeba być dobrej myśli Każda świeża mama przez to przechodzi i każda się uczy na swoim dziecku jak być dobrą mamą Trzeba się nastawić, że żadnej poważnej krzywdy mu na pewno nie zrobimy. A jak raz zmarznie na spacerze albo mu woda naleci do oczu podczas kąpieli?... Cóż, zdarza się Najważniejsze to po prostu się starać, a dziecko będzie wiedziało, że kochamy je najbardziej na świecie

o widzisz
calkowita racja

Cytat:
Napisane przez Artystka23 Pokaż wiadomość
anecka ja czasem nawet spie prawie ze na brzuchu przy czym mam wielka poduszke podlozona i przy niej lub na niej sie ukladam,na plecach spie tez ale potem mnie boli miednica i podniesc sie nie moge

Wspolczuje dziewczynom ktore zmagaja sie z cukrzyca,ja tez cos szybko tyje i ograniczylam sama z siebie cukier i owoce,mialam glukoze w moczu ale moze dlatego ze przed oddaniem probki zjadlam platki na mleku w razie czego zrobie sobie to badanie jeszcze raz prywatnie

Sanderinka,lez grzecznie jak Ci kaza,uffff dobrze ze ze mnie zakazy zdjeli i moge lazic to laze,ale co z tego skoro kondycja nie tai pogoda tez do d...

co do cukry mi wyszedł 69 (norma 70-106)

taaa ja dziś do lekarza jak szlma od samochodu to bardziej pełzłam... masakrycznie żłówim ruchem...

Cytat:
Napisane przez Aliszcze Pokaż wiadomość
Sanderinka trzymaj sie dzielnie, najważniejsze, że jesteś pod stałym lekarskim nadzorem a z tą skracającą się szyjką to istna plaga, w moim otoczeniu też obecnie 2 kobiety leżą ze skracającą się szyjką.
a no te szyjki cos sie buntują

Cytat:
a dziś co ci ciekawego przyniesie ? cos z all ?

Cytat:
Sam koszyczek robiłam jeden dzień, jest przy tym trochę roboty, bo koszyczek jest zrobiony z 700 elementów (z połówek karteczek biurowych )
Następnego dnia go polakierowałam, żeby się wszystko ładnie trzymało (bo nie jest klejony), i zrobiłam różyczki. Ale różyczki to się robi raz dwa
Nabiłam je na styropian i do koszyczka i voila!
śliczny tez musze sobie znalesc jakies twórcze zajecie bo w lozku padne z nudów

mężuś i żonusia

[*] Sewerynek[*]
[*] Jarek[*]

Stary 2010-09-17, 10:55   #1489
M25
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez sanderinka Pokaż wiadomość

a dziś co ci ciekawego przyniesie ? cos z all ?
Heheh tak dziś czekam na coś z all ;-)
Stary 2010-09-17, 10:58   #1490
_paulinka2
Wtajemniczenie

http://allegro.pl/aspirator-do-nosa-...229622972.html

taki aspirator kupujecie dla swoich dzidź ?

dbam o włosy

_paulinka2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-17, 10:59   #1491
kliwia
Zakorzenienie

ja kupuje mala gruszke, bo szybciej mi sie wydaje ze sie ja obsluguje
kliwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-17, 11:02   #1492
M25
Zadomowienie

Mój 6 letni siostrzeniec z jednej strony cieszy się, że będzie miał kuzynkę ( chociaż na początku stwierdził "znowu baba" ? ) a z d rugiej już zaczyna znaczyć swoje terytorium tzn. pyta się swojej babci a mojej mamy czy jak się Madzia urodzi to będziemy bawić się u niej na zmianę? Czy będziemy się dzielić komputerem ( z niemowlakiem hihihi) ? Albo np. gdzie będą leżały Madzi zabawki bo chyba nie będzie się bawiła jego zabawkami ;-) Ale wykazuje też bardzo pozytywne zainteresowanie np. chodzi po sklepie i wybiera dla Madzi sukienki, albo pyta się czy będzie mógł ją nosić na "barana" A jak sie ze mną żegna to całuje mnie w brzuch, macha rączką na pożegnanie i mówi "cześć Madzia"

---------- Dopisano o 11:02 ---------- Poprzedni post napisano o 11:01 ----------

Cytat:
Napisane przez _paulinka2 Pokaż wiadomość

Absolutnie mnie to coś nie przekonuje :/
Stary 2010-09-17, 11:09   #1493
kretencja
Zakorzenienie

A ja kupiłam taki aspirator, bo na Polecamy-odradzamy dużo dziewczyn bardzo go zachwalało. Że lepiej wyciąga od gruszki, a mniej podrażnia nosek...

RAZEM OD 5.03.2000.

TYMEK - 26.11.2010
Stary 2010-09-17, 11:10   #1494
sanderinka
Zakorzenienie

Cytat:
Heheh tak dziś czekam na coś z all ;-)

Cytat:
Napisane przez kliwia Pokaż wiadomość
ja kupuje mala gruszke, bo szybciej mi sie wydaje ze sie ja obsluguje
ja też mam gruszkę

Cytat:
Mój 6 letni siostrzeniec z jednej strony cieszy się, że będzie miał kuzynkę ( chociaż na początku stwierdził "znowu baba" ? ) a z d rugiej już zaczyna znaczyć swoje terytorium tzn. pyta się swojej babci a mojej mamy czy jak się Madzia urodzi to będziemy bawić się u niej na zmianę? Czy będziemy się dzielić komputerem ( z niemowlakiem hihihi) ? Albo np. gdzie będą leżały Madzi zabawki bo chyba nie będzie się bawiła jego zabawkami ;-) Ale wykazuje też bardzo pozytywne zainteresowanie np. chodzi po sklepie i wybiera dla Madzi sukienki, albo pyta się czy będzie mógł ją nosić na "barana" A jak sie ze mną żegna to całuje mnie w brzuch, macha rączką na pożegnanie i mówi "cześć Madzia"

---------- Dopisano o 11:02 ---------- Poprzedni post napisano o 11:01 ----------

Absolutnie mnie to coś nie przekonuje :/

mężuś i żonusia

[*] Sewerynek[*]
[*] Jarek[*]

Stary 2010-09-17, 11:15   #1495
andziat
Zakorzenienie

Cytat:

ja tak, wszystkie koleżanki mi go polecają i w sr tez polecali bo ma grubą końcówkę i nie można go za głęboko wepchnąć do nosa a to by było niebezpieczne. I tak jak pisze kretencja mniej podrażnia nosek i lepiej wyciąga - tylko tez trzeba to robić delikatnie. Kobitka w sr powiedziała nam, że jak już chcemy kupić gruszkę to żebyśmy wypróbowali ją najpierw na sobie jeśli za bardzo nie wiemy jak jej używać

Edytowane przez andziat
Czas edycji: 2010-09-17 o 11:18
andziat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-17, 11:16   #1496
Aliszcze
Zakorzenienie

Cytat:
ja ostatnio śmiałam sie z moim listonoszem, że powinnam sobie pieczątkę wyrobić, bo tyle się już podpisywałam pod potwierdzeniem odbioru przesyłki a ja czekam na paczkę z ciuszkami w przyszłym tygodniu

a czy Wy buteleczki, nożyczki i tego typu duperelki kupujecie też przez allegro, czy w normalnym sklepie? bo nie wiem, jak cenowo to wygląda. Zastanawiałam się ostatnio, czy od jednego sprzedawcy nie kupić sporo tego typu dupereli, ale nie wiem, jakie są ceny, jak sie opłaca.

Joasia przyszła na świat 19.12.2010- jest naszym cudem

http://www.suwaczki.com/tickers/km5skrhmyifedqdn.png

nadzieja umiera ostatnia.....
Aliszcze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-17, 11:19   #1497
Anecka
Zakorzenienie

Cytat:

Ja kupilam silikonową gruszkę, tez mnie takie cos nie przekonuje
Jak sie grucha za 4zl nie sprawdzi to wtedy mozna takie cos wypróbowac

Dziewczyny zrobilam sobie zdjecie w tym czyms co kupilam wczoraj a myslalam ze to tunika i normalnie nie widac ze jestem w ciazy

Aneckowo

metal gora - 06.02.2012
metal dol - 12.06.2012
Stary 2010-09-17, 11:19   #1498
sanderinka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez andziat Pokaż wiadomość
ja tak, wszystkie koleżanki mi go polecają i w sr tez polecali bo ma grubą końcówkę i nie można go za głęboko wepchnąć do nosa a to by było niebezpieczne. I tak jak pisze kretencja mniej podrażnia nosek i lepiej wyciąga - tylko tez trzeba to robić delikatnie. Kobitka w sr powiedziała nam, że jak już chcemy kupić gruszkę to żebyśmy wypróbowali ją najpierw na sobie jeśli za bardzo nie wiemy jak jej używać
ja wypróbuje bo nie bardzo wiem jak sie tym poslugiwać

Cytat:
Napisane przez Aliszcze Pokaż wiadomość
ja ostatnio śmiałam sie z moim listonoszem, że powinnam sobie pieczątkę wyrobić, bo tyle się już podpisywałam pod potwierdzeniem odbioru przesyłki a ja czekam na paczkę z ciuszkami w przyszłym tygodniu

a czy Wy buteleczki, nożyczki i tego typu duperelki kupujecie też przez allegro, czy w normalnym sklepie? bo nie wiem, jak cenowo to wygląda. Zastanawiałam się ostatnio, czy od jednego sprzedawcy nie kupić sporo tego typu dupereli, ale nie wiem, jakie są ceny, jak sie opłaca.

ja buteleczki kupowałam na all w porównaniu z cenami u mnie wyszlo taniej nawet z przesyłka

mężuś i żonusia

[*] Sewerynek[*]
[*] Jarek[*]

Stary 2010-09-17, 11:20   #1499
kliwia
Zakorzenienie

andziat no ale sa te male gruszki z takim grubytm dziubkiem ktorego do nosa nie da sie wsadzic gleboko
i aspiratorem tez mozna zle wyciagac, bo w obu przypadkach najpierw nalezy zwylzyc nosek woda morska albo sola fizjologiczna a potem wysysac gruszka/aspiratorem i nie zapomniec zatkac drugiej dziurki

dla mnie gruszka wydaje sie o wiele szybciej niz aspiratorem.
kliwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-17, 11:21   #1500
Anecka
Zakorzenienie

Aliszcze ja duperelki kupowalam w sklepie/hurtowni bo nie bylo ogromnej roznicy a koszt przesylki jest wiec na jedno wychodzi czy taniej kupisz i zaplacisz za dowoz czy sma pojdzies zdo sklepu i kupisz deko drozej.

Aneckowo

metal gora - 06.02.2012
metal dol - 12.06.2012
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości