Zaginęła Iwona z Trójmiasta - Strona 137 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-09-17, 10:46   #4081
Asiczka
Rozeznanie

Dot.: Zaginęła Iwona z Trójmiasta

Cytat:
Napisane przez Gaaliyah Pokaż wiadomość
kurcze, a ja nie widziałam żadnego jego zdjęcia
wiadomo, że się nie ocenia ludzi po wyglądzie, ale ... nie to, żebym go oskarżała, ale to po prostu luźne skojarzenia:
On jest policjantem, wie gdzie są kamery, wie gdzie mieszka Iwona, coś ich łączyło, z pewnością zdaje sobie sprawę o fakcie pozostawiania śladów i ich zacierania, na służbie na pewno towarzyszył mu drugi policjant (który równie dobrze "pomagał"), radiowóz policyjny nie wzbudza podejrzeń alibi jest, był na służbie ...
oczywiście, nie chcę nikogo urazić, żadnego środowiska, mam też wujka policjanta, ale niestety pewne myśli same przychodzą ...
może sprawa jest na tyle wyciszona, żeby afery nie było ...?
dla mnie po prostu "ktoś z kręgu znajomych" jest winny tej sprawy ... mam nadzieję, że czas pokaże i ta historia będzie miała swój koniec!

.
Asiczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-17, 10:50   #4082
bezuczuciowa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez valentina26 Pokaż wiadomość
A mnie zastanawia jeszcze mocno kwestia torebki na balkonie. Kto normalny zostawia na balkonie torebke z kluczami od domu. W lecie o 4 nad ranem jest juz widno, ludzie wychodza z psami na spacer, bez problemu ktos moglby ja z balkonu zwinac.
Jezeli prawda jest, ze Iwone widziano niedaleko od domu, dziwne jest dla mnie ze akurat na tym odcinku moglo ja spotkac cos zlego.
Tak sobie gdybam, gdyby hipotetycznie zalozyc, ze torebka nigdy nie czekala na Iwone na balkonie tylko w domu u Adrii. Byc moze Iwona tam dotarla, poszla odebrac swoja torebke chcac wrocic do domu. Moze wtedy doszlo znow do klotni miedzy dziewczynami, moze wtedy stal sie jakis nieszczesliwy wypadek?
Biorac pod uwage fakt, ze mama Iwony dowiedziala sie dopiero o 16, ze corka zaginela, bylo mnostwo czasu na ukrycie wszelkich sladow.
A ta torebka na balkonie mogla byc tylko pretekstem, ze kolezanka wczesniej nie zoientowala sie, ze Iwona nie wrocila do domu i nie zabrala swojej torebki.
To oczywiscie tylko moje przypuszczenia, nie chce nikogo oskarzac.
poruszałam ten temat między innymi w poście #3836
Stary 2010-09-17, 10:51   #4083
Vivienne
... choć nie Westwood

Dziewczyny, na temat Kuby jeszcze- on uzbierał sobie 10 tys. zł na tę podróż po Europie. Także... pojawia się pytanie- czy Iwonka miała konto? Byly tam jakieś srodki?

Stanisław Lem

Vivienne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-17, 10:52   #4084
bezuczuciowa
Raczkowanie

do Alibaby:
podejrzenie i pomówienie to nie synonimy

a tak swoją drogą kilkadziesiąt złotych to może być zarówno 30 zł jak i 90 zł, więc ja bym się tutaj nie doszukiwała sensacji.
Stary 2010-09-17, 10:53   #4085
AliBaba102
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Dolores77 Pokaż wiadomość
Oczerniasz chłopaka piszesz że być może to jest sprawca i Ty uważasz że to jest ok.Laska za takie coś możesz sobie nieżle nagrabić bo to jest niestety karalne to są bezpodstawne oskarżenia i pomówienia
Proponuję przemyśleć, czy nie zamknąć także ten wątek, bo może się okazać, że sądy przez najbliższe pięć lat nie wygrzebią się spod spraw pomówień i oskarżeń, jakie już padły na tym forum.
Najgorsze etykiety przyczepiono każdemu, kto się tylko choć na chwilę pojawił w sprawie Iwony.
AliBaba102 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-17, 10:54   #4086
visionAM
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ankasz Pokaż wiadomość
na samym początku sprawy, ojczym Adrii powiedział, że je słyszał pod blokiem, jak rozmawiały. Był przekonany, że rozmawiają twarzą w twarz. Później dziwnie się wycofał, że jednak słyszał głos Adrii, a Iwonę usłyszał przez telefon (?). Później i to zdementowali i pozostała wersja, że słyszał tylko Adrię..
też tak myślałam, ale zostałam naprowadzona przez jedną z Wizażanek i utkwiło mi to w pamięci... od początku było powiedziane, że ojczym słyszał Adrię, nigdzie nie pisano o głosie Iwony, tylko o głosie Adrii. Na prawdę

Cytat:
Napisane przez mmm3m Pokaż wiadomość
nie napisałam, że laluś i spalony w solarium, widziałaś go? on bardziej wygladał jak dresik, karczycho, fan wyciskania na klatę ale oczywiście bez przesady

nie jak laluś/goguś co to nawet nie ma siły zakupów kobiecie ponieść.
wg mnie to on na dresa nie wyglądał tylko włąśnie na spalonego w solarium lalusia więc jak widać każdy ma swoje zdanie

Cytat:
Tak sobie gdybam, gdyby hipotetycznie zalozyc, ze torebka nigdy nie czekala na Iwone na balkonie tylko w domu u Adrii. Byc moze Iwona tam dotarla, poszla odebrac swoja torebke chcac wrocic do domu. Moze wtedy doszlo znow do klotni miedzy dziewczynami, moze wtedy stal sie jakis nieszczesliwy wypadek?
Biorac pod uwage fakt, ze mama Iwony dowiedziala sie dopiero o 16, ze corka zaginela, bylo mnostwo czasu na ukrycie wszelkich sladow.
A ta torebka na balkonie mogla byc tylko pretekstem, ze kolezanka wczesniej nie zoientowala sie, ze Iwona nie wrocila do domu i nie zabrala swojej torebki.
dawno temu już sugerowałam to samo, ale zostałam zakrzyczana, że jakim cudem to by się mogło stać, że co niby Adria zrobiła z ciałem i tak dalej a moim zdaniem niczego nie można wykluczyć...

Edytowane przez visionAM
Czas edycji: 2010-09-17 o 10:55
visionAM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-17, 10:55   #4087
AliBaba102
BAN stały

Cytat:
Napisane przez bezuczuciowa Pokaż wiadomość
do Alibaby:
podejrzenie i pomówienie to nie synonimy
Ja tylko dokładnie cytuję.
Stary 2010-09-17, 10:55   #4088
bezuczuciowa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Vivienne Pokaż wiadomość
Dziewczyny, na temat Kuby jeszcze- on uzbierał sobie 10 tys. zł na tę podróż po Europie. Także... pojawia się pytanie- czy Iwonka miała konto? Byly tam jakieś srodki?
ech. tylko dlaczego miałaby to robić o godzinie 4 rano z wizją zbliżającego się kaca
według mnie gdyby chciała sobie zrobić wycieczkę bardziej lub mniej zaplanowaną to spakowałabym do torebki najpotrzebniejsze rzeczy, ubrałaby się stosownie do sytuacji i zniknęła np. kiedy mama jest w pracy żeby mieć sporo czasu na przejechanie granicy.
Stary 2010-09-17, 10:56   #4089
Corrina
Raczkowanie

Cytat:
A mnie zastanawia jeszcze mocno kwestia torebki na balkonie. Kto normalny zostawia na balkonie torebke z kluczami od domu. W lecie o 4 nad ranem jest juz widno, ludzie wychodza z psami na spacer, bez problemu ktos moglby ja z balkonu zwinac.
Jezeli prawda jest, ze Iwone widziano niedaleko od domu, dziwne jest dla mnie ze akurat na tym odcinku moglo ja spotkac cos zlego.
A propos torebki to mowa była, że umówiły się z A. na pozostawienie jej na balkonie w "tajnym miejscu" więc nie tak na widoku.
Corrina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-17, 10:56   #4090
ankasz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Vivienne Pokaż wiadomość
własnie?

dobrze by było się dowiedzieć, bo jesli ma, to można sprawdzic ostatnie wypłaty - jesli zniknęła większa suma przed zaginięciem Iwony? A moze pieniądze były wybierane juz po jej zaginięciu?

Kurcze, ponosi mnie fantazja. Za dużo CSI

mam orta w poście? daj znać, nie obrażę się
ankasz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-17, 10:58   #4091
bezuczuciowa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez visionAM Pokaż wiadomość
dawno temu już sugerowałam to samo, ale zostałam zakrzyczana, że jakim cudem to by się mogło stać, że co niby Adria zrobiła z ciałem i tak dalej a moim zdaniem niczego nie można wykluczyć...
ciężko uwierzyć w winę tak bliskiej koleżanki, ale to tylko hipotezy. czasu było dużo, piwnic w okolicy dokładnie nie przeszukano, znajomych przesłuchano po kilku dniach...

tyle, że ponoć nie istnieje zbrodnia doskonała.
Stary 2010-09-17, 10:58   #4092
Corrina
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez AliBaba102 Pokaż wiadomość
Proponuję przemyśleć, czy nie zamknąć także ten wątek, bo może się okazać, że sądy przez najbliższe pięć lat nie wygrzebią się spod spraw pomówień i oskarżeń, jakie już padły na tym forum.
Najgorsze etykiety przyczepiono każdemu, kto się tylko choć na chwilę pojawił w sprawie Iwony.
Nie zauważyłam oskarżen ani pomówień.Podejrzenia owszem..
Corrina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-17, 10:59   #4093
ankasz
Zakorzenienie

Cytat:
też pamiętam tę kolejnośc, ale ile w tym prawdy, że on na początku tak mówił? może właśnie końcowa wersja jest prawdziwa, a reszta to bardziej plotki?
a wg mnie pierwsze wersje są prawdziwsze, bo mówione "na gorąco". Po czasie zeznania są juz spokojne, mogą byc 'ustalone'. Żeby nie było - nikogo nie oskarżam..

Stary 2010-09-17, 11:00   #4094
AliBaba102
BAN stały

Cytat:
Mam wrażenie, że niektórzy się na mnie teraz rzucili za moje uwagi w stronę Robsona, jakoś mnie to nie dziwi, kolejne kółko różańcowe powstaje w tym wątku.
Jeden z nielicznych rodzynków na kobiecym forum, to szybko znalazł grono sympatyczek. Cóż w tym dziwnego?
Stary 2010-09-17, 11:01   #4095
bezuczuciowa
Raczkowanie

Ciągnąc dalej wątek ucieczki/wycieczki... jeśli podzieliła się planami o takowej z najbliższymi znajomymi... Oni mogli być na początku za, pomogli jej wszystko zaplanować i rzeczywiście miała spać u A., rzeczywiście była umówiona z K. rano żeby nie wzbudzać podejrzeń, ale doszło do kłótni z dokładniej niewyjaśnionych przyczyn (bądź też nie podanych do oficjalnej wiadomości) i dziewczyna ot tak prysła, bo stwierdziła, że nie ma na co czekać.

czy Iwona miała prawo jazdy albo przynajmniej czy potrafi prowadzić auto?
Stary 2010-09-17, 11:02   #4096
obserwatorka79
Raczkowanie

Cytat:
Ten tekst roku wart był rejestracji na Wizażu.

I to zamieszczony w wątku, w którym prawie każdy kto miał coś wspólnego z Iwoną został już podejrzany o co się tylko dało, niezależnie od tego, czy patrzył prosto, czy nie do kamery, czy chciał się wypowiadać, czy nie.
Sluszna uwaga!
obserwatorka79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-17, 11:03   #4097
mmm3m
BAN stały

Cytat:
kurcze, a ja nie widziałam żadnego jego zdjęcia
wiadomo, że się nie ocenia ludzi po wyglądzie, ale ... nie to, żebym go oskarżała, ale to po prostu luźne skojarzenia:
On jest policjantem, wie gdzie są kamery, wie gdzie mieszka Iwona, coś ich łączyło, z pewnością zdaje sobie sprawę o fakcie pozostawiania śladów i ich zacierania, na służbie na pewno towarzyszył mu drugi policjant (który równie dobrze "pomagał"), radiowóz policyjny nie wzbudza podejrzeń alibi jest, był na służbie ...
oczywiście, nie chcę nikogo urazić, żadnego środowiska, mam też wujka policjanta, ale niestety pewne myśli same przychodzą ...
może sprawa jest na tyle wyciszona, żeby afery nie było ...?
dla mnie po prostu "ktoś z kręgu znajomych" jest winny tej sprawy ... mam nadzieję, że czas pokaże i ta historia będzie miała swój koniec!
oczywiście też inni, włącznie ze mną mięli takie przypuszczenia ale po tym jak go przesłuchali, prokuratura nie przedstawiła mu zarzutów, więc i jego wątek się urwał ;/

Cytat:
I Ty masz również rację w swoich podejrzeniach, że równie dobrze może to być niewinnie wyglądająca nastolatka, a innym razem chłopaczek-laluś ...
inni znajomi z dyskoteki- jak najbardziej ...
ale cały czas chodzi Nam po głowie ktoś z kręgu osób, które po prostu znała ...

dziewczyny, a gdzie są zdjęcia tych znajomych? można gdzieś je zobaczyć? "podejrzeć"?
Przyznaję się bez bicia, że wujka Iwony jak i policjanta podejżałam na nk, nie wiem jak wujek ale policjant już chyba nie ma konta a na pewno zablokował galerię. ale namiarów na profile dawać nie będę bo sumienie mnie rusza, że tak nie wypada

Edytowane przez mmm3m
Czas edycji: 2010-09-17 o 11:15
mmm3m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-17, 11:05   #4098
Vivienne
... choć nie Westwood

Cytat:
ech. tylko dlaczego miałaby to robić o godzinie 4 rano z wizją zbliżającego się kaca
według mnie gdyby chciała sobie zrobić wycieczkę bardziej lub mniej zaplanowaną to spakowałabym do torebki najpotrzebniejsze rzeczy, ubrałaby się stosownie do sytuacji i zniknęła np. kiedy mama jest w pracy żeby mieć sporo czasu na przejechanie granicy.
Nie mówię, że uciekła z domu, ale sprawa kasy zastanawia- czy ktoś korzystał z konta po jej zaginięciu, jak ze środkami itp.

Stanisław Lem

Vivienne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-17, 11:06   #4099
mmm3m
BAN stały

Cytat:
Dla mnie też logiczne, ciekawe czy policja przeszukiwała domy znajomych włącznie z szukaniem zatartych śladów krwi. Wiecie, nigdy nic nie wiadomo a wydaje mi się, że policja wtej sprawie za mało kombinuje tym niby swoim dobrym sprzętem,a za dużo bawi się w przesłuchania.
Stary 2010-09-17, 11:07   #4100
valentina26
Przyczajenie

Cytat:
ciężko uwierzyć w winę tak bliskiej koleżanki, ale to tylko hipotezy. czasu było dużo, piwnic w okolicy dokładnie nie przeszukano, znajomych przesłuchano po kilku dniach...

tyle, że ponoć nie istnieje zbrodnia doskonała.

No wlasnie tez mnie to zastanawia, dlaczego nie przeszukano piwnic. Podejrzewam, ze nie przeszukano takze domu Adrii
valentina26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-17, 11:08   #4101
mmm3m
BAN stały

Cytat:
zakładając, że dotarła pod dom i co więcej zwykła rozmowa pod oknem jest w stanie rozbudzić zwykłego człowieka to w takim razie cokolwiek musiałoby się dziać to raczej w mieszkaniu, bo po co Iwona miałaby wsiadać do radiowozu i dawać się namówić na przejażdżkę czy cokolwiek co miałoby ją sprowokować do wejścia do auta. jeśli byłby to któryś ze znajomych z którymi się pokłóciła to też raczej by się wdała w dyskusje albo odwróciła się na pięcie i poszła w swoją stronę. jak jest się złym, a ktoś choćby szturcha Cię za ramię to reagujesz choćby zwykłym 'zostaw mnie', 'spadaj'.

a tak swoją drogą... skoro ojczym słyszał rozmowę Adrii po 4 (i absolutnie nie musiała być to 4, bo człowiek ledwie rozbudzony ciężko kojarzy) to musiała być na zewnątrz, a ponoć spała już o tej porze!
ha, i tu jej alibi legło w gruzach

co do radiowozu, to może pan O. chciał się pogodzić (znaczy się jej tak mówił) ona weszła mu ufając i chcąc zakończyć ewentualne spory i to była zasadzka ?

---------- Dopisano o 11:08 ---------- Poprzedni post napisano o 11:08 ----------

Cytat:
Ten tekst roku wart był rejestracji na Wizażu.

I to zamieszczony w wątku, w którym prawie każdy kto miał coś wspólnego z Iwoną został już podejrzany o co się tylko dało, niezależnie od tego, czy patrzył prosto, czy nie do kamery, czy chciał się wypowiadać, czy nie.
no ba
Stary 2010-09-17, 11:10   #4102
ankasz
Zakorzenienie

Cytat:
Dla mnie też logiczne, ciekawe czy policja przeszukiwała domy znajomych włącznie z szukaniem zatartych śladów krwi. Wiecie, nigdy nic nie wiadomo a wydaje mi się, że policja wtej sprawie za mało kombinuje tym niby swoim dobrym sprzętem,a za dużo bawi się w przesłuchania.
bo tak na prawdę to policja robi bardzo mało - dopóki nie pojawił sie w sprawie Rutkowski, nie zrobili praktycznie nic. Dopiero kiedy Rutek wytknął im błędy i zaniechania, zabrali się do roboty. A teraz nałozyli na niego embargo na informacje i moga dalej siedziec i w spokoju pic kawę na posterunku..

Wiecie, mam takie wrażenie, że gdyby wszyscy użytkownicy tego wątku dostali uprawnienia policjanów i ich sprzęt, to Iwona juz dawno by się znalazła

Stary 2010-09-17, 11:10   #4103
klaustrofobia007
Wtajemniczenie

Cytat:
...

dziewczyny, a gdzie są zdjęcia tych znajomych? można gdzieś je zobaczyć? "podejrzeć"?
te zdjecia znajomych to wieki temu, chyba na poprzednim watku byly umieszczone, to byly takie zdjecia z imprezy robione a potem umieszczane na portalach w stylu "nocny gdansk" albo "gruba biba"( ale teraz nawet nie umialabym powiedziec, na ktorym dokladnie) i policjant na nich byl z dwoma dosc charakterystycznymi kolegami, a wczesniej pojawily sie rysunki niby sprawcow narysowane przez jakas jasnowidzkę, i Ci z rysunkow byli rowniez tacy dosc charakterystyczni i w sumie podobni, wiec wiadomo wlaczyly sie teorie

! SZUKAMY IWONKI WIECZOREK Z GDAŃSKA !

Filmik o zaginionej

Wątek o Iwonce, zajrzyj, może jesteś w stanie pomóc
klaustrofobia007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-17, 11:16   #4104
mmm3m
BAN stały

Cytat:
sądy ogółem nie mają co robić , więc my się produkujemy by im pracę znaleźć

---------- Dopisano o 11:16 ---------- Poprzedni post napisano o 11:11 ----------

Cytat:
bo tak na prawdę to policja robi bardzo mało - dopóki nie pojawił sie w sprawie Rutkowski, nie zrobili praktycznie nic. Dopiero kiedy Rutek wytknął im błędy i zaniechania, zabrali się do roboty. A teraz nałozyli na niego embargo na informacje i moga dalej siedziec i w spokoju pic kawę na posterunku..

Wiecie, mam takie wrażenie, że gdyby wszyscy użytkownicy tego wątku dostali uprawnienia policjanów i ich sprzęt, to Iwona juz dawno by się znalazła
też nie raz tak myślę, że ograniczają nas uprawnienia
Stary 2010-09-17, 11:19   #4105
visionAM
Zakorzenienie

Cytat:
dokładnie, tak właśnie by było... bo jakim cudem osoby wykształcone i mające doświadczenie zawodowe nie wpadły na to aby sprawdzić monitoringu kilka dni po zaginięciu?! A internauci pisali o tym od razu... mi się to nie mieści w głowie
visionAM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-17, 11:22   #4106
mmm3m
BAN stały

Cytat:
dokładnie, tak właśnie by było... bo jakim cudem osoby wykształcone i mające doświadczenie zawodowe nie wpadły na to aby sprawdzić monitoringu kilka dni po zaginięciu?! A internauci pisali o tym od razu... mi się to nie mieści w głowie
Bo przecież według nich Iwonka była rozwydrzoną dziewiętnastką z umysłem chyba trzynastki, bo niby chciała sobie uciec z domu :O

ogółem, trochę żałuję, że nas nie czytają, może w końcu wprowadzili by niektóre nasze sugestie w życie... no ale tak.... na przeszukania domów musi być nakaz, a by był nakaz muszą być słuszne podejrzenia których oni chyba nie mają..... no cóż.....

Edytowane przez mmm3m
Czas edycji: 2010-09-17 o 11:23
Stary 2010-09-17, 11:22   #4107
ankasz
Zakorzenienie

Cytat:
kurcze - samo nagranie z kamery nad wejsciem do klatki Iwony - rozwiałoby wąpliwosci na temat tego, kogo słyszał ojciec Adrii..

Stary 2010-09-17, 11:24   #4108
mmm3m
BAN stały

Cytat:
kurcze - samo nagranie z kamery nad wejsciem do klatki Iwony - rozwiałoby wąpliwosci na temat tego, kogo słyszał ojciec Adrii..
to by już nawet rozwiało wątpliwości czy doszła do domu, a nie przejrzeli - monitoringi na promenadzie i uznali, że dalej nie doszła bo reszta kamer jej nie złapała :O
Stary 2010-09-17, 11:28   #4109
bezuczuciowa
Raczkowanie

policja policją, ale część naszych zarzucanych im niedopatrzeń wobec nich też niestety jest bezpodstawna. owszem pewne rzeczy zaniedbali, ale weźcie też pod uwagę, że poza błaznami pracuje tam też jakiś odsetek uczciwych ludzi, którzy takich spraw mają na głowie znacznie więcej i niestety muszą racjonalnie dzielić swój czas.
Stary 2010-09-17, 11:29   #4110
mmm3m
BAN stały

Cytat:
policja policją, ale część naszych zarzucanych im niedopatrzeń wobec nich też niestety jest bezpodstawna. owszem pewne rzeczy zaniedbali, ale weźcie też pod uwagę, że poza błaznami pracuje tam też jakiś odsetek uczciwych ludzi, którzy takich spraw mają na głowie znacznie więcej i niestety muszą racjonalnie dzielić swój czas.
tak, to prawda, i tego im współczuję... bo jak tu się poświęcić jednej sprawie skoro mają też inne na głowie?
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości