Tetrowa pielucha, smoczek z lateksu marcowo-kwietniowe W KOŃCU mają frajdę z sexu - Strona 27 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-09-17, 10:27   #781
megi-megi
Zakorzenienie

Dot.: Tetrowa pielucha, smoczek z lateksu marcowo-kwietniowe W KOŃCU mają frajdę z

Madzia - kocham tę czekoladę <mniam> no a spodnie - na pewno się zużyły... takie czasem są słabiutkie

P0P- gratuluję! Niedługo zapomnisz, że Oliwka urodziła się za wcześnie - już dziewczyna charakterna, to będziesz miała nowe zmartwienia
megi-megi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-17, 10:40   #782
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa
Dot.: Tetrowa pielucha, smoczek z lateksu marcowo-kwietniowe W KOŃCU mają frajdę z

no nic uciekam sprzatac, tz sprzata na glanc lazienke a ja sie obijam wiec ide :P
posprzatam w pokoju chociaz chyba za bardzo nie ma co ale i tak posprzatam zajrze do was pozniej
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-17, 10:41   #783
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Witajcie dziewczęta

Dla wszystkich miesięczniaków wszystkiego naj... naj...

Asiulek - udanych chrzcin Wam życzę. Uważaj na Wercię żeby jej ksiądz za bardzo nie polał.

U nas kolejna noc minęła w miarę spokojnie. Tylko dwie pobódki na cycusia, kilka interwencji smoczkowych. Dziecię zasypia samo .
Jak tak patrzę i czytam Wasze relacje z nauki samodzielnego zasypiania naszych MĄDRYCH dzieci to dochodzę do wniosku, że już wiem dlaczego one tak długo musiały być bujane, noszone itd. One tego niepotrzebowały. Chciały spać same a my je męczyłyśmy. Całe szczęście ze wreszcie to zrozumiałyśmy .

Moje chore dziecię ma się troszkę lepiej ale nadal kaszle. Katar troszkę mniejszy. Na wszelki wypadek śpi z podwyższoną głową (klin + cienka podusia). Pytałam wcoraj pediatrę o ilość jedzenia u mojej Zosi. Powiedziała że takie dzicko powinno zjdać ok. 6 posiłków po ok. 150 - 180ml. Jako że mamy cycorka na żądanie to tylko 3 posiłki MM. NIE PRZEKARMIAĆ. Jeżlei dziecko jest pogodne, ruchliwe nie robimy afery jak nie zjada tyle ile powinno. Pogadałyśy sobie trochę i powiedziała że to miło sptkać czasem rozsądną mamę (chwalę się).

Od wczoraj mam założoną Mirenę. Gin powiedział że on chwili kiedy je zakłada nie było pacjentki z przypadkową ciążą (dobry bajer nigdy nie jest zły). Muszę się tego trzymać najwyżej doktor albo firma będą płacić alimenty

Jeszcze tylko kilka słów na temat karmienia piersią lub nie. Dotyczy to wyłącznie mojej osoby i proszę żeby żadna nie odnosiła tego do siebie (no chyba że jej pasuje).
Ja osobiście karmię jeszcze cycorkim bo tak chcę(dokarmiam moyfkowanym). Nie dlatego że moje mleko ma jakieś przeciwciała lub inne dobrodziejstwa. Dla mnie to jest kwestia czysto psychologiczna. Jak napisała kiedyś POP to jestem "opóźnioną matką" i mam taką wewętrzną potrzebę przyssania się do dziecka (ona się do mne przysysa).Jest to dla mnie przeżycie emocjonalne i bradzo intymne. Można by elaboraty pisać dlatego tu zakończę.
Stary 2010-09-17, 10:46   #784
koglus
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez anakazar Pokaż wiadomość
koglus my bramki robimy drewniane u stolarza,który robił nam schody,już za miesiąc trzeba je zacząc robic.

hmm ten kojec też dobra rzecz

tylko właśnie jeśli chodzi o schody to ja mam je "odkryte"tżn między stopniami nie ma nic i znowu się boję,że mała będzie mi wchodziła między nimi i na nic bramki i nie wiem co znowu zrobic z tym?ma ktoś pomysł?
a moze te schody pokryc jakas wykladzina od gory do dolu zeby dziecko nie widzialo ze sa pod schodkami otwory, jakos ja przymocowac dobrze (to chyba glupi pomysl ),

Darussia czy ty masz takie krzeselko
http://www.mulan.pl/product_info.php?products_id=64

http://www.suwaczki.com/tickers/relgmg7yzd4bdxjh.png
http://www.suwaczki.com/tickers/1usa2n0ah6tnr35k.png
koglus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-17, 10:52   #785
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Cytat:
Napisane przez koglus Pokaż wiadomość
witam , u nas narazie slonko swieci ale jest narazie tylko 13 stopni (lubelskie).
Mala zaczela dzien od maty edu. , najadla sie za wszystkie czasy zaliczyla sesje zdjeciowa (moze juz niedlugo bede mogla zgrac pare fotek na kompa).Tak szybko rosnie ze jak ogladam jej stare fotki to teraz wyglada jak olbrzym .
Mam pytanie (juz jakis czas sie pojawilo temu ) jakie krzeselka do karmienia polecacie? i tez planuje kupic malej jakos zabawke edukacyjna 6m+ ale nie wiem jaka , macie jakies moze pomysly lub sowje zabawki wyprobowane ?

a w najblizszym czasie to planuje kupic takie cos :
http://www.gltc.co.uk/fcp/product/-/...-&-Playpen/775

u mojej kolezanki super sie to sprawdza , podzielila sobie pokoj na pol i w jednej czesci jest plac zabaw malca a w drugiej dalsza czesc salonu zabezpieczona przed malym intruzem
mozna tez z tego zrobic kojec bo ma 6 elementow

Dziewczyny mam pytanie do tych co maja schody w domu czy kupujecie bramki bezpieczenstwa zeby dziecko ne wchodzilo na schody ?chodzi mi o cos takiego http://cgi.ebay.co.uk/Childs-Safety-...item3f02ef0497
Fajne to urządzenie to dzielnia pokoju. Bramkę zabezpieczającą kupiliśmy jak byłam jeszcze w ciąży . Będzie do kuchni bo nie mamy drzwi.
Stary 2010-09-17, 10:56   #786
Darusiaaaa
Zakorzenienie

Mialam z tej serii kupilam uzywane od kolezanki a pozniej dalam je takiej biednej dziewczynie ktorej nie byloby stac przez najblizszy czas na nie a tz dostal premie wiec my kupilismy drugie niemal takie samo tylko kolory inne dokladnie takie:
http://allegro.pl/krzeselko-do-karmi...224720778.html
tez czerwono niebieskie, duzo ladniejsze jest to zielono niebieskie ale u nas akurat nie bylo a to tez zle nie wyglada

---------- Dopisano o 10:56 ---------- Poprzedni post napisano o 10:54 ----------

Tak jak pisalam TZ robi pranie, wiec poprawie sie na robil bo padla pralka
tzn miala prawo psula sie chyba z 7 razy wczesniej i obiecalismy sobie ze jak sie popsuje wezmiemy sobie na raty nowa, zobaczymy czy tz ja naprawi czy juz sie nie da;/
A.Camus
Stary 2010-09-17, 10:59   #787
yoonka
Rozeznanie

Cytat:
yoonka szkoda gadac , ja poprostu uwazam ze moje dziecko dzieki niektorym czynnosciom jest zdrowe (nie mialo jak do tej pory katarku , zadnej biegunki itd ) i nie bede wnikac w szczegoly no bo sama powiedzialas gra nie warta swieczki ,
gra nie warta swieczki, bo wole spedzac czas z dzieckiem niz meczyc sie z laktatorem - to mialam na mysli
Cytat:
Napisane przez P0P70 Pokaż wiadomość
Wiem miałyśmy skończyć ten temat karmienia piersią ale chciałam coś jeszcze napisać. Uważam że na pewno mleko matki jest lepsza dla dziecka ale jak go nie ma albo jest go nie wystarczająco to najlepsze wtedy jest modyfikowane. Myślę (nie wiem tego bo nigdy nie karmiłam) że między matką a dzickiem karmiącym wytwarza się więź emocjonalna i to przede wszystkim po stronie matki. Ja pomimo moich feministycznych zapędów to jakoś bardzo chciałam karmić piersią. Ale udało mi się tylko "karmić" TZ-ta a to nie to samo. Pozostało więc się pogodzić z buteklą i zazdrościć tym które karmią piersią.
wiesz, a dla mnie to wlasnie kwestia tego, ze pozbawilam dziecko przeciwcial moich. dlatego zazdroszcze. jesli chodzi o wiez, to u mnie sie wytworzyla dopiero jak przestalam karmic piersia. mialam nawet takie momenty, ze myslalam o swoim dziecku jak o potworze kiedy sutki tak bolaly, ze karmiac ryczalam. nie kazda kobieta jest stworzona do cyckowania po prostu
Cytat:
Napisane przez ASIULEK_23 Pokaż wiadomość
Wiesz co... powiem Ci, że mija tydzien a jakiejś większej poprawy nie widzę. Nadal jest bardzo zakatarzona, jak się budzi to ledwo oddycha. Na szczęście nie ma gorączki. Dziś wreszcie się chyba wybiorę do tego lekarza bo wczoraj pogoda mi nie pozwolila...
a u nas poprawa, dzisiaj w nocy o nieeeeeeeeeebo lepiej niz wczoraj. juz tak nie charczy. uffffffff
Cytat:
Napisane przez izazula Pokaż wiadomość
To w takim razie ja, yoonka i asia zrozumiałyśmy Cię źle ?!
MM ma wszystko czego dziecko potrzebuje.
Próbowałam dla porównania podać dzieci cyckowe ciągle chorujące a Ty tłumaczyłaś w powyższy sposób o co Ci chodziło.
Wybacz ale pierwsza Twoja wypowiedź wyraźnie wskazywała na to że źle jak ktoś nie karmi piersią tylko mm.
tez tak zrozumialam. chcialabym miec duuuzo mleka i duuuzo radosci z karmienia piersia ale niestety bylo malo i kojarzy mi sie to wylacznie ze zmeczeniem, bolem i placzem nienajedzonego dziecka, kiedy mleko nie leci. kazda ma inne doswiadczenia

---------- Dopisano o 10:59 ---------- Poprzedni post napisano o 10:56 ----------

Cytat:
A ja rano weszłam na wątek który sie pojawił na dole dotyczący Nabuco i Karolinki. I potem weszłam na ich bloga. I wiecie co? JEżeli wydawało mi się że ja miałam ciężko to się strasznie myliłam i jeżeli wydawało mi się że jestem silna to też strasznie sie myliłam.
I jeżeli wydawał mi się że miałam pecha to tu już niebotycznie się myliłam. Jaka ja jestem szczęśliwa. Siedzę w pracy i ryczę.
No nic to o 19-tej będę ściskała to moje szczęscie.
tez przeczytalam i przeryczalam, juz jakis czas temu. 1% w tym roku im wyslalam. niesamowicie silni sa ci rodzice.
Stary 2010-09-17, 11:00   #788
Darusiaaaa
Zakorzenienie

Ja tez nie bylam stworzona do karmienia, nic prawie nie lecialo ja ryczalam z bolu mala z niedojedzenia i taki byl final, ale ja chyba od poczatku mialam jakas blokade na karmienie piersia jak teraz na to patrze z perspektywy czasu wiec moze i dlatego pokarmu bylo brak.
A.Camus
Stary 2010-09-17, 11:02   #789
Izumi
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez libra777 Pokaż wiadomość
Wiecie co przybłąkał się do mnie pies duży coś jakby labrador podrabiany , wyganiałam go ale on dalej jest dzisiaj wychodzę a on leży przed domem jak u siebie szkoda mi się go zrobiło bo boki mu już pozapadały bo to już 4 dni.No i dałam mu jeść i chyba zostanie dodam ze jednego już mam dużego .Pies wygląda na zadbanego , ma obrożę i pasek na pchły niestety żadnego numeru tel czy coś .Wygląda mi na to że ktoś go wyrzucił z samochodu , nie jest młody i ma jakiegoś guza małego w pachwinie tylnej może to przez to jeśli zostanie to bede musiała do weta z nim jakoś jechać albo weta zamówić do siebie.Co byście zrobiły nie mam serca go wyganiać.Popytam w sklepach może ktoś szuka (jeszcze się łudzę) psa moze komus uciekł.
A oto jegomość i mój mały jegomość na zielonym koniu
Śliczny pies. Jeśli się z Twoim psem "dogaduje" to ja bym mu pozwoliła zostać. Nie miałabym serca wygonić. A może i Twój czworonóg był bardziej zadowolony z towarzystwa? Oczywiście wywiesiłabym informacje o znalezionym psie w lecznicach weterynaryjnych + na jakimś serwisie waszego miasta.

Libra.. ale ten Twój jegomość już WIELKI! Na tym foto to jak roczniak wygląda
Ależ te maluchy rosną ... chlip, chlip

DZIEWCZYNY! Kiedy produkujemy następną partię dzieciaczków? ...
Izumi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-17, 11:04   #790
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Cytat:
Napisane przez yoonka Pokaż wiadomość
tez tak zrozumialam. chcialabym miec duuuzo mleka i duuuzo radosci z karmienia piersia ale niestety bylo malo i kojarzy mi sie to wylacznie ze zmeczeniem, bolem i placzem nienajedzonego dziecka, kiedy mleko nie leci. kazda ma inne doswiadczenia
Uważam właśnie że każda kobieta karmi jak chce i może. Czasem Lepiej szczęśliwie karmić butelką
Stary 2010-09-17, 11:06   #791
koglus
Rozeznanie

Darusia fajne to krzeselko,

Moja wlasnie usnela na bujaku , czas na spanie , musze ja zaniesc do łózeczka

Stary 2010-09-17, 11:10   #792
Darusiaaaa
Zakorzenienie

Zgadaza sie.

Izumi my to juz bysmy chcieli , jedno z drugim by sie wychowalo ale nie mamy warunkow niestety, jakos bysmy musili dac rade jakby bylo ale lepiej poczekac

---------- Dopisano o 11:09 ---------- Poprzedni post napisano o 11:08 ----------

koglus ja tez z wyboru jestem bardzo zadowolona takze moge polecic w 100%

Wy to tak sobie przenosicie maluszki, mojej w zyciu sie tak nie da! Jak ja wezme na reke zeby przeniesc oczy jak 5 zl i usmiech od ucha do ucha i po spaniu, dlatego jak usnie to spi tam gdzie kimnęła

---------- Dopisano o 11:10 ---------- Poprzedni post napisano o 11:09 ----------

Teraz ja zanioslam z hustawki do lozeczka, 5 minutek i kima, a ja u mamy w pokoju na lapie ale cholera mialam isc sprzatac, no nic 10 min i pojde;D
A.Camus
Stary 2010-09-17, 11:12   #793
yoonka
Rozeznanie

Cytat:
Uważam właśnie że każda kobieta karmi jak chce i może. Czasem Lepiej szczęśliwie karmić butelką
AMEN!

---------- Dopisano o 11:12 ---------- Poprzedni post napisano o 11:11 ----------

Cytat:
Napisane przez Izumi Pokaż wiadomość

ZGIŃ PRZEPADNIJ!!
jeszcze nie jestem gotowa na kolejnych 18 godzin boli porodowych z tysiacem kroplowek oksy.
Stary 2010-09-17, 11:17   #794
Izumi
Wtajemniczenie

Cytat:

Ja jeszcze cucuje. Za tydzień Michał będzie miał 5miesięcu .... myślę że jak da radę to będzie jeszcze jakiś czas cycowe dostawał

---------- Dopisano o 11:17 ---------- Poprzedni post napisano o 11:15 ----------

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
Izumi my to juz bysmy chcieli , jedno z drugim by sie wychowalo ale nie mamy warunkow niestety, jakos bysmy musili dac rade jakby bylo ale lepiej poczekac

Wiem o co chodzi U nas podobnie.

Mi się już tęskni za takim maluszkiem. Bo te nasze dzieciaki to już za przeproszeniem.. stare dupy

---------- Dopisano o 11:17 ---------- Poprzedni post napisano o 11:17 ----------

Cytat:
Mi się już tęskni za takim maluszkiem. Bo te nasze dzieciaki to już za przeproszeniem.. stare dupy
Hmm... chociaż może stare "półdupki" byłoby lepiej
Stary 2010-09-17, 11:18   #795
Gmyrelka
Wtajemniczenie

GG do Gmyrelka

Witajcie mamulki

Ja od wczoraj wieczora mam ciężką depresję- otóż DOSTAŁAM OKRESU Co za diabeł tak zmanipulował mój organizm że właśnie teraz to się stało??!! Ja nie chce go, wstrętnego, brzydkiego!! Aaaakyyyyysz!! Przecież ja dzielnie nadal piersią karmię i miało GO nie być jeszcze z rok Buuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu złam jest!!

Libra Mikuś jest przecudny!! Normalnie te oczy

Pop ja mam nadzieje że Oli nie podziela "zakochania" mamusi, bo pamięta o moim (jeszcze) kawalerze

Ferrou
ja wyrodna też napasłam syna kaszką na noc - zjadł 150ml wody i 6 łyżek kaszki mleczno-ryżowej bezsmakowej i w efekcie wstał o 00:30 (a już dawno nie budził się tak szybko) i doił cycka jakby tydzień nie jadł Ja to czasem mam wrażenie że ON słyszy co ja zamierzam i chce być sprytniejszy niż ja

Izumi popieram!! Bierzcie się do roboty laski!! Przydałaby tu nam się jakaś (niejedna) ciężarówka Ja się nie kwalifikuje - mam już sztuk dwie i tż więcej nie chce (narazie - mam nadzieję )

Edytowane przez Gmyrelka
Czas edycji: 2010-09-17 o 11:22
Gmyrelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-17, 11:18   #796
Izumi
Wtajemniczenie

Cytat:

ZGIŃ PRZEPADNIJ!!
jeszcze nie jestem gotowa na kolejnych 18 godzin boli porodowych z tysiacem kroplowek oksy.
WHAT x-D !!! .... a może jednak
Stary 2010-09-17, 11:19   #797
koglus
Rozeznanie

Izumi
ja to bym juz mogla , no ale musze spelnic jeszcze swoje jedno marzenie i dlatego musze wrocic do pracy na rok wiec planuje nastepne dopiero jak mala skonczy 2 latka, (sama nie wiem czy wytrzymam tak dlugo )

Stary 2010-09-17, 11:24   #798
Izumi
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Gmyrelka Pokaż wiadomość
Witajcie mamulki

Ja od wczoraj wieczora mam ciężką depresję- otóż DOSTAŁAM OKRESU Co za diabeł tak zmanipulował mój organizm że właśnie teraz to się stało??!! Ja nie chce go, wstrętnego, brzydkiego!! Aaaakyyyyysz!! Przecież ja dzielnie nadal piersią karmię i miało GO nie być jeszcze z rok Buuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu złam jest!!
To i tak powinnaś być szczęśliwa! Ja dostałam pierwszy raz po 2 miesiącach od porodu

ALEEEE! APROPO! Mam pytanie! Jak u was z okresem? A właściwie z jego bolesnością? Ja przed ciążą miałam takie bolesne okresy, że tylko leki rozkurczowe dla ciężarnych pomagały. Żyć się nie dało. Co miesiąc zwolnienie w pracy i konanie w domu w pozycjach jakich by się kamasutra nie powstydziła . Za to teraz... ODPUKAĆ ... cud, miód i orzeszki! NIE BOLI! Ani troszeczkę!!! Ani przed, ani po - NIC! Niby gin mówił że przy tyłozgięcu, to po urodzeniu dziecka cośtam się prostuje i już tak nie boli... ale żeby do tego stopnia??? Jak jest u was?

---------- Dopisano o 11:24 ---------- Poprzedni post napisano o 11:22 ----------

Cytat:
Izumi
ja to bym juz mogla , no ale musze spelnic jeszcze swoje jedno marzenie i dlatego musze wrocic do pracy na rok wiec planuje nastepne dopiero jak mala skonczy 2 latka, (sama nie wiem czy wytrzymam tak dlugo )
Kruca bomblem no... KTO ZAJDZIE RAZEM ZE MNĄ W CIĄŻE? ? ... nie mówię że teraz. Może się jakoś umówimy hę? ;D????
Stary 2010-09-17, 11:28   #799
Gmyrelka
Wtajemniczenie

GG do Gmyrelka

libra to Mikołaj je tylko 4 razy dziennie???? Czy w swojej rozpisce nie uwzględniłaś karmienia nocnego? Czy dziecku można dawać kaszkę dwa razy dziennie?? Bo ja to rozważam a schemat żywienia niemowląt "mówi" że kaszka jeden raz ...

Izumi ja się tak łudziłam że tego okresu do końca piersiowania nie dostanę, ale się przeliczyłam i zła jestem jak osa W dodatku boli mnie jak jasny chu ... Gin obiecywał mniejszą bolesność po pierwszym porodzie i D U P A, po drugim to już na pewni nie będzie bóli i JESZCZE WIĘKSZA D U P A Napier.... mnie brzuch, biodra, krzyż i ogólnie chce mi się wyć

Izumi czy Ty jesteś jakimś buhajem?? Tak proponować koleżanką z forum zapłodnienie, a ja sądziłam że tyś kobieta i że baba z babą nie da rady

Edytowane przez Gmyrelka
Czas edycji: 2010-09-17 o 11:31
Gmyrelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-17, 11:30   #800
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Jeszcze się pochwalę że mam fajnego TŻ. Wczoraj zrobił duuuuży zapas pieluch dla Zosi. W Biedronce są Huggisy we wszystkich rozmiarach po 29,90 (3-99 szt., 4- 87). Mamy 3 kartony . Kochany facet.
Wyobraźcie sobie że leżały koło kawy a nie koło pieluch.
Stary 2010-09-17, 11:31   #801
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Cytat:
Od wczoraj mam założoną Mirenę. Gin powiedział że on chwili kiedy je zakłada nie było pacjentki z przypadkową ciążą (dobry bajer nigdy nie jest zły). Muszę się tego trzymać najwyżej doktor albo firma będą płacić alimenty

Jeszcze tylko kilka słów na temat karmienia piersią lub nie. Dotyczy to wyłącznie mojej osoby i proszę żeby żadna nie odnosiła tego do siebie (no chyba że jej pasuje).
Ja osobiście karmię jeszcze cycorkim bo tak chcę(dokarmiam moyfkowanym). Nie dlatego że moje mleko ma jakieś przeciwciała lub inne dobrodziejstwa. Dla mnie to jest kwestia czysto psychologiczna. Jak napisała kiedyś POP to jestem "opóźnioną matką" i mam taką wewętrzną potrzebę przyssania się do dziecka (ona się do mne przysysa).Jest to dla mnie przeżycie emocjonalne i bradzo intymne. Można by elaboraty pisać dlatego tu zakończę.
Mój ginek mątuje mireny od 12 lat i nie miał ani jednej ciąży, ani odrzucenia. A z miedzianymi to sie zdażają
Duzo nospy brałaś, i Apapu?
Chyba wszystkie karmiące piersią są opóźnionejak mój miał kilka dni że nie chciał, tylko przez sen, to ja się czulam taka porzucona, bo mam czym a on nie chce normalnie prawie depresja. Co innego jak ja go oducze bo to ja będę gotowa, ale jak narazie to jest mój mały osesek

"Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać"
pl_madzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-17, 11:32   #802
tylkooliwka
Wtajemniczenie

GG do tylkooliwka

jejciu dziewuszki moje kochane raczyłybyście zwolnic troszeczkę????
7 stron mam za 1 dzień nieobecności,wizaz mi nie wchodził
żal mi opuścic każdej strony więc najpierw dzielnie postaram się nadrobic.

ja też jestem w trakcie nauki zasypiania ale w dzień,dzisiaj dałam buteleczkę zjadł piorunem 150ml i tak średnio był śpiący ale wiem,że za chwilę straszna marudka się zrobi,położyłam do łóżeczka smoczek(który od razu wypluł) i wyszłam,cały czas marudził sobie to myślę wykorzystam chwilę i poodkurzam a przy okazji może zaśnie i zasnął śpi 45 minutek

a wieczorem coś mu się znowu pozmieniało bo kładł sie już bez protestów i ładnie zasypiała ale jak mama napisała na forum,że jest ok to co?oczywiście nie będę spał a co!odkładam on płacze wychodzę,wracam biorę na ręce na chwilę żeby się wyciszył(ciiiiiii ciiiiii)przestaje płakac odkładam i dopiero zasypia uff a już było tak pięknie

Cytat:
To i tak powinnaś być szczęśliwa! Ja dostałam pierwszy raz po 2 miesiącach od porodu

ALEEEE! APROPO! Mam pytanie! Jak u was z okresem? A właściwie z jego bolesnością? Ja przed ciążą miałam takie bolesne okresy, że tylko leki rozkurczowe dla ciężarnych pomagały. Żyć się nie dało. Co miesiąc zwolnienie w pracy i konanie w domu w pozycjach jakich by się kamasutra nie powstydziła . Za to teraz... ODPUKAĆ ... cud, miód i orzeszki! NIE BOLI! Ani troszeczkę!!! Ani przed, ani po - NIC! Niby gin mówił że przy tyłozgięcu, to po urodzeniu dziecka cośtam się prostuje i już tak nie boli... ale żeby do tego stopnia??? Jak jest u was?

---------- Dopisano o 11:24 ---------- Poprzedni post napisano o 11:22 ----------

Kruca bomblem no... KTO ZAJDZIE RAZEM ZE MNĄ W CIĄŻE? ? ... nie mówię że teraz. Może się jakoś umówimy hę? ;D????
Izumi ja jeszcze nic a nic z @ a co do dzieci to nie wywołuj wilka z lasu
tylkooliwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-17, 11:35   #803
koglus
Rozeznanie

Izumi co do okresow i tylozgiecia u mnie bylo to samo, okres bolal mnie tak ze bym rozpierduche zrobila w domu, moj maz to az uciekal, tylko ketonal i poduszka elekrtyczna pomagal , nic innego ,
zwolnienia z pracy na porzadku dziennym z tego popwodu , kiedys nawet na egzaminie z niemieckiego (ostatni na studiach ) musialam wyjsc

okres mialam dopiero raz i mnie brzuch bolal przez 2 godziny a potem jakby reka odjął bol, tak wiec jest poprawa ,
w sumie to jutro powinnam miec nastepny ...zobaczymy jak to bedzie

a moge spytac w jakiej czesci Rzeszowa mieszkasz ? bo ja jak zjade z Uk to bede mimeszkac w Rzeszowie na słocinie,

Stary 2010-09-17, 11:41   #804
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
Ja tez nie bylam stworzona do karmienia, nic prawie nie lecialo ja ryczalam z bolu mala z niedojedzenia i taki byl final, ale ja chyba od poczatku mialam jakas blokade na karmienie piersia jak teraz na to patrze z perspektywy czasu wiec moze i dlatego pokarmu bylo brak.
U mnie to samo było.Dziecko się męczyło,bo sutka za cholere złapac nie mogła,mleko leciec nie chciało,potem to zapalenie.Okropnośc!

ZGIŃ PRZEPADNIJ!!
jeszcze nie jestem gotowa na kolejnych 18 godzin boli porodowych z tysiacem kroplowek oksy.[/QUOTE]
POPIERAM!IZUMI A KYSZja never ever
Cytat:
Jeszcze się pochwalę że mam fajnego TŻ. Wczoraj zrobił duuuuży zapas pieluch dla Zosi. W Biedronce są Huggisy we wszystkich rozmiarach po 29,90 (3-99 szt., 4- 87). Mamy 3 kartony . Kochany facet.
Wyobraźcie sobie że leżały koło kawy a nie koło pieluch.
A wiesz może czy ta promocja jest świeża?bo ja dzisiaj tż kazałam jechac po pieluszki zrobic zapas do pare tygodni

oliwka a ja się zastanawiałam where are you?

jezuu co za talent ze mnie;/częsc zacytowana,częśc nie;/

Moja kruszyna śpi na dworku-zasnęła pięknie i mądrze sama

"Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley

Edytowane przez anakazar
Czas edycji: 2010-09-17 o 11:43
anakazar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-17, 11:43   #805
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Cytat:
Witajcie mamulki

Izumi popieram!! Bierzcie się do roboty laski!! Przydałaby tu nam się jakaś (niejedna) ciężarówka Ja się nie kwalifikuje - mam już sztuk dwie i tż więcej nie chce (narazie - mam nadzieję )
Ja też właśnie dzisiaj pierwszy dostalama tak było cudownie od lipca 2009 bez @. Ale sie pocieszam że może następna za pare mc, a ta to tylko taka pomyłkowa

No i z dziećmi to u mnie to samo. Ale jakby bardzo się u nas finasowo poprawiło to jeszcze o córcie zawalczymy(nawet kilka razy)
Ale z doświadczenia wiem, że im te dzieciaczki większe tym mniej następnego się chce

"Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać"
pl_madzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-17, 11:56   #806
anakazar
Zakorzenienie

oliwka u mnie wczoraj też wizaż wieczorem nie wchodził,zadzwoniłam do siostry i u niej też był klops

---------- Dopisano o 11:56 ---------- Poprzedni post napisano o 11:46 ----------

A mój mąż dostał telefon i wyjazd został przyspieszony na środę;( tak mi smutno...ale jestem silna i dzielna i dam radę.Parę tygodni to nie rok,telefony są i będzie ok.Sąsiedzi zwarci i gotowi w razie czego nawet w nocy(oby nie)trzech tż kolegów będzie zawsze do dyspozycji gdybym musiała miec kierowcę bądz potrzebowałabym czegokolwiek.Dziadek drzewo zawsze pocięte przyniesie,węgiel również.
Oby tylko nigdy prądu mi nie wyłączyli,bo umrę ze strachu tak jak będę stała.Oby mi maluszek nie zachorował.Oby nikt mnie nie napadł i obym się wyzbyła tych wszystkich strachów i obaw

"Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley
anakazar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-17, 11:57   #807
P0P70
Zakorzenienie

Cytat:
a w najblizszym czasie to planuje kupic takie cos :
http://www.gltc.co.uk/fcp/product/-/...-&-Playpen/775

u mojej kolezanki super sie to sprawdza , podzielila sobie pokoj na pol i w jednej czesci jest plac zabaw malca a w drugiej dalsza czesc salonu zabezpieczona przed malym intruzem
mozna tez z tego zrobic kojec bo ma 6 elementow

Dziewczyny mam pytanie do tych co maja schody w domu czy kupujecie bramki bezpieczenstwa zeby dziecko ne wchodzilo na schody ?chodzi mi o cos takiego http://cgi.ebay.co.uk/Childs-Safety-...item3f02ef0497
JA planuję kupiś taki kojec do pokoju tylko nie 6 elementowy a 8 elementowy tak aby mała miała przestrzń do zabawy. Zajmie nam to 1/2 salonu ale trudno. No i oczywiście montuję bramki na schody. JEdną na górze drugą na dole. Będziemy mieli fajny tor przeszkód w domu.

Cytat:
tylko właśnie jeśli chodzi o schody to ja mam je "odkryte"tżn między stopniami nie ma nic i znowu się boję,że mała będzie mi wchodziła między nimi i na nic bramki i nie wiem co znowu zrobic z tym?ma ktoś pomysł?
No ja też mam ten problem i my zastanawiamy się nad jakąś sitką od spodu.

Cytat:
Napisane przez pl_madzia Pokaż wiadomość
Dzisiaj z erim na rękach poszłam do pokoju Eryka, bo mały już na swój sposób go woła i nawet wiemy jakEryk ma w pokoju koszatniczkę, co wiecznie w kółeczku biega, no i uwielbia na nią patrzyć. To ja dobra matka z dzieckiem na ręku chciałam po turecku usiąść i mi moje ulubione spodnie do spania pękłya to jeszcze tak chamsko że tyłek na wierzchu. ech normalnie trzeba schudnąćzagryzam tą myśl czekoladą nadziewaną miętowo, bo podobno po mięcie mniejszy apetyt na słodkie
: hahaha: Aleś mi narobiła ochoty na taką czekoladę. Jak będę na dworu to sobie kupię na drogę. Racuchy tyż uwielbiam.

Cytat:
Z tym opóźnieniem to chodziło o wiek (tak w celu wyjaśnienia i przypomnienia dla innych).

Cytat:
wiesz, a dla mnie to wlasnie kwestia tego, ze pozbawilam dziecko przeciwcial moich. dlatego zazdroszcze. jesli chodzi o wiez, to u mnie sie wytworzyla dopiero jak przestalam karmic piersia. mialam nawet takie momenty, ze myslalam o swoim dziecku jak o potworze kiedy sutki tak bolaly, ze karmiac ryczalam. nie kazda kobieta jest stworzona do cyckowania po prostu
Tak tylko Wy wszystkie tutaj miałyście okazję zobaczyć to jest karmić piersią. JA nawet takiej szansy nie miałam. Może też była by dla mnie to katorga jak u WAs a może przyjemność jak u innych. Co by nie było zazrdoszczę możliwości spróbowania.

Cytat:
O jaka rozochocona

Cytat:

Pop ja mam nadzieje że Oli nie podziela "zakochania" mamusi, bo pamięta o moim (jeszcze) kawalerze
Oczywiście że pamiętamy. Ja to jej pokazuję wszystkie zdjęcia przyszłego i mówię żę jak podrośnie trochę to pojedziemy razem do Wawy i wpadniemy do Was na nowe mieskanie w odwiedziny.
O i jak ładnie się wprosiłam

Cytat:
O na ten temat po pogadaj najpierw z TZ-em a dopiero potem szukaj towarzystwa na formu

P0P70 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-17, 11:58   #808
Darusiaaaa
Zakorzenienie

Ostatnio czesto nie wchodzi cos...
Wiecie ze ta moja zgaga jak ja sadzam do hustawki podnosi sie lapie za prety i sobie tak sztywno sama siedzi ze az w szoku jestem, zreszta jak ja posadze na kolanach to moge ja puscic bo tez juz sie sama utrzymuje, nie nie wiadomo jak dlugo ale niezle jej idzie.
A.Camus
Stary 2010-09-17, 12:02   #809
koglus
Rozeznanie

Cytat:
oliwka u mnie wczoraj też wizaż wieczorem nie wchodził,zadzwoniłam do siostry i u niej też był klops

---------- Dopisano o 11:56 ---------- Poprzedni post napisano o 11:46 ----------

A mój mąż dostał telefon i wyjazd został przyspieszony na środę;( tak mi smutno...ale jestem silna i dzielna i dam radę.Parę tygodni to nie rok,telefony są i będzie ok.Sąsiedzi zwarci i gotowi w razie czego nawet w nocy(oby nie)trzech tż kolegów będzie zawsze do dyspozycji gdybym musiała miec kierowcę bądz potrzebowałabym czegokolwiek.Dziadek drzewo zawsze pocięte przyniesie,węgiel również.
Oby tylko nigdy prądu mi nie wyłączyli,bo umrę ze strachu tak jak będę stała.Oby mi maluszek nie zachorował.Oby nikt mnie nie napadł i obym się wyzbyła tych wszystkich strachów i obaw
bedzie dobrze, wieczorami pal duzo swiatla i zamykaj swoj pokoj jak idziez spac to lepiej sie poczujesz , i nie ogladaj horrorow w nocy bo potem bedziesz sie bala,

Stary 2010-09-17, 12:06   #810
tylkooliwka
Wtajemniczenie

GG do tylkooliwka

Libra może wiesz jak reanimowac Yukę?przywieźli ja była piękna wielka i obszerna ale chyba zmarzła to było w lutym i zostały mi tylko górne liście reszta uschła a u mnie kwiaty bardzo ładnie rosną ogólnie

storczyk uschnęły mi te na których rosły kwiaty a z donicy wrosło chyba z 7 kolejnych takich gałązek mam je podpiąc i z nich pójdą kwiaty?trudne te storczyki(nie robię im kąpieli wodnych tylko normalnie podlewam)

Cytat:
Napisane przez drcron Pokaż wiadomość

my podawalismy wczesniej Dewikap jako Wit D
ja tez daję a przestałaś?
Cytat:
Napisane przez ASIULEK_23 Pokaż wiadomość
my też

Co do temperatury to mi ta położna środowiskowa mówiła ze jest jakaś granica ale nie pamiętam... -5

A ja się dzis muszę pochwalic 2 rzeczami

1. jako, ze wszystkie "wzięlyście" sie za Wasze pociechy i je szkolicie to i ja postanowilam... i dzis wsadzilam malą do lózeczka jak widzialam, że chce spać. Wyszlam, pogadala troche i zaczęła miauczeć. Weszlam, wlożylam smoka i znow wyszłam. Po chwili zaczęła plakać. No więc... weszlam, wlożylam smoka i wyszlam i... zasnęła!! Spała całe 45 minut w swoim łóżeczku, w dzień!!!!!!!!!

2. Wercia dziś juz 4 razy przekrecila się sama na brzuszek. I robi to już praktycznie zupełnie swobodnie!!

gratulacje
Cytat:
Napisane przez sidorcia Pokaż wiadomość
j

ja Natalce podaję Devikap, 2krople 1x dziennie, tak kazałą pediatra, ale czy to nie za dużo?
chcę kupić jej jakąś zabawkę, coś do zabawy, co będzie miała też na później, ale nie wiem co wybrać na tym allegro, możecie coś mi doradzić?

czy któraś z was może mi wysłac tą książkę na maila? sidorcia@gmail.com
nie za dużo,ja też tak daję.
Cytat:
asia i widzisz Ty panikaro-Wercia wie kiedy ma zrobic to i to.Gratulacje dla niej za obroty i to zasypianie.

A pytam o tą temperaturę,bo przypomniało mi się jak moja szwagierka się chwaliła jak hartuje swoje dziecko i że wychodziła z nim nawet przy minus 13-14...nie wiem na ile to prawda,bo ona to lej woda jest jak diabli
mnie się wydaje,że jak są nawet minusowe a dziecko jest dobrze ubrane to czemu nie można wyjsc,może nie na 3h ale niech sobie pooddycha świeżym powietrzem

Cytat:
Napisane przez Ferrou Pokaż wiadomość
Dziewczyny, super że nasze pociechy tak od razu kumają że trzeba spać sądzę że to zależy od wieku, jeszcze nie są małymi terrorystami Bo gdyby wprowadzać takie metody później to byłby wiekszy kłopot

U nas...hmm... obudził się przed 2 i dałam mu butlę. wypił około 120ml. Następnie się obudził ok 5 i się zaczęło. Obiecałam sobie że nie dam mu jeść więc starałam się go uśpić - tzn uczyłam go aby sam zasnął. Początkowo w miarę nam to wychodziło bo nie płakał, tylko się kręcił, zasnął w sumie na 15 min ..i po 6 zaczął płakać, więc podchodziłam do niego co kolejno 1,3,5 minut, a on płakał i płakał, z takim wielkim żalem i przed 7 dałam mu jeść. byłam zła na siebie że go głodzę jak zjadł to dalej się kręcił ale w ciągu 15min zasnął i spał do 9.30 a ja razem z nim.
A rano po 10 dałam mu cyca jako drugie śniadanie pobawiliśmy się trochę, o 12 słoiczek, przez 5 min się wyciszaliśmy i do łóżeczka. Znowu płakał z takim wielkim żalem mówiącym matka co ty do cholery robisz... ale po 10min zasnął teraz slodko śpi, ciekawe ile będzie trwała ta jego poobiednia drzemka

A teraz idę jakiegoś torta robić bo Kuba dzisiaj skończył pół roczku
brawa dla Kubusia
Ferrou ja też tak robię,że nie wstaję do niego,on się pokręci i uśnie ale jak uśnie i budzi się za 15 minut tzn,że musi byc głodny i wtedy przynamniej u nas przeciąganie nie ma sensu,więc go biorę i karmię,nie będę go męczyc widocznie jeszcze nie jest gotowy na przespanie całej nocki ale ciągle się to wydłuża,teraz jak mu na noc daję modyfikowane to dłużej mi śpi dzisiaj od 19.30 do 4.30 jak na niego to duży sukces.

Cytat:
Napisane przez lindsley Pokaż wiadomość
A ja lubię storczyki i chyba mam do nich rękę. Pierwszego dostaliśmy w prezencie slubnym 2 lata temu, kwitł do tej pory chyba 4 razy po ok 4-5m-cy za każdym razem, jednego kupiłam za 5zł padniętego - reanimowałam - teraz kwitnie, jednego dostałam na ur, jest w trakcie opoczynku po kwitnieniu, i ostatnio od babci dostałam pięknego storczyka z wielkimi białymi kwiatami.... A po prostu je zalewam wodą na 2-3h raz w tyg lub 2 jak jest gorąco...

Ja też zamiast spać czekam aż się Michaś obudzi, zawsze pierwsze jedzenie było 22-23...
Lindsley może poradzisz coś ze storczykiem napisałam wyżej.
Cytat:
Witam
I się chwalę:moje dziecko po uprzednim psychologicznym uodpornieniu tż na spodziewany ryk,krzyk,szlochanie i łkanie(nasza corka bedzie plakala nie dlatego,ze bedzie ja cos bolalo,ani dlatego,ze bedzie dziala jej sie krzywda tylko bedzie ryk z poczucia zmiany,ktora sie malej nie podoba)polozylam mala na noc i czekalismy w napieciu(ja gotowa skoczyc na tz jak tygrys,gdyby nie wytrzymal placzu malej i chciał do niej leciec)i co?20 min pogadala,poskakala i bez sekundy placzu zasnela.

W nocy nakarmilam i od razu zasnela.

tż rano skwitowal to jako cud,ja na to"że to kochanie żaden cud tylko miałeś w swoim życiu to SZCZĘŚCIE,że spotkałeś na swojej drodze kobietę nie dosyc,że piękną;D to jeszcze niezwykle mądrą,która bez trudu potrafi z wydawałoby się niegrzecznego dziecka "zrobic"anioła"hehe

A u nas tż chory,wczoraj kiepsko z nim było,a dzisiaj masakra-hmm czekam tylko aż mnie rozłoży i pewnie mała,ale lepiej niech zachoruje jeszcze jak tż jest z nami.
jesteś genialna chyba się nauczę na pamięc i mojemu też wyrecytuję hehe

Cytat:
A ja rano weszłam na wątek który sie pojawił na dole dotyczący Nabuco i Karolinki. I potem weszłam na ich bloga. I wiecie co? JEżeli wydawało mi się że ja miałam ciężko to się strasznie myliłam i jeżeli wydawało mi się że jestem silna to też strasznie sie myliłam.
I jeżeli wydawał mi się że miałam pecha to tu już niebotycznie się myliłam. Jaka ja jestem szczęśliwa. Siedzę w pracy i ryczę.
No nic to o 19-tej będę ściskała to moje szczęscie.
Pop całuski dla Oliwki za 9!i świetne wiadomości o zaprzestaniu rehabilitacji i tu brawa dla rodziców
co do Nabuko to też ją podziwiam,byłam z nią na wątku w 1 ciąży,strasznie to wszytko wyglądało a teraz taka radosc

Cytat:
no właśnie,chyba mają przeciążenie

śpi już 1h15min niewiarygodne w dzień a mama na wizażu zamiast coś robic np angielski nadrabiac!
tylkooliwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości